IKLAN BERBAYAR

Saturday, May 25, 2013

LEMBAH KLANG BANYAK OLDTOWN : MELAYU BELACAN BOIKOT !


SENARAI BARANGAN SEKUTU DAP 

MINYAK MASAK
1) Minyak Sri Murni 
2) Minyak Knife
3) Minyak Buruh
4) Minyak Naturel
5) Minyak Daisy

MINUMAN
1) PowerRoot Ali Café
2) PowerRoot Oligo Cereal
3) PowerRoot 9Spot Isotonik
4) Malta
5) Teh Cap Masjid
6) NutriMalt
7) Teh Guru Cap Masjid
8) Drinho All Drinks
9) Isomax Isotonic
10) HomeSoy

BARANGAN PENGGUNA & MAKANAN SEGERA
1) Pau Ahmad
2) Sri Murni Nugget
3) Marina Tuna
4) Marina Nugget
5) Roti Massimo
6) Farm Crows Butter
7) Tepung Gandum Cap Sauh
8) Semua Prodik London Biscuits (London Rolls DLL)
9) Semua Produk Khee San Bhd (Gula-Gula Fruit Plus, Fizzy Orange, Mint, Wafer & Lain-Lain Makanan Tepu)
10) Semua Produk Malaysia Dairy Industries Ple Ltd (Vitagen, Marigold, Peel Fresh, HL Milk DLL)
11) Semua Produk NONA

RESTORAN
1) Old Town White Coffee
2) Baskin Robbins Ice Cream
3) Dunkin Donuts
4) Sakae Sushi
5) Mc Donalds


PASARAYA
1) Pasaraya EconSave
2) Pasaraya 99 SpeedMart
3) Pasaraya KK mart
4) Pasaraya NSK
5) Mc Donalds

BARANGAN & PERKHIDMATAN PENGGUNA (BUKAN MAKANAN)
1) Goh Ban Huat (GBH) –Pengeluar kelengkapan tandas & pembentungan
2) Focus Point (Optometrist)
3) Bas Konsortium Ekspres
4) Bas KKKL Ekspres
5) Bas Five Star
6) Bas TranStar
7) Bas Genting Ekspres
8) S & S Ekspres
9) Eagle Ekspres
10) Bas SE Super
11) Antar Holiday
12) Boon Best

MEDIA
1) The Sun
2) The Star
3) Semua Akhbar Berbahasa Cina
4) Rocket
5) Suara Keadilan
6) Malaysiakini

201 comments:

1 – 200 of 201   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Pasaraya Giant bukan cina punye ker???

Anonymous said...

Iya, Giant cina punya. Cer google.

Anonymous said...

muka cina diatas adalah keturunan kominis,,,,yg peliknya PAS bersekutu dgn org mcm ini. apakah PAS juga KOMUNIS.

Anonymous said...

I-city pon masukkan dalam list...aku pon tak paham kenapa orang beria sangat nak pegi sana...siap bole traffic jam lagi...

Anonymous said...

kerosakkan dan kebusukkan mat jubo ditutup dan dicuci imej bertudung dan imej muslimah wan jijah dan anak2.

kejijikan dan kehanyiran pas dalam menjual agama ditutup dan disucikan imej pakaian dan sarban termasuk purdah muslimahnya.

KEBIJAKSANAAN DAN KECEMERLANGAN NAJIB TERTUTUP DAN TERHAKIS KERANA IMEJ ROSMAH YG.TIDAK MENUTUP AURAT DISAMPING KELIHATAN MEWAH DENGAN AKSESORI BERJAYA DIMANIPULASI FUCKATOON.

NAJIB...TOLONGLAH KAMI PENYOKONG UMNO YG.PENAT KERANA APA SAJA KERJA ISLAM YG.KITA BUAT SEPERTI TERBATAL DAN DIEJEK KERANA ISU ROSMAH YG.TAK BERTUDUNG DAN STAIL RAMBUT PELIK YG.MEMUALKAN..ADAKAH ISTERI PM TIDAK ADA PERUNDING IMEJ?

IKUTLAJ JEJAK PERMAISURI AGUNG!!

KAMI DAH PENATTT!!!UNDI MELAYU DAN PENYOKONG PAS MUDAH BERALIH KEPADA UMNO HANYA DENGAN PENGORBANAN ROSMAH UNTUK TUTUP AURAT!!

gen2felda

Anonymous said...

Boycott Popular Bookstore, Cina

Anonymous said...

Boycott Ayam Penyet

Anonymous said...

Go to Jaya Jusco, at least Jepun shareholders. Better than Cina!

Anonymous said...

GAP kita harus terus fokus kpd boikot brg2 cina pendatang ni.mereka dah mula rasa kekurangan wang dalam saku.mereka dah mula panik.

Anonymous said...

BOIKOT KURNIA INSURANS!!!!.....

Anonymous said...

Cibai punye cina babi harbi. Minyak masak pon depa buat dan juai pada pelanggan Melayu. Jgn-jgn dah dicampur dgn minyak babi kot lepaih tu dijual pada pelanggan Melayu.

Skrg aku dah tukar guna minyak Saji - buatan FELDA yang dikuasai oleh orang Melayu. Old Town dah lama aku tak masuk sejak-sejak aku tau ianya dipunyai oleh DAP babi harbi pembela cina babi harbi.

Anonymous said...

Menteri Wilayah Persekutuan dan Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata beberapa nama telah dicadangkan setakat ini.

"Parti 1Malaysia, Barisan Baru, 1Barisan Malaysia dan Organinasi Rakyat Malaysia Kebangsaan," katanya kepada The Star.

Bagaiamanapun, beliau menafikan sebarang yang disenaraikan itu nama telah dipilih.

Beliau berkata satu kajian mendalam akan dilaksanakan bagi memastikan bahawa mengubah struktur asas parti ialah satu cadangan yang munasabah sebelum isu menukar nama baru parti itu akan diatasi.

rosmah said...

Woi gen2felda. Anon 822pm,

Susah2 kau kawin ajelah aku ni. Penat aku dengar ko ni asyik merenget pasal rambut aku.


Anonymous said...

Boon sieu honda.BOIKOT!!!!....

Anonymous said...

Tan chong motor.nissan BOIKOT!!!!!....

Anonymous said...

Bukan Jaya Jusco tapi AEON. Ini kompeni memang Jepun punya dan tak racist. Abang sedara aku kerja di sini sebagai pengawai pemasaran dah dua kali ke Jepun buat kursus di sana. Gaji dia pon OK tak mcm kompeni cina babi harbi yang bayar gaji kecik.

Org Jepun memang baik pada org Melayu. Depa cuma anti dgn cina babi harbi. Bukak sejarah kenapa Jepun bunuh ratus-ratus ribu cina masa WW2.

Patutnya selama 4 tahun penjajahan Jepun di Tanah Melayu dulu memang dah padam abis semua cina babi harbi komunis. Malangnya Jepun pon macam Nazi Jerman dia tinggal sikit org Yahudi hidup sebab nak tunjuk sifat sebenar bangsa ini. Jerman bunuh Yahudi, Jepun bunuh cina. Skrg Jepun tunjuk kat kita siapa sebenarnya cina babi harbi?

Anonymous said...

Makin aku tgk muka Lim Guan Eng makin kuat boikot aku pd barang2 cina lancau.dasar pendatang.cina bangsat!!!.....

Anonymous said...

Dekat nak raya ni, sapa-sapa nak eli kereta baru, pastikan anda beli drpd salesman Melayu. Kalau boleh tu pastikan kompeni yg jual kereta pon Melayu punya.

Ingat setiapa kereta yg anda beli dr salesman cina, setiap org dr mereka akan dapat komisen RM3000. Baik bagi Melayu kaya drpd bagi cina babi harbi kaya. Kalau cina babi harbi kaya, depa akan derma kekayaan depa pada DAP utk menguasai politik Malaysia.

Ingat setiap pembelian kereta yg anda buat pada salesman cina babi harbi akan menambahkan lagi modal kewangan DAP babi harbi.

Anonymous said...

OK so, sokong AEON (Jaya Jusco)! Kedai Max Value is also under them. Jom Sokong!

Boycott Senheng - pure babi!

Anonymous said...

Honda ada shareholding melayu jugak

Anonymous said...

TV3.hentikan iklan roti massimo.jgn sampai kami plak boikot TV3.kami benci roti massimo!!!...

Anonymous said...

Ayam penyet, old town, papa rich suma kedai cina. Please boikot

Anonymous said...

List barangan melayu/ shareholding melayu/ outlet melayu kenda di perbaiki and update.

Anonymous said...

Ingat bagaimana Seniman Agung kita Tan Sri P.Ramlee yang banyak menguntungkan syarikat rekod cina itu ditolak dan dihina ketika beliau mengemukakan ciptaan-ciptaan barunya.Inilah sikap cina......mereka tidak ada rasa syukur.Ini masa terbaik untuk kita bersatu dan berjihad ekonomi.Allah S.W.T Maha Besar,Dia menunjukkan jalan kepada bangsa Melayu.....apakah kita masih buta hati?

Anonymous said...

Aku pemandu teksi apa anda rasa d hati bila penumpang cina bangsat kata melayu bodoh melayu x pandai belajar melayu makan rasuah doktor melayu bodoh maka dengan senang hati aku suruh dia turun sebelum kena cucuk dan bayar tambang tapi melayu memang bodoh sebab x bersatu ayuh anak jantan melayu semua mai kita pakat ramai terusan boikot cina lahanat sampai mereka keluar hehe mana mana cina lahanat naik teksi aku banyak bunyi akan diturunkan ditengh jalan biar mampos meraka mengajar aku jadi melauyu paling rasis sekarang

retrofungus said...

Harap kita juga berani kutuk cina depan-depan,1 by 1,mcm kita kutuk dlm blog ni,x bestlah cakap blkg ja sembunyi nama,guna anonymous,melayu mesti berani,adam adli boleh lwn kerajaan sorg2,kita takkan x boleh,boleh ke en admin tunjuk muka,tunjuk nama,kita kan jantan,amacam?

Anonymous said...

Anon 833pm.

Yang umno patut tukar atau buang ialah bodoh bendul macam tengku adnan.

Bodoh nak mampus nak ikut lagi rentak cina2 gerakan yang dah kalah tak bermaruah. Cina2 mca dan gerakan kini dicanang oleh dapig2 supaya meruntuhkan bn. Takkan perkara semudah itu pun najib tak nampak?

Aku pun dah panas hati ni dengar muhyidin kata nak buat kajian untuk buat satu parti dalam bn. Maknanya buang umno ke? Orang2 melayu penat memertabatkan supaya umno terus jadi parti terkuat dalam bn kini nak buang umno. Babi betul.

Esok cina2 yang kaya dalam bn akan rasuah semua ahli2 bn termasuk melayu2 supaya lantik cina jadi presiden bn.

Yang sepatutnya bn buang aje pemalas2 mca dan gerakan dari bn. Tak perlu langsung parti2 cina haprak tu. Mereka adalah duri dalam daging di bn. 97% mereka undi dapig untuk jahanamkan kuasa orang2 melayu.

Masih buta dan dungu lagi ke pemimpin2 umno buat statement macam tu?

Bangsat2 dapig dan pkr sedang menunggu statement macam ni untuk buktikan bahawa bn tak relevan, sedangkan yang menang pru13 adalah bn. Pr sendiri tak mahu buat satu parti.

Jangan sekali2 kita anggap org melayu dalam bn ramai maka sudah pasti presidennya mesti orang melayu. Kalau dah kena beli, mak dia orang sendiri pun mereka sanggup jual. Macam si tanggang azmin ali.

Fikirkanlah sendiri, kalau bn tak relevan sudah lama dikuborkan. Gerakan dan ppp, contoh parti rojak yang dah tak relevan. Mca sebenarnya pemalas dan tikam belakang. Masih ke kita nak dengar bau busuk mulut cina2 ni?


retrofungus said...

apa ni,semua commentor pakai anonymous,cakap bergegar,takkan takut kena trace dgn mcmc,malu la melayu mcmni.

Anonymous said...

retrofungus pun bkan annoynomous ke bangak? Letak lah full name! Bodoh punya argument

Anonymous said...

Kedai farmasi kebanyakan cina babi pya.tp lesen farmasi kebanyakan kepunyaan anak melayu.mereka xde modal nak buka kedai farmasi.harap kerajaan bantu mereka.rugi kayakan cina lakhanat.

Anonymous said...

Cina sebenarnya bodoh.malas belajar.sbb diorg ada duit je.kalau diorg xde duit kompom merempat tepi jln minta wang sama melayu.

Anonymous said...

Anon 855pm. Mengapa guna nama RETROFUNGUS?.

Bukankah lagi berani guna nama sebenar dan siarkan sekali alamat rumah kau.

Orang suka guna nama anon sebab kita bercerita2 kat macam kat kedai kopilah. Ini bukan parlimen atau dewan rakyat atau ajk mana2 badan bertindak.

Kaji anon2 kat sini cuma meluahkan perasaan dan kalau ada cadangan yang bernas dari kekawan kat sini kami akan bawa balik dan amalkan. Tak semua yang baik dan tak semua yang buruk.

Seperkara lagi ramai disini bukan penakut. Privacy tu penting juga supaya kita tak jadi robot yang sentiasa kena cakap bahasa baku.

Aku dah berblog bertahun2 guna pelbagai nama2 selain anon tak jadi pun isu. Guna anon ke guna nama avatar tak ada markah lebih pun.

Lainlah kalau kau cuba nak jadi mashyur.

Anonymous said...

Sebelum ini saya ingat PowerRoot Ali Café adalah keluaran Melayu sekarang baru tahu ialah keluaran Cina. Terima Kasih nanti saya akan pergi beli.
TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ
TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ

retrofungus said...

muehehe..emosi,bagus,tp xbest kita sembang kedai kopi,tak ke mana kita bang,apa kata kita kumpul ramai-ramai atau sorang-sorang pun tak per,boikot depan-depan giant,at least duduk depan giant,sebarkan risalah boikot ni,makcik-makcik,pakcik-pakcik takda internet.

Anonymous said...

Dah panas dah cina pendatang ni.bagus!!!!!...sikit masa lg lu akan bunuh diri sbb along sudah mau cari sama lu.

retrofungus said...

Kalau ada orang cina buddha masuk Islam,ada orang melayu murtad,saya nak boikot yang mana bang?

Anonymous said...

Cina mmg suka menyamar guna nama melayu sbb kuasa membeli pada org melayu.. Skrg kita da tau apa lg kita jgn beli da brg2 dorang .. Biar cina laknat ni bankrap br sedar kuasa kita...

Anonymous said...

Hoiiiii UMNO bodoh,,,, tido lagi ke...

Anonymous said...

sunway pon sama

Anonymous said...

Pilih yang melayu murtad tu, pasal perjuangan umno hanyalah untuk orang melayu...

Anonymous said...

Macai vangang kempen sana sini, pemimpin macai sedang mencari idea nk vuri hati pengundi cina...

Anonymous said...

Hoiii cina bodoh!!!...lu org sulah panas ka!!!....sikit hari lg lu org akan mati bunuh dili...

Anonymous said...

Dalam pkr...nuar sorang je pandai korang pencacai semua bodoh kena tipu....

Anonymous said...

Oldtown ade buka dkt jom heboh putrajaya skrng.jgn bli weihhhh!!!

Anonymous said...

Woi.!!! ko ni gila ek.!?...laki ko nak letak mana.!.....mana bole lelaki bermadu......minum madu untuk perkuat tenaga batin bole la macam PAS.

Anonymous said...

Tunjuk le muka ko jugak ngok!

Anonymous said...

Jangan sebut nama budak keparat tu, kebencianku kepadanya sama seperti aku membenci cina DAP lahanat.

Anonymous said...

Sekarang aku dah tau!!

With Immediate Effect aku akan berbelanja ka Johor dan akan mengelak dari membeli barangan yg di dalam List.

Terima Kaseh GAP!!

Anonymous said...

HEIIII......NGERI KETAHUI BETAPA BANYAK BARANGAN PRODUCT CINA NIH!!!!!!!!!

DALAM NISBAH 100:1 PRODUCT MELAYU!!
BAYANGAKAN DLM PASARAYA DERETAN RAK PAMIRAN...AMBILLAH SECARA RAWAK 1 BARANG..PASTI PRODUCT CINA!!!

Anonymous said...

Tunjuk le muka babi ko tu badigol.!...retrofungus tu maksudnya kulat yg melekat pada jubo babi ke?!

Anonymous said...

Rasanya Giant sekarang bukan cina punya. Asal memang cina punya iaitu kedai runcit Teng Family. Dah dibeli oleh sykt multi international Dairy Farms Intl Ltd yang juga pemilik Ikea. Tapi aku tak pasti pulak shareholders dia majority cina ke?

Anonymous said...

Wau.....Pau Ahmad juga syarikat Cina baguslah ini malam nak beli banyak-banyak makan sambil minum beer.... goooooooood No Pau no beer no fun

Anonymous said...

Beli barang kaum China seolah olah beri peluru untuk bunuh Melayu. Ayuh membeli dan beramal. Kuatkan ekonomi Islam

Anonymous said...

Teruskan boikot.... supaya cina-cina ni makin lama makin takde duit...dan mereka sendiri akan bunuh diri...

Anonymous said...

Yang kata nak buat kajian tu main sandiwara je utk jaga iklim ekonomi negara dan pelaburan. Lagipun dikatanya kajian mendalam walhal akan dibakul sampahkan bila dalam MT UMNO. Politik beb takkan tak tau.

Anonymous said...


pengalaman benar aku :

1. tiga hari lps cina pakai waja gesel kete aku. aku skola kan dia sambil kaki aku atas bonet kete waja. dia hanya brani tegur tp takde lancau utk sound aku walhal rantai tebal2 mcm gengster taik kucing

2. perniagaan aku adalah monopoli. takde cina yg ada skill kemahiran aku. dia org cuba cungkil tapi aku kelentong2 kan dia org. cina2 ni sebenarnya bodoh2

3. harga yg aku caj kpd cina ada lebih rm30 dari harga yg aku caj pd bangsa lain

4. kat depan premis perniagaan aku dah naik 1 signboard baru

'no dogs and chinese allowed'

aku tak memerlukan perniagaan dr bangsa cina **lu org tak meniaga dgn wa pun takpe...wa tak miskin sbb beribu duit lu org wa dah sebat! KAH3!!!!

5. tadi aku beli barangan keperluan rokok..topup..air di Petronas. utk kepastian air mineral aku bertanya kat counter samada air mineral pillihan aku Melayu atau cina punya

cina sebelah jeling aku..aku maki dia mcm hanjing. 1 suara dari dia pun takde...dasar bangsa lancau kecik

tiada cina...tiada lagi babi di Malaysia

BOIKOT BARANGAN KAUM CINA !

Anonymous said...

Sdra semua, jgn setakat boikot perniagaan kaum cina. Nasihat juga kawan2 yg kaki ayam supaya jangan melanggan pelacur. Cina dan lainlain. Bapak ayam cina juga yg untung. Haa..Haaa

Anonymous said...

cina buta ada lagi ke....

Anonymous said...

Alat solek jenama Ginvera, Rania Gold pun kita boikot, gunakan jer simplysiti

Anonymous said...

Anon 10.57,
saya juga ada seorang kawan yang sangat kuat anti kaum cina. Bila ada sahaja pemimpin kaum cina yang biadap dia bingkas bangun dan berkata, ayuh kawan kawan kita pakat tikam amoi cina agar mereka tahu betapa kerasnya senjata orang melayu. Saya telah lama nasihatkan beliau kerana secara tak langsung dia telah memberi wang kepada peniaga / bapak ayam.

Anonymous said...

Sejak kempen ni aku dah tak langan gro cina,,,,n tak beli no ekor lg...

Kempen ini telah menyedarkan aku untuk bantu agama dan bangsa aku..

Anonymous said...

AYUH ORANG2 MELAYU DAN ISLAM, INI KALI KITA MESTI BOIKOT BISNES ORANG CINA SECARA EFEKTIF & BERTERUSAN, KERANA ORANG2 CINA DAP TERMASUK YAHUDI & KRISTIAN SENTIASA BERTERUSAN BERUSAHA UTK MERAMPAS KUASA POLITIK DRPD ORG MELAYU(UMNO & BN).

Anonymous said...

AKU HENSEM

pengalaman benar aku :

1. tiga hari lps cina pakai waja gesel kete aku. aku skola kan dia sambil kaki aku atas bonet kete waja. dia hanya brani tegur tp takde lancau utk sound aku walhal rantai tebal2 mcm gengster taik kucing

2. perniagaan aku adalah monopoli. takde cina yg ada skill kemahiran aku. dia org cuba cungkil tapi aku kelentong2 kan dia org. cina2 ni sebenarnya bodoh2

3. harga yg aku caj kpd cina ada lebih rm30 dari harga yg aku caj pd bangsa lain

4. kat depan premis perniagaan aku dah naik 1 signboard baru

'no dogs and chinese allowed'

aku tak memerlukan perniagaan dr bangsa cina **lu org tak meniaga dgn wa pun takpe...wa tak miskin sbb beribu duit lu org wa dah sebat! KAH3!!!!

5. tadi aku beli barangan keperluan rokok..topup..air di Petronas. utk kepastian air mineral aku bertanya kat counter samada air mineral pillihan aku Melayu atau cina punya

cina sebelah jeling aku..aku maki dia mcm hanjing. 1 suara dari dia pun takde...dasar bangsa lancau kecik

tiada cina...tiada lagi babi di Malaysia

BOIKOT BARANGAN KAUM CINA !

****************************************

AKU NK JADI BERANI MACAM KAU!!!!!

zethro said...

LISTEN! LISTEN! LISTEN!

Boikot gak company2 harbi ni:

GENTING
PARKSON(LION GROUP)
YTL
DIGI
STARBUCKS

Err, ade sesape dgr yg KFC dah kene ambil-alih oleh Cina tak?

Anonymous said...

tp yg gua sedih,msh ramai melayu bodoh yg kononnya high class mlepak kat old town white coffee dlm kl ni.bbulu mata wa tgk.

Anonymous said...

GAP

bgs list yg ko buat.salute.tp lg baik ko buat skali alternative utk brg2 tu dgn brg y hasil titik peluh org mlayu.buat dlm bntuk picture/pdf/word document supaya org bole snng download n printer friendly.later bole print n sebar kt msjd etc.lg effective n ada impak.just my 10cent opinion..

dr melayu

Anonymous said...

AKU HENSEM

pengalaman benar aku :

1. tiga hari lps cina pakai waja gesel kete aku. aku skola kan dia sambil kaki aku atas bonet kete waja. dia hanya brani tegur tp takde lancau utk sound aku walhal rantai tebal2 mcm gengster taik kucing

2. perniagaan aku adalah monopoli. takde cina yg ada skill kemahiran aku. dia org cuba cungkil tapi aku kelentong2 kan dia org. cina2 ni sebenarnya bodoh2

3. harga yg aku caj kpd cina ada lebih rm30 dari harga yg aku caj pd bangsa lain

4. kat depan premis perniagaan aku dah naik 1 signboard baru

'no dogs and chinese allowed'

aku tak memerlukan perniagaan dr bangsa cina **lu org tak meniaga dgn wa pun takpe...wa tak miskin sbb beribu duit lu org wa dah sebat! KAH3!!!!

5. tadi aku beli barangan keperluan rokok..topup..air di Petronas. utk kepastian air mineral aku bertanya kat counter samada air mineral pillihan aku Melayu atau cina punya

cina sebelah jeling aku..aku maki dia mcm hanjing. 1 suara dari dia pun takde...dasar bangsa lancau kecik

tiada cina...tiada lagi babi di Malaysia

BOIKOT BARANGAN KAUM CINA !

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Aku nak jadi kaki kelentong macam kau..

Anonymous said...

MARI KEMPEN KAW KAW AKU DAH BAGI MAKCIK, PAKCIK DAN ANAK BUAH AKU..SEKARANG AKU KEMPEN KAT SEDARA DAN KAWAN KAWAN ABC..ABC..ABC

Langsi said...

Kalo UMNgOK Be-eNd tak dapat support Vincent Tan (yg UMNgOk bagi Pulau); waris LimGohTong (yg UMNgOk bagi Gunung); Robert Kwok (taiko gula); maka tak berduit la UMNgOk Be-eNd nak Bagi Rasuah 1 Msia...

Bhai... nko dah beralih arah menharapkan Bangla, Nepal, Indon dan Filipin Suluq plak ke?

Muahahahahahahahahaha.......!!!!!!!

Anonymous said...

Cit,

Puasa pun ramai melayu yg sangkut, ada hati nk boikot..

Anonymous said...

hello kwan2,harap stiap komen bg satu info kat mana ada syrikat2 atau kedai2 melayu trutama di area kl dn sel,aku harap korang follow aku nk info mgenai kedai tayar org melayu;

SABA TYRE AND SERVICES SDN BHD-LOKASI JLN KANTAN,BUKIT BERUNTUNG

Anonymous said...

Robert kouk dah dapat tanah kat pengerang hasil kebijaksanaan pemimpin umno-bn

Anonymous said...

Sudah ada yg kepanasan.

Anonymous said...

Kedai urut tradisional kak limah-lokasi jalan ampas

Anonymous said...

Yg bijak robert kuok sbb dia usaha dia dpt. Yg bodohny ngko sbb ko membebel ngko x dpt apa-apa

Anonymous said...

Aku dah boikot Old Town selepas PRU dan juga Speedmart 99 yang dekat dengan rumah aku. Aku beli barang kat kedai Melayu sebelah Speedmart 99 walaupun mahal sikit tapi boikot tetap boikot!

Anonymous said...

Lagi-lagi boikot jangan cari Cina doll kita tukar cari Indon, Arab, atau Melayu doll. Pasti lagi best.....

Anonymous said...

Kata kan lah kita orang Melayu berjaya kurang kan membeli barangan cina .
Mesti terdapat wang lebihan dalam saku dan dompet kan ?
Wang nak di salur kapada siapa pulak dan di manakah nak di belanjakan ?
kertas kerja kajian tubuhan TV9 membuktikan kuasa membeli orang melayu di semananjung mencecah 1billion Rm SE BULAN dan itu 3 tahun dulu.
Terkini semasa berapa agak nilai?
Berapa buah kedai skim tukar di wujud kan ?
KR1M tak bolih masuk qaedah ini.
Cuba buat kedai baru .
arjuna waspada.
changkat lobak

Anonymous said...

Pedih mata dan hati tiap kali ke kedai runcit apek dan keluarganya. Setiap kali aku singgah beli barang (sebelum pru13), setiap kali itulah si apek mesti sedang melayan pelanggan no ekor 2x haram jadah. Hairannya, aku perhatikan bilangan pelanggan ekor 2x haram ni kebanyakannya macam melayu. Tidak segan pun yang beli dan tidak segan yang menjual.

Dalam hati aku, mustahil penguat kuasa tak tahu. Kalau tahu kenpa biarkan? Ci Lahanat dengan mudah katakan melayu rasuah. Bagi mereka, pemberi rasuah itu 'halal' atau kaedah untuk kaut untung maksimum.

Kesimpulannya? Berhentilah berjudi sebab haram (termasuk mabok, gro, chainadall dab). Bagi penguatkuasa, berhentilah rasuah. Cina tak beri rasuah tapi duit kopi (halal).

Anonymous said...

Anon 12:16 am
Rasuah itu part time income. Cari makan susah jangan marah anak banyak, kereta mau pakai, smartphone pakai lagi rokok mau hijau. Gaji sikit mana cukup.....tolonglah jangan marah cari makan susah

retrofungus said...

http://on.fb.me/18qiUU0

Anonymous said...

cam bangang je..

ada jin kapir sini tak...jin selalu berani..jin kapir terasa cam takut semacam..

Anonymous said...

langsi ...tanda akan ada cina bunuh diri..

Anonymous said...

11.54..

tanda 2 cina nak gigit jari..

aGhaf said...

Setuju sangat. Selari dengan pemikiran saya

Anonymous said...

announcement..

tadi baru tukar tayar keta. baru aku sedar, selama ni aku tak penah terpikir nk cari sungguh sungguh kedai melayu/Islam utk beli tayar baru. Biasanya, mana yg dekat, yg agak dah biasa, bedal je la. Tak kira la bangsa apa.

Sekarang...no way man. Aku akan pastikan setiap sen yg aku belanjakan kpd org Melayu/Islam. Sekurang-kurangnya, mereka bayar zakat.

BOIKOT BARANG CINA KAFIR HARBI!!!

Anonymous said...

budak retro tu amoi ropanya...kih kih kih

amoi takpe jgn boikot..

buleh bg no.phone tak

Anonymous said...

cari2 Biskut, jumpa kat TESCO..
bertahun2 makan biskut kuat, juliess, lexus,pingpork biskut celup kafirin

laslast jumpa Norainis.test mmg sedap

Kalau ikut website Islam/Melayu punya..

Dijamin tanpa BABI & Melamin.
MNC mereka pun sanggup taruk racun untuk kaya..selamatkah makanan anda? Adakah maklumat bahasa mereka melarang produk tertentu (kecuali Melayu beli) kerana sudah diracun??

Paling mudah:
yakini produk umat Islam

aGhaf said...

Kalau mereka buat satu parti dalam BN, kita semua ambil alih UMNO

Anonymous said...

MCA dgn GERAKAN la yg paling bahaya.
Musuh dlm selimut.
Gunting dlm lipatan.
Api dalam sekam.

huh! berperibahasa plak aku mlm ni.

97% cina sokong DAP. Itu mestilah termasuk cina MCA dan gerakan.

DAP senang. mmg kita dah nmpak terang-terang harbinya.

Boikot barang CINA harbi sampai bankrap!!

aGhaf said...

UMNO itu Melayu Islam. Lihat sahaja peruntukan perlembagaan kita. Orang UMNO di belakang pengubalan perlembagaan tersebut.

aGhaf said...

Lucu tetapi boleh dicontohi

aGhaf said...

Lucu tetapi boleh dicontohi

aGhaf said...

Dah mula terasa

Anonymous said...

Terimakaseh gap kerana menyediakn maklumat.....100% menyokong

brita menarik said...


baca ni nuar dah deal.ng najib jk menag/kalah slim akan terima keputusan..
[laa.. nuar xdpt sabah camena dia kompident menang slim???]

ke memang dia punye kerja dgn masuari utk hold election for sabah..

HANYA ALLAH YG MAHA MENGETAHUI

===========================
"Mr. Anwar sought Jusuf Kalla's assistance to secure a mutual agreement between BN [Barisan Nasional, the National Front] and [Pakatan Rakyat] stating that both sides agreed to accept the results of the general election, even in the event of a slim majority by either side,'' an adviser to Mr. Najib said. "The prime minister reiterated privately to Jusuf Kalla and in public before the election that BN would respect the will of the people and accept the election results, even if the opposition wins.''

Anonymous said...

Wasilah pd penganut Islam di Malaysia ialah MELAYU. Sbbtu perlembagaan UMNO letak Melayu Islam! Kita wajib syukur Allah muliakan bangsa Melayu lahir beragama Islam, dn bila sebutbbngsa Melayu automatik dikenali sbg Muslim!

Apa yg perlu kita lakukan ialah perkukuhkan Islam pd Melayu disambing budaya mulia yg ada pd Melayu diwariskan..

Tp mutakhir ini sejak PAS bermaharajalela, konsep dan hikmah ini telah DIFITNAH dan DISELEWENGKAN sehingga ada sekor tua kutuk dr klgn mereka meroyan menyesal jd Melayu... Kesannya MELAYO yg xberakal ini turut bodoh ikut rentak puak bangang ini. Jd skrg ni mreka suka Melayu bebas agama, tolak kemuliaan yg Allah berikan beratus tahun dahulu...

Fikirlah..jgn taksub dgn kebodohan bngsa Pakatan...mereka akn putar sgala apa yg ada.. Hnya Allah jua akn ajar puak ini.

Anonymous said...

Abaikn juga bsikan syaitan wakil PR dlm posting ini yg cuba halang kempen BCL. Mreka xubah spt sifat anjing yg terjelir lidah menyalak smbil rantai ditengkuk dipegang oleh tuannya.. Tuan mereka ialah KEBEBALAN DAN TIPU HELAH PEMIKIRAN BARU-PAKATAN HARAM LAKNATULLAH.. Spt yg bernick LANGSI.

Otak mereka kusut, mereka berfikir mcm Yahudi yg penuh tipu helah, tolak kebaikan, jilat2 hanyir yg dibawak Pakatan Haram... Pemikir Yahudi alaf baru..

Anonymous said...

Aku 'suka' angka 97% lepas pru13 ni. Menusuk jauh kedalam salur pembuloh darah aku. Bisaaa... angka ini bagi aku cukup kuat semangatnya (kalah 13 Mei). Hanya melayu dan pribumi hancus tak rasa apa-apa.

Sedang fikir apa frasa yang tepat untuk kita jadikan lambang. Lambang bagaimana cina sanggup ketepikan segalanya demi kuasa politik pula.

"Bulat Air dek Pembetong, Solid Cina dek DAP 97%"...

Anonymous said...

Kat Malaysia saja yang beri muka pada Cina. Kat Indonesia orang Cina hanya dibenarkan bersekolah sampai equivalent tingkatan 3 kita, walaupun di sekolah private. Banyak orang Malaysia tak tau benda ni. Kakitangan kerajaan pun tak diberi pada kaum Cina kerana Indonesia tau perangai orang Cina yang rata-ratanya tamak.Mak aku Cina, dia pun tak tahan perangai sesetengah kaum dia.Korang tau tak, orang negara asing hairan kenapa Malaysia ada sekolah Cina dengan banyak sekali. USA pun tak ada sekolah Latino walaupun ramai Latino kat sana.

SKL said...

Salam Tuan, mohon pautkan link blog saya di blog Tuan.
Link Tuan sudah saya pautkan.

Terima Kasih

Anonymous said...


ni ada 1 lagi pengalaman benar yg lupa nak citer :

berlaku mlm td dlm pkul 8 lebih di sebuah stesyen Petronas

lepas aku hamun cina yg jeling aku bila aku tanya air mineral ni Melayu atau cina

aku dgn sopan bertanya kpd awek Melayu yg jaga counter bagaimana perniagaan

jawabannya pertambahan pelanggan Melayu

bro...boikot ni sedang menjadi!

Anonymous said...

x ada sapa yg nk makn minum kt old town ni.mahal 1 hal.dh tu semua yg keje MYAMAR tahap bengap!!

Anonymous said...

ini ada satu incident terbaru kat KFC,

a young malay KFC girl di counter tu bertanya dengan baik kat customer lelaki cina,

`Encik, ini CREDIT CARD ke atau DEBIT CARD?'

lelaki cina tu dengan KASAR jawab;

`APA? APA? LU MAU? ITU CREDIT CARD LA....'

GUA kat belakang cina tu cakap dalam hati dah terbakar `ni cina ni tak pasai2 lunyai aku kerjakan nih....sabar!sabar!sabar! dia belum ada fizikal contact lagi tuh..., sabar!sabar!sabar!'

so maksudnya kat sini selagi tak ada fizikal contact tak boleh buat apa2 kan....

tapi hati masih tak puas hati lagi nih...macamana?

-Petikan dari Bigcat.blogspot

Anonymous said...

Satu parti tak perlu ... Yg perlu najib... Dan tengku nan yg patut ditukar.... Anda gagal dan tidak mampu menggalas yg amanah melayu berikan... Ada kita nampak usahawan melayu dspat projek di bgn mca atau mic????... Tapi di pwtc bangunan nenek moyang kita yg sanggup bergolok gadai untuk membinanya..... Datanglah sendiri tgk.... Malas nak ckp... Pasang lantai jamban pun suh cina

Anonymous said...

Dijalan Kg Pandan dalam ada kedai hardware melayu. Dijalan Raja Uda Kg Baru, KL ada kedai servis kereta milik OKU melayu. Islam first.

Anonymous said...

Jalan kg pandan juga ada pusat pengedaran air mineral eden... Kawasan pasar muhibbah taman nirwana

Anonymous said...

http://oldgaystube.com/
Klu korang nak tahu org tua pun ada yg jadi gay juga korang jgn kata anwar dah tua tk mgkin dia gay skrg itu semua bkn mustahil......aku dh bagi link korang klik link yg aku bagi tu...jijik sial nafsu org tua ni...

Anonymous said...

Tak ada satu pun disemua stesen minyak di msia yg menjual air mineral melayu ye tuan... Jenama aje lain lain tapi punca air semua sana... Chuan sin air kuning taiping... Spritzer atau mesra semuanya ada bangkai cina ....kubur cina amat berhampiran dgn sumber punca air....

Anonymous said...

oldgaystube.com/

brita baik1 said...

PAKATAN RAKYAT LOST POPULAR VOTE IN 9 STATES, LABUAN & PUTRAJAYA

I knew there was something not right about this "we won the popular vote" crap that is being bandied about by the Pakatan Rakyat.

Folks, numbers dont lie - so they say. I was waiting for information like the following table to come out from the Pakatan Rakyat. This table is from Malaysiakini.

I hope others will also analyse these numbers. This will put a stop to their claims of winning the popular votes. It is all bullshit. I repeat - it is all bullshit.

This table is from Malaysiakini ok - a Pakatan Rakyat website. I repeat this table is from Malaysiakini - a Pakatan Rakyat website.
..
conti..

brita baik 2 said...

From the tabulation provided by Malaysiakini you can see straight away that the Barisan Nasional won the POPULAR VOTES in NINE States PLUS in the Wilayah Persekutuan areas of Labuan and Putrajaya.

I am not talking about Parliamentary seats. I am talking about Popular Votes. The Barisan Nasional has caried the POPULAR VOTE in NINE STATES and the Wilayah Persekutuan areas of Labuan and Putrajaya.

The Pakatan Rakyat has carried the popular votes only in the FOUR States of Kelantan, Penang, Perak and Selangor.

PLEASE READ CAREFULLY OK

1. THE BARISAN NASIONAL HAS CARRIED THE POPULAR VOTE IN NINE STATES PLUS THE WILAYAH PERSEKUTUAN OF LABUAN AND PUTRAJAYA.

2. THE PAKATAN RAKYAT HAS CARRIED THE POPULAR VOTE IN ONLY FOUR STATES.

Now lets look at the numbers in detail.

The Pakatan Rakyat won a total of 5,624,084 votes throughout Malaysia (including Sabah and Sarawak).

The Barisan Nasional won a total of 5,262,983 votes throughout Malaysia (including Sabah and Sarawak).

This means the Pakatan Rakyat won 5,624,084 -5,262,983 = 361,101 more votes than the BN throughout Malaysia.

But the Pakatan Rakyat HAS LOST the POPULAR VOTE IN NINE STATES AND IN THE WILAYAH PERSEKUTUAN OF LABUAN AND PUTRAJAYA.

So how did the Pakatan Rakyat get that extra 361,101 votes?

Here is the answer :

i. In Kelantan the Pakatan Rakyat won 412,949 -355,627 = 57,332 extra votes.

ii. In Penang the Pakatan won 492,863 - 229,859 = 263,004 extra votes.

iii. In Perak the Pakatan won 624,344 - 512451 = 111,893 extra votes

iv. In Selangor the Pakatan won 1,044,758 -685,502 = 359,256 extra votes.

v. In KL the Pakatan won 425,352 - 227,268 = 198,084 extra votes.

You can see very, very clearly that the Pakatan Rakyat has won the popular vote in those States with large Chinese populations ie Penang, Perak and Selangor plus WP Kuala Lumpur. This is where their extra 361,101 votes came from.

Even in Malay majority Kelantan, the Pakatan's majority of the popular vote is very slim - only 57,332 extra votes. Wherever Malays are predominant, even in Kelantan, the BN has won more Malay votes.

If we add up the Pakatan's majority votes in the three States of Penang, Perak, Selangor and KL (with large numbers of Chinese voters) it adds up to 932,237 votes. Plus Kelantan their total majority throughout Malaysia is 989,569 votes.

Very, very clearly these are Chinese votes from Penang, Perak, Selangor and KL.

Quite obviously then this 989,569 vote majority in Penang, Perak, Selangor, Kelantan and KL has been diluted by the BN in other states, resulting in a final majority of only 361,101 votes for the Pakatan throughout Malaysia.

This is a huge wallop for the Pakatan Rakyat. With a 989,569 majority they should have caried the whole country. But they did not. Why not? Because the huge bulk of their votes are found among large Chinese voter populations in Penang, Perak, Selangor and Kuala Lumpur.

This confirms that the PR carried the huge majority of Chinese votes. This also confirms that the PR does not represent the majority of the Malay votes. That is why they cannot win the general elections. The Pakatan does NOT have the Malay vote.

SO THE PAKATAN RAKYAT HAS LOST THE POPULAR VOTE IN :

1. Perlis

2. Kedah

3. Terengganu

4. Pahang

5. Negeri Sembilan

6. Johor

7. Melaka

8. Sabah

9. Sarawak

10. WP of Labuan & Putrajaya

Saya harap sahabat Bloggers, Media dan pihak Penerangan UMNO dan BN akan menyebarkan analisa ini untuk fahaman ramai. Fakta-fakta ini harus di sebarkan secara meluas supaya paling ramai orang akan faham kebenaran ini. BN telah menang undi popular di sembilan buah negeri serta WP Labuan & Putrajaya.

Pakatan Rakyat menang undi popular hanya di empat buah negeri saja. Selain Kelantan, Pakatan Rakyat menang undi popular di Pulau Pinang, Perak dan Selangor di mana terdapatnya paling ramai pengundi Cina.

Anonymous said...

berita baik...

TGK FIGURE 4 negeri...ngeri tak.camana

ligatnye depa2.daftar2kan keluarga anak beranak depa..dan pastikan depa2 tu pergi ngundi...

tempat aku..pagi2-lg punya ramai cina..yg tolak krusi rodak pun ada..bertongkat berpimpin2..yg menggigil2 pun ada..


minta post 2 kan balik kat mana...jihat ni hoi...



Anonymous said...

Hoi......hari-hari cakap boikot tak ada cerita lain me.....Tak ada idea baru ka ? Otak sudah karat !!!! Kahkahkahkah

Anonymous said...

dealer kete honda dan toyota kat jb ade cina muslim.cuma management byk cina.kalau toyota tu "saksama motor" honda saya tak pasti.singboard kedai tu ade tulisan jawi.

Anonymous said...

biarle tv3 dapat hasil iklan... tapi roti tu kita boikot..

Hakimi Hashim said...

kita gunakan PEKEMBAR(PERTUBUHAN MELAYU BERSATU) biar nampak betul2 rasis sebab ade perkataan melayu.negara ni melayu punya kita nak takut ape.ayuh... banyakkan gelenggang silat di taman2 peeumahan.biar nampak melayu bersatu dan kuat.penuhkan saf2 pada setiap waktu solat.terutama waktu subuh.ayuh saudara islam dan melayu ke.

Hakimi Hashim said...

boikot melayu murtad la....

Hakimi Hashim said...

silap tu... umno dah dibuka pada bumiputra

Anonymous said...

betul kfc dah cina punya.bodoh punya ghani othman.memang patut kalh.orang johor dah tak mau dia.hanya saham wakaf je yg masih ade kat kfc.saham yg diusahakan oleh tan sri ali.pengerusi j.corp yg terdahulu.saham tu tak bole dixairkan.tu la modal peminpin melayu billa cakap pasal kfc.terapi saham tu terlalu kecil untuk jadi majoriti

Anonymous said...

yang suka lepak kat situ penyokong pkr n pas

Anonymous said...

Ada idea baru. Besuk kita area by area plak. Misal ampang point. Mana kedai cina nak boikot.

Lepas tu kita start kawasan dato keramat. Mana kedai melayu.

Kita pindah pembelian dari ampang point ke kg DK.

Asal Bukan DAP (ABDAP) said...

sapa yang bekalkan gula? CINA
sapa yang bekalkan tepung? CINA
sapa yang bekalkan minyak masak? CINA
sapa yang bekalkan susu? CINA

sapa adalah pembuat? CINA
sapa adalah pemborong? CINA
sapa adalah pembekal? CINA
sapa adalah peruncit?
PERUNCIT (mungkin Melayu, Cina atau India)

Anonymous said...

Syabas... terbaik

Anonymous said...

Mana mana yang public listed tu kita tolak tepi dulu
Boikot yang terang terang milik cina tapi majoriti pelanggannya melayu seperti NSK

Anonymous said...

Lahanat tu Bagi duit ambil... saman dan tindakan laksanakan juga... bagi terbeliak biji mata dia org
Penjawat awam melayu sudah ketagih dengan rasuah
Payah nak cegah
Tapi mereka ini juga lah pendokong pas dan pkr... jenais manusia yang tak bersyukur dan tak sedar diri.. sentiasa mencari peluang untuk soglap duit.Harapan mereka bila PR memerintH lebih bezar habuaan mereka sebab pemerintahan BN sekarang mengekang mereka dari menyamun dalam jumlah yang besar

Anonymous said...

thank you..I am now a racist..will list all those DApigs chinese product and let all my malay friend and all my family member to B>B>Chinese goods..Even malays product expensive I will still buy them..All the way and B>B>chinese last..

Anonymous said...

Citer Best...semalam aku masuk 7E kat Rawang nak beli paper, aku tgk ade cina kat dalam...selamber jer aku tanya kuat2 "NI KEDAI MELAYU KER CINA? KALAU KEDAI CINA AKU TAK NAK BELI!!!...budak cashier Melayu tu jwb pun selamber jer..."NI MEMANG KEDAI MELAYU PAKCIK, KLU CINA DATANG NAK BELI PUN SAYA TAK JUAL!!!!....hahahahahaha...

Anonymous said...

Domino pizza pun boikot juga

Anonymous said...

Sudah lama bersabar kini jdi kenyataan..jom kita BBC support Melayu lebih berfaedah..List kan semua barang cina dan kasi pda makchik2.pakchik2 yg tak tahu.

Anonymous said...

Ne red bean army melayu bijak sebab banyak bersabar tapi kali no more ayuh melayu kita seek n destroy boikot boikot sampai lunyai

Anonymous said...

1980
Pemgeluar pengimport l cina
Pemborong cina
Pengedar cina
Peruncit cina
2000
Pegeluar pengimpot cina melayu
Pemborong melayu cina
Pengedar melayu cina
Peruncit melayu cina
2030
Pengeluar pengimpot melayu
Pemborong melayu
Pengedar melayu
Peruncit melayu
Masa tu cina dah lenyap dari bumi malaysia ini
Dalam 60 tahun merdeka melayu mula membina kembali maruan dan harta yang tergadai selepas 400 tahun terjajah

Dan kita perlu 100 tahun untuk mengembalikan semula kegemilangan kita
Onak dan ranjau sentiasa menghalang. Tapi bangsa melayu suatu hari nanti akan berdiri megah

Anonymous said...

Sokong cina memang x malu jual barang guna nama muslim x berani guna nama cina dasar pengecut puih boikot boikot sampai depa meroyan kasi aja inikalilah

Anonymous said...

Nasi goreng cina boikot jugak ker?

Anonymous said...

Aku sokong boikot brg2 cina. Hapuskan juga SRJK(C) sbb sekolah ni telah melahirkan cina2 perkauman...aku juga sokong kak Rosmah menutup aurat. Insyaallah lebih berkat...

Anonymous said...

Di Shah Alam dah byk GRO dan pusat2 maksiat...ahli parlimen PAS Khalid Samad dok buat apa ooooi?

Anonymous said...

kita nk gro melayu brother

Anonymous said...

Ramai cina perlekehkan boikot org melayu.....kita teruskan walaupun mereka menyangka melayu lemah...insaflah wahai bangsaku melayu......jgn jadi bangsa red indian di amerika

Anonymous said...

7E tu..milik cine DAP punye la... dh lama aku x msuk.. stakat nk bli paper kodai melayu pun ado!!.

Anonymous said...

yg pelekeh2 tu kita semua sedia maklum lah RED BEAN ARMY, meamng keja mereka tuu dpt gaji 3-4k sebulan, .... gay cari makan

Anonymous said...

ada 7e melayu punya...

Anonymous said...

Secret Recipe KL Sentral franchise tapi owner kedai tu mmg melayu, Tanamera Spa, ada beberapa branch d Sooka Sentral & Pertama Complex pun 100% bumi

Anonymous said...

Bukan kominis tapi kaldai

Anonymous said...

Dan juga tune insurance

Anonymous said...

7-E, mcD, SINGER, Dunkin Donut, COSWAY, BERJAYA GROUP, KennyROgers, Wendy's, Rasa Utara, Berjaya TImes Sq, Berjaya Mega Mall, Kompleks Kotaraya, TOTO, Berjaya-SOMPO (insuran).. dll ni semua bawah BERJAYA GROUP, Vincent Tan

Anonymous said...

Depa taktau white coffee tu cina ludah. Sandwich dan mknan yg dia goreng cina pakai lard.

Anonymous said...

Bro GAP, kat tempat gua..lepas solat..ustaz ustaz berkopiah pun melepak kat Old Town.

Mcm Mana kutu kutu Melayu yg lemah iman tak terikut sebab yg berkopiah dan join ceramah dah HALALKan melalui tindakan..

Anonymous said...

Klu kedai cina dia goreng pakai minyak babi, klu kedai melayu dia pakai miyak sawit dlm plastik

Anonymous said...

Orang Cina sudah boikot apa saja nama MELAYU (politik,perniagaan,persahabatan) sejak dari tahun 2000 lagi bro!

Baru nak Sedar ke?

Kah Kah Kah Kah Kah....

Anonymous said...

Boleh tolong list out kan jugak stesen minyak diorg sekitar lembah kelang,tq.

Anonymous said...

Persetan dgn org berkopiah yg masih mau jd hamba rakyat DAP.

Biarlah penuh old town tu dgn org berkopiah, aku x pedulik.

Yg aku tau dan aku jaga. Anak, isteri, keluarga, sedara mara, rakan taulan aku semua menyertai BBC.

Dari giant dah ke mydin.
Dari shell dan ke petronas.
Dari cap buruh ke saji atau alif.
Dari brg keperluan harian, smpai la ke tayar keta. Aku akan sungguh2 cari dan beli dari kedai melayu.

Kenapa kedai melayu? sbb asal melayu, islamlah agamanya. Org arab pun belum tentu Islam. Mana ada org melayu agama budha?

Kpd kaki spin, aku jwb siang2. Kalo cina tu mentauhidkan Allah yg 1, mcm ridhuan tee, tu cerita lain. Dan kalo melayu mcm anwar yg merelakan triniti atas nama suci Allah, itu jg cerita lain. Tentulah ridhuan tee pilihan aku.

Pg mampos cina harbi. BBC!

Anonymous said...

Lu gelaklah red bean,spesis menyondol mcm babi panggang teresa kok.

Aku dah mula sungguh2 boikot brg cina harbi, takde apa2 yg krg pun dlm idup aku.

Boikot smpai bankrap! MESTI!

Anonymous said...

Stesen minyak kalo nak senang tau pemiliknya, majoriti petronas milik org melayu.

Yg lain2, kena la pg tanya kat dlm. Ada gak shell org melayu punya. Tp susah nk jmpa.

Anonymous said...

Yg dulu, dulukan la. Si cina robert kuok yg mula mula trigger boikot gardenia tu paling lahanat.

Apa lg bisnes si harbi ni ar?

Anonymous said...

Kpd cina cina harbi yg nak perlekeh usaha kami memboikot brg cina,

Teruskan dgn keje keji korang. Lg korang perlekeh. Lg semangat org melayu mau kuburkan monopoli ekonomi org cina.

Ini tanah jawi. Tanah nusantara. Tanah lu kat tanah busat cina sana.

Boikot brg cina!

Anonymous said...

Hoiiii

Melayu belacan,, melayu budu, melayu tempoyak, melayu cincalok dan melayu keju..

Apa tunggu lagi ,, boikot cina laaa...

Anonymous said...

Jgn pergi minum atau mkn old town white coffe aku dah lama boycot mmember aku cakap supplier ayam dr tauke cina diragu status halalnya walaupun pekerjanya org islam.......sbb tu org islam skrg semakin liberal dsbbkan makan makanan haram yg tk halal punca org islam berpecah pemakanan yg tak halal adalah pumca segala kerosakan iman sbb tu kadang kita rasa malas solat melawan ibu bapa....byk lagi punca org islam jadi lemah ada faedah dan juga kebaikan kita pulau kan barangan makanan dr org kafir....kerana status halal mereka dicurigai.........

rizal said...

Tsunami cina.....mereka yakin pru13 pakatan menang kerana mereka yakin lim kit siang akan jadi timbalan prdana menteri.......mereka prcaya anwar ibrahim akan memberi jawatan timbalan perdana menteri tapi syg kuasa allah mengatasi kuasa cina dan anwar ibrahim allah tk mengizin kan org fasik dayus peliwat jadi perdana menteri.....allah maha penyanyang.....walaupun PAS mengadakan solat hajat beribu ribu org tapi allah tk memakbulkan doa org PAS ini menunjukkan BN adalah landasan sebenar takbir.....takbir allahuakbar

lipatan sekarah said...

Pada 9 Ogos 1965, Singapura membentuk negaranya sendiri yang dinamakan Republik Singapura, dengan Yusof bin Ishak dilantik sebagai Presiden dan Lee Kuan Yew menjadi Perdana Menteri pertama.

Yusof Ishak hanya bertahan menjadi Presiden Melayu pertama Singapura selama lima tahun, dari 9 Ogos 1965 hingga saat beliau meninggal dunia pada 23 November 1970.

Selepas Yusof Ishak tiada lagi Presiden Singapura berbangsa Melayu kerana selepas kematiannya, jawatan Presiden itu diganti oleh Benjamin Henry Sheare, Devan Nair, Wee Kim Wee, Ong Teng Cheong, Sellapan Ramanathan dan Dr. Tony Tan Keng Yam.

Manakala Setiausaha Agung PAP, Lee Kuan Yew pula memegang jawatan Perdana Menteri selama 31 tahun diganti dengan Goh Chok Tong dan pada 12 Ogos 2004, anak Kuan Yew, Lee Hsien Loong mengambil alih semula jawatan Perdana Menteri Singapura hingga sekarang. AIDC



.......

MINYAK LKY LANTIK SEMULA. PERDANA MENTERI DR KALANGAN ORG MELAYU MUSLIM..MANA MARUAH MELAYU SINGPURA

Anonymous said...

Ada kwn aku praktikal kt central kitchen old town. Ayam beku yg nak dilembutkan sblm masak, dicmpak atas lantai byk2.

Sungguh menjijikkan. Dah namanya cina tu, cina jugaklah, suka mkn benda kotor mcm babi.

Boikot old town white coffee!

Anonymous said...

Hobi saya sekarang ialah boikot cina sampai mampos lo

Anonymous said...

Baguslah! Semangat tu semoga lebih ramai lagi bagus ikut resmi anai anai soft killer

Anonymous said...

Malaysia is better life without cina immigrant

Anonymous said...

Aku bukan tentera kacang merah,,,

Aku adalah tentera selendang merah....

Boikot cina sampai mampus!!!!

Anonymous said...

aku yang bukan ahli umno saja-saja ikut boikot dalam seminggu ni.tak sangka boleh jimat wang saku aku. best gak nih..

Anonymous said...

pasal kedai makanan dan minuman tu..sepatutnya dari dulu lagi dah umat Islam jauhi. bukan hanya sebab boikot ni..contohnya old-town, kopitiam, papa rich bla bla bla..kalau dah syak tu, jauhi. ada banyak lagi gerai2 melayu Islam. takkan nak jaga imej nak jaga prestij punya pasal sampai sanggup masukkan benda syubhah dalam perut????

Anonymous said...

Aku undi umno, hari2 aku pergi beli barang di kedai penyokong PAS tetapi mereka kata UMNO tu ZALIM,ZALIM,ZALIM tapi nawaitu aku tetap sama aku nak tolong agamaku dan ekonomi bangsaku.

nik aziz dan hj hadi akhirat nanti jawablah soalan2 ku dan para malaikat nanti.

Anonymous said...

Red Bean Army, sorry to say,

You are a loser

Shame on you!!!!

Anonymous said...

Pasal isu boikot ni dah mula ada yang meroyan ,sesuatu yang orang lain mesti tau tentang bangsa melayu ni ialah pantang apabila dikhianati... gerakan ni walaupun memakan masa tetapi dalam tempoh 6 bulan dari sekarang .. akan terbukti... orang melayu telah gunakan kuasanya

Anonymous said...

Dulu aku ambil gro cina...

Skg ngan gro melayu,,, lagi best,,

Value for money,,,

Aku boleh supply,,, brapa ramai kau nak,,,????

Anonymous said...

Setuju sangat dgn kamu please PM please DS Rosmah buatlah transform utk family first

Anonymous said...

Tolong senaraikan produk cina dap. Aku dah mula boikot. Susah juga nak cari produk.muslim

Anonymous said...

Semalam baru beli kopi uncang white cofee punya..

Memang berbaloi dengan harga nya..

Sekotak rm7.. Dalam ada 10 uncang.. Lebih murah dari harga segelas kopi dikedai..

Anonymous said...

Tolong snaraikan sekali tmpat berhibur orang melayu..

Kat perak ada satu kelab malam milik artis..

Mana nk cari gro2 melayu, mahal sikit pun xpe.. Any idea????

Anonymous said...

Anon 4.28,

Berapa rate semalam? Gro melayu tau bukan indon ngaku melayu..

Anonymous said...

nak GRO melayu kena tanya Nik aziz sbb dangdut dekat je dgn rumah dia

Anonymous said...

kalau nak tau rate pelacur melayu kena tanya stopa ali..pendek kata tanya je la mana2 lebai pas mesti dia org tau berapa harga..jubah dgn serban tu kosmetik je.

Anonymous said...

Ini kalilah..... nak cari Amoi ayam kita cari Amoi ayam Melayu dengan Indon sahaja. Bagi Amoi ayam dan bapa ayam Melayu jadi kaya lagi baik.......

Anonymous said...

Untuk makluman rakan2: jika nak beli kereta, proton, Honda, Suzuki dan Audi ianya d bawah DRB Hicom. Toyota, Hyundai, Alfa, land rover d bawah some Darby. Kia Chevrolet, Citroen peugeout d bawah naza. Kesemua d atas adalah kepunyaan melayu. Sekiranya nak beli d showroom milik melayu...honda dan BMW d sg penchala. Milik Mofa, dan Ingress. Untuk Jenama Toyota bole d beli d G Mart yg terletak di kg melayu subang

Anonymous said...

kenapa tak ada disenaraikan pilihan barangan lain bagi barangan yg dicadangkan boikot? contoh: minyak masak yg tersenarai adalah brand2 yg lazim..jadi kalau nak boikot, adalah bagus bagi setiap kategori diberikan pilihan jenama lain yangpatut dibeli.. tq

Anonymous said...

Selain dari boikot barangan cina, cara lain yg terbaik ialah
1. Desak bhgn penguatkuasa check rakyat asing yg bekerja dgn cina. Tak ada permit ambil tindakkan tegas dan jika mereka minta permit, ketatkan pengeluarannya. Perniagaan org

cina akan terjejas teruk kalau tiada pekerja asing.
2. Jabatan hasil dalam negeri check tiap cabang niaga cina, kecil atau besar.
3. Pihak berkuasa tempatan bertindak tegas pada tiap pengubahsuaian yg dibuat pada premis perniagaan mereka.
Saya yakin kalau tiap penguatkuasa buat kerja dgn tegas, puak2 cina ini akan kelupuran dalam menjalankan perniagaan mereka. Anda perlu tegas kerana cina ni yg kononnya nak sangat kerajaan yang cekap dan telus.

Anonymous said...



tiada cina...tiada lagi babi


Payah Apa said...

ada satu lagi produk cina...SAUDI (daging burger)kilang diAloq Staq...dialah yg menyebabkan burger Ramly terjejas...tp majoriti org melayu tidak menyedarinya..cina haram jadah itu pandai, dia letak jenama SAUDI..bunyi keAraban la sikit utk mengabui mata org Melayu Islam...depa dah lama boikot produk org melayu=>>http://alalatuk.blogspot.com/2013/05/cubaan-boikot-barangan-orang-melayu.html

Anonymous said...

Sepatutnya Melayu pun boleh perniagaan judi asalkan kita Melayu tak judii biarkan Cina banyak judi menjadi banyak hutang jadi along kejar sampai bunuh diri. Perniagaan judi satu perniagaan yang bagus boleh menjadi usahawan Melayu cepat kaya....

Anonymous said...

JANGAN CAKAP 1 MALAYSIA. MENYAMPAH BETUL MENDENGARNYA.

Anonymous said...

Dalam blog ni, tak perlu kita cakap sampai memaki hamun.

Kita kuatkan barisan, pakat ramai-ramai Buy Malay First...

Seboleh-bolehnya asalkan melayu - kita support. Macam tadi kat putrajaya sedang dibuat Jom Heboh. Area kedai Hotlink..

Aku lihat masih ramai orang melayu berurusan dengan promoter cina... beli simcard, upgrade broadband pakej baru, segala macam baru. Hairannya masih ramai lagi promoter melayu yang dok takde pelanggan.

Pelik bin hairan, takdepun seko beruk cina yang berurusan dengan promoter melayu. Hah... kalian ?? Amacam??? Melayu liberal... ??

Anonymous said...

Anonymous said...
Kekadang kita perasan tak, bila nak sokong Buy Malay First... akhirnya kita terpaksa membeli di kedai cina.

Contoh kedai bengkel kereta. Cukuplah payah kita nak sokong. Ini kerana kita tiada maklumat kedai bumiputra di sesuatu kawasan apatahlagi kawasan sendiri.

Justeru, setiap kalangan kita berusaha mencarinya dan kongsi maklumat tersebut di dalam blog.

akhirnya aku puas.. dapat juga bengkel kereta milik melayu di putrajy di persin 15. sekarang aku nak membiasakan diri segala hal aku pergi kedai melayu.

amacam yang lain... kuatkan mental dan semangat. jihad ekonomi ni.

Anonymous said...

Bro gap. Harap dapat siarkan list bcl ni setiap minggu dan update. Jangan bagi kami terlupa.

Tq.

Anonymous said...

Kedai motor putra bikes bumiputra punya...bole beli ngn them..husbnd sy beli motor kat situ..kat seksyn7 shah alam belakang mymydin ada kedai aksesori keta..100% bumiputra. Boleh cuba yea...

Anonymous said...

boikot dari sekarang. semakan dalam ingatan product mereka. biarlah mereka tu sedar diri mereka sikit. selama ni mereka hidup atas bantuan dan sokongan orang melayu.

Anonymous said...

harap kerajaan tidak meluluskan lagi produk cina yang berjenamakan melayu,dan arahkan mereka tukar yg telah menggunakan jenama melayu.ini akan memudahkan kita mengenali produk cina . mereka mengelirukan orang melayu.kalau setakat cina yg beli ,mereka akan lingkup dan akan balik ke negeri asal.

Anonymous said...

KEPADA ORG MELAYU ISLAM HARUS INGAT BANYAK BENDA ORG MELAYU TIDAK TAHU KENBANYAKAN MAKANAN RINGAN YG DIJUAL DIKEDAI CINA CHONTOH KUACI CAP HELANG DAN BUNGA MATA HARI,CEEKEDE,KEROPOK KEROPOK GULA GULA YG BERLEMAK BANYAK LAGI MAKANAN RINGAN YG KITA ORG MELAYU TAK TAHU BENDA INI DIGORENG DAN CAMPUR DENGAN LEMAK BABI,UNTUK BARANGAN DAPOR KICAP,BELACAN,MINYAK MINYAK MASAK BANYAK LAGI BARANGAN YG KITA TAK TAHU DIPERBUAT DARI APA SEMUA KOTOR DAN NAJIS DARI SEKARANG ORG MELAYU HARUS PULAU BARANGAN YG ADA DIKEDAI CINA BELI LAH BUATAN MELAYU.

Anonymous said...

dimana ada simata sepet cina pasti disitu ada pecacai melayu penjilat pungkoq cina..

Anonymous said...

Tolong perbetulkan , Mc Dee 100% melayu punya. Di punyai oleh Tan Sri Kadir dan Tan Sri Fatimah .

Anonymous said...

sokong kenyataan anon 11.05..ramai pelanggan melayu terkeliru dengan jenama produk buatan cina yang meletakan nama melayu seperti pau ahmad,saudi.bagi saya ini satu pernipuan dalam perniagaan.malah kita juga kena sedarkan pekerja-pekerja melayu yang berkerja dengan restoran2 cina seperti old town supaya carilah kerja di tempat lain

Anonymous said...

semua makanan ringan kekacang keluaran KEN KEE sdn bhd adalah keluaran mata sepet..produk digoreng dgn minyak yang agak meragukan kandungan nya...
HARAP MAKLOM...

Anonymous said...

nak tanya, page Facebook Boikot Barangan DAP dah kena hack ke? tadi check https://www.facebook.com/SenaraiBaranganMelayu?fref=ts, page link is not found and broken. HARAP tolong buat page yang baru! jgn patah semangat okey!!!! satu kena hack, 10 link baru muncul!!!!

Anonymous said...

I ingat kawan you kena kempen boikot menjual Minyak Kelapa Sawit dan barang lain buatan malaysia Ke Negera-Negera Bukan Melayu di seluruh dunia. Itu bagus sekali

Anonymous said...

Rasanya lagi elok ditukar Melayu kepada Islam. Lagi pun dalam agama diajar kita untuk beli barangan atau makanan dari pengusaha muslim.

Anonymous said...

Tolong check premis2,kedai2, yang di sewa dari mereka , sewa hanya dari pemilik melayu sahaja....

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 201   Newer› Newest»