Saturday, June 14, 2014

LAGI PRODUK 100% MELAYU ! KASI SEBAR
3 comments:

usin said...

Berhati-hati dengan produk cap masjid. Yang kat atas tu melayu punya tapi bihun cap masjid ........eeeee geli geleman. Cina buat dekat tepi kandang babi.

Anonymous said...

T'kasih GAP! Kita SOKONG 100 % produk ISLAM/Melayu!

Tapi dah tiba masanya MATRADE/MITI dikembalikan kuasa pengurusan tertingginya pd BUMIPUTERA ISLAM/Melayu!! Cthnya di Jerman, bukan main susah nak jumpa produk BUMIPUTERA ISLAM/Melayu kat kedai/supermarket Jerman mahupun kedai Asia - sedgkan ada pula cawangan MATRADE kat Frankfurt! Tak KEJADAHnya ni?! Nak jumpa produk ADABI/Brahim yg. besaq tu pun tak pernah!

Dan kita boleh lihat kalau dilapurkan di berita, tentang perjanjian perdagangan yg. dianjurkan MATRADE di global, termasuk di Dunia ISLAM - tidak pernah aku baca dilapurkan berapa PERATUS sy. BUMIPUTERA Islam/Melayu yg. dapat kontrak atau peluang memasarkan produk mereka; terutamnya syarikat-syarikat kecil?!

Ini jelas melanggar undg-undg PERLEMBAGAAN di kuasa EKSEKUTIF DYMM YDPA melindungi hak keistimewaan Bumiputera ISLAM/Melayu dan Bumiputera lain, termasuk dlm. pekerjaan, pendidikan, biasiswa DAN SEBAGAInya, lihat di - http://zanas.wordpress.com/kembalikan-kekuatan-orang-melayu-62-tahun-yang-lalu/artikel-153-perlembagaan-malaysia/ :

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia.

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia memberikan tanggungjawab kepada Yang di-Pertuan Agong menjaga hak keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagai Bumiputera. Artikel mengspesifikkan bagaimana kerajaan pusat melindungi kepentingan kumpulan-kumpulan ini dengan mendirikan kuota kemasukan ke dalam perkhidmatan awam, biasiswa dan pendidikan awam. Ia juga biasanya dianggap sebagai sebahagian daripada sosial kontrak, dan biasanya dikatakan sebagai pertahanan legal bagi ketuanan Melayu — kepercayaan orang Melayu bahawa mereka adalah penduduk asal Malaysia.

Berikut adalah penyataan penuh Artikel 153 Perlembagaan Malaysia.

Perkara 153. Perizaban kuota berkenaan dengan perkhidmatan, permit, dsb. bagi orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak.

(1) Menjadi tanggungjawab Yang di-Pertuan Agong untuk melindungi kedudukan istimewa orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak dan kepentingan sah kaum-kaum lain mengikut peruntukan Perkara ini……

Makcik Sambal Belacan.

CucuBahaman said...

Ya Allah berkatilah orang2 yang sibar maklumat ttg jihad ekonomi Melayu Islam ini serta kaum keluarga mereka juga kepada orang2 yang mengusahakan perusahaan keperluan fardu kifayah ini serta semua pengguna2 yang membeli hasil usaha murni ini. Aaaaamiiin.