Tuesday, October 9, 2012

SPIN SCORPENE SUDAH SEMAKIN LOW CLASS !


benda yang tiada 'diadakan' .

politikal spinning ala animal ini wajar ditolak oleh pengundi malaysia yang rasional.

perlukan kita ( pengundi ) perlu terikut-ikut dengan kekurangan akal mainan pimpinan pakatan ?

perlukah keintelektualan kita di low class dengan mainan politik sebegini rupa.




53 comments:

Servant of God said...

Kecik sangat laa gambar kau tuh GAP.

Apa dia tulis? Kerajaan perancis sah sedang membicarakan pembelian Scorpene oleh Malaysia?

Hahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Berapa juta lak si Yves Charpenel ni dibayar oleh UMNO. He...he....he...

Anonymous said...

Mari kita bermuhasabah diri sejenak....

Betapa kawan2 aku dari parti PAS menyebarkan berita palsu berkenaan rasuah dalam isu Scorpene,malah di tempat aku ada ustad yng menyampaikan ceramah kepada jemaahnya tentang najib terima rasuah hasil dari penjualan kapal selam.Dan ketika ini Najib sedang menggigil kepala lututnya kerana sedang di adili di mahkamah Peranchis.

Dari mana rekayasa berita ini? Sumbernya hanya satu suaram atau lebih popular di panggil SUARANAKHARAM!

Hari ini ternya berita tersebut hanyalah palsu berdasarkan kenyataan seorang pendakwaraya terkenal kerejaan Peranchis yng sedang menghadiri satu forum di Malaysia ketika ini.

Apa yng terfikir di benak ini,masyaallah betapa banyaknya dosa pengikut PAS menyebarkan fitnah ini.Dalam waktu yng sama mereka juga menceritakan bahawa menyokong PAS akan masuk syurga.

Aku hanya mampu mengelengkan kepala!


expas.

Anonymous said...

YANG MENYEBARKAN FITNAH, NERAKA JAHANAM TEMPAT MEREKA!

Anonymous said...

Hoi Umgok Gampang Klau sememang nya takda masaalah bagi lah peguam France tu masok biar semua raayak tahu ya bangang lembu umgok

Anonymous said...

'Sepuluh Jung Masuk, Anjing Masih Bercawat Ekor'. 'Anjing Menyalak Bukit' Akan runtuhkah bukit?, 'Seperti Anjing Dengan Bayang2', Anjing akan tetap menghidu taik jika pun tidak memakannya'. Sekadar contoh2 yang menggambarkan tabiat buruk ANJING. Dari segi bahasa Anjing tetap anjing tetapi dari maksud ianya ditujukan kepada masuai yang mewarisi sifat2 buruk anjing.

Tidak boleh dinafikan diMalaysia ramai yang bersifat seperti anjing. Wallahualam.

mtk

Anonymous said...

'Sepuluh Jung Masuk, Anjing Masih Bercawat Ekor'. 'Anjing Menyalak Bukit' Akan runtuhkah bukit?, 'Seperti Anjing Dengan Bayang2', Anjing akan tetap menghidu taik jika pun tidak memakannya'. Sekadar contoh2 yang menggambarkan tabiat buruk ANJING. Dari segi bahasa Anjing tetap anjing tetapi dari maksud ianya ditujukan kepada masuai yang mewarisi sifat2 buruk anjing.

Tidak boleh dinafikan diMalaysia ramai yang bersifat seperti anjing. Wallahualam.

mtk

Anonymous said...

Rakyat yang nak sangat tau, pi la perancis, JET kan ada...

Anonymous said...

walaupun hakikatnya semua tu mainan tipu helah anwar dan suaram dan dah terbukti nyata semau tipu belaka tapi masih juga pencacai anwar percaya,,,,dah tak boleh guna otak utk berfikir,,lembu lebih bijak dari juak pakatan ni,,,

Servant of God said...

Anonymous said...

Hoi Umgok Gampang Klau sememang nya takda masaalah bagi lah peguam France tu masok biar semua raayak tahu ya bangang lembu umgok

October 9, 2012 10:18 AM

----------------------------

Buat apa nak bagi masuk? Dah cukup dah keparat macam kau kat Malaysia nih, buat apa nak tambah?

Wahai bendul, pengakuan bersumpah tu pun penipuan PR, kenapa kau masih terhegeh2 nak sokong dorang? Cuba kau citer sket kat aku.

Kenapa kau masih menyokong penipu?

Citer laa. Aku tunggu.

Anonymous said...

Yves Charpenel tu cuma BEKAS Pendakwa raya perancis kan? bukan pendakwa raya..

Anonymous said...

Anon 10:20 AM

PAS dalam bahasa Croatia bermakna..
ANJING....

muahahahahhahahahah

PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING
PAS = ANJING

Anonymous said...

10:18

Kenapa ko bebal sangat sesapa pun boleh menyiasat SEKIRANYA MENDAPAT BAYARAN menurut pendakwaraya Peranchis hata ko pun boleh menyiasat tetapi apa yng berlaku sekarang isu scorpene tlh diadili media portal menurut Yes Charpenel.Klu di Malaysia tak silap aku yng di maksudkan Yves Charpenel ialah Malaysiapukini.

Maknanya berita ini telah di sensasikan oleh hero Bolewojob Anwar Khan!Sedangkan di mahkamah Peranchis tiada pendakwaan seperti yang korang terpekik pekik mcm hanjing.

Di mana punca berita ini?Dari SUARANAKHARAM.Siapakah di belakang SUARANAKHARAM.Antaranya Tian Chua dan Sivarasa dan beberapa muka lagi yng boleh di lihat semasa Demo ganas bersih.Siapakah mereka2 ini.?Tentunya pembantu pelakon kepada hero Bolewojob Anwar Khan!

Senang jer nak faham perjalanan drama Scorpene nie.Itu pun korang masih bengap tak reti2.

Anonymous said...

Jia ha ha ha (gelak stail baru)

SoG,

Hang ganaih kat sini...

apapun, terbaik bro. well said.

I.D.A

Servant of God said...

I.D.A

Ganaih kaa? hikhikhik sket2 kot.

Bukan apa, kat sini macam2 jenis dajal masuk. Blog GAP nih pulak ramai orang mari. Takkan nak biar dajal hasut ramai orang kan? Kang tak pasal2 sedara mara kita lak termakan hasutan.

Anonymous said...

pro pembangkang dah bangang...dah semua kantoi...tiada hujah yg relevan utk kuatkan hujah fitnahan pemimpin mereka...yg ada kata2 guna kepala lutut!!.....

tinggal sisa sahaja psywar pro pr.......nak geli rasa bacapun!!..pargh tuih!

Anonymous said...

Nama je Parti Agama, tp guna strategi fitnah utk menang.. hmmmm.. 2 x 5, jgk.. Beza nya cma dri pkaian je diorang nie.. Dalamannya pon 2 x 5 jgk.. Labbu oh labuuu... Jdilah labuuu smpi ajal..

Tukang Komen said...

Bodoh punya pembangkang. Taik pun di kata gula2. Kalau dah takde isu lagi pi terjun laut biar aman sikit negara ni. Semua yg korang spin semuanya tak menjadi. Mana nak jadi kalau semuanya fitnah. Hidup kalau pecaya pd fitnah jadi pembangkang le.
Eloklah korang pecaya pd fitnah sndiri. Bodoh darjat internasional.

Anonymous said...

Apa langi kita .nak hrp,uztaz motivasi 3pg dgn bukan muhrim,fitnah disebar,ulamak bersetongkol dgn peliwat,tapi mngaku mmprtahankn islam.

Anonymous said...

satu demi satu kebenaran yg di pinta oleh para ahlul bahalol PAS sewaktu buat solat hajat dulu telahh Allah tunjukkan...masih tak nampak lagi ka BAHALOL?????

Anonymous said...

Pas=Anjing
Anwar=Babi
DAP=dog and pig
Semua tu serumpun

Anonymous said...

Aku tabik spring pada Anwar kerana cekap di dalam mengekploitasi sesuatu keadaan yng boleh menguntungkanya.

Baru2 nie heboh waktu sesi dialog badget belanjawan 2013 dia tak ada di Parlimen kerana pergi ke negara Peranchis untuk membawa seorang peguam yng mengendalikan isu scorpene datang ke Malaysia.

Rupanya Anwar dah dapat hidu kedatangan seorang pendakwaraya dari Peranchis yng akan membuka status dan cerita sebenar isu Scorpene.

Apa yng boleh di simpulkan,yng penting Anwar berjaya untuk membodohkan puak yng menyokongnya seperti bongok2 di atas sehingga PRU 13.Hakikat sebenar isu scorpene boleh di ibaratka cerita paranoid yng di Alami Anwar Ibrahim dalam menuju ke putra jaya.

Kepada ajing suruhan Anwar Ibrahim terutamanya dari parti PAS penyakit Paranoid lebih kronik dari delusi..

Anonymous said...


Apalah bangang nya pencacai PKR dan PAS ni.. Masih Nak percaya kaki kelentong terbesar di dunia macam anuar berahim ni..

Malaysia Book of REcord kena isytiharkan bahawa Anuar bin Ibrahim adalah kaki temberang/zina/liwat paling besar di dunia..Ianya melibatkan kes-kes seperti berikut:

Kes 1. Kes 16 sep
Kes 2. Kes Kg buah Pala
Kes 3. Suntikan isenik dalam badan
Kes 4. Suntikan virus HIV dalam badan
Kes 5. Kes tipu patah tengkong, patah tulang belakang jalan berkerusi roda depan media padahal dalam rumah boleh berjalan dengan baik, kongkek cina doll masih hebat
Kes 6. Kes tipu Scorpene
Kes 7. Kes tipu bunuh Antantuya
Kes 8. Kes tipu kena ugutan bunuh dan lari ke kedutaan Turki
Kes 9. Kes tipu lambakan fail rasuah kerajaan
Kes 10. Menipu rakyat, mengatakan BEKAS PEMIMPIN PKR YANG BERPALING TADAH menerima SOGOKAN wang dpd UMNO. (UMNO tidak punya wang sebanyak PKR kerana PKR menerima wang dpd yahudi dan soros)

1. Kes Zina 1. Zina dengan cina doll
2. Kes Zina 2. Zina dgn bini azmen
3. Kes Zina 3. zina dgn pelacor muda siam

1. Kes liwat 1. Liwat Driver sendiri
2. Kes Liwat 2. Liwat jambu indon
3. Kes Liwat 3. Liwat Saiful bahari

Hakikatnya Anuar Berahim adalah Dajjal yang nyata..maka Hindarilah Dajjal ini dari kehidupan kita..hapuskan Dajjal ini..sebelum Dajjal ini menghapuskan kita..





Anonymous said...

Berapa juta lak si Yves Charpenel ni dibayar oleh UMNO. He...he....he...
__________________________________
brape juta lak soros bayar suaram utk reka2 cerita nie???apasal ko x tanye lak...stupid question la budak nie tanye...

Anonymous said...

KENAPA PEMIMPIN PAS BERSEKONGKOL DENGAN ORANG MUNAFIK ?

ADAKAH PEMIMPIN PAS JUGA ORANG MUNAFIK ?

ATAU PEMIMIPIN PAS 90% ADALAH PENYOKONG KUAT ANWAR AL JUBURU YANG MAT SABU GELAR.

Anonymous said...

DAJJAL

DAJJAL

DAJJAL

OH DAJJAL MAMPOS LAH CEPAT SUPAYA AMAN NEGARA MALAYSIAINI..............

Anonymous said...

Anon 12:06 PM

Pas=Anjing
Anwar=Babi
DAP=dog and pig
Semua tu serumpun

---------------

TERBAEKKK....CUKUP RASA...

SEBANGSAT SERUMPUN SEKANDANG

melatonin sapiens said...

Senjata makan tuan. 4 tahun lepas ini adalah senjata utama Anwar pengaruhi rakyat. Tak sangka pula lepas 4 tahun cerita ini makin menjadi beban pd Anwar.

Kredibilitinya sekarang sedang dinilai rakyat dia sedang cuba habis habisan membuktikan dia bukan penipu.

Kesilapan besar Anwar kerana izinkan campurtangan NGO (SUARAM) yg lebih banyak mengkantoi dirinya akibat terlalu terdesak nak menipu.

Bayangkanlah SUARAM boleh tuduh PM ambil komisen USD 1 billion walhal nilai pembelianpun USD 1 billion! Ingat PM dpt kapal free ke apa...

Servant of God said...

Anon October 9, 2012 12:23 PM

Terima kasih tidak terhingga kepada saudara yang sanggup bersusah payah nak compile penipuan anwar ibrahim macam ni.

Memang laa tidak complete kan, tetapi bak kata orang putih, "Oldie but goodie". Ini penipuan lama2 yang sangat relevan selama mana anwar masih bernyawa.

Aku nak save.. hikhikhik

Melayu Ultra said...

Betul la...

cuba guna google translate, taip 'dog' (English) dan translatekan ke bahasa Croatia!!

DOG=PAS=Anjing

Erkk.....!!?

Sesuai sangat!!

Anonymous said...

Anwar yg kononnya dia anugerah tuhan memang suka cari penyakit yg menyakitkan dirinya sendiri...sendiri cari penyakit, penyakit yg sukar diubati.

Anonymous said...

kan aku dah kata..

isu scorpene atau peguam apekebenda semua ni hanya modal untuk memperbodohkan pengikut2 dia yang memang sah bodoh..

tiada perbicaraan di perancis mengenai scorpene whatsoever..lagi kantoi suaram dan anugerah tuhan..

eh? berapa yahudi bayar depa ni utk menipu pasal isu ni ye?

Anonymous said...

lain mcm beriya2 puak UMNO nak deny bende ni...betul ke takde apa2 ni...apasal beriya2 serang Suaram lah...masuk s/kbr lah...

tp ingat u can fool some people some times but u can't fool all the people all the time..jgn nk tutup tipu dgn tipu...

Anonymous said...

S of G

yg tak bagi masuk ni geng roti canai la...

yg jelas dari statement bekas peguam itu penyiasatan mmg sdg berlaku...kalu kita rakyat sayangkan negara kita mau dengar penjelasan yg sebenar..kalu kita rakyat yg sayangkan UMNO & roti canai lain la..

Anonymous said...

so, if you are not the one of the foolish..give us your proof then..any link whatsoever? nak harap surat loyar suaram? isi surat itu sendiri dah TERANG dan JELAS menyatakan MEMANG TIADA PERBICARAAN MENGENAI SCORPENE DI MAHKAMAH PERANCIS.

bukan nak deny, tapi nak tunjuk betapa korang begitu mudah dikencing dan begitu suka menyebarluas fitnah. jika[un masih dlm siasatan, jadi fitnah dan penipuan suaram beberapa bulan lalu apa cerita? korang percaya 100% kan?

takkan ngko yg tak foolish boleh kena kencing jugak kot? what say you?

Anonymous said...


tp ingat u can fool some people some times but u can't fool all the people all the time..jgn nk tutup tipu dgn tipu

He...he.. terbaik bro.. TAPI MASALAHNYA DAJJAL BERNAMA ANUAR BIN IBRAHIM NI TIPU ALL THE TIME.. TAPI ORG MACAM KO MASIH LAGI TERIMA 100% APA DIA CAKAP...AKU TAK TAHU BODOH KO NI TAHAP APA LA...

Anonymous said...

bang nuar dah berapa kali tipu? tapi hang tak kononnya cerdik pun percaya jugak..kesian no pencacai pr kat sini

Anonymous said...



KO TAK PIKIR KE..
WEI..KALAU DIA CAKAP DENGAN BUKTI..DIA TUNJUKKAN ADA SURAT ADA PERJANJIAN TINGKAH LAKU BURUK NAJIB PASAL SCOEPENE, PASAL ATANTUYA.. ARI NI JUGAK AKU JADI PEMBANGKANG CAM KO... KAMI YG PRO KERAJAAN INI BUKAN BODOH CAM KO..DOK TERIMA JE...DOK TERIMA JE TANPA PEMBUKTIAN YANG SAHIH..
CUBA KO PIKIR..




Anonymous said...



Kes tipu 11. Tipu tak kenak Ashkey tapi tu lah teman dia pi apartmen balun cina doll..siap pembuktian cctv lagi. (tu pun nak kelentong lagi)

Anonymous said...


Kes tipu 11. Tipu tak kenal Ashkey tapi tu lah teman dia pi apartmen balun cina doll..siap pembuktian cctv lagi. (tu pun nak kelentong lagi)

Anonymous said...

eh? mana pencacai pr fool fool dan roti canai tadi?

Anonymous said...

CONFIRM...........
PKR ADALAH PARTI KLENTONG RAKYAT

Servant of God said...

Anonymous said...

S of G

yg tak bagi masuk ni geng roti canai la...

yg jelas dari statement bekas peguam itu penyiasatan mmg sdg berlaku...kalu kita rakyat sayangkan negara kita mau dengar penjelasan yg sebenar..kalu kita rakyat yg sayangkan UMNO & roti canai lain la..

October 9, 2012 2:45 PM

---------------------------

Kamu ni betul ke refer pada mamat perancis yang sama ngan aku nih?

Si Yves Charpenel kata siasatan dilakukan oleh "investigating judges".

(i) Lawyer yang nak dibawak masuk tuh, adakah dia itu "investigating judge"? Bukan. So buat apa nak bawak masuk dia?

(ii) Siasatan itu dibuat secara rahsia. Tidak dideahkan maklumat kepada orang luar.

Jadi yang korang membuat andaian gila babi nih, pehal? Korang sibukkan lawyer tuh, pehal? Dia pun tak tau apa2, memandai macam korang jugak.

Faham tak ni?

Anonymous said...

Aku tinggal kat Perancis beberapa tahun, baru je balik M'sia bulan March lepas. Sampai sini member-member dok tanya pasal kes Scorpene ni kat aku. Aku cakap aku tak tau apa-apa pasal aku tak pernah walau sesaat nampak atau terbaca berita ni kat media Perancis. Yg aku tau hari tu masuk berita pasal kes pelancong Perancis kena bunuh kat satu pulau kat Trgganu (tak ingat pulau mana). Pelik aku org kat M'sia ni, tah apa-apa tah, asyik kena tipu memanjang dari zaman Hang Tuah sampai skg.

A. Rolland

usin said...

anwar stail = yg tak ada diada-adakan. yg ada ditiada-tiadakan. selama mana stail ni relevan, pru13 adalah jawapannya...

Anonymous said...

Sdr GAP, sila saudara ulaskan seseorang bernama mohd salleh bin din. Dengarnya anwar ibrahim alergik benar dengan mamat ni sbb semua putar alam anwar ni dalam poket dia termasuk psl wang ringgit anwar kat luar negara. Terima kasih.

Anonymous said...



BRO..BUKAN PULAU DI TERENGGANULAH PULAU DI jOHOR KAT PERAIRAN mERSING.. WANITA PERANCIS TU KENA BUNUH..

Anonymous said...


Anon 9:52..

UMNO bayar RM2 sama banyak dgn gaji Punaisihat Ekonomi Selangor...haha

JET boleh sewa, setakat nak suap SUARAM...kecik sj

Anonymous said...

pencacai PR
lupakan aje loyar perancis tu
mai kita bedal roti perancis cicah sup kambing
lebih enak dari digoromal dek bang nuar..

Anonymous said...

bila nak pecah tanah keretapi laju france-kota bharu????

kikikiki..

hg mmg terbaik gap.!

Anonymous said...

umno.dlm bahasa Khaysiahryatan. (amrika slatan..barat-timur- kaum khaysi) bermaksud syaitan..???!!??

Anonymous said...

apeda bingai punya macai pakatan kat sini.. pegi cari bahasa kampung ulu mana kat amerika selatan semata2 nak burukkan umno? adoyai..

nak tahu apa itu pas?
A person who is known for their bitter odour. Personality traits include:
Shy
Awkward
Expert at Bejewelled
A fondness for mushrooms
Hairy nipples

'Hairy nipples' yg tak boleh tahan tuuuuu....hahahahaha

Anonymous said...

Anon 12.23:
Kes 1. Kes 16 sep
Kes 2. Kes Kg buah Pala
Kes 3. Suntikan isenik dalam badan
Kes 4. Suntikan virus HIV dalam badan
Kes 5. Kes tipu patah tengkong, patah tulang belakang jalan berkerusi roda depan media padahal dalam rumah boleh berjalan dengan baik, kongkek cina doll masih hebat
Kes 6. Kes tipu Scorpene
Kes 7. Kes tipu bunuh Antantuya
Kes 8. Kes tipu kena ugutan bunuh dan lari ke kedutaan Turki
Kes 9. Kes tipu lambakan fail rasuah kerajaan
Kes 10. Menipu rakyat, mengatakan BEKAS PEMIMPIN PKR YANG BERPALING TADAH menerima SOGOKAN wang dpd UMNO. (UMNO tidak punya wang sebanyak PKR kerana PKR menerima wang dpd yahudi dan soros)

1. Kes Zina 1. Zina dengan cina doll
2. Kes Zina 2. Zina dgn bini azmen
3. Kes Zina 3. zina dgn pelacor muda siam

1. Kes liwat 1. Liwat Driver sendiri
2. Kes Liwat 2. Liwat jambu indon
3. Kes Liwat 3. Liwat Saiful bahari

"FITNAH. FITNAH. FITNAH. FITNAH. FITNAH. FITNAH. FITNAH FITNAH...(44 kali)... hahha bukan aku yg kata... puak pencacai PKR dan Pas yg kata... Diorang tak kan percaya...Bila DAP menang dan singkirkan Nuar, barulah diorang nak percaya... tupun percaya 1 kes je... kes kote bengkok!...