IKLAN BERBAYAR

Friday, May 15, 2009

KOLUM SURAT PEMBACA : ZULKIFLI NORDIN (PKR) DIBELASAH.

(KOLUM KHAS : SURAT PEMBACA PERTAMA DATANG DR SDR ABDUL ***. ALAMAT EMAIL TIDAK BOLEH PUBLISH, DAN SURAT INI TIDAK DI EDIT)

Assalamualaikum.

Apabila saya membuka blog gap saya tertarik dengan pelawaan gap untuk menulis isu2 politik semasa.Apa yang sering diperkatakan hari ini sama ada dikedai kopi,surau masjid,simpang jalan,rumah kenduri.ziarah orang mati dan dalam kelambu, perak lah jadi tumpuan.

Saya orang kedah,isteri orang perak jadi cubit peha kanan,kiri terasa juga.Saya orang bendang kerja tanam padi walaupun kerja bergelumang dengan selut tapi politik tau juga,saya amat kecewa dan merasa malu apabila melihat gelagat ADUN2 dalam dewan pada 7 mei yg lalu,begitu rupanya perangai adun yg dipilih oleh rakyat,hilang segala tatasusila demi kepentingan kuasa.

rupa2nya caci mencaci dan mencarut adalah mainan mereka dan kami yang berada dibawah ini beranggapan kalau macam tu kami para petani lebih layak duduk dikerusi tu tak payah ada degere berjela-jela,

Saudara Gap,Daerah saya ialah Bandar Baharu,Parlimen Kulim Bandar Baharu (Zulkifli Nordin PKR)DUN Bandar Baharu (Ust Yaacob bin tak tau)PAS.Apa yang nak disentukkan disini selama lebih satu tahun PR memeritah Kedah sekali pun kami penduduk kampong parit teropong ini tak pernah tengok dua orang wakil yang dipilih tu masuk kg.nak ambil tau hal rakyat jauh sekali kalau nak hulug(beri) untuk program kg jangan harap la.

Saya sedih Zulkifli Nordin dalam blognya banyak menyentuh pasal kelemahan orang tapi pada diri dia,dia buat2 tak nampak,ingat lah wahai zul satu jari kita tunjuk kat orang empat lagi tunjuk kat kita.

Baru2 ni kawasan tanaman padi disini dilanda musibah padi yg baru sebulan umurnya ditengelami air hampir 40% padi musnah,batang hidung depa sorang pun tak nampak,rakyat pilih depa untuk tolong rakyat masa susah tapi bila rakyat susah depa hilang satu dok di kl dan satu lagi katanya dok di bm.Wahai rakyat B,Baru fikirlah baik jgn ikut nafsu nanti lesu.

Terima kasi GAP wassalam.

22 comments:

Jeffry said...

ITU BRU NORDIN. ADA LG YG LAIN2 BRO. TENGOK AJE LA SI NIZAR KATUN. JD AHLI PARLIMEN BKT GANTANG TP DUDUK KAT PASIR PANJANG! 100KM TUUU!!!. KECUALI LA KLU DIA JADI KATUN ROAD RUNNER! BEEP!..BEEP!! KEHKEHKEH

Anonymous said...

Aahh.. Teruk giler Zulkifli kena belasah.. Aku pun nak belasah pemimpin umno kawasan aku jugak lar.. Haram x penah turun kawasan.. Cuba cari kawasan mana? Apa? banyak... memang pun..

YB_ajak said...

GAP,

saya selalu jugak masuk blog Zul Kulim nie...banyak jugak aku komen kat blog die...sebab aku nak dii sedar yang dia nie kena kuda si anuwar...tak tahulah dia baca atau tak komen2 tu....

anyway kalau benar kata orang yang hantar email nie...memang si zul dah lupa sap die

YB Ajak

Goh Wei Liang said...

Saya berharap lebih ramai lagi rakyat sedar yang Pakatan Rakyat ni duk senang aje tiap hari.

Goyang kaki selepas diundi. Senang aje kerja dia pe ni cari kelemahan orang.

Mcm lah orang lain semuanya umat hina dan mereka sahaja yang putih suci dan bersih.

Saya fikir ... ramai ADUN dan MP pakatan jarang ke kawasan mereka.

GOMO said...

KHAS BUAT RAKYAT PERAK BAGI MENGETAHU KEBENARAN DI SEBALIK TABIR APA YANG BERLAKU SEMASA PEMERINTAHAN NIZAR BINTANG TIGA INI

http://gomo-no1.blogspot.com/2009/05/apa-berlaku-semasa-nizar-bintang-tiga.html

RAKYAT PERLU KETAHUI KEBENARANNYA

bijen moretti said...

kalo nak wat pilihan raya negeri baru kan..
aku rasa kan..
nizar kan..
patut mencalonkan..
dirinya kan..
dekat semua kerusi dun kan..
baru pr menang bersihkan..
semua kerusi dunkan..
sebab simpatikan..

pastu kan..
nizar dok sorang2kan..
dalam dunkan..

kan kan kan..

ataleofahumbleboy

Cheguman@Demang Lebar Daun said...

Pembangkang, kerjanya membangkang. Diorangpun tak sangka boleh menang dalam PRU12. Tu sebab menggelabah.

Saiful KONON said...

Salam,

Zul bukan tak sedar, anwar kamceng dgn BAR council yg buat forum t'buka memeluk islam tu, Zul bantah forum tu.

Tp Zul pejam mata, klu dia sedar dia mesti ajak PAS keluar dari pakatan.

Nampak sgt perhimpunan yg dia sertai tu hanyalah wayang.

Anonymous said...

Memang zul suka main wayang. Tun juk dialah bersih dan pandai hal agama. Tapi piirah. Tau kes-kes moral ahli pkr, tapi pejam mata.Itulah lalang. Badan pkr hati pas. Dua-dua hampas.
Saya dulu kerja kat Baling. Duk dekat rumah Zul. Masa tu baru balik dari oversea. Dekat kereta adalah lekat mengenai tak puas hati kat kerajaan. Lawyerlah katakan.
Sekarang ahli parlimen Kulim. Saya pun duduk di Kulim. Tapi haram tak pernah nampak pun kat Kulim ini. Macam-macam yang berlaku di kulim, tapi tak pernah jenguk muka pun. Kalo camtu saya pun boleh jadi adun atau MP. Jadi calon PKr gurantee menang. Kerja ke tidak tu hal lain. Bersih moral atau tidak pun tak apa.

tunsaban said...

yb bn pun tak pergi kesetiap rumah rakyat.lain kali bacalah paper pembangkang ,semua tempat yang hang kata tu semua dia dah pergi.kau pi pancing ikan sambil hisap gam kut.tu yang tak tau perkembangan.harakah,sinar,keadilan dan banyak lagi..............

Anonymous said...

yb bn pun tak pergi kesetiap rumah rakyat.lain kali bacalah paper pembangkang ,semua tempat yang hang kata tu semua dia dah pergi.kau pi pancing ikan sambil hisap gam kut.tu yang tak tau perkembangan.harakah,sinar,keadilan dan banyak lagi..............

Anonymous said...

Muahahaha,lain kali jom pakat undi pembahgkang....

Jeffry said...

Anonymous said...
yb bn pun tak pergi kesetiap rumah rakyat.lain kali bacalah paper pembangkang ,semua tempat yang hang kata tu semua dia dah pergi.kau pi pancing ikan sambil hisap gam kut.tu yang tak tau perkembangan.harakah,sinar,keadilan dan banyak lagi..............

May 15, 2009 8:31 AM
YEAAA HARAKAH, SERAKAH, SINAR KELAM, KEADILAN YG TAKPENAH ADIL DAN BYK LG BERITA2 MERAPU, FITNAH, MENDAJALKAN DAN BLA..BLA..BLA..MENAMBAH DOSE JEK KEHKEHKEHKEH..

JGN MARAAA HAAAA...

Anonymous said...

SELAMAT HARI GURU TERUTAMA GURU YG MENGAJAR SEK MEN TMN TASEK AMPANG 1991

Anonymous said...

ISK.. YER KE MP & ADUN BN TAK BALIK KAWASAN?? TEMPAT AKU OK JER..TIAP MINGGU BOLEH JUMPA..AKU INGAT NI MESTI KES MP/ADUN PR PASAL AKU TENGOK DIA ORANG NI SIBUK NGAN CERAMAH. CONTOH SINIZAR CAMRY. KAT PAHANG PUN DIA SAMPAI BRO...

(Bro Abdul ***...durian kat roundabout tu tak masak lagi ke...jom pi pekena mi udang kat jambatan)

Anonymous said...

1=banyak (menipu)
2=kadang-kadang (rekaan)
3=jarang-jarang (fitnah)
4=sikit-sikit (kebenaran)

Teka teki ni aku cedok dari cite nujum pak belalang yang aku rasa amat sesuai dengan media pembangkang..jangan marah no..nanti kena jual

p/s Bro parit teropong..durian kat roundabout tu tak masak lagi ke..jom pi pekena mi udang kat jambatan.

Anonymous said...

pr mmg suka berlakon....

Anonymous said...

Saya setuju letak Nizar di semua kawasan ADUN. Mesti menang punya. La ni Adun Pasir Panjang, MP Bukit Gantang.Lepas tu nak tuntut mahkamah isytihar dia MB yang sah. Banyak masyuk tu. Tapi kerojenya apa? Adeke pegi nengok2 apekehenya kat Bkt. Gantang maupun Pasir Panjang. Taunya ke mahkamah.Sikit-sikit mahkamah. Kalau tempatnya kurang dibangunkan salahkan BN tak bagi bantuam. Kami ade dengo ceramah kamu di Taman Meru selepas kamu diisytiharkan sebagai MB. Punyele teruk dibelasahnya Zambri tu. Berok monyetlae katanya. Lepastu dengo pulak wakil DAP mengata UMNO bodoh. Apale punye Nizar. Kalau UMNO zalim berapa banyak orang dah dibunuhnya. Adeke orang isalam tak boleh sembanyang sebab tak bina masjid. Adake orang bukan islam mati kelaparan?

wak-murai said...

saya orang selangor dan isteri org PERAK . jadi terasalah akan keperitan politik di perak. Bila kita fikir jangan fikir ikut hati kita fikir ikut fakta jangan fikir sesuka hati fikir ikut kenyataan.

Bila skg PKR Hang kata org PKR

Bila skg BN lu kata org BN

Bila skg UnDaNg-2 Awak kata Apa?????

wak-murai said...

saya orang selangor dan isteri org PERAK . jadi terasalah akan keperitan politik di perak. Bila kita fikir jangan fikir ikut hati kita fikir ikut fakta jangan fikir sesuka hati fikir ikut kenyataan.

Bila skg PKR Hang kata org PKR

Bila skg BN lu kata org BN

Bila skg UnDaNg-2 Awak kata Apa?????

pencinta kebenaran said...

aku nye YB senang jek nak jumpa..sapa nama tu ahmad maslan..rajin apa dia turun kat akwasan diorg..siap bg direct line tepon dia..pastu mak aku pon pernah jumpa dia face to face sbb nak mintak tlg dia...ok jek wakil BN kawasan aku!!

Anonymous said...

TAK PAYAH CAKAP WAKIL RAKYAT PR,,WAKIL RAKYAT AMENO PUN SAMA JER..ADA KAKI MABUK,KAKI,BETINA,MAIN 4D PUN ADA...