Saturday, August 27, 2011

KARIER POLITIK ADUN SRI MUDA BAKAL BERAKHIR !


Shuhaimi didakwa mengikut Seksyen 4(1)(c) Akta Hasutan 1948 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 4(1) akta yang sama yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga tiga tahun atau denda maksimum RM5,000 atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. 

suhaimi shafie adun sri muda yang biadap terhadap sultan selangor boleh mengucapkan selamat tinggal pada politik.

jik disabitkan kesalahan, adun sri muda ni tak boleh bertanding untuk pru ke 13 nanti.

punah harapan nya.tugasnya sebagai ketua penerangan pkr selangor sia-sia belaka.

bye-bye suhaimi. pi balik kerja kat pharmaniaga ya.. 


alahai suhaimi terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata badan binasa.

58 comments:

Melayu Perak said...

aebelum dia keluar statement dulu tak pikir pasal apa yang bakal berlaku....

sekarang tangis berdarah pun tak dapat ko mintak mahkamah ikutkan kehendak ko...

komandomelayu said...

NI SEKOR MELAYU LUPA DIRI NAK JADI PENGKHIANAT BANGSA SAMPAI SANGGUP DERHAKA PADA RAJA SENDIRI!

PATUT HALAU KELUAR JE DARI TANAH MELAYU SI BODOH NI!

ANACONDA said...

SELAMA SI PUNDEK JADI YB KAT SERI MUDA APA SUMBANGAN SI PUNDEK NI UTK MEMBANGUN KAWASAN BERKENAAN...

HARAM...

DLM PERJUMPAAN DGN PENDUDUK D SERI MUDA SI PUNDEK NI SELALU SEBUT """KAMI TAK BOLEH BUAT APA2 SB INI PEMBANGUNAN TIDAK MAMPAN KERAJAAN TERDAHULU"""...

SIAL KAU SUHAIMI...

TAK APA, PRU KE 13 UMNO SAPU BERSIH D DUN SERI MUDA...

PROBNYA SIAPA PLAK CALON DARI UMNO...

JGN SALAH LETAK CALON UMNO YA DATO SERI NAJIB...

MELINGKOP LAGILAH...

Anonymous said...

.


Marilah kita semua menjadi manusia yang bertanggungjawab , jujur dan amanah .



.

asaklate said...

salam semua..

tadi pegi terminal makmur kuantan, byk kereta, rmai org.. maklum la, nk raya.

dok usha di platform tggu bas, nampak ada group berkopiah, tgk baju cop "Unit Amal". Dia org dok wat kerja bagi plastik bag utk penumpang bas ekspress. maybe ada hidangan juadah sahur, then diselitkan dgn buletin apa ntah. siap baca doa dlm bas sblm bergerak. yg tu mmg bagus. semoga perjalanan penumpang bas selamat sampai ke destinasi masing2. then , ada org Unit Amal dekat2 ngan golongan remaja yg dok tggu bas, sembang2 sket, then pas no tepon, snap gmbar 2,3 keping.

berdasarkan situasi di atas, pihak pembangkang mmg kreatif dan inovatif mendekati org rmai. taktik yg dia org buat, bkan setakat teoritikal, ttp juga praktikal. nampak simple, tpi usaha yg simple ini lah sedikit sebyk mampu mempengaruhi org ramai.

bila lagi jentera kerajaan nk buat benda2 mcm nie ? takkan nk tggu "org-org atas turun" baru masing-masing nk gerak ? JADIK PROAKTIF, BUKAN REAKTIF.. amik inisiatif sendiri, gerakkan jentera. ke nk tggu masuk tv bru nk jln ?

bangun ! bangun !

Anonymous said...

Padan muka!!!!

Anonymous said...

4.09

bn or pas dah celik mata pasal isu gereja...mrk dapun bjaya mmurtadkn majo bumi sabah ... dgn bantu duduk skali dlm hutan.



tp msalahnya org kristian sgt takut brhujah...


+ I' chk myself...

http://www.youtube.com/watch? v=URkzgYxPqgU&feature=related
.

Anonymous said...

Say "P" say "A" say "D" say "A" again and "N". Jadi apa anak2 .... ehm! "PADAN"!!!!

Anonymous said...

alasan PEMBANGUNAN TAK MAMPAN .... bole bla la ko suhaimi ....!!!!!... ko ingat org kat sri muda tu sume buta kayu cam ko ke ....??? kwsan sri muda ... dulu ... kawasan jin bertendang ... kebun getah ngan klapa sawit aje masa tahun 60/70/80 dulu ....melayu situ miskin miskin ... naik aje zaman pembangunan TM ... kawasan tu yg paling terasa bau pembangunannya bilamana syah alam jadi ibu negeri .... dicitacitakan sebagai bandar melayu ... org org kat sana naik jadi kaya ... sebab tanah jadi mahal ... tapi bila ko dgn konco koncomu ... dapat tempat ni ... secara tak sangka sangka .. opo pembangunan wes kau buat ...???? pirahhh ....!!!!!
mmmg jenis penting diri .... bukan nak membantu ... tapi nak jadi hantu ...

Anonymous said...

K DH SMP WAKTU KUTUK MENGUTUK.ARI CUTI UTK KUTUK MENGUTUK ESOK OK..NK WAT CAMNE SWASTA

LAIN LA PARTI RASUAH .... KERAJAAN UMNO

HEHEHEH

Anonymous said...

kenapa geng2 umno depa suke main rasuah r?

dh la tau duit tu dari sumber rasuah pastu berani makan plak tu.org umno mmg ske mkn dari sumber yang haram ke?ops!!!

org rasuah ni amalan x terime tau...doa pn ALLAH xnk dgr

PEACE

Anonymous said...

Very low class mentality....Jawapan sama kat mana2 ADUN @ MP PR...."Salah kerajaan dulu, kita takleh buat apa2.Tunggu kita perintah Putrajaya"....Jawapan bodoh yg ditelan hidup2 oleh penyokong mereka...

Anonymous said...

komandomelayu said...
NI SEKOR MELAYU LUPA DIRI NAK JADI PENGKHIANAT BANGSA SAMPAI SANGGUP DERHAKA PADA RAJA SENDIRI!

PATUT HALAU KELUAR JE DARI TANAH MELAYU SI BODOH NI!

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

APA LU NK BANGGA SGT NGAN RAJA2?

KALO RAJA2 X IKOT LANDAS ISLAM WAJIB PERANGI DOL

APE YANG ADE PD MELAYU?MELAYU HANYE SEKADAR SATU BANGSE....................................
BAB KATE NABI"KELUAR KAMU DARI KELOMPOK BANGSE KAMU UTK SALING KENALI MENGENALI BANGSE LAIN"

PEACE

Anonymous said...

salam semua..

tadi pegi terminal makmur kuantan, byk kereta, rmai org.. maklum la, nk raya.

dok usha di platform tggu bas, nampak ada group berkopiah, tgk baju cop "Unit Amal". Dia org dok wat kerja bagi plastik bag utk penumpang bas ekspress. maybe ada hidangan juadah sahur, then diselitkan dgn buletin apa ntah. siap baca doa dlm bas sblm bergerak. yg tu mmg bagus. semoga perjalanan penumpang bas selamat sampai ke destinasi masing2. then , ada org Unit Amal dekat2 ngan golongan remaja yg dok tggu bas, sembang2 sket, then pas no tepon, snap gmbar 2,3 keping.

berdasarkan situasi di atas, pihak pembangkang mmg kreatif dan inovatif mendekati org rmai. taktik yg dia org buat, bkan setakat teoritikal, ttp juga praktikal. nampak simple, tpi usaha yg simple ini lah sedikit sebyk mampu mempengaruhi org ramai.

bila lagi jentera kerajaan nk buat benda2 mcm nie ? takkan nk tggu "org-org atas turun" baru masing-masing nk gerak ? JADIK PROAKTIF, BUKAN REAKTIF.. amik inisiatif sendiri, gerakkan jentera. ke nk tggu masuk tv bru nk jln ?
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

ASAL BERKOPIAH BERSERBAN CKIT KATE PENGIKUT PAS

KALO CAMTU KO PAAKAI BJ RUGGED KO PENGIKUT SETAN...AMACAm?

Anonymous said...

bila lagi jentera kerajaan nk buat benda2 mcm nie ? takkan nk tggu "org-org atas turun" baru masing-masing nk gerak ? JADIK PROAKTIF, BUKAN REAKTIF.. amik inisiatif sendiri, gerakkan jentera. ke nk tggu masuk tv bru nk jln ?

bangun ! bangun !

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

tentera kerajaan akan wat semua tu bile keadaan terdesak

tu pn dengan care tabur "duit" "duir" duit"...rasuhle

org yang lemah pn akan terpengaruh

sbb tu puak2 umno selalu menang

pas bile nk wat camtu?

smp qiamat perkare tu xkn berlaku

TAKBIR

Anonymous said...

ASAL BERKOPIAH BERSERBAN CKIT KATE PENGIKUT PAS

KALO CAMTU KO PAAKAI BJ RUGGED KO PENGIKUT SETAN...AMACAm?
-------------------------------------
Bodohnya ko ni....Kan dah ckp org2 tu pakai baju unit amal....Unit amal tu Parti Komunis Malaya punyer ker????

Anonymous said...

tu pn dengan care tabur "duit" "duir" duit"...rasuhle
-------------------------------------

Org2 PAS tabur "fitnah "fitnah" "Fitnah"....kakakakakaka

Anonymous said...

disitu ade umno disitu ade rasuah

Anonymous said...

disitu ade umno disitu ade rasuah
-------------------------------------

Itu je la modal fitnah ko pun....Buktinya takde pon.....kakkakakakaak.....Usaha dengan lebih giat lagi dalam memfitnah ni ye, mudah-mudahan ramai lagi beruk2 yg akan mempercayainya.....kakakakakkaa

Otak Geliga said...

To Anon 6.39AM
K DH SMP WAKTU KUTUK MENGUTUK.ARI CUTI UTK KUTUK MENGUTUK ESOK OK..NK WAT CAMNE SWASTA

LAIN LA PARTI RASUAH .... KERAJAAN UMNO

HEHEHEH
----------------------------------------------------
PAS/PR parti rasuah bertopengkan zakat

heheheheh

Otak Geliga said...

To Anon 6.41AM
kenapa geng2 umno depa suke main rasuah r?

dh la tau duit tu dari sumber rasuah pastu berani makan plak tu.org umno mmg ske mkn dari sumber yang haram ke?ops!!!

org rasuah ni amalan x terime tau...doa pn ALLAH xnk dgr

PEACE
----------------------------------------------------
Kenapa segelintir pemimpin n org2 PAS suka main RASUAH tp atas tiket pemberia ZAKAT ye??

segelintir org2 PAS ni suka menghalalkan yg haramkan????...ikut suka depa ja...ops

org rasuah bertopengkan zakat ni amalan x terima tau...doapun Allah x nak dgr (Wallhualam)

peace^^

Otak Geliga said...

To Anon 6.48AM
APA LU NK BANGGA SGT NGAN RAJA2?

KALO RAJA2 X IKOT LANDAS ISLAM WAJIB PERANGI DOL

APE YANG ADE PD MELAYU?MELAYU HANYE SEKADAR SATU BANGSE....................................
BAB KATE NABI"KELUAR KAMU DARI KELOMPOK BANGSE KAMU UTK SALING KENALI MENGENALI BANGSE LAIN"

PEACE
--------------------------------------------------------
Fitnah ikut sesedap rasa je...hehe

hujah ke-3 & ke-4 yg kau bawak bertentangan sesama sendiri....

kau dah kutuk bangsa Melayu lepas tu guna sabda nabi yg suruh slaing kenal mengenali bangsa lain????....apa kejadahnya yg kau cuba terangkan???

kau sahur ke td????...atau kau menaip sambil zzzzzzzzzzz.....

peace^^

Otak Geliga said...

To Anon 6.57AM
ASAL BERKOPIAH BERSERBAN CKIT KATE PENGIKUT PAS

KALO CAMTU KO PAAKAI BJ RUGGED KO PENGIKUT SETAN...AMACAm?
----------------------------------------------------
hahahaha...ni lg satu menaip sambil zzzzzzzzzzzzz.....sian baca kelam kelibut trus buat konklusi.heh

nasib baik ada anon yg BIJAK terangkan balik pd dia ni...sian, bacapun x reti lagi la nak paham.

ke mmg puak ni mmg lemah jika baca hujah panjang2....ermmm

Otak Geliga said...

To Anon 7.07AM
disitu ade umno disitu ade rasuah
-----------------------------------------------------
di mana ada PAS/PR disitu ada rasuah bertopengkan zakat

di mana ada PAS/PR disitu ada perpecahan umat Islam

peace^^

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

hehehe....org nak masuk politik....suhaimi ni pon nak masuk politikk....

mintak maap la tapi aku mmg tak kesian dgn muka hamlau ni....

org yg melawan ketua agama / ulul amri hukumnya pancung kalau zaman dulu....

beri alamat rumah mangkuk ni gapp....takkan seketul batu pun aku tak berani nak lontor kerumah dia...

sekadar nak buktikan tingkat iman aku, yg bukan stakat benci dlm hati...

Anonymous said...

APA LU NK BANGGA SGT NGAN RAJA2?

KALO RAJA2 X IKOT LANDAS ISLAM WAJIB PERANGI DOL

APE YANG ADE PD MELAYU?MELAYU HANYE SEKADAR SATU BANGSE....................................
BAB KATE NABI"KELUAR KAMU DARI KELOMPOK BANGSE KAMU UTK SALING KENALI MENGENALI BANGSE LAIN"

PEACE

=================================
Dah tentu kamu ni bukan org melayu,tu sb kamu x hormati raja2,mkin kamu nk rampas malaysia n nk jdkn malaysia ni republik,minta maap le ye,Allah x kn makbulkn permintaan kamu tu,klu Allah nk bg dh lama dah DIA bagi,tapi Allah Maha mengetahui sape yg betoi2 mentaati perintahnya dgn 'IKHLAS'
wpun org2 umno sedikit jahil tntang agama tetapi mereka bab2 agama ni x berani nk keluarkn fatwa ikut sesuka hati,mereka masih perlukn ulamak utk dirujuk.berbeza dgn puak2 pas,mereka terlalu angkuh n sombong,seolah2 amalan mereka sj diterima oleh Allah, org lain yg bukn ahli mereka semua x betoi ini lah parti ajaran sesat yg nyata,yg sesat lg menyesatkn.

Anonymous said...

tq asaklate kerana berkongsi maklumat. umno mmg lama tido...

tido lena yg panjangg...

semua harapkan abg najib utk pimpin, sampai nak suap masuk nasi dlm molot pun nak suruh abg najib pimpin...

yg dah dinasour tak nak lepas, yg muda rasa tak competent dan tak berani pikul t/jawab...

quality leadership dan higher education byk yg keje mkn gaji, tak minat politik...

sblah hijau sana, byk candidates yg lulus agama half-pass-six, yg ceredik2 dah keje gomen, jadi mufti, ustaz jakim, jais dll...

yg half-pass-six, yg lulus diploma arab, pengajian islam di india tapi spm tak dak, melambak2...

nak keje gomen tak bleh, jedi ustaz pondok gaji kecik, join politik laa lagi senang...

pakai serban 3 kilo, jubah meleret, masyarakat dungu dan buta ilmu angkat jadi pemimpin...

mana tak masyarakat rosak... kalau di suruh bob lokman dan ali setan ajar agama...hehe

jahanamm masyarakat....

tapi golongan2 half-pass-six ni diantara mereka begitu competative dan bersaing sengit, sbb tu mereka komited nak tonjolkan diri...

sapa tak mau jadi ketua cabang, bila jemput pelawak2 pas dtg, uncang dan tabung penuh atas nama sedekah jihadd...

non partisan said...

yang aku perasan skrg ialah :

1) org pas tuduh org umno rasuah.

2) org umno tuduh org pas fitnah.

itu la persepsi. kita tak tahu siapa yg benar.selagi tiada bukti yg nyata. memang berdosa menuduh org rasuah. bukan ke puask2 pas sendiri mengatakan jika hendak menuduh, mesti ada bukti. jika tidak, itu fitnah. mengapa puak2 pas tetap melakukan fitnah?

pd pendapat saya, segera lah buang persepsi buruk itu. itu lebih baik. tampil lah ke depan jika ada bukti.
sekian

Otak Geliga said...

Terima kasih atas komen membina non-partisan tu.

seeloknya begitulah.

kami, samada penyokong/ahli UMNOpun bukan suka sgt dgn org yang main RASUAH ni....mereka ini PENGKHIANAT pd agama, bangsa n negara.

x kiralah dr parti manapun/org perseorangan.....yg salah tetap salah.

cuma apabila semua pemimpin/ahli/penyokong UMNO dituduh membabi buta perihal rasuah TANPA BUKTI KUKUH x kan nak dibiarkan kerana yg melakukannya hanya segelintir.

dah byk bukti yg kita nampak apa usaha kerajaan utk menentang rasuah n ramai di antaranya yg sudah dikenakan tindakan.

tapi kenapa masih MENUDUH SEMUA penyokong UMNO/ahli UMNO suka bergelumang dgn RASUAH??

mungkin sbb rasa ilmu n amalan agama sudah TERLALU HEBAT kerana menjadi penyokong/ahli PAS maka BEBAS nak menuduh itu ini pd org lain....sampai sanggup pertikai akidah org lain....sampai persoalkan keimanan seseorang??? (wallahualam)

PAS Baghal said...

Aku kan kalau kerajaan sekarang zalim macam mana pun aku tetap akan sokong. Jangan bagi peluang kat Pasberg tu naik. Hancur agama & Bangsa. Tengok mat sapu ari ni, komunis yang bunuh saudara seagama kita dinaikkan sebagai hero, x ke giler mereka ni. celaka x 1000000000000. Ya Allah, mampuskanlah cepat Najis Mughollazoh Nik Mat sebelum Islam Hancur kat malaysia ni.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
umno yang benci rasuah said...

ya. betul kata saudara non-partisan.
makbapak aku ahli umno. tapi mereka pun benci dengan sape2 saja yang rasuah. tak kira le pemimpin umno ke, pemimpin dap ke, kakitangan kerajaan ke, mereka akan keji sekeji-kejinya.
kita sendiri pun benci dengan pemberi dan penerima rasuah kerana rasuah hanya mendatangkan mudarat je. rasuah ada di mana-mana, bukan kalangan umno sahaja, dap pun ada, pkr pun ada, pas pun ada.
udah-udah le menuduh orang lain rasuah jika tiada bukti. banyak sangat ke pahala hingga asyik nak fitnah orang-orang umno yang langsung tak terjebak dalam rasuah?

Anonymous said...

sepatutnya ramai lagi ahli2 politik yg serupa dia ini diambil tindakan supaya tidak memperlecehkan institusi Raja2.kalau Raja2 senang mereka perlecehkan sama juga memperleceh rakyat,menghina Raja bermakna menghina rakyat.

komandomelayu said...

SALAM AANAKSEPULUH

AKU SOKONG HANG!

TAPI

BUKAN HANG KE YG JADI KEPALA BERGULING ATAS JALAN BLOCK KETA YM RAJA NAZRIN KAT KUALA KANGSAR DULU TU?

KIH KIH!

Anonymous said...

tajuk entry ni adun sri muda hasut benci sultan. tapi ramai yg melalut citer bab rasuah ni pekejadahnyer. tolong bagi komen ikut tajuk key.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

dah berpuluh pemimpin umno masuk penjara pasal rasuah. yg buat salah akan didakwa dan dihukum. tak kira pemimpin mana pun waima umno atau pas. cuma kebetulan umno berkuasa tentulah ramai org tampil utk berbagai2 tujuan yg mahu disegerakan tujuan sudah tentu akan melobi dan memberi, sedangkan pas yg berkuasa kecil pun tak terlepas dari rasuah. contoh yg terbaru kes khir toyo, walau pun menguasai negeri tak bermakna tak terlepas dari rasuah. perhatikan fakta kes, memang ada prima facie. begitu juga dengan pkfz, tak kira menteri atau presiden parti, bayangkan 2 bekas presiden dan menteri terlibat. melihat pada fakta pendakwa memang ada kes. sepatutnya BN lah parti yg paling berintegriti dan transparent didunia kalau melihatkan barisan pemimpinnya yg didakwa rasuah.

sudah lebih 8thn tun mahathir bersara tapi tiada satu dokumen pun yg berjaya dibawa sebagai bukti tun rasuah baik dari pihak pembangkang maupun dari umno sendiri. cuba bandingkan bila pak suharto tumbang, semua dokumen rasuah beliau keluar serta merta. sedangkan PAS melalui anwar menjaja kata tun rasuah 20 tahun. tapi gagal kemukakan bukti 6 kotak rasuah yg jadi mainan politik persepsi anwar bertahun2.

Anonymous said...

mat sabu sokong komunis.. camana PAS ada timb presiden camni...nangisla bekas2 tentera dlm PAS..

Anonymous said...

.


DIMANA ADA PAS DISITU FITNAH


.

Anonymous said...

rasuah ni abstract..pok nik pegi haji tu hadiah ke rasuah..???

jika mu jenih walaq buta..terlampau sayang serban nika aziz dan jubah putih...mudah la mu kata 'hadiah'

Otak Geliga said...

To Anon 9.14AM
Terima kasih kerana perasan tajuk entri n artikel yg GAP tulis....tp biasa la selalunya mmg lari...x sikit...jauhhh...hehe

cuba Anon selidik dr mana asal isu permulaan melalut ni dlm mana2 entri GAP.

Tp Anon jgn risau, sbb akan ada yg ttp balik ke entri asal n x lari tajuk. anggap la yg lain2 tu sebagai penambah perisa.

Anonymous said...

anak10 dah hampir menuju kejalan kebenaran ...dah banyak insaf...dah tak ada komen fitnah...aku sokong hang anak10....harapan aku...kembali menyokong kerajaan sekarang...

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Salam.....

ha..ha..ha..

Padan dia punya muka....

Akibat Menderhaka kpd Raja- Raja...

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

nampaknya kali ni aku bersetuju dgn anaksepuluh.

memang aku berharap org2 umno dan org pas bersatu membentuk kesatuan ummah yg kuat di negara ini.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Salam....

Pork Nick pun beri rasuah juga... masa pilihanraya ... konon beri zakat... ha..ha.. ha...

Pork nick pun terima rasuah..... dia pi ke Mekah aritu... siapa biaya???

Kata dulang paku serpih
kata UMNO! pas yang terlebih

Anonymous said...

Salam....

Pork Nick pun beri rasuah juga... masa pilihanraya ... konon beri zakat... ha..ha.. ha...

Pork nick pun terima rasuah..... dia pi ke Mekah aritu... siapa biaya???

Kata dulang paku serpih
kata UMNO! pas yang terlebih

Anonymous said...

.


DIMANA ADA PAS DISITU ADA FITNAH


.

rakab said...

Penyokong-penyokong parti politik kalau dah bertembung di alam siber ,..memang macam inilah jadinya.

Lari dari tajuk , bersambung dari satu ke satu isu, meleret-leret.

Tapi itulah yang seronoknya,...tidak terperangkap dalam satu tajuk saja....Meriah beb !.

Anonymous said...

Akhirnya dapat juga aku baca komen yg matang dan waras dari belah pakatan ni...harap lebih ramai lagi puak pakatan yang macam "anak10" ni...
Yg benar tetap benar,yg salah tetap salah..Tahniah

ANACONDA said...

ANON SMART 409 AM...

AKU PUJI AYAT KAU NI...

AYAT YG BAIK, TELUS, KRITIKAL BAHKAN SUARA AKAR UMBI PRO UMNO/BN...

AKU MMG AKUI DGN AYAT KAU TU...

SECARA JUJURNYA INILAH MASAALAH PEMIMPIN2 UMNO/BN YG ADA KETIKA INI...

YG SDG PEGANG JAWATAN WAKIL RAKYAT SDG SELESA DGN JAWATAN YG ADA...

YG BERJAWATAN KETUA BAHAGIAN, TIMBALAN KETUA BAHAGIAN, NAIB KETUA BAHAGIAN, KETUA WANITA, KETUA PEMUDA & KETUA PUTERI SEDANG BERGASAK SESAMA SENDIRI UNTUK MENONJOLKAM DIRI SBGI CALON WAKIL RAKYAT...

BILA ADA CALON DARI SAF KE KETIGA BUAT KERJA DGN IKHLAS UTK MERAPATKAN DIRI DGN RAKYAT LAGI DASYAT BUDAYA CANTAS MENCANTAS, FITNAH MEMFITNAH ANTARA SATU SAMA LAIN DLM UMNO...

SO, AKU SELALU BERDOA PD DS NAJIB BERLAPANG DADA DGN PEMILIHAN CALON2 UMNO/BN KALI INI...

PRU KE 13 ADALAH SATU PEPERANGAN POLITIK PALING BERERTI BAHKAN PALING DASYAT DLM SEJARAH KETAMADUNAN RAKYAT MALAYSIA...

AKU DAH LAUNG2KAN SELAMA INI KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA BAHAWA TANAMKAN SIKAP MASA MENGUNDI NANTI BAHAWA """AKU MENGUNDI KERANA BUKAN KERANA NAMA"""...

SIAPA PUN CALON UMNO/BN TOLONGLAH D UNDI...

PERTAHANKAN PUTRAJAYA...

SELAMATKAN SELANGOR...

Anonymous said...

ganti tempat si celaka kuang ajaq ni dgn calon yg lagi bagus dari puak korang pas tu kita berentap masa pru13...aku nak tgk sejauh mana pemikiran dan strategi busuk pkr nanti.

pejuang hamas...

Anonymous said...

elok pun diselangor biawak jantan di pahang biawak betina pkr semua nya bagi melingkup elok lah tu berambus dari selangor.

Anonymous said...

DIMANA ADA FITNAH DISITU ADA PAS...

Anonymous said...

mangkuk ni main betina pandai la dia, bab2 yg kena guna otak, bangang nak mampos.. nak ajar Sultan plk bab undang2..dia ade belajar law ke? belajar setakat mcm mana nak buat bini dia bunting ade la.. humban je dia kat kandang buaya..padan muka