IKLAN BERBAYAR

Monday, November 26, 2012

VIDEO : FAM DIBANGSATKAN ULTRAS MALAYA.


malam tadi semua dah tau keputusan piala aff.
eksperimen rajagopal dan FAM semakin berjaya.

aku bukan nak ulas bab keputusan.
cuma ada perkara menarik berlaku selepas perlawanan malam tadi.
aku lepak dengan group ultras malaya yang tak puas hati.

berikut adalah kronologi apa yang berlaku di depan bas singapura dan malaysia.

1- player singapura nampak gusar bila bas dikepong ultras malaya. namun kegelisahan mereka tidaklah seperti yang dijangka apabila mereka ni disapa baik oleh ultras malaya. taktikal game singapura memang menjadi malam tadi.

2- kemudian player malaysia masuk dalam bas. jelas pelbagai manifestasi wajah digambarkan oleh seluruh player malaysia. muka kesal, muka sedih dan yang paling banyak muka mintak maaf pada penyokong.

3- ultras malaya menyanyi dan melaungkan FAM BANGSAT DAN RAJAGOPAL APA DAH KAU BUAT !

4- pengurus malaysia dan rajagopal cabut lari daripada mahu bersemuka dengan penyokong.

2 artikel lepas aku balun fam dan rajagopal. malam tadi hampir semua dialog ketidakpuasan itu diulang semula sepertimana yang aku tuliskan.

FAM GAGAL.
RAJAGOPAL GAGAL.

aku nak bagitau player malaysia yang baca artikel ini, kami penyokong tidak pernah sama sekali berundur daripada menyokong kamu.

pastikan malaysia menang bila menentang laos dan indonesia.

ayuh bangkit wahai player !

93 comments:

Anonymous said...

...ah sudahla x payuah disokong team x guna ni mengabihkan karan, bil air, duit, tenaga je.

...xpayahla korang beriya2 nak sokong pegi stadium berhujan berpanas berhimpit naik bas LRT, mengabihkan boreh ja.

...kalau korang nak maki aku kata x patriotik lantaklah...bagi aku bolasepak malaysia ni dari dulu smpai skrg x kemana pun.

~khak ptuih!~

*kairul fahmi lepas bnyk gol sbb asik pikir nak kawen kot...hahaha*

-nik ajis mahafiraun-

MMI said...

Firasat aku Harimau Malaya BARANGKALI di ulang BARANGKALI boleh menang tipis dgn Laos kemudiannya akan kalah dengan Indonesia..Itu kalau boleh menang tipis dgn Laos lah kalau kalah juga Belajarlah terima hakikat..Aku juga rasa bukan salah Coach ianya salah pemain bukan semua tapi seorang dua yang dah besar kepala..Belajarlah terima hakikat..mohon dipautkan blog MMI mahamissa.blogspot.com terimakasih.

Anonymous said...

KESILAPAN PALING BESAR HARIMAU MALAYA KETIKA DI BERI PELUANG MENDENGAR TAKLIMAT DAN KATA2 SEMANGAT OLEH SI SIAL NAJIB ALTATUNYA SATU HARI SEBELUM PERLAWANAN!!!!!!!

Anonymous said...

Bro gap,
Time anuar musa kna band kat FAM sbb menasihati team rajagopal xde pula blog ambik kisah..nak ambik kau....kna smlm dah terbukti experiment sang gopal failed....

Hamba Allah. said...

Saya dari seberang tambak.

Komen anon 2.38 PM sungguh biadap. Ia mengambarkan didikan orang tua nya yg tidak dipegang atau pencampuran yg salah.

Tetap berjuang Harimau Malaya. Ini adat permainan. Kadang kalah, biar banyak menang.

Tetap berjuang bersungguh2.

Anonymous said...

itulah low class otak pembangkang.

bola sepak pun nak dipolitikkan.

sokong gap, harimau malaya harus bangkit.

Anonymous said...

KESILAPAN PALING BESAR ANON 2.38pm KELUARKAN KOMEN DLM BLOG NI.

KEPALA ABAH KAU!!! KAU LAGI BESAU PUNYA SIAL.


TontoJr

Anonymous said...

Adakah semalam kekalahan taktikal ?

aff cup 2010. group stage :

indon 5 vs mal 1

thai 0 vs mal 0

mal 5 vs laos 0

-naib juara kumpulan.
jumpa vietnam kat semi menang 2 0

final jumpa indon menag agregate 4 2

Anonymous said...

Pakatan..

Pendidikan dipolitikkan..
Kebajikan pun dipolitikkan..
Sukan pun.....nak dipolitikkan..

Pakatan..Pakatan..

Berbalik soal pokok, Presiden FAM kena LETAK JAWATAN..

Sejak Presiden FAM jadi presiden, mutu bolasepak kita merosot..

Anonymous said...

sekiranya Team Malaysia kalah dengan cukup melawan, saya boleh terima, malah akan terasa sgt terharu dengan kekalahan tersebut. Ini berlaku sebaliknya. Player kita macam sudah dibodohkan oleh team lawan. Agaknyalah, kalau dilawankan dengan team kampung saya senang senang 2 3 biji gol Harimau Malaya kalah.
Saya cadangkan, tukarlah nama Harimau Malaya tu! Buat malu aje kitaorang dengar. Bukan saya tak boleh terima kenyataan team kita kalah, tapi nampak sgt bodohnya team Harimau tu. Bunyi aje harimau tapi powernyer tak lebih dr kucing betina meneran anak tengah bersalin! Tukarlah jadi Team KATAK DIPENYEK LORI ke, team CACING KERAWIT ke atau apa-apa yg sepadan dengannya.

Anonymous said...

Mana bole cam ni bro adat permainan ada kalah ada menang Brazil pon bole kalah , kalu tak tahu pasal bola diam dah le, sape tak mahu menang beb kalu menang ko orang puji rajagobal FAM kalu kalah ko orang kutuk sporting le bro kalu nak juge menang buet le cam Singapore import je pemain handalan bole le menang bro gue nak tengok anak tempatan main bukan nak tengok mat import cam Singapore

Anonymous said...

GUA SOKONG PART OF STATEMENT ANON 3.04!
KALAH MENANG ADAT GAME, TAPI MAIN KASI BAGUSLAH! BKN MAIN SENDAL SAJA.

Anonymous said...

idup kerana bola mati kerana bola berjuang utk bola..melayu bola bola melayu..smp ke mampus melayu tetap melayu

Anonymous said...

KESILAPAN BESAR MEMPUNYAI PENYOKONG MACAM ANON 2.38PM.INILAH KOMEN MANUSIA YANG SEANGKATAN DENGAN MEREKA YANG SUKA MENDOAKAN KEMUSNAHAN,MAKI HAMUN.MULUT TU INSURANCE COVERED TAK.HARIMAU MALAYA SELAMAT BERJUANG KAMI DOAKAN YANG TEBAIK UNTUK GAME AKAN DATANG.

Anonymous said...

3 gol mlm tadi semua atas kesilapan bahagian pertahanan..meraka tak alert...tapi kesalahan tetap kepada satu pasukan...bukan hanya kepada jurulatih sahaja...adakah kesalahan kita ditujukan bulat2 kepada bapa kita?

apai...

Anonymous said...

Yg sial bangsatnya ko lh beruk..org cite bola bukan politik berukkk. ..

Anonymous said...

anon 2;38

Relax la bro ...bapa ko main tak baca bismillah itu la sebab mulut bau longkang.

Malu ar pd mat singapure atas tu.Ini bola sepak silap strategi akan kalah.
Najib jadikan ekonomi Malaysia terus stabil dan ko boleh metekedarah sampai boncit macam hj hadi tak nak pulak ceriter.

Relax ar bro..biar pun bapak ko main tak baca bismillah mari kita betulkn keadaan.Sama2 kita sokong, Dato Raja Gopal di minta dgn sukarelanya meletakan jawatan.

Jangn marah bro klu ko kurang ajar ada orang lain lagi kurang ajar!

Anonymous said...

kan saya dah cakap ..mesti kalah punya DRG over confident,senjata rahsia konon. Kesian Safi ada dua kerat player bagus yg lain mcm mimpi main dgn budak sekolah je. Jgn salah Goalkeeper in DRG ni alex ferguson level, diri sendiri tu kena ujikaji dulu. elok penyokong sokong dari rumah ja..buat masa dan tenaga duduk terjerit2 kat stadium, bukan apa bila penyokong kurang, baru semua org buka mata sikit. Penyokong pulak nanti dapat "pahala" akibat marah dan kesal teramat.

Anonymous said...

Kalah biar bermaruah Bro bukan dibuli..tak abis2 experimen! !!

Anonymous said...

hahah Apek kena fikir bola tu mcm bakal isteri, kena terkam, cengkeman, secure bola tu baik baik, imagine laa bola tu mcm bakal isteri...

Anonymous said...

anon 2:38 awal awal lagi dah buat pelan nk beli barang apa dgn duit BR1M 2.0 yang Najib umumkan!
TAIKKK!!

Anonymous said...

ding dong..biasa laa melayu main mcm iklan sneaker pula..tu pasal cina semua angin naik sampai kepala, tengok melayu manja nak mampus, asyik kena suap suap suap, tak suap merengek, aduiiihhhh haii mcm ni punahhhh

Anonymous said...

Pendapat saya;
Prestasi pemain menurun kerana kita membuka semula kepada pemain asing bermain diliga kita menyebabkan pemain kita kekurangan aksi/skill utk diasah, kedudukan penting telah diambil alih pemain asing menjadikan pemain kita terpinggir.
Fikirkan...bolasepak kita melonjak seketika semasa kita menutup utk pemain asing....

Anonymous said...

Kerana UMNO taraf ahli sukan negara pun merosot!

Anonymous said...

Bila kalah dikutuk,bila menang dipuja..apa punya semangat sukan la korang-korang yg mengutuk SiRajaGolkan ni..inikah yang korang belajar disekolah dahulu,atau salah ibu korang yang mengandung.

Anonymous said...

Saya berpendapat bahawasanya game plan Rajagobal serta skill player HM untuk mengawal dan passing bola adalah sangat-sangat-sangat TERUK.

Nampak sangat in general kawalan bola dan passing bola sesama player gagal, bilamana ada pemain Singapura di tengah. Midfielder pula tak banyak membantu. Alih-alih, defender lak kene bawa bola sampai ke depan.

Player HM memang skillful tapi pada diri masing-masing je la. Bila skill untuk mengawal dan passing bola dlm game, tak pasal-pasal cuak dan HANCUSS. Ianya makin ketara lak sejak kebelakangan ini.

Stiker Safee pun dah nampak mcm 'berat' sekarang. Kalau Rooney, lain la kan, boleh mengelecek sambil boleh lari dgn baik..Norshahrul pun dah tak boleh lagi pakai idea nak free kick sbb terjatuh melalui 'body contact' dgn lawan, sebab Safiq Rahim pun dah lost his touch.

All in all, Pleaselah Mr Rajagobal, tontonlah video setiap game HM berulang-ulang kali (macam anda selalu kata dulu masa AFF 2010)harap anda lihat dengan mata hati, mana player yang bagus dan berlagak macam bagus. Betulkan mereka ni. Wei ni game pasukan la, bukan nak tunjuk Hero korang sorang-sorang. Mereka ni mcm dah hilang fokus dan tenggelam dengan MONEY, WOMAN & GLAMOR.

Wahai player HM, penonton setia malaysia, dulu tak pernah ada, kini dah ada Ultras Malaya, Lagu pula dulu pun tak ada, kini lagu Harimau Melaya pun dah ada. Duit FAM (rakyat) takyah cakap, dah banyak melabur. Penonton pun dah sporting tak baling botol mineral lagi!! Apa lagi nak oii!!

Untuk saya, saya pula rasa kehilangan bila HM tanpa kelibat Muslim Ahmad..

Anonymous said...

Apek imagine bola tu Liuniey jatuh dari tempat tinggi.Ingat boleh sambut tp terlepas hehe

Apa pun apek memang hebat berdasarkn game yng lepas2.Cuma malam tadi dia banyak melakukn kesilapan.






Anonymous said...

PAS ada ahli sukan ke..?

Anonymous said...

Melihat daripada pemain2 Msia yg sedai ada, perkembangan bolasepak tanahair tak kemana oleh krn kita ketandusan pemain yang berkualiti iaitu skill. Itu yg kita tidak ada.
Midfield, sayap kanan & kiri semua tak bermutu. Saya percaya kita akan kalah dgn Laos apalagi Indo.FAM wajib dirombak dgn segera. Wassalam..

ali said...

dalam menelan pahit...bisa mencucuk rasa..aku tetap berpegang..selagi whistle penamat tak berbunyik...selagi 2 game masih berbaki...maknanya kita punya lagi ruang dan peluang.
Kita masih boleh menang!

-selama Jalur Gemilang betepek di dada baju kalian...selama itu aku tetap bersama-

ali said...

...lupa plak nak mention..demi FAM.Sembah ampun tuanku, pada patik tiba masa presiden tuanku berundur.
biar lah yg ahli meneraju ahli2 nya.

ampun tuanku

Anonymous said...

apapun ini bukan caranya....apa punya ultras lah mcm ni...buat malu je....takkan beli tiket pun nak ungkit...konon maruah negara tercalar...knp hanya coach yg dipersalahkan???tgk semua gol tu semula....ketiga tiga gol salah siapa??apek dan defend..memang coach harus dipertanggungjawabkan tetapi ini bukan budaya kita..baru 1st game dah mcm ni...bukannya takde peluang langsung.... kalau dibuat mcm ni lagilah hilang semangat diorg!!ni semua salah siapa??? siapa yg jadikan player malaysia ni mcm selebriti??? apek nak kawin lah..apek dok disko lah..safiq rahim gossip ngan sipolan sipolan lah..habis bila kat tengah padang..masing2 budget star..main pun sayang kaki... alih2 coach gobal kena tanggung sendiri..come on lah... ultras kalau rasa membazir gi stadium toksah gi dah... ramai lagi yg membara nak sokong team malaya..cuma takde rezeki nak ke stadium je..

sokongan kepada negara perlu ikhlas..janganlah plak ungkit pasal beli tiket bagai..apa daa... tau tak maksud ultras??? nah galatasaray punya ultras..antara yg terbaik didunia..cer bg tahu berapa banyak piala yg galatasaray pernah menang???tapi ultras mereka cool je..sebab mereka ikhlas tuk team.... maaflah kalau ada yg terasa..mcm bro gap ckp...game pun belum habis..so kita tunggu je la... kalau kalah dalam aff masa tu barulah minta dia turun..ini bukan masanya... dulu time sukan sea pun mcm ni gak..malaysia mula slow.. habis ong kim swee digasak..alih2 malaysia dapat emas..ong dipuji...

anon 2,38...ko elok mati je lah bro... jangan hidup dah... apa pun nak politik ke cibai lu!!!

Anonymous said...

Aku harap ini pertandingan terakhir Rajagopal bersama Harimau Malaya dia jelas lupa formula kejayaan yg lepas. Tapi janganlah pecat masa ni, ini dah kira terlambat. Apapun Malaysia masih boleh layak jika percaturan Rajagopal berjaya lepas ni. Tetapi itulah masalah org sukan ni dah beri ganjaran dan penghargaan last2 lupa diri.

Utk FAM fenomena Liga Super, perlu dikawal sekali lagi. Kita pernah berjaya juara walaupun Liga M tanpa pemain import, jgn sampai kita ulang penyakit thn 90an dah. Semua tumpuan hanya kearah liga, hingga pemain jd mata duitan. last2 skuad kebangsaan entah kemana.

Langsi said...

KALO NAJIB TAK DATANG MELAWAT MASA TRAINING HARI TU...SURE TAK JADI MACAM NI!

BUKAN TAKAT RAKYAT...PEMAIN BOLA PUN DAH TAK SUKA DGN KERAjaan UMNgOk Be-eNd ni. Kalo menang...sure Najib dok jaja hulu-hilir, sebab depa bagi KALAH!

Najib...najib... next time takyah turun melawat better dok dlm kai9n Rosmah!

Anonymous said...

Perkara-perkara yang perlu Rajagopal dan FAM singkirkan demi menaikkan mutu permainan Harimau Malaya.

- Buang semua selebriti dari pandang dan pasukan negara.

- Berikan peluang untuk permain yang betul-betul nak main - yang tidak mengharapkan nama/publisiti etc etc.

Anonymous said...

SI NAJIB ALTATUNYA NI BETUL2 MEMBAWA SIAL..HARAP PIHAK FAM ATAU BADAN2 SUKAN SEKAT BILA SI SIAL NI NAK MELAWAT DAN BERI KATA2 SEMANGAT..LAWAN LAOS NI MESIA KENA LAGI 5-O KALAU SI SIAL NI DATANG MELAWAT...TAK CAYA?????? KO ORANG TENGOK LAH!!!!!

Anonymous said...

Apa la lu olang...
Lu ingat macam main guli yerk...
Ini suma salah pengurusan.
Kalau 2 game lagi kalah jugak, elok letak jawatan je bro..
Tak guna pengang jawatan sampai nyawa dan nak tercabut. Buat maki di orang je. Bukan dapat pahala dapat fitnah dosa aje...
Pihak pengurusan FAM kena amik tanggung jawab. Jgn berpuluh kali nak tukar jurulatih je. Da abis duit rakyat. Sekarang, penajapun malas nak tampil ngan pengurusan yg sedia ada. bagilah org lain pegang pulak. Sebenarnya banyak lagi org lain kat lua sana yang boleh memimpin. Bukan dok aja kat situ, tapi program akar umbi rancang mcm melepas batuk ditangga. Tak ada perancangan yg teliti. Dp tahun pertama pegang smpi la ni, tadak program asas yang membantu atau boleh dikatakan tadak langsung. Tak payah pegi jauh2, peringkat sekolahpun da cukup. setiap tahun ada pelawanan antara sekolah samada peringkat daerah maupun peringkat negeri.Bawah 12 tahun ada, bawah 15 tahun ada dan bawah 18 tahun pun ada. aku rasa, tak sekorpun pegawai dari persatuan negeri yg pegi menyaksikan perlawanan mereka dan cari calun2 yg berpotensi,pupuk dan didik mereka. nak harap sekolah sukan setiap negeri mana cukup. Tak banyak option yg ada. Hai FAM, buatlah perancangan yg terliti. sebab tu rajagopal byk buat eksperimen (walaupun tak banyak membantu). Toleh2 lah kebelakang sbb program yg ada sekarang mmg tak berkesan. FAM kena ada akademik sukan sendiri.

Anonymous said...

sokong anon 4.42.......

ultras nak bg cadangan player..k gak tu..tetapi kena fikir gak...nanti ambik player ni..penyokong player yg lagi satu dok pertikai gak..nape ambik dia..nanti semua nak dipanggil..team harimau malaya kang ada 10 pasukan plak... bg gua lain kali ambik player yg betul2 nak main tuk negara.. yg setakat nak jaga kaki tuk liga super..takpe..bg dia main liga super je..kalau ada penyokong yg berbunyi suruh dia je jadi coach habis cerita... buat tu salah buat ni salah..susahlah kalau nak puaskan hati semua pihak....

Anonymous said...

LangiNGOK, kalau pork nick datang melawat pun belum tentu menang juga pasukan bolasepak tu. Tau ke pork nick pasal bola sepak, nak sepak bola pun mau tergolek dulu kot....

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Setuju dgn pendapat ni..kita kalah tak bermaruah tak melawan..mcm pondan nampak perempuan..tak melawan... Gelaran paling sesuai bg mereka adalah HARIMAU TUA... Dah uzur....

Anonymous said...

Brazil main..kalah 3 kali je setahun..45 kali semuanya menang.. Malaysia pulak menang 2 kalah 52 kali dlm setahun mana tak bengang.. Lembik..baik anta team kelantan atau ATM lagi baik dpd team yg ada ni la..

Anonymous said...

harimau malaya hilang taring. takde semangat, over konfiden.

Anonymous said...



anon 2.38.. aku rasa kau tengok bapak kau main bola dua bijik dengan mak kau smlm...hahaha...tk msuk-msuk...tu yang kau mrah sgt...kau pun nk tunjuk bapak kau...kau pandai main bola dua bijik dgn mak kau...budak haram jadahhhh...main bola mak kau...siallll....ank harammm...



takbirrrrrrr....

Anonymous said...

Woi ..mangkok jamban

Kalo nak marah team Harimau Malaya apsal sangkut dgn DSN...dia PM kite...mstla dia pon amek berat pasal sukan yg babitkn rakyat Malaysia...

Abis kalo DSN xleh jumpa bg semangat kat player ,,,awat ..hangpa nak suruh AL JUBURI pi bg semangat kat player ke...mau sorg2 player kite bolos lubang jubor masing2...

Kalo suruh wali kera amat korg lagi hampeh...balik2 doa makihamun , musnahkn org len...

atau nak suruh Mad Sabu...hah...bia boleh ajar player camana nak rembat bini org + menjilat lubang p**i..

podaaachitttt...

Anonymous said...

Hotak ko lah..ko ingat cina tak manja..india tak manja org greece tk manja..british tak manja..semua harap bantuan kerajaan bro..klu kerajaan tak bantu buat demo..ko ni masih bawah tempurung la bro...

Anonymous said...

Pemikiran ko ni macam duduk bawah tempurung la bro...

Anonymous said...



apa slhnya mlm tadi kalah...mungkin bsok,lusa kita menangggg...atau tahun depan kita menang..
tapi main bola dua bijik memang la kalah...tk msuk-msukkk...wakakakakak....

Anonymous said...

Bodohnya pendapat ko ni bro..mcm pikiran nik ajis gak..

Anonymous said...

Peminat bolasepak Malaysia ni masih positif bro... Yg marah tu pasal Kalah tak bermaruah tak melawan.. Klu kalah tapi permainan cantik...bersemangat..tak cepat give up..permainan lebih teratur tak pe takde hal....ini main macam baru seminggu lepas form up team...

Anonymous said...

menang kalah adat permainan...menang di puji & di puja sampai lupa diri...kalah di maki hamun sampai ke lubang puki....
player kita terlalu khayal dengan dunia glamor celebrity, sampai hilang semangat nak beraksi... sejak mokhtar dari pergi menghadap ilahi, aku dah tak ada hati nak tengok dan ambil tahu pasal national team ni ...contohi lah semangat MOKHTAR DAHARI...!!!!

ATE MENGATE said...

HERAN....YG MAKI NI TENGOK GAK BOLA , TEMAN NASIHAT JGN TENGOK LA LAIN KALI.... KOMEN/KUTUK JE PANDAI , MASUK UNSUR POLITIK LA PULAK SEKALI TU

BAGI LA PANDANGAN ATAU ANALISA KENAPA DAN SAPA PATUT MAIN AKAN DATANG , YG KOMEN TAK YAH MAIN LA , YOUR KOMEN TU AKAN MENYEBABKAN SELURUH LIGA KITA TERLIBAT SEKALI

KEMBALIKAN PENCARIAN ATAU AKEDEMI BOLASEPAK DARI SEAWAL USIA YANG BOLEH , BIAR LEWAT DARI TAK BUAT LANGSUNG

KEMBALIKAN KEGEMILANGAN SEMASA PESTABOLA MERDEKA DULU DIMANA KITA SEBARIS DENGAN KOREA , JEPUN SERTA IRAQ , DULU DIA BELAJAR DARI KITA , NOW KITA BELAJAR LA SEMULA DENGAN MEREKA INI

LA NI KITA TAK ADA PEMAIN TENGAH YANG HEBAT SEPERTI CONTOH AZIZUL ABU HANIFAH , SERANGAN SEPERTI ARWAH MOHTAR DAHARI , PERTAHANAN SEPERTI SOH CHIN AUN ATAU GOL KEEPER MACAM ARUMUGAM

CARI PEMAIN YANG BERUSIA 18 KE 20 TAHUN TELAH MENCAPAI KEMATANGAN , WAJIBKAN LIGA MALAYSIA 2 PEMAIN USIA SEBEGINI DALAM SENARAI 1ST ELEVEN

JGN KACAU TEAM YG ONG KIM SWEE JAGA , BAYANGKAN 12 TEAM DALAM LIGA ADA 24 PEMAIN BAWAH 20 TAHUN DICAMPUR DENGAN 22 PEMAIN TEAN ONG KIM SWEE

SETIAP 3 BULAN HANTAR KE PERTANDINGAN LUAR NEGARA ATAU ADAKAN SATU KEJOHANAN DI MALAYSIA BAWAH 20 TAHUN INI

SAYA YAKIN ADA PEMAIN BERUSIA 16 KE 18 TAHUN AKAN DAPAT DICARI DAN BAKAT NEREKA HEBAT , AMBIL CONTOH RIAN GIG (MU)

GOVERMENT SENTIASA AKAN SUPPORT , KERANA NEGARA MANA YG PEMIMPIN TAK MINAT BOLA

Anonymous said...

Setuju sultan tak seharusnya jadi presiden, hanya jadi penaung je.

Anonymous said...

Ultras marah sebab coach bentuk teamnya mcm minggu lepas baru di latih...main bercelaru...pendapat peminat tolak tepi... Senang cakap berlagak lah...mcm dia sorang je tahu bola sepak... FAM pulak bila di tegur ada yg kena gantung.. Pentadbiran mcm ada yg tak kena...

Anonymous said...

Bodoh punya pendapat.... Mcm org tkde ugama...

Anonymous said...

HM kalah memang dh di jangka..sebab bodoh tak abis.. Janji MU menang.... Lega sikit aku...

Anonymous said...

Wei beruk sokmo,taubat la wei,dosa dah bergelumang dah kau tu.

Anonymous said...

ANON 2.38..KESILAPAN YG PALING BESAR ADALAH KERANA KAU MEMANG OTAK PEMBANGKANG YANG PALING BANGSAT..

Anonymous said...

Perangai serupe hanjing kurap.Malang ada keluarge dapat spesies kurap sokmo macam kau nih.

Anonymous said...

Wa sokong ckp lu broooo!!!ngabihkan berah jeee!!gj beribu main mcm gmpg!!

MELAYUJATI said...

GAP lainkali ko tapis dulu komen2 yang menghina Pemimpin dalam blog kau, tak baik tau jangan libatkan mereka dalam hal ini. Dahle HM teruk, perangai rakyat malaysia pun teruk juga. Tak kirale peminpim kerajaan atapun pembangkang terutama PM kita, sian dia tak pasal2 kena hina kutuk.

Anonymous said...

diluar sana salahkan FAM...letaklah jurulatih mana pun..kalau di atas kat takuk lama.., siapa cakap byk kena kick out so ikut telunjuk..inilah taraf bolasepak malaysia..buat malu buang duit...Harimau Malang bukan Harimau Malaya ,,,,fikir fikrkan,,

Anonymous said...

LAIN KALI SEMASA NAK MAIN BOLA NI...JANGAN NAMPAKKAN MUKA SI SIAL NAJIB ALTATUNYA TU!!! HARIMAU MELAYA PATAH GIGI JADINYA...ATAU PUN...KALAU DIA DATANG JUGA..CUBA MINTA SEBIJI DUA BOM C4 SETIAP PEMAIN..AGAK2 NAK KALAH DAH MESIAL NI...KO ORANG BALING JE BOM TU KAT PIHAK LAWAN...BERKECAI BRO!!!!JANGAN TAKUT..AKAN ADA KAMBING HITAM..

Anonymous said...

Langsi.... Kot ye pon hari2 stim isap kote bengkok anuwar, yg gatal telor nak kaitkan PM apasal pulak. kalo dia ambik berat pon kita dah bersyukur soalnya sekarangan.. pengurusan. Faham?

Anonymous said...

jangan sampai bukan saja pangkat Datuk hilang, nama RAJA pun hilang. yg tinggal gopal aje, he he. harap2 lepasni menang lah ya.
c'mon coach, tunjukkan apa yg malaysia ada.

Anonymous said...

bagi aku,memang padan muka juga malaysia kalah...

sebab penyokong ultras malaya sendiri yang macam taik

tengok klip kat youtube ni,ada geng ultras malaya nak komen pasal ni?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NtwHyzdUMe8

Anonymous said...

Anuar berahim guna atantuya utk fitnah pm. Sebenornya Dia jealous sebab tk dan nak balun atantuya tu... Kuar air liur nua tgk atuntuya tu wei..tkpe la tak dpt atantuya dapat cina doll pun jadilah... Janji MA TA SEPET..

Anonymous said...

Muka seposen je Apek naik bas.. Dh tahap celebriti ni ssh la main bola...glamour..patriotisme tolak tepi je...

Anonymous said...

Aq rasa player kite trlalu lebihkn peningkatan skandal dari meningkatkn mutu permainan...

xabis2 dgn kes tukar pompuan, xkirala samada artis ke x.....

xo xo xo

Anonymous said...

saya kenal pemain mu, chlsea, arsenal, barca, real. adakah sy juga layak jd coach.

rajagombal

Anonymous said...

aku kompius betol malam tadi...
adakah aku melihat pasukan kebangsaan bermain atau pasukan wakil sekolah-sekolah beraksi?

gen2felda

Anonymous said...

Salam

Untuk menjadi seorang PA yang berjaya mereka perlu mengharungi pengajian dari peringkat rendah hingga ke Universiti untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda dan Master.
Itupun gaji dan elaun sekitar RM 3000.00 sahaja.

Bayangkan pemain bola sepak ada setengah cuma PMR beroleh imbuhan RM 15,000.00 sebulan bahkan disediakan semua kemudahan dan tidak lagi termasuk bonus2. Bahkan kerajaan sediakan kemudahan percuma dengan kemudahan perubatan, Fisioterapi, insentif latihan luar negara, tenaga motovasi percuma bahkan adakalanya mendapat imbuhan macam2 dari kerajaan.

Hampir semuanya terhidang luas seolah olah ditatang sebagai bulan purnama. Hakikatnya kini pemain bolasepak kita terlalu ego dan megah diri serta tiada disiplin serta moral yang terlalu rendah. Mereka tiada jati diri dan semangat petriotik serta kenegaraan dan bagi mereka hanyalah wang dan kesoronokan serta megah sebagai diulit mimpi.

jurulatih kita seolah hilang idea dan tiada mempunyai idea yang bernas seolah kembali era tahun 90an. Teknikal tiada dan hanya bangga diri serta terlalun angkuh apabila dikritik bahkan setiap kritikan untuk membina seolah-olah telinga tembok.

Sudah sampai masannya FAM mengambil jurulatih luar bagi memberi ideo corak pembangunan mengikut arus pemodenan dengan teknikal2 terkini. Apa lagi nyang jurulatih Rajagopal kerana gelaran Datuk sudah dikecapi bahkan bermacam2 imbuhan sudah dikuasai.

Bolasepak negara kita tak akan kemana bahkan akan terus merundum jika syok sendiri dan tiada ada harga diri, disiplin, sikap sombong bangga diri, jaguh wanita serta tiada petrotik dan hanya penting diri dan wang sahaja.

Anonymous said...

Alo bro....kalah pSal tak bole lawan..cam ne nak melawan

Anonymous said...

TUkar strategi sekiranya hendak menang...aku tengok hantaran jauh sering kali dilakukan...amalkan football one touch...tidak terlalu memegang bola terlalu lama. mAIN oNE tEAM. iNGAT pesanan couch... Insyaallah, corak permainan baik akan terhasil dan seterusnya melakar kemenangan.Ingat!!!.. anda yang berada dalam kelompok 22 permain adalah yang terbaik dalam kalangan rakyat Malaysia.

Anonymous said...

aku sokong anon ni... pasukan HM byk buat hantaran lambung+jauh tp x dpt bola.1 kerugian. tidak spt singapura yg bnyk buat hantarn pendek dan dpt gol.. belajr teknik futsal utk hantarn pendek dan kawalan yg lbh kemas pasti HM Akan menang..

Anonymous said...

Anonymous said...
Saya berpendapat bahawasanya game plan Rajagobal serta skill player HM untuk mengawal dan passing bola adalah sangat-sangat-sangat TERUK.

Nampak sangat in general kawalan bola dan passing bola sesama player gagal, bilamana ada pemain Singapura di tengah. Midfielder pula tak banyak membantu. Alih-alih, defender lak kene bawa bola sampai ke depan.

Player HM memang skillful tapi pada diri masing-masing je la. Bila skill untuk mengawal dan passing bola dlm game, tak pasal-pasal cuak dan HANCUSS. Ianya makin ketara lak sejak kebelakangan ini.

Stiker Safee pun dah nampak mcm 'berat' sekarang. Kalau Rooney, lain la kan, boleh mengelecek sambil boleh lari dgn baik..Norshahrul pun dah tak boleh lagi pakai idea nak free kick sbb terjatuh melalui 'body contact' dgn lawan, sebab Safiq Rahim pun dah lost his touch.

All in all, Pleaselah Mr Rajagobal, tontonlah video setiap game HM berulang-ulang kali (macam anda selalu kata dulu masa AFF 2010)harap anda lihat dengan mata hati, mana player yang bagus dan berlagak macam bagus. Betulkan mereka ni. Wei ni game pasukan la, bukan nak tunjuk Hero korang sorang-sorang. Mereka ni mcm dah hilang fokus dan tenggelam dengan MONEY, WOMAN & GLAMOR.

Wahai player HM, penonton setia malaysia, dulu tak pernah ada, kini dah ada Ultras Malaya, Lagu pula dulu pun tak ada, kini lagu Harimau Melaya pun dah ada. Duit FAM (rakyat) takyah cakap, dah banyak melabur. Penonton pun dah sporting tak baling botol mineral lagi!! Apa lagi nak oii!!

Untuk saya, saya pula rasa kehilangan bila HM tanpa kelibat Muslim Ahmad..

November 26, 2012 3:49 PM

===================================

Setuju dgn pendapat saudara.

Sampai sekarang aku tertanya kenapa Muslim Ahmad tidak berada dlm skuad Harimau Malaya.

Anonymous said...

pemain kita ada skill individu yg tinggi .. tapi tengok apa dah jadi semalam serba serbi tak kena
ini lah akibatnya bila dah terlalu banyak experiment - 2 TAHUN ! bila dah dah tak boleh baca gerakan kawan sampaikan tak tau nak ikut plan yang mana .. pasing kiri ke ..kanan ke ..depan ke
harapan aku ... baki 2 perlawanan nanti tak payahlah Rajagopal ada kat tepi padang tu ... BUAT SEMAK jer
biarkan player enjoy their game

Anonymous said...

badan penat ...
tekak sakit ...
duit abis ...
hasil dapatlah tengok Harimau Malaya diperbodohkan Singapore
kalo dah jurulatih Singapore sendiri tak menyangka boleh menang sebegitu mudah ... apa lagi yang Rajagopal nak konar lagi ...??
komen dalam TV3 tadi kanmain lagi ... "seperti yang lepas ..kita kalah dengan Indonesia tapi jadi juara kalahkan Indonesia ... harap dapat jumpa Singapore di final" !!
final .... ABAH KO !!!!!
... atau nak buat experiment tahap kesabaran penyokong HM ??

Anonymous said...

Main dekat indon ada semangat perang,pergi stadium naik kereta perisai.

Anonymous said...

Main dekat indon ada semangat perang,pergi stadium naik kereta perisai.

Anonymous said...

Esok masih ada..klu menang sure puji melambung..Hero kalah dulu hehe...
Seandainya Harimau kalah lagi adussssssss Raja Gopal and the Gang
korang terima jelah kutukan dewata kerana bila rakyat Malaysia marah mereka akan jadi Pep Guardiola,Jose Morinho dan Alex Fugerson yng akan memberitahu apa sepatutnya player dan coach buat!

Tapi yng tak bestnya ada anak babi yng bagi komen disini mengaitkan kekalahan semalam dgn politik.
Bodoh punya keturunan!

r-k-b said...

anon yang kaitkan kekalahan semalam dgn najib tu memang dari baka sundal turun temurun !!

rakab said...

Jangan kutuk lebih-lebih....sebab perjuangan belum selesai !

Kuatkan semangat menjelang perlawanan dengan Laos nanti.

kadiak said...

Kami mahu president fam dikalangan pemain bola sepak atau kalangan pengalaman dalam urusan bola sepak bukan sultan maaf beriburibu ampun heheh

Anonymous said...


Bro,

Yang sebenarnya bolasepak malaysia perlu di rombak secara drastik ini cadangan nya:

a.padang futsal yang terdapat disetiap daerah perlu digunakan secara maksimum.

b.pendidikan, makanan taktikal,stamina,saikologi,undang2 bola perlu diterapkan pada peringkat awal

c.pendidikan sistem tiki taka perlu diadakan

d.penglibatan sekolah dan peringkat daerah perlu di utamakan dengan pembabitan secara TOTAL kerajaan menjadi penaja(kita lupakanlah FAM keran mereka tidak berfungsi)

e.mengenal pasti bakat semulajadi dengan ketinggian pemain menjadi keutamaan

f.Arsene wenger berkata ketinggian pemain bukan keutaamaan pemain bolasepak moden, persoalan nya berapa ramai pemain kita yang rendah mempunyai bakat setaraf `maradona'?

g.Akedemi bola ditubuhkan di setiap negeri pencarian bakat pemain perlu bermula di stiap padang sekolah dan gelangang futsal di setiap DAERAH

h.Latihan pengetahuan taktikal stamina saikologi pemakanan dan fizikal pemain bermula di setiap akedemi negeri umur pemain disetiap akedemi perlu pada peringkat masih muda iaitu 9 tahun dan ianya perlulah sepenuh masa, menginap sepenuh masa dan aspek pelajaran dan agama tidak boleh diabaikan

g.pendedahan pemain adalah dengan menghantar pemain berusia 12 tahun dihantar ke amerika selatan eropah atau afrika sekalipun untuk mendedahkan mereka seperti mana Jepun lakukan

h.Rasuah perlu diajar pada peringkat yang masih muda, Kerja keras dan pintar mesti disemat kan dalam diri

i.setiap pemain perlu dibenarkan bersuara dan berfikir secara bebas untuk menjadi kreatif seperti Azizul Abu Hanifah, berdedikasi seperti Arwah Mokhtar Dahari dan sehebat Ghani Minhat

j.Pemain seperti Zidane. Maradona, Mesi, Ronaldo atau Pele berasal dari kelurga SUSAH.

k.Cuba fikirkan....kalau kita ada pemain seperti Zidane. Maradona, Mesi, Ronaldo Pele atau Azizul Abu Hanifah Arwah Mokhtar Dahari Ghani Minhat bersatu di dalam skuad bolasepak sekarang ini, kita x perlu panggil Rajagopal jadi coach, kita panggil aje Khalid Gereja ataupun Mak Lampir mencorakkan taktikal bolasepak kita dah cukup dah....

Banyak lagi nak tulis...tapi ini saja yang dapat berkongsi pegethuan

akhir kalam, sayang dan cinta pada bolasepak itu mesti ada pada setiap pemain untuk menghasilkan pemain yg terbaik.

Anonymous said...

jgn cmpurkan sukan & politik..komen yg mencaci mgkin dtgnya dri pihak pmbangkang la...otak dia orngni memg dri azali lg mcmtu..mugkin masa kecik2 dulu selalu disuapkan dgn makanan yg haram kut..xmembina langsong.dh besar mnyusahkan masyrakat..yg bangkang makihamun tau ke main bola...? ce cite...ce cite...

Anonymous said...

KALAH MENANG ADAT BERTANDING. BUKAN KEKALAHAN JD PERSOALAN BESAR SEKARANG NI. TAPI MUTU PERMAINAN PERMAIN. MACAM HARAM. PASSING TAK TEPAT. MENANDUK TAK PERNAH KENA. NAK GOL LAGI LAH. BOLA TAK PERNAH LEKAT DIKAKI PEMAIN HARIMAU MALAYA. SEKEJAP JE DAH KE RAMPAS DEK PEMAIN SINGAPURA.MACAM ORANG TAK PERNAH MAIN BOLA. TERKIAL2.2 TAHUN SELEPAS 2010 INI AKHIRNYA PEMAIN YANG DIPILIH SEDANGKAN MALAYSIA SEPANJANG TAHUN BERPULUH PEMAIN BERAKSI. KALAU NAK PILIH PEMAIN SENANG. NI TAK PEMAIN YANG TAK GUNA DI AMBIL AKHIRNYA GINI LAH. KONON RAJAGOPAL KENAL PEMAIN DIA. SEKARANG CAM NE. ISTILAH KALAH DULU MENANG KEMUDIAN TU KALAU KITA MAIN BAGUS. NI MAIN PUN TERUK NAK MENANG MACAMANA. KALAU KALAH TAPI MAIN CANTIK ORANG TAK MARAH LA. MUSIM AFF DAH PUN BERMULA NAK EXPERIMENT APA. DAH TERHANTUK BARU TERNGADAH.

Anonymous said...


MINTA MAAF

Azizul Abu Haniffa tidak boleh dijadikan ikon bolasepak Malaysia..
DIA SATU IKON RASUAH BOLA SEPAK MALAYSIA..

minta maaf sekali lagi.. lupakan Azizul tu..

Anonymous said...


oleh kerana pendapatan player bolasepak masa itu agak kecil tapi nak hidup bergaya, nak pakai keta besar maka terlibatlah AZIZUL ABU HANIFA ni dalam kancah jual game.. dia ni tak seperti Super Mokh yang mengabdikan diri untuk bolasepak negara sehingga akhir hayatnya..

UNTUK HARIMAU MALAYA..KALAU LAWAN LAOS ESOK PUN BUNGKUS.. SILAKANLAH PRSIDEN FAM, RAJA GOPAL, PENGURUSAN PASUKAN DENGAN SENDIRINYA LETAKLAH JAWATAN.. BAGI PULAK ORG YANG LEBIH BERWAWASAN SEPERTI ANUAR MUSA AMBIL ALIH..AMPUN TUANKU.. PATIK YANG AMAT BERHARAP...

aidil said...

Assalam
Pada aku, bukan kekalahan tu yang mengecewakan, tapi corak permainan yang sangat2 rendah kualitinya. Tidak ada gerakan2 yg boleh dibanggakan (mungkin ada la satu atau dua). Hanya main mengharapkan kesilapan pihak lawan. Mcmtu la cara kita main dulu masa menang 2010. Aku seronok menang 2010 tapi kecewa dgn kualiti game masa tu. Dan seperti biasa, kita masih main mcm tu dan akan terus main mcmtu selagi rajagopal jd coach.

aku pon pelik la, negara yg ranking top2, banyak yg ambik coach luar, tp negara ranking tiga angka cam kita, nak gak coach yg x penah terlibat dgn high level football pon. Wat do u expect....

otai JB said...

Setuju broo, gua nak tambah kit, panggil je harima ronggak.Bila lawan kena gigit bukannya luka, tapi geli..auw..auw..

Anonymous said...

Pemain HM tak de soul langsung, mereka tak kreatif atas padang, gerakan macm tak de daya fikir. Mungkinkah mereka ini kurang cerdik. Pemain bola pun sepatutnya kena ada satu tahap intelligence, barulah boleh berfikir macamana nak memaksimumkan peluang untuk masukkan gol.
Hidup mereka cuma bijjak nak bertukar pompuan, bergaya dengan rambut yg entah apa2 kat atas padang. Konon macho tapi otak hampeh. They cannot think on the field. It is a real insult to watch them play.
Masalah kita ialahnterlampaummemanjakan mereka. Menang sikit bagi bonus, menang aje bagi tanah, gaji mengalahkan player antarabangsa.itu pasal mereka jadi macam ni.
Tak de kena mengena dgn pm kita. Wey org melayu kalau nak komen gunakan akalmyg tuhan bagi, jgn ikut perangai longkang dan ckp mcm org tak de agama. Typical melayu, macamana yg melayu kurang ajar komen dengan kata2 kesat macam tu lah mentaliti pemain kita jugak. Hampeh.........

Anonymous said...

Anon 2.38

Seorang penyokong pembangkang yang bodoh dan tak sedar diri
Bola pun nak dipolitik kan
Memang dasar pembangkang SIAL

Anonymous said...

Semua yg komen ni hampeh, macam lalang. Tau tak lalang tu apa?