Thursday, April 10, 2014

DAP TAK PUAS HATI KADAR JENAYAH BAKAL TURUN LEPAS ADA AKTA PENCEGAHAN JENAYAH !


KLIK SINI

6 comments:

Anonymous said...

Bro Gap,
Lama aku tak post comment.

Aku cuma nak bgtau sikit agar kau dapat tolong buat satu artikal tentang catuan air.

terus terang aku cakap, cinabeng adalah bangsa yang mengambil kesempatan di atas kesusahan orang ramai.

kenapa aku cakap macam tu?..cuba kau beli tong..berapa harga? tak perlu lah tong besar, baldi kecik pun cukup lah..kau tengok harga dia yang seringgit sekarang ni jual rm15..

sebelum catuan air, aku ada beli baldi besar dlm 20L-30L mcm tu, harga rm9.90 satu. semalam aku nak pergi beli tempat yang sama, harga baldi yang sama, kaler yang sama, tangkai yang sama, harga dia mencanak naik sampai rm29.90

jadi sekarang ni, kerajaan negeri selangor, apa alternative anda? cinabeng jual baldi mahal nak mampus..kalau beli 10 baldi rm29.90 dah jadi rm299.00 tapi cukup utk sehari je kalau keluarga besar mcm aku ni.

takkan aku nak spend duit for unnecessary lebih drp rm300 just for tadah air?

satu lagi, aku duduk kawasan seksyen 2, jadi kawasan ni agak berbukit. catuan dua hari ada dan dua hari tak ada.

kalau kawasan bukit, mcmana air nak naik tangki kalau pressure rendah? aku dah complaint pada syabas hal ni..jawapan jengkel, ohh kami tak dapat berbuat apa-apa sebab catuan drp pihak atasan.

memang lah rakyat marah dgn syabas kalau jawapan mcm sial. dah lah kerajaan negeri pun mcm sial, dapat menteri besar pun sama sial. termasuk exco exco..

patut syabas kena hantar tangker duduk kat kasasan catuan. org dtg ambik. bau lah efficient. ini harap rakyat semua. lepas tu kalau bayar air lambat sikit, potong cepat. nak sambung charged gilababeng.

sori bro gap, aku hari ni tak dapat nak tahan marah aku la..dua hari lepas, aku tepaksa curi air kat caltex sek 3 sebab nak air punya pasal. no choice! apa pilihan yang ada?

Mak Bedah said...

Teresa Kok idiot!!! Pergilah kau ke North Korea, baru kau tahu nasib kau.

Anonymous said...

apasal ada yg bising jika tiada kepentingan? adakah akta baru itu disediakan untuk tangkap orang baik2 dan tiada kena mengena dengan jenayah? jika isa dimansuhkan kerana sering dituduh sebagai perkakas kerajaan menangkap dan memenjarakan musuh politik, akta ini rasanya tiada langsung kaitan dengan politik. khusus dan spesifik kepada jenayah sahaja. adakah dap ingin mengisytiharkan bahawa anggota parti tersebut memang terlibat dengan jenayah menyebabkan mereka gusar hilang ahli parti kerana akan berduyun-duyun masuk lokap? dap pulak wajib beri pencerahan! kalau tak buat salah jenayah apa takut? mau isytihar cina dap memang terlibat sindiket pelacuran, seludup & jual dadah, jual orang, gangsterism, along dll, sila sebut meh!!

benciPKRDAPAS said...

TERASA COCK TAK SENANG KALAU M'SIA AMAN!

Anonymous said...

puak babi makan babi perangai mcm babi busuk bau babi pengotor mcm babi dan sah puak ini lebih rendah statusnya dari babiiiiiiiii.

Anonymous said...

KESIAN AKU NENGOK MELAYU MELAYU DI BELAKANG TERESA TAKOK