Friday, April 9, 2010

PRK-P94: USAHA KAMI TAK SIA-SIA, KAMI BERJAYA..KAMI BERJAYA !

umno bahagian hulu selangor kabarnya telah bersetuju untuk memilih/melantik v mugilan anak tempatan dari mic untuk menjadi calon pada prk hulu selangor.v mugilan akan menjadi 'proksi/anak didik' kepada umno.

v mugilan naik namanya melalui endorsement umno,parti keramat melayu. bermakna v mugilan adalah calon pilihan umno hulu selangor,yang mempunyai 25 ribu ahli di sana.

v mugilan namanya bukan datang dari mic. v mugilan namanya naik dari mulut pemimpin umno bahagian hulu selangor...

usaha kami telah berjaya. mudah cerita v mugilan 'akan mengikut kata' umno bahagian. walaupun pada dasarnya, orang melayu bukan calon BN namun bila umno bahagian sendiri beri kelulusan bermakna kata putus suara melayu akan dilontarkan oleh v mugilan di parlimen kelak,insyaallah jika memang..

aku istihar tarik diri bertanding bebas . aku istihar sokong 1 juta peratus calon pilihan umno hulu selangor, iaitu v mugilan bertanding pada prk hulu selangor !

DS NAJIB DAN TS MUHYIDIN

kamu duduk diam-diam..aku mintak kamu duduk diam-diam biar bloger jalanan seperti aku,det,rbf,house pk,medan info,keris putera,pisau,che wan,gomo,garam,aidc dan kesemua bloger kesayangan aku (maaf ramai sangat..tapi kamu tahu siapa kamu di hati gap) lanyak pakatan haram di selangor !

ini pertarungan anak muda,anak muda melayu anak muda islam yang sedia bertarong habis-habisan bagi memenangkan BARISAN NASIONAL ! klik sini

48 comments:

Zaini said...

syabas GAP, whatever it is..aku syukur ko sudah kembali bersama RBF, Parpu dll yang boleh menerima calon india untuk PRK HS..

Tapi ko kena kerja kuat sikit pujuk pakcik yang ko interview tu..bbrp kali air mata dia jatuh..kerana sayang sangat dgn parti keramat ni..insyaallah dengan mmbayangkan perubahan ko GAP, aku rasa jentera BN akan solid molid untuk buat kerja..

aku nak petik lagi kata2 pakcik yg ko interbiu tu...make sure jangan gunakan banyak masa nak terangkan pasal calon..
SERANG.....SERANG.....SERANG...
bukan ke BN Selangor sendiri yang cakap nak gunakan pendekatan offensive..

aku sayang ko GAP..bertahun2 aku asyik duk 'refresh' blog ko ni..

GAP KEMBALI said...

zaini

KAMU AKAN SAKSIKAN 'GAP' DALAM KEADAAN PALING GILA DALAM SEJARAH GAP BERJUANG !

KALI INI PERTARONGAN PKR MENENTANG BEKAS PKR !

JANGAN PANGGIL AKU GAP, KALAU BN TAK MENANG !

jangan risau,pakcik tu akan aku jumpa.LAWANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN !!!

Anonymous said...

GAP

MAcam manapun aku kena bago vote kat melayu / islam.

Hati aku masih luka mengenangkan kurang hajar nya cina dan india terhadap bangsa dan ugama ku. Sebelum Mac 2008, aku tak kisah, tapi selepas dia orang ada kuasa sikit, dia belasah perasaaan dan kehormatan aku.

So sorry lah kepada macha proxy tuh.

TERGURIS

GAP KEMBALI said...

anon
aku amat menghormati perasaan kau. masa bersedih sudah tamat.ayuh kita bangkit dan perbetulkan keadaan..

insyaallah lepas ini tiada lagi penghinaan kepada maruah agama dan bangsa kita..

ini janji aku ! kau mesti bersama perjuangan aku..

kat hulu selangor, tolong email aku ok.kita jumpa !

ISAC said...

GAP.....Ko X ingatkan aku......

Anon yang "TERGURIS April 9, 2010 9:49 PM", X kan kerana ko marahkan Cina & India yang kurang ajar, maka ko nak sokong "Melayu" PKR yang menyebabkan mereka tu semua kurang ajar???

Makin bertambah kurang ajarlah mereka semua tu......

Jangan silap ambil keputusan!!!

Antihipokrit said...

GAP,

Gua bagi chance kali ni.. Tapi mcm anon tu kata, keling dgn apek ni dah melampau sgt menghina Melayu. Gua tunggu dan lihat.

Hisham said...

Gap

Aku adalah pembaca no 1 blog ko. dlm satu hari aku rasa lebih 10 kali aku singgah untuk info terbaru ko. Aku gembira bila membaca statement ko tu. walaupun pahit utk di telan namua tiada benda lain untuk di telan. musuh utama kita ialah pakatan haram. itu sasaran kita. ketepikan perasan kemelayuan kita untuk sementara waktu... kita hapuskan pakatan haram dahulu dan apabila kita berkuasa sepenuhnya... aku berharap GAP dapat menyusun stategi untuk membela org melayu pulak.

mawar berduri said...

Semoga calon BN menang dgn bergaya..
Brother GAP,

Tahniah utk Umno S'gor kerana telah menang bertarung dgn emosi sendiri. Syabas juga kerana bijak berfikir demi memperkasakan kembali BN di persada politik negara. Cuma kini,seruan kpd seluruh jentera Umno,MIC,MCA & semua parti komponen agar berjuang sehabis daya bagi pastikan PKR akan tersungkur di medan PRU Hulu S'gor ini.

Yg nyata, Anwar akan terus meracau dgn pidato memukaunya bagi santapan halwa telinga rakyat di sana dan pasti omongannya sarat dgn tohmahan menyerang Najib.

parangpanjang said...

GAP...

Aku teringat pesan orang tua-tua...

Kalau jumpa kaf lam ya nga dengan alif wau lam ra, bunuh kaf lam ya nga dulu.

Tapi kalau ko dah buat keputusan untuk pusing 360darjah, aku tak boleh halang. Cuma... aku nak tengok boleh atau tidak UMNO perintah MIC.

Dan.. selagi Samy No Value masih no 1 MIC jangan bagi dia datang Hulu Selangor.

abe awe said...

BN kalah whah3x.......

Anonymous said...

wah gap ko x jadi tanding bebas selamat dut aku

Frodo Baggins said...

woooohaaaa ~ !!!
maju bro gap! maju jangan undur!

Capri said...

Ada dua, samada Najib nak test water tengok Indian sokong balik BN atau dia dah tau V Mugilan akan kalah di Hulu Selangor. So dalam PRU 13 BN kena letak calon UMNO.

amieiezam said...

alhamdulillah steady GAP...mungkin bleh bertanding GE13 nnti... insyaallah.. esok teman nak jalan2 area KKB...bleh lagi ke tulis nama atas batu?

AKU TAK KIRA! said...

AKU TAK KIRA. AKU AKAN UNDI CALON PEKASA.. AKU TAK DAPAT LUPA! SIVA KAT PERAK TU. MASA DIA MELANTAK DLM DEWAN, NAK JE AKU JERIT : NI TANAH MELAYU BANGSA* . JGN JADI PELAHAP ..IKUTLA LAGI ANUA.. AKU TAK IKTIRAF DIA TU MELAYU. ANAK DIA DAH TAK LAYAK 'BUMIPUTRA' DAH

Anonymous said...

ye la GAP..sejak aku log in blog ko,,aku tertarik dn ko memang debOM and keBOMMM..aku gembira ko u-turn balik perasaan ko,dn pd yg terguris tu..jgn la lama2..mai kita bantu kerajaan yg dipimpin DSN,,aku rasa keputusan najib tu ada baiknya..demi perpaduan dlm DSN membuat satu pengorbanan demi bangsa melayu gak..menang bonus dan jika tk menang pun!!dh memang kerusi PKR,apa yg penting??KERJASAMA..HIDUP PERKASA!!!


bacokbugis

mempelung said...

Woii... sengal umno nak remote thambi tu ke atau parti thambi tu yang remote umno...kah kah kah

Rentikan jela blog sewel ko ni...karat karat

Anonymous said...

mugilan ni melayu ke? Kalau bukan, camana Umno HS boleh calonkan dia.... Mu Gila kalau terima dan sokong org india..... esok lusa dia paling tadah masuk geng hindraf, padan muka org melayu HS....

jiwakita said...

salam.....

dari dulu..semenjak mengenal dunia politik nie...aku anggap apa yg tidak
elok berlaku dalam sahsiah negara,negeri dan organisasi kerana segelintir
si kitol,firaun kecil dan napolean kecil
punya angkara...sedangkan pemimpin sentiasa mengingatkan rakyat akan peri pentingnya perpaduan,toleransi,muafakatan
dan muhibbah antara satu sama lain
dalam masyarakat majmuk negara tercinta ini...hakikatnya Malaysia akan berterusan berbilang bangsa!

contoh paling terkini..."semangat"PRK Hulu Selangor!rackw

Anonymous said...

salam bro gap,

alhamdulillah

baru aku semangat balik!!!
macam tu lah bro gap!
aku baru nak blajar2 bukak blog pro bn ni.blog bro gap pilihan pertama aku.
esuk aku nak jenguk2 kat sana.

selamat berjuang bro gap!

~kwn~

Anonymous said...

adakah GAP kornar baring???
huhuh...
good bro!!

suka perhati said...

Saudara GAP!
Syabas saya ucapkan kerana telah kembali tenang, saya amat faham perasaan GAP.sebenarnya saya turut berbangga dengan semangat MELAYU JATI yang ada pada GAP.Apa pun saya ucapkan selamat berjuang dan terus meju jaya. Saya amat meminati blog saudara.

Anonymous said...

alahai seronok nya aku tengok... jakau semua orang dah boleh bersatu kembali mcm ni... aku nak amik cuti lah nak carik kawan2 kat hulu selangor agar undi bn. tak payah ikut bahagian pon tak apa, aku dan kawan2 aku sanggup keluar duit sendiri.

Abdul Ghani Bin Rahmat said...

Menitis air mata aku Gap. Wa cayalu....
Kickdefella dah bantai PAS Kelantan.

agbr47: Tak sabar nak bertarung sama.

GAP RAJA SPIN DOCTOR MELAYU said...

saudara gap,
saya mahu iktiraf anda sebagai spin doctor terbaik kerana membakar semangat kebangkitan bangsa.

tahniah.

Melayu Pasir Gudang said...

Tahniah GAP, masa sedih telah berlalu, kita kumpul kekuatan menangkan calon BN pilihan rakyat Hulu Selangor. selepas tu kita beralih ke SIBU pula.

Aku faham perasaan semua orang melayu yang mahukan orangnya menjadi pemimpin, tapi ingat sejarah zaman rasullah ada pemimpin di kalangan orang kafir juga. tetapi kafir ini adalah kafir yang wajib kita lindungi.

Kafir yang wajib kita perangi di Hulu Selangor ialah Kafir Anwar al-Juburi, DAP,Pass for All dan sekutunya.

GAP kita dah buktikan bahawa UMNO bukan parti yang rasis. Satu point pembangkang dah hancuss.

JOM PERGI SELANGOR KEMPEN said...

MARI KITA KELUARKAN PRU YG LEPAS
IAITU SEGALA JANJI MEREKA DI SELANGOR

TULIS BESAU2 KAT PENGUNDI

shonzu said...

Bagus GAP, saya pun dah ambil keputusan 360 darjah untuk menyokong calon pilihan DS Najib nanti dan UMNO HUlu Selangor.

Sekarang MISI TERBESAR kita adalah BUNGKUSKAN PKR dalam pilihanraya kecil Parlimen Hulu Selangor.


KUBURKAN PARTI KENCING RAKYAT........

Melayu Berwawasan said...

itu semangat kekuatan bn,syabas gap mic menang umno pun menang gap,sebab team leadership umno.jangan kasi muka pada pakatan rakyat ni.

Anonymous said...

Musuh kita bukan MIC, brader tapi PKR. Marilah kita rapatkan barisan dan lawan pukimak haram jadah tu. Bawah MIC, hak Melayu lebih terjamind ari bawah PKR walaupun Melayu calun mereka.

TebuHitam said...

TAHUN 2010 AKAN MENYAKSIKAN PERTARUNGAN HEBAT...

PARLIMEN HULU SELANGOR DAN PARLIMEN SIBU.

BARISAN NASIONAL = 2
PR(KELUARGA 69) = 0

INSYAALAH!!
KEBENARAN MENGATASI KEBATILAN

Anonymous said...

Arak,Arak dan Arak

Anak sulong kepada Tun Mahathir Mohamad, Mirzan Mahathir telah dilantik sebagai ahli lembaga pengarah San Miguel Corp, sebuat syarikat gergasi pengeluar minuman yang diHARAMkan bagi penganut agama Islam

Arak adalah HARAM di sisi Islam. Minuman inilah yang diperdagangkan oleh syarikat kepunyaan anak Mahathir, bekas presiden umno masih menjadi pujaan para pemimpin UMNO.

KUALA LUMPUR — Mirzan Mahathir, the eldest son of Tun Dr Mahathir Mohamad was recently appointed to the board of San Miguel Corp, the biggest food and beverage conglomerate in the Philippines and the owner of San Miguel Brewery Inc.

San Miguel Corp told the Philippines stock exchange last week about Mirzan’s appointment which is to represent the interests of Q-Tech Alliance Holdings Inc on the board.

Q-Tech, a Manila-based investment company in which Mirzan has a stake in, recently acquired a 19.9 per cent share in San Miguel Corp for 39.61 billion pesos (RM2.9 billion).

It bought the stake from Japan’s Kirin Holdings, which used the funds to help finance the acquisition of a 43 per cent stake in San Miguel Brewery Inc.

With this latest corporate exercise, San Miguel Corp still maintains a 51 per cent stake in San Miguel Brewery Inc.

San Miguel Brewery controls 95 per cent of the Philippine beer market. The company has made San Miguel Beer for more than a century. The beer is brewed in the Philippines, China, Indonesia, Vietnam, Thailand and Malaysia, and is sold in 60 markets worldwide, according to the company’s Web site.

San Miguel Corp has been selling its food and beverage assets since 2007 to expand into the mining, infrastructure and property industries.

Mirzan’s involvement in the deal, while a sound investment decision, has raised some eyebrows among Malaysia’s conservative Muslim community.

Since news of Q-Tech’s acquisition of San Miguel Corp shares began circulating here, a number of news blogs have used it to attack Dr Mahathir’s Muslim credentials.

Mirzan’s corporate forays have not been without controversy.

He once controlled Konsortium Perkapalan Bhd when Dr Mahathir was prime minister, but was forced to sell its shipping assets to Malaysia International Shipping Corporation (MISC), in what critics said then was a bailout.

A S A M said...

salam GAP..

kita berjumpa di Hulu Selangor..kalau ada apa2 kekurangan..hallo2 aje..insyallah bantuan menyusul..

asam

asambercerita.blogspot.com

pis said...

gap komen sikit pasal ayat cenangau

Anonymous said...

aku knal sgt mugilan tu... mmg ramah dan baik orangnya...

Capri said...
Ada dua, samada Najib nak test water tengok Indian sokong balik BN atau dia dah tau V Mugilan akan kalah di Hulu Selangor. So dalam PRU 13 BN kena letak calon UMNO.

April 9, 2010 11:19 PM

tapi mcm capri ckp tu, aku agak2 pun camtu gak. mugilan tu kira ok lagi le kalu dibandingkan palatnivel... sian samy...

merah_s said...

Dia India dan tetap kekal dengan kehinduannya.. boleh percaya ker?

Tok Pawi said...

Betul ke ko punya infor GAP? Pak Din Hulu Selangor kata lain http://www.facebook.com/kamaluddins?v=wall&story_fbid=116102395073444

tamingsari said...

Belalang belalang.Aku dah kata jangan lawan tapi kau degil. Najib tunjuk MIC,Umno HS tunjuk calon. Kira mcm kaca jatuh atas tilamlah.

Aku doa semoga keputusan p.raya kecil HS seri. SPR buat penamaan calon sekali lagi,ada can mintak calon Umno pulak.

Habis duit aku buat bilik gerakan
GAP. Kes naya.

Anonymous said...

Salam.
Tahniah dan Syabas GAP. Kami yg berada diluar Selangor pun amat mengharap agar BN akan dapat memenangi kerusi parlimen Hulu Selangor ini.
GAP adalah contoh betapa bangsa Melayu amat tinggi nilai2 murninya- rasional, bertimbang rasa, bertolak ansur, pemaaf, lembut hati dan penyayang.
Teruskan perjuangan. Kami yg berada diluar Selango akan sentiasa bersama penyokong BN dan berdoa agar tuan dilindungi Allah dan akan beroleh kemenangan.

pai Koliang said...

SALAM GAP,TOK TAK TAU PASAI APA BILA BACA TULISAN TUAN GAP ARI NI TIBA TIBA AYAQ MATA TOK BELENANG MELELEH MERAMU MENITIK TAP TAP TAP.

TERUSKAN PERJUANGAN MU TN GAP.TOK SANGAT YAKIN JUTAAN PEMBACA YANG MELAYARI BLOG TN GAP AKAN BERPENDIRIAN DAN SEMANGAT YG SAMA. INGAT TOK KATA DULU MELAYU JGN LUPA DIRI BONGKAK DAN TAMAK

INSYAALLAH GAP DIHADAPAN.

DAN PESANAN TOK, LIM KIT SIANG,NIK AZIZ,DAN ANWAR TAK PERLU HIDUP DALAM CATATAN POLITIK UTK JANGKA MASA LAMA.KERANA NEGARA AKAN BERTAMBAH PARAH.RAKYAT HUKUMLAH MEREKA INI.

Anonymous said...

kpd mereka yg begitu marah dengan v sivakumar, speaker dun perak yg sah, aku cabar hang mendesak zambri kudeta bubarkan dun. kao dah menang secara sah kao bolih lantak macah proxy kedua menjadi spikir yg sah. sabalum tu elok lu belajar menjaja vee mugilan dulu.
kah kah kah

ANWAR ADALAH UMNO
UMNO ADALAH ANWAR
DUA DUA HARUS BERTAUBAT

Anonymous said...

1MALAYSIA IBANGSA 1BAHASA AGAMA LAIN2

INI TERLEBIH AFDAL DARI
1AMERIKA 1YAHUDI 1ISRAEL

INGAT BANG 1 MALAYSIA BN PUNYA
1 YAHUDI PR PUNYA

MANA PUNYA BERITA TU..XTAHULA
BUKTIKAN LAH BN NI TERUK
PR TU BAGUS..
ABIH ARAK PKR DAPAT HALANG,,PAS LAGI TAK BOLEH HALANG..

TULAH ORANG AJAK BERSATU NG PAS PASAI AGAMA TAKNAK..DOK DENGAR AGEN SINGPORK NI..

GAP KEMBALI said...

tkasih semua

prk hulu selangor...kamu akan saksikan SERANGAN PALING GILA akan gap lakukan terhadap anwar dan pakatan !

kembara putih said...

Khabar angin ni tak betul. Calon sebenar adalah PALANIVEL

gondrong. said...

wahhh....wa caya lu la....

hantam bro, jangan tak hantam... jangan sampai masuk hospital dah la...

masalah nya... tentang calon tu...

Pekasam tak marah ke??

nanti dia ajak kawan2 dia yang beribu2 orang tu pulaukan UMNO, payah gak bro...

la ni BN pun dah banyak isu2 panas nie..!!

takut2 nanti 'GAP' kena 'Ngap' la pulak...

apa pun kita tengok siapa yang kena...

MIC REBRANDING ! said...

kmbara PUTIH.. PALAnival nikita smpan dulu, keungulan dia mcm paklah. kalu nak sgt amik la PALAh ni. jd calon PKR. hahaha.. NAMApun baguih MCM KG BUAH PALA.. p la cakap ng anwar lu.

SIVA O SIVA said...

sapa sokong siva prodap tu. jaga2. ORANG PURE MELAYU PERATI JE DIA.! KALU RASA SAH Sangat Ha bertanding pru13. PENDERHAKA TANAH MELAYU.! RANKING NO1. ingat siva KAMI TIDAK LG IKTIRAF ANUA TU.

PADA anak Paklah ke anak cet det ke said...

Ha ingat tu anak Paklah ke anak cet det ke. JGN LEBIH2 HA . rakyat perati je. terutama agen2 Singpork tu. TAKUT BETUI PLAN NEGARA HARIMAU 2 gagal sepenuhnya..