Saturday, January 17, 2015

SPR DAH BAGITAU DUN SARAWAK TAMBAH KERUSI : JANGAN BISING KATA TAK DIBERITAHU PULAK..


dalam politik malaysia, yang terdekat akan mendepani pilihanraya adalah negeri sarawak.

pilihanraya negeri sarawak dijangka akan tamat matang tempoh kerajaan negerinya pada 2016.

beberapa hari lepas, PR dah umum kepada public... ulang.. SPR dah umum pada public bahawa akan ada penambahan kerusi DUN di sarawak.

kerusi DUN ini bertambah 11 kerusi dan nama DUN tersebut adalah N13 batu kitang, N17 stakan, N23 triboh, N26 gedong, N40 kabung, N57 tellian, N63 selirik,N66 murum, N70 samalaju dan N78 long lama.

jika semuanya berjalan lancar, maka kerusi DUN di sarawak akan berjumlah 82 kerusi keseluruhannya.

ha...kepada pemekak pemekak demokrasi tolong dengar ni.

haritu bersih desak pengerusi SPR agar segera mempercepatkan syor persempadanan semula dun sarawak.

ha sekarang dah umum.

korang boleh check balik.. tolong profesional sikit.  benda dah umum.. belum maktub lagi. korang ada masa buat bantahan .3 comments:

Anonymous said...

Kayu-kayu bangsa bingai ni mana reti paham.. Confirm akan ada yg cari cara spin utk salahkn spr..

Anonymous said...

Herannya kenapa jumlah 82 kerusi, tak ke masalah nanti bila ade deadlock 42 42 kerusi nanti.

SPR tak fikir ke ?

Anonymous said...

PRN SARAWAK

Sebagai rakyat yang menyokong Umno memang saya ternanti2 kedatangan PRN Sarawak , sebabnya .....

1. Mahu lihat dan nilai pengaruh Umno BN dikalangan rakyat Sarawak khasnya pengundi cina Sarawak . ADAKAH MEREKA MASIH BERSAMA BN ATAU SEBALIKNYA.

Dari sini kita boleh menjangka penerimaan pengundi cina baik di Sarawak mahu pun di Semenanjung terhadap kebaikan yang sekian banyak ditaborkan oleh PM Najib kepada mereka.

2. Mahu lihat dan nilai kesediaan Pas untuk bunuh diri atau kamikazi di Sarawak atau nama Tahaluf Siasi dengan golongan kafir yang mereka dakwa menyokong perjuangan Islam Pas.

Dari sini kita boleh endorsed kenyataan ostad dan ulamak Pas bahawa TAHALUF SIASI DENGAN DAP HUKUMNYA HARUS KERANA PAS AKAN MENJADIKAN DAP SEBAGAI ALAT UNTUK MEMUDAHKAN PAS SAMPAI DI PUTRAJAYA.

Kalau dalam PRU 13 , Pas berjaya kekal di Kota Bahru walau pun kena halau keluar di Alor Setar . Adakah pada PRU 14 , Pas akan berjaya menduduki PUTRAJAYA dengan bantuan DAP bersekali dengan bantuan dari ALLAH secara bersepadu.

Solat Hajat Mega di Stadium Kota Bahru menjelang hari membuang undi dalam PRU 13 , gagal membawa Pas sampai di Putrajaya kerana doa mereka tidak diaminkan oleh orang DAP. PRU 14 mungkin keadaan sudah berubah , DAP kini semakin hampir kepada Islam berkat tarbiah dan dakwah para ostad dan ulamak Pas setelah sekian lama bertahaluf siasi dalam jamaah islamiah.

Ana Muslim