Thursday, January 7, 2010

'ALLAH' TANGGUH ? SIAPA KATA KITA MENANG ?


aku tak pertikaikan keputusan tangguh. ini terma teknikal. macam kata tun, isu agama mana boleh decide dalam kamar mahkamah. isu ALLAH diputuskan oleh kamar. alahai lemah jiwa kita, bila melepaskan isu amanat agama ini didebatkan,dipentaskan dipolitikkan dalam ruang gusti royal rumble..

semua nak cakap. semu nak jadi hero. satu kelompok mahu menjadi hero demokrasi dan hak asasi. satu lagi kumpulan menentang, macam aku dan kau...

satu kelompok kristus bergabong dengan pemimpin munafik yang gilakan undi. kalid gereja,anwar attaturk,pas,dr manuty,mahfoz omar yang 24jam bodoh selalu,dr zul yang gila dan rakan-rakan seangkatan mereka.

fahamkan situasi kritikal ini. 50 tahun natrah masih tak settle, kita disajikan lagi denga isu ALLAH. yang membuka pekung memberi ruang adalah nama munafik yang aku sebut di atas..kafirin tetap kafirin. mereka menunggu ruang dan peluang untuk masuk jarum.

ini simplistik..dalam sejarah dah di ajar. dalam quran pun dah sebut. yahudi dan nasara takkan berdiam diri selagi umat islam tak ikut jalan mereka... come on la brader..perang dulu-dulu memang perlukan darah, tetapi kafirin tahu ia takkan memberikan kesan secara total..perang salib yang berlaku ratusan tahun sudah dikaji..umat akan pertahankan islam sampai mati.

jadi apa yang perlu mereka serang ? ideologi la..serang akal,serang fahaman,serang kepala hotak,serang iman... samuel huttington sudah bicara tentang perang idelogi ini... buku dia the clash of civilisation sudah menyebut akan akan pertembungan antara timur dan barat..

barat perlu serang jatidiri..dek kerana serangan sebeginilah kerajaan uthmaniah turki tombang. azan ditukar dalam bahasa turki..kau bayangkan betapa setannya anwar...er sori kamal attaturk..azan tukar bahasa turki.. daripada ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR..kepada allah maha besar, allah maha besar..

imagine kat surau kau azan tukar bahasa melayu ? itu turki, zaman 1920 an..hari ini mereka menusuk lebih jauh dalam urat-urat dan liang badan dan hotak kau. ALLAH boleh gereja pakai ? wei gila ke atau kau ni bodoh !

jadi kau dah tahu siapa yang terlibat.. memang benar mahkamah tangguh tetapi adakah gerakan ini akan berhenti ? adakah anwar esok depan talibisen mohon ampun kepada umat islam..eh sori aku terlepas cakap..aku tak berniat gadai hak agama..maafkan aku ! ade cit poodah..ini mangkok mana boleh tarik hand brake..urat brake kat otak dia dah putus, tu pasai dia menyondol je apa yang ade kat depan..

satu mangkok dalam pas pulak masih terus menyokong kepala pkr yang senget ni.. aku dan kau pulak macamana ? tak boleh decide ? takut ? er nanti dulu ? entahlah ? err bapak aku orang pas la ? eh politik-politik tak mau cakap la ?tolong jangan jadi bodohlah brader...ALLAH dah bagi kepala otak untuk kau pikir !

jadi apa solusi aku ? kau mesti tanya apa benda gap nak ni ? senang saja pak. full stop kan isu ini, no more no more..ALLAH milik islam..kau nak maki aku itu kau punya pasal la. macamana jugak dengan kehendak aku sebelum ini. artikel 11 yang banyak memberi ruang murtad secara dokumentasi perlu dihentikan..

aku dah nampak ada watak yang paham isu ini..haron taib,haron din,ngo-ngo,umno,zul4kulim(dia ni aku was was sikit pasal bos dia kepala munafik) dll....

agong dan sultan dah patut settlekan isu ini once and for all.. macamnilah engkorang terajang aku masuk parlimen pada pru ke 13 nantii....hari tu aku dah janji kat korang, hak islam dan bangsa akan aku perjuangkan ke satu tahap yang korang tak boleh pikirkan ! apa ? nak tahu apa agenda aku ? tak payahlah...ini rahsia perniagaan...mana boleh bagitau secara publik ..

sebenarnya kontroversi kalimah ALLAH ini boleh memberikan kemenangan mutlak kepada umat islam di malaysia..dengan syarat playernya mestilah bijak dan ber otak...

aku masih ingat lagi pasca zaman reformasi..kumpulan dong jia zhong yang cukup berpengaruh dikalangan masyarakat cina telah mendesak dan mengasak umno. dorang keluarkan beberapa tuntutan yang dikira tidak praktikal di kala umno mengalami masalah dengan melayu...

hindraf tidak menjadi..memang benar mereka berjaya men tonggang tebalikkan kerajaan, tetapi hero mereka (pkr/dap/pas) yang diharap dapat menyelesaikan isu mereka lebih haprak tak terjangka...

nampak tak big picture kontroversi ALLAH ini ? kita..ya kau dan aku wajib mengeluarkan beberapa lagi desakan-desakan yang menggila baik kepada barisan sultan-sultan dan pemerintah untuk MENGHENTIKAN SECARA TOTAL krisis umat..

apakah tambahan desakan selain daripada kontroversi ALLAH tidak boleh dilakukan ? kenapa tidak kita selitkan sekali tuntutan agar murtad diselesaikan once and for all ?

ini peluang untuk kita berkelakuan sepertimana yang harus kita berkelakuan..bukan bodoh,bukan menggadai tetapi menyelesaikan !

jadi apa yang korang boleh bantu untuk memulakan langkah pertama ? pergi beli kad prepaid RM10 kau salin ayat-ayat ajak berhimpun di masjid negeri shah alam, lepas taip message tu hantarlah sms tu pada kawan-kawan kau ..RM 10 pun kedekut ke ? nak tolong agama islam tak ? yang dekat area shah alam, tolong datang.jangan banyak songeh !

18 comments:

Anonymous said...

agaknya kalau anwar kena liwat kalimah apa yang terkeluar dari mulut dia?

Anonymous said...

kenapa seorang yg bukan beragama islam bolih mengadili bab2 ketuhanan ni!!

siapa yang terlepas pandang ni???

atau saja nak diadakan cerita!!!

kalau ya pun nak jadi hero...buatlah cerita yang tak bersabit dgn agama.

gerakan anti BN...

ejarll said...

itulah die kebodohan dan kedunguan penyokong2 PR nie...

alo bro nie bab nama ALLAH, harun din pun da istihar sape2 umat ISLAM yg sokong penggunaan nama ALLAH oleh org bkn ISLAM maka org tersebut tdiri drpada org2 yg KUFUR...

sapa HARUN DIN tu yer beb????

org UMNO/BN/PAS???

Anonymous said...

Bro wa nak tanya pendapat bro sikit.
Knapa dia org saja bangkitkan isu2 gini..? Adakah ada agenda tersembunyi....? Si Anwar gerenti dapat nasihat dari strategi player Amerika dan Yahudi yg power2 tuhh... takkan depa tak expect apa response org Melayu.... Bro agak ada agenda lain tak, saje nak lindung agenda lain yg lebih bahaya??

PutraRocker said...

Allahukbar.!!!

Anonymous said...

tiada siapa yg terlepas pandang dlm soal hakim yg mengadili kes kalimah Allah ini...sepatutnya hakim yg mengadili kes ini yg patut kita persolkan!'kenapa dia tidak berfikir sedalam2nya sebelum membuat keputusan...dia kena jujur dan tidak berat sebelah dlm mencari keadilan...umumnya semua agama dan semua orang sudah mengetahui bahawa "kalimah Allah" itu hak mutlak bagi seluruh umat islam di dunia ini,apabila sudah menjadi hak mutlak maka ianya tidak bolelah sewenang2nya membenarkan pihak agama lain utk menggunakanya!!!...kadang kadang hakim ni perlu lah menggunakan perkara lojik dlm membuat sesuatu keputusan..."sememangnya agama islam tidak melarang malah mengalu2kan pengikut pengikut agama lain menggunakan KALIMAH ALLAH tapi wajiblah mereka2 ini memelok agama islam terlebeh dahulu...sherry said

sunan said...

kenapa seorang yg bukan beragama islam bolih mengadili bab2 ketuhanan ni!!
Kalau orang yang bergama islam jadi hakim..lebih teruk dan kena ketuk lagi.Misal kata orang gereja malaysia boleh pakai nama ALLah.Apa reaksi orang beragama islam?Kalau tak boleh pakai nama Allah apa reaksi orang2 gereja Malaysia?Jadi yang melantik hakim ini adalah orang yang pintar dan bijaksana.

Anonymous said...

Daripada Abu Hurairah radhiallahu anhu, bahawa Rasulullah SAW bersabda : "Tahukah kamu siapakah orang yg muflis itu?. "Sahabat menjawab :"Org yg muflis dikalangan kami ialah sesaorang yg tidak memiliki dirham (wang) dan harta". Lalu Nabi SAW. bersabda: "Sebenarnya org yg muflis dr kalangan umatku ialah sesaorg yg dtg pd hari qiamat dgn membawa pahala Sembahyang, puasa dan zakat, tetapi (sewaktu didunia) ia pernah memcaci maki si fulan, menuduh sifulan, memakan harta sifulan, menumpah darah sifulan dan pernah memukul sifulan. Maka akan diberikan kpd org terinaya itu drp pahala kebaikan org tadi dan begitu pula seterusnya terhadap org lain yg pernah terinaya. Ia akan di beri pula drp pahala kebaikan org tadi, sehihgga apabila telah habis pahalanyasedangkan bebanan dosa pengeniyaannya belum lagi dijelaskan (belum dpt dibayar semua), maka akan diambil drp kesalahan org terinaya itu lalu dibebankan kpd org tersebut, maka selanjutnya dicampak ke dalam api neraka".". - Diriwayat Muslim (Ruj. Kitab 40 Hadith Penawar Hati)

Anonymous said...

Daripada Abu Hurairah radhiallahu anhu, bahawa Rasulullah SAW bersabda : "Tahukah kamu siapakah orang yg muflis itu?. "Sahabat menjawab :"Org yg muflis dikalangan kami ialah sesaorang yg tidak memiliki dirham (wang) dan harta". Lalu Nabi SAW. bersabda: "Sebenarnya org yg muflis dr kalangan umatku ialah sesaorg yg dtg pd hari qiamat dgn membawa pahala Sembahyang, puasa dan zakat, tetapi (sewaktu didunia) ia pernah memcaci maki si fulan, menuduh sifulan, memakan harta sifulan, menumpah darah sifulan dan pernah memukul sifulan. Maka akan diberikan kpd org terinaya itu drp pahala kebaikan org tadi dan begitu pula seterusnya terhadap org lain yg pernah terinaya. Ia akan di beri pula drp pahala kebaikan org tadi, sehihgga apabila telah habis pahalanyasedangkan bebanan dosa pengeniyaannya belum lagi dijelaskan (belum dpt dibayar semua), maka akan diambil drp kesalahan org terinaya itu lalu dibebankan kpd org tersebut, maka selanjutnya dicampak ke dalam api neraka".". - Diriwayat Muslim (Ruj. Kitab 40 Hadith Penawar Hati)

Dollah said...

Lepas nie UMNO lantiklah pula hakim bukan islam bagi mengadili dalam mahkamah syariah pula

Pak Tua Jaga said...

Salam,

adakah anda yg islam menyokong Kristian ini kerana anda merasakan anda sgt cool dimata mereka? atau anda rasa anda Islam moderate dan ckp liberal serta berbangga dengannya? atau anda merasakan inilah islam yg sebenarnya? atau anda takut menyinggung perasaan kawan bukan Islam anda? kalau salah satu ini anda rasa ttg Penggunaan Kalimah Allah oleh Kristian anda sememangnya perlu bertaubat! malu la kepada para Tabi'in, para syuhada yg bermatian mendakwahkan islam keapda kita hingga syahid supaya kita mendapat nikmat Iman dan Islam tp hari ini nak bercakap hak kita pun kita takut maka tunggu satu hari nnt anak cucu cicit anda akan kencing dikubur anda kerana menyesatkan mereka dgn Kalimah tauhid yg Maha Agung itu. Kenapa Umat Islam diminta bertenang dan xleh protes? kenapa tidak minta kristian Khatolik saja batalkan tuntutan itu, semua xkan terjadi! Bolehkah Najib dan Pak2 Menteri islam kita ni bagi jaminan yg Mahkamah tak akan benarkan penggunaan ini? bagaimana kalau dibenarkan? siapa yg akan bertanggungjawab? jgn letakkan salah itu atas kebangkitan Ummah! periksa dulu siapa yg mulakan dan siapa yg silap! - Aku ttp protes walaupun aku ahli UMNO tapi aku sygkan Islam lebih dr kerajaan yg ada skg! xperlu ulamak berjumpa paderi, siapa mereka? pernah baca mana2 kitab oleh Imam Muktabar yg Kristian leg guna nama Allah!? pernah? salam perjuangan ///

Anonymous said...

kalau ilmu agama kita hanya sejengkal tak payah la kita sibuk nak beri komen...kadang-kadang diam itu lebih baik daripada berkata-kata....sebab kalau terlampau banyak sangat berkata-kata, takut akan diketawakan oleh org aje kerana ditakuti akan terserlah kejahilan kita daripada kecerdikan kita....fikirkan lah...kalau nak mempertahankan dan menegakkan nama Allah, adalah lebih baik kalau mempertahankan dan menegakkan hukum yang telah ALLAH turunkan kepada kita, baru la selari perjuangan kita untuk ISLAM....

guano said...

BERITA LAGI BAIK UNTUK SEMUA:


Setiausaha agung PKR letak jawatan

Setiausaha agung PKR, Datuk Salehudin Hashim telah meletak jawatan hari ini selepas berbulan-bulan tersebar spekulasi mengenainya.

Dah nak semakin hanyut parti PKR ni...mintak simpang tak berjangkit ke PAS.

Jawatan S/U AGUNG...besar ni jawatan tu

BERITA LAGI SENSASI:

Ketua UMUM PKR DS Anwar Ibrahim dah mengaku dalam Facebook yang dia adalah THE FUTURE PRIME MINISTER OF MALAYSIA (dalam Penerbitan Herald disebut BAKAL PERDANA MENTERI MALAYSIA)...

Hebat sungguh PKR, mengalahkan PAS.

Anonymous said...

Bila mereka menang kes Allah;mereka kata salah UMNO/BN lah lantik hakim kapir dlm kes berkaitan agama Islam& UMNO?BN lah yg tulis Perlembagaan M'sia. Bukannya salah Herald/Khalid Gereja/ANALwar Al-Juburi yg menghidupkan kes nih!

Jikalau mereka kalah pula;mereka akan kata sahih & nyatalah mahkammah M'sia tak bebas & ikot telunjok UMNO/BN pulak!

Anonymous said...

salam semua,
kecelaruan yang berlaku di malaysia kini adalah akibat daripada silapnya kita pilih pemimpin.
memang pemimpin tertinggi kita dari kalangan org melayu,
tapi melayu yang tidak kuat kefahaman ISLAMnya.sepatutnya pemimpin kita sekali2 baca khutbah
dimimbar masjid dan mengimamkan
sembahyang Jumaat, ini tidak, asyik jadi makmum je...
macam mana boleh jadi kepimpinan ISLAM,lepas tu berlagak nak jadi HERO ISLAM
hampeh!!!

gerakan anti BN...

Anonymous said...

Pasai apa pulak yg hampa nak marah kat UMNO pulak pasai hakim tu. Ko rang tanyalah Pejabat Kehakiman, sapa yg atur

Anonymous said...

yelah .. nanti ramai sket takbir kat mahkamah..Allahuakhbar... hari tu da test sket sgt.. anua xtau ka.. sheikh jd pemimpin dia da level arqam xtau lg ka

AbangMalaya said...

Salam....penggunaan perkataan Allah kepada agama Kristian adalah satu musibah kepada orang Islam di Malaysia...mereka punya wawasan untuk 20, 30, 40 atau 50 tahun akan datang...mereka cuba hendak mendekati hati anak-anak kita....ini adalah dakwah terbesar mereka....bagi saya kalau kita membenarkan penggunaan perkataan Allah kepada orang-orang Kristian adalah satu kesilapan...bagi saya agama Kristian dan Yahudi yang ada sekarang bukan lagi agama Samawi atau ahli kitab lagi...agama mereka sudah jauh terpesong...kalau kita atau orang-orang Pas atau PKR menerima mereka sebagai ahli kitab...apa salahnya orang-orang Pas dan PKR terima sahaja Ayat 5 Surah Al-Ma'idah secara bulat-bulat....bolehlah mereka mengamalkan kahwin campur....mungkin ada suatu hari nanti ada orang-orang Pas dan PKR akan menuntut di mahkamah untuk mengamalkan kahwin campur....paling saya bimbang Tuan Ragu Nik Ajis akan mengeluarkan fatwa kebenaran berkahwin campur di Malaysia...macam yang berlaku di Indonesia....