Wednesday, June 23, 2010

85 RIBU RAKYAT BANJIRI CERAMAH KALID GEREJA,MAT SABU DAN ZAID IBRAHIM !




haha..inilah kerja bloger. fisabilillah nak menangkan umno selangor. tapi bila bloger tegur pemimpin umno selangor dalam blog...merajuklah,tak angkat telefonlah,berada di luar negaralah,tak dapat dihubungi..pemimpin umno selangor berjiwa plastik.

last-last kerja turun kepada rakyat pun bloger terpaksa buat.

ini ceramah khalid gereja,zaid ibrahim dan mat sabu.mat sabu gantikan hatta ramli.

3 nama penceramah ini memang top,cukup popular dikalangan penyokong pas. sebut nama mat sabu,konpem ceramah pasti penuh. apatahlagi jika ditambah nama zaid brahim. lebih hebat bila ceramah tu dibuat dikawasan parlimen khalid gereja sendiri.

aku diberitahu ada ceramah ni minggu lepas. nak bawak kamera tak boleh,nanti orang cam. jadi terpaksalah pakai hp kamera.

aku sampai masa khalid gereja tengah berucap. dia membebel mengenai GST, dia hasut rakyat GST membahayakan ekonomi dan poket rakyat..dia kata GST tak pernah di implement di mana-mana negara !

memang siot mamat ni, dia bohong rakyat shah alam buta-buta je. dia sengaja tutup kebaikan perlaksanaan GST di 45 buah negara di seluruh dunia..dia konar dia konar..

bila start panas,kalid gereja bohong lagi. dia kata kerajaan malaysia (umno) langsung tak bantu kapal bantuan yang dihantar ke gaza ! orang pas yang dengar pun..TAKBIR !

aku menggelitik kepanasan duduk kat belakang, mangkok hayon mamat ni ! nak je aku bagi penampor ! tak sedar diri,perasan ko tu hebat.apa kapal rachel corie dan marvimarmara tu bukan kapal bantuan dari pemimpin malaysia ke, apa kejadahnya nama PGPO selalu disebut dalam senarai penghantar bantuan !?

zaid ibrahim..dia sentuh pasal suruh pas dan suruh mat sabu buat demonstrasi BERSIH sekali lagi..orang pas..TAKBIR ! hahaha..dalam hati aku cakap , terang-terang lah pkr ni mengkaldai kan korang ,time mat sabu cakap aku dah blah.buang masa aku je!

apa yang dapat kita simpulkan daripada gambar ni ? pkr pas ditolak secara total oleh melayu,kalid gereja akan tumbang di shah alam !

20 comments:

Anonymous said...

Khalid Gereja kata kerusi kosong tu sebenarnya "reserve" untuk Jin Islam.

Lagi dia kata PGPO tu maksudnya ialah Persahabatan Gereja PAS Organisation (PGPO). kakakaka.

Mozas said...

Hebat benar mereka, begitu ramai sekali sampai orang bersesak2 tak cukup kerusi. hebat sungguh. sampai ada yang hampir lemas tak bernafas....


Malaysiakini Batu Api: Melagakan Dr Mohd Asri dengan Kerajaan Persekutuan bagi mengelakkan beliau masuk UMNO! Baca sini:
http://satulimatiga.blogspot.com/2010/06/malaysiakini-batu-api-melagakan-dr-mohd.html

Anonymous said...

Ni mesti gambar superimpose nih... hebat korang buat superimpose sampai nampak real kerusi-kerusi merah kosong tak dak orang. Bukan senang nak hilangkan semua orang kat kerusi tu.... hehehe

Anonymous said...

perghhh...kenapa la aku tak datang ceramah ni..best siot..ramai giler org.rugi rugi rugi..hahahahaha

abe MIE 'TERJAH' said...

Penceramah berkenaan memang hebat

Zaid- Kuda Kelantan- kaki Judi
Mat Sabu- Normah- Kaki Kebas Bini Orang

Khalid- Paling Terlampau

http://pkrpasdap.blogspot.com

Adlan Sani said...

Wow banyaknya rakyat hadiri pesta maki-hamun

Great Job GAP walaupun hanya guna henfon kamera

kisah hidup said...

giler r bro..nnt kalau boleh aku nk blajar ilmu2 merisik ngan ko..huhu..tp bese r,kalau penceramah2 pembangkang ni memang itu je..asek2 nk kuruk kerajaan..ni salah,itu salah...kan da jd kerajaan negeri,buat la keje..da jd kerajaan pon nk berpeangai cam pembangkang..khir toyo yg ketua pembangkang kat selangor pon x wat camni..huhu..

mat spring said...

Nyesal benor. Aku tak dapt tengok dewan langsung. Trafik jam 20km. Lain kali pihak penganjur buatlah kt stadium. Aku rasa lebih dari 85 ribu yg hadir. Termasuk yg duduk kt rumah malas nak pergi aku yakin hampir 200 ribu orang.

Jin islam takde. Mereka ada majlis dailog ngan Nik Aziz pasal Dr.Asri nak masok Umno.

Anonymous said...

85k?
orang ke semut?

Esperalzi said...

Tu kerusi2 plastik rona merah, gerenti restoran atau kopitiam Cina mana yang derma!

Anonymous said...

Mat Sabu dah tak dapat sambuta? Ya Allah? tgejut aku.

Tu oghang Sah Alam tak suka lah tuuuu....

Lpas ni, PRU13 Khalid GEREJA bungkuh.....

agbr47 said...

Good job bro... Nanti saya cadangkan DS Najib bagi Bro 4 juta, macam PAS buat, beri latihan kepada pemimpin UMNO. Supaya mereka segigih Bro...

Sebenarnya aku suka menghadiri ceramah PAS. Bukan apa contoh-contoh yang dia orang kemukakan dalam ceramah, mesti gelak punye. Macamlah tenggok lawak slapstik. Bukan nak dengar apa-apa sangat. Saja nak berhibur. Tak macam GAP. Sebab itu aku boleh tenggok sampai habis. Tapi aku tenggok muka orang PAS ye ye sangat. Macam sedang menanti malaikat hendak turun.

Tapi yang ramai datang tak semua orang PAS. Terutama di Johor. Orang UMNO tumpang sekaki. Saja nak tenggok tokoh-tokoh penghancur negara. Tumpang berhibur mendengar lawak percuma. Yang selebihnya rombongan yang memang di prog dari luar kawasan. Sebagai propaganda konon PAS dapat sokongan rakyat.

Pemimpin BN nak buat kerja macam ni? Jangan harap. Mereka tak suka buat ceramah di tempat terbuka. Kalau berucap depan ajk bahagian atau cawangan dia ok. Ceramah kat hotel, ok. Pokok pangkal tempat yang takde cabaran atau selamat. Aku tenggok yang berani cara mereka hanya Ezam aje.

Mat spring, ko jangan nak buat fitnah. Jin Islam di antara yang akan masuk syurga macam juga kita maknusia. Kenapa kau samakan kedudukan Jin Islam dengan N.ajis?N. Ajis tak berkawan dengan Jin Islam. Dia berkawan dengan Syaitan.

agbr47: Syaitan membawa kesesatan kepada maknusia.

Anonymous said...

jangan tipu aku ada kat situ..

dia kata pkr la yang memerdekakan malaysia dulu,,termasuk mic mca dan juga dap

umno mana ada guna nya hampeh je..parti peranap bangse je.

arif omar said...

nak bungkus dah tu

Anonymous said...

Salam Bro GAP,

Tergelak sakan pemimpin UMNO Selangor klu diorang baca cerita nih. Tanda sokongan pr semakin hamPAS....

So, bila UMNO Selangor nak start bertindak? Nak tunggu apa lagi?

-Melayu Bangkit!!!-

Anonymous said...

Tak ada kat mana2 negara?? Kat New Zealand ada la GST ni YB Khalid Samad...Apa daaa....sungguh kena tipu depa ni huhuhu...

Anonymous said...

Cakap berdegar degar
ha ha ha...

Itu kerusi kosong tu, nak kasi lord reid datang dengan bewak bewak yang dia bela dan belai tu...

Malangnya yang dia dok belai sekarang tengah tercungap cungap nak cari pembohongan terbaru, nak kelentong rakyat, camana air pancutku dalam saiful...

dah tak de idea dah..

muka pun dah itam dah...

main main sumpah laknat....!

tunggu KEHANCURAN KAU SIAL!!!

Anonymous said...

CERAMAH MULA JAM 10 MALAM YANG GAMBAQ TU JAM 7 MALAM...PODAH GAPP PUIII

Anonymous said...

"CERAMAH MULA JAM 10 MALAM YANG GAMBAQ TU JAM 7 MALAM...PODAH GAPP PUIII"..

Kalau gambar ni di shot pukul 7 malam, Yang dalam gambar dok berucap tu bukan ceramah lagi le... tu hanya mukadimah, sesi panas badan...3 jam tu, sebelum ceramah betul start... Kuat betul orang Haprak ni... Patutlah kat Masjid masa hari jumaat, siapa lagi yang bukak gerai jual ubat kuat, "FIRM and Not too hard", kalau bukan puak ni... So mesti dah kena ubat ni, tu boleh warm up sampai 3 jam sebelum ceramah start... Kah..kah..kah..

Anonymous said...

tahniah GAP,wa caya sama lu lah...

tapi GAP,saya ada baca paper washington post,paper tu kata,beribu orang penyokong Pakatan Hampeh sesak nafas akibat berasak-asak semasa menghadiri ceramah tu....
aiii sampai ke Amerika tersebaq berita nie..
Betoi ka GAP pi situ...