Wednesday, June 25, 2014

FORMULA 10 PERKARA ITU DILIHAT CUBA MELANGKAUI KUASA ENAKMEN DAN AKTA DALAM MALAYSIA !


mantap kupasan ilmiah ini.

formula 10 perkara yang diimplementasikan pada 2011 dilihat cuba melangkaui kuasa enakmen negeri dan akta parlimen.

4 comments:

Anonymous said...

Adakah 10 pekara dalam enakmen ini bolih mengatasi segala peruntukan yang telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.Atau mereka cuba berdolak dalek agar rakyaat mempercayai bahawa ada perlanggaran dalam persetujuan yang dicapai dalam rangka 10 pekara itu.Ini semua adalah agenda jahat mereka dari pihak khafir yang meanggotai panel 10 pekara ini. Mereka mahu menghakis sikit demi sikit kedaulatan, keistimewaan serta hak agama Islam yang menjadi Agama Persekutuan Malaysia.Sudah terang lagi bersuluh pada apa yang sedang mereka rancangkan sekarang.Kita perlu menyedarkan tentang hakikat ini kepada masyarakat yang tidak peka tentang hal ini.

Anonymous said...

10 perkara yang ditulis dalam artikal diatas boleh disimpulkan sebagai:-
1.kumplan ini memang anti islam/melayu.
2.Seperti buah fikiran DAP dan puak-puak yang mahu malaysia sebagai negara bebas dari nilai islam.
3.Menanggap PAS sekutu mereka macam barua dan mesti bersetuju dengan apa yang mereka sebut dan buat .
4.Anti Umno sebagai alasan mempengaruhi rakyat malaysia yang parti umno ini adalah parti ektremmis islam .
5.Umno yang masih jadi tunggak melayu dan islam mahu dilenyapkan supaya orang melayu tiada politikal power .
5.PAS lah yang paling paria dalam hal ini.

Anonymous said...

Aku heran betullah macam mana Peguam Negara/K'jaan Persekutuan seolah boleh menjadi lebih BERKUASA dari DYMM YDPA/Kesultanan Melayu serta MAIN dan HAKIM/Mahkamah Syariah - berkaitan isu mengenai Islam mahupun hak umat Islam/M elayu?! Ini amat bahaya - bayangkanlah (NA’UZU BILLAHI MIN ZALIK) kalau sekiranya si MUSUH ISLAM dari DAPBANGKAI/PKRSODOM dpt. menjadi K'jaan Persekutuan!

Sedangkan lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang MAIN di bawah kuasa DYMM YDP/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam NEGARA dan hak Bumiputera (di bawah Perkara 153 Perlembagaan), lebih berkuasa dari K'jaan negeri mahupun K’jaan Persekutuan, mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari sebelum PENJAJAHAN British-ZIONIS; semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

Maka, lihat bagaimana BIJAKnya Kesultanan Melayu serta Bapa-Bapa Kemerdekaan TERCINTA kita, dlm. memastikan KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU:

Kami namakan dan kami panggil dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia)....
Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini
Kami isytiharkan ISLAM adalah Agama Persekutuan…..

Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

Wasiat Raja-raja Melayu merujuk kepada 7 wasiat yang disampaikan semasa Raja-Raja Melayu menurunkan tandatangan persetujuan pembentukan Perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu pada tanggal 5 Ogos 1957.
.
Dan lihat bagaimana YAB Ayahanda Tun sendiri telah MEMERTABATkan kuasa HAKIM/Mahkamah Syariah dlm. Perlembagaan Persekutuan, dari genggaman MUSUH ISLAM, yg. begitu galak menggunakan undg-undg sivil si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, utk.menjatuhkan KEDAULATAN ISLAM dan hak umatnya di NEGARA ISLAM ini - di http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0223&sec=Bicara_Agama&pg=ba_04.htm ,
Jangan usik perkara 121 Perlembagaan, Oleh ZAINUL RIJAL ABU BAKAR, 23/02/2012!

Makcik Sambal Belacan.

Ben Hussein said...

WHY SO STUPID.....
KALAU NAK KRITIK, BETTER BE OUTSIDE GOMEN......
HMMMMMMMPH AGAIN NAJIB MAKE ANOTHER MISTAKE LIKE APPOINTING THAT HINDRAF MAN.
WHY NAJIB...WHY WHY WHY ?
You are digging your own grave with such silly decision in appointing this character.