Wednesday, May 22, 2013

KEBENARAN KATA M KAYVEAS 11 BULAN LEPAS..! CINA PIGGY NAK HAPUS SEMUA

57 comments:

Anonymous said...

NAJIB NAJIB,dia sayang bangsa mata sepet melebihi bangsa sendiri yg kulitnya sawo matang.adakah dia serik?ataudia nak sebut lagi satu malaysia,national integrity?aku dah tak boleh dengar semua tu.nasib Allah masih menyayangi parti keramat umno.

Anonymous said...

najib memang bodoh, cina di hutan disusukan , melayu di rumah mati kebuluran.

aku harap lepas ni kita semua kena lebih vokal menyuarakan kepada najib supaya beliau lebih utamakan bangsa Melayu terlebih dahulu. kalo buat perangai lagi, kita mintak dia turun ganti dgn zahid hamidi.

Anonymous said...

Melayu Pembangkang lagi bobo bopboibobibodoh,UMNO dicacimakikan Dap juga jadi Pujaan!

Anonymous said...

Aku rasa Najib dah belajar sesuatu dgn kaum cina babi harbi ni semua. Jadikan pengajaran. Kaum nilah yg paling rasis pernah aku jumpa dlm hidup. Bagi madu, racun dibalasnya. DNA kaum cina barbi harbi ni memang sejak dr turun temurun memang ada sifat kurang ajar kepada bangsa lain.

Lepas ni aku ak tengok Najib kasi hentam itu semua cina babi harbi. Biar depa semua mintak tolong itu sama DAP penternak babi. Cibai punya semua cina babi harbi.

Anonymous said...

Kata kunci dia kat sini..

APA LAGI CINA MAU!!!!

Anonymous said...

Bro GAP,

Aku nak share satu cerita petang tadi. Plat no. pendaftaran kereta aku pecah kat bahagian belakang. Aku pergi ke kedai kereta milik kaum cibai ni. Aku tak tau kat mana lagi aku boleh cari kedai milik Melayu.

Aku tanya berapa harga nak tukar satu huruf yang patah. Cina cibai ni kata takdak orang tukar no. plat secara huruf atau nombor melainkan ganti semua plat secara keseluruhan. Dia kata harga RM150. Aku terkejut lalu aku teringat kempen boikot yang ko buat ni.

Aku pon terus blah dan telefon sorang member aku kat mana nak repair no. plat. Member aku cakap kat area keramat ada satu kedai milik Melayu, so aku pegi jelah kat sana.

Nak tau berapa aku kena caj? RM15 je. Macam babi aku rasa diperbodohkan oleh kaum cina cibai ni tapi disebabkan aku ingat kempen bcl ko, duit RM150 aku terselamat. Babi punya cina. No. plat pon korang nak tipu sampai harga ratus-ratus padahal murah belas-belas ringgit je.

Mulai hari ni aku mengisytiharkan perang kepada semua bisnes cina baik DAP mahupun MCA sebab semua cina adalah pemakan babi dan suka makan duit haram dengan menipu pelanggan Melayu.

Anonymous said...

Cina ni perangai memang semua macam babi suka menipu. Kita Melayu takut nak menipu duit orang sebab kita percaya konsep pahala dan syurga tapi cina kapir ni tak kisah sebab duit adalah 'Tuhan' bagi mereka semua.

Boikot semua produk, bisnes mahupun servis cina sebab mereka suka makan babi dan anjing kerana tak mampu beli ayam dan daging. Babi dan anjing sangat murah sebab tu mereka suka memakannya.

Kadang-kadang bangkai babi dan anjing pun mereka kutip bagi anak-anak mereka makan sebab tak mampu. Duit banyak tapi habis berjudi dan minum arak sampai mabok lepas tu bawak kereta laju-laju kena saman, kerajaan UMNO jugak yg salah.

Banyak main puki busuk sampai keluar anak haram yang akhirnya bertambah banyak lagilah babi-babi ternakan mereka di Malaysia yang akan terus menipu duit Melayu. Melayu perlu boikot bisnes cina agar kita menjadi lebih kaya. Jika tidak kita tetap akan miskin sebab cina ni memang suka menipu duit kita semua.

Anonymous said...

mesyuarat dipejabat aku hari ini secara rasmi mengesahkan bahawa melayu dah mula boikot beli dari kedai cina.

aku sebagai executive sebuah Telco terbesar negara dan mempunyai 95% dealer cina. So,apa yg.mereka hadapi dan aku tahu. Dalam meeting tadi, mereka menceritakan rakan2 mereka yg.jual barangan harian seperti kedai kasut, karpet, hardware dll merudum jualan..Lagi best, hari ni aku pergi sebuah kedai perabut terbesar kat bandar kluang,johor sekadar nak survey harga dan aku melihat taukey kedai dan anak beranak berkurung dalam pejabat mereka kerana menemani sami budha sembahyang untuk membuang NASIB BURUK . aku tanya pekerja melayu kat situ kenapa ritual tu diadakan, dia kata sales jatuh teruk.

looks like the malay punch hit the right target..kill the enemy by attack the centre of the heart..economi!

gen2felda

Anonymous said...

Cina suka makan babi sebab babi adalah spesis keturunan mereka. Jika teori Darwin mengatakan manusia berasal dari beruk, teori aku pulak mengatakan cina berevolusi daripada haiwan bernama babi. Aku setuju dgn teori kedua ini.

Malangnya kaum cina masih belum mencapai tahap evolusi yang sempurna kerana 95% DNA mereka masih sama dengan babi. Mereka masih memerlukan 10 juta tahun lagi untuk mencapai kesempurnaan evolusi dan kemudian barulah mereka boleh bertoleransi dengan kita semua.

Tips aku untuk boikot bisnes cina ialah anggap mereka semua seperti babi yang sedang mengawan dalam kandang-kandang babi yang busuk dan kotor.

Anonymous said...

KITA MULAKAN KEMPEN BESAR-BESARAN 'ABC' !!! asal bukan cina.

NAJIB KENA UJUD KAN 'KEDAI TAYAR 1MALAYSIA' ATAU ''KEDAI SERVICE 1MALAYSIA'' !!

TIAP KALI TUKAR 4 BIJI TAYAR PASTI LESAP SERIBU LEBIH. WHY NOT UJUDKAN KEDAI TERSEBUT YG.BUKAN SAJA JUAL TAYAR SEMUA JENAMA DENGAN MURAH, TAPI DAPAT PECAH MONOPOLI CINA YG.BONGKAK HARAMJADAH TU!

DISAMPING JUAL TAYAR, SERVICE SEPERTI TUKAR BATERI,ALIGMENT,BALANCING,REPAIR KERETA DAN AKSESORI DIADAKAN JUGA.

SEMUA BEBUDAK LEPASAN KEMAHIRAN OTOMOBILE VOKASIONAL DAN GIAT MARA DIAMBIL BEKERJA DAN INI DAPAT UJUDKAN PELUANG PEKERJAAN BESAR UNTUK MELAYU.

SETIAP 'KEDAI TAYAR 1MALAYSIA' MESTI ADA SEKURANG-KURANGNYA 10 HEAVY LIFTER DAN 2 ALIGMENT COMPUTERISE BAY.

BAYANGKAN SETIAP RAKYAT YG.ADA KERETA MENIKMATI KEMUDAHAN INI PASTI BERTERIMAKASIH KEPADA BN DAN SECARA TAK LANGSUNG KITA BAGI SATU TAMPARAN HEBAT KEPADA CINA BAHAWA MEREKA TAK SELAMANYA BOLEH MONOPOLI DAN MENINDAS RAKYAT DENGAN WANG MEREKA!!!

gen2felda (kempen rosmah tutup aurat)

Anonymous said...

Aku pun nak kongsi cerita...selepas mengundi baru2 ni...aku pegi bengkel cina.aku sampai dlu kat kedai tu...kemudian datang sekor cina ni pun nak repair kete gak...pomen cina ni terus tinggalkan kete aku pastu gi repair kete cina tu...punya la rasis...padahal aku yang datang dlu....harap tuan tuan bleh update kedai atau bengkel melayu mengikut daerah masing2

Anonymous said...

Ni story kat rumah aku. Sini 98% Melayu duduk. Ada tiga kedai runcit. Satu cina, satu Melayu, dan satu lagi milik mamak dari penang. Kedai cina ni nampak macam tak laku je sejak 6 Mei lepas. Sebelum ni ramai gak customer Melayu beli barang. Tapi lepas PRU, aku tengok tak ramai dah Melayu masuk kedai cina ni.

Semua dah beralih arah masuk kedai Melayu dgn mamak dr penang tu. Walaupun dua kedai ni barang ak banyak, tapi penuh lain macam aku tengok org Melayu masuk. Pagi tadi aku tengok tokey kedai cina ni duduk depan kedai dia pegang colok semayang mintak rezeki dari tokong kecik dia.

Hahahaha padan muka lu semua cina. Jangan main politik dgn Melayu. Bila Melayu terancam, tak kira parti mahu pun ideologi akan bersatu. Dan lagi satu area kawasan aku ni dulu PAS pegang tapi sekarang alhadulillah dapat kat UMNO. Amek kaw cina babi.

Anonymous said...

Please specifically put dap word after chinese. Chinesd dap harbi.
There are some good chinese too in our land like prof emeritus khoo kay kim, ridhuan tee, helen ang and some of my friend.....please have some mercy.

Anonymous said...

Aku setuju. Bukan setakat boikot. Mintak Najib buat kedai automotif 1malaysia. Setuju dgn anon di atas. amek budak-budak vokasional dan giatmara bekerja atau bagi peluang mereka bukak bisnes dlm bidang ini.

kedai automotif 1malaysia mesti ada servis kereta dan sebagainya sehingga boleh tukar tayar sekali. Biar kasi bungkus itu semua kedai kereta cina babi yg kurang ajar menipu duit melayu.

Harap GAP dan blogger semua buat gesaan kepada Najib utk laksanakan idea bernas lagi genius ini. Kita kasi puak babi ni terbakar dan mendidih. Biar mereka ditindas sehingga mereka lari keluar negara dan tak menyemak lagi kat tanah melayu ni.

Anonymous said...

anon 9.06,

Bila melayu cakap cina, kita semua maksudkan cina penyokong dap lah. kita pon manusia jugak tau masih ada cina-cina yg baik tapi berapa kerat sangat. cina yg patriotik sangat sedikit dan boleh dibilang dgn jari sahaja. cina-cina yg baik seperti yng anda tulis memang kami kenal dan tak kacau.

Anonymous said...

Tu lah ko semua cina, terpengaruh dgn cerita penipu Nuwat Juburi kata boleh takluk Malaysia daripada UMNO. Kan dah kena ajar cukup-cukup dgn Melayu. Lu cina semua kena ingat, cina boleh kaya-raya di Malaysia sebab kami Melayulah yang selama ini menyokong perniagaan anda. No Melayu, no wealthy chinese la...

Sekarang kami mau ajar lu semua jangan tamak kuasa. You tamak wang kitaorang takdak hal. Tapi jika kuasa politik kami tergugat, kami akan lanyak anda semua cukup-cukup iaitu melalui kuasa membeli kami.

Anonymous said...

Sembah itu Tokong Lim Guan Eng. .ada ong...

Anonymous said...

Kita lancarkan kempen n promosi besar2an pastikan raya puasa tahun ni x yah nak beli perabut atau buat kuih / juadah / persediaan berlebihan. Pastikan nak beli perabut pun kat kedai bumi. Peniaga kuih muih pastikan beli barangan mentah di kedai rakyat 1 malaysia. Islam n Melayu wajib bersatu n jk kerajaan BN berjaya meningkatkan aspek rohani n ekonomi bumi, InsyaAllah kerajaan BN amat relevan n disenangi rakyat. Tanah air ini tanah kita.

Anonymous said...

An wa sudah hantar signal sama cina dan puak pas dan pkr naik harga barang dan service. Terus kenpem boikot dalam khudbah jumaat.

Anonymous said...

Baru aku tau kenapa pembangkang cukup anti dengan FGVH. Dulu aku ingat FELDA ni buat ladang kelapa sawit je. Sekarang baru aku tahu rupa-rupanya FGVH ada keluarkan banyak produk runcit seperti minyak masak, susu pekat, susu cair, mentega dan banyak lagi produk runcit lain untuk pecahkan monopoli cina.

Melayu dlm pembangkang ni sebenarnya bodoh tak tau rancangan DAP yang mahu produk-produk keluaran FELDA ini gagal dan lingkup agar produk bangsa mereka terus menjadi pilihan rakyat Malaysia semua.

Contoh Melayu paling bodoh ialah si Mazlan yg tak abis-abis menentang FELDA sebab diperkudakan oleh DAP. kahkahkahkahkah.......mulai hari ini aku akan beli produk-produk keluaran FELDA yang semakin banyak dipasarkan.

Anonymous said...

banyakkan kedai hardware orang melayu

Anonymous said...

Ayuh kita semua sokong produk Melayu yg terjamin halal dan bersih. Semua produk keluaran cina adalah haram kerana ada campur dengan babi yang haram di sisi Islam. Ingat semua produk keluaran kompeni cina ada campuran babi yg busuk lagi menjijikkan.

Anonymous said...

Kasi hentam itu semua piggy dap sampai mampos. Kita kasi mereka semua miskin dan bunuh diri lompat banguna supaya piggy dap semakin pupus di Malaysia dan akhirnya Melayu berkuasa memerintah Malaysia bersama bumiputra sabah/sarawak dan india serta yg lain-lain.

Anonymous said...

Babi dan cina tak bole di pisahkan sebab sememangnya sama dan serupa. Setiap makanan dan produk keluaran mereka mesti menimbulkan rasa was was. Jadi kempen boikot ni perlu untuk menyokong industri halal di negara kita di samping menguatkan ekonomi melayu/bumiputera.

Anonymous said...

Jual sport rim dan bateri. Import pekerja pakistan kalau orang malayu tanak.

Anonymous said...

Repair Mesin Dryer
Rosak dan panggil Cina dan diberi quote RM580 katanya motor kaput, dan nasihat beli saja yg baru.

Housemates anak Electrical/Mechanical engineering students, dia bawa pulang godek2 surf internet untuk DIY, beli alat ganti RM80 (BELTING AJE) nah beroperasi seperti sediakala...

Saya setakat belanja mereka makan sedap saja RM100.. selamat RM400..

Anak2 muda kita pun berpelajaran tinggi dan berkemahiran, mesin basuh, peti ais dll jgn bagi Cina pegang... semua penipu saja..

geng ABCD

rimaubl melaka said...

KEDAI HARDWARE.MELAYU BKT KATIL MELAKA

ULANG TAYANG

SATU DEKAT depan MASJID KG TUN RAZAK.sewa murah 150-200 je..so herga memng berpatutan..
(kwsn ni ayah najib bagi)

satu lg jalan nak pergi duyung dr masjid bkt katil arah ke duyung 1 minit sampai sebelah kanan.'-besau tulis Bumiputera... yg ni pasir kayu pun ada lebih pd pembinaan. towkey melayu baik hati..

majulah melayu demi demi agama

=======++++

kedai SEVICE KERETA TRBAIK MELAYU..DEPAN MASJID BARU SAIDINA ALI MASUK IKS DEPAN KILANG KERTAS..DIA PUNYA LIFTER JE TIGA WOI...TOKEY BAIK..CRITA PUN OVERALL ..MATANG..OK . PUAS HATI

JGN PERGI DEPAN2 masjid itu cina punya..cina baba..muka mcm melayu sikit...tak berapa suka kerajaan tu..

Anonymous said...

Setuju sangat-sangat. Satu idea yang amat bagus. Memang business mcm ni kekurangan kaum bumi. Kerajaan perlu lakukan sesuatu agar dpt kurangkan kebergantungan pada kaum cina saja.

Anonymous said...

Ada satu Tauke Cina ni buka bisnes GAMES. Dulu selalu jugalah aku pi beli DOWNLOAD game kat sana. Dia jadi friends dlm FB aku, lepas aku tgk dia dok hari2 kempen pasal ROKETnya masa PRU 13, aku dah NEKAD takkan beli DOWNLOAD game kat sana. Aku sanggup download jelah game dari Internet..

ABC n BCL.

Anonymous said...

Betul tu.. Yang rasis n ultra kiasu tu hanya cina dap saja. Ada cina yg faham dengan perlembagaan yg melindungi kepentingan kaum bumi

GF said...

salam2all,

Masalah rumahtangga?

Ereksi sewaktu bercumbu kemudian lembik apabila hendak melakukan penetratif? Ini perkara biasa kerana faktor usia.

Namun ada penawarnya, KAPSUL HERBA PACAK LANGIT, mengekalkan ereksi hingga hujungnya. Klik di bawah untuk keterangan lanjut.

KAPSUL HERBA PACAK LANGIT SUPLIMEN TENAGA LELAKI

Anonymous said...

Assalamualaik..driven van dtmpt keje sya cite pasai gst yg akan dkenakan dr 6% ke 7% keatas perbelajaan kta..sya kta bagusla sbb s'pore pn kna gst pastu die kta nati gji pn kna gst..bguih la sya kta sbb nk sgt gaji bykbyk kan lg pn hadi anwar lge pn sokong kan kan kan..padi depa xfight..fight la sya kta..s'pore pn kna kan kan kan...sya bkn penyokong tegargegar bn tp klo nk pengaruhi sya kna ckp satu menda yg bole WOW kan akal sya tuk brfikir n yg mmbawa ketenangan hidup..

Anonymous said...

BN Voters lebih kurang 4.5juta
Pukul rata satu keluarga 2org = 9juta

Biasanay pukulrata sorang belanja minima RM5 sehari kat kedai Cina

Jumlah RM45juta satu hari kita kempiskan poket mereka. Ini sekadar beli coklat dan gula2 saja dan tak termasuk barang keperluan harian, kereta/motor/servis peralatan2 rumah dan pejabat...

Bayangkan berapa sehari mereka duk MENGEBAT mengkikis dari kaum Bumiputra, jadi kaya dan guna kekayaan ini untuk menghina dan mengherdik kaum Bumiputra terutama kaum Melayu (mereka lupa YDPAgong serta Raja2 adalah dari keturunan Melayu juga!)..

Budaya ABCD mungkin tidak akan berkesan dalam satu dua tahun tapi sekiranya berterusan ke anak cucu, Insyallah,

Ingat betapa kurang ajar dan biadab Cina DAP ingat ABCD.

Revolusi Ekonomi Melayu..


Anonymous said...

naikkan harga barang ...ok...lets do it...


mydin akan beranak kan semua kedai2 kat malaysia

kedai tayar
kedai runcit

makin laku lah kedai mydin dan kedai 1 mesia...

anwar ng dap akan masuk lubang biawak bersama2

Anonymous said...

Selagi ekonomi orang Cina pegang selagi tulah dia orang akan mempersoalkan hak orang2 Melayu dan Raja2 kita..Harap saya satu hari nanti rumah kediaman mewah majoriti dimiliki olih orang Melayu..Kereta mewah dimiliki majoriti orang2 Melayu..Gudang2 dan Gedung2 dimiliki olih majoriti orang Melayu..Pekerja Am dan buruh majoriti orang kaum Cina dan pengurusan atasan majoriti olih orang Melayu...Semoga impian ini menjadi kenyataan..Amin..Wassalam...Terima Kasih.

Baca ni..cinaaaa jugakkk said...

KUALA LUMPUR 21 Mei -Sekumpulan rakyat Malaysia yang menetap di London didakwa memburukkan nama negara apabila bertindak mengadakan demonstrasi jalanan membantah keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 di beberapa kawasan di bandar raya berkenaan.

Perkara tersebut didedahkan blogger Blog MIK (http://medan-info-kita.blogspot.com) yang mendapat maklumat tentang gerakan jahat, dipercayai diketuai dua individu.

Dakwa blogger tersebut, demonstrasi itu dilakukan tengah hari kelmarin di depan pejabat Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di Belgrave Square, London.

"Mereka kemudian berarak ke Parliament House dan berakhir di Trafalgar Square. Sepanjang berlangsung perhimpunan haram itu, dua individu berkenaan mengedarkan risalah menghasut serta mempersoalkan mandat rakyat yang memberikan kemenangan kepada Barisan Nasional.

"Secara terang-terangan mereka menyatakan sokongan terhadap pembangkang dan mempersoalkan kesahihan jawatan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri," jelas blogger tersebut.

Blog MIK mendakwa, berdasarkan maklumat, kehadiran rakyat Malaysia dalam demonstrasi itu ialah sekitar 250 orang yang rata-ratanya berketurunan Cina.

"Apakah hukuman setimpal untuk mereka ini? Gugurkan kerakyatan mereka dan pihak Jabatan Imigresen jangan izinkan mereka kembali ke tanah air.

"Semoga Pesuruhjaya Tinggi Malaysia mengenal pasti individu terlibat, lakukan pemeriksaan. Mungkin mereka sudah pun mendapat status penduduk tetap di sana, maka wajarlah digugurkan segera kerakyatan," tegasnya.

Anonymous said...

dalam masa 5 tahun ni kerajaan BN mesti ada dalam perancangan lahirkan atleast 4 orang billionaire baru nak tanding cina..biar ada 5 melayu yang boleh top 10...biar cina buka mata.. dia dah surprise kita pada pru13.. kita surprise depa utk pru 14.. cina tok sah dok bantu mereka ni bwh sikit dari yahudi.. tak kenang jasa..kalau boleh nak gigit tangan yang tolong depa.. bagi tekanan pada mereka..mesti mereka tolong..jng bagi ice cream..bagi ikan masin.. ha baru masa tu depa ingat .....

Anonymous said...

Felda tolong buka pasaraya besar mcm GIant dengan produk halal bumiputera..kat giant depa tak ambik banyak produk felda...contohnya minyak masak ...sekejap saja dah abis... lagi satu JAKIM tolong bagi sijil halal pada company yang majoriti syer orang melayu islam.. dah laa runcit depa control..produk makan kita pun depa nak kaut dengan menjadikan indon sebagai penjual.. cuba tengok kat giant..hampir semua food court cina punya...yang jaga indon.. kita ingat kedai melayu..adoii..

Anonymous said...

aku peniaga iks..adik aku berkerja dengan old town selama 7 tahun kerja basic baru rm1200,cuti seminggu sekali.time kerja dia masuk kul 3 ptg balik kul 12mlm.perayaan lain mmg tak dpt cuti.sabtu dan ahad pun kerja..baru ni adik aku berhenti kerja dan berkerja dgn aku..bos adik aku sound pd adik aku "nanti kalau bisnez lu punya abg tutup lu boleh kerja balik sama kami..org melayu bisnez sekejap je lepas tu tutup sbb org melayu tak pandai niaga".kata2 ini menjadi pembakar semangat buat aku sekarang ni..kesimpulannya bangsa yg berjaya kerana menipu ni memandang rendah terhadap org melayu.

Anonymous said...

Alhamdulillah.. RED BEAN ARMY punya war FAILED!!

RON97 turun 20 sen mulai malam tadi

KUALA LUMPUR 22 Mei - Harga jualan runcit petrol RON97 di seluruh negara turun 20 sen seliter kepada RM2.70 seliter berbanding RM2.90 seliter berkuat kuasa malam tadi, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Hassan Malek kepada Bernama ketika dihubungi di sini hari ini. - BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/

Anonymous said...

GAP BILA KAU NAK MULAKAN KEMPEN BOIKOT THESTAR.

Tony fernandes adalah ahli lembaga pengarah kat situ. Ingat azran osman rani ingat anwar ibrahim.

Wong chun wah sial tu macai Dapig.

Boikot THESTAR!

Anonymous said...

BOIKOT KEDAI CINA DAN AKHIRNYA MEREKA SENDIRI AKAN TURUNKAN HARGA BARANG...MEREKA YANG SELAMA INI YANG MENAIKKAN HARGA BARANG KEMUDIAN MARAHKAN KERAJAAN BN

Anonymous said...

Saya sokong semua cadangan untuk boikot perniagaan cina dap.
kalau ada antara anda yang dapat direct line kepada YB Menteri KKBS yang baru sila ajukan cadangan membantu golongan remaja buka perniagaan kedai tayar dan service. saya sokong sepenuhnya. syabas.

Anonymous said...

Azamku hingga ke akhir hayat - ABC
ABC - Aku Benci Cina
ABC - Aku Bantai Cina
ABC - Aku Boikot Cina
ABC - Aku Basmi Cina
ABC - Aku Binasa Cina

Anonymous said...

Aku suka meniaga,dan aku dah meniaga,tp xdak rezki,jtuh sakit misteri..
Skang nk cari keje,dan modal meniaga blik..
Meniaga ni memang sangat seronok..
Rajin2 lah kita melayu2 berniaga...
Apa2 pn tak kesah,kecik2 pn tak kesah janji berterusan dan halal dan jgn menipu..

BUY MUSLIM FIRST!

Anonymous said...

Jangan hangat2 taik ayam ye...kita buat betul2 tau..sampai pru 14..Kalau Tidak sampai bila2 org asing BANGSA lain x respek dgn melayu...kita Semua sumpah boikot cina habis habisan.Harap Semua bloger Tlg panaskn Dlm 5th ni.

Othaman Ahmad said...

Tanda-tanda Angin Perubahan paska PRU 13.

Majoriti Melayu mengundi UMNO. Melayu akan tetap di Tanah Melayu, Semenanjung Melayu & Nusantara Melayu.

90% cina mengundi Cina DAP. Cina akan dihumban ke Laut Cina Selatan.

Insya Allah.............

Ex Son of Spura

Anonymous said...

Klau pandangan sya piihak proton bole memainkn peranan penting..knpa tak kita mintak pihak proton memperbanyakkn pusat servis dan upgrade skli pusat servis dia..dan membenarkn kereta jenama lain utk servis ..ataupun proton bole menukarkn pusat servis dia menjadi pusat servis 1Malaysia...dgn bantuan sedikit kerajaan sya percaya perkara ni bole dilakukn..sbb proton mempunyai kapasiti utk melakuknnya..

Anonymous said...

Ayah sya ada berpesan 20 thn yg dulu..apa2 brg beli kat kedai mlayu dulu..sbb itu caranak meningkatkn ekonomi org melayu..dan fardhu kifayah bg kita utk mewujudkn apa2 kedai org Islam pd setiap tempat, daerah, taman atau mana2 penempatan, contoh at least kena ada 1 kedai org Islam utk runcit, kedai motor, bengkel keta, gunting rambut dsb...jika satu kedaiorg Islam takde kat satu2 tempat kita duduk..bala yg kita dpt nanti..

Anonymous said...

dulu siapa yg kesian kepada mereka sebagai anak hanyut?

siapa yg jadiken mereka kaya & jutawan?

siapa juga yg boleh jadikan mereka bankrup & pulang?

Siapa pula yg mula2 berperangai BBABI & cuba mengacau orang baik?

Siapa yg merasuah & merosakkan kerajaan?

Siapa pula yg menghasut PAS menjadi pembangang untuk meruntuhkan FElda & Kedai 1 Malaysia??

Mengapa haraga naik sebelum Raya?

Orang sekarang sudah berfikir 2 step..

Jawapannya ialah???

pemakan _ _ _ _

Mereka memberontak bukan kerana lapar tetapi kerana mahu lebih gemuk dan memberi alasan rasuah dedangkan merekalah yg memulakannya.

yalah semua orang ada otak & bijak di zaman IT.

Anonymous said...

seteruk2 Nuar akhirnya dia telah menzahirkan apa yg disorok oleh puak2 hanyut ini selama berdekad2..

Manjajah & menghambakan..

Aku walaupun tak suka Nuar..tapi syukur kepada Allah dia masih waras..Nuar menolak ugutan Hindraf kerana Hindraf menolak dasar utama perlembagaan..

Yalah..orang Islam sebesar mana dosa dia tetap ingat Allah & mengangap yang lainnya bersaudara..
dan mencari jalan terbaik bagi mengimbangi amalanya.


Kpd Puak2 Hanyut, janganlah ingat orang Islam bertuhankan duit & miskin itu petanda bodoh..Banyak ulama,sami, doktor berilmu tetapi tak mahu kaya..ada orang yang suka hidup tidak mewah & tak berlumba untuk menunjuk2...semua ini bukan syurga yg sebenar.

Kamulah yg memulakan Sial di Malaysia akibat tamak & bersedialah menghadapinya..mungkin tada kemaafan lagi.

Ingat kepada Bumiputera..Malaysia satu2nya Negara Kamu..Kalau kamu dihalau tiada dunia lain seperti puak2 hanyut ini dgn kotaraya2 yg besar didunia..

Sokonglah pihak yg mampu Memberi kelebihan & keistimewaan, Pro-Bumi walaupun ada sedikit cacat..Jangan terpedaya dgn helah mereka yg bakal meminggirkan Kamu.

dari Mat Saleh Celup.

Anonymous said...

bumi/melayu/india jgn tunggu lagi. jgn bagi cina kuasai pemerintahan. di BN kita boleh berkongsi kuasa tanpa mengabaikan hak mana2 kaum pun. tolak pakatan selamanya.

Anonymous said...

Adakah satu2nya pemerintahan Melayu Islam ini akan berkubur dlm 4/5 tahun lagi? Dan terpaksa menunggu berpuluh/ratus tahun utk kembali? Nampaknya org Melayu yg dikatakan berfikiran "konvensional/kolot" macam kita terpaksa menyiapkan diri utk hidup dlm perskitaran dunia/sistem nilai yg baru tanpa kuasa di tangan....

Anonymous said...

Saya pembaca tegar The Star..caya x, sejak lps pru13 aritu, tanpa disedari dan atas kesedaran sendiri, saya dh xbeli apelagi baca suratkhabor tu..mca punye tu...saya percaya atas kempen yg kita jlnkn dan teruskn ini..insyallah akan memehak kpd kita..ingat moto ini...peniaga melayu bayar zakat keuntungn...keuntungn berbalik kepada ummah...

Anonymous said...

Selalu dah org tua kita kata kan.....kalau tak menipu bukan cina laaaa.....kalau tak berjudi bukan cina laaa.......

Anonymous said...

hidup melayu..hidup melayu..

Anonymous said...

PM KITA INI TERLALU LEMBUT DAN TAKUT KEHILANGAN UNDI CINA SEDANGKAN BANGSA INI TAK PERNAH TERIMA KASIH TERHADAP KERAJAAN SELEPAS INI NAJIB TIDAK LAGI MEMBERI APA JUA BANTUAN SEKIRA MEREKA BISING SURUH DIA MINTA PADA KERAJAAN DAP DAN PKR SERTA PAS BANTUAN BRIM HENDAK LAH DI PERINCI DULU DAN SEMAK DULU, DULUKAN ORG MELAYU DIPENANG PUN DAP NAK BAGI BANTUAN MEREKA SEMAK DULU DARI PARTI MANA KALAU UMNO MEREKA KATA BANTUAN TELAH DITUTUP PADA NAJIB SEMAK DULU SEBELUM BAGI BANTUAN PADA BANGSA CINA BUAT TEKANAN PADA BANGSA INI SUPAYA MEREKA BOLIH KEMBALI KENEGARA ASAL MEREKA.