Thursday, May 16, 2013

BILA AGAKNYA KERAJAAN NAK HAPUSKAN PETALING STREET, PUSAT BARANG TIRUAN TERKEMUKA ?


terjahan menarik bloger TFK.. KLIK SINI

26 comments:

Anonymous said...

selamat pengantin baru GAP...kikiki

raismazzadam said...

INI KALI LAH...YG PBT NAMPAK NASI LEMAK..KUIH...ITU PBT BERANI SERBU....ITU BANGSAT CINA MENIAGA ITU BARANG HARAM DARI PINTU MASUK SAMPAI PINTU KELUAR BOLEH PEJAM MATA...PBT MALAYSIA SAMPAH..INGAT DUIT BG MAKAN ANAK BINI WOI...KLU TAKUT JGN KEJA JADI PENGUATKUASA...ADA FAHAM...

Anonymous said...

apa yang ori kat petaling strit ni nak tanya? baju spiderman budak coli sama seluar spenda pon ciplak

Anonymous said...

Aku juga tertanya2 mengapa pusat mcm ini dihalalkan sejak berzaman dr Mahathir dampai Najib?

Aku penah kena ugut di Petaling Street krn menolak pujukan-paksa sorng pig Cina utk aku belia VCD lucah (zaman vcd dlu). Sejak dr tu aku tkpernah jejak kali lagi ke kawasan samseng cina laknatullah tu.

Cuma aku hairan, pemimpin UMNO cukup alah dgn Cina. Sama dgn kes kandang BaVi di Alor Setar dulu, berpuluh tahun BN UMNO perintah Kedah, kes itu hanya diselesaikan ditangan Azizan PAS. akhirnya kandang haram tu brjaya dimusnahkn.

Kenapa jd mcm ini? Aku teringn nk tanya soalan2 ni direct dpn Tun, Pak Lah dan Najib.. (dgn muka nerd..)..

Anonymous said...

yg sibuk2 apahal...kamu tak suka jgn beli.melayu sikap dengki sampai kiamat tak hilang

Anonymous said...

yg sibuk2 apahal...kamu tak suka jgn beli.melayu sikap dengki sampai kiamat tak hilang

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=LG-yMKuryLI

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=_0zvHCEYBPY

Anonymous said...

U orang kaya semua beli original. Kita orang miskin beli tiru U cemburu ke...

Anonymous said...

http://paspb2.blogspot.com/2013/05/mana-pergi-suara-perkasa-jati-isma.html

Anonymous said...

http://paspb2.blogspot.com/2013/05/mana-pergi-suara-perkasa-jati-isma.html

Anonymous said...

Jeritlah kita sepuas hati. Najib dan dbkl dah kena minum air kangkang oleh cina. Dbkl pun penuh dgn rasuah. Dari tahap tinggi hingga ke penguatkuasa.

Peniaga2 melayu tak mampu nak bagi pau terus kena sitar dan ugut. Cina hulur duit sampai datang ke rumah utk beri rasuah. Cina suka rasuah pegawai2 melayu sbb pegawai2 tu tak berduit. Dengan merasuah cina2 boleh jalankan bisnes dgn mudah dan cepat. Org melayu yg ikut prosedur selalu hilang bisnes kerana terjerat dgn prosedur2 lesen atau peraturan yg ketat.

Kemudian cina2 ni kuat tuduh org dbkl makan rasuah. Memang ada kebenaran, mereka yg merasuah dbkl maka mereka tahu kebenarannya.

Petaling street adalah kebanggaan dbkl & malaysia, siap dgn logo dbkl pun diletakkan kat pintu gerbang.

Tak kisahlah barangan2 kat situ haram dan memalukan negara islam ini. Yang penting kata najib kita mesti ambil hati org2 cina...

Anonymous said...

dah lebih 10 tahun tak masuk..banyak sangat samseng2 bodoh..

mula2 tahun 95 ok lagi..mcm pesta..

tapi tahun 2005 keatas mcm sarang samseng..

Jose Rizal said...

Dulu Petaling Street ni tempat orang cina berniaga . Sekarang ni dah ramai orang asing berniaga kat sini .

Anonymous said...

non..siapa dengki...satu dunia benteras brg ciplak haram lagi..suruh nuor lapor kat usa.. Usa kan anti brg ciplak...dumpling kali....

Haiya apek lu olang manyak dengki...tanah Melayu lu oang mau rampas... Apek lu olang mana ada kiamat....tatak takut mati tatak takut dosa lu olang mati bawak duit manyakkkkk....lu olang sama nuor sama saje...kuasa duit tipu fitnah serakah mafia jahat....haiya

Anonymous said...

anon 8.38 lu bodoh lah.. sape nk dengki dgn ko yg kaki VCD lucah.. ko nk mampos dgn VCD lucha tu lantak ko ler.. yg aku heran kenapa pihak berkuasa tk nk gempur tmpt tu..klu DBKL xjalan..hantar BUKIT AMAN lah!

Anonymous said...

apa lagi cina mau...tempat berniaga barang tiruan dah bertahun wujud

Anonymous said...

Orang Melayu harus belajar dengan Cina dengan niaga barang tiru dan haram baru boleh cepat kaya. Kemudian duit haram itu tukar jadi halal dengan niaga halal. Kamu tak berani ikut kerana takut hukum masuk Neraka. Hidup mau macam Surga, mati pergi Neraka pun tak apa pasal banyak member. Hehehe....

jejakazman said...

bagus kita promote masjid india....drpad promote petaling street ni...

Anonymous said...

Hapuskan Petaling Street tak patut. sebab at least tu dari dulu tarikan pelancongan ibu kota.

Perbetulkan Petaling Street, YA!!!

1. Haramkan warga2 asing proxy Cina yang meniaga. mereka > kurang ajar, tak fasih melayu, imej penampilan yg buruk & tak mengambarkan warga Malaysia langsung!!malahan ada ke undang2 yg membenarkan pekerja asing boleh niaga di Malaysia ni???bentuk perspeksi buruk di kalangan pelancong je.

2. Hapuskan gengstarism di Petaling Street..by hook by crook Polis kena hapuskan mereka ni. diorg yg bawa masuk niaga barang2 pelik di sana. ntah apa lagi yg ada di sebalik barangan knock off yg dijual di depan tu

3. Barang2 tiruan ni sukar nk hapuskan. bukan sebab tak boleh @ tak berani buat..sat nanti ada demo kaler ungu ke pink ke oleh certain group lak, dah bosan dah tgk semua ni..kalau Barangan Tiruan di P Street di haramkan, kerajaan kena haramkan kena juga haramkan Pasar2 Up Town, Pasar2 Downtown, Pasar2 malam, Masjid India etc..

-------------------

pokoknya cukup la DBKL, Imigresen & Polis hapuskan WARGA ASING & Gangster ni dulu.. dah lumpuh dah mereka sbnrnya.

Anonymous said...

Tutuuuuupppppp ! petaling street..pusat segala pusat

Anonymous said...

Banyak peniaga cina yg kaya raya ambik kesempatan dibawah bn tapi pangkah pakatan. Bn cuma perlu kuat kuasakan peraturan dan undang2. Pekerja asing tanpa permit banyak dikedai cina dan spa. Kuat kuasa kes curi gas lpg, minyak diesel dan lain2 barangan kawalan. Tambah pekerja kuat kuasa untuk laksanakan. Kalau ada melayu buat tangkap juga. Tapi yg ramai buat. Lhdn rajin2 la cek akaun perniagaan cina. Buku sampai 3 nak wlak tax. Tambah pegawai lhdn. Lori2 lebih muatan tahan. Kilang atau restoran yg beli diesel dan lpg bersubsdi kasi tutup. Ini baru sedikit belum lagi bisness underground macam judi haram, barangan haram, impot haram dll. Ini kasi bersuh dulu.........

Anonymous said...

PS Butik nama manja diberi , wujud sejak zaman British lagi ,pelbagai barangan tiruan boleh dibeli , harga murah boleh kawtim kawtim lagi , Jangan cube2 tanya kalo tak berniat nak beli , kelak anda akan dimaki , oleh Cina babi tak sedar diri , sampai bila kita nak berdiam diri , dihina bangsa pendatang di tanah air tumpah darah air sendiri ..

Anonymous said...

Penuh dgn komen si red bean. Tangkap red bean ni, terus menerus kerja menghasut hingga la next PRU14

Anonymous said...

GERAKAN ANTI PKR tanyerlah kat kerajaan BARISAN NASIONAL..xkan petaling street baru wujud kot...

Anonymous said...

Dah laa jual barang tiruan.... mau tipu pengguna cakap tak betul tentang harga... ada hidden kos laa tuu terutama hp... cakap rm 450 shj.. tspi bila time bayar kena bayar lebihh... cerita tak hsbisss maa.. bila kita nak balik duit kita tak boleh.. mrh ala gangster. . Apa nii.. cilaknat punya cina..