Thursday, August 11, 2011

SAH KERISMUDIN TAK BACA INTERNET !

"Kerajaan kena respons kepada media (baru), sekarang tidak respons... kerajaan tak jawab, dalam politik boleh tuduh apa sahaja, jika tak jawab orang anggap ia benar.


"(Ketika ini) Kita tidak nampak kerajaan jawab dalam Facebook, kita tidak nampak inisiatif untuk jawab dalam blog dan Twitter. Kita boleh bandingkan berapa ramai MP (Anggota Parlimen) pembangkang ada dalam Twitter tetapi bagi pihak kerajaan, jumlahnya boleh dibilang dengan jari," katanya.

Norizan mengulas kenyataan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein Selasa bahawa pembangkang menggunakan media baru untuk menghasut rakyat mengambil bahagian dalam aktiviti yang menyalahi undang-undang demi keuntungan politik mereka walaupun pada hakikatnya berita yang dipaparkan tidak benar.

Hishammuddin berkata kerajaan juga sukar menerangkan keadaan sebenar mengenai perhimpunan haram 9 Julai lepas walaupun pelbagai saluran media sedia ada digunakan berikutan meluasnya penggunaan media baru oleh pembangkang.


kata2 kerismudin ini membuktikan kegagalannya mengetahui situasi sebenar  kekuatan media baru/blogers pro umno yang sebenarnya dah mengusai medium politikal siber !

31 comments:

Anonymous said...

...kalau dia sendiri x terbuat nak update n menangkis tohmahan2 pembangkang menggunakan media baru...habis pembantu2 & penasihat2 kerismudin kat pejabat tu buat apa?...kait baju anak?...membuta kat surau sebelum azan zohor dibulan puasa?...jual kuih raya?...facebooking waktu pejabat?...tu la masalah kakitangan kerajaan ni,bonus raya nak...tapi nak selamatkan leher bos kau MALAS...panas je aku dgn yg jenis curi tulang dan x efisien dalam menjalankan amanah misi & dasar kerajaan...khaikh ptuih...

kassim baba

rakab said...

Pembantu-pembantu menteri yang lembik dan tak berkesan ni ,mahu dihumbankan ke lubang jamban jer!!

GOBLOK!!!
Makan gaji butaa... !!!!.




pssst....sakit tol hati..

Anonymous said...

ye ke? jika camni, nampak sgt semua staf kat kementerian dlm negeri tu makan gaji buta..
woi, tak berkat gaji dan bonus korang tu tau tak? dtg keje setakat punch card je, org lain pun boleh buat.

Anonymous said...

kadang2 kesian aku tgk DS Najib...member beria2 nak menaikkan imej kerajaan, alih2 hamlau2 (penjawat awam/pembantu/setiausaha) yg dungu2 selow2 dlm pejabat tu mcm x amik kesah je...smlm aku pegi DBKL HQ...staf2 dlm lif gosip,kat kaunter pertanyaan gosip,pegi jamban gosip...xdelah dlm kepale hotak tu nak cerita mcmana nak mempertingkatkan mutu kerja ke...bila jumpa pelanggan: "oh itu saya x taulah"..."oh tu encik kena tulis suratlah"..."oh tuan saya busylah..tu pun kalau dia ada masa"........alasan alasan alasan....mcmana duit kerajaan x lingkup bagi kat hamlau2 ni? lingkup!

kassim baba

hilbert said...

Salam GAP dan selamat berposa,

agaknya DS Rais Yatim tak bagi netbook percuma untuk dia hehe..

Anonymous said...

Satu aje perasaan yang boleh aku ungkapkan... "SEBAL"....

Anonymous said...

Nak tangkis apa? Menteri lembik...

Cium keris pun minta maaf tarik balik. WTH?

Anonymous said...

Maaf cakap. Sy staf gomen. bersyukur sgt sebab blogger2 pro-BN dh semakin popular. ari ni Utusan pun mention blog GAP. Alhamdulillah. Sy pn dh jarang baca paper kt ofis. Skrg ni bila2 masa free, terus buka blog GAP kt smartphone. Satu ari xbuka blog GAP,rasa cm tertinggal banyak jer. Politik penting utk kekalkan kuasa Melayu Islam & Umat Islam di M'sia ini.

Kepada menteri2 dan peg tinggi kerajaan, dapatkanlah info terkini dari bloger pro-BN kita yang ternyata beri banyak impak dalam mngembalikan sokongan rakyat.

Tahniah para bloger!

Anonymous said...

Kepada staf2 KDN (pelbagai pangkat),

Lu kalu nk sokong pmbangkang, lu berenti je la. Haram jadah. PTD2 kt situ bukan sume bole pcaya,ada yg dok sokong parti hamPAS, x nampak2 kebenaran. Tu pasal la tindakan lembap giler.

Hamlau!

Anonymous said...

aku setuju dgn anon 11.56, ada menteri yang peka utk update mcm puad zarkashi dan mp kota belud yg boleh bagi komen balas untuk mematahkan hujah pembangkang tu kira bagus oklah....tapi kerismudin....? "...saya bagi amaran....kerajaan tidak teragak-agak untuk bagi amaran...kita akan bertindak selepas saya bagi amaran" ......smpai bila nak lembik2 oi? -khaik ptuih!-

kassim baba

Karl said...

GAP,

Sakit kepala aku memikirkan betapa ramainya pembelot dalam sektor kerajaan ni. Dari yang belot dari segi tak amanah, makan gaji buta, sampai la ke yang terang2 anti kerajaan (tapi mentekedarah gaji keja kerajaan, sial betul).

Apa nak jadi Malaysia ni? Yang menentang dibela, yang menyokong disenyapkan. Jadah betul. DS Najib, kalau DS tak buang trojan2 horse yang ada, mintak maaf cakap la, DS pun tak lama lagi la tu.

decemo said...

dalaman UMNO pun problem,nampaknya tak boleh la nak kata org len problem

Entri Terhangat!! :
7 ICONS - PLAYBOY
KELAKAR : TIDAK AKAN DIHUKUM..

Karl said...

decemo,

toksah banyak bunyi, pasal gereja pun hamPAS bergaduh sama sendiri, belum lagi dap + pkr bantai hamPAS. Setakat tukang baring atas jalanraya macam ko toksah nak cerita lebat.

Anonymous said...

PATUTLAH KOMEN2 KITA DLM BLOG DIA XLAYAN...UPENYE X BACA PUN..TUELAH ADA PENASIHAT PUN X BOLEH HARAP..NAK KENA MASUK PAPER BARULAH DIA NAK BACA KOT.PE2 PUN BLOGER2 PRO KERAJAAN HARUS TERUS BERUSAHA DAN PATAHKAN HUJAH2 PEMBANGKANG..PRU12 MALAYSIAKINI DGN HARAKAH YG MENANG TAPI PRU13 KITA BALUN MEREKA TUE..

Anonymous said...

Ni staf gomen lg. Pekeliling JPA pun lembut sgt. Aku tengok staf gomen selamba je kutuk gomen kt ofis. Tp nasib baik aku berjaya buat pembelot2 ni diam, tu pun sebab baca GAP, kalu x, payah jugak..

Tapi, mmg bodoh betul la.Patutnya dasar 'buang keje' pada staf2 pembelot ni perlu dibuat. Ah!jgn kata susah la. Ubah je la apa2 pekeliling2 yg ada. Ni tak, staf buat taik pun, masih bole naik pangkat.

Tp terus teranglah, aku lg suka Hamid Albar jd Menteri KDN berbanding sekarang....

Anonymous said...

aku lagi suka masa mahathir jd menteri KDN...ada je hamlau2 buat taik sure kena zaaas cantas potong habis untuk menggelakkan mudarat besar demi kepentingan majoriti...itulah pemimpin kena tegas...bukan: "kita tidak teragak2 untuk memberi amaran kepada mereka..." -khaik ptuih-

kassim baba

Anonymous said...

PEMIMPIN UMNO LEMAH DAN LEMBIK
KERISMUDIN PAKAI KERIS PLASTIK.

Anonymous said...

Anon 1:03,

Apa yg ko mengarut ni syaitan...

'Pemimpin UMNO' merujuk pada semua, ni tgh diskus pasal menteri amaran dol!..

Hehe, lu parti pembangkang kan?..sila kan melayari blog GAP..hehe

Anonymous said...

Complacent...

Status conscious.....

Manjaa.... Dan anak mak....

Sbb tu jadi mcm tu....

rakab said...

ANon 1.03

Pemimpin PAS lebih lembik lagi benyek.
Nak jaga umat Islam di Selangor pun tak mampu.

Macammanza nak jaga satu negara ??.

Anonymous said...

suatu ketika pemimpin pakatan haramjadah pernah berkata:

1) ostat jijan: "...pasal bantuan utk mangsa banjir, mana saya tau?" (apapun dia x tau)
2) pork nicky: "...agamo pun politik jugok..celako celako celako"
3) hadi bawang: "...video x boleh jadi saksi sebab dia besi buruk"
4) mat sabun: "...saya x kata kena langgar dgn land rover...saya jatuh belakang land rover tu je"
5) mahfuz bean: "...belanjawan kerajaan menyekat kemasukan FDI (padahal dia lulus takat SRP)
6) wan jijah: "...kami ada jam itu dlm simpanan" (dah berbulan2 mana?)
7) lim kit sial: "...SPRM patut bertanggungjwb atas kematian TBH" (padahal kaper tu mati bunuh diri..nak salahkan org)
8) lim iguano eng: "...kita x halau peniaga melayu, cuma mereka berniaga buat kedai xde kelulusan"
9) kalid church: "...yang pi serbu gereja tu pasaipa...depa tu berbuka puasa ja....."
10) kalid lidah pendek: "...semua org kena diam....shhh....nanti saya minta nasihat tuanku" (sejak bila pula tuanku turun pangkat jadi penasihat dia?)
11) menteribesar negeri bawah pokok nizar: "...kalau ikut kanun tanah hakmilik smpai 99 tahun...xpa...negeri saya, saya bagi 999 tahun"
12) terasa cock: "...ini papan tanda jalan kalau letak jawi nmpk oldfashionlah...kasi hapus ini jawi kat papan tanda lagi bagus lah"
13) ronnie95 lew: "...itu kawasan melayu apa gua kesah?...yang penting itu beer sama todi sejuk dlm peti ais...LETAK BALIK!"
14) ANU JUBURI: "...kes sperma dlm dubur itu..kalau boleh tangguh kita tangguhla smpai kiamat pun xpe...seronok pulak main tangguh2 ni ye"

.......................fikir2 kan

aku melayu rasis said...

baru-baru ni saya ada komen psal bro Gap buat satu soalan, "apakah anda yakin Pas bleh menang PRU13?" saya kata buang masa saja tanya pasal tu, baik tanya "adakah anda yakin BN bleh pertahankan kuasa dlm PRU13?"
tuan tuan tengoklah sendiri jentera kerajaan kita. Rakyat dah cukup bosan, dah berbuih mulut menegur dalam blog dan sebagainya tapi diorang ni kemana? Saya dah naik meluat tengok gambar tok mudin ketawa terbahak-bahak tapi Gap masih jugak duk paste gambar tu...geram tak usah ceritalah kalau cakap pasal staf gomen ni..rasa mahal je undi saya nanti..

Anonymous said...

Sepatut KDN ada Menteri mcm King Ghaz. Bukan si lembik keris lembik!

Menteri kan? nama pun menteri guna lah kuasa..ini lembik bedenehhh.

tembeleng said...

Menangis je pandai mamat ni. Buat aku makin meluat tengok muka cipan dia ni. Tukar le cepat, kalau tak sah BN boleh kalah PRU13 nanti.

tembeleng said...

Tapi memang betul, blog pro kerajaan sekarang lebih mantap daripada blog pro pembangkang. Kalau 3 tahun dulu memang media online ni pro pembangkang yang pwned, tapi sekarang tak de lagi dah.

Pro pembangkang cakap tak serupa bikin - freedom of speech konon, tapi komen kena moderate. Pro pembangkang cuma tau lempar taik manjang, macam cimpanzi. Blog pro kerajaan boleh tangkis dengan fakta dengan mudah dan dalamasa yang cepat. Syabas!

Tuan Tanah said...

dia ni memang bodoh pun..najib come on jangan amik dia next election..dia ni akan jadi perosak kerajaan je..percaya sangatlah ngan budak kau tun faisal tu

Anonymous said...

Baik bagi aku je keje kerajaan tu. Ramai yg jujur & amanah kat luar sana masih sabar mencari kerja!!!

Anonymous said...

Hishamuddin memang mengecewakan , dia tak ada buat apa pun ...dia senyap membisu dalam apa hal pun , cuma tahu mengatakan 'Amaran' amaran dan amaran ..

apa dibuat Hishamuddin selama ini , dia ni pondan ! bacul !

apa kata kita pula bagi amaran pada si Hishamuddin , kalau tak tahu buat kerja , kalau tak boleh buat kerja baik berambus ..daripada cempedak baiklah nangka , daripada rosak baiklah tiada !

Hishamuddin sanggat mengecewakan ...

anti bohmau said...

sila AFUNDI kuar sapa2 yg tidak dikehendaki!

dsnajib kena letakkan semua muka baru yg 'winnable'...

AFUNDI masuk mrk yg buat kerja tanpa menunggu arahan boss & memberi khidmat tanpa memilih bulu...

tapi siapa tak pilih bulu ya?

kalau BN sure tolong orang masuk barisan ja...

kalau orang pas, gerenti tolong yg masuk bulatan shj...

kalau pGayr tentu dapat lobang tandas...

dap pasti tolong kasi olang2 dia saja dapat semua..masyuk kiri kanan depan belakang sbb melayu bn, pGayr, pas, semua nak ambik hati cina!!!!

tonto jr said...

aku setuju dgn anon 12.06 kassim baba

....tapi kerismudin....? "...saya bagi amaran....kerajaan tidak teragak-agak untuk bagi amaran...kita akan bertindak selepas saya bagi amaran"
"...saya bagi last warning yang pertama..."

Tok Bahaman said...

>>>> ....tapi kerismudin....? "...saya bagi amaran....kerajaan tidak teragak-agak untuk bagi amaran...kita akan bertindak selepas saya bagi amaran"
"...saya bagi last warning yang pertama..."

Hahaha nice one, indeed!

Satu perkataan, liabiliti.