Tuesday, May 14, 2013

FAKTA MENAKUTKAN : KERANDA POLITIK NAJIB TELAH DISIAPKAN SEKIRANYA KERISMUDIN TERUS JADI MENTERI KDN !


mengapa piggy makin besar kepala ?
mengapa piggy semakin berani menyerang islam, melayu ?

kerana bagi piggy TIADA tindakan akan diambil oleh  kerajaan khasnya KDN .

KDN di bawah kerismudin adalah antara biawak hidup najib yang terbesar.

kerismudin adalah liabiliti politik kepada kabinet najib.

cakap bab kerismudin, seluruh rakyat malaysia akan justifikasinya sebagai menteri amaran, satu kementerian yang diwujudkan oleh kerismudin bagi menjawap segala serangan puak piggy terhadap islam dan melayu.

jikalau najib masih fikir dia mahu jadi perdana menteri selepas 2018 ...

maka sewajarnyalah kerismudin ckmm ini diletakkan selain menjawat jawatan menteri KDN..

dah berpuluh kali aku menulis bab kerismudin ckmm ni.
cukup dengan fakta dan kronologi..

namun jika 2 sebab di atas masih belum mencukupi , maka pihak kami sedia memberikan hujahan berfakta.

lihat foto di bawah..

ia adalah foto keputusan pru ke 13 yang membabitkan parlimen shah alam dan 2 dun di bawahnya..

ini adalah foto undi pos. undi pos yang membabitkan pengundi dari pihak keselamatan atau polis...

MENGAPA PAKATAN MENDAPAT UNDI POS LEBIH KURANG SAMA DENGAN BN ?

bukankah kerajaan telah membantu banyak pasukan keselamatan ?

jelas dan nyata undi pos pihak keselamatan ini adalah manifestasi undi protes terhadap kerajaan terutamanya yang membabitkan kelemahan menteri di bawahnya iaitu kerismudin ckmm ( cium keris mintak maap )...

tak payah mengomel panjang..

jikalau najib masih seronok untuk mengekalkan kerismudin atas faktor my cousin brother, maka percayalah karier politik najib sebagai PM akan mati dengan lebih awal...

kalau fakta berfoto undi pos yang memangkah pakatan ini pun najib tak endah, maka najib sedang menyiapkan keranda politiknya dengan lebih awal lagi..

130 comments:

Anonymous said...

takkan selama ni pemilihan menteri KDN MALAYSIA main tangkap muat jee..?

takkan takde sebarang kajian pencapaian atau data-data relevan yang boleh dijadikan rujukan utk kriteria pemilihan menteri KDN yang sepatutnya...!!..

paling aku courius.. takkan tok JIB tak access langsung ape yg cyber troopers BN dah tulis n predict ye..!!.. FB kemain laju je hupdate..!

Anonymous said...

1Malaysia dah menyampah dengan menteri KDN yang lembekk..dan yang paling ramai meluat adalah ahli2 umno sendiri.. maruah umno tercabar dengan kelemahan menteri KDN yang bersikap playsafe..
inikali pau betul2 kena tukarlah..

Anonymous said...

bukan sahaja kerismudin tak patut jadi menteri kdn lagi,tapi sepatutnya mulai sekarang kita kena kempen jangan naikkan lagi hieraki kedudukan politiknya dalam umno.nanti tak pasal2 dia dapat jadi no 1 lagi parah.

kalau najib boleh jadi macam bapaknya jadi pm takkan kerismudin tak dapat lojik yg sama .

Anonymous said...

me_LAYU memang lah melayu teros!!

LINCAH LAH OIIIII!!!

Anonymous said...

menteri seharusnya mendekati golongan pasukan keselamatan supaya mereka menyokong kerajaan

Anonymous said...

Kerismudin..aku benci padamu..DULU KINI DAN SELAMANYA..Kalau jadi calon di kawasan aku memang aku protes, macam aku protes pak lah dulu.nasib baik hang ada pengundi tegar..

Anonymous said...

bro isunya kerismudin x perform laaa. KDN bukan tempat joget lambak bukan utk berhibur. Najib by hook by crook kena freez hisham.

Anonymous said...

Menteri Amaran ni seharusnya dijadikan Menteri Hal Ehwal Wanita.

Anonymous said...

Remove kedua-dua Najib dan Kerismudin....Najib tu PM yg syok sendiri....dia hanya nak berbuat baik dgn grassroot level bila time pilihanraya aje...lepas dapat kuasa dia buat perangai bodoh sombong dia balik....

Anonymous said...



Pak Uda Said:

SILA CADANGKAN SIAPA KAH YG
LAYAK JADI MENTERI KDN.

Anonymous said...

Terus terng aku cakap..hishamuddin di lantik meteri penting dlm kabinet mcm kdn..cukuplah aku sokong umno.

Aku dap penat nak menjawab dgn makhluk tegar pr pasal kalimah, dapig etc. Buat apa aku nak cover kerismuddin kalau dia hampeh?

Kau pun gap, buat apa nak cover najib kalau kerajaan ada isu mcm bersih etc?

Anonymous said...

Najib mengkin ada "rahsia" yg dia sedang sorok,hanya diketahui diantara dia dgn Kerismudin, sbb tu dia berkeras nakkan Kerismudin jugak jadi mentri KDN walaupun tak perform...Bukan boleh percaya dia orang, maklum lah sepupu sepapat.....Najib, Rosmah, Kerismuddin adalah liabiliti yg terbesar dalam UMNO....

Anonymous said...

Kalau lembik lagi kerajaan ni , mampuslah aku tak mau amik tau lagi pasal umno ni lantak lah korang ... tunggu mati jelah tak sedor sedor lagi

Anonymous said...

Aku rasa macam malu pun ada. BN sekarang ini berdepan dengan seorang GAY, kaki zina, bapak segala perasuah yang pernah ada sampai not rm500 dan rm1,000 kena batal. tapi BN kena teruk. PAS yang kononnya warak pun boleh ikut SYAITAN ni...menang banyak pulak tu...kalau sekali ini peluang yang ada Allah SWT bagi lagi sekali dipersiakan jugak, ikut suka mak bapak PM nak lantik penyangak macam KJ, pondan mcm Hisham dan yang dah expired, terang lagi bersuluh dalam PRU 14, kita kena baca talkin untuk UMNO...parti yang dah banyak berjasa untuk kita...KJ, kau dah banyak merosakkan UMNO ni, kalau kau jadi Menteri jgk, aku dan keluarga akau tidak akan keluar mengundi lagi...

Anonymous said...

Semua ini salah pemimpin UMNO semua peringkat. walaupun org mcm Hshammuddin ni lembut mcm pondan tapi dalam pemilihan UMNO dia tetap akan menag sebab dia pandai 'kempen' time tu. salah umno tak pernah berubah...kalau kena tangkap kes rasuah, menantu PM blh senang2 lepas. kalau org lain, siap la...double standard.

Unknown said...

Playsafe.....ada jual kat 7/11..

Anonymous said...

Jgn sedap mulut jer nak salahkan UMNO dan SPRM klu ade bukti buat aduan....
Malalut x tentu padal buat aper...bangang

Anonymous said...

10 orang anak muda melayu saya temui...TIDAK TAHU di mana dan bila mereka layak mengundi...3 orang anak cina yg saya temui TIDAK kenal MCA....7 org anak melayu TIDAK kenal Umno...kerana mereka membesar dgn PKR dan DAP...kata mereka ..mereka mahu yg agresif yg lantang yg garang...fikir2 kan.

Anonymous said...

GAP..tolong le ko gunakan segala KABEL yg ada..sama ada ATAS POKOK ke BAWAH TANAH ke utk bg WARNING pd NAJIB pleasssssss GUGURKAN KERISMUDIN dr Menteri KDN, dn jg berikan jawatan MENTERI portfolio penting spt PENDIDIKAN..

GAP..tolong le cpt nnt Keranda siap habislah UMNO!

Anonymous said...

TUKAR MENTERI KDN kpd NOH OMAR atau calon yg TEGAS..

PENCENKAN segera KETUA POLIS NEGARA yang hanya banyak CAKAP..BANYAK BG AMARAN pd geng ANUAR.. perlu tahu Ketua Polis NEGARA skrg sekampung dekat dgn NUAR!!!!

Anonymous said...

Dalam temubual CEO Air Asia X Azran Osman Rani dgn wartawan nut graph mengatakan dia pernah mengeluarkan anaknya dari Sekolah Kebangsaan kerana sekolah tersebut terlalu Melayu dan kuat dalam agama Islam dan meletakkan anaknya di sekolah swasta.Dia telah hilang jatidiri orang Melayu.
Bro GAP tolong keluarkan temubual dia dengan terjemahan bahasa Melayu.

Anonymous said...

SOTONG lebek perlu di ganti TOTAL!
processor yg mendak..
apatah lagi manuver yg konyol!
Wei SOTONG!!! Lu wat malu org JOHOR jer!!!
Raja melayu kena maki..melayu kena hina..lu duduk diam mcm takde mende...Piggy ada bagi percent sharing ka???
SOOTONGGGG AWWW!!!!

Anonymous said...

Azran Osman Rani inilh produk Melayu GAGAL.. liberal dn boleh checklah life style dia.. entah2 sama je mcm TONY tu. hnya nmpk berjaya dr segi luaran tp dirinya gagal menjadi Muslim dan Melayu yg bermaruah.

Anonymous said...

kalau si bapok ni jdi menteri KDN lagi, maka terpaksa la aku sokong PR...bye2 najib..sekarang kau la PM paling lemah dlm sejarah

Anonymous said...

SEmua PM yang selepas Tun M semua kantoi......

Anonymous said...

Sebenarnya kita malas nak sebut tetapi demi melayu dan bangsa juga demi umno , lebih baik Hishamuddin tidak langsung dilantik jadi Menteri

Anonymous said...

Peguam Negara tak terlibat ke?

Anonymous said...

Mahathir pakai bomoh ke jin mengkantoikan semua PM selepas dia.. bkn leh caye sgt ni.. seangkatan dgn Nuar Brahi jgk

Anonymous said...

Mereka2 yg sepatutnya berundur selepas PRU13: Najib, Kerismudin, Rosmah, KPN , Peguam Negara --- cucikan malaysia dari mereka2 ini....they have caused massive damage.

Anonymous said...

Tak pun buat petition , sign ramai2 , hantar kat Najib, atau pun buat FB page : Kami tolak Kerismudin sebagai KDN, pastu LIKE le ramai2, kasi hentam banyak2, biar dia terbeliak mata....kuasa rakyat...hehe....

Anonymous said...

Undi pos utk media fan pertugas SPR rata rata guru dan pejabat daerah..Gutu sah tamai ke kem sebelah sana,, media pun sama, pejabat daerah setengah, Undi awal utuk polis dan tentera serta keluarga, pun dgr da lari ke sebalh sana..Najib masih nak lantik sepupu dia, PDRM rata rata da bosan dg lembik nay arahan terkini, semua tak boleh..Kalau boleh mati dulu baru nak bertindak..Sabah sebagai contoh org ramai bercakap..ramai keluarga dan Polis bercakap, ramai fa lemah semangat, pdrm kini dan selamanya menjadi punching bag ..Zaman Oaklah sebagai PM hingga ke najib..Undang2 baru iaitu Akta Perhimpunan Aman 2012 adakah berkesan? Afakah pakatan Hormati? Tak ada sebab lemah..tidak ada hukuman penjara, Warga asing iterlibat dalam perhimpunan tersebut, Polis tak boleh kacau sebab akan di tuduh Racis sebab polis rata rata nya melayu, Dula adakah Peserta Demotrasi ini berbangsa cina? ak ada hanya melayu Pas dan PKR ..kini sejak ISA si hapuskan Cina da mula berani tunjuk taring, Dgn masuhnya Undang pencegahan iaitu EO kini sana tembak sini tembak, dana rompak sini rompak dan ragut , curi dan sebagainya, Dulu mangkok ini Polis hantar 2 tahun berihat di batu gajah atai Dpg Remgam, Sukar nak tuduh kepala gangster dan jenayah bersendikit sebab meka bersembunyi di belakang aktivini yg nampak halal, Ygbkerap kena tangkap di pusat sundal, jusi dan along hanya kuli aja, taukey ta lernah ada di premis yg polis serbu, La ni meka buat duit cara haram dgn senang lenang tanpa sekatan, so jgn salahkan Polis..Peluru Polis dan anpgensi lain telah kerajaan beri pada pihak sebakh sana, kini yg Tinggal air liur basi Menteri dgn amaran amatan amaan amaarn, PDRM pun da kena penyakit tersebut..semua boss polis tetak kata amaan amaran amaran dan AKAN dan AKAN ambil tindakan, Puak selah sana pun da tak heran dan tak gerun..sebab Kebijaksanaan Najib dan Punahsihat serta selupu dia, Nuat kian berani, dia kumpol penyokong sebenarnya untik hadapi kes Liwat yg coming soon..Do PDRM tahu atau tau tp pihak KDN dan menteri buat buat tak tau sebab nak jaga hati Puak Cina ini..Bagi kita Najib sama aja dgn Paklah..Syok dgn ANGKA so angka lah kau dapat, Hasil,sebenar rakyat ug tau, Jenayah byk takmperlu polis byk jika byk hasilnya tak ada buang masa aja, tangkap lepas tangkap lepas buang masa polis , undang2 dan memihak pada penjenayah dan org yg melanggar undang2,

Pak Ali said...

Selamat pagi semua . Dah sarapan ke belum ?

akumelayu rasis said...

mula-mula bersih buat demo, kerismudin ni dihentam kuat oleh pengkritik dlm blog dan dimana-mana saja. Tp sampai skrg kerismudin tetap tak berganjak walaupun fakta arus pilihanraya telah terbentang.
Memang betul, keranda sudah siap untuk ameno dan BN..cuma tunggu masa ketetapan Allah saja lagi.
sesungguhnya mereka tidak mahu mengambil iktibar.

Anonymous said...

sorry off topic..GAP..sekarang ni tampak ada agenda tersembunyi yang dilakukan oleh proxy yahudi Anwar di yahoonews malaysia..kalau kita type yahoo.com, automatically direct to page yahoomalaysia yg byk cerita pasal pembangkang..ini sangat berbahaya kerana takut ada rakyat yang terpesong dgn berita fitnah tersbt...kerajaan wajib pantau dan melakukan sesuatu...

Anonymous said...

U are right bro. Andaikata menteri tak tegas, penyokong pun lama lama jadi lemah juga, kemudian tertengok pulak ceramah sebelah sana yg selalu terpacul di youtube ( alam maya dia orang pun dahsyat bro, itu pu kena counter dengan agressive juga patutnya ), lama lama boleh termakan juga. percaya lah bro. Betul BN defensive kerana nak jaga banyak pihak le, kaum le, tapi kalau asyik kena attack, ilmu kebal mana yg boleh bertahan. Ingat pepatah - we have to be cruel to be kind.

Anonymous said...

GAP sekarang bergerak nak menjahanamkam kerajaan. siapa lagi muka muka kabinet yang nak diperlekehkan.agong agongkanlah muka muka pembangkang yang ramai ni dan tentu dapat banyak puji pujian sebab ramai penyokong pembangkang yang memberi komen kat sini.

Anonymous said...

Sesiapapun layak dipilih sebgai Menteri Dalam Negeri asalkan dengar nasihat pihak PDRM. Musa Hassan tinggalkan PDRM sebab rasakan pangkat IGP tak beri sebarang makna apabila KDN kerap campurtangan dlm pentadbiran PDRM. Jadi soal menteri garang ke lembik bukan keutamaan asalkan kuasa yg ada pada PDRM dihormati. Kita tengok isu Lahad Datu, campurtangan KDN yg langsung tak tahu status penceroboh jadi punca terkorbankannya wira negara. Keadaan ini tidak akan terjadi jika prosedur PDRM digunakan lebih awal. Inilah yg dipertikai 'sesetengah' kelompok masyarakat.

Menteri Dalam Negeri harus tahu apa tanggungjawab dan tugas mereka dahulu. Ingat! Dia bukan Ketua Polis. Garang atau lembut tak bawa banyak makna. Kerana setiap laporan kini hanya dikeluarkan pihak PDRM. KDN tak perlu campur. Ini antara penjelasan kenapa ada pihak Polis mengundi Pembangkang.

Anonymous said...

aku tidak fikir isu undi pos pasukan keselamatan adalah disebabkan oleh menteri tu...tp aku bersetuju bahawa menteri tu mmg lembik...pada pengamatan aku, tenteralah yg plg ramai pangkah pas kerana mereka terkeliru dgn agama pas...kerajaan kena kawal masjid2 dan surau tentera ni supaya tentera2 x mudah dipengaruhi dgn dakyah2 pas sesat tu...

Anonymous said...

klu menteri cium keris pon kna mintak maaf tktau la nk ckp apa...kna pijak jela ngan kaum cina....

Anonymous said...

Memang berharap sangat Tan Sri Rahim Noor dilantik sebagai Menteri KDN & Tan Sri Musa Hassan sebagai Timbalan Menteri KDN.

Baru kena buku dengan ruas!
Kasi henjut malaun2 ni semua.

Sekian, Terima kasih.

parang terbang said...

hari puasa nazar pak ali...maklum la anwar dah kalah....wakaka

parang terbang said...

kalo najib lantik mudin menteri kdn.....aku ludah muka nik aziz....jaga!

Anonymous said...

menteri KDN perlu tegas. halang anwar dari terus menghuru harakan negara. manusia ini sedang meroyan tamakkan kuasa.

Anonymous said...

najib ada bca ke komen kita niiii

Anonymous said...

Saya sokong pndgn kt atas, faktor undi POS pasukan keselamatan bukan disebbkan Menteri. tapi jika menteri power faktor pertama mungkin boleh diatasi.

Faktor utama ialah jiwa pasukan keselamatan kosong tidak diisi betul oleh Kerajaan, jd mereka mengisi jiwa dgn maklumat2 dr pembangkang, internet boleh acess wpun dlm jamban ataupun dlm hutan..

Jadi siapa yg hebat taburkan propaganda pihak itulah akan berjaya tambat hati mereka. AKhirnya mereka keliru terutama dgn Agama. Pasukan tentera diketahui sbg pihak yg kurang agama, jd jiwa mereka dibiarkan oleh Krjn yg hanya fikri sumbat perut dgn wang dan kebendaan..oleh itu PAS berjaya gmbrkan parti beragama dan PKR sbg penentang rasuah serta telus..

PADAN MUKA sbb Krjn BN lembik.. lembab.. jentera propaganda xubah spt zaman 80-an..

Anonymous said...

Yahoo Malaysia memang agen pro pembangkang, secara jelas, takde sembunyi2 pun...tapi ada tindakan dari KDN??? Jgn haraplah...KDN tiada telur. Kalau di Singapore ni, lama dah di ISAkan admin Yahoo ni...
SAMA-SAMA KITA LIHAT HARI RABU NI....KALAU KERISMUDDIN MASIH DI KDN...SAMA2 LAH KITA MULA BUAT KERANDA UNTUK UMNO....

Anonymous said...

Hishamudin PLAY SAFE ! He always PLAY SAFE !

Anonymous said...

Haha!!! Terbaekkk bro!!!!!

Anonymous said...

AKU DAH PENAT SUPPORT PM BODOH....

Othaman Ahmad said...

PM Najib serba salah, bak luah mati emak, ditelan mati bapak. Saya ada satu syor, apa kata memandangkan si Hishamudin terlalu berdiplomasi, PM Najib jadikan dia seorang diplomat bertaraf Menteri. Jadi dia tidak lagi menyibuk dgn urusan negara.

Anonymous said...

Ntah2 yg tahan segala tindakan yg nak diambil menteri kdn tu adalah arahan pm. Kononnya nak main psywar dgn anwar. Mustahil hisham tak refer pm dlm apa2 kes....Sudahnya yg kena hisham.

Othaman Ahmad said...

Selagi PM Najib tidak menghakis bayangan Tun Dol, selagi itulah apa yang diusahakan oleh PM Najib akan menemui kegagalan. Sebabnya..... Tun Dol lah yang menyebabkan kestabilan kerajaan UMNO/BN menjadi rapuh dek pentadbiran tidak bermaya dan sering tidur di parlimen. Kejayaan besar PRU 11 (2004) sebenarnya adalah usaha dan legacy Tun Mahathir. Tapi Tun Dol mendabik dada seolah-olah beliaulah yang mengusahakannya. PRU 12 membuktikan kegagalan dan kelemahan kepimpinan Tun Dol. Ingat.... Tun Dol telah mencipta sejarah 5 negeri tumbang kepada pembangkang. Kini jika PM Najib 'never learn from good lesson' ada kemungkinan UMNO akan melalui arus perubahan sekali lagi seperti pada tahun 2009. Awak-awal lagi Tun Mahathir sudah memberi peringatan akan bahaya 1M dan sekolah pendidikan Cina. Kini terbukti budi PM Najib dan duit kerajaan habis begitu saja tanpa pulangan akibat pengkhianatan orang Cina dan sebahagian Melayu Pluralisme dan Lebai-lebai bahlul. Tun Mahathir negarawan ulung sejati.

Anonymous said...

Sebenarnya rakyat sebelum ini menanti disebalik toleransi dan kesederhanaan PM, ada senjata padu umpama bazuka yg dpt menghapuskan terus penyangak2 dlm pembangkang. Rupa2nya pistol air. Selepas ini, hari2 mendatang...jika tidsk ada perubahan sikap yg ketara...PM akan berdepan dgn 2 pihak: UMNO yg kecewa dan merasai terhina dan pembangkang yg sentiasa menunggu utk membaham seterusnya lenyaplah UMNO.

Anonymous said...

Slogan "ini kalilah" sudah tak berguna lagi , so PRU14 tukar ke "kali inilah" kita undi BN

Apa kecoh2 menteri KDN ni , takat tukar orang tapi perlaksanaan tak dijalankan tak guna juge... asyik amaran je.... Rahim Nor ke Musa Hassan ke sama je

Law ada ikut je la , dlm soal kecoh2 ni tangkap kepalanya , tak ramai 3 k3 4 orang je ,cukup keterangan cekup je ,jgn biarkan mereka ni naik tocang , lepas tu confirm senyap , kami rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dah muak dengan "AMARAN" ni , action nye idak....

Lu ingat MP tu kebal sangat ke dengan law , tak boleh diheret ke mahkamah , cukuuuuuuup dan udah udah le......

Pihak polis pi la cepat cekup berok yg berdemo tu... nak tunggu ape lagi

NGO 2 yg menyokong tu terutama silat gayong silat cekak pegi la bersilat depan pendemo tu jgn asyik pegang sepanduk masuk TV dan paper , tak boleh pegi bersemuka pakai kuasa angin , orang silat ni hebat ilmu tuntutan nya...

Anonymous said...

Mungkin peti undi tentera perlu dikira semula..ada kemungkinan diseleweng oleh pihak tertentu.

Anonymous said...

Sepatutnya Anwar dan LimKitSiang sudah ditangkap.tetapi mereka masih melanggar undang-undang dan bermaharajalela.malu kepada negara luar.

Anonymous said...

Dengan pemansuhan ISA dan Menterinya KDN lembik..Peguam Negara tak ada kaliber kata Kapal Singh dan tidak dijawab oleh G4TAHIL..habislah.malu malu.

Anonymous said...

Jom undi pecat Anwar Ibrahim kat http://www.theedgemalaysia.com/

Anonymous said...

JOM JADI CYBERTROOPERS BN. LAWAN MEREKA. LIKE VIDEO PRO BN DAN DISLIKE VIDEO PRO PR DI UTUBE. KOMEN HENTAM MEREKA DI BLOG PRO PR. PEMBOHONGAN MEREKA TAK BOLEH DIBIARKAN

Anonymous said...

JANGAN SEBAB KEKALAHAN INI PUNCANYA PADA NAJIB.KITA KALAH SEBAB CINA DAH TERMAKAN JANJI ANWAR YG MANA KERAAJAAN AKAN BERTUKAR SEKIRANYA SEMUA CINA SOKONG PR, DAN TIMB PM ADALAH CINA DAN BANYAK LAGI JANJI NUAR PADA PUAK CINA NI,.CUBA KITA LIHAT JUMLAH PENGUNDI CINA KELUAR MENGUNDI KALI NI MELEBIHI 90%,APA NIAT MEREKA,,,INILAH MELAYU...DAH KALAH NAK SONDOL SAMA SENDIRI,,,MUSUH SEBENAR KETAWA MENGILAI,,KERISMUDIN WAJIB DITUKAR TU BETUL GANTIKAN DGN RAHIM NOR ATAU BRAIM ALI PEJUANG BANGSA MELAYU TULINN..DAN MEREKA TAK PERNAH TAKUT ORANG...

Anonymous said...

Napa tak tangkap anwar? Anwar sedap2 cakap spr bohong, kerajaan bohong, pengundi bohong, semua orang la bohong tpi dia lupa dia bapak segala pembohong, peliwat, penzina , smua dia laa! Tangkap je la

Anonymous said...

Belajar taat setia pd pemimpin mcm PAS boleh balacikan pengikutnya wpun tnpa beri apa2 sumbangan pd Islam.

UMNO buat kebaikan mcm2 tp 'ILMU MENUNDUK' ahli GAGAL.
Sbb tu bila di uji menang..maka PUJI MELELEH2 sampai ke kaki & lantai.. bila KALAH keji smpai 7 keturunan (mcm Pak Lah kena).

Itu tnda UMNO parti yg xstabil dan xmatang wpun telah berpuluh tahun ditubuhkan.

Cuba belajar ilmu mendidik dr parti PAS.. wpun PAS teruk..kaki cekau duit dr pencacai, tp mereka SETIA & CINTA parti.. jrg skali dgr pemimpin besar mereka lompat mcm Muhammad Taib ngok buat..

Anonymous said...

Jentera UMNO tk berdenyut untuk faham suasana. Buat propaganda tk menusuk jiwa, melaung2 skrip PEMBANGUNAN dan KEMAJUAN 30 tahun dulu punya ayat.. org UMNO sndiri MELOYA..

Tkperlu nk tunjuk cium KERIS tp tindakan sebenar PENGECUT.. BACUL.. xde prinsip..

Tktahulah siapa yg boleh smpaikan kepada pimpinan UMNO... PRu14 ditakuti UMNO tk wujud lg selepas dr itu..

Anonymous said...

rata2 mahukan menteri yg tegas menjaga kementerian yg tegas..jd tak salah letak individu yg lebih tegas utk menjaga portfolio ni..

Anonymous said...

Kalau pasal cakap semuanya pandai2, maklum nak cakap apa susah, takut2 tukang cakap dan tukang komen ni anak 4 orang pun tak terjaga...

Allah Maha Besar said...

SUBHANALLAHH

KEPUTUSAN PRU13 sama
PRU3 (kisah 13mei)

thanks kisah dap yg reject pru13 pasal undi popular 51%49%

exactly same pru ke 3 tanah malayu

ia jadi modai anuar yg kini liat nk prgi sekolah jadi cikgu Janji Ditepati..

Anonymous said...

Amaran..tindakan tegas akan diambil..apa ni woii? Dah 4-5 kali himpun cara haram tak tangkap2 pun.tgk la polis S'pore mcm mn? La ni org dah tak heran amaran2 tu semua..tangkap & hukum abih cerita..cemuihh dah dgr amaran2 ni semua

Anonymous said...

Kalo Najib masih nak kekalkan Hisaputing sbg Menteri KDN..di tambah dgn ke'degil'an Rosmah yg kesana kemari dgn rambut kembang...mmg Najib gagal...gagal memenuhi aspirasi rakyat....
2 bende tuh yg Najib kene perbetulkan dulu....atau BUANG..

Anonymous said...

Sepatutnya kerajaan ban kan yahoo malaysia kerana byk menyiarkan article berbau perkauman dan anti kerajaan. Buat mcm kerajaan Arab Saudi yg suatu masa pernah mengharamkan blueberry.

Anonymous said...

Orang melayu dah beri backing yang kuat pada UMNO dan BN pada PRU ... tapi kerajaan dan polis masih lagi beri amaran ... beri amaran ... beri amaran .

Anonymous said...

PM NAJIB FAKTOR RAMBUT KEMBANG ROSMAH PUN ORG TAK SUKA,PM SURUH DIA TUTUP SIKIT,MAAF CAKAPLAH, RAUT WAJAH ROSMAH SPT ORG SOMBONG,INI MENIMBULKAN PERSEPSI NEGETIF RAKYAT,WALAUPUN SEBENARNYA ROSMAH TAK SOMBONG, JADI KALAU DIA TUTUP SIKIT KEPALA TU NAMPAKLAH KEAYUANNYE,,.

Anonymous said...

aku setuju dengan cadangan rbf dan blogger semua minta ds najib remove kerismuddin dan datuk amaran agar kdn dan pdrm lebih berpendirian dan tidak dipermainkan oleh rakyat. ni sampai budak sekolah macam adam adli pun boleh mainkan dia org ni macamana??? cuba ds najib fikir, muhasabah diri kenapa la budak sekolah pun boleh kutuk aku ngan rosmah ye?? ada ka patut. pastu lks pula kata aku ni syaitan lagi tak patut. ape keje menteri kdn aku ni takkan hari2 beri amaran je tak ambil tindakan langsung... teruk bebeno. sku setuju cadangan kerismuddin ni dilantik menteri wanita je sebab shahrizat dah bersara walaupun aku nampak shahrizat lagi tegas dr kerismuddin, tak kan ds najib nak pegang menteri wanita lagi yg lembut2 gitu... aauuwww. lantik je senator dato rahim noor dan tan sri musa pastu lantik jadi menteri dan timbalan menteri kdn. klu nak lebih sikit lantih dato zaman khan pun aku lagi setuju. biar pdrm ni ada maruah sikit, jangan asyik kena cabar tiap2 masa.

Anonymous said...

Ibu tunggal saman Selangor digesa tampil daftar

Harakahdaily,
14 Mei 2013

KUALA LUMPUR: Para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor digesa tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai daripada kerajaan negeri.

Gesaan itu dibuat oleh Adun Batu Tiga yang juga bekas Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi dan Inovasi Selangor, Rodziah Ismai (gambar).

Kenyataan beliau itu sebagai respons kepada keputusan Mahkamah Rayuan di Putrajaya semalam yang telah membatalkan saman Murtini Kasman beserta 2019 yang lain terhadap Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar.

Saman Murtini telah menuntut bahawa Kerajaan Selangor membayar elaun berjumlah RM10.9 juta kepada 2,020 orang ibu tunggal yang membawa saman tersebut ke mahkamah.

Menurut Rodziah, kerajaan negeri dalam memastikan tawaran-tawaran kepada ibu tunggal di Selangor dapat bersama dimanfaati oleh Murtini dan ibu-ibu tunggal bersamanya.

“Kesia-siaan masa yang dibazirkan dan kos pengendalian kes mahkamah yang tinggi juga boleh dielakkan,” ujarnya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Katanya lagi, Kerajaan Selangor sekali lagi ingin menawarkan bantuan menerusi tawaran-tawaran kepada ibu tunggal yang meliputi bukan sahaja berbentuk elaun tetapi kursus-kursus kemahiran, skim-skim mikrokredit, pembinaan jati diri, bantuan peralatan, bantuan pembelajaran untuk anak-anak bersekolah dan di peringkat tinggi, yang kesemuanya membantu ke arah pemberdayaan ibu tunggal dan meningkatkan kualiti hidup para ibu tunggal, anak-anak dan keluarga mereka.

Beliau menambaha, Kerajaan Selangor berhasrat, secara berfasa, ingin membantu rakyat untuk berdikari menerusi merealisasikan konsep welfare to workfare, atau kebajikan kepada berpendapatan, untuk sekelian rakyat yang memerlukan bantuan.

Katanya, hanya dengan memberikan wang secara berkala bukan lagi dikira sebagai jalan penyelesaian untuk membasmi kemiskinan dan kesulitan hidup rakyat dalam jangka masa panjang.

“Saya mengulangi seruan saya selama ini, sebelum dan selepas kes saman, juga ketika dialog bersama pemimpin Persatuan Ibu Tunggal Selangor pada 28 November 2012 lalu, untuk para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai dari Kerajaan Selangor,” ujarnya.

Katanya, proses, prosedur dan syarat-syarat perlu dipenuhi dalam memastikan hanya ibu tunggal yang layak diberi bantuan dan sebarang aduan rasmi boleh segera dimaklumkan ke pejabat beliau untuk siasatan lanjut.

Beliau menjelaksan, Kerajaan Negeri Selangor akan berusaha untuk terus-menerus membantu semua rakyat di negeri itu dalam meningkatkan mutu kehidupan dan menjaga kebajikan mereka seperti yang diikrarkan dalam

##ini dia politik matang, syabas PR.
##trengganu???

Anonymous said...

aku ingat najib dan setiausahanya xbacapun apa yg ditulis diblog penyokong kerajaan nii..5 tahun lagi kalau tak berubah juga... aku bini aku menantu aku anak anaku aku cucucucuaku dan kaum kerabat aku jangan harap nak sokong kerajaan lagi...aku dah muak dengan sistem keadilan dan kdn niii...dgn orang bawahan tegas nak mampuih..dgn orag atasan dan puak atasan pembakang kecut telur

Anonymous said...

Eh? Ada jugak anjing kerajaan undi pembangkang? Hehehe

Anonymous said...

Knp xda tindakan lg terhadap perhimpunan haram oleh pembangkang?

Anonymous said...

Buatlah. Tak usah kokok lebih, itu pra matang namanya.

Anonymous said...

Jgn dok melalak salah org tu atau org ini.Bercakaplah gunakan pemikiran dan negara ini ada undang undang yang perlu di patuhi.Kalau undang undang blh di gunakan sebarangan,dag lama DAP dan PKR tu di hancurkan.Fikir fikrkan lah.

Anonymous said...

Mana ada perhimpunan Haram.Yang ada itu Perhimpunan Aman.Selagi tidak datangkan masaalah kita tak boleh panggil Himpunan Haram.Yang salahnya cuma tidak sediakan permohonan awal seperti yang di syaratkan.Cuba ambil tahu tentang undang undang sedikit.Jgn melalak dan salahkan orang lain.

Anonymous said...

PLS... No more KDN minister for Hishammudin,he is not capable to handle the ministry.

Anonymous said...

NO KERISMUDIN NO KJ!!! MCM YG LAIN RASA JUGA, KALU PM TERUSKAN JUGA DGN MEREKA 2 NI, PETANDA BURUK BUAT UMNO SEMEMANGNYA DAH NYATA TIBA! JGN DOK SALAHKAN PKR KE DAP KE PAS...PRU-13 ADALAH KALI TERAKHIR AKU BERHABIH AIR LIUQ UNTUK UMNO YG HAKIKATNYA AKU SAYANG SANGAAAAT!

Anonymous said...

Itu Krismudin..bagaimana pulak dengan TS Isa Samad? Nauzubillah janganlah dia dilantik apa-apa jawatan menteri...

Anonymous said...

Hapuskan SRJK(C)....belilah barangan Bumiputera..suci lagi halal..

Ahmad Azhar said...

kerismudin tak layak di kdn, penakut

Ahmad Azhar said...

kerismudin tak layak di kdn

Ahmad Azhar said...

kerismudin tak layak di kdn

Ahmad Azhar said...

kerismudin tak layak di kdn

Ahmad Azhar said...

kerismudin tak layak di kdn

Anonymous said...

BY THIS TIME , KDN dah diconfirm Kerismuddin pegang lagi....ngeh....ngeh...ngeh....apa nak jadi da......

kuang terbang tinggi said...

Mohon agar DSN jangan lah melantik si amaran ini jadi menteri KDN. Asyik asyik amaran sahaja...
No action talk only.

Menteri KDN mestilah yang keras semangat nya...
Kalau boleh lantik lah dari bekas2 KPN atau ketua2 tentera... yang tahu undang2....
Utk DSN ... "walk your talk".....jgn lah tersalah pilih demi agama, bangsa dan negara...

Anonymous said...

Rasanya dah CONFIRM KDN dipegang oleh Kerismuddin sekali lagi, kecuali kalau DYMM Agong tidak berkenan le....dah malas nak komen dah...buat menghabis air liur aje.....Ya Allah , selamatkan lah bumi Malaysia ini dari manusia-manusia perosak...so Bro GAP, hang nak buat ape lepaih ni...?

Anonymous said...

Ibu tunggal saman Selangor digesa tampil daftar

Harakahdaily,
14 Mei 2013

KUALA LUMPUR: Para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor digesa tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai daripada kerajaan negeri.

Gesaan itu dibuat oleh Adun Batu Tiga yang juga bekas Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi dan Inovasi Selangor, Rodziah Ismai (gambar).

Kenyataan beliau itu sebagai respons kepada keputusan Mahkamah Rayuan di Putrajaya semalam yang telah membatalkan saman Murtini Kasman beserta 2019 yang lain terhadap Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar.

Saman Murtini telah menuntut bahawa Kerajaan Selangor membayar elaun berjumlah RM10.9 juta kepada 2,020 orang ibu tunggal yang membawa saman tersebut ke mahkamah.

Menurut Rodziah, kerajaan negeri dalam memastikan tawaran-tawaran kepada ibu tunggal di Selangor dapat bersama dimanfaati oleh Murtini dan ibu-ibu tunggal bersamanya.

“Kesia-siaan masa yang dibazirkan dan kos pengendalian kes mahkamah yang tinggi juga boleh dielakkan,” ujarnya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Katanya lagi, Kerajaan Selangor sekali lagi ingin menawarkan bantuan menerusi tawaran-tawaran kepada ibu tunggal yang meliputi bukan sahaja berbentuk elaun tetapi kursus-kursus kemahiran, skim-skim mikrokredit, pembinaan jati diri, bantuan peralatan, bantuan pembelajaran untuk anak-anak bersekolah dan di peringkat tinggi, yang kesemuanya membantu ke arah pemberdayaan ibu tunggal dan meningkatkan kualiti hidup para ibu tunggal, anak-anak dan keluarga mereka.

Beliau menambaha, Kerajaan Selangor berhasrat, secara berfasa, ingin membantu rakyat untuk berdikari menerusi merealisasikan konsep welfare to workfare, atau kebajikan kepada berpendapatan, untuk sekelian rakyat yang memerlukan bantuan.

Katanya, hanya dengan memberikan wang secara berkala bukan lagi dikira sebagai jalan penyelesaian untuk membasmi kemiskinan dan kesulitan hidup rakyat dalam jangka masa panjang.

“Saya mengulangi seruan saya selama ini, sebelum dan selepas kes saman, juga ketika dialog bersama pemimpin Persatuan Ibu Tunggal Selangor pada 28 November 2012 lalu, untuk para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai dari Kerajaan Selangor,” ujarnya.

Katanya, proses, prosedur dan syarat-syarat perlu dipenuhi dalam memastikan hanya ibu tunggal yang layak diberi bantuan dan sebarang aduan rasmi boleh segera dimaklumkan ke pejabat beliau untuk siasatan lanjut.

Beliau menjelaksan, Kerajaan Negeri Selangor akan berusaha untuk terus-menerus membantu semua rakyat di negeri itu dalam meningkatkan mutu kehidupan dan menjaga kebajikan mereka seperti yang diikrarkan dalam

##ini dia politik matang, syabas PR.
##trengganu???

Anonymous said...

Ibu tunggal saman Selangor digesa tampil daftar

Harakahdaily,
14 Mei 2013

KUALA LUMPUR: Para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor digesa tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai daripada kerajaan negeri.

Gesaan itu dibuat oleh Adun Batu Tiga yang juga bekas Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi dan Inovasi Selangor, Rodziah Ismai (gambar).

Kenyataan beliau itu sebagai respons kepada keputusan Mahkamah Rayuan di Putrajaya semalam yang telah membatalkan saman Murtini Kasman beserta 2019 yang lain terhadap Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar.

Saman Murtini telah menuntut bahawa Kerajaan Selangor membayar elaun berjumlah RM10.9 juta kepada 2,020 orang ibu tunggal yang membawa saman tersebut ke mahkamah.

Menurut Rodziah, kerajaan negeri dalam memastikan tawaran-tawaran kepada ibu tunggal di Selangor dapat bersama dimanfaati oleh Murtini dan ibu-ibu tunggal bersamanya.

“Kesia-siaan masa yang dibazirkan dan kos pengendalian kes mahkamah yang tinggi juga boleh dielakkan,” ujarnya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Katanya lagi, Kerajaan Selangor sekali lagi ingin menawarkan bantuan menerusi tawaran-tawaran kepada ibu tunggal yang meliputi bukan sahaja berbentuk elaun tetapi kursus-kursus kemahiran, skim-skim mikrokredit, pembinaan jati diri, bantuan peralatan, bantuan pembelajaran untuk anak-anak bersekolah dan di peringkat tinggi, yang kesemuanya membantu ke arah pemberdayaan ibu tunggal dan meningkatkan kualiti hidup para ibu tunggal, anak-anak dan keluarga mereka.

Beliau menambaha, Kerajaan Selangor berhasrat, secara berfasa, ingin membantu rakyat untuk berdikari menerusi merealisasikan konsep welfare to workfare, atau kebajikan kepada berpendapatan, untuk sekelian rakyat yang memerlukan bantuan.

Katanya, hanya dengan memberikan wang secara berkala bukan lagi dikira sebagai jalan penyelesaian untuk membasmi kemiskinan dan kesulitan hidup rakyat dalam jangka masa panjang.

“Saya mengulangi seruan saya selama ini, sebelum dan selepas kes saman, juga ketika dialog bersama pemimpin Persatuan Ibu Tunggal Selangor pada 28 November 2012 lalu, untuk para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai dari Kerajaan Selangor,” ujarnya.

Katanya, proses, prosedur dan syarat-syarat perlu dipenuhi dalam memastikan hanya ibu tunggal yang layak diberi bantuan dan sebarang aduan rasmi boleh segera dimaklumkan ke pejabat beliau untuk siasatan lanjut.

Beliau menjelaksan, Kerajaan Negeri Selangor akan berusaha untuk terus-menerus membantu semua rakyat di negeri itu dalam meningkatkan mutu kehidupan dan menjaga kebajikan mereka seperti yang diikrarkan dalam

##ini dia politik matang, syabas PR.
##trengganu???

Anonymous said...

harapkan mb selangor dari pas ? rupanya tak, dari pkr lagi, tapi tak apalah, senang sikit rakyat nak sambung cerita banyak lagi benda nak pencerahan tu !!!

taipeng mari said...

sebelah Changkat Maju Jaya.taiping

kiri Wah Seah Maju

xjadi masuk kiri .masuk kanan kedai melayu kita..

8 hari beb puasa kedai cina..

dr apa tah dap tu lately ceramah dgn nuar jubo..

kata menang 15k.patut 30k...bn tipu...
ko mmg. dr bangang dap la..

aku akan sentap ekonomi puak ko..

aha said...

aku ada baca menefesto pakatan. yg dicampak ke rumah2

kali ni ada sedikit korang...ingat monyet..jgn lebih2'.pkr kini makin matang..agreed..

yg jadi xsiuman skrg org gila dok melalak dgn kaisu2 yg putus asa tu..

Melayu Perak said...

apa nih....jangan lah gap burukkan bn/umno....apa yang dsn pilih kita terimalah seadanya....ini nak ugut dsn pulak....

patutnya berterusan bantai pkr/dap/pas...

kalau ko buka pekung bn/umno habislah....

Anonymous said...

Aku setuju 100% hishamuddin di lantik sebagai menteri KDN.

Kalau boleh khairy pun dilantik sama dalam Kementerian Dungu Najib tu.

Semua rakyat malaysia boleh bagi cadangan yg tak masuk akal sempena tugas2 yg bakal di pikul oleh kedua menteri2 dungu itu.

Aku dah UBAH. ABC BCL.

pujangga buta said...

Keluargaku bergenerasi menyokong UMNO-BN...kerana mengenangkan alif ba ta...tetapi jika UMNO-BN tidak berubah & terus menerus mengutamakan pimimpin yg gagal atas dasar kroni...aq pasti akann berubah pd pru14...

Anonymous said...

Ko nie penipu je la....

Anonymous said...

Inilah kematangan alam politik maya dalam UMNO / BN , bukan main ikut menonong je,tapi ada masa luahkan. Tak macam sebelah sana tu, ikuuut je, setuju je, senang kerja dap.

Anonymous said...

Hentikan gagasan 1Malaysia. Hasrat murni tapi kerajaan gagal dapat sokongan daripada golongan sasaran.

1 Malaysia idea politik baru UMNO yang GAGAL. banyak yang telah dikorban oleh Melayu untuk kepentingan negara. PRU13 menunjukkan gagasan ini sewajarnya ditutup!

Anonymous said...

Ibu tunggal saman Selangor digesa tampil daftar

Harakahdaily,
14 Mei 2013

KUALA LUMPUR: Para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor digesa tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai daripada kerajaan negeri.

Gesaan itu dibuat oleh Adun Batu Tiga yang juga bekas Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi dan Inovasi Selangor, Rodziah Ismai (gambar).

Kenyataan beliau itu sebagai respons kepada keputusan Mahkamah Rayuan di Putrajaya semalam yang telah membatalkan saman Murtini Kasman beserta 2019 yang lain terhadap Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar.

Saman Murtini telah menuntut bahawa Kerajaan Selangor membayar elaun berjumlah RM10.9 juta kepada 2,020 orang ibu tunggal yang membawa saman tersebut ke mahkamah.

Menurut Rodziah, kerajaan negeri dalam memastikan tawaran-tawaran kepada ibu tunggal di Selangor dapat bersama dimanfaati oleh Murtini dan ibu-ibu tunggal bersamanya.

“Kesia-siaan masa yang dibazirkan dan kos pengendalian kes mahkamah yang tinggi juga boleh dielakkan,” ujarnya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Katanya lagi, Kerajaan Selangor sekali lagi ingin menawarkan bantuan menerusi tawaran-tawaran kepada ibu tunggal yang meliputi bukan sahaja berbentuk elaun tetapi kursus-kursus kemahiran, skim-skim mikrokredit, pembinaan jati diri, bantuan peralatan, bantuan pembelajaran untuk anak-anak bersekolah dan di peringkat tinggi, yang kesemuanya membantu ke arah pemberdayaan ibu tunggal dan meningkatkan kualiti hidup para ibu tunggal, anak-anak dan keluarga mereka.

Beliau menambaha, Kerajaan Selangor berhasrat, secara berfasa, ingin membantu rakyat untuk berdikari menerusi merealisasikan konsep welfare to workfare, atau kebajikan kepada berpendapatan, untuk sekelian rakyat yang memerlukan bantuan.

Katanya, hanya dengan memberikan wang secara berkala bukan lagi dikira sebagai jalan penyelesaian untuk membasmi kemiskinan dan kesulitan hidup rakyat dalam jangka masa panjang.

“Saya mengulangi seruan saya selama ini, sebelum dan selepas kes saman, juga ketika dialog bersama pemimpin Persatuan Ibu Tunggal Selangor pada 28 November 2012 lalu, untuk para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai dari Kerajaan Selangor,” ujarnya.

Katanya, proses, prosedur dan syarat-syarat perlu dipenuhi dalam memastikan hanya ibu tunggal yang layak diberi bantuan dan sebarang aduan rasmi boleh segera dimaklumkan ke pejabat beliau untuk siasatan lanjut.

Beliau menjelaksan, Kerajaan Negeri Selangor akan berusaha untuk terus-menerus membantu semua rakyat di negeri itu dalam meningkatkan mutu kehidupan dan menjaga kebajikan mereka seperti yang diikrarkan dalam

##ini dia politik matang, syabas PR.
##trengganu???

Anonymous said...

Sesautu yang nyata masuk kementerian Belia dan sukan orang kementerian tak suka , masuk Kementerian Pelajaran orang kementerian tu juga orang tak suka kerana pelbagai dasar yang entah apa-apa masuk kementerian Dalam Negeri juga lagi orang kementerian tu tak suka ... lu orang fikir sendirilah.

Anonymous said...

Aku rasa terkilan dan kesian kpd ibu2 tunggal kst selangor yg tertipu oleh khalid ibrahim dan pkr secara amnya.

Ibarat sudah jatuh di timpa tangga pulak tu. Oleh kerana penipu2 adalah org politik maka hanya peti undi sahaja yg boleh menjamin keadilan. Kenalah tunggu lagi 5 tahun untuk mendapat keadilan. Itu pun kalau cukup undi untuk menjatuhkan semua penjenayah2 politik itu.

Aku sedih apa istimewanya org2 politik boleh menipu sesuka hati dan perasaan insan yang memerlukan perihati dan pembelaan tidak berharga berbanding dengan kertas undi. Adakah ini bermakna perlaksanaan hukuman adalah dalam tangan rakyat dan bukan badan keadilan tertinggi negara?

Apa dah jadi ni? Bolehkah kita berjanji untuk mengungkiri janji selepas ini.?


vf said...

'ko baca ..tgk apa chaa ni nak cakap

written by HS, May 13, 2013 21:54:58 I just read your reply saying the Deputy MB couldn't be a Chinese due to the state constitution. Now that PR has won 78.8% of the seats in Selangor (more than 2/3), would it be possible for them to rewrite the constitution? Also, on a separate matter, how long more do you think we need to wait before we see a non-Malay MB in a state like Selangor, Kedah or Perak?


written by HS, May 13, 2013 21:51:06 Are you serious? The Selangor Sultan disallowed a Chinese Deputy MB? I am appalled by this, and am not sure why I can't recall reading about it 5 years ago.






.

Anonymous said...

Ibu tunggal saman Selangor digesa tampil daftar

Harakahdaily,
14 Mei 2013

KUALA LUMPUR: Para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor digesa tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai daripada kerajaan negeri.

Gesaan itu dibuat oleh Adun Batu Tiga yang juga bekas Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi dan Inovasi Selangor, Rodziah Ismai (gambar).

Kenyataan beliau itu sebagai respons kepada keputusan Mahkamah Rayuan di Putrajaya semalam yang telah membatalkan saman Murtini Kasman beserta 2019 yang lain terhadap Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar.

Saman Murtini telah menuntut bahawa Kerajaan Selangor membayar elaun berjumlah RM10.9 juta kepada 2,020 orang ibu tunggal yang membawa saman tersebut ke mahkamah.

Menurut Rodziah, kerajaan negeri dalam memastikan tawaran-tawaran kepada ibu tunggal di Selangor dapat bersama dimanfaati oleh Murtini dan ibu-ibu tunggal bersamanya.

“Kesia-siaan masa yang dibazirkan dan kos pengendalian kes mahkamah yang tinggi juga boleh dielakkan,” ujarnya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Katanya lagi, Kerajaan Selangor sekali lagi ingin menawarkan bantuan menerusi tawaran-tawaran kepada ibu tunggal yang meliputi bukan sahaja berbentuk elaun tetapi kursus-kursus kemahiran, skim-skim mikrokredit, pembinaan jati diri, bantuan peralatan, bantuan pembelajaran untuk anak-anak bersekolah dan di peringkat tinggi, yang kesemuanya membantu ke arah pemberdayaan ibu tunggal dan meningkatkan kualiti hidup para ibu tunggal, anak-anak dan keluarga mereka.

Beliau menambaha, Kerajaan Selangor berhasrat, secara berfasa, ingin membantu rakyat untuk berdikari menerusi merealisasikan konsep welfare to workfare, atau kebajikan kepada berpendapatan, untuk sekelian rakyat yang memerlukan bantuan.

Katanya, hanya dengan memberikan wang secara berkala bukan lagi dikira sebagai jalan penyelesaian untuk membasmi kemiskinan dan kesulitan hidup rakyat dalam jangka masa panjang.

“Saya mengulangi seruan saya selama ini, sebelum dan selepas kes saman, juga ketika dialog bersama pemimpin Persatuan Ibu Tunggal Selangor pada 28 November 2012 lalu, untuk para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai dari Kerajaan Selangor,” ujarnya.

Katanya, proses, prosedur dan syarat-syarat perlu dipenuhi dalam memastikan hanya ibu tunggal yang layak diberi bantuan dan sebarang aduan rasmi boleh segera dimaklumkan ke pejabat beliau untuk siasatan lanjut.

Beliau menjelaksan, Kerajaan Negeri Selangor akan berusaha untuk terus-menerus membantu semua rakyat di negeri itu dalam meningkatkan mutu kehidupan dan menjaga kebajikan mereka seperti yang diikrarkan dalam

##ini dia politik matang, syabas PR.
##trengganu???

Anonymous said...

Ibu tunggal saman Selangor digesa tampil daftar

Harakahdaily,
14 Mei 2013

KUALA LUMPUR: Para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor digesa tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai daripada kerajaan negeri.

Gesaan itu dibuat oleh Adun Batu Tiga yang juga bekas Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi dan Inovasi Selangor, Rodziah Ismai (gambar).

Kenyataan beliau itu sebagai respons kepada keputusan Mahkamah Rayuan di Putrajaya semalam yang telah membatalkan saman Murtini Kasman beserta 2019 yang lain terhadap Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar.

Saman Murtini telah menuntut bahawa Kerajaan Selangor membayar elaun berjumlah RM10.9 juta kepada 2,020 orang ibu tunggal yang membawa saman tersebut ke mahkamah.

Menurut Rodziah, kerajaan negeri dalam memastikan tawaran-tawaran kepada ibu tunggal di Selangor dapat bersama dimanfaati oleh Murtini dan ibu-ibu tunggal bersamanya.

“Kesia-siaan masa yang dibazirkan dan kos pengendalian kes mahkamah yang tinggi juga boleh dielakkan,” ujarnya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Katanya lagi, Kerajaan Selangor sekali lagi ingin menawarkan bantuan menerusi tawaran-tawaran kepada ibu tunggal yang meliputi bukan sahaja berbentuk elaun tetapi kursus-kursus kemahiran, skim-skim mikrokredit, pembinaan jati diri, bantuan peralatan, bantuan pembelajaran untuk anak-anak bersekolah dan di peringkat tinggi, yang kesemuanya membantu ke arah pemberdayaan ibu tunggal dan meningkatkan kualiti hidup para ibu tunggal, anak-anak dan keluarga mereka.

Beliau menambaha, Kerajaan Selangor berhasrat, secara berfasa, ingin membantu rakyat untuk berdikari menerusi merealisasikan konsep welfare to workfare, atau kebajikan kepada berpendapatan, untuk sekelian rakyat yang memerlukan bantuan.

Katanya, hanya dengan memberikan wang secara berkala bukan lagi dikira sebagai jalan penyelesaian untuk membasmi kemiskinan dan kesulitan hidup rakyat dalam jangka masa panjang.

“Saya mengulangi seruan saya selama ini, sebelum dan selepas kes saman, juga ketika dialog bersama pemimpin Persatuan Ibu Tunggal Selangor pada 28 November 2012 lalu, untuk para ibu tunggal yang telah menyaman Kerajaan Selangor tampil mendaftar supaya dapat dipastikan kelayakan mereka mendapat bantuan pelbagai dari Kerajaan Selangor,” ujarnya.

Katanya, proses, prosedur dan syarat-syarat perlu dipenuhi dalam memastikan hanya ibu tunggal yang layak diberi bantuan dan sebarang aduan rasmi boleh segera dimaklumkan ke pejabat beliau untuk siasatan lanjut.

Beliau menjelaksan, Kerajaan Negeri Selangor akan berusaha untuk terus-menerus membantu semua rakyat di negeri itu dalam meningkatkan mutu kehidupan dan menjaga kebajikan mereka seperti yang diikrarkan dalam

##ini dia politik matang, syabas PR.
##trengganu???

Mc Jenin said...

Lepas ni kalau Hishamudin masih menteri KDN, para cybertroopers semua tolong gerakkan kempen "Jatuhkan Najib" kerana tak mendengar suara Melayu yg memeanjangkan hayat politiknya.Agar dia sedar bahawa bukan Cina yg menjatuhkannya tapi Melayu bangsanya sendiri yang akan jatuhkannya. Kali ini biar kita cari peminpin Islam Melayu yang kuat teras Melayunya.Yng tidak rela menyembah bangsa lain untuk kuasa.Kita dah lama menyimpan rasa.HIDUP MELAYU!!!!

Anonymous said...

Anon 1153pm.

Ingat Allah Maha Melihat. Yang teraniaya akan dibela juga akhirnya. Yang menipu akan diadili pada hari akhirat jua.


Melayu Perak said...

anon 12.30 am....

sudahlah pencacai pr jangan nak menyibuk....

ko suruh anwar al-juburi dulu pencen pergi ngajor....

Anonymous said...

AKU TAK TAU LAH POLIS DAN ASKAR YG PILIH PR NI ADA MARUAH KE TIDAK?ADA PERASAAN KE TIDAK? PR GELAR DAN MAKI POLIS MACAM2 BARUA LA ,ANJING LA DAN YG LEBIH MALANG LAGI SIAP TERAJANG PUN MEREKA SOKONG.

Anonymous said...

Dlm mesyuarat agung umno ni perwakilan x payah le undi Hishamuddin wlu jawatan apa pun yg dia bertanding. Dia dpt jwtan menteri atas kapasiti jawatan dlm UMNO selain mjd ahli parlimen. Tepuk dada tanya selera. Ini lah politik.

Anonymous said...

Noh Omar tak boleh beb. Karang semua polis orang Tanjung Karang, balai polis kat Tanjung Karang.

Anonymous said...

Melayu liberal beb. Kiblatnya kelain. Modern dan progresif. Konon.

Takpelah. Tengah asyik masyhuk.

Anonymous said...

Cium bontot cina tak perlu minta maaf.

Anonymous said...

Politik bukan setakat cakap kosong. Nak sangat kuasa, janji sana sini. Tunaikanlah dengan ikhlas, itu tanggongjawab. Buktikan dulu.

Anonymous said...

Betul! Macamana aku yg brilliant ni tak terfikir...? Kah!kah!

Anak Bukit Jelutung said...

Hari ini penentu ?

Pleasela DS PM

Terlalu ramai yang nampak.
Banyak sungguh hati rakyat yang terasa.
Terlalu lama hati rakyat tersusuk.

Ubatilah.

Anonymous said...

Hisham ni sebenarnya bukan nak masuk politik sangat. Bapak dia suruh. Jumpa Ghani. Ghani pun ok.

Last last dua-dua macam c@$&i

Ps: tak caya tanya Ghani. Atau bini Ghani

Anonymous said...

Betul. Takkanlah Najib dan para penasihat tak follow on-line discussions on this. Of course dia tahu. Tapi dia buat juga.

For some strange reason i feel like he's sabotaging himself. And dragging the country with him.

The question is why?

Anonymous said...

menteri KDN ni jawatan glamour ke 3 berprestij lepas pm & tpm . kat Us dorg panggilan setiausaha negara la . kita tengok cara US pilih setiausaha negera sebelum condoleeza rice . SEMUA NYA ex jeneral us army . sebab tu selamba badak je US overite veto russia , china dlm majlis keselamatan PBB .Disamping ade backup dari sekutu NATO nya (Britain & france) kat situ , setiausaha negara US jeneral2 yg berpengaruh dlm US , EURO & NATO ! Ambil contoh seorang . collin powell . dia ni bekas jeneral & bekas setiausaha negara Us. bila dia bercakap aje , korea utara yg samseng tu diam jadi bacul . cuba yg degil komunis dia pun jd bodoh tiba2. aku bukan nk agungkan org kafir harbi dan pemerintahan depa , tapi aku rase ade benda elok kerajaan kita patut ikut ape depa buat tu . LANTIK MENTERI KDN a.k.a setiausaha negara yang berperinsip , tegas , adil dan patuh pada undang2 sentiasa . Barulah petualang2 mcm anwar , kit siang , guan eng atau karpal singh kecut perut x berani angkat muka. bukan mcm hishammudin . hisham ni lemah gemalai sangat . dia jaga kementerian rais yatim atau sharizat jalil boleh la . ini pendapat aku .

Anonymous said...

In denial

Anonymous said...

Aku penyokong BN akan benci najib sebagai pm...sekiranya hisamudin masih berada dalam senarai kabinet najib...terutama jwatan kdn
Sbb apa ?....sbb nampak...negara tanah tumpah darah ku akan hancur binasa..bila mana asik berlembut dgn pengkianat...

Anonymous said...

Parang terbang nak ludah muka Nik Aziz kalau Najib lantik Hishammudin..hebat punya bahasa lu.ada berani ka nak ludah muka org ni.esok terkencing tercirit pun tak sedar nanti.ayat biar lu betul.terlebih makan ubat ka.

Anonymous said...

Di fahamkan Najib masih lantik Hishamudian keris menjadi mentei KDN..wah kita siapkan keranda Poliyik utk Najib..saperti ramai mencadangakan..Waingat seluruh PDRM akan protes falam diam..caya lah..letaklah IGP tegas pun rekod menteri ini membuat ramai kecewa..Maih nak cium bontot Nuar Najib ini.. kita pakat sokong Nuar la mcm ini..ada byk cara boleh sokong..fikir la sendiri..

Anonymous said...

Walupun aku ini pengundi BN tapi aku tak boleh terima yg Hisham H20 jadi KDN.. YG paling tak masuk akal Zahidi pergi menteri pelancongan.

Anonymous said...

Aku akan pangkah Dap kalau hishamKERIS ni d lantik Menteri KDN

Anonymous said...

lembik2 yang penting fuluss boleh masok woi.biar la nk kata apa.tak ke gitu.?

Anonymous said...

parlimen = 514
dun - 520
macam mana.