IKLAN BERBAYAR

Thursday, November 29, 2012

PIALA AFF : MALAYSIA WAJIB FOKUS KEKANG MIDFIELD INDON.



ok kita dah bernafas semula.
malam tadi kita menang 4-1.

separuh masa pertama terlalu banyak peluang untuk menjaringkan gol.

3 player yang jelas memainkan peranan cukup penting dalam mengkucar kacirkan benteng laos. kunalan, mahali jasuli dan mat yo.

mahali sudah selayaknya diletakkan dalam senarai kesebelasan utama.

permainan mahali jasuli yang keras, bertenaga mengingatkan aku kepada bekas pemain bola sepak singapura yang digelar 'kereta kebal' iaitu allayarham borhan abu samah, yang telah meninggal dunia akibat kanser.

finishing striker wajib dipertajamkan lagi.  masa lawan singapura, kita jarang mendapat peluang dalam petak gol manakala dalam perlawanan malam tadi terlalu banyak peluang keemasan dilepaskan.

takpe , terus tajamkan serangan.

work rate dalam perlawanan sabtu ini menentang indonesia perlu digandakan.

indonesia mengamalkan fast game, game mereka laju dan hantaran mereka tepat.

dalam keadaan sebegini, midfield dan defender malaysia wajib alert.

ok nanti sambung lagi.
terbaiklah harimau malaya !

30 comments:

jie said...

Alhamdulillah berkat doa semua, dan pertolongan Allah serta kesungguhan pemain kita menang 4-1.
kepada semua pemain jgn leka dengan kegembiraan ini terus tekadkan azam untuk meraih kejayaan di perlawan getir serta perit menentang musuh traidisi indonesia. Semoga kalian berjaya.kritikan peminat pada kegagalan yang memalukan pd perlawanan sebelum ini bukan sebab harimau malaya dibenci cuma rasa sayang peminat kpd team bola sepak tanah air. sekali lagi tahniah dan syabas

anjing said...

Puas kerana membelasah yang lemah...jangan terpedaya..jangan syok sendiri..bandingkan kemampuan dengan team yang lebih kuat untuk tahu kedudukan kita yang sebenar..

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

Anonymous said...


dah kena kutuk cukup2..dah cemas baru ada sedikit kesungguhan.. tingkatkan lagi kesungguhan itu ketika menewaskan Garuda nanti....
.oej.

rakab said...

Pasal tu aku kata jangan kutuk lebih-lebih !...sebab perjuangan masih belum selesai.

Pertarungan hidup mati dengan Indon nanti !!


Apa-apa pun MU menang pagi tadi...
yahuuuuuu !!

jejakazman said...

mu tu bukan red devil ke....devil tu bukan setan ke...carilah team lain ....kelantan fc ke t team ke....puchong fc ke he he he

komandomelayu said...

Harimau malaya!

Sila tajamkan 'passing' anda, sentiasa peka, bingkas dalam setiap masa! Buang jauh2 sifat ego dan jangan perasan spt 'star celebrity player' seperti yang anda tunjuk sewaktu latihan di padang FAM!
(Rasa mcm nk panjat pagar FAM lempang je player yg konon 'star'waktu training buat sambil lewa)
Rajagobal jangan tunjuk bodo sombong mcm anda dah setaraf dgn alex ferguson!

HARIMAU MALAYA JANGAN TUNDUK DENGAN SKUAD TEMPE!

saad said...

Gol laos sbb mahali tak turun ke posisi asal.die terlalu dok atas nak serang.tapi punca gol sbb safiq rahim passing mcm haram.
gandingan wan zak matyo safee ngn kunalan mantap.
apepun lawan indon lepas ni kene main mcm final.

Anonymous said...

Hello anjing atas tu...

Yng perlu ko tahu Malaysia adalah pemegang suzuki cup...team Harimau mengaum dah belasah team yng kuat2 untk memenangi piala suzuki aff 2010.

Jangan lah jadi negatif thinking.Nampak sangat semangat ko tak layak untk jadi pejuang.Peperangan belum tamat ko dah mati terkejut.

Walaupun kekadang team harimau menyakitkn hati penyokong mereka hakikatnya mereka adalah team kita.Negara Malaysia tercinta!
Marilah kita doakn mereka pada setiap perlawanan semoga akan menang.

Go Malaysia!
Go Malaysia!
Go Malaysia!

Anonymous said...

Mahali main macam budak gemuk sekolah rendah, hanya sesekali dia buat apa yg sepatutnya dia buat, yg lain hanya menyusahkan org lain dan menyemak dlm padang aje.

MatBola said...

MALAYSIA MENANG KE ATAS LAOS PASAL TAKDE PENONTON YG BAWAK MASUK BENDERA PAS....!!! BENDERA SIAL..


MUAAHAHAHAHAHA.....

TAHNIAH HARIMAU MALAYA...

Anonymous said...

Bendera Pas (bendera sial) asalnya ialah bendera Jepun yg diletak di atas pokok kelapa belakang rmah pres. pas waktu itu. Bendera itu jatuh dlm lopak air yg dipenuhi dgn taik lembu lalu bertukar warna hijau.

anak pres. pas yg waktu itu belum bersunat lg dan telanjang ambik pakai bawak balik rumah. Pres. Pas tengok lalu berkenan dan di istiharkan sbg bendera rasmi Pas. Kekallah bendera pas itu smpai hari ini. (Tapi kalau bawak masuk stadium jd bendera sial sbb najis)

Anonymous said...

smalm yg paling hangin mahali azmi muslim ngn safiq rahim.
mahali pasing teruk.dah overlap kat ats taknak turun.selalu hlg bola.pastu tackle org mcm main ragbi.nasib baik ref smlm agak baik hati tak bg kad wlpn asyk tiup wisel.
azmi muslim ni bagus buat overlap kat atas,tapi hantaran mcm haram.mcm tak penah tendang bola.
safiq rahim sebenarnya function die diturunkan utk amik freekick je.yg lain hancus.skil gelecek takde langsung.nak hold bola apetah lagi.setakat hantaran pendek ke blkang.hantaran jauh takde satu pun yg bahaya. membhayakan team sendiri ade la.gol kedua mmg silap die.pasing lemah.dapat ke laos.kene counter.mahali pulak lembab nak turun.
sorang lagi. shakir.
tak tau la korang tgk mcm mane.nak kate die ni defensive mid tak pulak.asyk kejar buntut org.pastu hantaran jauh mengarut.kat mana2 ntah die bg.
tp oleh kerene msia mng.so boleh la lupakan kesalahan mereka2 ini.
walaupun benci tgk msia main tapi jauh dlm hari masih mengharapkan kemenangan utk malaysia.
lawan ngn indon senang je.dapat gol awal sebijik.pastu terus main betahan.bg diorang sakit hati.
ni teori ntah dari sape ntah.
malaysia badi ngn sngapura.
sngpura badi ngn indon.
indon badi ngn msia.
hehehe

Anonymous said...

MANA MAMAT YANG MAU POTONG KOTEY TU? CARIK SAMPAI DAPAT...HAHAHAHAHA

org johor said...

Contoh Komen Orang Bangang.

1). Menang dgn Laos.
" Ala dgn Laos boleh la ko menang besar "

2). Kalah atau seri dgn Laos.
" Dengan team Laos pon kalah ke ?"

Komen - Kalah pon ko kutuk, menang pon ko kutuk, Kesimpulannya ko mmg tak layak jadi warganegara MALAYSIA.

Anonymous said...




aku geram la...ds najib nasihat jer malaysia menang...grrrrrr geramnya....


takbirrr...

Anonymous said...

aikk...takkan terbaik harimau malaya je? cammana lak ngan datuk k.rajagobal? sekadar mengingatkan je...hehehe

azhar

RajaGOPAL said...

RAJA GOPAL TAK BOLEH KASI PUJIAN....NANTI HIDUNG DIA KEMBANG..!!! HILANG FOKUS.......

Anonymous said...

APEK DAN AZMI MUSLIM TIDAK BERAKSI NAMPAK PERMAINAN MALAYSIA MANTAP

Anonymous said...

MAMAT YANG NAK POTONG KOTE TU PENYOKONG PAKATAN HARAMJADAH

aidil said...

Kemenangan dengan Laos langsung tidak boleh mengindikasikan tahap bolasepak Malaysia. Perlawanan dgn Laos mmg sewajibnya dimenangi tidak ada alasan lg. kita sendiri tgk permainan Laos dan kita harus jujur dgn diri sendiri bahawa tahap bolesepak meraka amat jauh dan adalah amat tidak lojik dgn permainan mereka sebegitu kita akan kalah hatta seri sekalipun.

Penanda aras kita adalah apabila kita bermain dgn pasukan yg setaraf. Disitulah bolasepak kita dinilai. Bukan eksperimentasi lagi...

KUNYIT said...

NAK 'KEKANG' INDON CUKUP MUDAH....DAPATKAN NASIHAT DARI PAKAR PELIWAT KITA..AL JUBOR..!!!


MUAAHAHAHAHAH.......

Anonymous said...

Pada aku menang 4-1 dengan Laos, adalah kalah. Kepada sesiapa yg dah keLaos memang tak patut Malaysia menang 4-1. Sepatutnya Malaysia menang 11-0.

Anonymous said...

Wow Safiz Rahim main bagus ler..free kick dia cantek korang kata dia main tak bagus, takde dia tengah Malaysia tak boleh control..

Sorang lagi yang main bagus Wan Zack, dua gol dari dia sumbang..satu tanduk satu dia hantar sebelum Safee Sali sumbat gol..

Safee Sali paling teruk main, peluang terbuka banyak..satu jer gol dia jaring..takpe cuba lagi...

Fazli Sas pun main bagus, takde dia Malaysia kena dah banyak gol, harap Aidil asyik tacle keras manjang..karang kena buang mau melingkup Malaysia main 10 orang..

Aku tunggu Safee Sali score banyak lagi gol..

Anonymous said...

Ini peniup semangat pasukan kita, apa yang penting SEMUA PENYOKONG MALAYSIA DIMINTA HADIR KE STADIUM PADA HARI SABTU NI. Tolong penuhkan stadium bawa keluarga kita beri sokongan.

Tak silap aku AFF lepas Indonesia cukup cuak berhadapan dgn lautan penyokong Malaysia di Bkt Jalil.

MATBOLA said...

ANON 330

KENYATAAN DANGKAL.....LAOS TETAP SEBUAH PASUKAN YG HEBAT...MASAKAN INDON HANYA BOLEH SERI JER DGN LAOS..?? JIKA MSIA BOLEH MAKAN LAOS..BERMAKNA..INDON PUN MSIA BOLEH RANTAH JUGAK...YE TAK..?!!

Anonymous said...


SS masih tumpul... kena training rembat bola dalam gol special utk mamat ni..

aku ingat selama ni dia training rembat dan tanduk bola ke luar gol lah...

dari pemerhatian aku banyak lagi gol yg boleh dijaringkan jika player tidak tamak nak jadi star score gol.. bola perlu di lorongkan kepada org lain yg mempunyai peluang yg lebih besar untuk menjaringkan gol..

tahap kerajinan mengejar bola dan pemain lawan sudah meningkat di tahap 35%.. perlu ditingkatkan lagi sehingga 90% semasa melawan Indon nanti..

Pemilihan pemain meningkat ke tahap 70% ..perlu arrangement lagi pemilihan pemain dan positioning mereka ke tahap maksima..

cet.. mcm pandai sangat da aku ni..

Anonymous said...

mana orang yang nak BOGEL depan pevillion tu.

Anonymous said...

M'SIA menang sbb 1st eleven mlm td mantap.Tapi aku risaulah dgn RajaGombal kaki eksperimen ni.Indon bkn lwn mudah sbb mereka main pantas tp defense lmh.Aku yakin klu 1st eleven ni kekal kita pasti mng.Mana PEMIMPIN2 PR ye? Tak buat komen pun.Aku harap Nik Aziz doakan Indon KO.Doa Nik Aziz & langau Pas pasti makbul...kan.

Anonymous said...

@Anon 12:43 AM
LOL! Doa PAS: INDON KO! KO INDON! XD