IKLAN BERBAYAR

Monday, May 13, 2013

AYUH BOIKOT SAMPAI BANKRAP BISNES CINA : JOM SOKONG BARANGAN MELAYU !


SALAH SATU CARA KITA NAK SEKAT KEMARAAN DAP
MULA BELI BARANGAN SYARIKAT YANG TAK MEMBANTU DAP

1. Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
2. Bihun Jati Bernas (Syed Mokhtar Bukhary)
3. Minyak Masak Tiara (FELDA)
4. Minyak Masak Saji (FELDA)
5. Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
6. Susu Manis Cair Saji (FELDA)
7. Magge Sajimee Saji (FELDA)
8. Mayonis Saji Mayo Saji (FELDA)
9. Marjerin Pelangi (FELDA)
10. Sos Cili Pelangi (FELDA)
11. Sos Tomato Pelangi (FELDA)
12. Jem Peanut SunBear (FELDA)
13. Sardin Agromas
14. Sardin Pertima
15. Kopi Hang Tuah
16. Bihun Sufi
17. Mi Kuning Sufi
18. Kuey Teow Sufi
19. Garam Sufi
20. Sos Lada Hitam Sufi
21. Sos Cili/Tomato Sufi
22. Kicap Masin/Manis Sufi
23. Tepung Goreng Sufi
24. Minyak Masak Sufi
25. Telur Cap Sufi
26. Ubat gigi Najwa
27. Ubat gigi Halagel
28. Garam Halagel
29. Tepung gandum Cap Bidara
30. Tepung gandum Faiza
31. Jus minuman Safina
32. Syampoo D'herbs
33. Mydin
34. MyMart (kedai keluaran Mydin)
35. Bihun Kampung

BOIKOT BARANGAN GENG DAP

1.Tepung Gandum Cap Sauh
2. Sri Murni Minyak Masak
3. Sri Murni Nugget
4. Marina Nugget
5. Marina Tuna
6. Aminah Hassan Sos Cili
7. Aminah Hassan Sos Tomato
8. Aminah Hassan Bihun
9. Roti Massimo
10. PowerRoot Ali Cafe
11. PowerRoot Oligo Cereal
12. PowerRoot 9SPOT ISOTONIK
13. Malta
14. NutriMalt
15. Teh Cap Masjid
16. Teh Guru Cap Masjid
17. Pau Ahmad
18. Old Town White Coffee
19. Pasaraya EconSave
20. Pasaraya KK mart
21. Pasaraya 99 SpeedMart
22. Minyak Knife
23. Minyak Buruh
24. Minyak Naturel
25. Minyak Daisy
26. Drinho ALL DRINKS
27. Isomax Isotonic
28. HomeSoy
29. Farm Crows Butter

281 comments:

1 – 200 of 281   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Saya tak mahu boikot business sebab saya orang Malaysia. Saya mahu boikot barangan British sebab mereka, rompak hak kita dulu seperti BN sekarang.

Anonymous said...

Sekarang saya sudah ada,list barangan yg saya tak mahu beli... Seperti gardenia....haha..kalau business bangkrap, 1 Msia terus bangkrap bersama

Anonymous said...

Sah 2 ekor ni red bean bitch

Anonymous said...

Buy Malaysia first, buy British last . Bodoh !. Kan itu apanama ? dr. mahai yg cakap

Anonymous said...

Komen ada syarat tak boleh hina agama dsb nya, tapi hina bangsa boleh ? Oh ya, lupa saya.. In BN Boleh !

Anonymous said...


Buy chinese DAP last...entah halal entah tidak!!!

jibon said...

Eden mineral water melayu... Tapi disekat oleh petronas yg hanya izinkan chuan sin saja yg membekal pada seluruh stesen minyak petronas... Mungkin ada cerita dibelkang... Jgn suka makan atas tapak tgn cina... Harap kjaan siasat

Anonymous said...

Tuuutt..tuuuttt...barua DAP detected..

Anonymous said...

Hapuskan SRJK(C)...kembalikan ISA..

A Ghafar Ibrahim said...

Tetap beli cina last. Kacang merah sudah pun dibuang ditong sampah

Anonymous said...

Bila lu mahu balajar ? Apa nama itu Dr M kan sudah ajar buy British last & bukan buy Cina last ? Inilah akibat BN terlalu lama sehingga kosong otak ! No business, no Malaysia. So, boikot lah British

Anonymous said...


Beli barangan Bumiputra...memang sah suci dan halal....

Anonymous said...

Kamu kah ? Ban !

Anonymous said...

Boikot THE STAR, walau pun MCA, tapi dikuasai DAP

Anonymous said...

Terima kasih kerana memberi maklumat. Akan banyak membantu saya dalam kempen ini. I follow..

Anonymous said...

Terima kasih. Senarai yg baik. Kita bolih menambah senarai yg sama sebab saya pun mempunyai senarai yg perlu di kongsi dengan orang melayu islam, terutama sekali dishah alam. Bagaimana nak postkan senarai tu kedalam blog anda?

Anonymous said...

Busuk2 taik anjing..busuk lagi taik palat cina dap berak tak cebok lap pakai kertas bontot melecet2 kunyit pasta..perumpamaan buat cina dap....pkr,pas nak tolong cuci bontot cina ka????

Anonymous said...

Restore ISA

Anonymous said...

ABCD (Asal Bukan Cauvanis Dap)

Anonymous said...

BUY CHINESE LAST, THAT's for SURE!!!!!

Anonymous said...

Tutup sek cina

Anonymous said...

Aku selalu beli ikan kat pasar Sg Besi dgn penjual ikan berbangsa Cina tapi dia Muslim!

BUY MUSLIM FIRST, BUY NON MUSLIM LAST... MUSLIM GERENTI HALAL, NON MUSLIM SIJIL HALAL PUN DIPALSUKAN!!

Anonymous said...

Saya dah mula boikot kedai cina. Beli di kedai.melayu, mydin. 1 malaysia, tutup akaun hong leong bank dan akan tukar insuran kereta tak.lama lagi. Anda bila lagi

Anonymous said...

Apa cina mau dah ramai orang dapat agak...APA PAS MAHU???...Ini yang melayu PAS kena jawab pada diri sendiri...Melayu Islam negeri Kedah Perlis NS Terangganu Perak dulu sokong PAS sekarang dah beralih semula ke Barisan Nasional..mereka rasional berfikir dan bertindak sepanjang 5 tahun yang lalu...kecuali Melayu Kelantan@MELAYU BUDU...Akui lah PAS dalam Pakaran Rakyat cuma No 3 selepas PKR dan DAP..Apa yang PAS mahu dalam PR.. Kalimah Allah dilacurkan,Penzina dan Peliwat diangkat jadi pemimpin,bila kroni berzina lagi banyak tayang lagi banyak pahala...dosa zina nak campak kemana, bila kroni sokong murtad PAS sokong, hudud boleh dah tutup buku.. Nak kata jadi kuasa pengimbang dalam PR atau nak tubuh negara Islam sekali LGE, Anwar dan Karpal Sing jerit senyap jadi SETAN BISU...Nak jadi kuasa pengimbang jauh skali.. hasil ajaran tok guru paling haprak malah ulama pondok pun tak sokong tok guru...MELAYU BUDU layak kerja di sektor swasta syarikat cina bukan sektor kerajaan..Ketua jabatan harap pantau melayubudu dan melayu PAS...Pada APA LAGI PAS MAHU???

Anonymous said...

FUCK DAP, CHEERS.

Anonymous said...

aku dah penat bagitau kat blog2 lain, tapi disebarkan juga kat sini tanpa edit yg BERAS/BEEHUN jenama JATI tuu bukan milik orang ISlAM itu milik cha!, Meehon Kampung tuu milik EKA, cina totok DAP kedah -tipah

Anonymous said...

Sadis betul golongan cina yang makan babi ni.

Nak market kat org melayu siap guna jenama mcm teh cap masjid, pau ahmad, ali cafe, seri murni, aminah hassan, zaitun dsbnya.

Klau kita tonton advertisement ali cafe siap dgn panglima melayu sekali untuk mengaburi kaum melayu. Tv3 pun patut hentikan putar autar cina ni.

Harap senarai barangan cina dapat di update lagi. Setiap rm1 kita tak bagi kat cina2 ni, umno sahaja mampu menjerut rm3juta. Jika perbelanjaan dapur kita rm500 sebulan maka cina akan kehilangan rm1.5 bilion sebulan. Itu belum kira melayu tak berparti seperti aku lagi.

Aku dah UBAH. Aku dah sambut lim kit siang. Aku dengan rasa bangga sudah BCL.

Jangan lupa boikot The Star kerana menghina Utusan Malaysia. Aku bangga melayu ada Utusan Malaysia.

ziad said...

tu yg dok meroyan tak nak beli british good sebenarnya tgh ketar tali perut tu sb makin ramai org melayu dan bumiputera dah mula sebar kempen ni. u nak boikot beli british go ahead la. u tak nk bli gardenia itu hak u la tp ingat di sini kamu tetap minoriti. kuasa membeli tu bkn kat tgn kamu pun. tak perlu nk tunjuk lagak tp BG KOMEN MENCACAI STILL GUNA NICK ANON...

BUY MALAY/MUSLIM FIRST
SAYA SETUJU DIJAMIN HALAL
BUAT APA BELI BRG CINA YG KITA TAK TAU SAHIH KE TAK HALAL HARAMNYA
JIKA KITA PERHATI PUN MCM2 LOGO HALAL YG ADA KAT BARANGAN MRK NI. MANA SATU YG PASTI? SO BELI YG DIJAMIN HALAL SAHAJA LEPAS NI.

NAK BAIKI KERETA KE APA KE IF TAKDE SGT PENIAGA MELAYU, THEN PICK PENIAGA INDIA...

Anonymous said...

Apa cina mau dah ramai orang dapat agak...APA PAS MAHU???...Ini yang melayu PAS kena jawab pada diri sendiri...Melayu Islam negeri Kedah Perlis NS Terangganu Perak dulu sokong PAS sekarang dah beralih semula ke Barisan Nasional..mereka rasional berfikir dan bertindak sepanjang 5 tahun yang lalu...kecuali Melayu Kelantan@MELAYU BUDU...Akui lah PAS dalam Pakaran Rakyat cuma No 3 selepas PKR dan DAP..Apa yang PAS mahu dalam PR.. Kalimah Allah dilacurkan,Penzina dan Peliwat diangkat jadi pemimpin,bila kroni berzina lagi banyak tayang lagi banyak pahala...dosa zina nak campak kemana, bila kroni sokong murtad PAS sokong, hudud boleh dah tutup buku.. Nak kata jadi kuasa pengimbang dalam PR atau nak tubuh negara Islam sekali LGE, Anwar dan Karpal Sing jerit senyap jadi SETAN BISU...Nak jadi kuasa pengimbang jauh skali.. hasil ajaran tok guru paling haprak malah ulama pondok pun tak sokong tok guru...MELAYU BUDU layak kerja di sektor swasta syarikat cina bukan sektor kerajaan..Ketua jabatan harap pantau melayubudu dan melayu PAS...Pada APA LAGI PAS MAHU???

Anonymous said...

Fuck u red bean army !!! Kami akan tetap boikot kedai cina babi

Anonymous said...

AminahHasan produk Melayu, buleh cek dlm direktori DPMM

Zaitun ign boikot, itu produk Cina Muslim, sama status MELAYU lahhh

gualah said...

aku pun da mula boikot brang2 pukimak ni!!

mulai hari ni aku haramkan anak2 aku beli brang2 cina sial!

Anonymous said...

AKU DAH BOIKOT THE STAR SEJAK MRK SIARKAN IKLAN MENU BABI SEMASA BULAN RAMADHAN. BUKAN SETAKAT TAK BELI, YG ONLINE PUN TAK HINGIN AKU JENGUK. IF ADA DEPAN MATA YG FREE JE LA AKU BELEK.

Anonymous said...

PETRON tu halal ke? KAn jual bir kat Filipina tu.

Yang pi shopping setiap minggu tu kena tukar pi pasar malam ke?

Harga barangan Melayu tu murah tak? Kualiti macam mana?

Anonymous said...

Dah 9 hari aku boikot kedai Cina....mampos kau.

... BCL..ABC....












Anonymous said...

Anon 8:57 otak lu

Anonymous said...

selama ni saya beli meehoon EKA konon nak sokong produk melayu. tkasih ...a bagi tau

anakbangsa said...

masalahnya susah nak cari minyak saji sbb kat pasaraya besar pun x support.mcmana pun,gud info

Anonymous said...

Olang olang pas tarak beli massimo

Anonymous said...

Yang kerja kat kilang-kilang, kedai-kedai dsb milik orang cina tu bila nak berhenti kerja..berhenti saja..BN boleh kasi kerja..

Anonymous said...

saya orang malaysia, saya tak beli barang dari spesis orang bangsat yang tak tahu malu cuba minta bantuan negara asing untuk menumbangkan kerajaan, fuck DAP.

Anonymous said...

cilaka DAP

Anonymous said...

keluarga kami juga...!!!boikot brgn babi2 nih.

Anonymous said...

Bagi tau itu anwa kasi berambus kalau mahu kita olang berhenti boikot.

TESLAMARIN said...

PR funded by US. ..www.globalresearch.ca baca sampai habis.......

Anonymous said...

sokong sokong, kita boikot barang dap haramjadah

Anonymous said...

PEMBETULAN.. BERAS JATI & BIHUN JATI atau jenama JATI BUKAN BERNAS PUNYA! Bukan syed mokhtar punya!!

JATI adalah company Cina Kedah.. selalu mengelirukan pembeli dgn mencetak logo bernas (ahli kumpulan bernas). itu tipu helah.

BERNAS hanya mengimport beras bukan peruncit beras.

Anonymous said...

jangan cakap saja,tapi masih beli jugak kedai cina.saya dah lama beli kedai dan barang keluaran melayu selagi ada pilihan.kadang-kadang kedai melayu ni mahal sikit tapi kita pun maklum pengedarnya cina.harga borong pun berbeza antara peniaga melayu dengan peniaga cina.

Anonymous said...

Lebih baik BUY BRITISH than BUY CHINESE.. at least TESCO BRITISH berikan ruang produk Melayu dijual.. bg anak2 Melayu kerja di Kelantan (kebanggaan Nik Najis TESCO KB).. dn benarkan org Melayu bersolat wktu kerja.. Cina sorrylah dia akan hina pekerja Melayu yg pergi Solat waktu kerja..!

Sndiri mau ingtlah RED BEAN ARMY tkkn stop musnahkan kita..

Anonymous said...

Insya Allah sy sudah mulakan boikot kedia2 Cina termasuk bengkel2 Cina, Pasaraya Billion, Pacific, SpeedMart, roti2, produk minuman YOE'S. Sy korbankan nafsu makan demi masa depan Islam dan anak cucu saya.. Insya Allah tk rugi dan Allah berikan ganjaran PAHALA.. niat beli brg org Islam.. utk bolehkan mereka keluarkan ZAKAT..

puak2 RED BEAN ARMY lahanat CINA mana ada byr zakat.. BAYAR kongsi GELAP dan BAYAR utk services CHINA DOLL adalah!!

MULAKAN DR SEKARANG!!

Anonymous said...

SOKONG PERNIAGAAN MELAYU. SOKONG BANGSA SENDIRI. KEMPEN PADA SELURUH KAWAN DAN KELUARGA.

Anonymous said...

Ada Red Bean Army menyelinap masuk kesini dengan menggunakan nickname Melayu Islam

Anonymous said...

Kah kah kah..

Kempen bodoh.. Hakikatnya majority melayu x amik port pun dengan siapa pengeluar produk2 ini..

Yang penting ada cop Halal.,

Anonymous said...

Buy malay umno last..

Anonymous said...

Beras JATI dan bihun JATI sah company CINA: Serba Wangi Sdn.Bhd- JATI Group of Companies..

Lihat link ini: Jangan tertipu dgn packaging..

http://www.malaysiarice.com/index.php/group-of-companies.html

Anonymous said...

BABI BOIKOT MINYAK FELDA BOLEH>>
BABI FITNAH GARDENIA BOLEH..

BABI TAK MAKAN GARDENIA TAK DE SIAPA HALANG..


2 tahun tak bagi babi makan..kondo banglo kereta BM mereka akan tergadai..

Siapa yg bagi diorang kaya?? British @ Melayu

Semua berpunca dari tamak.

Anonymous said...

Jangan lupa makanan kucing VITACAT juga buatan islam, tolak Smart Heart, Friskies, Whiskas

Anonymous said...

PERHATIAN!! siapa di sebalik company jenama JATI.. confirm CINA kafir punya!!

SERBA WANGI SDN.BHD Profile

Serba Wangi Sdn Bhd - Factory (280872 A)
Lot 2171, Jalan Bukit Raya, Mukim Bukit Raya, 06700 Pendang, Kedah Darul Aman, Malaysia
+604-7596620 +604-7590264
Ban Heng Bee Rice Mill (1952) Sdn Bhd (2241-W)
Lot 2171, Jalan Bukit Raya Mukim Bukit Raya, 06700 Pendang, Kedah Darul Aman, Malaysia
+604-7596620 +604-7590264
Serba Wangi Sdn Bhd - Main Office
No. 450, 1st Floor, Jalan Raja, 05000 Alor Star, Kedah Darul Aman, Malaysia
+604-7355620 +604-7352609

Compelling products that have been associated with the JATI brand come in the form of various renowned household names like Kapal Layar, Carnation, Songhe Noble Pine Crane, S. Wangi and Fres-Harves. ecoBrown's is the Company's latest series of health rice and has earned a place among health conscious consumers.

Jenama under company Cina ini: JANGAN BELI!!

JATI
Kapal Layar,
Carnation,
Songhe Noble Pine Crane,
S. Wangi
Fres-Harves.
ecoBrown

Anonymous said...

Barang2 melayu takde jual di kedai2 mereka??

Pengguna melayu berkunjung ke kedai mereka..

Beli last..

Nanti adakan usahasama dgn europe & jepun hasilkan produk2 mesin pula.

Anonymous said...

MASIMO can't beat GARDENIA everyday selling even chinese intensively boycott this brand many years ago..

GO BUMIPUTRA PRODUCTS!!

Anonymous said...

Kopi2 segera usahawan bumiputera dah pesat berkembang..

kedai runcit, bengkel motor/kereta pun dah banyak.

ada juga yg mcm sombong tapi lama2 pandailah bumiputera berniaga

Anonymous said...

Ya betul jenama VItACAT memang bagus untuk kucing,selain kucing sangat suka, najis kucing tidak berbau macam makanan jucing lain,taruk babi gamaknya.

umnosokmo said...

aku dah mula beli kedai melayu selepas pru ke13, walaupun mahal sedikit tak apa asalkan mereka melayu

Anonymous said...

ramai member2 SIber anggap MASSIMO =BABI..

tahun2 lepas ada kempen balas kerana red bean memulakan kempen anti grdenia..

Anonymous said...

betul.. bila perusahaan produck org Melayu berjalan. barulah pembekalan machineries Melayu boleh ada.. barulah kita boleh jd distributor mesin2 dr europes, japan or US. Skrg ni Cina Babi ni control sbb mereka yg buka kilang.. spare part semua diorng control..

so kita still lg terpaksa kasi duit pd Cina..

Anonymous said...

Betul produk vitacat bagus buatan melayu , nak tahu lanjut tengok website vitacat. Www.vitacat.com.

Anonymous said...

Insya Allah kita sama2 azam yg kuat..
berilah makan minum anak isteri kaum kerabat kita dr sumber buatan org Islam..

mahal pun tkpa kita niatkan mahal itu sbg infaq kita utk agama..dn harapan bayar ZAKAT di mana kekayaan itu akan kembali pd Muslimin..

INDAHNYA ISLAM KALU BERSATU. ALLAHU AKBAR!!!

AYUH MULAKAN!

Anonymous said...

Wahai kawan2 yg bencikan DS Najib..

sbbitulah Najib mahu majukan FELDA sbg FGV. Sebagai company besar bertaraf antarabangsa. inilah yg timbulkan kebencian Cina2 HARBI dn Melayu2 BANGANG mcm CEO AIR ASIA X tu!!

Anonymous said...


Belilah barangan Bumiputra...insyaallah halal dan suci.

Anonymous said...

Sorryla bodoh...saya pun dh start kempen ni...sejak pru13 saya dh totally boikot...barang2 dapur sy beli kt mydin n runcit melayu...sy tak kisah harga brp..wpun blog prharam dok ckp harga naik...tp sy tak peduli...janji sy dh bantu bumiputra...sy dh rasa syukur...

Anonymous said...

Saya akan terus boikot kedai Cina. Kedai British lg demokrasi dr kedai Cina.

Kita pergi pasaraya kedai Cina.. di ekorinya kita beli barang mcm kita pencuri.. barang xboleh belek2 sgt..nnt kena marah..

tp bangsa CinaBabi ni klu pergi tesco or Carrefours.. mereka akan selongkar habis2 kotak2 utk choose the best.. tp klu di kedai mereka??? harga kaw2, xboleh pndai2 pilih dr kotak.. diorng yg tentukan!

Jose Rizal said...

Memang bagus kalau dapat beli barangan bumiputra . Masalah nya ialah tiada rangkaian kedai khusus yang menjual barangan bumiputra . Kedai rakyat satu Malaysia sepatut nya di perbanyak kan .

Anonymous said...

UBAH ! UBAH ! UBAH! BUKAN BUY CHINESE LAST...DONT EVER BUY CHINESE.

INIKALILAH KASI PAS JADI MENTERI BESAR SELANGOR....PENAT LEBAI2 PAS USUNG BENDERA DAP KEHULU HILIR HA..HA..HA...

Anonymous said...

GAP.. TOLONG REMOVE BRAND JATI DARI LIST KO!!!!
DAN TOLONG BERITAHU MEMBER2 BLOGGERS KO GAP JATI TU SERBA WANGI SDN BHD.. COMPANY TOTOK CINA DAP!!!




URL : http://www.malaysiarice.com/index.php/group-of-companies.html

Group of Companies Serba Wangi Sdn Bhd - Factory (280872 A)
Lot 2171, Jalan Bukit Raya, Mukim Bukit Raya, 06700 Pendang, Kedah Darul Aman, Malaysia
+604-7596620 +604-7590264
Ban Heng Bee Rice Mill (1952) Sdn Bhd (2241-W)
Lot 2171, Jalan Bukit Raya Mukim Bukit Raya, 06700 Pendang, Kedah Darul Aman, Malaysia
+604-7596620 +604-7590264
Serba Wangi Sdn Bhd - Main Office
No. 450, 1st Floor, Jalan Raja, 05000 Alor Star, Kedah Darul Aman, Malaysia
+604-7355620 +604-7352609
Serba Wangi (PG) Sdn Bhd (368596 M)
Lot 1845, Bukit Minyak, MK. 14, Seberang Perai Tengah, 14000 B

Sutan Jamaludin Sos Tiram IV said...

Saya tinggal di Taman Samudera, Batu Caves. Banyak lagi kedai bumiputra yang boleh kita support di sekitar Gombak.

Jika kita nak dapatkan aksesori kereta, boleh pergi kedai SNR.

Jika tuan-tuan (tinggal di KL) mahu membaiki kenderaan, di belakang Giant Batu Caves ada sebuah bengkel kereta Melayu Bumiputra yang besar. Nama bengkel itu BISMILLAH.

Bertentang dengan Giant Batu Caves pula, terdapat satu deretan kedai. Ada sebuah bengkel motosikal iaitu IS Wira. Bengkel ini sangat terkenal di sekitar Batu Caves dan dikunjungi ramai pelanggan setiap hari. Bengkel IS Wira pernah establish dalam filem Bohsia arahan Syamsul Datuk Yusof Haslam.

Jika tuan-tuan ingin dapatkan bahan mentah untuk binaan, boleh ke Ulu Kelang iaitu Kedai Hardware Kamarudin. Tauke nya kita panggil Wak. Di kedai Wak, korang boleha dapat semua dari pasir, batu bata, zink, mozat, sampai sekecil paku ada. Kalau anda sering guna MRR2, anda akan perasan satu hardware besar tepi jalan yang bersebelahan dengan masjid. Dekat dengan simpang nak masuk Kampung Pasir / Keramat AU.

Saya syorkan pembaca-pembaca blog ini kumpulkan semua senarai peniaga-peniaga bumiputra bermula dari sekecil-kecil kedai gunting rambut, kedai runcit, kedai sayur, bengkel motosikal, ketuk dan cat, syarikat percetakan, bakery, sehinggalah sebesar-besar hardware di blog ini. Kemudian setelah cukup banyak maklumat yang dikumpulkan, saya syorkan tuan blogger terbitkan satu entry berkenaan kedai-kedai milik Bumiputra sekitar Lembah Klang ini.

Usaha blogger GAP menyediakan senarai produk makanan Islam cukup bagus, tetapi jika senaraikan juga perkhidmatan lain selain makanan, lagi bagus..!!

Link kan dengan blog-blog lain seperti Parpukari, GAP, Penggempur Mutiara dan lain-lain pro BN.

Sebarkan di facebook.

Saya yakin lambat laun, kita pasti berjaya mengkayakan orang-orang kita sendiri.

In shaa Allah..

Anonymous said...

Pantat lu. Agak2 le nak ngaku melayu

Anonymous said...

Lu sudah loser kita mau ubah jadi buy malay first

Anonymous said...

sambung list atas..
35- Rempah- Imans
36- Rempah-Brahim's
37- Minyak Masak-Alif (Sime Darby)
38- Susu Pekat Manis Alif (Sime Darby)
39- Beras- Faeza
40- Beras- Langsat Hijau, Langsat Biru (JUARA SELERA 100% MELAYU ISLAM)
41- Beras-JUARA SELERA
42- Kicap-ADABI, KIPAS UDANG, TAMIN
43- Bihun FAEZA
44- Mee Segera (org paggile maggie) ADABI pelbagai perasa-ASAM PEDAS, KARI, TOMYAM
45- Rempah Kari, Nasi tomato- ADABI, FAEZA
46- Biskut Chipsmore- GOODKISS (Noraini's Bakery)
48- FROZEN Sosej- RAMLY, NAFAS.
49- Kopi 3-in-1 - ADABI Tongkat Ali, Kopi HANG TUAH
50- Minyak Masak - SAJI, ADELA (FGV-felda)


JANGAN BELI- MILIK CINA KAFIR PUNYA

-BERAS JATI (Cina Kedah)-SERBA WANGI
-BERAS RAMBUTAN
-FROZEN- SAUDI burger (Cina Kedah-pernah terbabit dlm kes memproses babi dan daging buger dlm satu kilang-Sungai petani)
-KOSMETIK - SAFI
-BIHUN EKA-FATIMA
-SUPER POWER KOPI
-MUNCHY'S ASSORTED BISCUITS
-MINYAK MASAK SERI MURNI (FFM-Rober Kuok Group)

Anonymous said...

Satu malaysia buy cina last forever

Anonymous said...

Ubah jadi bcl

Anonymous said...

cukup banyak produk org Islam di rak2 tesco sbrnya.. tp perangai org Melayu ni xkesah.. janji PEROT kenyang..

kalau ada lg melayu Islam yg sudha tahu list ini dan mampu beli.. tp masih beli produk Cina kafir.. itu tanda cukup KHIANAT dn tggulah balasan Tuhan..

Melawan ekonomi mereka sudah dikira JIHAD atas nama Agama!

Anonymous said...

Bcl

Anonymous said...

Perkhidmatan lain spt perbankan, kurier, perhotelan, peruncitan dan lain lain mcm mana plak?

Bole BRO GAP tolong nyatakan...sebab kebanyakan org Melayu takut nak bersuara secara terbuka sbb dekpa ramai bekerja di bawah majikan orang Cina.

Tapi bila nyatakan ketidakpuasan hati pada kerajaan...tak nyempat nyempat nak berdemo..

Jaguh Kampung!

Anonymous said...

Perkhidmatan lain spt perbankan, kurier, perhotelan, peruncitan dan lain lain mcm mana plak?

Bole BRO GAP tolong nyatakan...sebab kebanyakan org Melayu takut nak bersuara secara terbuka sbb dekpa ramai bekerja di bawah majikan orang Cina.

Tapi bila nyatakan ketidakpuasan hati pada kerajaan...tak nyempat nyempat nak berdemo..

Jaguh Kampung!

Anonymous said...

jom kita bertindak sekarang.. banyak lagi barangan keluaran Melayu Bumiputera Islam.. kenapa nak pilih barangan puak yg terang2 memusuhi kita??

Anonymous said...

Apa itu hantu raya sudah loser lagi mau bising

Anonymous said...

ak ela der..gila ketinggalan zaman ko ni...buy british last itu la yang menunjukkan kepoweran orang Melayu/Malaysia pimpinan Tun Dr Mahathir..lu apa ada..jijik dari sampah pon ada..

Anonymous said...

Satu lagi Pau Yik Mun. Tak makan pun tak pa. Bukan nak rasis tapi ada pilihan lain.

Anonymous said...

Satu lagi Pau Yik Mun. Tak makan pun tak pa. Bukan nak rasis tapi ada pilihan lain.

Anonymous said...

Satu lagi Pau Yik Mun. Tak makan pun tak pa. Bukan nak rasis tapi ada pilihan lain.

Anonymous said...

Apa Kata kita Buat Senarai Panjang kemudian kita Pos Kan atau Broadcast melalui Bloggers atau Persatuan Pengguna Islam.

Mana mana penyokong tegar PAS & PKR...biarkan dekpa kayakan geng dekpa nih..

Mana mana yg atas pagar dan sayangkan ummah...wajar bangkit membantu gerakan membantu peniaga Melayu yg dari dulu diboikot oleh penyokong PAKATAN spt barangan keluaran FELDA & Syed Bukhari

Anonymous said...

-TAMBAHAN LIST-

51- JERUK Buah2an- JERUK PAK ALI (Pulau Pinang)- sedap, rendah sakarin, tk batuk.

52- Kopi ADABI 5-in-1 TONGKAT ALI & CORDYCEPS - plss try.. SANGAT2 sedap.. khasiat..

jgn beli ALICAFE.. CINA KAFIR punya.. ekstrak tongkat ali nya diragui!!

Produk Kosmetik ZAITUN.. dulu milik Cina Muslim.. skrg tktahu lah.. statusnya.. sabun Zaiton bau wangi dan lembut.dulu lah.. skrg xde dh kot!


P/s: cuma produk org Melayu masih lemah dr segi IKLAN, IKLAN berterusan dlm media2 spt TV amat2 penting demi menjaga kesetian pelanggan..

Anonymous said...

Jangan lupa Zull Design yang penah meletop dulu..dia tuh kalo bagi peluang barang2 oil and gas yang high tech pon bole buat..

Anonymous said...

Aku sekarang ni dah 80 percent beli barang dari kedai melayu. Slow slow aku tukar. Renovation rumah pun aku cari melayu. Alhamdulillah bert/jawab budak tu siapkan. Rasa tenang sangat aku dapat bantu saudara islam lain. Kalau kita niat yang betul, mesti dipermudahkan....inshallah.

Oh ya....tadi aku masuk kedai cina sebab warna yg aku nak takde kat kedai melayu. Korang nak tahu bukan main extra lembut lagi cina tu melayan. Haha....dah rasa bersalah lah tu....padan muka.

Anonymous said...

haha..barang cina macam la bagus sangat..service macam sial jugak.kalau kat manjung ada kedai service air con melayu...tak tahu ada lagi ke tak..

Anonymous said...

ada ka orang melayu makan pau yik mun? masyaAllah

Anonymous said...

setuju.. ZUL design ank jati Selangor tu mampu design dan fabricates mcm2 mesin industri yg pelik2 sperti mesin bakar satay, mesin buat mcm2 jenis kuih..

cuma kasihan..krn beliau tiada sijil Phd dari LONDON, jd dia dipinggirkan oleh Melayu2 ELITIS..

Anonymous said...

JANGAN LEMBUT HATI dgn LAKONAN CINA HARBI pura2 layan mesra kita.. mEREKA sudha TAKUT..
kita xperlu gaduh atau cr pasal dgn mereka.. tp SUDAH2lah 55 tahun kita kayakan bangsa sepet haramjadah ni..

Anonymous said...

Jom ubah dan imikalilah buy cina last

Anonymous said...

skrg aku tlg kedai2 Melayu dgn promote brg2 Melayu yg aku beli kt tempat lain.

Sbg contoh..aku pergi kedai A, jmpa GOODKISS (biskut Melayu chipsmore), aku beli lebih aku bg kt kedai Melayu satu lg sbg sample.. suruh dia order dn beli stok.. kembangkan produk tu..

Insya Allah itu shj aku mampu slain beli makan.. nk berniaga bukan bidang kerja aku buat masa ini.. moga2 Allah SWT bantu kita majukan ekomni..

Lahir contoh spt Abdullah Bin Auf di zaman MODEN.. KAYA tp BERTAQWA.. lagilah hebat!

Anonymous said...

Sedih melihat Bangsa Melayu terpaksa perjuangkan haknya sendiri. Rasa terasing ditanah air sendiri semakin menjadi jadi.

Cakap lebih dikatakan Rasis.

Pertahankan hak dikatakan Rasis.

Susahlah mcm nih...MELAYU sebenarnya yang terkongkong malah terpaksa menjaga hati "Bangsa Dagang" disini.

Mereka BEBAS membuli kita dengan KUASA EKONOMI mereka...Kini, andai kita terleka, kita akan terus diBULI melalui KUASA POLITIK pula..Siapa tahu kelak nanti akan berlaku

Bagi yang masih LUPA, BUTA & TULI.....ANDA sebenarnya berbangga JIWA anda diHINA setiap kali menyebut BOSS, TUAN atau LAIN KALI Maaa..

Anonymous said...

Kacang hantu merah loser...pegi jauh jauh.
Kita semua mau buy malay first.

Anonymous said...

tolong remove Bihun/Beras JATI kt senarai GAP tu.. nnt salah faham.. untung cina harbi tu menipu org kita!

Anonymous said...

rasanya lagi bagus kalau ada saudara-saudara yang lead dalam facebook. kita tgk berapa like. baru kaum DAP tu tahu kuasa pengguna melayu

Anonymous said...

Ceo melayu kaldai tu jadi syok sendiri perasan bagus

Anonymous said...

Mohon kerjasama dari tuan admin dan saudara semua senaraikan produk buatan muslim dan juga produk yang dilarang beli untuk tatapan.
1-harap semua produk ini akan dipamer.
2-Sebarkan dengan kadar segera.
3- Harap ada pihak ngo muslim akan bergerak secara teratur dan perkara ini akan sampai keseluruh pelusuk kampung-kampung..

Anonymous said...

Jenama adabi, melayu punya kan?

jibon said...

Rangkaian stesen minyak patut ambil alih sebagai agen pemasaran barang barang melayu...petronas dan petron serta bhp tunggu apa lagi... Ceo ceo jgn jadi biawak hidup .... Cubalah ada perasaan sikit terhadap bangsa dan. Agama

Anonymous said...

Jom ubah kepada bcl. Bcl. Bcl

Zaeydee said...

AYUH! KITA UCAPKAN BY2 KAT BANGSA HAMPRAK NI..MEMANG DIA ORANG ADA KUASA EKONOMI...TAPI MEREKA LUPA... KITA JUGAK ADA KUASA MEMBELI...TUNGGU APA LAGI...BOIKOT KEDAI CHINA LAKNATULLAH NI...AKU MULA 5/5/13 DAH SAID GOODBY KAT KEDAI CHINA...HIDUP ISLAM...HIDUP MELAYU...

Zaeydee said...

AYUH! KITA UCAPKAN BY2 KAT BANGSA HAMPRAK NI..MEMANG DIA ORANG ADA KUASA EKONOMI...TAPI MEREKA LUPA... KITA JUGAK ADA KUASA MEMBELI...TUNGGU APA LAGI...BOIKOT KEDAI CHINA LAKNATULLAH NI...AKU MULA 5/5/13 DAH SAID GOODBY KAT KEDAI CHINA...HIDUP ISLAM...HIDUP MELAYU...

Anonymous said...

Support BANK Melayu.


Support BANK Melayu.


Support BANK Melayu.

Anonymous said...

kami kat sarawak tolonglah buka lagi kedai mydin tak kira mini mydin ka...buka semua kawasan bandar2 kat sarawak...

Anonymous said...

Elok isi minyak petrol di Petronas . Banyak stesen Shell , Esso , Mobil dan Caltex di punyai orang cina .

Anonymous said...

hahaha.... aku pun dh seminggu start boikot barangan puak2 DAP neh... sorry lah... aku just exercise hak aku sebagai pengguna...

untuk geng RED BADIGOL ARMY.... ur days are numbered... nanti gaji korang ada yg kena potong la yer... insyallah....

Anonymous said...

Kurangkan beli online mcm lelong.com. Dapigs banyak jual barang online

Mohd Hafiz Azhar said...

Sebagai permulaan tak perlu boikot produk tetapi berbelanjalah di kedai2 milik Muslim, kemudian di kedai milik Muslim minta mereka jual produk Muslim. Semoga dgn berbelanja di kedai2 Muslim menambahkan keberkatan rezeki kita. Jika perniagaan Muslim berjaya kita harap mereka akan mendapat untung dan membayar zakat perniagaan, bersedekah, mengerjakan haji dsb. Kita akan turut mendapat pahala.

Anonymous said...

isi minyak kat petronas pun sama..nama je bumi tapi cina yang sbenanya yang punya di sesetengah tempat

Anonymous said...

MELAYU nih Cakap Memang Pandai. Bab TINDAKAN memang hampeh.

Maaf kalau aku andaikan kempen korang mungkin berkesan tp tak 100%

Ingatlah bahawa Melayu cepat LUPA

Sbg cth, Bila disuruh buat kerja oleh Bos Melayu, pandai plak Melawan...sikit sikit report UNION! sikit sikit grievances!

Bila disuruh buat tugasan oleh Bos Cina...kecut perut ketaq lutut lidah kelu mata terkebil kebil....dengan segera...Sudah Siap Maa...Gerenti Esok Datang Maa...Mau Tapau Maa

Mcm $!@^@!

Memang MELAYU Mudah Lupa dan tak hargai USAHA Kerajaan menjaga hak golongan Melayu tak berpelajaran akhirnya disia siakan kerana terpedaya dengan janji manis mereka yg tak bertanggungjawab...

Akhirnya siapa yang rugi?

Anonymous said...

sukar nak boikot barangn tu, sbb yg banyak kedai2 cina.cina jual brgn cina.kedai melayu kurang dan kadang tak ada. jadi, wujudkn lebih byk kedai2 dan pasaraya melayu di semua bandar dan tempat. perbanykkn kedai 1malayisa agar para peniaga tidak boleh naikkn hara sesuka hati!!!!

-wau

Anonymous said...

10 tahun akan datang akan lahir lebih ramai cina cauvinis..orang2 melayu jangan leka..ini orang cina amat licik dalam semua hal..orang melayu harus berjaga2 mulai dari sekarang..

Anonymous said...

Gap mintak teruskan update dan tambah senarai produk bumi.......sy akan bantu edarkan kepada peniaga2 melayu.....jihad !!!!

Anonymous said...

MELAYU PAS & PKR tak mcm MELAYU UMNO.

Kami sokong barangan HALAL biarpun sipenjual adalah berbangsa Cina.

Kekadang Cina boleh membaca al quran berbanding orang UMNO.

Taqbir!

Anonymous said...

haha...bagusla bangsa lain lebih paham dari bangsa umno..err...dalam kubur malaikat kan tanya hang dari parti mana ek?

Anonymous said...

Kopi Hang Tuah terbaeekkk..

Anonymous said...

Nilaikan kan sendiri kepandaian melayu paspkr....

Sinyonya jual bawang,sayur d sbuah pasar awam manakala lakinya menjual daging babi di pasar sebelah.kejap2 datang membantu sinyonya.....apa yg aku nampak sendiri pada lengan baju,tangan,kasut but ada kesan2 halus daging dan tulang babi darah babi pn ada.....

lepas tu melayu paspkr oder tauhu 10kping tauge 1/2 kilo bawang 20 biji semuanya apek yb amikkan dengan layanan yg mesra.itu belum dikira timbang dan bekas2 lain yg tak disamak

Dirumah apek dan nyonya sayur2 yg datang dikumpul di dalam rumah...apalagi anjing2 mereka sedia utk mengencing dan menggesel juga tidur ats bakul2 sayur tu

Balik rumah masaklah sup sayur campur tahu berserta cebisan daging dan tulang babi

Moralnya....melayu paspkr dek kerana kebodohan kelas pertama tersengeh kata taknampak takpe...tapi dia dah tergigit dan termakan cebis daging babi....lama2 nanti perangai pn btukarlah mcm babi juga

Anonymous said...

anon 12.00
bagusnye ayat ko.. esok2 Cina keluarkan BABI HALAL.. ko melantak sama lah kn?

AKu risau kempen ni bukan soal Cina.. tp aku risau Melayu2 jiwa omputih, Melayu2 liberal yg kuasai SHAH ALAM skrg ni.. these type Malays yg akan jd MUSUH kpd kempen kita..

mcm mana Nabi gambarkan dlm beberapa Hadith.. Umat Islam akhir zaman akan dicabut rasa gerun musuh kpd mereka.. ( yg pencacai PAS bngga ckp DAP dh takut pd Isle..bila bkrn dgn PAS..??) umpama buih2 di lautan.. byk tp lemah berpecah2..

Anonymous said...

Pau Yik Mun? Tak famous pun pau ni kt JB. Compare dgn Pau Roslan, aku rasa sedap lg Pau Roslan.

tuah jati said...

Get lost u fucking red bean army!!!

Anonymous said...

Anon 12:00 AM & anon 12:14 AM

2 ekor tentera Dajjal kacang HANTU Merah/hijau n mata satu....

sok bila khalifah xsonat istiharkan babi halal dimakan korg pon bertakbir....

Bila khalifah korg letak kalimah Allah pada pet dia (anjeng) korng pon ttp bertakbir...

Byk sgt makan makanan HARAM sbb tuh bute hati melihat kebenaran...

Anonymous said...

pengeluar mee tiauw bumi di ulutiram

Ahmad armiya
078616207

Memproses soya dan taufa senai...fucuk(akn dtg)
Dinar dirham ent
0127621696

INI KALILAH MAU AJAR

Anonymous said...

DAP puaka... hari sial mu bakal menjelma

Anonymous said...

red babi army please cry somewhere else, DAP = SHIT

Anonymous said...

Aku xtau nk menghukumkn kisah d spore....ada bakuteh halal ditukar dgn daging lembu...tp kat restoran melayulah
Ada juga kue bulan halal.....ini semua perancangan licik meracun darah daging org islam.....dikatanya fusion la pakejadah...

Anonymous said...

PAS hina bangsa dn agama....pencacai PAS berarak bawa bendera DAP dan jusl kalimah untuk politik. Last2 terpaksa tanggung kalah banyak kerusi dlm masa sama tolong tambah kerusi DAP dn d tempelak DAP bila Kedah tumbang. Selangor pulak kena tunduk pd DAP bila DAP tsk mahu org PAS jadi MB sebaliknya PKR. Khalid di pilih sb jadi keldai DAP. Tak caya? Tanyalah Azmim....!!!

Anonymous said...

thanks bro2 yg senaraikan produk2 Muslim ini.. GO MELAYU GO!!

Chinese will crying lah after this.. see they will regretted by their idiot stupid war against us..!!!

Anonymous said...

Zaitun dh kena beli dek Cino jang....samo dgn Aminah Hassan....

Anonymous said...

kerajaan perlu lebih agresif menstruktur semula "supply-chain" dalam Negara supaya tidak ada pengantungan kepada pembekal cina. kalau tidak dapat 100% cuba sasar antara 60-75% dulu dan merangkumi semua barang keperluan harian dan industry. mungkin daripada bergantung dengan pembekal cina kerajaan boleh melantik pembekal luar Negara yang lebih tulus dan ikhlas (selagi tidak ada campur tangan dari orang cina). saya percaya ramai usahawan dan ahli perniagaan melayu yang Berjaya boleh membantu kerajaan dalam program ini. tapi tolong sangat jangan pulak lantik peniaga melayu yang berkiblat pembangkang atau yang akan gigit dan kencing program ini. sekarang nie, melayu tiada pilihan lain, dan mesti mula kan dengan segera. pengguna orang melayu melebihi 12-15 juta. kalau semua bersatu dalam jihad ini, In Shaa Allah melayu tidak lagi tergugat dengan manipulasi kaum cina dalam aspek pembekalan, harga dll. tahu tak anda berapa billion yang kerajaan bayar kepada syarikat-syarikat cina subsidy barang keperluan? bukan kah lebih baik wang sebanyak itu di salurkan kepada perniagaan orang melayu? cari lah orang melayu yang betul-betul ikhlas dan jujur untuk program ini. kalau beri pada orang umno, maaf cakap lah, akan di sub-kan kepada cina jugak. sori yer orang politik umno. dah kenal sangat perangai korang. cakap jer lebih....buka mulut minta itu minta ini. bila dah dapat sub-out kepada cina (pasal cina boleh bagi upfront maaa). lepas tu minta lagi, tak puas-puas minta. bila dah tak dapat lagi, mula lah tuduh macam-macam, rasuah lah, krooni lah dan macam-macam. dah abis meroyan, masuk pakatan....pkr atau pas. ada betul tak? mungkin tak, tapi tak jauh kebenaran nya kan?

Anonymous said...

Petrontu Filipin punya...ABC....!!! Sape suruh beli Petron. Belilah Petronas. Kita shopping kat Mydin...
Janji ABC....mahal sikit takpe, org Islam bayar zakat....duit zakat tu nanti akan tolong orang2 kita akhirnya!!!!

Anonymous said...

saya setuju dgn anon 1.20. sikap pemalas org UMNO punca melayu gagal. Mcm kt tmpt sy, projek perumahan under JKP. kementerian kewangan punya anak syarikat.. punyalah award tender buat rumah utk kontraktor Melayu.. tp akhirnya di sub sepenuhnya pd Cina.. hnya goyang kaki shj.. sikap buruk ini xpernh menginsafkan ahli2 perniagaan UMNO.. mereka berlagak dgn tender2 sub ini.. bermewah dgn hasil xbetul.

Sila ubah sikap, jika tidk tkkn berkat..xberjaya.. pemimpin UMNO kn bntu usahawan Melayu yg betul2 mahu perkasakan perniagaan umat.

Anonymous said...

saya takkn beli atau isi minyak di PETRON kecuali jika terpksa atau kecemasan. PETRON share dr root company arak. My choice only PETRONAS..wpun mgkin francise nya Cina pun ada..tp hasil akhir pulang pd Melayu. cuma satu yg meluatnya.. Melayu2 high class yg jd engineer, esekutif2 petronas ini jugalah pengkhianat pd UMNO dn jd pencacai PR.. mereka jg lah untung.. apapun serah pd Allah SWT moga hati mereka kembali pd krjn

Anonymous said...

kedai2 Melayu yg memasarkan produk melayu akan bentuk chain supply yg dikuasai oleh org Melayu boleh lahirkan company2 transport-cargo bumiputera.. yg selama ini taukeh Cina yg kuasai.. peras ugut kos pengangkutan utk naikkan harga barang2.. dr sini juga boleh sediakan peluang krja pemandu2 lori dna treler muatan kpd org Melayu yg selama ini jd hamba taukeh CINA.. so perusahan org Melayu mesti ada foundation persatuan dan NGO

Anonymous said...

Kalau mcm tu kedai2 Yahudi jual barangan halalpun ko orang beli jugak ke. Kenapalah bangang sangat?!!?

Anonymous said...

Orang melayu juga wajib meninggalkan aktivit membalun cibai cina. Selain dosa, duit juga tak mengalir kepada cina kapir dap babi haramjadah ni. So tinggalkan puki cina kecuali bini islam anda.

Anonymous said...

Melayu2 liberal xde maruah cm Nuar tu ko nk nasehat supaya jgn dekati China Doll? bro.. ko nk kena lempang dgn geng Nuar ke? China Doll tu taste trbaik bakal Pii Emm PR tu...biar mengalir berjuta2 RM pun hehhe

Jose Rizal said...

Pemimpin PAS adalah pengkianat bangsa .

Anonymous said...

Adabi dgn Tamin asal Melayu punya tapi dah dibeli Cina.

Anonymous said...

Make sure benda ni diedarkan kat FB jugak. Hantar sekali kat red bean sialan tu. plus teruskan perjuangan utk sekolah satu aliran. Tutup SJKC/T!

Anonymous said...

ALLAH sudah tahu kenapa pas tanak jadi mb selangor walaupun allah sudah kasi makbul dia orang punya doa. Apa apa pon tunggu esok..............

Anonymous said...

WAHH...Last komen adalah terbaik...hahaha..Ingat tut tut ..ingat bini anda...jangan cari lain...dunia akhirat selamat...

Anonymous said...

Don wory kawan parti pas saya di johor kedah kecuali kelantan sedia menjalankan tugas siap bos takbeer

Anonymous said...

tolong jangan buat fitnah kata zaitun, tamin, adabi, aminah hassan tuu milik cina (zaitun cina muslim--OK, dh melayu)
setakat dengar rumours jer ... jangan pakai!.. sykt2 tersebut masih lagi sykt MELAYU sehingga dibuktikan sebaliknya... jika ada bukti lahh, dan sememangnya takdak bukti itu sykt bkn-melayu, sbb sykt2 tuu memang soheh MELAYU. Yg start mulakan fitnah kata sykt2 tu bkn-melayu ialah ... CINA!! jeng jeng jeng

Anonymous said...

Red bean Army cina bukit dap nak spin sape nak peduli. Bloody migrants go home!

Anonymous said...

Kalau beli kuih atau nasi tanya guna cap apa kalau cap dap kita bagi amaran kat penjual tu kalau pakai cap dap esok tanak bela la awak punya kueh.

Anonymous said...

Pegi temberang tempat lain la dapigs. Orang melayu retaliate cina bungkus naik tongsan macam masa dtg tanah Melayu dulu.

Anonymous said...

KERAJAAN PATUT BUKA PASARAYA TERBESAR...INI KITA CUMA HARAPKAN MYDIN...LAGI SATU PENIAGA BUMIPUTRA JGN PULA MENGAMBIL KESEMPATAN...BERIKAN HATGA YG BERPATUTAN...KITA SEDIA MEMBANTU SESAMA KITA....BCL...PEACE

Anonymous said...

Depa xleh idup tanpa cine bro......

Anonymous said...

Kau beli ......kau cucuk..............tanak ajar berdosa aku ampon tobat tak buat soly maa

Anonymous said...

Setuju dgn anda......wujud kan pasaraya melayu muslim....ayoh NGO2 yg menyokong.....bersatu bergabung......masa dah tiba...

Anonymous said...

sokong!! sama2 kita share dgn seramai mungkin umat islam diMalaysia.. support peniaga Muslim dan cuma beli dengan Cina jika tiada pilihan. perkukuhkan ekonomi Muslim. ADMIN, tolong selalu updates ttg isu ini bersama bloggers yg lain untuk mengingati sesama kita.


Anonymous said...

Ye betul. Aminah hasan n zaitun sekarang cina dap punya.

Anonymous said...

Betoooool........setuju......benar.....upfront n first vip class spa entertaiment ma.......

Anonymous said...

Si palat ni nak cuba pelat melayu tapi tak kena la. Produk sekolah cina yg ajar jadi kurang ajar.

tobeng said...

Aku dah lama boikot dah..tapi kali ni lebih meluas,stesen minyak pun aku cek kalau2 milik cina atau bukan.Aku sanggup keluar balik tanpa isi minyak kalau aku dapati stesen tu milik cina.Malah aku sanggup tanya pada pekerja2 stesen minyak tu hahaha

tobeng said...

Cina tak payah ajak boikot kedai Melayu pun sebab diorang dah semulajadi boikot dah.Masalah Melayu ni pasal terlalu open dan tak rasis atau kalau rasis tak kena tempat.Yang lebih menjijikkan ada yang rela menjilat cina dan menyerang bangsanya sendiri atas dasar menyokong dap/pakatan.Ini jenis yg takde maruah,tak berjenis pun boleh.

Anonymous said...

Yup betul tp di padang masyar akn ditanya kpa x tolong saudara seislam kamu..org cina dap tu saudara kau ke...

Anonymous said...

Bihun eka xsdp

damm said...

Yap 8.07..(KITA UBAH BUSINESS ORANG KITA)

INI KALI BIZ CINA MATIIII


payback

damm said...

kita mampuskan cepat business mereka lg baik

kaum tamak selalu rogi

dam said...

lu dont want duduk.tanah melayu
'u can go british..k

read it said...

zaiton cina muslim..

aminah hassan asal.mmg melayu

bila makbbapak dah xda anak pi juai kat chaa

Anonymous said...

most melayu kerja gomen .


naik dap 50% cut off

yap kedai 1 malaysia ribu2 namti two in one
kasi kerja org melayu
kasi tolong ekonomi.melayu

Anonymous said...

betui..

sampai kedai roncit cina xlaku baru lah pemborong buka mata..

akn lambat murah kat kedai melayu

Anonymous said...

Insya Allah sy rasa usaha menubuhkan Hypermarket milik Islam boleh diusulkan pd Syed Mokhtar Al Bukhari. Guna kapasiti DRB atau company miliknya tuk setup.

Kita tgk betapa berjayanya MyDin spt di IPOH dan Alor Setar membina pasaraya moden setaraf TESCO, malah lebih berkualiti barangan2 seperti kain dan rempah bawang berbanding TESCO.

Marilah kita tanamkan jIHAD ekonomi ini moga disatukan jiwa2 Melayu Islam utk kebaikan UMMAH.

Anonymous said...


Aku bengang kerana EON Bank dah tutup di beli Hong Leong Bank (HLB)..

terpaksa bayar kereta kat HLB..

Nak bayar kat HLB macam rasa pergi ke bank yang najis..

Puuihh..

Satu lagi elakkan berbelanja di TF Supermarket.. kerana dimiliki cina 100%.. najis...



Anonymous said...



USAHA KITA BOIKOT DAN BUY CHINESE LAST INI TAK KAN BERJAYA SETAHUN DUA.. MUNGKIN MAKAN 4 ATAU 5 TAHUN BARU BERJAYA ATAU.. 10 TAHUN..

JANJI KITA KASI MEREKA MELARAT DI JANGKA PANJANG...

TUTUP KEDAI SATU PERSATU.. AKU TENGOK BYK KEDAI RUNCIT MEREKA MAKIN TERHAPUS DEK BANYAKNYA SUPERMARKET YG BESAR2 WUJUD..

MEKAYU BANYAK KERJA KERAJAAN PASTI OK.. MEREKA HARAP KITA UNTUK MEMBELI..

INI KALI KITA KASI UBAH.. KITA KASI UBAH.. BUY CHINESE LAST.. YANG HALAL FIRST...
KITA AJAR MEREKA YANG KURANG AJAR INI....

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Terima kasih kepada yang menanya soalan. Telah banyak sangat khabar
angin tentang syarikat Aminah Hassan diambil oleh bukan bumiputera.
Sebenarnya berita ini TIDAK BENAR sama sekali. Syarikat masih milik
keluarga Puan Aminah Othman iaitu pencipta asal sos Aminah Hassan.
Syarikat kini diuruskan oleh anak lelaki Puan Aminah sendiri iaitu
En.Mohd.Ayub Bin Hassan selaku pengarah syarikat. Pemegang saham
syarikat ialah Puan Aminah 99.0 % & baki 1.0% adalah milik anak
perempuannya Noraini bte Hassan. Ia merupakan syarikat bumiputera 100%.
Malahan hampir kesemua pekerja syarikat Aminah Hassan iaitu 95% adalah
orang Melayu belaka...tiada pekerja warga asing dalam syarikat Aminah
Hassan. Pekerja Cina dan India hanya ada 5 orang yang menguruskan
bahagian akaun/juruteknik kerana syarikat kena mengambil bangsa asing
juga bagi mematuhi koata jabatan buruh.

Saya sendiri Cik Roselimah Talip adalah Pengurus Pengeluaran Syarikat
Aminah Hassan atau lebih dikenali sbg syarikat AMISAN PRODUCTS (M)
SDN.BHD. setelah didaftarkan pada tahun 1979. Saya adalah lulusan sains
makanan dari UKM Bangi dan telah bekerja selama
7 tahun di AMISAN PRODUCTS (M) SDN. BHD.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya:

No.telefon: 03-32912620/03-32912341 smbg Pengurus Pengeluaran Cik
Roselimah Talip atau email kepada

amisann@... attn: Cik Roselimah

Sekian wassalam & terima kasih atas sokongan kesemua pembeli sos Aminah
Hassan.

Anonymous said...

dah 1 minggu, stay BCL. sempoi..

Anonymous said...

Thumbs up tuan syed mokhtar albukhary....jutawan budiman semoga bertambah kaya membangun bangsa dan ummah....sy langsung takcemburu dgn kekayaaan tuan tp sy cemburu dgn kekuatan tuan membantu ummah...panjang umur dan murah rezeki...harap segera tuan lahirkan berpuluh syed mokhtar lagi

Anonymous said...

kita kena sokong mydin walaupun mydin terpaksa terima kesan dari tekanan pengeluar yang rata2 nya cina..jikalau mydin maju mereka terpaksa juga jual barang kepada mydin..faeza juga sudah ada banyak produk selain beras..kalau org pas x nak bersama kita pun xperlah kerana mereka dah anggap dap tu sebagai abang mereka dan org dap lebih baik dari org umno

Anonymous said...

pegi GM klang, dah ada melayu jadi wholesaler barang/pakaian, ini sudah bagus. thumbs up

Anonymous said...

Tamin masih bumiputera, buleh cek kat website Tamin. jgn percaya khabar2 angin dari mereka yg nak bunuh company2 Bumiputera.

Anonymous said...

Kenapa tertinggal Alikhsan sports.....saudara Ali Hasssan johorian ex utm berjiwa besar....come on support him

Anonymous said...

Al-Ikhsan & Mizi Sport.. MELAYU!

di Terengganu, sudah banyak supermarket dan kedai2 cina dah bungkus atau hampir2 nak bungkus, di Jalan Kg Cina punn dah banyak kedai2 cina dah diambil alih Melayu atau Mamak/Islam.... YESS!! org Terengganu memang terbaekk.
skg ni yg terbesar di KT, MyDIN & GIANT, pasaraya MElayu SabaSUN juga makin berkembang, dah bertambah cawangan di Gong Badak KT. Pasaraya terbesar cina Hock Kee Seng dan The Store di KT dah macam hidup segan mati tak mau, skg Hock Kee Seng dah buka satu cawangan baru di Gong Badak KT, nampak makin berkembang, harap melayu KT stop lah berbelanja disana, jumlah Melayu lebih kurang 98% penduduk di Gong Badak, harap semua pakat2 gi berbelanja di SabaSUN, atau GIANT Gong Badak yg baru buka tuu.. dalam tahun ni juga MyDIN ke-2 terbesar akan dibuka di Gong Badak juga.. TAK PAYAH BERBELANJA DI HOCK KEE SENG LAGI

Anonymous said...

Terimakasih atas maklumat yg diberikan

Anonymous said...

BOIKOT BARANG JE..PUK. CINA KAT PUDU TU TAK BOIKOT KAN.RAMAI MELAYU MENUJAH PUK. CINA KAT PUDU TU.SODAP BA .

Anonymous said...

ok terbaiikkkkk orang KT.....biar laknat tu hidup segan matipun beragan.halau dia balik tanah besar.

Anonymous said...

DAH TERNYATA BARANGAN MAKANAN AMINAH HASSAN ADALAH KELUARAN BUMIPUTRA..INILAH ORG ME-LAYU,BAB MEMFITNAH DAN MENCANANG BERITA PALSU ADALAH AMALAN BERSAMA DULU KINI DAN SELAMANYA.BERBEZA DGN SIFAT MELAYU ISLAM SEBENAR.

Anonymous said...


Ada hikmahnya Cina tolak BN di PRU 13.. Org BN pulak boleh kempen BUY CHINESE LAST (BCL)pulak. depa ajar kita ..kita ajar depa balik..

penggantungan yg paling besar melayu kepada perniagaan cina sekarang ini adalah spt di pusat servis tayar.. pusat service kereta... peralatan alat ganti.. aksesori kereta..perniagaan hard ware.. dan peralatan pertanian...

mari kita cari idea bagaimana memecah monopoli ini..

mari kita usaha miskinkan mereka.. supaya mereka belajar... bagaimana pentingnya kesatuan hidup antara pelbagai kaum, bekerjasama antara kaum.. belajar tidak mementingkan diri sendiri sahaja... belajar supaya tak kiasu.. sebagaimana keperluan slogan 1 Malaysia yang di war war kan kerajaan...





Anonymous said...

Bodoh bodoh pun kalau ramai ikut,, gulung tikar juga juga finally peniaga dan pengeluar cina baik wholesale atau retail.. .. semua per gerakan bermula dengan perlahan tapi bila m. omentum dah meninggi baru tau susah nak stop . .

Anonymous said...

INI KALI kita UBAH CHINESE!!
Kasi ajar depa hormat bangsa Melayu
Mai tanah halaman kita tunjuk samseng..
Sulah kaya, harta banyak, APA LAGI CINA MAU??
Cina mesti mampuih punya bila Melayu xbeli brg.
Kalau depa miskin jd perompak.. Polis tembak bg mampus byk2.. lg senang!

Anonymous said...

Apa cina mau dah ramai orang dapat agak...APA PAS MAHU???...Ini yang melayu PAS kena jawab pada diri sendiri...Melayu Islam negeri Kedah Perlis NS Terangganu Perak dulu sokong PAS sekarang dah beralih semula ke Barisan Nasional..mereka rasional berfikir dan bertindak sepanjang 5 tahun yang lalu...kecuali Melayu Kelantan@MELAYU BUDU...Akui lah PAS dalam Pakaran Rakyat cuma No 3 selepas PKR dan DAP..Apa yang PAS mahu dalam PR.. Kalimah Allah dilacurkan,Penzina dan Peliwat diangkat jadi pemimpin,bila kroni berzina lagi banyak tayang lagi banyak pahala...dosa zina nak campak kemana, bila kroni sokong murtad PAS sokong, hudud boleh dah tutup buku.. Nak kata jadi kuasa pengimbang dalam PR atau nak tubuh negara Islam sekali LGE, Anwar dan Karpal Sing jerit senyap jadi SETAN BISU...Nak jadi kuasa pengimbang jauh skali.. hasil ajaran tok guru paling haprak malah ulama pondok pun tak sokong tok guru...MELAYU BUDU layak kerja di sektor swasta syarikat cina bukan sektor kerajaan..Ketua jabatan harap pantau melayubudu dan melayu PAS...Pada APA LAGI PAS MAHU???

Anonymous said...

Terimakasih. Saya tinggal kawasan ni... siap nkor sepet... pasni gulung tikar...

Anonymous said...

OK. Sekarang ni polisi buy petronas first. Others last.

Anonymous said...

Kalau boleh buat posting khas summarise kesemua list dalam satu posting dan update daily.

RH said...

i support.
look for mydin from now on.
weh! banyak betul nama melayu dia gunakan. Betul ker bukan product orang melayu?

Anonymous said...

Macamana dgn produk Sime Darby, FELDA? Keduanya GLC ......masukkan senarai.....A &W subsidiari KUB.

Anonymous said...

Sayang sekali dulu SIME DARBY adalah konglomerat, tp satu persatu ank syarikat SIME DARBY ditutup semasa zaman Pak Lah.. salah satunya ialah kilang pengeluar JUBIN dan MANGKOK TANDA, BATHROOM WARE..

jenama SIME INAX.. produk berkualiti hasil teknologi Malaysia-Jepun. Company ini merupakan RIVAL kpd company2 CINA spt WHITE HORSE, ALPHA, INNO..

akhirnya ditangan MELAYU jugak..atas nama penyusunan semula company, SIME INAX 'dilacorkan' juga.. sehingga sentimen menunrunkan sign board nya masuk Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=8J6EozE2Ou0

SIAPA MUSUH Melayu? MELAYU jgk kan?

Anonymous said...

Berikan AP lebih byk bg import brg pengguna kpd lebih ramai org Melayu/ Islam. oecahkan monopoli dan wujudkan rangkaian pemborong Melayu supaya kuasa menentukan harga berada di tangan kita.

Anonymous said...

banyak produk2 hebat GLC, tp melayu juga KHIANAT..

mangkuk tandas SIME INAX antara produk jubin yg tahan lasak kerana RESEPI coating GLAZE (bahan utk finishing permukaan licin kilat) SIME INAX adalah istimewa, produk2 JUBIN company CINA gagal meniru produk2 SIME INAX..

rekabentuk aliran air pd toilet bowl nya menggunakan konsep jimat air, sikti shj penggunaan air utk pam bhn buangan..

SEDIH.. itulah perasaanku.. MELAYOO.. suka khianat..

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 281   Newer› Newest»