Thursday, June 5, 2014

DAP KALAH...BUSUT PENYOKONG MAKIN MENANAH !


hikmah disebalik kemenangan BN telok intan.
ytl menunjukkan belang pemikiran dapnya semalam apabila mengkritik segala benda mengenai DEB.

dia juga menyerang isu agama,macam persis suara tiong tua gelang patah.

yang menariknya pula, waktu francis yeoh balun, idris jala pun ada dalam program tu.

ini yang kita mahu. segala malaun yang senyap2 menyokong dap panas hati dan keluar menyatakan 'HASRAT TERPENDAM'.

ini dinamakan lubuk.

lubuk..

kalau siapa main takraw, perkataan lubuk ini memang sinonim dengan 3 player ni..

lubuk bermaksud kelemahan oponen lain.
dari situlah tekong dan killer akan libas sampai lumat lubuk oposisi.

melayu dah tahu kelemahan dap.
dap kuat kerana mereka berjaya menghasut pengundi cina untuk membenci status quo.

perang politik adakala tidak direct.
perang politik ia terbalik mengikut kesesuaian keadaan.

saat ini dap sudah menampakkan lubuk.
namun hakikatnya LUBUK BESAR DAP ADALAH PENIAGA DAN PENGUNDI PRO DAP.

cina, tuhan mereka adalah duit.
cina,tuhan mereka adalah ekonomi.

untuk sekat kemaraan dap, melayu perlu serang pada kelompok mereka yang menyokong dap.

saat ini, hampir 85% pengundi 'ce' adalah penyokong dap.
kita alihkan buying power melayu kepada melayu.

berhenti membeli jenama dan kedai milik cina.
bagitau mereka, KAMI BUAT PASAL KAMI ADA ALTERNATIF.PENIAGA MELAYU RAMAI.

kita tidak bermusuh fizikal dengan cina, SEBALIKNYA KITA HANYA ALIH duit kita kepada peniaga melayu..

ALIH adalah mantra kita.
INI KALI ...ALIH LAH !
tujuannya untuk alih duit melayu daripada masuk poket peniaga cina..

3 bulan je aku mintak kita ganyang kempen ni sampai lumat.
3 bulan pasal dekat ramadhan dan syawal.
2 bulan mulia ini melayu akan spend wang mereka pada skala ritcher yang tinggi .

INI KALI..ALIH LAH !

3 bulan ini, jangan bagi sesen pun duit melayu ke peniaga cina.
cari peniaga melayu !

lepas menggelupur, kita bagitau dorang... LU PATUT SALAHKAN DAP !

melayu tak pernah kacau cina, tapi dap banyak kuat hantam melayu..

ini kali melayu mau ajar semua cina, KUASA BELI EKONOMI TERLETAK PADA TANGAN MELAYU !


14 comments:

OrangJohor said...

bila hendak hemtam sama gov sekali?
Che tak kaya lha kalao gov main jahat sekali... kalau rakyat jer disuruh main jahat, x ke mana pun kita nie...

Ali said...

sokong 100%

Anonymous said...

Sokong GAP...gerakkan kempen Buy Chinese Last ni lagi hebat berbanding lepas PRU13 dulu di kala menjelang Rmadhan dan Hari Raya ni...

Cina naik tocang sebb dirog ada duit jadi anggap semua org bolh jadi hamba di..aku dah lama reject barang buatan Cina..klu bleh beli kat kedai Melayu/Muslim jer....

Mana-mana perkara yang tak dapat nak dielakkan kira darurat...tp klu boleh usahakan BCL ni besar-besaran.....

Ayuhhh Melayu...jom pakat ramai2 kalihhh..BCL

Buy Chinese Last!!!!!!

Anonymous said...

skrg minyak masak dah kurang di pasaran.....nampak tak permainan mereka setiap kali menjelang ramadan.....

KedahNews.com said...

Salam Bro...

Mohon pautkan link KedahNew.com di blog bro..
http://www.kedahnews.com/

Thanks Bro

CucuBahaman said...

Kepada semua pembaca. Sama2 kita tanya diri kita soalan ini. Daripada seringgit kita tu, berapa pergi pd Melayu dan berapa pada Cina. Melayu akan bayar zakat dn sedekah Jumaat serta berdoa utk semua org Islam. Cina ada? Alih!!!!

Anonymous said...

bro pun kena konsisten la.hari tu balun dengan aku2 pun semangat.bro senyap balik, aku pun hanyut....
Ini kalilah la kita henjut balik!!!!

Anonymous said...

dah lebih setahun tak bagi duit direct ngan cer cer ni. aku dah seluruh ahli keluargaku

Anonymous said...

Apalah bodohnye GAP ini. Saya dan rakan-rakan saya berates-ratus orang setiap hujung minggu suka kongkek. Kongkek tak kisah lah...tapi bukan awak Melayu. Awak Melayu sekali kasi sudah mau kahwin...ajak paksa nikah...bodoh GAP. Patutlah kahwin lepas romen satu hari dengan girlfriend dari solok duku...kampong Felda....

Anonymous said...

Kalau satu hari nanti terpaksa dilakukan ujian DNA atas diri anda kerana diperlukan oleh penyiasatan polis dan didapati keputusannya diri anda sendiri mempunyai DNA Cina....saya harap anda patut melakukan hari kiri atau kamikaze untuk menutup kemaluan diri anda sendiri ye.....jangan nanti orang sebut you Chinese this Chinese that...so bersedia ye...

Anonymous said...

INI KALI
ALIH LAH...

Bestnya quote ni..

TontoJr

Anonymous said...

SOKONG GAP 100%! INI KALILAH..

Anonymous said...

Apasal.. lu panas pungkok ke ah chai? Kasi tiu lu punya mak la.. aku melayu rasis benci cina DAP macam lu. RBA fuck OFF!! Pergi berambus balik China.

Anonymous said...

Ayat RBA.. tentera kacang Merah.. buto la chai.. balik china la..