Sunday, December 21, 2014

REZABKAN SEGERA TANAH KJAAN DI KUALA LUMPUR.

http://politikputramerdeka.blogspot.com/2014/12/menarik-juga.html

4 comments:

Anonymous said...

Rujukan .... tanahpuchong.blogspot.com

Salah satu cara nak selamatkan tanah reserve melayu ialah kerajaan atau ahli koperat/mereka yg berkemampuan/pelabur/pemaju membeli tanah reserve melayu yg nak dijual untuk dibangun dan dimajukan.

Aku ada semak satu tanah reserved melayu yang hendak dijual di Puchong, dah berbulan tuan tanah nak cari pembeli, tapi tak ada dari kalangan bangsa Melayu ini yang ada kemampuan untuk ambil perhatian. Tuan tanah ada 2 lot iaitu 4 ekar kali 4 ekar, dia nak jual satu lot 4 ekar sahaja untuk sara hidup dan untuk penjagaan ibu mereka yang tua dan uzur. Tanah tersebut terletak lebih kurang 500 meter dari Taman Putra Perdana. Asalnyanya dulu tanah berbukit dengan tanaman getah, tetapi sekarang sudah rata dan kosong terbiar. Selang 2 lot ada 3 lot yg telah dipecah pecahkan untuk unit banglow dengan harga 600 ribu bagi 0.3 ekar dan 2 lot bersebelahan sudah diambil oleh syarikat pemaju (sudah tentu milik Cina) untuk didirikan rumah. Mereka minta juga tanah yg hendak dijual ini, tapi pemilik lebih berharap ada bangsa Melayu yg ambil alih tanah itu, namun sampai sekarang seolah olah pemilik tidak ada pilihan untuk menyerahkan tanah itu kepada bukan Melayu atas nama proksi. Mereka menjanjikan 20 unit rumah berharga 600 ribu setiap unit sebagai pulangan Joint Venture.

Bagaikan tidak ada pemaju Melayu yg berkemampuan, ajensi kerajaan pun diam membisu, PRIMA atau SPNB pun buat tak tahu... berdegar degar dalam PAU... habuk pun tak ada !!!

rujukan ... http://tanahpuchong.blogspot.com

ari - prihatin said...

BELA BANGSAMU. GANJARAN PAHALA YANG BESAR MENANTI SAMBIL MEMPEROLEHI REZEKI YANG BERKAT.

Anonymous said...

Pemimpin UMNO hanya pandai bercakap dalam perhimpunan UMNO setiap tahun. Hasilnya tak seberapa. Berlagak dan besar kepala. Pilih bulu dalam kepimpinan. Manusia tak berbakat pun boleh naik.

PAU taik kucing

Anonymous said...

UMNO perlu dirombakpulih sepenuhnya..PAU yg lepas tifak membawa sebarang makna dan hanya setakat seronok seronok berkumpul dan cakap bedegar degar tapi habuk pun tak da.kat luar ni kira kira lebih kurang 7 juta melayu tidak menyerti mana mana parti...dan tidak menyokong UMNO dan Bn