IKLAN BERBAYAR

Friday, May 31, 2013

MELAYU TAK PERNAH KACAU CINABENG , TAPI SEKARANG CINABENG SUDAH NAIK TOCANG !


MELAYU WAJIB BOIKOT BISNES CINABENG SAMPAI BANKRAP !

wei melayu belacan, budu,cencalok,tempoyak...
lu orang rasis kan ?

hahaha kalau korang otak rasis, jom ikut amanat gap ni..
boikot bisnes cinabeng sampai bankrap !
ingat pesan aku, boikot sampai bankrap !

pi mampos lah dap nak panggil kita rasis ke, bapak rasis ke..
apa kita takut !
buat apa kita takut !

wei melayu, selama hidup ni aku dengan ko tak pernah nak kacau hidup cinabeng tau !
betul tak !

selama hidup ni, aku dengan kaulah yang kayakan cinabeng !
melayu bagi cinabeng kaya ..
bab ekonomi cinabeng jual melayu beli..

takpe takpe..melayu adalah bangsa yang paling baik hati dalam dunia..
itu pasal cinabeng kuasai ekonomi..

melayu bangsa paling baik hati dalam dunia..
itu pasal cinabeng ada sekolah SJKC..

tapi baik melayu ni membuatkan cinabeng naik tocang..
melayu tak pernah kacau agama cinabeng..

tapi cinabeng dap kacau agama islam..
sekarang cinabeng banyak kacau hak islam dan melayu..

jadi melayu tak perlu buat baik dengan cinabeng..
ini masanya melayu ajar cinabeng erti kuasa ekonomi melayu..

kasi boikot ekonomi cinabeng sampai bankrap.
wei melayu ingat pesan aku, pastikan hancur ekonomi cinabeng..!

hancur 
hancor 
hancur !

PARPUKARI TANYA..BERAPA BAYARAN IKLAN INI PADA MKINI ?


KLIK SINI

TIADA PERTANDINGAN KERUSI NAIB PRESIDEN UMNO..?


apa pandangan anda ?
bagaimana pula jawatan yang lain..


APA CINABENG NAK LAGI ?


resam cinabeng mereka ni kuat makan.
masa makan gopoh dan gelojoh.
masa makan pun cinabeng suka cakap sampai tersembur nasi dan piggy..

cinabeng dan makan tak boleh dipisahkan..
masa prk parlimen bukit gantang, cinabeng datang makan.
makan BN busat busat.. boleh buncit perut cinabeng..
masa satu hari terakhir prk parlimen bukit gantang,
muhyidin bagi makan cinabeng busat busat..

war room sahkan cinabeng akan undi BN..
rupanya makan busat kepada cinabeng kat kola sepetang tu terbalik maksudnya..
cinabeng nak makan aje, undi pangkah pakatan..

seminggu selepas pembubaran parlimen
cinabeng datang lagi...
kali ni ah jib gor makan busat kat pelabohan klang..
teka berapa cinabeng datang ?
hampir 20 ribu cinabeng datang..
datang makan busat ah jib gor bagii..

war room badak di tingkat 9 sahkan selangor boleh tumbang
pasal cinabeng datang...
tepat jam 8 malam, undi cinabeng rupanya dipangkah pakatan..

memang cinabeng..
kita perlu terbalikkan game politik dengan cinabeng..

kong si pak cai tak payah bagi cinabeng makan busat..
jangan nak amik hati lagi dengan cinabeng..
cinabeng takkan bagi undi kepada BN...

tak payah makan malam satu malaysia kong si pak cai dengan cinabeng..
tak payah nak hantam dram naga dengan cinabeng..
cinabeng taknak bn..
paham x belacan.. cinabeng xnak bn..

kita perlu terbalikkan game ni..
cinabeng ingat dia kuasai ekonomi..

cinabeng mudah lupa
cinabeng kuasai ekonomi pasal MELAYU ADA KUASA BELI EKONOMI
melayu bagi cinabeng makan
melayu bagi cinabeng kaya
melayu bagi cinabeng sekolah..

hey sial, cinabeng amik anak dia sekolah sampai jammed jalan pun melayu tak kisah..
tapi ini cinabeng sudah besar kepala..
lepas kaya cinabeng mahu kuasa..

melayu punya jasa cinabeng pula..
melayu sudah sedar ini cinabeng memang cinabeng betull...

sikalang melayu tara mau kasi cinabeng makan lagi..
ini blog GAP akan lunyai bisnes cinabeng sampai mati looo..
memang susah, tapi apa gua ada kisah..

gua sudah hasut belacan untuk boikot ekonomi cinabeng sampai bankrap..
hehe ramai belacan sudah sokong sama gua..
sikit lagi abis ranaplah ekonomi cinabeng...


Thursday, May 30, 2013

MELAYU KASI SEBAR LAGI DAN LAGI SAMPAI LINGKUP CINABENG



Published with Blogger-droid v2.0.10

NAJIB ..MENGAPA KONSULTAN KAU SOKONG MALAYSIAKINI ?


apa kejadahnya IKLAN ETP kerajaan dibayar iklankan di web malaysiakini yang jelas merupakan web pemfitnah anti ISLAM/melayu/BN/umno yang cukup tegar !

apakah  consultant ko ni sengaja nak bagi DANA pada malaysiakini ?  berapa kos iklan ?

dah takde tempat lain lagi ke nak diiklankan program ETP ?

SOALAN AKHIR, MENGAPA MKINI ?

APA MELAYU MAHU LAGI ? IDE BUY BRITISH LAST PERLU DIMODENKAN SEMULA DENGAN IDE BARU BUY CHINESE LAST !


melayu mahu pemimpin ada telur.
melayu mahu pemimpin punyai yang berani melunyai cinabeng.
cinabeng perlu di ajar..
melayu mahu pemimpin berkurang ajar dengan mereka yang kurang ajar..
melayu mahu pemimpin yang berani katakan TIDAK 
melayu mahu pemimpin yang tak pandang lagi tuntutan melampau para cinabeng

DI BAWAH ADALAH PERI CONTOH PEMIMPIN YANG MELAYU MAHUKAN ..SEMULA !

. Tun Dr. Mahathir adalah seorang pemimpin yang cintakan agama, bangsa dan Negara. Setiap tindakan beliau adalah demi kepentingan Negara. Kepentingan Negara diutamakan melebihi kepentingan peribadi.


. Atas keperibadian inilah, beliau marah dengan tindakan Britain yang telah menaikkan yuran pengajian di United Kingdom sebanyak 3 kali ganda bagi pelajar luar [New Straits Time, 27 May 1981]. Britain merupakan destinasi pengajian tinggi yang utama bagi Malaysia dan pelajar Malaysia merupakan pelajar asing paling ramai di United Kingdom pada masa itu. Beliau menganggap tindakan ini menjejaskan hubungan sebagai sebuah Negara commonwealth.


. Beliau juga marah dengan tindakan Britain yang tidak memberi hak pendaratan tambahan kepada Malaysia Airlines di lapangan terbang Heathrow.


. Selain daripad itu, beliau juga telah mengarahkan rancangan untuk mengambil alih Guthrie dari Britain supaya tanah-tanah pertanian ini kembali menjadi hakmilik rakyat Malaysia. Hasilnya, melalui operasi `Dawn Raid’ atau serangan subuh, Malaysia sebagai sebuah Negara yang kecil telah berjaya mengambil alih syarikat Guthrie melalui pasaran terbuka dengan permainan mereka.


. Tindakan beliau ini mengundang kemarahan Britain dan mereka (Guthrie, London Stock Exchange dan Kerajaan Britain) telah melemparkan pelbagai tuduhan dan mengaitkan tindakan `Dawn Raid’ ini sebagai satu tindakan yang bersifat nasionalisme. London Stock Exchange (LSE) pula kemudianya menukar kod pengambilalihan (takeover code) untuk mengelakkan Malaysia mengambilalih syarikat-syarikat lain.

. Dr.Mahathir kemudianya dengan lantang bersuara bahawa tuduhan nasionalisme yg dibuat oleh Britain adalah untuk menghalang dan menakutkan pelaburan Negara asing ke Malaysia. Beliau juga lantang mengkritik tindakan LSE menukar kod untuk menghalang Malaysia mengambil-alih syarikat-syarikat lain seperti Dunlop, Barlow dan Harrison kerana menurut beliau, London tidak melakukan sedemikian apabila Arab, America dan Japan mengambil alih syarikat-syarikat Britain yang tersenarai di pasaran London Stock Exchange tetapi apabila Malaysia melakukannya, mereka mengubah peraturan.


. Beliau menyifatkan tuduhan dan tindakan Britain ini sebagai contoh mentality colonial  yang masih dipunyai oleh mereka [Far Eastern Economic Review, October 30, 1981].


. Beliau juga mengkritik mesyuarat CHOGM dan mengatakan bahawa mesyuarat tersebut hanya lebih banyak bercakap dan tidak memberikan hasil. Beliau tidak menyertai CHOGM 1981. Beliau menyatakan bahawa lebih banyak yang boleh dibuat didalam Negara daripada hadir ke meeting CHOGM [Asiaweek, October 9, 1981 dan The Far Eastern Economic Review, September 25, 1981]


. Lanjutan dari beberapa tindakan Britain seperti menaikkan yuan pengajian, melarang hak pendaratan tambahan dan serangan mereka terhadap operasi `Dawn Raid’ ini telah menyebabkan Dr. Mahathir melakukan kempen `Buy British Last’. Ini bukanlah satu polisi kerajaan sebaliknya adalah satu tindakan berani beliau sebagai seorang Perdana Menteri untuk mempertahankan maruah Negara. Kempen ini bermula dengan tindakan beliau yang mengarahkan semua pembelian oleh kerajaan Malaysia dari Britain perlu dirujuk kepada beliau dan perlu disertakan dengan sumber alternative dari syarikat selain Britain. Pembelian dari Britain hanya boleh dilakukan sebagai pilihan terakhir [Far Eastern Economic Review, October 9, 1981].


. Lanjutan dari tindakan berani beliau ini, kerajaan Britain mula rasa terancam sebab Malaysia merupakan Negara dagangan Britain yang agak besar dan banyak syarikat Britain bergantung kepada urusniaga di Malaysia.


. Selepas 5 bulan kempen `buy british last’ berjalan, pada Februari 1982, Britain telah menghantar Setiausaha Luar, Lord Carrington dan Menteri Pertahanan, John Notts ke Kuala Lumpur untuk berbincang tetapi tidak membuahkan hasil. Ini memaksa Perdana Menteri Britain, Margaret Thatcher sendiri yang berjumpa dengan beliau untuk menamatkan kempen `buy british last’ dan menyelesaikan isu CHOGM.


. Lanjutan dari perjumpaan ini yg dibuat di London pada tahun 1983 oleh Margaret Thatcher, beberapa resolusi dibuat antaranya kerajaan Britain menyediakan bantuan kewangan sebanyak 160 juta pound sterling sebagai subsidi kepada pelajar Malaysia yang melanjutkan pengajian di UK dan memberi hak pendaratan tambahan kepada Malaysia Airlines di Heathrow International Airport [The far eastern economic review, April 14, 1983].


Dengan satu tindakan berani beliau ini yang dilakukan secara bersendirian, sumbangan sebanyak 160 juta pound telah diberikan untuk pendidikan rakyat Malaysia. Terima Kasih Tun Dr. Mahathir Mohamad.


 Dengan tindakan kerajaan Britain ini, maka kempen `Buy British Last’ dihentikan. Beliau juga menghadiri mesyuarat CHOCGM 1985 dan 1987 dan mengumumkan Malaysia akan menjadi tuan rumah untuk mesyuarat CHOGM 1989 dan sukan komanwel 1998.


. Lanjutan dari ini juga, Malaysia dan Britain menandatangani perjanjian jual beli kelengkapan perang (Arms deal) bernilai 1.3 Billion pound dan projek Hydroelectric Power Station (Pergau Dam) di Kelantan yang bernilai 234 juta pound.


. Tetapi, pada tahun 1994, kerajaan Britain dan Media di Britain telah melemparkan pelbagai tuduhan terhadap Malaysia dan Tun Dr. Mahathir. Mereka mengatakan bahawa projek Pergau Dam ini adalah `gula-gula’ kepada Malaysia sebagai pembalasan kepada perjanjian pembelian senjata oleh Malaysia. Malah media di Britain juga menuduh bawah Tun Dr. Mahathir menerima rasuah. Media di Britain telah cuba menghubungkaitkan perjanjian jualbeli senjata dengan projek Pergau Dam [The Sunday Times, January 23, 1994]dan telah menuduh perbuatan rasuah bernilai USD 500,000 kepda Dr. Mahathir [The Sunday Times, February 20, 1994].


. Dr. Mahathir telah menyampaikan kekecewaanya kerana kerajaan Britain tidak membetulkan tanggapan bahawa sebenarnya projek Pergau Dam adalah low-interest loan (concessionary loan) dan bukannya grant. Dr. Mahathir juga menuntut editor Sunday Times untuk meminta maaf diatas tuduhan rasuah yang dibuat keatas beliau.


. Mahathir telah menulis surat kepada Financial Times dengan menyatakan “…no contracts in exchange for British press freedom to tell lies” [The Financial Times, March 17, 1994].


. Akibatnya, selepas Malaysia menerima penghantaran 28 buah British Aerospace Hawk Jet-fighter trainers (melalu perjanjian jualbeli senjata), Mahathir memberitahu Duta Britain, Duncan Slater bahawa Malaysia tidak lagi akan memberi kontrak kepada Britain. Tindakan ini kelihatan seperti kempen `Buy British Last’ II.


. Tindakan berani Dr. Mahathir kali ke-dua ini juga bakal menjejaskan banyak contract syarikat Britain yang bernilai melebih 1 billion pound sterling termasuk kontrak projek KLIA. Tun Dr. Mahathir sekali lagi bertindak tegas dan berani mempertahankan maruah Negara dan dirinya dari dicemari dengan penipuan oleh media Britain atas nama kebebasan media.


. Hasilnya, selepas 3 bulan, editor Sunday Times tersebut telah ditukarkan dan tidak lagi bersama akhbar The Sunday Times.


. Selepas tindakan akhbar The Sunday Times ini, Dr. Mahathir menyatakann bahawa beliau dapat melihat pembaharuan dan penambahbaikan dalam laporan media Britain terhadap Negara Malaysia. Seterusnya, Dr. Mahathir menyatakan, sekiranya media Britain tidak lagi membuat laporan penipuan terhadap Malaysia, Malaysia boleh kembali berurusniaga dengan syarikat Britain.


. Sekali lagi, ketegasan Dr. Mahathir terbukti dalam mempertahankan maruah Negara daripada dicemari oleh penipuan media Britain.


. Peristiwa-peristiwa ini sepatutnya mengingatkan kita bagaimana seorang pemimpin yang begitu kuat sifat cintakan negaranya, bangsanya dan agamanya yang sanggup melakukan apa sahaja demi Negara yang dicintai.


. Sayangnya, peristiwa-peristiwa ini tidak dipedulikan oleh sebahagian masyarakat Malaysia, sebaliknya mereka lebih mahu mempercayai cerita-cerita fitnah yang ditaburkan oleh sesetengah pihak yang benci kepada beliau. Terlalu banyak fitnah-fitnah dan cerita tipu yang disebarkan mengenai Tun Dr. Mahathir. Tetapi, sepertimana ramai yang maklum, Tun Dr. Mahathir tidak pernah kisah dengan cacian yang dibuat terhadap dirinya kerana yang penting bukanlah dirinya, tetapi Negara Malaysia. Beliau telah meletakkan kepentingan Negara melebihi segala-galanya.

Wednesday, May 29, 2013

BOIKOT CINA : ARAHAN BANGSA MELAYU. KERAJAAN JANGAN BAGI SEPOSEN PUN KAT SEKOLAH CINA !


AKHBAR CINA HASUT KAUM CINA TINGKATKAN JURANG PERKAUMAN DI MALAYSIA!!

Akhbar Nanyang Siang Pau semalam menyiarkan kebimbangan persatuan ekstremis Cina iaitu Dong Zong dengan perlantikan dua menteri Cina di dalam kabinet Dato’ Seri Najib kerana kedua-dua mereka tidak fasih berbahasa Mandarin. 

Menurut Dong Zong mereka ini yang hanya menamatkan Sekolah Cina separuh jalan tidak mungkin akan dapat mewakili kaum Cina secara efektif sekali gus tidak layak digelar ‘wakil kaum Cina’.

Nampaknya, bagi kaum Cina tidak apa jika Zairil Khir Johari yang seratus peratus Cina dijadikan wakil Melayu di dalam DAP, tetapi tidak boleh bagi seratus-peratus Cina dijadikan wakil Cina di dalam BN selagi tidak fasih berbahasa Cina. 

Untuk pengetahuan Dong Zong satu-satunya bahasa yang wajib fasih di Malaysia adalah Bahasa Kebangsaan. Untuk apa seorang wakil Cina wajib fasih bahasa Mandarin sedangkan bahasa kebangsaan negara ini adalah Bahasa Melayu?

Dengan menegaskan bahawa wakil Cina wajib fasih Bahasa Mandarin, maka Dong Zong telah mengesahkan bahawa majoriti kaum Cina negara ini memang tidak fasih berbahasa kebangsaan. 

Sudah menjadi kewajipan bagi seluruh kaum Cina yang mengaku sebagai warganegara Malaysia untuk fasih berbahasa Melayu atau mereka tidak layak mengaku sebagai rakyat negara ini. 

Jelas, Dong Zong masih menganggap diri mereka berada di tanah besar China dan masih tidak sanggup menerima hakikat bahawa nenek moyang mereka telah berhijrah ke sini. Pun begitu, mereka tidak sanggup juga untuk kembali ke tanah besar kerana tahu bahawa hidup mereka lebih terjamin dan selesa di sini. 

Maka salahkah kita jika menyatakan bahawa kaum Cina sememangnya sejenis manusia yang semulajadinya tamak haloba dan tebal muka? 

Kaum ini tidak mungkin dapat diajak berbincang kerana segala-galanya hanya akan dapat diselesaikan sekiranya ia menepati kepentingan diri mereka secara total. 

Kerajaan wajar memahami satu perkara penting dalam mengatur langkah seterusnya selepas PRU ini iaitu:- Dong Zong atau kaum Cina tidak pernah berkongsi aspirasi yang sama dengan kaum-kaum lain di negara ini.

Kaum Cina tidak pernah inginkan kepada perpaduan kerana mereka tidak melihat keuntungan maksima di pihak mereka melalui perpaduan. 

Kaum Cina tidak melihat jurang perkauman dengan kaum lain yang terbukti dalam keputusan PRU yang lalu sebagai satu masalah kepada mereka. Jika ia merupakan satu masalah kepada negara, maka itu adalah masalah kerajaan, bukan mereka. 

Justeru, mereka bertekad ingin terus mempertahankan sifat perkauman Cina serta mendesak pemisahan kaum itu dari masyarakat keseluruhan sebagai sesuatu yang perlu diterima. 

Dalam kata lain, mereka ingin dipisahkan terus dari aspirasi negara tetapi di masa yang sama ingin terus menerima bantuan dan sokongan kerajaan.

Tidak ada cara lain untuk menangani masalah dengan manusia seperti kaum Cina selain dari bertindak tegas dan mengabaikan segala rungutan dan tuntutan mereka. 

Sudah sampai masanya kerajaan mengambil tindakan ke atas Dong Zong kerana menghalang perpaduan dan mencabar kedudukan bahasa kebangsaan. Inilah saja penyelesaian yang terbaik untuk kesejahteraan negara dalam masa panjang. 

HOUSEPK

ANWAR SPRING : PENCETUS KEPADA PERMUSUHAN ANTARA KAUM !

SINAR HARIAN, PENGHASUT UTAMA TANAM BENCI KEPADA MAKNA 'BANGSA MELAYU' !


KLIK SINI

CARA LAIN UNTUK BANGSA MELAYU RANAP BAKNRAPKAN EKONOMI CINA..WAJIB SEBAR !


KUPASAN TERBAIK BLOGER RASIS TFK..HEHE KLIK SINI

Tuesday, May 28, 2013

TOP URGENT : PENIAGA PIGGY MULA NAIKKAN HARGA, BOIKOT JIHAD WAJIB DITERUSKAN..SIKIT LAGI MAMPUS LAH MEREKA !


maklumat terbaru.
peniaga piggy mula menaikkan harga barang.
mereka mula terkesan dengan gerakan boikot dan buy chinese last.
jelas kenampakan piggy ini cuba melawan..

silap piggy, mereka kuasai ekonomi KERANA MELAYU LAH PEMBELI UTAMA !

jika melayu TARIK BALIK KUASA BELI EKONOMI MEREKA, peniaga cina akan mengalami kerugian dalam jangka masa panjang..

melayu, sebelum barang tengok alamat pengedar,nama pengedar..
pastikan barangan muslim yang kita beli..

kuasa ekonomi sebenarnya berada dalam tangan melayu.
jika 3.34 juta ahli umno boikot peniaga cina amacam ?
jika berbelas juta umat islam boikot peniaga cina apa akan jadi ?
jika bumiputra sabah sarawak pun boikot ?

3 kelompok ini sudah cukup untuk melingkupkan peniaga cina yang tak kenang budi ni !
kuasa beli ekonomi ada dalam tangan melayu bumiputra.

BOIKOT SAMPAI MEREKA BANKRAP !
BOIKOT SAMPAI MEREKA HANCUR EKONOMI !

PERCAYALAH, SIKIT LAGI MASA MAKA MAMPOSLAH MEREKA !

STANLEY THAI,SOKONG DAP UNTUK TUMBANGKAN BN YANG PERNAH BERIKAN DIA PROJEK KERAJAAN !


stanley thai adalah cina yang tak sedar dek untung.

dia kaya kerana KERAJAAN BN MAJORITI MELAYU yang bagi dia kaya.

dalam kenyataan beliau beberapa hari sebelum pembuangan undi, dia secara terbuka istihar untuk menghapuskan dominasi BN pada pru ke 13..

malah dia berkata sokongan terbukanya menyokong DAP adalah untuk melindungi masa depan generasi akan datang.

si bangsat ni tanpa segan silu memberitahu bloomberg bahawa orang cina telah di brainwash sejak dari hari pertama...( rujuk sejak merdeka untuk tunduk pada melayu)..

soalan aku pada bangsat ni.. kalau betullah cina dah di brainwash, maknanya kekayaan yang kau kaut tu memang hasil brainwash yang menguntungkan lah !

AKU DESAK KERAJAAN TERUTAMANYA MITI,KEMENTERIAN KESIHATAN HENTIKAN SEGALA PEMBERIAN PROJEK KEPADA CINA STANLEY THAI YANG KAYA HASIL DASAR EKONOMI BARU !

adakah najib punyai telor ?
muhyidin ada telor ke ?
hisham tak yah cite lah...

seluruh agensi kerajaan wajib menghentikan dan membatalkan segala projek kepada stanley ni yang terang-terang sokong DAP !

ini adalah website syarikat cina haramjadah ni.http://www.supergloves.com/
membekalkan sarung tangan getah.
pengeluar no 3 terbesar di malaysia.

MOHON KERAJAAN,SYARIKAT GLC,SWSTA,KLINIK KERAJAAN DAN SWASTA DLL BOIKOT PRODUK CINA  NI !

LAGI BANYAK DEMO, LAGI KUAT KEMPEN BOIKOT KEDAI CINA !


klik sini

KOPITIAM OLDTOWN DAH MASUK KOMPLEKS PKNS SHAH ALAM : KASI BOIKOT KEDAI BABI NI !


FOTO INI SAHKAN AMBIGA YANG MEMBAWA PENGUNDI BANGLA !


Saturday, May 25, 2013

LEMBAH KLANG BANYAK OLDTOWN : MELAYU BELACAN BOIKOT !


SENARAI BARANGAN SEKUTU DAP 

MINYAK MASAK
1) Minyak Sri Murni 
2) Minyak Knife
3) Minyak Buruh
4) Minyak Naturel
5) Minyak Daisy

MINUMAN
1) PowerRoot Ali Café
2) PowerRoot Oligo Cereal
3) PowerRoot 9Spot Isotonik
4) Malta
5) Teh Cap Masjid
6) NutriMalt
7) Teh Guru Cap Masjid
8) Drinho All Drinks
9) Isomax Isotonic
10) HomeSoy

BARANGAN PENGGUNA & MAKANAN SEGERA
1) Pau Ahmad
2) Sri Murni Nugget
3) Marina Tuna
4) Marina Nugget
5) Roti Massimo
6) Farm Crows Butter
7) Tepung Gandum Cap Sauh
8) Semua Prodik London Biscuits (London Rolls DLL)
9) Semua Produk Khee San Bhd (Gula-Gula Fruit Plus, Fizzy Orange, Mint, Wafer & Lain-Lain Makanan Tepu)
10) Semua Produk Malaysia Dairy Industries Ple Ltd (Vitagen, Marigold, Peel Fresh, HL Milk DLL)
11) Semua Produk NONA

RESTORAN
1) Old Town White Coffee
2) Baskin Robbins Ice Cream
3) Dunkin Donuts
4) Sakae Sushi
5) Mc Donalds


PASARAYA
1) Pasaraya EconSave
2) Pasaraya 99 SpeedMart
3) Pasaraya KK mart
4) Pasaraya NSK
5) Mc Donalds

BARANGAN & PERKHIDMATAN PENGGUNA (BUKAN MAKANAN)
1) Goh Ban Huat (GBH) –Pengeluar kelengkapan tandas & pembentungan
2) Focus Point (Optometrist)
3) Bas Konsortium Ekspres
4) Bas KKKL Ekspres
5) Bas Five Star
6) Bas TranStar
7) Bas Genting Ekspres
8) S & S Ekspres
9) Eagle Ekspres
10) Bas SE Super
11) Antar Holiday
12) Boon Best

MEDIA
1) The Sun
2) The Star
3) Semua Akhbar Berbahasa Cina
4) Rocket
5) Suara Keadilan
6) Malaysiakini

TAHNIAH PAS..ANDA AKHIRNYA FAHAM ISLAM DAN MELAYU ITU PERLU DIPERTAHANKAN DARI DIPERSIALKAN PAKATAN.


SIAPA BANGSAT NI ? BOIKOT PENIAGA CINA SAMPAI BANKRAP MASUK FASA BARU MINGGU DEPAN.


panggillah apa juga terma..
baik BUY CHINESE LAST (BCL)
baik BOIKOT BARANG CINA ( BBC)

tentera anai-anai KEMPEN BANKRAPKAN PENIAGA CINA sudah mula 'memakan dari dalam'..

siapa bangsat dalam foto ni ?
tunggu isnin depan..

PS : kepada yang cuba ugut gua..satu mesej untuk lu orang..apa nak jadi..jadilah ! gua lanyak lu ini kali takda kasi can.. ! FCUK U PIGGY !

Friday, May 24, 2013

AHLI UMNO MULA BOIKOT KEDAI CINA.( CONTOHI SERANGAN ANAI-ANAI)



setakat 24 februari 2012, jumlah AHLI UMNO adalah 3.34 juta ahli.

maklum balas melalui email,sms,bbm yang aku terima mengenai kempen ini adalah cukup mengujakan..

ahli umno antara yang paling ramai telah memulakan langkah sabotaj peniaga cina..

ahli umno yang sebegini punya ramai sudah sewajibnya memulakan langkah awal BOIKOT KEDAI CINA SAMPAI BANKRAP..

gerakkan kempen di kalangan ahli umno ini melalui FB,BLOG,TWIT,SMS,EMAIL DLL..

harus diingat kita wajib melakukan perkara ini dengan cukup konsisten, teratur,kemas dan punyai ketahanan mental yang lasak dan berada dalam skala luar biasa..

ahli umno yang berjuta ini wajib memahami falsalsah hidup anai-anai..

anai-anai memakan kayu dari dalam.
secara perlahan namun cukup teratur.
bermula di pangkal, anai-anai kemudiannya menyerang di hujung..

dari dalam kayu mulai reput.

bila tiba saatnya, kayu yang begitu ampuh dan kuat itu AKHIRNYA akan hancur reput dan lantas tumbang menyembah bumi..

inilah sikap anai-anai yang perlu dicontohi oleh 3.34 juta ahli umno untuk menghancurkan ekonomi cina dari dalam...

bagaimana sepohon kayu yang kuat boleh tumbang dek kuasa anai-anai, begitulah juga yang perlu kita lakukan untuk tumbangkan ekonomi peniaga cina yang tidak mengenang budi ini once and for all..


SEBARKAN KEMPEN INI  MELALUI EMAIL,FB DAN SEGALANYA..!

JANGAN DIBERI BARANG SEPOSEN PUN DUIT MELAYU KEPADA PENIAGA CINA LAGI !



Thursday, May 23, 2013

ARAB SPRING AKUI MALAYSIA NEGARA ISLAM TERBAIK ...ADEH ARAB SPRING AKAN DITUDUH PENCACAI UMNO..KAH KAH KAH


BLACK OUT : LAWAK PIGGY YANG BODOH

BOIKOT KEDAI CINA SAMPAI BANKRAP ! AYUH MELAYU , BANGKITKAN JIHAD EKONOMI.



TERLALU banyak sudah orang bercakap politik. Tiap-tiap hari cakap politik. Seorang kawan berkata bukan tiga tahun orang kita bercakap politik, tapi sudah 15 tahun kita bercakap politik. Tahun itu dikira sejak Anwar Ibrahim dipecat daripada Kabinet dan UMNO.

Selama itu juga orang Melayu ketinggalan. Sehinggakan nak jual sarung telefon bimbit pun, tiada seorang anak Melayu yang mampu menjualnya.

Jika ada yang menjualnya pun mungkin di luar lingkungan kawasan saya.

Hari ini kita mahu bercakap mengenai Jihad Ekonomi. Apa itu ekonomi, jangan kita tengok ekonomi yang besar-besar ala milik taikun-taikun besar itu.

Kita lihat yang kecil-kecil dulu. Kerana yang kecil ini pun belum selesai lagi. Perniagaan kecil-kecilan yang perlu kita taburkan di seluruh pelosok negara. Ke seluruh cabang bandar, ke seluruh simpang kampung dan barisan kedai-kedai ternama.

Kita buat contoh persaingan kedai minyak Petronas dan Shell. Di mana tercacaknya Petronas di situ ada Shell. Di mana ada Shell di situ ada Petronas.

Oleh itu, di mana ada kedai runcit Cina di situ mesti ada kedai runcit Melayu, di mana ada kedai hardware Cina di situ mesti ada kedai hardware milik Melayu.

Di mana ada kedai mamak, di situ ada kedai nasi Melayu. Di mana ada kedai cermin mata Cina, di situ ada kedai ‘spek’ Melayu, dan begitulah seterusnya.

Baharulah ada persamaan. Baharulah adil dan saksama. Orang lain tak boleh marah kita kerana negara ini adalah negara demokrasi yang mengamalkan free enterprise atau perdagangan bebas.

Malangnya sekarang ini ia tidak adil, sehingga nak beli Kain Kapan orang mati Melayu Islam pun kena ke kedai runcit milik Cina. Nasib baik sekarang ini ada kedai-kedai Maidin. Itu pun namanya Maidin, mana dia nama Awang, Dollah, atau Mamat?

ISTIHAR MEMERANGI YANG DI PERTUAN AGONG : NASIB ANWAR LAHAD DATU SAMA DENGAN AMIN SAUK ?!


kupasan menarik.. KLIK SINI

Wednesday, May 22, 2013

KEBENARAN KATA M KAYVEAS 11 BULAN LEPAS..! CINA PIGGY NAK HAPUS SEMUA

UNDI 2 KALI : BUDAK SAMDOL KEPALA LUTUT NI RUPANYA TELAH DI KEPALA LUTUTKAN OLEH PKR !


AMANAT GAP : ANTARA LANGKAH PERLU DILAKUKAN MELAYU UNTUK BOIKOT DAN RANAPKAN PENIAGA CINA !




sejak kempen selamba ini dijalankan minggu lepas, kenampakan ianya sedikit berjaya mengocak kan apa yang perlu..

bila ACCIM iaitu dewan perniagaan cina malaysia sendiri mengeluarkan kenyataan ketidakwajaran pemboikotan oleh kumpulan blogers pro BN, nun jauh di sudut hati ianya sudah menampakkan sedikit hasil..

mahu tumbangkan empayar perniagaan cina bukan kerja mudah dan bukan ianya akan berhasil dalam sekelip mata.

ianya tak perlukan demonstrasi, cukup sekadar kita memulakan langkahnya dari rumah, dari diri sendiri,keluarga, saudara mara dan rakan...

dari mana kita perlu gerakkan pemboikotan ini..

LANGKAH PERTAMA..

memboikot barang keluaran syarikat cina secara makro. maknanya kita boikot barangan mereka yang berada di pasaran terbuka.. 

boikot barang-barang dan jenama yang selalu dan senantiasa ada dalam pasaran.. contoh roti massimo dll..

barang-barang ini berlegar luas dalam sistem pasaran . GANTIKAN ia dengan kita membeli jenama muslim.

LANGKAH KEDUA...

memboikot barangan dan servis dalam kawasan dan kelompok tempat tinggal kita..

sebagai contoh, jika anda tinggal di shah alam . anda mengalami kerosakan PC. cari lah kedai PC melayu yang berlambak di seksyen 7 shah alam.. hentikan menghantar servis ke kedai di alam sentral yang majoritinya merupakan lingkaran peniaga cina..

LANGKAH KE TIGA..

pemboikotan akan lebih galak dan nampak cepat meranapkan ekonomi cina BILA KITA SABOTAJ BARANGAN KEPENGGUNAAN HARIAN YANG DIJUAL OLEH PENIAGA CINA..SEPERTI CONTOH, ROTI ,MINYAK MASAK,SAYUR DLL ..

barang kepenggunaan harian inilah yang selama ini mengkayakan peniaga cina.

kerana apa ? kerana pusingan modal yang berpusing berpuluh kali di kedai cina sebenarnya laju dek kerana pembelian harian pembeli melayu berpuluh kali dibeli di kedai mereka..

jika kita berjaya mengurangkan pusingan modal mereka, secara tidak langsung margin keuntungan peniaga cina akan merosot..

LANGKAH KE EMPAT..

kes barang harian, barang hardware dan barang musim perayaan.

peniaga cina akan mendapat keuntungan luar biasa bila tiba musim perayaan contohnya hari raya. HENTIKAN PEMBELIAN BARANGAN BARU DI KEDAI CINA.

orang melayu kalau bab beraya nak taknak salah satu barang dalam rumah pasti akan ditukar..

barangan elektrik daripada sen heng,sen q dll perlu dielakkan di beli dari kedai mereka.

barangan hardware secara total memang dikuasai oleh peniaga cina. takpe ini bukan masalah kerana bukan setiap hari orang melayu nak bertukang.. apapun cuba lah kedai melayu terlebih dahulu..

LANGKAH KE LIMA..

boikot barangan telah disebutkan di atas.

selain memboikot barangan, melayu juga boleh menghancurkan pendapatan orang cina bila kita memboikot servis perkhidmatan mereka..

hari raya nak dekat.. kalau nak tukar kereta baru, carilah salesman melayu atau india.. 

ini sedikit sebanyak akan mendatangkan komisen berganda kepada bangsa kita sendiri..

wahai melayu belacan, kempen boikot ini perlu disebarkan kepada seluruh umat islam..

tiap hari korang wajib sebarkan propaganda boikot peniaga cina ni.

memang benar ianya akan mengambil masa, tapi takpe ..kita mulakan dengan kayuhan perlahan tapi penuh konsisten...

kalau dulu kita beli barang kedai cina sebanyak 10 kuantitinya, kini kita hanya beli 2..

bila langkah di atas dijalankan secara teratur,sistematik dan konsisten percayalah untung kasar bulanan pendapatan peniaga cina akan teruk terjejas.

bila untuk kasar menurun mendadak, ianya sekaligus akan mengurangkan untung bersih mereka.

INI YANG KITA MAHUKAN.. bila untung bersih mereka kurang, maka ramai peniaga cina akan bankrap lantas akan meminjam ah long..

kemudian bila tak mampu membayar ah long, mereka akan membunuh diri..

AYUH MELAYU BELACAN, INGAT AMANAT GAP.

SEBARKAN KEMPEN INI  MELALUI EMAIL,FB DAN SEGALANYA..!

JANGAN DIBERI BARANG SEPOSEN PUN DUIT MELAYU KEPADA PENIAGA CINA LAGI !