Thursday, August 2, 2012

KRISIS AIR DAH MULA KAT SELANGOR.

26 comments:

Anonymous said...

Air empangan, air lombong dan air longkang masih penuh lagi. Kalau air kat paip dah habis ape salahnya mereka ambik je sumber dari air empangan, air lombong dan air longkang tadi. Tak jadi masalah pun... undilah PR lagi eh hanya kerana RM 11.40 yang free sebulan tu.....

Anonymous said...

Anon 7.05 pm

Sokong penuh...rakyat Selangor perlu undi PR lagi sebab air lombong dan longkang pun masih penuh lagi..dijamin 100 % oleh MB dan Punahsihat Ekonomi RM1...

Anonymous said...

rata-rata Rakyat mesia dah sedar bhw bterusan memilih amNO/BeEnd utk merintah mesia (Lebih 54 thn) adalah satu kesilapan yg besar, mana ada satu pun negara ygmbangun/maju di dunia yg rakyatnya konsiten pilih satu parti saja utk bterusan merintah negara, melainkan di negara dunia ke3. adakah kita di mesia sama berfikiran cara rakyat dunia ke- 3 ???

Anonymous said...

Tapi takkan pula rakyat nak pilih kerajaan yang tak reti manage keperluan asas untuk rakyat contohnya seperti air ni. Tak pernah ade lagi rakyat negara dunia ke-3 buat begitu, apatah lagi negara maju. Cuma mangkuk-mangkuk dalam parti PR je yang bodoh pilih kerajaan sedemikian...

Anonymous said...

Anon 7.57 pm

Apa yang ko merepek ni..? buat apa ikut trend negara2 luar ...? ko memang sama je dengan segelintar rakyat Malaysia yang tak menghargai pembangunan dan kemakmuran Malaysia dibawah pemerintahan BN ...tak kesah lah 54 tahun ke 100 tahun ke..yang penting kita hidup aman makmur maju dan membangun...buat apa nak ikut trend politik negara luar... insaf dan hargai lah apa yang ada...jangan cepat lupa daratan...

Anonymous said...

Pilih kerajaan yg buat kita tak mandi air bersih di pagi Raya adalah kesilapan yg tak terkira besarnya..

Bukti depan mata pun nak pertahankan lagi ke bro?.

Anonymous said...

negara komunis juga diperintah oleh satu parti selama berdekad lamanya tetapi masih tetap maju dan makmur

makanya hujah pembangkang bahawa sistem satu parti membawa kepada kemunduran adalah hujah rendah mutu.

Anonymous said...

pemerintahan satu parti tetapi pemimpin di puncak salih berganti adalah jauh lebih islami berbanding kepimpinan teokrasi yang mana pemimpin di puncak adalah 'indispensable'.

Anonymous said...

Anon 7:57 PM tu terencat agaknya.. Berangan moden & up to date.. Har Har

Anonymous said...

Bila pulak nak tukar orang tua yang lama duduk takhta MB tapi tak reti memerintah tu???....

Anonymous said...

Lu nak kutuk BN/umno tu lu punya pasal... Kita punya air bersih kasi supply la pukimak... Kita bayar la semua itu bil.... Kaninna...

Anonymous said...

dan rata2 rakyat telah sedar stlh pr diberi kuasa hampir sepenggal janji tinggal janji...rumah urut menjadi2,isu air msh tarik tali,
skandal jutaan ringgit bukan kecil anak!....arak dan murtad ahli tegas menghalang ditolak,ajk masjid mula berpuak puak,ys,unisel,ybk digasak,pemimpin tiada kualiti,integriti,kompeten

Anonymous said...

klu saya penyokong tegar pr..dari tahun tsunami politik dulv.....agak agak apa yg saya kecapi dari dasar yg dorang praktiskan?... tetap sama saya alami skrg wlu tiada pr....yg jelas malu pulak nak mengaku tegar pakatan kerna tiadalah lebihpun tak spt mana program 'janji ditepati' bn tu...

Anonymous said...

manusia jenis bomo sial adalah pencetus perpecahan antara org islam melayu...aku yakin dan pasti si bomo sial nih bkn islam dan seorang kafir lahanat yg berlatarblakangkan freemason...bomo sial nih jgk agen yahudi yg menerobos semua blog2 pro malaysia utk menyebarkan agenda2 freemason iaitu perihal agama islam terutamanya...keamanan...bangsa..to bomo sial freemason blik la ke tmpt asal kamu...aku tau siapa kamu...

Anonymous said...

Dapster tak hairan takdak air kerana kemampuan guna air seumpama itu untuk mandi dan basuh kereta.

Cumanya marhaen macam mana? mampukah marhaen beli air reverse osmosis untuk basuh lampin dsbnya?

paritjawa said...

haha tu la ckp lg air lombong byk..mmgla byk..tp korg angkut sendirila

xkanla bukak2 paip kua air lombong hahaha

paritjawa said...

Pilih kerajaan yg buat kita ***tak mandi air bersih di pagi Raya*** adalah kesilapan yg tak terkira besarnya..

Bukti depan mata pun nak pertahankan lagi ke bro?.

August 2, 2012 8:25 PM
--------------------------------------------

makan dalam ayat tu haha

Anti PAS said...

anon 7.57

rata rata rakyat negara maju suka tukar tukar suami isteri dan tak kisah anak dia main ngan jantan atau tina.. amacam bro???nak ikut gak ke?? alah nak update pe.....

Anonymous said...

Anon 7.05pm

aku nak betulkan frasa kamu tu jer...yang sebetulnyer Punaisihat Ekonomi...yang lain yang ada pada Punaisihat ni semua tk sihat termasuk otaknya sekali...

PASti hancur

Anonymous said...

Apa lah bodohnya mgko..
Apa mgko ingat kalau kjsan sejtiasa berubah ubah negsra bole maju ke...

Nhko p tengok indon sana...
Ngko p kaji india sana...
Kaji kaji selidik ...
Bukan tengok...macm orng tengok cermin...
Beyond ....bro ..beyond..

Mesia ni d peritah dek bn atas pemilihan undi...bukan rampas kuasa...!!!
Rakyat yg pilih...ngko tak mau ngko punya pasal lah....
Org lain mau...

Apa ...??????
Ngko yakin ke kita rakyat melayu dlm mesia ni akan hidup terjaga dan terbela mcm skrg ..kalau dapat pada parti yg ngko sanjung tinggi tu...?!

Jgn mimpi laaa bro..

Fikir laaa...
Kita kat mesia ni...hinggakan org asli dlm hutan tu pon kita jaga dan bela tau....
Kalau dapat pd parti yg nhko agungkan
tuu.. silap silap ..
Org asli tu jugak ug akzn d tindas macam kst australia tu...

Sebb ape?? perangai bertukar kjaan yg ngko suke tu lah...

Anonymous said...

layarilah laman portal web berita yang disediakan PERCUMA tanpa perlu melanggan Freemalaysiakini2.com , sebarkan kepada rakan-rakan anda.

Anonymous said...

Alamatnya...
Kalau aku balik selangor nanti...
Jgn kata nak mandi sunat raya..
Nak mandi junub pon problem...

Adik beradik nak balik semua...
Rumah kg penuh ngan kaum kerabat..

Anonymous said...

Anon 11:27 PM.... nasib la. Raya ni boleh la berlatih jadi medan untuk pilihanraya jugak. Hapuskan PR dari peta Malaysia...

Ade paham?? Hihi....

Anonymous said...

Lambat plak PM nak bubarkan parlimen...gua duduk Selangor dah x larat dgn sampah x angkat2, skrg air plak dah...air dah x jernih dulu beb...air perang mcm dr air lombong je...damn lu PR, isu mcm nie pun x bole settle

Anonymous said...

Nasruddin Tantawi MENIPU ketika Debat PRU13 : Orang Muda Pilih Siapa...???
Tajuk Debat anjuran Sinar Harian melalui siaran Astro Awani dengan tajuk "PRU13: Orang Muda Pilih Siapa" telah mempertemukan Ustaz Fathul Bari (Ulama Muda UMNO) dengan Ustaz Nasaruddin Tantawi (Ketua Pemuda PAS Pusat). Bila terbaca NST, selaku umat Islam, kita rasa kecewa kerana ada TIGA sebab:

1. Karpal Singh (Pengerusi DAP Pusat) masih keras kepala tentang isu penubuhan negara Islam. Tapi pemimpin seperti inilah juga yang menjadi kawan PAS untuk menjatuhkan kerajaan Malaysia hari ini dipimpin oleh PMnya orang Melayu/Islam.

2. PAS masih gagal menjalankan dakwahnya mengislamisasikan pemimpin DAP dan sebahagian pemimpin PKR yang bukan beragama Islam. Masih ingatkah kita, suatu masa TGNA pernah mengatakan bahawa pemimpin DAP lebih tahu Islam daripada pemimpin UMNO.

3. Ustaz Nasaruddin Tantawi telah berbohong kepada penonton dalam dewan dan juga siaran Astro Awani bagi mematahkan hujah Ustaz Fathul Bari tentang pendirian Karpal Singh terhadap isu negara Islam

Kenyataan Nasruddin :

"Saya mintak...saya mintak jasa baik kawan saya Ust. Fathul Bari update maklumat dia berkait dgn Karpal Singh. Karpal Singh dia kata...dia kata langkah mayat saya tu hok 20 tahun dulu dan dia pun beritahu itu ucapan saya 20 tahun dulu. Skrg, dlm Konvensyen PR di Pulau Pinang baru2 ni..saya (dia?) kata, setelah saya berkawan dengan PAS, saya tengok HUDUD, masalah HUDUD ialah kita boleh bincang semula...." [di sambut dgn sorakan dr penonton fanatik]

NST telah tolong 'UPDATE' kan untuk kita semua menerusi perbualan telefon bersama Karpal Singh semalam...

Yesterday, DAP chairman Karpal Singh expressed extreme displeasure upon learning that Pas Youth chief Nasrudin Hassan Tantawi had suggested that he had been willing to consider such laws for the country during a political debate.

“I will NEVER compromise,” said Karpal in a telephone interview with the New Straits Times.

“I have always been very public and absolute on my stand to never have hudud implemented in the country... how then can he (Nasrudin) claim such a thing?” said the DAP stalwart, who is well known for his strong opposition to any attempt to introduce Islamic laws in this country.

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.