IKLAN BERBAYAR

Friday, November 26, 2010

KALID HALANG BANTUAN KEPADA RAKYAT.

kalid kata pakatan rakyat adalah untuk membantu rakyat. kuasa rakyat, dari rakyat untuk rakyat kepada rakyat. semua program pakatan rakyat dinamakan 'rakyat'.

rakyat itu, rakyat ini. paling kecoh kisah pemberian air percuma kepada rakyat.

air percuma ini adalah siri kerja yang takde buat homework, tak proper dan kelam kabut.

orang yang mampu bayar pun layak dapat anugerah ini. sayang flat kat taman medan yang sepatutnya dapat rasai  hadiah ini tak dapat. pasal meter air mereka pukal dan bukan individu.

jadi SYABAS buat tabung budi. tujuannya menolong secara langsung 'rakyat yang susah' di selangor. kategori ini layak mendapat bantuan tabung budi.

konsep tabung budi ini cukup mudah.

-rakyat selangor yang kata dia sepatutnya tak layak dapat subsidi air pasal mampu bayar, akan isi borang SYABAS dan minta mereka serahkan duit subsidi dan dikumpulkan dalam tabung budi.

-duit ini pulak adalah subsidi air RM11 yang pakatan selangor bagi.

-tabung budi ini pulak punyai database. list-list rakyat yang paling miskin tak mampu bayar bil air. tak kisah yang tertunggak atau apa pun. 

-penyiasat SYABAS akan selidik latar belakang penerima sebelum bantuan diserahkan kepada mereka.

-maknanya penubuhan tabung  budi ini berkonsep 'rakyat senang' tolong 'rakyat miskin'.

aku dapat tahu program ini mendapat sambutan hangat daripada pihak rakyat yang memberi dan menerima.

2 hari lepas kalid gagap dan pakatan rakyat MENGANCAM SYABAS supaya memberhentikan bantuan direct ini kepada rakyat.

kalau tak batalkan tabung budi ini, lesen SYABAS akan dibatalkan.

busuk hati tak kalid gagap ? dek kerana politik dendam rakyat pun jadi mangsa kalid gagap.

6 comments:

melayurayadaily said...

kacau lilau dah selangor ini, harap GAP dedah lagi

Anonymous said...

kalo betol la benda nih...
kalid ni nak kena halau ke..dari selangor..
dengki betol.!!!

Anonymous said...

Saya berkesempatan bersembahyang Jumaat di Masjid AsSyarif, Pekan Meru, Klang, siang tadi. Kawan saya kata banyak isu2 politik dibicarakan terutama sebelum Khutbah (sebab ada tazkirah)dan kadang kala semasa khutbah itu sendiri.
Kebetulan wakil rakyat ADUN Meru(kata kawan saya yang tinggal di Meru)yang memberi tazkirah. Antara isi tazkirah tersebut ialah...1) Datuk Rozali (SYABAS) menerima gaji bulanan RM 450,000.00 sebulan 2) Wakil rakyat tersebut meminta tanda tangan menyokong Hak Air Selangor untuk rakyat Selangor.
Saya tak pasti dengan yang 1) tapi yang no 2) saya lihat lebih kurang 160 orang yang menandatangan dari lebih kurang 1000 lebih jemaah yang hadir. Masjid penuh sesak dan ada 2 tingkat....

NUAR BERAHI BEKAS BANDUAN said...

Yang paling gampang kerajaan khalid dan dap ni mengganggu pengunjung pasar2 malam di kampung2,di felda2 dengan tayangan video propaganda mereka seolah negara kerajaan kominis pula.Wei khalid wal-lembu rakyat di kampung bukan nak tengok wayang propaganda pr yang mengganggu suasana dipasar malam jer

Anonymous said...

Ref: Anon 12:05am

Kena report Jais ni, mana bole cakap pasal politik dalam khutbah dan mana boleh politik kan masjid.

Anonymous said...

Dah x ada idea bagus nak bantu rakyat, akui la kelemahan mereka. Ni tidak, mereka marah lak bila ada yang tampil dengan idea yang bernas. Patutnya depa sokong idea yang baik, bukan nk tolak dan ugut.

Ini la otak udang yang dijadikan pemerintah, akhirnya rakyat yang susah........