Tuesday, November 18, 2014

PAK SAMAD KATA JANGAN TAKUT DENGAN PROPAGANDA UMNO YG KATA MELAYU TERANCAM..SIAN LAH PAK SAMAD.


Bangsa Melayu yang dahulunya sebuah kuasa besar di Nusantara kini telah dijajah lalu berpecah dan sebahagian buminya telah dirampas.

"Ia masih menjadi sasaran kuasa-kuasa yang tamak. Keadaan paling teruk hari ini ialah penjajahan minda yang dialami oleh orang Melayu.

"Melayu sudah lama terancam, apa dah jadi dengan Pak Samad?"

Demikian respon Presiden ISMA Ustaz Abdullah Zaik Abd Rahman terhadap kenyataan Sasterawan Negara Datuk A Samad Said yang menasihatkan agar masyarakat Melayu tidak taksub dengan dakwaan sesetengah pihak yang mengatakan bahawa bangsa itu kini semakin terancam.

Ujar Ustaz Abdullah, keadaan yang menimpa orang Melayu sejak dahulu hingga sekarang membuktikan wujudnya pelbagai ancaman yang dihadapi.

"Adakah masih perlu dibuktikan?" soal beliau.

Tambahnya, rasa terancam adalah satu naluri yang sihat bagi mereka yang faham cabaran politik hari ini.

ISMA

18 comments:

Anonymous said...

Samad said dah kena brainwash dgn ambiga and DAP. Dr seorang pejuang melayu kpd seorang penentang melayu..
Sian pak samad nmpk tapi di butakan..

Otai Bayu said...

Pak samad ni seorang singaporkian yg dah nyanyok kenalah kita letak dia ditepi jln jer. Tak boleh lagi dianggap pejuang melayu.

Otai Bayu said...

Pak samad ni seorang singaporkian yg dah nyanyok kenalah kita letak dia ditepi jln jer. Tak boleh lagi dianggap pejuang melayu.

Anonymous said...

Sudahlah Pak cik balik duduk rumah buat amal ibadat lagi bagus dari melibatkan diri dengan acara2 sebegini.bukanya apa umur pak cik dah semakin meningkat dan tahap kecergasan pak cik pun dah terhad.Usah gadai hari2 tua pak cik lagi.gunakanlah kesempatan saki baki hidup pak cik kejalan yang sebaik2nya dan tinggalkan perkara2 yang tak sepatutnya.bukanya nak tunjuk alim dalam agama tetapi umur macam pakcik ni sepatutnya beritkaf di masjid2 siang dan malam bukannya menyertai demostrasi jalanan yang tidak berfaedah.

Anonymous said...

Si SIAMANG ni pon tak sedar yang Spesis SIAMANG pon Terancam!!

hasnul rahman said...

Kalau tak silap dia ni asal Singaporean.
Kalau dia kata Melayu tak terancam kenapa dia tinggalkan Singapore dan menetap di sini hingga dianugerah Sastrawan Negara.
Suruhlah dia balik ke Singapura dan lihat Melayu di sana macam mana? Adakah Melayu Singapore sama macam Melayu Malaysia?
Dah mabuk ketum agaknya si tua ni?

Anonymous said...

MAngkok Berayon ni kan Melayu Singapork. Tok sah lah ambik peduli apa yang tepacul dari mulut longkang tu. Aku harapkan bila bukan paper satu pagi nanti ada berita mangkok ni dah tergolek dog kat dalam longkang.....

Anonymous said...

DNAnya dah bercampur2

Anonymous said...

Pakcik tua ni dah lama konfius...dari dulu aku pelik apsal dia dan kecelaruannya di rai kan...

Never have any value, be it real or abstract...

Nobody before, nobody now, always a nuisance...tu lah kalau foundation ilmu sebenar rapuh....jiwa yg kosong, ia tersembur keluar sewaktu tua....

Naudzubillahi min dzalik....

Anonymous said...

Bila org sebut sasterawan negara aku rasa jijik,bukan kerana endaost nya tetapi rupa wajah nya..seperti org......

Anonymous said...

melayu terancam kerana Islam itu diancam dari berbagai sudut.
bukankah Melayu itu Islam,Islam itu mmelayu?

malang betul pak samad tak nampak ini..
atau memang pak samad sudah terhakis keIslamannya..
kalau lihat luaran memang tiada identiti Islam pun..jangut misai serabai tak ikut sunnah nabi langsung.
memalukan Islam dan melayu

Anonymous said...

Sapa nyanyok??

Anonymous said...

kesiannnnnnnnnnn atok ni.....sesiapa ada pisau cukur yg dah tak pakai lagi, boleh la sedekahkan pada atok ni.........serabut sangat aku tengok misai & janggut nya tu, sama serabut dgn KEPALA HOTAKnya...

Anonymous said...

pak Samad , please retire from politics , you are no longer relevant as far as we are concern. you fall under the category of orang tua, bukan orang tua tua. there is a difference.

Pak Semat Soud said...

manusia berjanggut serabai ini sememangnya dah rosak!
dia memalukan sasterawan negara yg lain.. dia terlalu selekeh, busuk lagi membusukkan.. bertaubatlah & kemaskan dirimu dari segi mental & fizikal..!

Anonymous said...

Pak samat ni tak pernah join politik..
sekali terjebak dgn dap...iitu yg bertambah nyanyuk tu...

Anonymous said...

P Samad, jaga dirimu dulu, nak minum air pun dah boleh bercampur misai yg terabur, apa rasa.

Anonymous said...

Org tua serabai ni kalu tgk sah2 mcm sifu2 cina dalam filem kung fu. Dah tua bangka tu trim2 la misai tu..kalau rambut ngan janggut panjang tu aku boleh terima lagi pasal sunnah nabi..kalau dah misai boleh masuk dlm mulut..adoi laaaaa..
soal politik kau aku tak amik pot sgt..pasal dah lama aku tahu..tak semestinya seorang sasterawan tu sentiasa betul..ada yg gilammdan salah sorang yg gila adalah ko..