Friday, January 27, 2012

KALID IBRAHIM JANGAN TIPULAH...

kalid gagap keluarkan kenyataan.

pkr akan tetap lindungi hak melayu. kenyataan ini dilakukan pada 27 november 2011.

lindungi hak melayu kata kalid ?

semalam aku terlihat iklan di shah alam. pkns kabarnya akan buat apartment bernama kristal view di seksyen 7 shah alam .

luas apartment 1100 sq ft dan nilai minima RM330 ribu.

itu baru apartment. rumah baru di seksyen 7 pulak nilaiannya hampir satu juta.

nak lindung hak melayu atau nak pelingkup hak melayu.
mana pergi janji pakatan nak buat rumah mampu milik ?

54 comments:

Anonymous said...

pkr lindungi hak melayu? kah kah kah..ko buat lawak ke wahai exco agama selangor?

Servant of God said...

Ish ish ish...

Hebatnya cara PKR jaga hak Melayu...

Tak terkata aku.

Lepas tuh bila unit bumi tak laku, nak tukar pada bukan bumi.

Perangai bacin sial laa PKR.

Anonymous said...

Ko jngn cakap merapu Lid,ko tu exco ugama nanti masuk neraka baru tau!

Dulu masa ko janji nak buat rumah mampu milik ko menipu tak kisah sangat la ,sebab masa tu ko belum di gelar ustad lagi la nie ko dah nak setaraf lebai2 PAS paling tidak pun ko atas sikit dari Hasan Ali.

Anonymous said...

GILA BABI NYA APARTMENT SHAH ALAM !
300 RIBU MANA MAMPU ORG MUDA NAK BELI !

Ms Pearl said...

itu la yang terjadi sekarang ni....

you see? takde lagi rumah murah di shah alam. . . . . . . . .

Anonymous said...

kuat sungguh exco agama baru selangor ni menipu rakyat..pegang profolio agama tp KAKI MENIPU

Anonymous said...

tak cukup dgn semua bando di tanah melayu ni didiami oleh org cina, si khalid barua dap nak kasi anak branak ronnie liew plak duduk di shah alam...

dulu masa umno perintah shah alam, hardly nak tgk muka cina di shah alam, tapi skrg cina2 jinjang habis semua dah berhijrah di shah alam...

di plaza sentral dah penuh dgn cina jinjang meniaga hanpon... alahaiii...

punya la ramai melayu2 yg jual berger dan duduk tepi parit yg nyokong pkr dan pas, takkan la khalid tak mampu nak letak melayu2 tepi longkang tu duduk di plaza alam sentral...

umno dah buat shah alam dan bina sehingga hebat seperti hari ini, dgn wawasan utk letak org melayu duduk dibando yg dikuasai oleh org melayu sendiri...

umno bina shah alam dgn air mata bebb....tapi khalid dgn koncu2nya mudah je buka pintu seluas2nya pada koncu2 ronnie bertapak...

alahai khalidd khalidd....politik punya pasal habis tergadai bangsa....

Anonymous said...

suka hati kerajaan PR nak letak harga apa pun. kan kerajaan BN dah kata negara ni maju dan penduduknya berpendapatan tinggi. tak kan nak tinggal kat rumah cm rumah PPRT lak. malulah nntklu org luar nampak rakyat selangor yg dah maju tinggal rumah murah. klu nak yg murah crlah luar shah alam. melayu PR mampu beli rumah harga mahal cuma melayu umno je yg tak mampu sbb asyik tgu rumah murah yg lps tu mereka sewakan pd org lain

Anonymous said...

anon 3.25

statement ko ni statement bodoh. ingat SA tu milik melayu ke? yg beniaga beger tepi jln tu pilihan mereka sndri. ko g tgk tmpt lain ada ke penjual berger kat pasar raya selain berger mcD atau kfc.

jdlah melayu yg competatif bkn melayu yg meminta minta saja.

Anonymous said...

BETWEEN ANON 3.25 AND ANON 3.33 STATEMENT SIAPA YANG PALING BODOH EK.

FOR ME ANON 3.33PM PERASAN DIRI KITA LEBIH PANDAI DARI ORANG LAIN IS INDEED A VERY SAD CASE.

REALITYNYA SAMPAH SARAP DI SELANGOR PUN DAH JADI MAJOR PROBLEM.

Anonymous said...

lindungi hak melayu lah tu... supaya terus layu di tanah air sendiri, patut kita hargai PKR ni, dah letih sangat kerja kitorang bagi dorang rest panjang selepas PRU13 ni nanti... kesiannnnnnn

Anonymous said...

3;27 PORAHHHHH...!!

KO NIE MESTI AZMIN ALI YNG PAKAI FERARI TU...

Ko bolehlah cakap cam tu baru jadi ahli parlimen beberapa bulan...bisnes tak ada...gajipun dalam bentuk elaun dah boleh pakai ferari harga lebih sejuta.

Kami hanya mampu beli rumah mampu milik.Jngn jadi bongkak.PKR menang di shah alam sebab undi dari kami yng duduk disana.

SIAL PUNYA ANON 3;27!


expkr

Anonymous said...

OI KHALID...NAPE PKNS DH XMAMPU KE NK BUAT RUMH MAMPU MILIK UTK RKYT SEL MCM AKU NI...AKU TGH CR RUMH SKRNG...GILE LA HRGE RMH..MAKS 300K JE AKU MAMPU...KWN2..SAPE ADE MKLUMT PSL PROJEK2 PERUMAHAN BR...BLH TLG BGTO AKU X..EMEL AKU.. aku.joehan@gmail.com

Anonymous said...

Sangat menyedihkan melihat PR melahirkan penyokong2 yang sangat bongkak... mereka sudah hilang perikemanusiaan

WE NEED TO PUT A STOP TO THIS RIDICULOUS BEHAVIOUR AND THINKING! THIS IS A DEAD SERIOUS MATTER!

Anonymous said...

PAKATAN RAKYAT DENGAN PEMBOHONGAN DAN FITNAH SUDAH SINONIM!!

Anonymous said...

expkr

tu lah dulu suruh blajar tinggi2 tak nak. kan dah jd kuli BN je skrg ni. tak kan kuli di bayar gaji tinggi. hidup ni kena gamble. yg menang blh tinggal kat banglo mahal yg kalah duduk rumah stinggan je lah tgu dpt duit BR1M kakakaka

Anonymous said...

Anon 4.27

YOU HAVE SOLD YOUR SOULD TO THE DEVIL

Anonymous said...

Anon 4.27

YOU HAVE SOLD YOUR SOUL TO THE DEVIL

Anonymous said...

Aiii... dah name pon apartment mewah... mestilah mahal... kat johor pon mahal juga... cume pembeli jer kena ukur sendiri kadar kemampuan mereka... tak caye pergi la area gelang patah yg sedang up tu... setia tropika, setia indah, setia Eco, setia bayu, setia group cooperation... lagi melanton2... nape tak nak dedahkan issue kat johor... Owh kerana johor kubu kuat UMNO kan..kan.....hehe

Anonymous said...

kelakar sungguh..tengok je kat Selangor dengan Penang apa yang pakatan buat untuk orang Melayu??? Nasib baiklah Perak BN dpt balik?

Anonymous said...

3;59...

kita tunggu pru 13..
kami yakin PR kalah dan jngn kata ada pengundi hantu...!

ORNG TAMAK SELALU RUGI...ORNG BONGKAK akan di KEJI...........!


expkr

Anonymous said...

memang gila la klu nak beli rumah kat shah alam harga dekat setengah juta.kwsan klang pn rumah dah cecah 300k keats orng melayu nak beli rumah harga mcm tu mmg tk mampu la...klu cine boleh la sb duit diorng banyak...cina mana ada halal..haram ajer.cuba klu diorng guna konsep halal msti diorng pun mcm melayu jugak.lagi satu makin banyak kawasan hutan n belukar sudah di togelkan akibat kerakusan dek pembangunan.siap la bila dah diturunkan bencana baru mase tu nak tunding sne sni..ape punya pemerintahan la. bila nak ade kuasa tk kira sape akn ade sikap lupa diri.

Anonymous said...

komen atas nie utk anon 4;27..
aku 4;56pm

Anonymous said...

kalau umno tak plan dirikan rumah pangsa kos rendah di serata selangor ni tak tau lah mana orang melayu nak tinggal,tapi parti pas piss puss dgn muka tak malu terus pacak logo pati sial dia di kawasan rumah pangsa kos rendah di serata tempat......

Servant of God said...

Anon January 27, 2012 3:44 PM

An astute observation. Memang penyakit perasan pandai ni sangat subur antara puak2 tuh.

cis anwar said...

kalu perak still kat dap ... punahlah bangsa...
lenyeklah agama'..

cubalah tuan2 kira berapa ramai dap dapat ganti krusi melayu waktu tu..parti pas celaka tak nampak2 babi2 penuh didepan mata..

lu nak jaga Melayu ka. dap??

Anonymous said...

Habislah tanah - tanah khanazah kerajaan negeri dan tanah - tanah org melayu dijual atas nama untuk pembangunan,semua ini akan merugikan orang melayu!Apa boleh buat kerajaan yang dipimpin oleh orang melayu sendiri yang luluskan, akibat kegilaan kuasa dan untuk terus memerintah walaupun kampong TERGADAI !

Anonymous said...

Helo Jangan pandang rendah orang yang duduk di setinggan.Happiness is not staying in a Bungalow house or Exclusive Condo. Kebahgiaan dan ketenteraman jiwa adalah hidup tanpa hasrat dengki dan penuh kesyukuran apa yang kita ada.As a saying goes what I have you dont and what you have I dont....Food for thought.

Dengar khabar ada orang stinggan tak ambil pun duit BRIM yang awal2 hantar borang tu member2 yang pandang rendah pada orang stinggan...ha.ha..ha..

amnitpg said...

kALAU TIDAK SILAP , TANAH ITU BUJAN KAH REZAB MASJID YG DINAIKKAN APARTMENT

zat said...

servant

i beg to differ..kami bukan perasan pandai..kami mmg pandai..!!

Nok said...

izat nko tunggu le saat2 kecundang PR semakin hampir....nko kata nko pandai????? masyaallah...zat nko pi ambik cermin...tanya sape akan menang diPRU 13 nanti??????

aku nak bertaruh potong kaki tu tak beranilah...tapi kalau setakat potong kuku kaki tu aku berani lah ....PR memang konfom PR kalah PRU13....sekarang ni berkokok le puak2 PR.....

nanti bila PRU13 PR kantoi...sunyi senyap le laman GAP........tiada lah suara2 sumbang lagi......

Anonymous said...

khalid gagap tipu yeh yeh khalid gagap tipu otg melayu untuk mendapat undi melayu hanya melayu yang belot dengan melayu saja yg makan cakap khalid keparat ni pakatan akan mapos di selangor hidup bn hidup najib yeh yeh.

Anonymous said...

YES! YES!....MEMANG PANDAI...PANDAI APA EK?

PKR...PANDAI KELENTONG RAKYAT.
PANDAI KENCING RAKYAT.
PANDAI KUDAKAN RAKYAT
PANDAI KELDAIKAN RAKYAT

MEMANG PANDAI YA !

Anonymous said...

pandai apa zat?

pandai KELENTONG kan???

hehehe

zat said...

Nok

the pressure is on Najib..dia yg kena menang 2/3..setakat lebih 10 seat je kira kalah...tak justify ganti Pak Lah hari tu..

PR nk menang mmg susah..PRU 13 ni nnti is for BN to lose bukan for PR to win..cuma aku minta kalu BN lose tlg hormati pilihan rakyat..jgn jd mcm di Perak lagi..

Anonymous said...

nok

klu hanya brani potong kuku kaki tu maksudnya ko pun dah tak yakin BN akan menang. tp mmg betul BN tak kan menang punya kali ini

Anonymous said...

ms pearl

ada lg ke tandas free kat shah alam? klu nak masuk tandas pun byr mestilah harga rumah pun mahal juga.

Anonymous said...

anon 8.35

ko maksudkan BN ya hahaha ya btl mmg mereka pandai
PANDAI KELENTONG RAKYAT.
PANDAI KENCING RAKYAT.
PANDAI KUDAKAN RAKYAT
PANDAI KELDAIKAN RAKYAT
DAN PALING UTAMA MEREKA NI PANDAI BUAT VIDEO SEX JE SBB UTK PRU NI MEREKA HANYA BERGANTNG SGT PD VIDEO SEX BUATAN THAILAN ARAHAN 3 STOOGES TU

Anonymous said...

Saudara Zat...

Saya rasa pemerintah dah terima kekalahan di 5 negeri dengan hati yang terbuka, itulah demokrasi

Kat Perak semasa Adun BN lompat parti bukan main bongkaknya... rupa-rupanya pergi 1 bawa balik 3 kan dah ternganga, untung juga kalau tidak dapat MB boneka jer

Zat Babi said...

Shah Alam Di bawah Khalid akan Menjadi bandar BABI

-PKNS akan dipenuhi BABI & MELAYU ISLAM berakal babi..

-Dr. Rani ahli PAS /Nik Najis melukut tepi gantang..ketika LKS &LGE berlelong tanah krn tak paham bahasas selain Kelantan.

-Melayu dah tak tau pergi mana akan meragut babi2, merusoh & mengamok.

Anonymous said...

Senarai Pemimpin PKR keluar parti
Bekas Timbalan Presiden, Dr. Chandra Muzaffar
Bekas Ketua Angkatan Muda, Ezam Mohd. Noor
Ketua Penerangan, Ruslan Kassim
Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT), Zainur Zakaria
Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT), Datuk S. Nallakarupan
Pimpinan awal ketika PKR mula ditubuhkan seperti:
Bekas Naib Presiden, Marina Yusuff
Bekas Setiausaha Agung, Mohd. Annuar Tahir
Bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari
Bekas Setiausaha Angkatan Muda Keadilan, Lokman Noor Adam
Bekas Naib Ketua Pemuda Keadilan, Muhammad Zahid Md Arip
Bekas Timbalan Pengarah Pilihan Raya Keadilan, Hamdan Taha
Bekas Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Salehuddin Hashim
Setiausaha Pergerakan Pemuda PKR Sabah, Faizal Julaili
Setiausaha PKR Bahagian Papar, Awang Mumin Awang Marali
Bekas Bendahari Agung, Abdul Rahman Osman
Bekas Naib Presiden PKR, Saidatul Badru Tun Said Keruak
Naib Presiden, Jeffrey Kitingan
Datuk Zaid Ibrahim
Ketua Angkatan Muda (AMK) Kuala Selangor , Nazaruddin Darmawan
Ketua Wanita Kuala Selangor, Fauziah Sulaiman
Bekas calon PKR Teluk Kemang / antara pengasas PKR, Abdul Manap Shahardin
Bendahari Parti Keadilan Rakyat (PKR) Hulu Selangor, Datuk Dr Halili Rahmat
Ketua PKR Tanjung Malim / Ketua Penerangan PKR Perak, Soraya Sulaiman
Timbalan Ketua PKR Bagan Serai, Roshanita Mohd Basir
Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Aminah AbdullahKerusi Parlimen
Ahli Parlimen Bayan Baru - Datuk Seri Zahrain Mohamed
Ahli Parlimen Nibong Tebal - Tan Tee Beng
Ahli Parlimen Bagan Serai - Mohsin Shamsuri
Ahli Parlimen Kulim Baru - Zulkifli Nordin
Ahli Parlimen Wangsa Maju - Wee Choo Keong
Kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN)
Adun Behrang - Jamaluddin Mohd Radzi
Adun Changkat Jering - Kapten (B) Mohd Osman Jailu
Adun Ngemah - Gabriel Adit Demong
Adun Lunas - Md Radzi Salleh
Adun Pelabuhan Klang - Badrul Hisham Abdullah
Adun Bukit Selambau - V. Arumugam
Bekas Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang - Fairus Khairuddin

Anonymous said...

bdak2 pas ni otaknya dah terok kene liwat dgn anwar. sbb tu boddo mcm taikk. yg suka duduk kondo ni anak cina jee. org melayu mana suka duduk kondo oii. kalau shah alam nak buat kondo setengah juta tu tak lain tak bukan nak letak anak beranak ronnie liew dlm kawasan melayu la tu.

nanti anak branak ronnie liew la yg akan jual estasy kepada bdak2 itm dan bdak2 sekolah di shah alam. mana2 ada kondo disitu la kegiatan haram tinggi. tgk la kondo di cheras, kondo dibelakong, di jinjang semua jadi port anak cina proses syabu.

anak cina ni jual pil syabu sebiji harga seringgit ke bdak2 sekolah. mereka rekrut bdak2 baru. anak cina akan kaya beratus2 kali ganda dari org2 melayu. org melayu cuma jadi kuli beli dadah dari tokey cina.

boddo punya khalid. sipenjual bangsa. harap keturunan ko akan kene ludah dgn org melayu satu hari nanti.

Anak Bukit Hijau said...

PKR lindungi hak Melayu.
Syabas !!!

"Malaysia Cina punya,
Malaysia India punya"

"Jangan fikir Malaysia Melayu punya"

Katanya...

Macamana ?
Sudah tukarka ?

tobeng said...

Tujuan asal shah alam diwujudkan dulu memang untuk Melayu tapi sekarang semakin terhimpit dan dijarah cina.

Kawasan spt sek 7 termasuk i-city dah jadi kawasan cina.

Perancangan bandar tu kita yg buat dan tentukan.Kalau lurus bodoh konon2 ikut market force memanglah kita kena buat rumah mahal2 sampai juta2 supaya untung pun puluh2 juta.

Tapi itu cuma untuk penganut kapitalis sejati yg sanggup gadai diri demi untuk wang ringgit semata2.Tanggungjawab sosial untuk agama dan bangsa memang ke lautlah kan.

Tak payahlah bodoh sombong mementingkan diri konon2 siapa mampu boleh beli rumah mahal2,siapa tak mampu boleh duduk flat pprt.Ini memang sifat tipikal Melayu agaknya.Teringat aku kisah 'ketam Melayu dan ketam cina'.Patutlah Melayu tak maju2.

Anonymous said...

ANON 1.20AM....I LIKE YOUR COWSENSE OF HUMOUR AND COPY PASTE.APA PUN JAM OMEGA TAK JUMPA2.

JENG....JENG ...JENG ...COMING SOON BLOCKBUSTER "SIAM DOLL" STARRING WHO EK?

BILA LAH NAK SAMAN DATO TRIO TU...ADA BERANI JANGAN ASYIK KUNG FU TUDUH FITNAH AJE...BERANI KERANI BENAR !

Anonymous said...

anon 5.33

semua nama yg ko sebutkan tu tinggalkan PKR kerana mereka dah kehabisan duit. mereka nakkan projek dan dgn keluar ddr PKR je mereka dapat semua tu. ko jgn pura2 tak tahu. shukur alhamdullilah mereka ni keluar awal dr PKR sbb mereka ni talam dua muka. bnyk lg pemimpin muda dan berkaliber akan muncul bersama PKR dn PR nanti. yg dah lari tu mmg tak der pengaruh pun dlm PKR.

Anonymous said...

anon 11.08

cuba ko bgtau aku bila i city shah alam mula di luluskan dan bila PKR memerintah selangor?

klu sblm 2008 bermakna projek tu BN yg buat kan?

jwb jgn tak jwb yaaa

Anonymous said...

anon 2.52

adun yg lompat kat perak tu terpaksa jg periuk nasi dia lah bkn kta tak tau. rasuah china doll

Anonymous said...

pemimpin pkr mana ada cakap jujur pagi cakap lain t/hari cakap lain petang cakap lain malam cakap lain sampai nak subuh menipu je kerja mereka.

Anonymous said...

tahun 1995 ..

aku beli umah kat seksyen 7 ..depan padang seksyen 7 ni ... dengan harga 220K .. itu pon udah mahal ... berutang rata aku dek nak memiliki umah ni ...

masa tu ..boleh nampak dari jauh highway kat bukit cerakah dari sini ..kolam taek kat jalan luar tu pon takde lagi ...


kalau naik harga gila gila ...
anak aku nak dok mana ???

TDM membina bandar shah alam sebagai "bandar orang melayu " dulu ...
pegi laa ke paso paso dalam kawasan SA ni ... rata rata peniaga dalam paso adalah wong melayu ... seng cino cino menioga nang celah celah waee ...

tapi kalau udah bikin rumah mahal macam tuuu ...
sapa yg mampu beli kalau bukan bangsa bangsat tu ...!!

kjaan negeri tengah buat modus operandi ...nak tarik orang luar masuk ... nak tolak orang dalam keluau ...

betol tak ..??

Anonymous said...

3 malam lalu aku makan tomyam kat salah satu kedai kat olak lempek ...

tetiba telinga terdengar sembangan meja sebelah aku ..

rupanya org pkr .. nak buat perjumpaan kat dengkil ...
hansem betul mamat yg jadi chair tuuu ..

antara sebutannya..ade satu doktor laaa ( tak yah cakap laa ) tak boleh bawak ramai ...yg satu doktor lagi bole bawak 500 orang ... sapa Dr tuuu ?

tapi aku tengok semua comitee dia macam malas dan tak aktif aje ...

nampak macam pkr udah nak melingkop ...

sesapa yg pegi perhimpunan kat dengkil tuu mai tulis sini ... apa citer apa citer kat sana ...???

Anonymous said...

I city memang projek kjaan bn untuk meningkat kan ekonomi melalui program pelancongan ....

tapi sapa makan tempias dia ...
bukan tempias lagi dah ...
boleh dinamakan hujan lebat ..!!!

kalau bukan kjaan selangor ...

Anonymous said...

rumah pkns semakin mahal.. so sad..

NurulNafisa said...

Sama dengan rumah yang bakal di bina di seksyen 18 shah alam.. semuanya berharga 300k dan keatas... Penempatan melayu akan terancam di Shah Alam sedikit demi sedikit...