Tuesday, October 2, 2012

KSN BARU 'BESAR KIPALA' ??


ali hamsa.
tak sampai beberapa bulan jadi KSN sudah tunjukkan belang.
belang bukan sebarang belang.
tapi belang yang tunjukkan yang dia punya  kipala sudah nampak besar.

KSN, apasal nampak macam sudah besar kipala ?
tanya pegawai di putrajaya atau lebih tepat PTD dll.
move yang ali hamsa tengah buat ni nampak permudahkan flow  atau pergagalkan aturan ??

elok-elok najib tengah jaga baik kakitangan kerajaan.
jangan sampai kau punya move tu membuatkan ada gerakan protes di putrajaya dah la ya  ??!

ada 2 benda besar daripada KSN yang akan didedahkan.
motif gua mudah.
gua mahu kakitangan putrajaya happy.
gua mahu kakitangan putrajaya 'tidak disekat' peluang kerjayanya.

nantikan pendedahannya !

35 comments:

Anonymous said...

Start nk buat cipet la ni.. Dulu bkn main lg org puji lu bagus Ali oi... Lu jgn la bikin palat plak...

Anonymous said...

TERBAIK !

Anonymous said...

Gap, ini kes sekat peluang orang yang LAYAK kan ?

Tukang Komen said...

Bila ambil alih dari orang lama mulalah nak perkenalkan jenama sendiri. Buat kelainanlah. Tunjuk kuasalah.Mula buat keje pilih kasih dan pilih kekasih.Opis pilitiking pun gain momentum.Akhirnya yg dapat nama busuk PM Najib.

Kalau KSN tak dapat mesej GAP dan berubah sikap dedahkan je. Nak takut pebenda.Jangan besar kipala sbb dapat jawatan besar. A government servant must serves the government not serve himself. Serve you right Mr.KSN

Anonymous said...

Siasat baik2 bro GAP, jangan nanti jadi fitnah pulak.

Anonymous said...

ali hamsa mesti la nak bagi naik geng mamak dulu. khehehe

Anonymous said...


ANWAR ALJUBURI

Anonymous said...

dah lama ali hamsa ini dilihat orang anwar-apasal bawa masuk org potensi memecahbelahkan kakaitangan awam sbgai ksn?? hairan juga pemgumuman ali hamsa di buat leh prtal pro pembangkang berbanding JPA atau PM

lando said...

banyak pegawai yg belot pd kerajaan, si ali ni tegas. padan muka diaorang

Anonymous said...

AKU MENDAPAT MAKLUMAN RAMAI PENJAWAT AWAM MENYOKONG PEMBANGKANG.BETUL KERRRR???????

Bomo Siye said...

dah masuk dlm baJET naJEEP ker?

naJEEP memang pengusaha terbaik penternakan spesis kindZEER spt namawee ngan spesis lemBOO spt arumugam....

Anonymous said...

Aku dengar dia ni ramai orang tak suka dan aku perhatikan sejak mula dia jadi ksn idea dia tu ntah apa-apa.

Anonymous said...

JENIS NI MEMANG AKAN BUAT KERJA YANG MENGHARU BIRUKAN. JANGAN MASUK PASIR DALAM PERIUK NASI ORANG DAH LA...

TontoJr said...

wa tak sabau la gap...apa cer ni?

Anonymous said...

KSN anda telah dipilih dan dilantik atas kemampanan tuan. Semua ok selagi Najib berpuas hati. Jangan peduli macai2 yg sengaja mencari2 sebab.

Anonymous said...

Asyik-asyik PTD... PTD....

PTD rasa terancam ke Ali Hamsa baik dengan pegawai skim lain?

GAP jgn dgr cakap PTD je.. PTD tau nak naik pangkat di kalangan sendiri je... Orang skim lain tak naik pangkat kebulur takpe janji PTD bole create post untuk naik pangkat...

Gitu ke?

Anonymous said...

gua sokong kalau ksn nyahkan ksu kementerian pengajian tinggi dan rasuah pihak pengurusan tetinggi kpt gua dapat tau wife ksn orang besar kpt gak jangan nak cover perasuah2 tu temasuk kp jab politeknik dan pengarah2 politeknik kpt rasuah salah guna kuasa ingat meka hebat dan kebal kaaa... ksn tengok2 ekkk

Anonymous said...

gua sokonggg

Anonymous said...

KSN baru..... Mamak jua pilihan najib ....ali hamsa

Ali hamsa pandai ampu. .......... Jib ros terpersona .......


Ali pakai geleng kepala.. Rosma naik sheik.... Hehheheejen

Anonymous said...

Tititiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.uuuuuuuuup

Anonymous said...

KSN baru..... Mamak jua pilihan najib ....ali hamsa

Ali hamsa pandai ampu. .......... Jib ros terpersona .......


Ali pakai geleng kepala.. Rosma naik sheik.... Hehheheejen

Anonymous said...

KSN baru..... Mamak jua pilihan najib ....ali hamsa

Ali hamsa pandai ampu. .......... Jib ros terpersona .......


Ali pakai geleng kepala.. Rosma naik sheik.... Hehheheejen

amnitpg said...

Yang berasa amat tertekan rasanya adalah puak-puak yang murung dan kurang nak buat kerja . Ya laa , senerio seperti ini memang banyak terdapat dalam jiwa orang melayu PHD . Lebih lebih lagi mereka yang selalu berasa mereka adalah paling terbaik tetapi sebaliknya mereka lah juga yang kuat jual ubat temberang.

Kesian, apalah nak jadi dengan melayu , buat salah tak buat salah ,

Anonymous said...


KSN pro cuepacs jaga orang bawah.. PTD ke juca mangkuk pro pembangkang kaki songlap KSN ken tegas dengan laporan seperti yang di laporkan oleh bro di atas serius tu kes di kementerian pengajian tinggi.. kalau rasuah penyelewengan sprm dah masuk kena bersihkan KPT tuu menteri wat apa tidooo kee atau dah ada persent.. cuba cek tengokk KSN KPT ni...

warisan tmk said...

Sdr GAP, kalau ada kes, dedah saja, apa tunggu-tunggu.

Yang paling aku tak tahan kalau ada penjawat tinggi Kerajaan yang pro-pembangkang...aku percaya bukan majoriti, tetapi depa ni VOCAL.

Depan Setpol Menteri, atau depan Menteri, semua yes, semua sokong, tapi kat belakang Menteri....apa yang tidak diumpatnya baik Najib/Rosmah...malah Muhyiddin pun tak bebas dari kecaman mereka.

Anonymous said...

hati2 GAP...jangan percaya sangat cakap2 orang2 PTD tuu...

Anonymous said...

Sori laaa....bomo siye...

Kami tak kenal...
Sapa tu naJEEP....!!!!

Pemimpin kami....
Pemimpin kami yang melayu dan berugama islam tu....
Namanya Najib Tun Razak....dia tu Perdana Menteri Negara kita....Malaysia...
Nama penuhnya Abdul Najib Bin Razak...

Yang nama...
naJEEP tu....kami tak tau...
Sape ntah...!!!!

Anonymous said...

Depa tu silap silap pembangkang besaq...

Kalau tak guna...
Buang jeer...

Anonymous said...

Sokong....

Anonymous said...

bini ksn org kuat kpt... khabar dari kpt kate dia da transfer bini sendiri ke local u... jadi apakebender tah kat sana.. tujuan dia untuk bini dia tu tak masuk campur hal pentadbiran kementerian..

ye la takkan laki ksn, bini nak jadi ksu ke pulak.... tak molekk

Anonymous said...

Pak Ali kena tgk tgk sama boss boss jabatan dari Kelantan...kebanyakan nya talam 2 muka..gergaji 2 mata...fe'el kenegerian sukar di ubah...asalkan 1 bendera ..beghehhhh !!

Anonymous said...

ooo yee dah tukar kee tapi KPT gak kan jangan bagi peluang perasuah golongan profesional ini KSN.. siasattt

Anonymous said...

pengarah politeknik shah alam rasuah kuat,kebajikan tak jaga,, cek tengokkk asmara ni KSN ..

Anonymous said...

Isu apa yg ko nak highlight kan ni GAP..

cer cerita biar terang..

Kalau dia perjuangkan:

1. No kroni2, tak amalkan nepotisme

2. Singkirkan PTD/bos bos di kementerian atau jabatan yang pro pembangkang (duri dalam daging).

3. Perjuangkan kebajikan kakitangan awam terutamanya peringkat bawahan

4. punyai hubungan yg baik dgn pemimpin2 negara

5. Tak fikir untuk tembolok sendiri (KSN yg lepas fikir tembolok sendiri aje,naikkan gaji jusa ke atas dekat sekali ganda, yg lain hampeh)..

Aku sokong.. tak de masalah la gap..

apa isunya..

Anonymous said...

saya amat menyokong PM dan KSN jika rasuah di peringkat tertinggi pegawai kerajaan di benmteras habis habisan terutama mempunyai bukti dan telah di bicarakan SPRM tak kira mereka menang tindakan tatatertib perlu di kenakan.. kebanyakan kes kata sprm 99.9% ada kes cuna teknikal sahaja menyebabkan sprm kalah dalam membenteras penyelewengan pegawai atasan kerajaan.. mereka bijak mengatur stretigi .. jika di lihat indek rasuah yang di keluarkan sprm lihat web sprm kumulan profesional 0%?? tak mungkin tiada rasuah golongan atasan ini mereka lah bapak segala rasuah kenapa 0% makna nya ada pelindungan politik @ orang yang berkuasa dalam kerajaan maka gagal lah PM dalam membasmi rasuah.. KSN bantu PM tujuan PM lantik Tn KSN buat keja bukan keja lindungi perasuah ya Tn KSN... CUEPCS pun menjadi mata dan telinga kerajaan dalam benteras rasuah tapi yang kena buang dan tukar orang yang memberi maklumat rasuah... ni apa cerita??.. KSN cek deng dato omar persiden cuepacs..