Friday, July 13, 2012

MENJAWAP FITNAH TERHADAP TUANKU SULTAN JOHOR (BHG 2)


Hari ini pihak kami akan persaksikan kepada pembaca surat kamal hisham yang ditulis oleh beliau kepada Tuanku Sultan Johor.

Dalam kandungan surat tersebut kamal hisham telah menyatakan kekesalan beliau kerana telah membuat salah.

( Kandungan penuh surat KLIK SINI. )


Malah dalam perenggan ke 3, kamal yang panas buntut dengan  tindakan Tuanku yang membuat laporan polis mengenai Akta Hasutan juga menafikan pembabitan beliau dalam memfitnah tahap maksima terhadap Tuanku Sultan Johor.

Nafi ? Yang penulis blog khayal morfin tu dapat bahan dari mana ?


Cuba lihat kenyataan bloger morfin dalam artikelnya yang ke 18.


Dia ada menyebut 'Dah 10 hari aku tak terima sebarang maklum balas dari mamat cipet (kamal hisham) sejak artikel 17.'


'Anggota aku sentiasa maklumkan perkembangan terkini mamat cipek ni. Facebook dia rajin pulak dia update.'


kamal kenyataan bloger morfin kat atas ni bukan ke ada pembabitan kau dalam memfitnah Tuanku Sultan ?

Ada kenyataan lemah dan kantoi yang telah kamal secara tak sengaja keluarkan.

Pertama pada tarikh kandungan surat. (11 januari 2012)

Surat tersebut telah menyatakan akan kekesalan beliau dalam tuduhan memfitnah Tuanku Sultan.

Namun pada 31 jan 2012, melalui sidang media proksinya jelas menyatakan point-point bertaraf 'spekulatif' yang mendakwa ada orang nak bunuh kamal hisham.

Di saat kamal menulis surat mohon maaf kepada Tuanku Sultan, selang beberapa hari jugak dia dan gerombolannya mengadakan sidang media memburukkan sekali lagi Tuanku Sultan.

Game apa yang kamal main ni ? mudah sahaja. Di belakang dia cerita lain, di depan dia akan pusing cerita lain.

Saksikan sendiri video penuh sidang media kamal hisham. 

Juga saksikan sendiri bagaimana peguam kamal kantoi.

53 comments:

Anonymous said...

Musa Hassan: “Jika jenayah tak teruk, tak perlulah menteri-menteri dan orang kaya guna ramai ‘bodyguard’.” —

Anonymous said...

anwar pun ramai bodi guard.

pas guna unit amal pun ramai bodi guard.

Anonymous said...

celik undang-undang tapi buat tuduhan bersifat peribadi di laman awam,

celikkah

Anonymous said...

apa jadahnya jenayah 'diluar' sana berkait dgn berapa pasang orang itu nak pakai bodyguard...? .....klu free service nak taruk satu batalion sdri
punya pasallah....lumrah klu dtg gi majlis...satu kereta berkongsi 5 orang kawan...kira bodyguard gak!......

mazda said...

macam style Anwar ja..

Utus surat pada Tun Dr Mahathir, mohon maaf bagai...

Tapi dalam sidang media attack...
uih

Anonymous said...

How to proof that the letter was really from Kamal Hisham...??? Signature...? who can proof that it's his signature then..

Anonymous said...

INI VIDEO PALING KANTOI LAH BEB :)

Bomo Siam said...

Yg rakyat ramai nak tau ialah....

Apasai raja2 ni guna bodyguard? Sapa bayaq upah? Duit upah tu, mana mai?

Jawab betui2!

Tak betui, aku BALUN! Betui kalu, aku sengap!!!

Bomo Siam said...

Kalau Anwar pun guna bodyguard, aku nak tanya jugak, PASAI APA?

Sapa Bayaq upah? Duit upah mai mana?

Pasai apa percaya bodyguard lebih pd percayakan malaikat?

Jawab betui2!

Tak betui, aku BALUN! Betui kalu, aku sengap!!!

Anonymous said...

unit amal pas acah-acah bodi guard.

lepas jadi bodi guard, kutip duit rakyat kononnya derma jihad.

lepas tu makan sama sendiri.

sian keluarga memali dirembat duit oleh pas.

Bomo Siam said...

Lagi satu......

Yg rakyat amat2 musykil ialah, kenapa raja mudah benor dpt AAA1, BBB2, CCC3 or JKK4!

Pasai apa rakyat payah dapat benda2 camni?

yogibear's season said...
This comment has been removed by the author.
Bomo Siam said...

Sapa dpt jawab soklan aku ni, dia memang terrer!

'Antara Hang Tuah & Hang Jebat, sapa yg MENTALnya tarak auto update?'

yogibear's season said...

lomo 346,

Lagi satu......

Yg rakyat amat2 musykil ialah, kenapa raja mudah benor dpt AAA1, BBB2, CCC3 or JKK4!

Pasai apa rakyat payah dapat benda2 camni?

----------------------------

Ada 9 olang laja sulah pening maa..

Haiya!..Lu mau kasi tambah lagi ka?

Yumyamton, yumyamton.

Bomo Siam said...

Pasai apa suka sebut 'AMPUN TUANKU'?

Kenapa tak sebut'Assalamualaikum Tuanku'?

Bukankah 'tuanku' itu....Ketua Ugama?

Bomo Siam said...

Yg sebenornya......

Banyak kesilapan kita dlm hal 'menilai' kedudukan sebenar DYM Sultan ni dlm kehidupan kita.

Lebih ramai yg terikut, dpt yg mengikut!

Tak gitu, Jin?

yogibear's season said...

Lomo,

Itu celita Hang Jebat sama Hang Tuah olang Alab ciakap 'Qil' ... melayu ciakap 'kata celitanya'...siapa ciakap???

Talak betoi punya!

Anonymous said...

pada pendapat aku dia tulis dalam artikel 17 ttg peguam tu, lepas sepuluh hari masih belum ada respond dari peguam berkaitan artikel 17, dan bukannya sejak artikel 17 tersiar peguam tu tak beri apa-apa lagi maklumat.

pada aku maklumat dan respond berbeza.

Bomo Siam said...

Kepada Sang Raja yang akrab dengan segenap lapisan rakyat Melayu seluruh desa, itulah dia “YANG DIPERTUANKAN”; yakni, dijadikan simbolisis “Hulu Kepala” masyarakat sekelompok;

Raja Yang Dipertuan itulah dia yang berkesanjungan martabat, “DI BATU JEMBALA” mereka; yakni baginda selaku Tuan Penghulu itulah yang diletak berkedudukan laksana di atas sebuah batu perjembalaan istiadat, yakni, ‘peterakna’ [ dari sebutan asal"Patu"= dalam bahasa Melayu kuno ertinya“batu”; dan Rakna, iaitu, “ permata” dari pengertian Sanskrit.]. Implikasinya = “Kedudukan Gemilang” di mercu Bukit Saguntang.

Peterakna itu berada di puncak kegunungan negeri (‘takhta’); dan Tuan Penghulu itu kian dipinta bersinggah di sana (‘singgahsana’) demi bermajlis memayungi mereka. Maka panggilan timang-timangan bagi Sang Rajanya itu ialah “Payung”;

...Pepayungan yang berkembang itu (‘Raja Pemerintah’ @ Raja Yang DiPertuan) sudah pun bak dipegangi tunjak-tangkainya (seandai batang payung) oleh mereka BERTETAMPAN (beradat) ... Tetampan itu bertekat dengan cogan kata: ~

“ BAKA BERTUAH PENGHULU KAMI, DULI MERENDAH DISANJUNG TINGGI ”.

Assalamualaikum, Tuanku!

Anonymous said...

HANG PI BACA 60 ARTIKEL BLOGER GILA LA BAI.

BANYAK YANG KAMAL SUMBAT KAT SI MORFIN UNTUK JADI BAHAN FITNAH.

Anonymous said...

Gua perati video kantoi ni.

Takdak sapa-sapa ka boley masukkan video ni dalam kategori 'Anugerah video kantoi' ?

yogibear's season said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Jangan la pertikai psl Raja2 Melayu terutama Sultan Johor. Jgn biadap. Aku anak Johor, jangan nk pertikai Sultan aku. Rakyat Johor sayang Sultan kami.

Anonymous said...

Sultan Johor payung rakyat jelata.

Allah Peliharakan Sultan.

Daulat Tuanku!!!

Anonymous said...

Daulat Tuanku!

Bomo Siam said...

Yg tak bole di pertikaikan, hanya para Nabi & Rasul saja!

Alangkan Tok Imam lagi dipertikaikan, inikan pulak hanya sekadar......!

Anonymous said...

PERTIKAI TU BOLEH...TAPI TAKKAN TAKDE ADAB?

KALAU ANAK KO KUANG AJAQ, KO NAK BIAR JE KE? FOR SURE KO BAGI SIKIT PENGAJARAN. BUAT MALU ORANG TUA JE KALAU ANAK JUANG AJAQ..

CAMTU LE CERITERANYE...

Anonymous said...

langsung tak dak faedahnya sistem monarki ni,patutnya dah lama di mansuhkan,membazir duit pembayar cukai.

Anti PR said...

Belilah dikedai 4d bro. Ilmu kuranglah tu.

Anonymous said...

Bomoh SundalSiam ni cakap burit bukan pakai mulot.

Terserlah kebodohan pulaktu pakai nama rakyat. Rakyat kebabai. Rakyat tu cuma ko sorang jet aka Rakyat yang bodoh lagi bahlol.

Oiii Bodoh HaramJadahSiam ko amek peler ko sendrik dan ko sumbatkan pat mulot ko.

Anonymous said...

Bomoh SundalSiam suka bebual konek.

Aku nak tanya ko sikit. Kenapa bila orang pertikai Nabi N.ajis ko melalak mcm ko mati Mak ko mati Bapak ko??

Anonymous said...

Sial la lu kamal. Gua sokong lu dekat setahun rupanya lu kencing gua beb. Lu ni memang keturunan penipu ke kamal? Lu dah songlap lu duduk diam2 sana boleh!? Gua malu lah sokong lu tapi rupanya lu kantoi kencing hangit tak ingat. Lu memang tak kerja ke kat sana?? Gua rasa hari2 lu bukan kerja sbg peguam tapi sbg pemfitnah semata2 sebab lu panas lu dah kantoi, lu nak buat benda ni sampai tua ke kamal? Lu tak rindu ke nak balik kg melayu, ramai kawan2 rindu nak bertepuk tampar gn lu.. lu kan tak salah.. balik la..

Anonymous said...

Tak demonstrasi ke puak2 kaki bodek UMNO Johor .... Depan istana tuu.... Bantah pak syed ni ......

Anonymous said...

UNcle seekers dibebaskan, siasatan dapati tiada kaitan dengan Lawyer Kamal. Lawyer Kamal mangsa fitnah terancang oleh sultan Johor. Nampaknya group Sultan dan pecacainya gagal nak "frame" Kamal. Kesian dan kempunan. Hati busuk Allah tak restu.Allah sentiasa lindungi Kamal. Amin.

Anonymous said...

Molly said, "saya pernah jadi PA kepada Peguam Kamal, saya jamin 200 peratus ini bukan tanda tangan Peguam Kamal. Pasti yg cuba ambil kesempatan kepada ex boss saya yng handsome tu. Saya percaya Peguam Kamal seorang lelaki yang , baik, amanah dan jujur. Fitnah manusia sekeliling cuba menjatuhkannya. Saya sokong Peguam Kamal!

Anonymous said...

ASKAR TIMBALAN SETIA NEGERI, JMF , PATUT DIBUBARKAN KERANA MERBAHAYA DAN TIADA FAEDAH , MEMBAZIR DUIT RAKYAT. HAPUSKAN JMF SEGERA

Anonymous said...

SPRM SILA SIASAT, Benarkah sultan Johor bedal duit lif di wad diraja Johor HSA. Harga Lif sampai RM2 Juta????. JKR , apa ni ?kenapa ikut arahan yang tak betul. Habis rakyat ditipu. LIF BERHARGA 2 Juta??? Lif emas ke? SPRM ph SPRM jangan tidurlah. tangkap Jerung tu, jangan tangkap ikan bilis je.

Anonymous said...

Rakyat Malaysia ditipu Sultan, ini berita HANGAT. Seorang Suktan sudah berdrama dan bersandiwara bahawa dia hadiahkan kepada PDRM beberapa kereta dan motosikal berkuasa tinggi. TAHUKAH ANDA anda ditipu oleh Sultan yang berlagak dan angkuh itu. TUNGGGGGGGGUUUUU!Kisah sebenar menyusur.

Anonymous said...

TAHUKAH ANDA BAHAWA SUMBANGAN PRIBADI SULTAN MASA KEMBARA MAHKOTA SEBENARNYA BUKAN DUIT SULTAN CUMA DIARAH SEBUT BEGITU?????RAKYAT TERTIPU LAGI. KESIAN ORANG JOHOR

6803man sarawak said...

Wa xtau apa2.wa xda sultan..wa ada raja saja,raja brooke

Anonymous said...

pada saya sultan 'tertentu' ttp ada salah dan dosanya, ada tamaknya dan ada perangai buruknya, kerna Raja itu juga manusia biasa punya nafsu besarnya. .
nak kata Raja tu bagus sanggat sempurna segala pun tak boleh, lagilah salsh!

ada masa Raja harus ditegur oleh rakyat. ..ada ketika sang Raja harus mendengar kata dan suara rakyat, bukankah nasihat melayu mengatakan Raja dan rakyat itu umpama darah dan daging, isi dan tulang, ada isi tulang tiada itu cacat. ..ada tulang tp isi tiada itu juga cacat

tapi kerna bangsa melayu itu sebati dgn sistem Raja, tambahan pula sejarah bangsa melayu itu sendiri dgn nyata mengatakan melayu dan Raja itu tk dpt dipisah, ada pula istilah taat. ..derhaka dan sebagainya, maka menyentuh atau hina atau sebut pasal raja dikira tak baik, biadab dan kurang ajar

seharusnya jika rakyat disuruh matang dan berfikiran terbuks, para Raja jg harus matang dan sentiasa terbuka pada kritikan rakyat, seharusnya para Raja jgn berselindung disebalik status dan kekuasaan utk selamat diri atau menyembunyikan kesalahan

sebagaimana titah Raja Nazrin (Perak) jgn sampai institusi Raja dipandang hina dan tak guna oleh rakyat, jgn sampai institusi Raja itu lrmah dan terhina oleh perbuatan sesetengah Raja itu sendiri !!

sbb itu pepatah melayu berpesan Raja adil raja disembah. ..Raja salah harus disanggah, itu pesan nenek moyang kita, pasal apa ada pesan sebegitu?
kerna nenek moyang kita dah ada pengalaman diperlakukan oleh Raja yg beraja dimata bersultan dihati, yg kejam, yg rakus tamak haloba, yg menipu rakyat, pukul suka hati, paksa orang ikut kehendak nafsunya!

pun demikian tak semua Raja begitu. ..hanya raja tertentu! Ada Raja yg baik malah ada Raja yg alim dan berilmu baik, malah ada Raja dinegara ini yg beramal dgn tarikat Nasqabanfiyah. ..cuma dia tak heboh

kesimpulanya ialah kita jgn trlalu sentimental pada Raja, raja yg baik kita wajib taat dan hormat, tapi jika Raja dah nyata salah kenapa kita hanya membiarkan?

Anonymous said...

Selama ni sikamal yang dalang pada unclemorfin tu. Dia songlap duit pelanggan di pebajatnya semasa jadi peguam dulu, dia lelong nama Kerabat Johor untuk pow orang, dia songlap duit komisyen zakat beratus ribu, dia joli duit hasil jualan no. pendaftaran kereta Johor dan banyak lagi jenayah yang dilakukan oleh sikamal. Untuk menutop jenayahnya, dia memfitnahkan Kerabat Johor and sekarang alihkan fokus kononnya untuk persoalkan JMF. Untuk tujuan ini, sikamal gunakan pelbagai akaun fb untuk menunjukan kononnya dia ada support. Sebenarnya yang support sikamal adalah pakatan adik beradeik aje.. semuanya sandiwara sikamal... Game over.

Anonymous said...

ASKAR JMF PATUT DIBUBARKAN, mereka telah mengkianati rakyat yg bayar gaji mereka dan membantu perbuatan jenayah kerabat diraja Johor. Sebab itu kerabat diraja Johor banyak lakukan Jenayah. JMF tidak relevan, hapuskan segera.

Anonymous said...

Lawyer Kamal , pejuang Melayu sejati, yang berani, lantang dan tidak boleh dijual beli walaupun oleh Sultan. Sultan cuba berbagai cara kasar, halus dan mcm mcm tapi GAGAL. Kami penduduk dari Muar, akan buat solat hajat khas untuk Lawyer Kamal yang berani dan menegakkan kebenaran. Semoga Allah selamatkan Lawyer Kamal dan keluarganya. Amin Ya Allah

Anonymous said...

SKANDAL LIF WAD DIRAJA perlu disiasat, kenapa harga lif sahaja sampai 2 juta, benarkah Sultan Johor kebas 1 juta??? Kalau wad sendiri nak kebas tentu harta rakyat lain pun tak sellamat atau mungkin dah kena kebas?? SIASAT SPRM! JKR apa dah jadi????

Anonymous said...

sebagai lawyer, sikamal tak boleh mendedahkan apa-apa maklumat tentang pelanggannya termasuk kerabat Johor, lebih lagi dia telah memfitnah dan mengaibkan pelanggannya. Kenapa majlis peguam tak batalkan lesen peguam ni..lagipun dia dah cabut luar negara sebagai seorang buruan polis, kenapa majlis peguam tak buat apa-apa.

Anonymous said...

Awk siape eh? teringin nk berkenalan sbb encik kamal tu ade bau2 bacang jugak dgn sy. .hehehe

Anonymous said...

Aku tahu duit siapa. .duit poket peribadi kamal kan. .sebab aku pernah keluar kan duit tu dgn bagi kat tangan dia. .

Anonymous said...

Sebab majlis peguam tak buat ikut nafsu mcm lu. .belum ade bukti maa dia salah ke tak. .haiyaaaa

Anonymous said...

PC tu dibuat lps polis siar iklan cari kamal utk kes pecah amanh RM660K.....loyar tu kata ..."there has been a matter before this...." yg kamal/polis berhubungan, polis contact and kamal bg statement (utk kes sebelum tu/"before this") & tu utk kes "lombong". kamal jwb "x pernah langsung" adalah utk kes "masa tu", masa and kenpe PC tu dibuat, iaitu kes RM660K....sekarang ni SIAPA YANG MENIPU"???

Anonymous said...

Lawyer Kamal memang tak bersalah sebab itu Majlis peguam bukan sahaja tak batal lesennya SEKARANG dia dilantik Panel Jawatankuasa Displin Majlis Peguam untuk tempoh 2 tahun lagi. Kebenaran pasti akan ditegakkan. Lawyer Kamal tidak perlu gentar dgn GAP , kerana GAP ini memang blogger "kucing kurap" dia boleh edit video krn hendak menipu. Inilah GAP, blogger kasta "paria".

Anonymous said...

aku rakyat Johor yang sangat benci Sultan Johor, dulu kawan bapak aku dia bawa kereta overtake kereta sultan krn sultan Jalan perlahan dan nampak mc nak berhenti, tapi bila overtake dia kejar kereta dan tempak tayar kereta dan ambil kunci campak dalam semak.....Indeer singh

Sahabat Gunung said...

Butuhlah korang..... bagi komen langsung tak de telor....

Setakat pakai Anon, nenek korang pun boleh komen....

Tembak tayar keretalah...apalah..... butuhlah....

Kalau kamalmhisham tu anak jantan, balik Malaysialah..... yg lari pergi Dubai tu apa cer......