Saturday, June 28, 2014

LIHAT TAJUK NI..MANA PERGI SUARA PEMBELAAN PEMIMPIN ?


11 comments:

Unknown said...

Berbeza dgn zaman natrah dulu... Apa nak jadi melayu zaman ni...

Anonymous said...

Memang sungguh ZALIM nasib yg. menimpa Saudara Islam kita, En Ridhuan Abdullah dan anaknya Ummu Habibah ini serta umat Islam/Melayu lain, yg. terpaksa jadi PENGEMIS/PELARIAN di NEGARA ISLAM kita sendiri!

Apa KEJADAHnya Mahkamah Sivil tu sewenangnya dibiaqkan melanggar perkara 121 (A) Perlembagaan – dgn. MEMIJAK keputusan-keputusan Mahkamah Syariah?! Sebab itu kita juga perlukan PEGUAM NEGARA SYARIAH – yg. dilantik bawah KUASA EKSEKUTIF DYMM YDPA - jadi politik DAJAL mana-mana pihak MUSUH ISLAM, tidak sewenangnya boleh menyentuh KEDAULATAN ISLAM dan HAK umatnya berdasarkan undg-undg SYARIAH/PERLEMBAGAAN!

Aku memang heran betullah macam mana K'jaan Persekutuan/K’jaan Negeri/ Peguam Negara/Mahkamah Sivil seolah boleh menjadi lebih BERKUASA dari DYMM YDPA/Kesultanan Melayu serta MAIN dan HAKIM/Mahkamah Syariah - berkaitan isu mengenai Islam mahupun hak umat Islam/Melayu?! Ini amat bahaya - bayangkanlah (NA’UZU BILLAHI MIN ZALIK) kalau sekiranya si MUSUH ISLAM dari DAPBANGKAI/PKRSODOM dpt. menjadi K'jaan Persekutuan!

Sedangkan lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang MAIN di bawah kuasa DYMM YDP/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam NEGARA dan hak Bumiputera (di bawah Perkara 153 Perlembagaan), lebih berkuasa dari K'jaan negeri mahupun K’jaan Persekutuan, mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari sebelum PENJAJAHAN British-ZIONIS; semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

Maka, lihat bagaimana BIJAKnya Kesultanan Melayu serta Bapa-Bapa Kemerdekaan TERCINTA kita, dlm. memastikan KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU:

Kami namakan dan kami panggil dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia)....

Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini

Kami isytiharkan ISLAM adalah Agama Persekutuan…..

Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

Wasiat Raja-raja Melayu merujuk kepada 7 wasiat yang disampaikan semasa Raja-Raja Melayu menurunkan tandatangan persetujuan pembentukan Perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu pada tanggal 5 Ogos 1957.

Dan lihat bagaimana YAB Ayahanda Tun sendiri telah MEMERTABATkan kuasa HAKIM/Mahkamah Syariah dlm. Perlembagaan Persekutuan, dari genggaman MUSUH ISLAM, yg. begitu galak menggunakan undg-undg sivil si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, utk.menjatuhkan KEDAULATAN ISLAM dan hak umatnya di NEGARA ISLAM ini - di http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0223&sec=Bicara_Agama&pg=ba_04.htm ,
Jangan usik perkara 121 Perlembagaan, Oleh ZAINUL RIJAL ABU BAKAR, 23/02/2012!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Semua dah jadi setan bisu.

Anonymous said...

...apa ke jadahnya polis ini kata berkecuali, nah skrg apa yg dah jadi, mana perginya professionalism/pengecualian yg dibangakan...huh

Anonymous said...

Buang masa jer nak ambil kisah Mamak ni.

Keling tetap keling perangainya Dan lebih teruk gunakan agama untuk kepentingan diri sendiri.

Tutur kat rumah dgn keluarga guna Bahasa Tamil pulak.

Pasal agama, orang bodoh jer yang keliru.

Anonymous said...

pemimpin semuanya dah kena pimpin dengan pembangkang. agama, bangsa dan negara bukan lagi menjadi agenda perjuangan. eloklah Melayu yang sedar mencari jalan untuk menyelamatkan agama, bangsa dan negara tanpa pemimpin yang ada. pemimpin semuanya tidak boleh diharapkan lagi. mereka akan bersuara bila nak dekan pilihanraya saja.

Anonymous said...

PAS cuma berminat nak jadi Adun,ketua kampung,JKK Masjid,skuad ANAL,macai DAP,jaga parking&kutip sampah lepas ceramah PR dari membela agama Islam

SolitaireHunter said...

Seorang insan yang cuba untuk menyelamatkan akidah anaknya dijadikan sebagai penjenayah oleh akhbar ini. Ya Allah, berikanlah perlindunganMU diatas AgamaMu.

Unknown said...

Tuan GAP..

Jawapannya senyap sunyi..

Inilah budaya politik Melayu akhirul zaman.. PAS jual agama.. Umno jual bangsa..

Tinggal org2 biasa spt tuan dan lain-lain pihak sahaja ambil peduli..

Cuma mungkin mrk lupa dgn kuasa doa org yg berjuang ikhlas dijalan Allah..

Jika Gunung perlu dialihkan untuk mengabulkan doa mereka, Allah akan menghantar malaikat melakukannya untuk mereka.. InsyaAllah..

Anonymous said...

Mari kita kongkek pompuan luar Negara....terutama dari NZ...macam muhamad rizalman...biar kita pancut beramai2, buat macam pesta...macam orang umno suka..buat pesta beramai2, makan minum kongkek....hahahah....ala umno...memalukan Malaysia di seluruh dunia....inilah style umno...konon nak tutup kes...kena balun oleh NZ pulak...fukcing shirttt

Anonymous said...

Di Malaysia ni mana ada lagi pemimpin yang menegak dan memperjuangkan Islam.....dah tak ada dah....semua dah pupus. Undi dan dunia menjadi agenda utama. Islam dan akhirat tu tolak tepi....inilah akhir zaman.