Friday, March 30, 2012

SELANGOR BANGKIT : ASAL TIMBUL MASALAH, PAKATAN SALAHKAN BN !

dah masuk 4 tahun perintah selangor.
hari ini beberapa kawasan di klang dilanda banjir.
macam biasa.
macam biasa.
macam biasa.
macam biasa.

asal timbul je masalah yang tak boleh selesai, jalan mudah salahkan BN. sungguh haram jadah politik macamni.

 kalau asas nak menyelesaikan masalah rakyat/negeri pun gagal nak  dilakukan, elok berambos jelah dari SUK !

50 comments:

musangka said...

They cant escape....! All the crap UMNU did earlier are slowly being brought into light. Especially those in Shah Alam, has always, since BN administration's time, been hit by floods.

So what's new with UMNU?

Anonymous said...

Sama macam CERITA SELUAR SAYA PUNYA TAPI TAHI BUKAN SAYA PUNYA. Pakatan haram memang taraf lembu. Tak reti perintah salahkan pihak lain. Nasiblah siapa yang pilih pemimpin bertaraf longkang.

musangka said...

.toyol gagap ganti toyol rabun?

Sapa ada torchlight? Suluh sat!

Sahabat Gunung said...

Anwar sedap-sedap main chinadoll pun UMNO yg salah.... bodohlah pakatan pembangkang nie ..

kenapa tak kata sms yg teng hantar hari tu sms yg UMNO hantar...

musangka said...

3rd world for public services but 1st world for corrupted practices...!

Malaisia Bole!

Jgn risau sgt la....jom pi dengaq ceramah dlm banjir.

Selak kain.....!!!

musangka said...

Lori terbalik di Jalan 2, Lembah Jaya Utara telah pun dialihkan.

Aku dah kata dahhh....

Jgn dok berebut negeri, itu Allah SWT yg punya!

Padan muka!

Anonymous said...

Ooo... All the crap of (wtf is UMNU? geez, musang mmg takde otak) is coming to light?

Hoi you beladi fuull,

Kalau baru setahun PKR pegang selangor boleh laa "coming to light".

Dah 4 tahun perintah, itu "PKR has been sitting on its own thumb like a moron."

Tak malu ke? BN takde nak main blame game, terus je hulur bantuan kat. Tengok je laa Ampang Jaya.

Kerajaan negeri Selangor buat apa? Kan duit kerajaan negeri berbilion-bilion. Kenapa tak guna untuk mangsa banjir?

Ngaku jelah. PKR hanya mampu main baling2 kerusi antara satu sama lain. Binatang peliharaan PKR pun musang yang bebal.

Anonymous said...

Allah kasi tunjuk satu mesia

SIAPA TU PAKATAN SYAITAN

ingat banjir ingat thailand...
yg xsurut2...kiamat pun dah dekat agaknya...
.-.-........
anuar syaitan aku ingatkan.. najib itu baik..dia da bg ko chan mali chan terlalu byk..p''pergilah selamatkan diri ko mana2...'' dia tak macam madey ikat kau sampai mati...

aku pesan bila berdepan musibat jangan heret rakyat... najib sudah pesan ..ahli umno berapa juta..kerah ja...penuh banjir kuala lumpur ni... abih adakah tu yg kita nak.. nak tunjuk samseng di jln raya.???

kena ezam buat kat penang ari tu..tahu palak dap mengamuk..

sapina ni tunjuk..ko bukan macam najib..kalau sapina pergi ...bukan cari helah taknak pergi... jika tak sama la paku dulang paku serpih

Anonymous said...

seri andalas,kg raja uda ,dun selat kelang..semua yb mangkok tingkat berlapis..dapat pulak speaker beb.l di tambah lagi mb ter..ter..ter

di perkuatkan lagi punai sihat tersohor seantereo sedunia..

hancuss negeri kelahiran ku..

di perkemaskan lagi dgn pencacaix2 terhebat seangkatan musangka..

bacai hancus negeri kelahiran ku..

musangka said...

Buat org2 Sngor, khususnya para2 politician!

Ingat pesan musang.....

JGN KENCIN MERATA-RATA, sila ikut saluran!

Bila banjir, suma olang syushah!!

headbomb said...

semua menda depa nak salahkan bn.. kepala bana sungguh.. oi jibraun.. buat punoh ranoh salah bn.. yamaka fulat la.. si penjilat tegar.. baguslah jilat le air banjir tu.. huh pui

musangka said...

anon 10:40,
'kiamat pun dah dekat agaknya...'

Tak payah dok agak2. Memang ketentuan!

Pesan musang....sapa2 ada trompet, lempaq buang! Jgn gatai2 nak tiup!

Jgn dok cabar, إسرافيل...!!!

Anonymous said...

Pemimpin mcm ni nak bg mandat putrajaya? Aku x dpt bayangkan, klu ditakdirkan memerintah, apa2 masalah negara, BN/UMNO salah utk menjadi jalan penyelesaiannya. Wei tu bukan jalan penyelesaianlah wei. Belajar tinggi2, cakap berdegar-degar... tengok2 menyalahkan org lain je yg mampu dilakukan..

Anonymous said...

PAS = Parti Ajaran Sesat
PKR = Parti Kelentong Rakyat
DAP = Dog And Pig

Iiwat + zina + penipu + rasuah + kroni + zionis + rasis + komunis = PR

musangka said...

HINA MAHKAMAH kena penjara setahun,

HINA ISLAM, kena RM25 aje!!!

Bila bala turun....salah bomba!

Kuak kuak kuak...!!!

Anonymous said...

apela musangni,cakap merapu rapu macam oramg meroyan tanpa sebab ,kesiannn dia ,,

Anonymous said...

apela musangni,cakap merapu rapu macam oramg meroyan tanpa sebab ,kesiannn dia ,,

Anonymous said...

Musangka nih kanak2 spatik ke dulu?

Anonymous said...

ini adalah bala tahap 1. teruskan maksiat, murtad, arak, bersongkonkol dengan kafir laknat, benci orang islam bukan dari pas. taubat oi pas, pkr sebelum engkau orang dijahamkan.

jone said...

org yg selalu menyalahkn org lain sebenarnya org tidak dapat menerima kesalahanya dirinya sendiri

Melayu Perak said...

On 24th March 1997, a syndicated loan of RM420 million was obtained under the names of eight people, all who were acting as nominees for certain people -- RM420 million was the original loan amount with an additional RM25 million given to Faiz Abdullah to cover the outstanding interest. The syndicate lenders were Hong Leong Finance, Sime Bank Berhad, BSN Commercial Bank (Malaysia) Berhad and DCB Bank Berhad. The arrangers of the loan were Hong Leong Finance Berhad and HLG Capital Markets Sdn Bhd.

The purpose of the loan was for the purchase of Inchcape Timuran shares and to purchase Kewangan Bersatu Berhad KBB, which had a finance licence. KBB was owned by Ishak Ismail, an Anwar crony and the Umno Penang Treasurer who controlled Idris Hydraulic, another Umno company. Anwar was then the Umno Penang chief. The RM420 million was dispersed but the KBB acquisition never took place. So what happened to the money? Where was it siphoned? Who hijacked it? That is what the court case this week will establish.

Anwar was about to make his move on Dr Mahahir so he needed to fatten his war chest. It cost him RM200 million to bring down Ghafar. It would cost him much more than that if he wanted to bring down Dr Mahathir. Hence, it was important for Anwar to control the financial institutions, his intended source of cash, as he did with the Umno media group when his boys did the RM600 million MBO.

Anwar realised that to oust Dr Mahathir he would need to surround himself with powerful ‘money people’ who would have the financial resources to fund the exercise. While Dr Mahathir had people like Ananda Krishnan, Francis Yeoh, Vincent Tan, Daim, etc., to finance his political moves, all Anwar had were people like Tong Kooi Ong, Chan Ah Chye, TK Lim, Kamaruddin Jaafar, Ishak Ismail, etc., and to a lesser extent Rashid Hussein and Azman Hashim. Halim Saad and Tajuddin Ramli were also beginning to get close to Anwar who they viewed as the heir apparent.

The joke that Anwar’s people told then was that you must first fatten the cow before you can milk it. However, while Dr Mahathir had fat cows, Anwar’s cows were pretty thin so they needed to be fattened a bit.

One person, who decided to place a huge bet on Anwar becoming the next Prime Minister, after ousting Dr Mahathir of course, was Quek Leng Chan. This was the same man who got his bank under Anwar’s watch. While both Anwar and Quek handled the planning of their manoeuvres, the actual implementation was left to Nazri Abdullah, Anwar’s warlord currently living in London (and one of the beneficiaries of the RM600 million media MBO), and Seow Lun Hoo, Quek’s warlord.

Melayu Perak said...

To pull this off, it would require creating shell companies with trusted persons to front it and act as nominees. And access to large amounts of funds would be required. This was where Quek Leng Chan’s and Hong Leong’s financial clout were very crucial. And the Mister Fixit was Seow Lun Hoo.

The Inchcape Timuran deal was executed by Seow, together with Faiz Abdullah, an Anwar crony and lawyer -- who was also one of Anwar’s speechwriters, just like Dr Munawar Anees who was later jailed for six months on charges that he had allowed Anwar to bugger him.

The plan was to use the RM420 million syndicated loan facility to acquire Inchcape Timuran and KBB. KBB, which had a finance licence, would then borrow from another financial institution to repay the original loan from Hong Leong. And the beautiful part about this whole thing is: KBB was already owned by Ishak Ismail, Anwar’s Treasurer from Penang. So it would be merely transferring money from one pocket to the other.

To fatten the cow further, they planned to inject into the company 2,500 acres of RRI land in Sungai Buloh that would be privatised at RM250,000 per acre. This land, which would have been a RM625 million deal, was practically a goldmine and in the middle of a massive development. This would be the new ‘Golden Triangle’ in the Kelang Valley.

It is most ironical that Anwar protested recently when Prime Minister Najib Tun Razak talked about this same privatisation proposal. Anwar is objecting to something he was going to do and would have done had he not been ousted in September 1998.

Anwar successfully ousted Ghafar by using Sabah. If he can do it once then he can do it again. The money from the loan was supposed to ensure that he had the support of key Umno players in Sabah and elsewhere. However, everything fell apart when the Asian Financial Crisis hit soon after and Anwar was subsequently ousted and arrested in September 1998.

Melayu Perak said...

Anwar successfully ousted Ghafar by using Sabah. If he can do it once then he can do it again. The money from the loan was supposed to ensure that he had the support of key Umno players in Sabah and elsewhere. However, everything fell apart when the Asian Financial Crisis hit soon after and Anwar was subsequently ousted and arrested in September 1998.

And now the case has come to court. And in this court hearing a lot of shit is going to hit the fan. We are going to hear about nominees, front men, fall guys, beneficiaries, benefactors, and a lot of conspiracies and counter-conspiracies that are going to make your head spin.

The end game was to take over the seat of the Prime Minister. The game plan was to raise as much money as possible to finance this exercise. The vehicle was Hong Leong. The financial planner was Rashid Hussein. The fixer was Quek Leng Chan. The executor was Seow Lun Hoo. The face of the deal was Faiz Abdullah. The fall guys were eight nominees under whose names the loan was obtained. The sweetener was the ‘gold mine’ RM625 million RRI land in Sungai Buloh.

It was supposed to have been a win-win situation whereby all would live happily ever after. But, as usual, there must always be a spoiler. And the spoiler was Dr Mahathir who refused to roll over and play dead but chose instead to fight back.

If you have some free time, do attend the hearing tomorrow and witness what is going to be revealed in court. This is probably going to be a more exciting case than Anwar’s Sodomy 2 trial.

As I have always said: behind every Malay Umno politician is a Chinese business tycoon. The Chinese need the Malays to get ahead. The Malays also need the Chinese to get ahead. The Malays have political power and know how to abuse this power. The Chinese have economic power and know how to invest their money in the right politician.

Melayu Perak said...

But sometimes the Malay Umno politicians do miscalculate their political moves. And sometimes the Chinese business tycoons do make a bad investment. And in this case about to be heard in court, we shall be told how Anwar Ibrahim and Quek Leng Chan bit of more than they can chew and are now suffering the pains of indigestion.

But why is Hong Leong suddenly resurrecting an old case from 1997 that had long disappeared from the radar screen? Why not let sleeping dogs lie? After all, a massive loan of RM445 million was given to eight nominees who in the first place were not qualified to get a loan of that amount and certainly do not have the means to pay back the loan even if you win the case.

Well, Quek Leng Chan is now in the government’s bad books and he is worried. He knows that Anwar will never become Prime Minister unless Pakatan Rakyat takes over the federal government. But Quek Leng Chan has written off any possibility of Pakatan Rakyat taking over the federal government -- hence also the chances of Anwar becoming Prime Minister. So, Quek Leng Chan is washing his hands of Anwar and is hoping that by taking this case to court it will be revealed that Anwar is the person behind this whole thing. This is Quek Leng Chan’s way of wiping the slate clean and proving to the government that he is no crony of Anwar (if not why would he take this case to court?).

But the court case may backfire on Quek Leng Chan. Not only will Anwar be exposed but Quek Leng Chan’s role will be revealed as well. And this case will be an albatross around both Anwar’s and Quek’s neck. Don’t we live in most interesting times?

alfa4M said...

musangka xpayahlah nak bersamba ala Brazil..kerajaan BN lebih baik dari pakatan rakyat..ini diakui oleh rakyat Malaysia dn seluruh dunia..rasuah,kroni,nepotism,penipu,diskriminasi,tak bermaruah,semuanya kepunyaan pakatan rakyat..lebih teruk dari BN.harapkan pagar,pagar makan padi.mana khalid gagap suruh selesaikan masaalah diklang tu..jgn pndai terima jawatan tapi xtahu jalankan tugas dn tanggungjwb.tahu hanya salahkan org lain aje..tak pernah mahasabah diri sendiri.kami rakyat Selangor akan pastikan PKR(parti kelentong rakyat),PAS (parti agama sesat),DAP(dog n pig)hancur pd PRU13 nanti..mereka hanya layak jadi pembangkang 24 jam.gagal dlm pemerintahan..lebih sudu dari kuah.

musangka said...

"Bang! Dasat ye, banjir kat Klang"

Ya! Jenuh le depa bersampan.

"Qis suke main sampan!"

Abg letih le yang....!

"Alaaa....abg rilek, bior Qis yg dayung!"

Ye ke?? YA BEDA BEDU....!

Hi hi..! Assalamualaikum!

Anonymous said...

Nak tunggu sampai ketika Pakatan & Musangka akan salah Allah kerana jadi kan Sungai Klang, bila habis salah kan UMNO.

Anonymous said...

yob tak terkejor..kalah lagi ngan kedah 3>0...binawe..nyampah i...

Anonymous said...

Musangka bodo ni masih nak pertahankan puak jahanam Penipu Rakyat perosak masyarakat tu pasai Musangka ni pengamal asobiyah ajaran Parti Anjing Suruhan (kepada DAP).

Musangka, kalau semua benda kerajaan persekutuan yang nak kena buat, kerajaan negeri buat apa pulak? Memang dasar bodo nak mampus musangka ni.

Penipu Rakyat nak rampas pentadbiran negara, kalau menang nanti mereka akan minta Barisan Nasional selesaikan semua perkara, di negeri tadbiran mereka sendiri pun mintak tolong Barisan Nasional, cakap Penipu Rakyat nak buat Negara Kebajikan, kebajikan jadah apa kalau semua benda nak salahkan kerajaan pusat nak salahkan BN, lepas tu minta tolong dari BN pula, Penipu Rakyat jadi kerajaan di Selangor buat apa? Main anak patung, main masak-masak?

Meluat tengok Teng Chang Kim tu, kalau semua nak dibebankan pada orang lain tak gunalah ko tu jadi ADUN, jadi speaker, ko tu dibayar gaji, makan gaji buta sajalah Chang Kim jahanam ni, itulah lantik lagi si bangang macam Chang Kim ini jadi ADUN dan speaker, mana tau buat kerja, sibuk mengarut di sana sini saja, masa sidang DUN sibuk ainaya ADUN BN, tapi Chang Kim dan ADUN Penipu Rakyat yang bodo tak reti buat kerja, berhentilah, Negara Kebajikan babi koranglah, isu banjir kilat pun nak suruh BN selesaikan, bagi Selangor kepada BN, baru BN selesaikan sebabnya Selangor sekarang ini diperintah oleh Penipu Rakyat, maka Penipu Rakyat kena selesaikanlah segala masalah dalam negeri mereka, apahal pula nak bebankan pihak lain pula.

Musangka bangang, hang dah la bodo, bangang pula tu, samalah macam tok guru hang sama-sama bodo dan sama-sama bangang, Penipu Rakyat tak reti buat kerja, tapi berlagak tuduh Barisan Nasional itu dan ini, rakyat sekalian, jangan beri muka pada si bodo yang bangang macam Penipu Rakyat ni masa PRU 13 nanti, kelak jadi mangsalah lagi macam sekarang ini. Teruskan perjuangan Barisan Nasional, tumbangkan Penipu Rakyat, dasar komunis tak reti buat kerja sibuk salahkan orang, Penipu Rakyat bodo nak mampus, bangang macam jahanam, dasar perosak, blah la.

alfa4M said...

Allah itu maha mengetahui dn adil..satu persatu ditunjukanya keburukan Aljuburi atas doa dan sembahyang hajat yg dilakukan oleh rakyat terutama sekali ahli PAS..terimalah akikat kebenaran ini jgn asyik ckp konspirasi UMNO/BN saja..seolah2 Aljuburi tu maksum..buka minda dgn penuh keinsafan dn tanggungjwb..yg benar tetap mengatasi yg batil..petunjuk dri ALLAH ini dah cukup menyedarkan pengikut2 fanatik mereka kejalan yg benar.guna hukum akal yg waras dn bukanya hukum perasaan yg songsang..musnah kita dibuatnya..wassalam.

Anonymous said...

musangka said...

Lori terbalik di Jalan 2, Lembah Jaya Utara telah pun dialihkan.

Aku dah kata dahhh....

Jgn dok berebut negeri, itu Allah SWT yg punya!

Padan muka!

March 30, 2012 10:29 PM

------------------------------------

Hang ni musangka, bukan saja bodo, kurang ajaq, perangai macam celaka, hang ni memang perosak sajalah, hang boleh suka kalau orang lain jadi mangsa, hang ingat nanti balasan akan menimpa kepada manusia jahanam macam hang ni, Parti Islam Se-Malaysia konon, PAS tu Parti Asobiyah Se-Malaysia dan Parti Anjing Suruhan (kepada DAP), memang musangka ni dah teruk dasar teruk nak mampus. Pergi jahanamlah dengan hang musangka, ingatlah balasan akan menimpa kepada orang kurang ajaq dan biadap macam hang ni.

Anonymous said...

musangka said...

HINA MAHKAMAH kena penjara setahun,

HINA ISLAM, kena RM25 aje!!!

Bila bala turun....salah bomba!

Kuak kuak kuak...!!!

March 30, 2012 11:12 PM

------------------------------------

Khalwat dengan bini orang boleh dibela, sebabnya puak PAS dan Penipu Rakyat, itulah PAS cakap pasal agama sibuk dok tuduh UMNO itu dan ini, tapi tak tengok dalam PAS dan Penipu Rakyat penuh dengan 'sopak', 'kusta', 'kudis buta', 'taun', 'malaria' dan macam-macam 'penyakit berbahaya' yang sedang melanda PAS.

Musangka, kalau khalwat dengan bini orang macam mana pula? Lepas tu kalau 'sodok' jubur jantan apa hukumnya? Kalau 'rodok' China doll apa hukumannya pula?

Jangan cakap banyaklah Musangka, hang jawablah kalau di pihak benar, kalau dipihak asobiyah pembela golongan mungkar, memang hang tak akan jawab punya, sebab hang pengikut asobiyah totok ajaran tok guru penyeleweng dari PAS = Parti Asobiyah Se-Malaysia, serban sekadar hiasan, jubah untuk menipu sajalah, perangai macam jahanam, pergi mampuslah dengna korang dasar perosak masyarakat.

Anonymous said...

Di harapkan pembaca penyokong BN JANGAN sesekali melayan musang babi ini kerana memang dasar mereka macam tu.

Biarlah dia melalak sorang sorang,jangan kita layan orang gila talak macam dia. Kalau kita layan dia ingat kita suka.

Dia adalah anak sepuluh, dia tak nak melalak kat blog lain, dia sebok kat sini. Bro GAP, saya tak berkenan langsung dgn dia, bukan sebab dia berlainan ideologi, tapi dia suka nak provoke dengan mentaliti low class dia. Apa kata bro BLOCK sahaja binatang ini daripada dia memekak kat sini.

Potong stim betul. Bukan saya tak boleh terima yang berlainan pendapat, tp dia ni memualkan.

Please GAP, just remove him. Jadi kurang kita bercakap pasal dia. Dia memang saja nak timbulkan provokasi, tu je, bukan apa pun. Menyampah aku kata abang jem pun!

Anonymous said...

Allah turunkan bala kepada kaum Nabi Luth kerana homoseksual... kita kena insaf dan mengambil iktibar dari kisah kaum Nabi Luth...semoga dijauhkan oleh Allah...

Anonymous said...

Pencacai dari pas hanya tukang sorak bagi pihak pkr dan dap,tukang pasang bendera tukang datang ceramah,tukang kutip derma,bila dapat perintah negeri hanya jadi tukang angguk.Kenapa parti yang dah setengah abad tak boleh menguasai pkr.Ini menunjukkan bahawa parti pas lemah hanya boleh jadi pak turut macam lembu kena cucuk hidung.

Anonymous said...

Salah satu faktor menyumbang kepada berlakunya banjir kilat di Klang ialah faktor SAMPAH yang menyumbat longkang dan saliran. Persoalannya mengapa tidak dibersih atau diselenggara dengan baik.

Anonymous said...

Melayu Perak - Good writing. Keep it up. We want to know the truth, the whole truth, nothing but truth.

Keep on reporting as we hunger for more.

Agreed that we abandon Musangka, as narrated in al-Baqarah, 13 - 18. Perfectly described as such.

Thanks

Jimmy Hillhead

Anonymous said...

anon 2:07 am.....

ini salah pusat!!???

Anonymous said...

pelik kan? tak pernah2 banjir seteruk itu sebelum ini..bila pakatan haram perintah..semua jadi semakin teruk..

banjir semakin teruk..
sampah sarap semakin teruk..
sungai semakin teruk..
maksiat semakin teruk..
babi semakin banyak..
demo semakin banyak..

bla bla bla..

apa ertinya itu? maksudnya pakatan haram memang haram jadah!

Anonymous said...

JANGAN SALAHKAN KERAJAAN PERSEKUTUAN..

SALAHKAN DIRI SENDIRI KERANA BEGITU TEGAR MEMBELA GOLONGAN2 LGBT WAHAI PENYOKONG PAKATAN RAKYAT!!! BARU BANJIR...KALAU DITERBALIKKAN BUMI MALAYSIA NI???

HAH...SOKONG LAGI LAH SPESIES KAUM NABI LUT SEMUA TUUUUUUU..

Anonymous said...

salah kerajaan pusat la pulak??

org selangor vote korang sebab nak yng lagi baik dan masalh yng ada dapat diselesaikan...

korang janji mcm2 masa pru dulu tpi bila dah dapat senang je korang tolak n salahkan kerajaan pula.....

Anonymous said...

wahhhhhaaa....babi betul puak nii...

Anonymous said...

JPS Malaysia dibawah kawalan kerajaan pusat UBN.... mereka diberi mandat & peruntukan untuk mengurus & menyenggara sistem perparitan utama dan sistem saliran negara. Apa yg JPS Malaysia telah lakukan?

Apa peranan Menteri yg bertanggungjawab dengan JPS dan sistem saliran untuk mengelak & menyelesaikan isu seperti ini?

Kalau jutaan boleh diluluskan untuk projek2 gah dan perbelanjaan luar negara pemimpin2 kerajaan UBN, bagaimana peruntukan untuk atasi banjir dan kebajikan rakyat?

Apakah kerajaan pusat UBN boleh berlepas tangan dalam isu banjir ini... ?

Pentadbiran pusat UBN terlalu "too politicking" dalam memberi perkhidmatan kepada rakyat seperti BR1M, bantuan SAR, bantuan subsidi baja padi, royalti minyak negeri, isu pengurusan air Kelantan yang pinjaman pembangunannya dikekang, dll?

Sewajarnyalah semua RAKYAT BANGKIT membuat PERUBAHAN secara stuktrural dan holistik terhadap tampuk kuasa negara yang hanya dipegang oleh segelintir kuasa elit UMNO/BN yang lebih utamakan kepentingan golongan aristokrat & korporat berbanding kepentingan ummat & rakyat!

Bye2 Umno... bye2 BN...
bye2 KORUPSI...
bye2 KONSPIRASI...
bye2 HIPOKRASI ...
bye2 OPPORTUNIST
bye2 AUTOKRASI...
bye2 MONOPOLI KAPITALIS...
bye2 DISKRIMINASI KEPARTIAN...
bye2 PROVOKASI POLITIK GANAS.....
bye2 MATERIALISTIK & HEDONISME....
bye2 UBN!!!!!

tolak UMNO/BN... tolak MUNKAR & FITNAH ........... tolak pemimpin2 JIWA KOTOR..... bentuk MASYARAKAT JIWA MURNI!

Anonymous said...

wahai panglima2 bn disini bukan medan sebenar anda.disini kita berdepan dgn yg ntah apa2, tapi di web sinar harian kita berdepan dgn panglima dan penyokong tegar mereka. mari beri penerangan dan penjelasan kepada mereka.TQ

Anonymous said...

Tak dapat peruntukan ke salahguna peruntukan. Duit pasir pun kan banyak.

Fencesitter said...

Anon 10:13 .. Dan PR boleh jamin yang semua ko katakan tentang BN tu tak akan belaku bila PR memerintah .... Tui aku ludah muka kau ... Kakkkk tuiiiii ... PR lagi teruk dari BN apabila memeriintah .... Tui aku ludah muka kau sekali lagi ..... Kakkkkkk tui ....

Anonymous said...

jps jage saliran la....parit2 n longkang area bandar under maintanence pbt...so xyah la nk salah kn persekutuan....negeri pn ade salah gak...kalo jps jge salran elok tp area parit n longkang2 xdiselenggara ngan baik oleh pbt,sbb2 bole banjir...coz air xdpt nk msk ke saliran beso (mcm sungai n ke laut)...

Anonymous said...

Tak Payah cerita panjanglah.Segala yang berlaku kat Malaysia ni semuanya salah UMNO. Mati kena langgar sebab tak pakai helmet pun salah UMNO.

alfa4M said...

semua rakyat Malaysia xusah buang masa..PRU13 nanti kita ctpangkah saja BN sbb marah,benci dgn pemimpin mereka..itu saje cara tukar pemerintah...habis cerita..selesai masaalah..xpayah nak bertegang leher dan buat dosa kering.

alfa4M said...

kpd semua blogger pro-kerajaan..apa jua komen yg berpihak pd pembangkang hrp cantas kerana buah fikiran mereka merosakan negara..kita berckap soal kebenaran dn kebaikan saja..yg merugikan agama,bangsa dn negara diketepikan..kita mesti tegas dlm perkara ini..blogger pro-pembangkang melakukan perkara yg serupa..komen2 saya semuanya dibakul samphkan kerana menentang mereka..dgn mereka kita xperlu bertolak ansur,bertimbangrasa dn mengamalkan kebebasan bersuara..nanti kita yg rugi..mereka hipokrit..xperlu dilayan..hanya beri ruang kpd komen2 yg positif utk agama,bangsa,negara.hrp beri perhatian serious tentang perkara ini..jgn jadi kaduk naik junjung.