Thursday, October 4, 2012

FAKTA MUDAH : PTPTN DAN PILIHANRAYA KAMPUS.


sejak 3 bulan lepas pakatan begitu teruja dalam memperjuangkan pemansuhan ptptn.

namun minggu lepas sambutan dan cadangan pemansuhan ptptn itu tidak disambut oleh majoriti pelajar universiti. keputusan pilihanraya kampus hampir 95% memihak kepada pro ASPIRASI. :)

jelas keintelektual pelajar kini tiada lagi tergugat dengan janji manis dan lontaran tin kosong pakatan.

17 comments:

org johor said...

macam salah fakta jer..pro aspirasi yang menang bukan pro mahasiswa...check balik

org johor said...

PETALING JAYA: Calon Pro-Aspirasi sehingga kini telah memenangi 150 kerusi tanpa bertanding daripada keseluruhan 198 kerusi yang dipertandingkan di enam kampus di seluruh Malaysia setakat jam 2.30 petang Selasa.

Enam kampus tersebut ialah Universiti Putra Malaysia (UPM), Universiti Utara Malaysia (UUM), Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI), Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM).

Keseluruhannya, 15 buah universiti awam sedang mengadakan pemilihan sepanjang hari ini dan pengundian akan ditutup pada jam 4 petang nanti.

Kemenangan terbaru Aspirasi Mahasiswa di enam buah universiti hari ini menyaksikan penguasaan kerusi bagi kumpulan Pro-Aspirasi berbanding Pro-Mahasiswa yang hanya memenangi tiga kerusi (tanpa bertanding).

MymassaVoice said...

Poster menarik dari Mymassa;

Mahasiswa vs Mahasewel

Anonymous said...

aku pun confuse lagi nih.. mana satu pro kerajaan ... pro aspirasi ke pro mahasiswa..

yang aku tahu pro aspirasi tu yg pro kerajaan.. cer cerita sikit bro GAP..

.OEJohor.

Anonymous said...

silap tulis tuuu..

Anonymous said...

pro-Aspirasi pro semangat u.pro-A

pro-Mahsiswa pro pembangkang pro-M


Janji Auta vs Janji Ditepati

J.Ditepati VS J.Dicapati


.


Servant of God said...

Alhamdulillah, anak2 muda ramai yang bijak berfikir sendiri.

Anonymous said...

Teknikal problem tu...

Anonymous said...

MAHASISWA DAH SEDAR AKAN PEMBOHONGAN PKR.
SYABAS........TUNGGU NEXT PEMBOHONGAN PKR.
JANJI BELUM DAPAT KUASA, KALAU DAH BERKUASA JAGA PERUT SENDIRI, KELUARGA DAN KRONI.
ANWAR HAS DONE IT WHILE JADI MENTERI KEWANGAN DAN TIMBALAN PERDANA MENTERI.
KAUM DIA JADI KAYA, RAKYAT TETAP SUSAH.

TAKKAN PISANG BERBUAH DUA KALI.
YES STUDENTS, USE YOUR BRAIN. DON'T BE ANOTHER ANANG......

Anonymous said...



Jangan kita dok syok sendiri dahla bro GAP...

Kerajaan TROY said...

ni salah statement ni... pro aspirasilah yang menang... pro mahasiswa kalah teruk... ni blog pro kerajaan ke pembangkang ek...

Anonymous said...

Ha ah. Memang boleh keliru. Sebab mahasiswa election ada party pro mahasiswa dan pro aspirasi. Tapi kedua-dua party ini adalah untuk mahasiswa. Minta pihak berkuasa mencadangkan supaya nama pro mahasiswa di tukar nama ke pro dedikasi ka atau pro mahasewel ka. Yang menang ialah mahasiswa dari parti Pro Aspirasi.

Prince Righty I said...

Pro-aspirasilah yang menang... haha...
dan, pro-mahasiswa sebenarnya merompak perkataan mahasiswa yang sebenarnya tak akan sokong pun mereka. begitu juga dengan solidariti mahasiswa malaysia dan solidariti anak muda malaysia. mereka merompak nama mahasiswa dan anak muda... patutnya ditukar- pro mahasiswa jadi pro-mahasewel, Solidariti mahasiswa malaysia (sMM) jadi solidariti minoriti mahasiswa, dan solidariti anak muda malaysia (SAMM)ditukar kepada solidariti anak muda pengikut utama keADILan (SAMPUK)...

Prince Righty I said...

... atau tukar SAMM kepada Solidariti Anak Muda Perangai Anak Haramja (SAMPAH).

GAP KEMBALI said...

hahaha

saja je aku test engkorang.

tgk masih lagi analisis bab isu mahasiswa.

Anonymous said...

''pilihanraya kampus hampir 95% memihak kepada pro ASPIRASI''

tanda awal wally ajis bakal tersungkur dan diusung keluar dari wisma darul naim...anuar mungkin terpaksa lari ke kedutaan turki lagi gamaknya..

gen2felda

Prince Righty I said...

Pandailah encik GAP kita cover yeee.... haha...
by da way, sapalah nak sokong al-Juburi dan geng2 SAMPAH dan SAMPUK serta geng KIMAK yang dikepalai oleh Khalid Syiah, Adam Adli bodoh dan Pro-mahasewel lainnya?