IKLAN BERBAYAR

Thursday, May 17, 2012

TUNKU AZIZ DAN HASAN ALI MANGSA POLITIK BARU.

masa sambutan black 14 di stadium kg baru tahun 2008, anwar ada menyebut mengenai agenda politik baru.

mood pada waktu itu cukup menyebelahi pakatan. mood itu terpaksa anwar layan dengan memberikan harapan kepada seluruh penyokong pakatan akan bakal terbentuknya sebuah kerajaan baru malaysia pada tanggal 16 september 2008.

ekspektasi penyokong pakatan membuak. dibuakkan lagi dengan kemenangan bertalu-talu siri pilihanraya kecil bermula di parlimen kuala trengganu.

anwar siang malam bercakap mengenai new politics.
kit siang juga bercakap mengenai politik baru.
sementelahan pas pulak siang malam kumat kamit mulutnya berzikir nama putrajaya.

baik dalam pentas ceramah, sidang media, program dan wacana new politics sama sekali tidak akan lengang daripada menjadi bahan huraian.

inzal dan angan-angan politik baru sampai ke tahap segalanya akan selesai.
ya itu janji pakatan, segalanya akan selesai.
ia turut didokumentasikan dalam janji 100 hari pakatan.
manakala buku jingga pula merupakan bible pas, bible nik ajis,bible hj hadi apatahlagi pakatan.

janji politik baru ini menarik. mereka akan selesaikan segala masalah rakyat. dari hutang PTPTN, hutang bil air,cukai..

bersih mengenai rasuah. tiada lagi kontrak runding terus. jaminan kebebasan hak bersuara. freedom freedom dan freedom.

janji politik baru macam perayaan hippies yang menentang penghantaran anak muda amarika ke perang vietnam.

lina joy murtad itulah manifestasi politik baru.
hina azan suboh oleh namewee itulah politik baru.
12 orang islam di hallelujahkan di DUMC itulah politik baru.

gadai kalimah ALLAH itu jugak politik baru.

oh ya lupa, kaunseling jam 3 pagi dengan bini orang jugak politik baru.buang mak sendiri itu politik baru.


baby, list itu berterusan la. tak larat nak jilidkan satu persatu.tapi korang tahu bagaimana politik baru itu dipersembahkan.

belasah polis,terajang polis,tendang polis,pukul ramai-ramai polis waktu perhimpunan itu perayaan politik baru. 

dalam keadaan itupun beberapa samdol umno teralit dan terpaku dengan kilauan politik baru.

saifudin abdullah meraikan penyertaan pelajar berdemo bersih. katanya mereka menyertai pesta demokrasi dan bukannya parti. kadang-kadang dia nak bodohkan siapa aku tak tahu.

tengku razaleigh juga meraikan politik baru.

namun dalam keadaan sebegini pun, umno tak pernah nak amik tindakan disiplin kepada 2 pemimpin ni.

pada januari 2011, hasan ali dipecat. sampai sekarang dia tak tau punca dia dipecat.

dia dipecat kerana membantah isu 12 umat islam di DUMC.

semalam tunku aziz belah dari DAP. dakwa tunku aziz DAP tak dapat menerima kritikan dalaman. sama isunya dengan hasan ali.

jelaslah propa pakatan mengenai ide kebebasan dan new politics tak diimplementasikan secara zahirnya.

mudah cerita politik baru ni layak dijenamakan dengan produk tong sampah politik.


31 comments:

FuCK, PUKimaK Blogger UMNO said...

JAKIM Bersama UMNO - Gandingan Mantap MEDIA PRIMA dan UTUSAN PORNO membuahkan hasil. Lihat sendiri BUKTI 'Transformasi Besar Kpd Generasi Muda' telah berjaya!

Usaha Berkesan TV3
1~BUKTI 1 * (HOT)
2~BUKTI 2 * (HOT)
3~BUKTI 3
4~BUKTI 4
5~BUKTI 5 * (HOT)

Usaha Berkesan Utusan Malaysia
1~BUKTI 1
2~BUKTI 2
3~BUKTI 3


Sumpah Aku Akan Lingkupkan Putrajaya Jika Generasi Muda Terengganu Tidak Jadi Perdana Menteri Malaysia Ke-7 Sebelum PRU ke-13 Tanpa Perlu Berdolak-dalik!!
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3155

Anonymous said...

politik baru juga memberi lesen kepada orang muda untuk cantas si Anu kalau si Anu gagal lagi pada 16 September ini (4 bulan dari sekarang). last warning gitu.

Anonymous said...

politik baru juga akan memberi laluan kepada MakYeh2 setelah PakYeh2 tidak dapat berdepan dengan umum dek kebebalan sendiri.

makanya jangan hairan selepas ini kalau mamee, anak perempuan dan maduri akan menguasai dunia politik baru setelah PakYeh2 diperintah duduk rumah.

Anonymous said...

bang, kertas tandas tua ada jual kat mana?

Anonymous said...

ARTIS PONY JUGA ADA PERASAAN MALU.

NAMUN DEMI KUASA, GOLONGAN SONGSANG AKAN BERBUAT APA SAJA UNTUK MENDAPATKANNYA.

DAN INI TERMASUKLAH MEMALUKAN ARTIS PONY.

SUDAH TENTU ARTIS PONY AKAN TUNTUT GANTIRUGI APABILA GOLONGAN SONGSANG YANG SANGGUP BERBUAT APA SAJA ITU BERKUASA.

Anonymous said...

May 17, 2012 6:47 PM

dapatkan dari pasar malam di tempat anda. tq

ADMIN

Anonymous said...

WOMAN POWER pasti akan mengambil alih posisi politik baru makanya diharapkan para juak telah bersedia.

Woman bukan saja tinggi amanah apabila berhutang malah lebih berintegriti kalau jadi ketua pembangkang.

Anonymous said...

Blogger FuCK, PUKimaK Blogger UMNO - May 17, 2012 6:34 PM

sumpah sumpit bawang nenggala, syamsidar boncit anuar yang tala.

takut takut sumpah makan diri aje. siapa lah engkau nak bersumpah. duduk pikirlah dengan dada lapang dan jangan amarah sangat; agak agak sumpah orang macam engkau ni Allah nak makbulkan tak? nik aziz tu dengan serban yang besar pun belum tentu doa dia dimakbulkan Tuhan, inikan pulak orang macam engkau ni, mengatakan porno, tapi diri engkau tu lebih porno lagi. nama pun dah melambangkan diri engkau yang sebenar. bermakna engkau ni sememangnya tak sekolah kerana engkau tak tau peribahasa yang mengatakan mengata dulang paku serpih, mengata orang engkau yang lebih. bila ada modal sikit satu alam maya nak kau taja sedangkan pintu hati engkau tu dah terhijab. berapa bayaran engkau dapat untuk berbahasa yang saperti bukan orang melayu? nak sebut nama kau je aku dah jijik inikan pula nak ikut perjuangan engkau. pergilah main jauh jauh dan aku fikir blog pembangkang akn bela setan macam engkau ni derana taat mengikut segala perintah tuan.

kalau engkau ni orang melayu dan beragama islam, buatlah sembahyang istikarah dan mintak Allah berikan petunjuk kebenaran perjuangan engkau ni, FAHAM?

Anonymous said...

anon - May 17, 2012 6:49 PM

alamak pasar malam je? ingatkan pasar raya. barang yang macam tu cantik dengan gambar yang menarik cuma dijual dipasar malam? hmmmmmmm sampai macam tu sekali std gambar tu ye? gambar tu macam kenal jer. gambar tu mirip pemimpin pembangkang kan? kalau dah pemimpin bertarap jamban (terbayang pula jamban semasa kecil dikampong), macamana pengikutnya pulak agaknya, tarap apa pulak. syarikat mana agaknya yang mengeluarkanya .........

Anonymous said...

minta kawa2 mana yg berpengetuan lebih utk bg pendapat pasal 'kobat'..mcm dia menetang veteran askar bersenam dpn rumah albiga. curious ni..


''
Sehubungan itu, KOBAT menyeru kepada seluruh warga tentera dan bekas tentera agar bersama-sama untuk melakukan perubahan di dalam PRU akan datang. Kita tidak boleh dimalukan lagi oleh spesis-spesis jijik yang menggunakan nama bekas tentera untuk mengampu sang rejim demi untuk perut-perut mereka, sedangkan warga tentera dan bekas-bekas tentera terus terabai dengan janji demi janji.

''

kutib dr blog pembangkang..

Anonymous said...

Haha....yg dok berangn anuuwar ngn kitasiang, tp yg bodo nyer neek najies siang malam dok kumat kamit cipta fatwa2 bodo utk halalkn malaun2 tue...hahah...bodo btul neek najies nie...sama bodo ngn setan2 parti ajaran setan tue...hahahaha...utk bro atas skali tue, elok sgt ar ko sumpah2, mana tau ko pn bleh jd bodo gak mcm neek najies x pn jd sesumpah...hahahah...damn!!!!

FuCK, PUKimaK Blogger UMNO said...

Sex dan samseng - politik baru UMNO. Bodohnya Puteri dan Pemuda UMNO yg diperbodohkan oleh UMNO. Mana ada transformasi pemuda dan meremajakan parti

Anonymous said...

hahaha...bro kt atas nie...mmg btul ko tulis...kalo org2 pgayr ngn parti ajaran setan tue kuat sex, asik nk menutuh bini org, asik dlm kepala otak nk beromen jer keja, mmg UMNO kena war2kan...hahaha...btul x?kalo Malaysian x tau setan2 dlm pgayr ngn pasri ajaran setan tue kuat sex...hahahaha...aku rasa kalo UMNO nk diremajakan pn ok gak...sbb neek najies pn dh teringin sgt nk jd artis..kn?hahaha...sama2 bodo ar korg nie...hahahaha...

Anonymous said...

Anon 7:19 PM,

dalam kerabat perwira, bukan satu rahsia bahawa geng pencen ada juga yang kembali ke pangkuan agama macam segolongan artis yang apabila di penghujung nyawa masuk politik untuk mendalami agama...

golongan yang kembali ke pangkuan agama ini macam juga sesetengah parti politik akan gemar meletak hukum cuma kerana perbezaan pandangan.

Anonymous said...

PKR..parti seks bebas..

Anonymous said...

namun dalam keadaan sebegini pun, umno tak pernah nak amik tindakan disiplin kepada 2 pemimpin ni.

Anonymous said...

PKR..parti seks bebas..

===============================

Setuju sekali, dlm blog ini pun mereka buat bagitu , apalagi kalau blog mereka sendiri, Pastikan jika anda hendak menjengok blog mereka, pastikan anak2 sudah pun tidur atau lebih baik lagi jangan tengok langsunglah.

Anonymous said...

Anon 6.47,Anon 6.49,Anon 7.11

Tak pyh nkk berlakon !!

Anonymous said...

yeahh hidup umnoo.. aku lbih suka hidup dalam pemerintahan umno beb.. nak berjudi senangg.. belmbak permis2 judi dan yang besar2 pun ada.., dan yang lagi aku suka.. bila perempuan2 melayu banyk yang rosak.. dan banyk tempat2 hiburan, aku suka gile beb.. siang malam leh angkut pompuan mlayu senang2 je.. haa lagi satu yang paling aku suka.. rasuah beb.. najib yang ajar aku.. dn paling expert skali die ajar aku bab tipu orang.. senang je.. janji ade duit smua orang kite boleh tipuu siries bebb..

Anonymous said...

tu pkr tu..ckp zina da lah... siap kata sedekahhhh..tu pkrrrrr tu...

paeti ni ko nak jdikan pm...

Anonymous said...

aku xpernah plak angkut...lu selalu angkut bawak umah ke brother

Anonymous said...

Cuba kita pikir ...

Nik ajih mau dia simpan org mcm saiful bahri..
Si Adin selising tu ..sbb nak jaga kememenge pas....

Tun M ...
Pecat....kasi buamg ...

Apa maknanyee tuuuu....

Anonymous said...

aku... kalu pas
shake hand dgn umno...baru aku sokong pas smula...''

bergabung dgn dap aduhhhh
ibarat nak makan panadol teemakan racun tikus...

nk jd baik pun xleh...tgk hasan ali (makan hati betui dia. skrg....)

REZAB Tanah Melayu said...

Orang Melayu dan GOMO @ http://rezabtanahmelayu.blogspot.com

Anonymous said...

Satu kupasan yang simple dan benar..sehingga tak tahan mangkuk yang cuma boleh berhujah dengan gambar porno sahaja..Tabik GAP!!

Anonymous said...

hahaha....weh ANON May 17, 2012 11:22 PM....lu mmg btul ar bro...gua pn suka gak UMNO nyer govn...tp gua pelik cket bab berjudi, yg gua slalu jmpa beli nombor nie org kelate, yg slalu laga2 ayam nie kt kelate...diorg blajar ngn neek najies kot kt kelate...gua lg suka beb psl pmpuan Melayu lu sebut tue, tp yg plg culture shock bila dtg town slalu pmpuan dr kelate, habis sumer nk bukak bila smpi KL tp yg paling hebat kalo org kelate wat video 3gp, memanjang jer nk gangbang, x mau 1 by 1, tue yg lu suka kn bro?mngkn hardcore sex tue diorg blajar ngn neek najies kot ngn setan2 dlm parti ajaran setan kt kelate, diorg sumer suka rmbat bini org, lu mmg suka MILF kan bro?last skali bro. lu kt Najib rasuah, tu lu nyer ayat tp neek najies kt sedekah ngn tajaan...maksud sama prkataan jer lain, len kali lu soh neek najies ajar lu plak, org tua kutuk tue lg hebat menipu duit org, bkn setakat duit bini org pn dia rembat...gua mmg suka neek najies..tue pasal dlam parti ajaran setan bini org x selamat...hebat btul neek najies tue..lu jgn bljar ngn Najib jer g msk pondok neek najies mana tau dia bleh ajar fatwa2 bahalol kt lu..lu bleh jd murshitdoll parti ajaran setan plak..bleh rembat pmpuan Melayu mcm lu ckp tue...lu pnjm skali kain atas kepala neek najies tue skali..trus naik surga ngn neek najies skali lps nie...gua mmg suak ar lu bro...hahahahaha

Anonymous said...

Blogger REZAB Tanah Melayu said.. - May 18, 2012 12:21 AM

sorrylah bro'. blog anda tak dapat nak komen. kena buka ID. tapi gua dah baca memang sempoi, cuba nak komen tapi mmmmmmmmmmmmm. setakat baca jer

Megat Alam Gempita said...

Dulu YB Zulkifli Nordin dipecat kerana mempertahankan kesucian Islam...yes ada khabar baik seorang lagi 'mujjahid baru' akan keluar dari fuckatan. Tunggu lampu hijau untuk declare...saksikan kejutannya tak lama lagi!!!!

Anonymous said...

SATU LAGI POLITIK BARU IAITU KEBEBASAN AGAMA DAN SEKSUALITI ..APA YANG DISEBUT OLEH RAJA PETRA TENTANG CHUA DAN NURUL IZZAH DAN ANAK LUAR NIKAH SERTA PENGUGURAN BAYIJUGA MERUPAKAN PLOTIK BARU BRO..HIDUP ANWAR HIDUP HADI AWANG DAN HIDUP KIT SIANG.

Anonymous said...

Politik Baru atau Politik BARUA?

Idea yang dibawa oleh pembangkang adalah idea longkang - busuk dan meloyakan. Itu sebab mereka tidak berani bertarung idea dengan BN dibawah DS Najib.

Dunia mengakui tranformasi yang dibawa oleh DS Najib adalah baik dan boleh membawa Malaysia ketahap yang lebih tinggi.

Pembangkang yang diketuai oleh Anwar Ibrahim masih lagi terkial2 dengan slogan reformasi yang sudah basi. Tidak cukup dengan itu mereka mula menerapkan slogan revolusi.Kebodohan mereka cuba ditutup dengan pembohongan demi pembohongan. Hanya merekayang terencat akal sahaja yang masih gagal membezakan antara realiti dan fantasi. Mereka syok sendiri sebenarnya sedangkan majoriti ralyat telah bersedia untuk menghukum mereka di Mahkamah Rakyat (PRU13) kelak.

MTK

Anonymous said...

Bodoh la ko ni....yg ko cakap tu negeri Selangor tuuu mcm2 ada.
Ko memang selalu buat benda maksiat tu kat negeri Selangor kan.......takziah PgayR,DAPig dan terutama hamPAS.