Tuesday, March 11, 2014

MH370 : WASHINGTON POST LAPORKAN HP PENUMPANG BERBUNYI.


hp penumpang berbunyi bila dihubungi.
itulah yang dikabarkan oleh washington post.

bila membacakan laporan tersebut, disamping dengan ketiadaan hatta sebarang penemuan serpihan pun..

maka hati aku kuat berdetik mereka masih selamat..itu setakat saat ini.

ini sekadar detik hati aku ya..
fahamkan maksud detik hati..

disusuli dengan doa bertali arus umat islam, insyaallah..
teruskan berdoa.



6 comments:

Anonymous said...

Hairan betul si perisik Amerika CIA (yg. dikuasai Mossad-ZIONIS) asyik nak membidas teori letupan - apa yg. mahu disembunyikan mereka; kemungkinan DRONE mereka digunakan?!

Ini satu lagi berita yg. harus diTELITI! Saya syaki ini salah satu sebab utama penerbangan MAS ini disasarkan kerana kehadiran sekaligus, 12 jurutera/pakar dari Malaysia dan 8 dr. China, yg. sgt. penting dlm industri microchip, dr. syarikat Freescale Semiconductor, dlm penerbangan tersebut! Disyaki Mossad-CIA tidak akan berdiam diri dgn. pakar Bukan Barat terutamanya yg. Islam dan dr. China dlm industri ini (Llhatlah bagaimana Mossad telah membunuh ramai saintis nuklear Islam dr. Iran - di http://www.businessinsider.com/mossad-in-iranian-scientist-murders-2011-8, Mossad Suspected In Murder Of Iranian Nuclear Scientists, Vincent Trivett, Aug. 5, 2011).

Lihat di http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2014/03/10/Loss-Of-Employees-On-Malaysia-Flight-A-Blow-US-Chipmaker-Says/:

Loss of employees on MAS flight a blow, US chipmaker says

March 10, 2014

SAN FRANCISCO: Employees of Freescale Semiconductor who were on a Malaysia Airlines flight presumed to have crashed were doing sophisticated work at the U.S. chipmaker, a company spokesman said on Sunday.

The 20 Freescale employees, among 239 people on flight MH370, were mostly engineers and other experts working to make the company's chip facilities in Tianjin, China, and Kuala Lumpur more efficient, said Mitch Haws, vice president, global communications and investor relations.

"These were people with a lot of experience and technical background and they were very important people," Haws said. "It's definitely a loss for the company."

None of Austin, Texas-based Freescale's most senior executives were on board the Boeing Co 777-200ER airliner that vanished from radar screens about an hour after it took off from Kuala Lumpur for Beijing on Saturday.

The employees who were on board, 12 from Malaysia and eight from China, came from a range of disciplines and they were part of a broad push by Chief Executive Officer Gregg Lowe to make Freescale more efficient and cost effective, Haws said.

Top-quality engineers are hard to come by for chipmakers and other technology companies, and losing them can have a major impact on business, regardless of their seniority.

While the employees on the flight account for less than 1 percent of Freescale's global workforce of 16,800 people, they were working toward the same goals and their loss will reverberate throughout Freescale, Haws said.

They had been streamlining facilities in Tianjin and Kuala Lumpur that Freescale uses for testing and packaging microchips used in automobiles, consumer products, telecommunications infrastructure and industrial equipment.

On Sunday, Freescale was organizing transportation and accommodation for the 20 staff members' families, as well as providing grief counseling, Haws said.

One of the chipmaker's long-time competitors, Texas Instruments, tweeted on Saturday: "We extend our condolences to the families and coworkers of the @Freescale employees aboard Malaysia Airlines flight MH370."- Reuters

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Mungkin juga hp tertinggal dirumah...lain lah ramai yang dapat nenghubungi hp saudara mara atau kawan kawan di pesawat itu.

Anonymous said...

Good news. Tolong google map lapangan terbang pulau redang... landasan pesawat paling hampir dgn lokasi pesawat hilang. Pesawat mh370 mendarat kat situ waktu pagi sabtu. Parking dlm garaj pesawat supaya tidak ditangkap satelit. Pesawat mendarat ketika penduduk sedang nyenyak tidur dgn enjin pesawat dimatikan(FlyinG on empty)/ambil contoh Air Transat236. Pulau redang kini dimiliki vincent tan(berjaya). tolong hantar orang pergi periksa lapangan terbang tu.. pesawat mh370 ada kat situ... :)
-Tam pasar malam-

Anonymous said...

Telefon tu tertinggal kt rumah kot!

Tun Teja said...

1. Dalam akhbar Straits Times Singapura 10/03/2014, Isnin, seorang pakar penerbangan berkata sudah tentu pesawat MAS MH370 pada mula hari Ahad selepas tengah malam Sabtu jatuh secara nahas teruk. Inilah yang menandakan juruterbang tiada sempat membuat ‘distress signal’ dan mereka semua hilang contact trafik udara.

2. Cuaca tidak menjadi masa’alah, tetapi tiap perkara dari kesilapan juruterbang ke kesalahan struktur dan mekanikal yang mungkin berlaku. ‘Transponder’ pesawat mungkin tidak berfungsi. Bila transponder tidak berfungsi disebabkan kegagalan mekanik atau gangguan insan. Itu sebab pesawat terlepas jauh dari radar, dan tak dapat berkomunikasi.

3. Seorang pesara warga Amerika dari USFAA (United States Aviation Administration) berpendapat jika tiada ‘distress signal’ menandakan pesawat jatuh lurus cepat kebawah.

Seorang Assistant Professor Terence Fan, pakar penerbangan berkata maintenance dan operation paling mustahak jua.
(i) Separuh struktur badan pesawat jatuh ke tengah udara atau tangki oksijen tidak di simpan ketat dengan betul, kemungkinan pesawat terpaksa letupkan kebocoran dan menolak juruterbang terpelanting dari tempat duduknya.
(ii) Fakta lain termasuk rekod juruterbang yang cergas dapat bertindak mengatasi keadaan cemas.


Contoh beberapa pesawat ditimpa malang ialah:

1. Asiana Airlines B-777 di San Francisco tahun lepas – 3 mangsa. Pesawat ini satu-satunya paling selamat, pun ditimpa malang.

2. SilkAir Flinght M1185, yang jatuh ke dalam 9,14km dalam Sungai Musi di Palembang pada bulan December tahun 1997. Selepas 16 berlalu, kami masih tidak tahu bagaimana trajedi ini berlaku.

3. Air France Flight AF447, terhempas dalam Lautan Atlantic Ocean pada tahun 2009, Jun. Selepas 3 tahun, penyiasat mengetahui beberapa siri kesilapan juruterbang dan gagal bertindak masa’alah teknikal yang berkesan.

Bagaimana dengan nasib pesawat dari Indonesia Adam Air ? Lagi teruk, pun makan masa yang lama untuk mencari bangkai pesawat dan penumpang.

Anonymous said...

Ini suatu perkembangan yang menarik diambil perhatian...jika perkara ini benar bermakna pesawat tersebut bukan berada dalam air tetapi telah mendarat dengan selamat di suatu tempat yang tidak diketahui..jika perkara ini benar mengapa kita perlu membuang masa mencari di lautan..tugas sekarang haruslah di tumpukan pada kawasan dataran namun begitu jika kita teliti dari awal kisah misteri kehilangan MH370 ini terdapat banyak kekeliruan hingga kepada sidang media semalam..jadi kita tertanya tanya apakah yang sebenar telah berlaku..adakah ini melibatkan soal keselamatan negara yang mana Malaysia tersepit diantaranya...saya rasa rakyat cukup faham soal itu tapi kita mengharap penerangan yang diberikan setiap hari mengenai isu ini mestilah selari kepada setiap dari mereka yang memberi sidang media tersebut..seperti apa yang berlaku mengenai rupa paras penumpang yang dikatakan mengunakan passport palsu tersebut..perkara seperti ini tidak sepatutnya berlaku dan ini mengambarkan seolah olah mereka yang memberi sidang media memberi pendapat sendiri bukannya fakta sebenar...rakyat makin keliru..