Friday, September 14, 2012

MAT SABU MINTAK NYAWA !
Tika ini, berdasarkan dua sumber dalaman PAS Utara dan satu sumber dari Pantai Timur tanahair telah mengesahkan sudah terdapat gerakan terancang untuk menafikan kedudukan Ustaz Nasharudin Mat Isa sebagai calon dalam PRU 13 nanti.

Sejauh mana keberkesanan kempen dan gerakan sedemikian sukar lagi ditentukan namun ia mengesahkan pihak-pihak yang tidak secocok dengan bekas Timbalan Presiden PAS itu masih belum berputus asa untuk melaksanakan agenda mereka.

Dalam pada itu, kegagalan Majlis Syura PAS membincangkan agenda pemecatan Nasharudin tempohari tidak hanya menyakitkan hati pemimpin PAS yang pro Anwar Ibrahim tapi turut dikongsi sama oleh golongan Syiah PAS yang diketuai Mat Sabu.

Bagi pemimpin dan pengikut PAS yang memuja fahaman Syiah yang diperjuangkan oleh Mat Sabu, mereka tahu selagi Nasharudin masih lagi kekal bersama parti itu kedudukan Mat Sabu sebagai pemimpin nombor dua parti masih tidak selamat.

Tambahan pula, beberapa hari sebelum Majlis Syura bermesyuarat, sudah kedengaran ura-ura dikalangan beberapa pemimpin PAS dari kumpulan berlatar belakang agama yang mahu mencalonkan semula Nasharudin bagi jawatan Timbalan Presiden sekiranya beliau tidak dipecat dari PAS.

Muktamar PAS 2013 dijangkakan berlangsung beberapa bulan selepas PRU 13, agak singkat baki masa yang ada untuk Mat Sabu bersiap sedia menerima tentangan balas dari Nasharudin. 

Lagipun kemenangan Mat Sabu dalam Muktamar PAS pertengahan tahun lepas bukanlah satu kemenangan yang genuine sebaliknya hasil gandingan kerjasama dan dokongan sokongan dari perwakilan PAS yang teguh berdiri di belakang Husam Musa.

Dalam keadaan demikian ditambah lagi dengan perancangan Husam yang turut mahu mencuba nasib untuk kali ketiga bermakna pertandingan tiga penjuru terpaksa dilalui oleh Mat Sabu. Nyata satu situasi yang langsung tidak memihak kepada imam besar Syiah PAS itu.

7 comments:

Anonymous said...

LANTAKlah apa nak jadi dengan PAS PUS PISS ni..pedulikan. Kita focus dalam BN sahaja. Biar rakyat nilai kerja kuat BN terutama PM kita. Lihat pada fakta yang ada tentang pencapaian Negara. Alhamdulillah banyak peluang pekerjaan yang akan ada untuk SEMUA termasuk penyokong totok PR. JadiJangan buang masa terutama tentang Mat Sabut ni..

Anonymous said...

pangkat kedudukan nama prestij mula menjangkiti...

Anonymous said...

AHLI AHLI POLITIK YANG SAMA TARAF:---

MAT SABU @ MAT SAPU (BINI ORANG)
LIM KIT SIAL
LIM GUAN ENG @ LIM KONG KEK
TUHAN GURU NIK AJIS @ N.AJIS
BAPAK ANWAR BIN IBRAHIM @ B.A.B.I.
KARPAL SINGH @ KAPAL PUSING (KERJAYA LAWYER eh bukan LIAR @ PEMBOHONG)

MINTAK MINTAK MEREKA SEMUA MAMPOS LEKAS. KECIK2 TAK NAK MATI DAH TUA MENYUSAHKAN ORANG

Anonymous said...

BILA UNDI MELAYU JADI KRITIKAL BUAT SEMUA

bukan saja Mat Sabu ibarat telor di hujung tanduk, malah kedudukan Pas dalam PR juga ibarat telor dihujung tanduk Dap.

buktinya ialah, di bahagian header akbar Harakah terpampang gambar Presiden Pas 'mintak nyawa' dari orang Melayu.

soalnya ialah kenapa Pas perlukan melayu beri nyawa walhal sokongan bukan melayu terhadap Pas sama macam sokongan terhadap Dap? apa yang lagi?

mungkinkah kerana Pas sudah dapat rasakan akan putus nyawa kalau muncul dengan bilangan kerusi lebih rendah dari Dap makanya Melayu tiba-tiba saja diangkat darjatnya?

PEMERHATI

Anonymous said...

Moderate teruslah lebih senang. Semua bomo bodoh punya hal.

Anonymous said...

Mat Babu@Sapu@Sabu ni mmg manusia lahanat

Fenomena said...

PAS = PARTI AUTA SAHAJA !