Monday, May 6, 2013

UBAH.. DAP ADALAH MURSIDUL AM PAS YANG SEBENAR !



pesta demokrasi pru 13 dah berakhir.
banyak kejutan kalah menang calon berlaku.

asas keputusan 5 may 2013 ini sebenarnya tak jauh beza dengan keputusan pru 2008.

yang berubah adalah kocak air yang terpercik keluar digantikan dengan air baru.

dap sepertimana telahan aku dalam artikel semalam, telah melakukan dominasi kerusi sepertimana pru 2004.

sama insidennya juga, beberapa nama besar pas telah terpelanting dek kerana penolakan besar-besaran pengundi melayu.

haron din jagoan lok lak kalimah ALLAH tumbang.

din pudu raya yang mengharapkan simpati limpahan jirannya kit siang di johor jugak tumbang.

husam melakukan harakiri politik bangang.

yang penting penolakan pengundi ISLAM terhadap calon pas berotak syiah, mat sabu.

lebih menarik apabila kedapatan hampir seribu kertas undi rosak dan tidak dikembalikan diperolehi oleh hj hadi..

di mana-mana kerusi, umno terus dominan dan meluaskan cengkaman di kerusi melayu bila bertembung pas.

pas pula kebanyakan calonnya tewas di tangan umno.

namun di kawasan bandar dan kawasan campuran, pas diselamatkan oleh undi mutlak cina.

selama 5 tahun pas mempertahankan akidah politik untuk terus kekal bersenggama dan melakukan zina politik haram dengan dap.

pas memaksa pengikutnya untuk tawaduk dan taat pada perjanjian yang sebenarnya merugikan parti pas sendiri.

hj hadi wajib dipertanggungjawapkan di atas kekalahan teruk pas dan kehilangan kedah dan beberapa kerusi penting parlimen di kelantan.

ikrar dan baiah sesat pas yang sanggup menggadaikan kalimah ALLAH telah ditolak oleh pengikut pas sendiri.

bijak DAP melaksanakan proses mengambingkan pas adalah tindakan terpuji yang mendapat sokongan pengundi cina.

asas dan resam cina, dalam sudut dan bidang apa pun mereka hendaklah senantiasa upper hand dan dominan .

DAP DOMINAN DAN BERJAYA MEMAINKAN PAS TANPA PAS SEDARI.

pengundi melayu memerhati dari jauh bobrok politik pas ini.
akhirnya pengundi melayu MENGAJAR PAS erti kuasa politik.

pas banyak tumbang.
dap banyak menang.
selama 5 tahun ini dap berjaya memanipulasi saki baki dan sekelumit otak pemimpin pas.

proses pengkeldaian dap terhadap pas dilakukan dengan penuh sistematik dan halus.

kesimpulan pru 13 mudah.

UMNO SEMAKIN KUAT DI SEMENANJUNG.
PARTI BUMIPUTRA SABAH/SARAWAK SEMAKIN KUAT.
DAP SEMAKIN KUAT.
PAS ..... BOLEH TERUSKAN ANGAN-ANGAN MASTURBASI POLITIK.

UBAH SUDAH UBAH PAS !

238 comments:

1 – 200 of 238   Newer›   Newest»
asifadio said...

Tahniah melayu PR kerana masih buta dengan permainan cina... aku racist? G check result PRU sape yg lebih racist

Anonymous said...

takpayahh publish.
saudara dah lama jadi blogger untuk current issues. tahniah dan terima kaseh.

Cuba saudara buat grand effective design 'howto' set readers mind - mind setting - to accept malay/ muslim rights hiddenly..

throw away all those 'maki/ caci' style... peoples have more bad curse/ hard words than you..

you dah popular.. catch your followers mind and divert to real nation/ mankind developer hiddenly..

Anonymous said...

Ko bn...ko.bn..ko bn.....PAS yg k.o

Gabriel Al Iman said...

Menjelang PRU14 jom bina Partai Bru Islam/Melayu yang power nya, tak ada nak kesian kat penentang Islam ni semua, hayuh!

Anonymous said...

apa kaitan tarikh ini: 13/05 dgn 05/13

Beliau melahirkan rasa kesal dengan sikap masyarakat Cina di kawasan berkenaan yang langsung tidak mengenang jasa dan budi yang telah dicurahkannya sepanjang berkhidmat selama 13 tahun.

"Saya tidak percaya orang Cina boleh menolak saya dan kerana undi merekalah saya tewas dalam pilihan raya kali ini.

"Mereka (orang Cina) apabila saya dah tolong dalam bidang perniagaan hingga mereka berjaya dan menjadi kaya, mereka ini lupa jasa yang telah saya buat,'' katanya.

Hancur hati, kecewa (apa yg tersimpan)- ini sangat bahaya

Anonymous said...

PAS dan PKR sudah kena LIWAT dengan DAP. Tahalul siyasi kepala bapak korang! Bodoh mengalahkan lembu!

Anonymous said...

Perjuangan GAP gagal. hario-hari kata S,ngor kalah. alioh-alaih PR mng dgn bergaya

Anonymous said...

ORANG CHINA KHIANATI SUMBANGAN ORANG MELAYU.
ORANG MELAYU PERLU SEDAR KEPENTINAN UNTUK BERSATU...........

CHINA BIJAK BERPOLITIK.
KALAU PERLU DI GIGIT, MEREKA AKAN GIGIT, MACAMANA BAIK PUN TUAN NYA.

Anonymous said...

So pencacai2 pas dan pkr...klu bukan sebab undi cina..syok tak kena liwat dek dap?

Anonymous said...

JELAS YANG TERBAHLOL DAN YANG TERTOLOL ADALAG ORANG MELAYU ISLAM PAS PA PAS PAS.
STUPID STUPID STUPID...
PAS PAS PAS BODOH BODOH BODOH

Anonymous said...

SAYA HARAP ILMUAN ISLAM DALAM PAS SEDARLAH SEGALA PETUNJUK YG ALLAH DAH TURUNKAN... KELUARLAH DARI PAKATAN. NASIHATLAH KEPIMPINAN PAS AGAR KELUARLAH DARI PAKATAN. BERSATULAH DGN SAUDARA SEISLAM. ALLAH DAH TUNJUKKAN MCM2 SEDAR2LAH...

Anonymous said...

Salam GAP... Cadangkan blog antiDAP... Harap melayu Dan bumiputera Sabah Sarawak bergabung menentang cina yang sah mulut manis saja... The star bila sebut Zul Nordin ..dalam bracket sebut timbalan perkasa. Sah china tolak melayu dan bumiputera habis-habisan. Tak payahlah kondem pas ... Bumiputera harus bersatu...antiDAP!

Anonymous said...

GAP,

YB Aiskrim & mak lampir ampang menang ker?

Anonymous said...

UMNO
UMNO
UMNO
UMNO
UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION.
CHINA BERSATU BAWAH DAP.
MELAYU PAS SOKONG DAP....TAK CERDIK.
MELAYU MESTI BERSATU BAWAH UMNO.
UMNO
UMNO
UMNO.
HIDUP UMNO.
PERTAHAN KEPENTINAN MELAYU........
BERSATU TEGUH, BERCERAI ROBOH.

Anonymous said...

masih ada yg x ada kesedaran untuk mendaftar sebagai pemilih. saya x cakap org lain la.. dalam rumah saya sendiri hanya saya sorang yg daftar SPR. kawan2 yg lain memang penyokong tegar kerajaan..siap ikut saya pergi mengundi. tp sayang..x layak mengundi sebab x penah mendaftar sebagai pemilih. hmmmm...

Anonymous said...

org cina bijak.....org melayu masih terus dgn hasad sesama sendiri..tk sedar kaum cina tunggu masa yg sesuai je nk pijak melayu..mrereka bersatu hati mempertahankan bangsa mereka.. melayu terus terlayu...

Anonymous said...

TSUNAMI CHINA NAIK KE DARAT
TSUNAMI MELAYU MASUK KE LAUT, TENGGELAM
FIKIR FIKIR KAN LAH

Anonymous said...

SATU PENGAJARAN....TOLONG ANJING TERSEPIT

Anonymous said...

ORANG MELAYU HULUR BUNGA
ORANG CINA BAGI TAIK........
MELAYU PERLU SEDAR, DAN CERDIK BERFIKIR

Anonymous said...

Ya betul. Orang melayu Dan islam kena bersatu. Allah dah tunjuk terang2 pada kita Sapa orang kafir sebenarnya:
At least masih tak terlambat. Kita kena mula pupuk semangat sekarang. Melayu tak ada kesedaran nak mengundi. Ber banding bangsa asing yang dah plan 5 tahun lepas. Bangun lah melayu

hangkedee said...

Cina Tetep cina Tongsan mali ma...AMBIK KAU Hampas pis pus pussy parti sependa.Hanya layak jadi BARUA&KELDAI
DAPIG.Kita tunggu Aksi tidur atas jalan demi big boss Dapig.Anti Islam&Melayu.

Anonymous said...

tahun 1998, saya mndftar sebagai pengundi kerana sy penyokong tegar DSAI..daftar SPR semata2 nak undi anwar. Alhamdulillah.. akhirnya saya sedar diri dan kembali menyokong BN. tapi kawan2 saya yg memang BN dari dulu sampai sekarang x mendaftar.. x tau la mcmana nk sedarkan diaorg. bila tnya bila nak daftar katanya..nantila..nantila.. sapa yg belum daftar bertindakla sekarang. pejam celik pejam celik..kalau panjang umur 5 tahun tu x lama..

Anonymous said...

pru13 dap main sentimen anti melayu dikalangan org cina..sentimen kalimah Allah dikalangan orang kristian dan non muslim...lanskap politik da berubah... dan terbentuknya pkr dengan pemimpinnya melayu mereka pecah kan undi melayu yang tidak menyokong ideologi pas

Anonymous said...

Aku dari dulu memang tak gemar sgt PM tabur banyak sangat gula2 kat puaka2 mata sepet ni...macam kerajaan buat kat KL..last2 bagi arrow to the knee...harap2 PM sedar bahawa at the end BN perlukan undi melayu/bumiputera to keep the power..empower those who has voted for BN....

Mr.X said...

Gerakan Anti DAPig!!!

Ubah GAP jadi GAD! Kita ganyang pulak DAPig!!

mohamed said...

"Saya tidak percaya orang Cina boleh menolak saya dan kerana undi merekalah saya tewas dalam pilihan raya kali ini.

"Mereka (orang Cina) apabila saya dah tolong dalam bidang perniagaan hingga mereka berjaya dan menjadi kaya, mereka ini lupa jasa yang telah saya buat,'' katanya."

Ya baru sedar ya? Padan muka.

Kami dah sedar tentang bangsa cina ni dah lama pun. Bangsa low class, macam biri..Yang sekor lagi tu dah sedar, kami menunggu reaksinya. Entah melutut lagi kot...melayu, melayu..

Anonymous said...

sedarlah cina cuma nak buat duit..opportunist... bangsa mereka yg banyak cuba dapat pr di negeri matsalleh...tapi balik malaysia semula sebab matsalleh lagi racist. tengok kedah dan kelantan ...habis depa dapt tawan balak walaupun melayu yang memerintah... melayu nak cepat kaya... dapt habuan sikit ... dah ok

mohamed said...

"Perjuangan GAP gagal. hario-hari kata S,ngor kalah. alioh-alaih PR mng dgn berga"

GAP tidak gagal. Yang gagal MCA. Lain kali jangan beri keprcayaan ke parti ni.

Anonymous said...

Yup, agenda lepas ni, sedarkn pas..kasi hentam cina2 mulut manis ni..kita semua mulai sekarang kena alwiz prasangka pada cina laknat..lepas ni, kalu cina laknat berurusan dgn aku di jabatan kerajaan, tau la apa aku nk buat..mcm hanjing aku kenakan diorg nanti..

Anonymous said...

Cina bukan bijak, tp auta alwiz. mcm mana dia tipu customer, mcm itula dia tipu najib. Org India pn xsuka cina sbb sume dia nk bolot..kena gerakkn semua kaum, kasi ajar ini cina!

Anonymous said...

Betul tu bro. aku dh makin benci cina skrg ni!

Anonymous said...

1. Peluang menubuhkan kerajaan tanpa Cina. dan membuat dasar2 ekonomi berdikari. Felda2 ternakan,Kilang gula, mesin canggih dgn kerjaama Jepun & eropah.

-orang Cina dipercayai ingin melebarkan sempadan Singapore, demi survival Singapore.

@

2. Mungkin juga DAP menyertai kerajaan campuran BN dgn meninggalkan PAS-PKR.
&
Menggubal dasar Exco mengikut peratusan komposisi kaum.

Gagal:

3. UMNO meletakkan calon Dulkifli, calon Ampang, Gombak yg ada skandal. (Juga gagal mengambil tindakan sewajarnya kpd NFC malah masih ada ranking VIP).

4. Kempen yg berlebih2an & membazir di media TV3, Google, SMS.
orang jadi muak.

5. Memburukkan pihak lawan secara terlampau.Kerajaan kurang intelek (pembangkang boleh diterima)

Anonymous said...

Pilihanraya ke 13,dah tunjuk dgn jelas hatiperut busuk org Cina.Nasib baik org Melayu cepat sedar,kecuali Melayu sodomi PKR dan Melayu sesat Pas.Kalau tidak sah BN/Umno bungkus.KURANGKAN KEKEDAI CINA.

Anonymous said...

tak kan Cina sokong DAP tak sokong MCA racist kot?

Anonymous said...

hahaha...GAP...sisa2 je fitnah2 kau selama 5 ntahun...kalah jugak kat s'gor...

S'gor ni senang je...kau tunjuk muka2 pemimpin BN yg org boleh percaya lps tu baru ada peluang...sbb rakyat dah byk kali terkena dah...

Anonymous said...

Anon 8:45am

aku setuju pendapat kau semua cuma part nk lebar sempadan ke S'pura tu ngarut lah...tu dh mcm Kiram nk amik Sabah...tak logik

Anonymous said...

Org Cina mudah buat duit di Malaysia kerana org Melayu 'pemurah' termasukalah pemimpin Umno,bukan sangat kerana mereka pandai berniaga.Boikot Si Mata SEPET.

Dyll said...

Nak tanya ya... apa bezanya antara negeri yg ditadbir oleh pembangkang dgn BN? Tak adakan? Sebab itu, bagi saya sepatutnya negeri yg ditadbir oleh PR biarlah mereka yg majukan. Ini tidak, negeri pembangkang pun BN yg majukan, jadi penyokong2 PR tak rasakan bezanya. Sepatutnya kalau mereka nak kan kemajuan mereka kena pilih BN, barulah betul. Negeri pembangkang dimajukan oleh BN, sebab itu pemimpin2 PR boleh menjadi kayaraya dan membuat harta dunia bernilai jutaan ringgit. Sedangkan pemimpin2 BN yg bekerja keras memajukan negara.

Mulai sekarang ajar negeri2 yg dibawah pembangkang. Jgn majukan, biar pemimpin mereka sendiri yg majukan, betul tak?

Anonymous said...

anon 8:51,

Jangan lupa sejarah German Timur dan German Barat,memecah benteng yg memisahkan mereka,jangan lupa juga sejarah perpecahan Kesatuan Russia,Negara Ageria yg baru di pisahkan dgn bantuan PBB dan Barat,Peluasan Negara Israel secara berteusan dll.Ini semua menunjukan perubahan sempadan negara bukan mustahil,asalkan ada tangan luar yg membantu.

mohamed said...

"Mungkin juga DAP menyertai kerajaan campuran BN"

Ini kata2 yang paling sial aku pernah baca...

DAP serang Melay UMNO bertubi-dari luar dan GAGAL..

Sekarang kau mahu mereka serang Melayu dar dalam..bangsat

Nescaya kau orang DAP...

Anonymous said...

Anonymous said...

Anon 8:45am

aku setuju pendapat kau semua cuma part nk lebar sempadan ke S'pura tu ngarut lah...tu dh mcm Kiram nk amik Sabah...tak logik

May 6, 2013 at 8:51 AM

Survival singapore yg terbaik ialah Malaysia,

-port, pemasangan elektronik tak boleh dijadikan sumber ekonomi.
-nak mereka cipta-otak diorang belum/ tak bijak mcm European.

1. Sempadan zaman ini bukan lagi batasan fizikal mcm Kiram. On-line deal pun dah ok.

2. dikawasan Johor mereka mengidam banglo & rumah teres.

"BTW kalau aku orang Cina dah lama aku berambus dari SEA pasal cuaca sini teramat panas, psl tu British hanya kekalkan NZ & Australia sebagai land deposit.

Harap2 Cina2 kaya pun pergilah ke Australia or China, sejuk sikit, Win-Win."

Anonymous said...

AKU HERAN. MLM TADI TV1, TV3 NGAN ASTRO NAK SABOTAJ NAJIB KER? PASAL MASA NAJIB BUAT PENGUMUMAN KERAJAAN MENANG MAJORITI MUDAH TV TV TU STILL X UPDATE KEPUTUSAN & LAMBAT SEDANGKAN WEBSITE SPR MEMANG DAH DPT MAJORITI MUDAH. ABIS TV AMIK RESULT DR MANA?

aku said...

sedih bro...sam ketot kalahkan Tok Ali....baguslah org bukit katil...ko tahan la sengsara dalam 5 tahun ni...

Anonymous said...

kita tanya cina apa dia mahu lagi....

Anonymous said...

ali rustam kalah...sedih aku...

aku said...

anom 9.16...

aku 10x sedih dari ko...

Anonymous said...

lebih dari 95% kaum cina undi DAP dan sekutunya selama ini pun kaum cina undi MCA/GERAKAN lebih kurang 50% aje

jadi BN tambah kan lagi bantuan untuk kaum CINA.

Anonymous said...

suatu hari ah jib jumpa dong zhuang. maka berlakulah perbualan.
dong zhuang : si u ah jib (dalam hati mampu u ah jib).
ah jib : see you to. you are so marvelous ... I like you. I love you. You are so kind.
dan dengan penuh teruja dan kasih sayang yang amat dipeluknya dong zhuang. sambil berulang-ulang berkata : "I love you ..."
sambil tersenyum gembira ah jib memandang muka dong zhuang. dan dong zhuang memandang ah jib dan membalas dengan senyum sinis dan mencebik dengan sekilas.
melihat senyuman dong zhuang itu ah jib merasa cukup gembira dan bangga. merasa seakan dunia dia yang punya. tidak ternampak pun cebikan dari dong zhuang. betapa gembiranya dia. dan dengan penuh ceria dia mengambil wang sejumlah RM 10,000.00 yang dibawanya dari rumah dan dengan penuh gembira diberinya ke pada dong zhuang. Duit itulah satu-satunya yang dia ada dan tiada berbaki lagi.
Ah jib bertanyanya kepada dong zhuang, "cukup tak ... er I yakin you tak cukup ... tak apa ..."
Ah Jib memandang kepada mamat disebelahnya dan berkata, "Mat RM berapa you ada".
Sahut Mamat, "kejap saya cuba tengok dalam dompet saya"
Mamat pun mengeluarkan dompet dari poket seluarnya. Setelah mengeluarkan semua wang dalam dompetnya termasuk duit syiling, duit lama zaman maharaja melaka ... dan mengira-ngira maka dapatlah jumlah semuanya RM 1,000.00. Mamat pun memberitahu Ah Jib jumlah wang yang dia ada.
Dengan pantas Ah Jib berkata, "Er ... itu tak cukup Mat ... apa lagi yang kita ada ..."
Ah Jib memandang keliling, dan dia ternampak sebuah kereta wak segan buruk yang dinaikinya tadi bersama Mamat.
"Hah itu pun dia ...", kata Ah Jib.
Dengan tersenyum gembira Ah Jib berkata kepada Dong Zuang, "Hem ... nih saya tambah RM 1,000.00 dan kereta ini hadiah persahabatan saya kepada kamu Dong Zuang.
Dong Zuang hanya tersenyum sinis memandang Ah Jib. Gembira tak terkata Ah Jib melihat senyuman Dong Zuang hatinya berdetuk-detap.
Ah Jib kemudiannya berpaling kepada Mamat, dan berkata, "Mat perjalanan kita masih jauh ... jom kita pergi ... "
Kemudiannya Ah Jib memandang mesra kepada Dong Zuang dan berkata, "Terima kasih kerana sudi menerima pemberian saya"
Ah Jib kemudiannya berkata kepada Mamat, "Hah Mat apa kita tunggu lagi jomlah"
Mamat pun berkata, "Kita mahu meneruskan perjalanan ini dengan apa, semua wang kita dah beri kepada dong zuang, kereta kita pun dah kita beri kepada dong zuang, yang kita tinggal hanya kudrat empat kerat dan kaki yang dah tak larat dan kita perlu wang untuk isi minyak dan untuk isi perut."
Ah Jib pun berkata kepada Mamat, "Ah ... itu small matter sahaja ... dong zuang kang ada kita buleh minta tolong dia"
Ah Jib pun memandang kepada dong zuang dan berkata, "tentu kamu buleh tolong saya ... kerana kamu saya kenal sebagai orang yang amat baik."
Dong zuang pun berkata, "Saya buleh tolong kamu ... tetapi jika wang yang kamu minta ... kamu kenalah bayar balik dan bunga untuk pinjaman tu saya tetapkan sebanyak 10% ... kereta yang saya ada tu saya buleh bagi sewa ... murah sahaja ... RM 100.00 sehari."
sambil menunjukkan kepada kereta Wak Segan yang baru diberi oleh Ah Jib tadi dan sambil mengambil wang yang baru dihulur oleh Ah Jib sebentar tadi.





...... faham maksud hamba .....

Anak Lenggong said...

Apa yang pasti melayu PAS dan PKR telah dipergunakan secukupnya oleh kaum Cina...lihat sahaja la keputusannya..kaum cina total memberikan undi kepada DAP ditambah pula dengan undi melayu PAS dan PKR..BN cuma bergantung kepada undi UMNO sahaja contoh dikawasan lembah pantai nurul izah menang dengan bantuan daripada 100/% undi cina yang mewakili 25% bagi kawasan tersebut..Raja Nomg Chik pulak cuma mengharapkan undi daripada kaum melayu..

SYABAS DIUCAPKAN KEPADA KAUM MELAYU PAS DAN PKR YANG MEMBERIKAN KEMENANGAN KEPADA KAUM RACIS YANG MEMAINKAN ISU PERKAUMAN..

Anak Lenggong said...

Apa yang pasti melayu PAS dan PKR telah dipergunakan secukupnya oleh kaum Cina...lihat sahaja la keputusannya..kaum cina total memberikan undi kepada DAP ditambah pula dengan undi melayu PAS dan PKR..BN cuma bergantung kepada undi UMNO sahaja contoh dikawasan lembah pantai nurul izah menang dengan bantuan daripada 100/% undi cina yang mewakili 25% bagi kawasan tersebut..Raja Nomg Chik pulak cuma mengharapkan undi daripada kaum melayu..

SYABAS DIUCAPKAN KEPADA KAUM MELAYU PAS DAN PKR YANG MEMBERIKAN KEMENANGAN KEPADA KAUM RACIS YANG MEMAINKAN ISU PERKAUMAN..

Anonymous said...

9:04am

kalu anda berckp pasal dunia ekonomi tanpa sempadan itu bagus..dan peluang ada semua orang/parti...peluang ini bukan esklusif utk DAP & penyokong2 nye je..

Anonymous said...

Tahniah diucapkan kepada melayu-melayu Pakatan Keldai DAP. Jangan buat-buat lupa nak amek bendera roket DAP tu bila lu org clear bendera-bendera parti-parti Pakatan ye.

Kasi amek pastu gantung kat pintu depan rumah-rumah lu org. Semuga ianya akan menjadi peringatan kepada lu org supaya tidak dikeldaikan lagi.

Anonymous said...

Anak lenggong

1. di kebanyakkan tempat pilihan org cina adalah samada DAP atau MCA..dua2 cina...so mcm mana kau kata dia racist..

2. ikut kata kau dia sokong Nurul Izah...mana racist nye?

Anonymous said...

ada hikmah semua ini ...
Allah kejutkan Melayu-Islam dengan cara begini
aku redha dengan ketentuan Allah
Dia sebaik-baik perancang ...
Tsunami Melayu akan berlaku tak lama lagi, InsyaaAllah!

We Melayu, islam will stay beside you datuk seri Najib
be strong and fikirkan ttg org kita saja...
usah diharap pada yang tidak sudi.
Big Hugs semua, kita dah kerja keras
Allah penentu.

Jahanam Cina rasis!
Buy Chinese Last!

Anonymous said...

pada pandangan saya:

1. memandangkan saya mengundi d Gombak..BN seharusnya pilih wakil pemimpin yg berwibawa, mcm Hassan Ali ke..Zul Nordin ke...ni tidak, calon yg tak famous & ada scandal..nak lawan dgn Azmin yg well known...

2. nampak gaya cina skarang tgh berleluasa..sesuka hati menyampaikan dakyah Malaysia Malaysian dia tue...dia ingat..sesuka hati nak jadi Msia mcm Singapore

3. wahai PAS...TOLONG LAAAA!! aku berseru atas nama agama ISLAM...aku berseru sbg seorang berjiwa melayu(walaupun aku seorang kacukan cina + melayu)..TOLONG laaa keluar dari PR...keluar dari anasir DAP..saya percaya, ramai yg akan member kepercayaan...and tidak memerlukan DAP utk maju ke hadapan...sedar laa PAS...sedar lahhh...

cont..

Anonymous said...

Pencapaian p/raya Pak Lah lagi baik drpd Najib...hahaha

Anonymous said...

Bukan x nak bersatu tp x suka amno

Anonymous said...

aku janji aku satu keluarga, akan tanam semangat rasis dalam kaum kerabat. bangsa yang menghina najib terang2 di facebook beliau wajib kita ajar. kasi bakar!!!!

peduli apa!

Anonymous said...

yang anon-anon gelak gembira dalam ni, tak tau nak kata apa dah ... silakan gelakkan bangsa kamu, saudara2 seagama kamu. sila kan..

Anonymous said...

Bertekat dlm hati cuba jauhi dr membeli dr kedai2 cina. Kepada PM lebih aggresif perbanyakkan pembukaan bandar2 n perniagaan2 utk org melayu dan kaum bumi

Anonymous said...

Itu laa . Dulu tahun 2008 Dr Mahadey suruh Pak Lah letak jawatan sebab keputusan pru 2008 yang buruk . Sekarang ni Najib jadi PM tak laa bagus keputusan nya berbanding dengan Pak Lah . Kalau Dr Mahadey mahu bersikap adil , Dr Mahadey perlu suruh Najib letak jawatan juga seperti Pak Lah .

Anonymous said...

yang pasti telah berlaku tsunami cina.

banyak kawasan di selangor boleh dikatakan kawasan campuran dan kawasan majoriti melayu yang kecil.

disamping itu ramai nak kereta murah,minyak murah,hutang PTPTN dan tol dilupuskan.

mereka yang telah terpedaya ini lupa untuk buat apa yang dijanji bukan mudah dan perlu menang malaysia dari perlis hingga sabah.

penduduk sabah serawak dan selain selangor isu tol bukan isu dan jika dihapuskan tol ia tidak menguntung mereka.lebih baik duit itu diberikan kepada mereka dalam bentuk brim dan pembangunan.

hapuskan PTPTN untungkan peminjam sahaja bukan rakyat keseluruhan.

pasal harga kereta dan minyak yang menentukan harga adalah permintaan dan penawaran.Harga minyak turn dan naik adalah satu perkara yang dah biasa.

PR telah berjaya mengekalkan selangor dan tunaikan lah janji itu .tentu tak salah harga minyak diselangor dapat diturunkan dimana perbezaan harga itu dibayarkan oleh kerajaan selangor kepada petronas,esso dan caltex sebagaimana mereka membayarkan bil air penguna.


Anonymous said...

Anonymous said...
pada pandangan saya:

1. memandangkan saya mengundi d Gombak..BN seharusnya pilih wakil pemimpin yg berwibawa, mcm Hassan Ali ke..Zul Nordin ke...ni tidak, calon yg tak famous & ada scandal..nak lawan dgn Azmin yg well known...

2. nampak gaya cina skarang tgh berleluasa..sesuka hati menyampaikan dakyah Malaysia Malaysian dia tue...dia ingat..sesuka hati nak jadi Msia mcm Singapore

3. wahai PAS...TOLONG LAAAA!! aku berseru atas nama agama ISLAM...aku berseru sbg seorang berjiwa melayu(walaupun aku seorang kacukan cina + melayu)..TOLONG laaa keluar dari PR...keluar dari anasir DAP..saya percaya, ramai yg akan member kepercayaan...and tidak memerlukan DAP utk maju ke hadapan...sedar laa PAS...sedar lahhh...

cont..

May 6, 2013 at 9:36 AM
-----------------------------------
As Salam,
Kita SERUPA. Aku gembira BN memang, tapi AMAT SEDIH atas corak pengundian yang nampak rasis. Harap kaum melayu dan semua bumiputera sedar dan bersatu untuk membina kekuatan yang padu untuk menentang musuh kita. Allah masih merestui perjuangan BN. UMNO sebenarnya semakin kuat, kerana masih menang walau berperang bersendirian melawan tiga parti PR.

Anonymous said...

MCA dan Gerakan sudah boleh keluar dari BN.Najib masih tidak menerima hakikat sebenar sikap kaum ini...........5 tahun mendatang ini Najib akan habiskan masa dengan dasar penyatuan atau memujuk orang cina......sedangkan cina dengan jelas berpegang kepada "sehari pun kami tidak akan lupa untuk memerintah negara ini suatu hari nanti".UMNO harus hentikan pemikiran Najib ini.

Anonymous said...

Najib, berbudilah pada yang sudi ...

Anonymous said...


PAS perlu keluar pakatan. ISLAM benar2 dipermainkan oleh orang2 cina..orang2 melayu mesti bersatu kalau tidak melayu akan jadi seperti di singapura..wallahhualam.

Anonymous said...

Melayu kalau tak bukak mata mmg lah buta...

Anonymous said...

Calon PAS patut jadi Menteri Besar Selangor sebab PAS menang lebih banyak kerusi dari PKR .

Anonymous said...

Nik aziz ada cakap umno buat hudud pas akan bubar........aku harap umno tegakkan hudud pas akan sokong umno itu cara melayu islam kuat

Anonymous said...

terimaksih kepada blogger. teruskan perjuangan anda. kepada rakan2 pengkomen, kita terus berikan sokongan.

Anonymous said...

Klu setakat pas menang byk kat selangor...tapi masih byk pusat maksiat dgn judi...tak guna juga....

Anonymous said...

golongan muda MELAYU cenderung pada PKR sbb Anwar, cenderung pada PAS sbb mereka nak pemimpin Islamik.. mcm mana nak undi UMNO kalau nak mengaku bangsa Melayu pun malu ... ini yang pemimpin atasan kena kaji dan paham betul2.

saya golongan muda saluran 3/4, saya lebih tahu situasi sekarang dgn kecenderungan org2 ni.

DSN, no more play fair, langgar saja mangkuk2 racist laknat ni!

Anonymous said...

golongan muda MELAYU cenderung pada PKR sbb Anwar, cenderung pada PAS sbb mereka nak pemimpin Islamik.. mcm mana nak undi UMNO kalau nak mengaku bangsa Melayu pun malu ... ini yang pemimpin atasan kena kaji dan paham betul2.

saya golongan muda saluran 3/4, saya lebih tahu situasi sekarang dgn kecenderungan org2 ni.

DSN, no more play fair, langgar saja mangkuk2 racist laknat ni!

Anonymous said...

Sudah terang lagi bersuluh. Allah Bersama UMNO (ABU). Bukan PAS!

Anonymous said...

Aku sokong UMNO. Tapi kalau lepas ni Najib masih bagi muka kat Cina, aku akan tentang dia macam aku tentang Pak Lah dulu..

Anonymous said...

cukup celaka bahasa yg dilemparkan cina di facebook najib.. siap kutuk mampos la mati la utk PM...dan pelbagai bahasa kesat yg tk seharusnya keluar kpd org yg dihormati spt PM.. penghinaan ini harus di balas....

1. tukar GAP kepada GADAP...gerakan anti DAP atau GAC..gerakan anti cina.

2. segala jenis bantuan kpd cina dihapuskan..biar mereka berdikari sebagaimana mereka berdikari dlm politik mereka..

3. kehadiran pelancong dpd cina perlu diawasi kerana cina disini boleh menyerap mereka menjadi warga negara melalui pertukaran ic malaysia dan sebagainya.. bangla dan pakistan dipermudahkan mendapat kewarganegaraan Malaysia kalau cukup syarat..

4. konsep buy chinese last dikuatkuasakan.. perniagaan melayu diperkasakan spt perniagaan runcit, pusat service/aksesori kenderaan bagi mereka..mungkin spt konsep kedai 1Malaysia. contoh : pusat service kenderaan 1 malaysia..

5. bumiputra sabah dan sarawak perlu dibantu dengan lebih banyak lagi..bantu mereka kerana mereka saudara sehidup semati kita..sentiasa setia di waktu senang dan susah.. kalau kiram dtg lg kita bantu mereka dgn sepantas kilat.

6. utk melayu pas dan pkr nanti aku pikir cadangan nak buat camana.. kena bakar atau direbuskan je dia org ni kot..

.oej.

Anonymous said...

Wahai PAS dan para penyokong totoks...kenapa membisu? Seronok sahabat baik anda DAP telah berjaya meliwat minda dan politk anda?

Anonymous said...


Anon 1020..
Aku pun setuju dgn ko.. no more simpati utk cina...

kalau bantu jugak spt hidung tak mancung pipi tersorong sorong ..

that it.. nasib najib akan jadi nasib pak lah la...may be worst..

sokongan aku, keluarga aku dan org2 di bawah aku akan berubah..

.oej.

Anonymous said...

Najib harus menambah bilangan menteri dari sabah dan sarawak sebagai menghargai sokongan padu dari kaum bumiputera di sana dan meningkatkan projek pembangunan

malayoo mudah lupa said...

Cina berniaga dan buying power adalah Malayoo kalo kita bersatu hati boikot kedai2 cina mcm mana dela boikot BN masa tu baru depa tau...DS Njaib tk payah la nk ampu lagi org cina ni yg penting skarang cuba attract as many malayoo as possible to BN sbb PRU13 ni clearly kita nampak without chinese vote pun BN maseh dpt mandat memerintah...sekat semua peruntukan sekolah2 cina kalo boleh buku bantuan bagi kt sekolah malayoo je

Anonymous said...

umno jgn jadi lembu cina lagi pasni...yang bg menang melayu dh dua kali tapi cina gak yang di buai nya..celaka la nnti..penat balik ngundi bg menang...pas dh tentu melayu celaka dah sekarang bagi cina kurang ajar

Anonymous said...

Anonymous said...
Anak lenggong

1. di kebanyakkan tempat pilihan org cina adalah samada DAP atau MCA..dua2 cina...so mcm mana kau kata dia racist..
- dia racist la sebab untung dua2 cina..kalau dia mca tak semesti hati kat BN, DAP mana ada pakai modal unity dalam politik dia..apa dia nak semua Cina bolot...

2. ikut kata kau dia sokong Nurul Izah...mana racist nye?
indirectly ini akan empower pakatan with more seats..with DAP at the helm using anwar as puppet..agenda untungkan DAP akan disokong..agenda majukan Islam dan orang selain cina akan ditolak bulat..

May 6, 2013 at 9:33 AM

Anonymous said...

najib ni kadang bangang ada gak malam tadi pucat dh..semua tempat cina dia bagi kemudahan ..tempat melayj wat mcm sampah..skrg melayu bg menang..jgn jd mcm tunku adrahman singapore bg cina lak...nik aziz mmg sah dh bg cina...melayu undi menang pastu melayu jad bangsat nnti..tolong ingat sikit...tgk ali rustam padan dgn muka bg muka kat cina sudah muka sendiri pun tak leh angkat

Anonymous said...

Negara berbilang bangsa ni mmg x akan wujud perpaduan antara kaum. Melayu harus sedar n berpadu bawah satu United ... insyaallah sampai bila2 pun kita dpt memerintah negara ini.

ymd said...

aku pung xsuka umno...apa buleh buat .priority menyelamatkan bangsa dan agama priority lebih tinggi

Anonymous said...

skrg apa lg tangkap la dalang lahad datu yg sembelih melayu cungkil mata tu..apa tunggu lagi..semua org nak tgk nie..org yg air mani bersepah dlm punggung org tu mesti takut dah tu...belakang semua cina bg duit".....anu dia pun dh kecut tu

Anonymous said...

AYUH KITA 'PERANGI' DAPIGS MULAI SEKARANG!!

Anonymous said...

Salam saya mengundi di parlimen pokok sena..tapi bn tewas..isteri saya ngundi di lembah pantai..tewas jugak..bawak kereta samapai kl 4 jam 1/3..rekod la tu bagi saya..tapi tewas jugak..apapun sy fikir ada hikmahnya..cina perlu diberi pengajaran..lepas pada ini kerahkan jentera untuk daftarkan sebanyak mungkin pengundi melayu..semaksimum mungkin..apapun kedah buleh balik kat bn..pagi tadi waktu nak cari paper ada 1 cina datang sapa sambil cakap hello..so tak pa la..maybe depa jadi serba salah kut la ni..ingat dia nak tanya jalan mana ke..kalau nak tanya jalan saya akan cakap wa tak tau loo..lu tanya sama dap loo..wa tak tau maa...mmg cina menangkan calon pas..kita pakat tunggu 4-5 tahun lagi la..syukran umno masih dominen...

aps said...

cina2 , profesional..dan mat2 kelantan ganu ramai..

melayu tulen dah xda

Anonymous said...

cina mmg celaka..pasni najib kalau bg peruntukan kt cina makna mmg dia pun lidah bercabang jugak...muka mmg pucat lesi lg....jgn pk kaya jr..melayu dlm bahaya ni najib...jgn dok pk duit jr lg...pk melayu sikit

Anonymous said...


5 tahun tak lama PM Najib...
Berubah lah utk Melayu..

.oej.

Anonymous said...

najibni kalau tak tolong melayu gak mmg bangsat la dia jugak jd mcm ali rustam...lagi sial la...penat balik mengundi bg bn menang

ymd said...

harap tampal keputusan pru 13..kat ..dinding. utk trus jadi benteng pergi kedai cina..

Anonymous said...

anwar bunuh melayu aziz bunuh islam..stapa main spender dlm hotel...najib kalau tolong cina jugak makna pasni cina senang la nak bakar melayu2 hidup2... mcm kes sosilawati kena bakar oleg ahli dap kat banting

mat syabu said...

yg penting org kedah mmg bagus

Anonymous said...

aku cadang supermarket 1 mesia..
harga kasi bunuh cina2 dap kat bandar .melyu untung cina trus mati...2 in one

AspenMyL said...

So...sbb benci sgt UMNO sampai sanggup jd kuda DAP?

Anonymous said...

PAS 21, PKR 30 dan DAP 38 kerusi Parlimen. Bolehlah kini laksanakan hudud DAP.

Anonymous said...

aku mmg nak serang Najib pasni kalau bagi muka dengan Cina, tp aku akan backup beliau dari cina dan anak beranak + melayu bangsat yang kurang ajar di facebook & twitter beliau!!

Janji aku setia pada UMNO & Najib, tapi DSN perlu muhasabah diri juga ..

KEMBALIKAN ISA!

akuMelayu said...

Setuju sangat dengan komen ini:

Dah sampai masa UMNO ambil alih PAS, wujudkan sekolah pondok moden bertaraf MRSM dengan banyak. Masukkan ramai ulama kedalam kabinet dan beranikan diri tonjolkan imej islamic dengan lebih terbuka, LUPAKAN PASAL NAK JAGA HATI CINA. BANTULAH KAUM2 MELAYU ISLAM DIDALAM PELAJARAN DAN BIMBING MEREHINGGA MENDAPAT KERJA DAN BANTU MEREKA MENDAPAT RUMAH. TABURKAN MELAYU2 INI DI KAWASAN2 MONOPOLI CINA.

aps said...

9.04..

ada asas gerakan.lepas menang dulu '.trus joint.bn.

sejak itu umno.kehilang penang.gerakan trus jag saja..

ceredik.cino o

org mlaka said...

tok ali degil .xnak dgr cakap najib..winable candidate...dan najib dah panggil.sendiri winable candidate tu..tp xnak jgak

mmg serah tengkuklah
dia dgn mb johor dah tua..org nak.org muda yg kuat ada dr. respected people

aps said...

rasanya kalu paklah jd general perang lawan rasis dap ..lg truk ..ckp xpandai ...pikir xberapa sharp..senang2 kena tipu dgn nuar..

aps said...

yes tegak.hudud.nak tgk.pas sokkng tak?

tringin nak tgk

ke dia hudud dah xde dlm quran

Anonymous said...

AYUH KITA CADANGKAN AGAR PM KITA GERAKKAN SEMULA 'MAGERAN' UNTUK MENGAWAL POLARISASI KAUM CINA YANG BEGITU TIDAK MAHU MELIHAT KESATUAN. MUNGKIN NAMA 'MAGERAN' NI BOLEH DI LUNAKKAN LAGI AGAR TIDAK DI PANDANG SERONG OLEH RAKYAT...NAMUN APA SAJA GERAKAN YANG MENYERUPAI MAGERAN INSSYA ALLAH BOLEH MEMULIHKAN PENYATUAN MASYARAKAT. MELAYU MASIH KUAT TAPI APA GUNANYA KITA KUAT KALAU HIDUP DI PANDANG REMEH OLEH BANGSA LAIN. kALAU MAGERAN DI TUBUHKAN DI SEBABKAN OLEH PERISTIWA 13 MAY UNTUK MEMBINA PERPADUAN, KALI INI BIARLAH IANYA MENJADI PENGGERAK KENEGARAAN.

ymd said...

setuju 100%

skolah pondok mrsm

Anonymous said...

hahahahahaha!!! syabas bn! kerana telah berjaya melopongkan calon pkr dan pas di dun kota damansara!!!!! lain kali lah!!!!!!!

Anonymous said...

Dato' Najib, jangan sedih, lu tak kalah ... lu cuma di tentang oleh orang cina rasis & melayu-melayu totok dan liberal saja. tenangkan hati dan buatlah rombakan besar-besaran. tawan hati orang-orang melayu dekat luar bandar dan kampung. jaga mereka elok-elok. orng cina, biarlah mereka di jaga DAP.

Selagi masih ada MELAYU yg sayangkan agama dan bangsanya, selagi itu Insya Allah Malaysia akan tetap jadi Tanah orang-oramg Melayu dan kaum Bumiputera. dan semoga ISLAM akan terus tegak di bumi berdaulat ini.

Anonymous said...

tubuhkan kedai2 rakyat yang diterajui oleh bangsa melayu yang sokong bn dan memperjuangkan agama, bangsa dan negara dia setiap tempat yang dimenangi, runtuhkan ego kaum racis dengan secepat mungkin!kalau mereka dah tunjuk belang, takkan kita mahu tersengih2 lagi!

Anonymous said...

mulai hari ini, kerajaan perlu jaga kawasan yang bagi mandat pada BN sahaja, cina yang menangkan DAP, atau MELAYU yang menangkan DAP...boleh blah!!

Anonymous said...

Terima kasih diucapkan kepada blogger2 pro BN. Perjalanan yang berliku dan masih jauh terbentang di depan kita sekarang, harap jangan putus asa kami akan sentiasa menyokong anda.

Anonymous said...

kiranya bangsa Melayu masih kuat. 3 parti gabung DAP, PKR, PAS lawan UMNO ..

akhirnya Allah bagi UMNO menang
nampak perancangan Tuhan?

Anonymous said...

BN hampir tewas pada PR atau yang sebenarnya DAP....DATO NAJIB, tolong bantu kami yang membantu BN untuk menang! tolong lah jaga kami yang masih perlukan pimpinan anda

Melayu Perak said...

pru 12 parlimen

bn-140 pas 23 pkr 28 dap 31

pru 13 parlimen

bn 133 pas 21 pkr 30 dap 38

tengoklah sendiri PAS apa yang korang dapat bersekongkol dengan pkr dan dap.....hanya tolong tembolok diaorang....ko PAS tetap merempat....

gabunglah dengan UMNO untuk menjadi barisan nasional yang lebih kuat.....

memang tak adil 1 lawan 3...kalau PAS masuk baru lah 2 lwn 2....

akumelayu rasis said...

helehh..time nilah org besemangat berapi cakap cina gitu cina camni..tunggu seminggu dua, bulan depan, taun depan..SEMUA HILANG NTAH KEMANA!!

Melayu mudah lupa...PRU14 nanti cina naik kepala, mcm harinilah jugak korang hentam cina..lepastu, habiss..

aku cukup sedih dgn bangsaku yg hangat2 taik ayam saje..apalah nasib cucu2 aku kelak nanti??

Anonymous said...

MINGGU DEPAN PEGI SOGO..PEGI LOT10..PERABIH DUIT KAT TOKEH CINA AT BINTANG WALK...
itulah melayu!

Anonymous said...

memang kita kena benci cina ke?.. minta maaf sesangat saya hanya bertanya..

Anonymous said...

Utamakan Melayu yang menyokong BN. Buat gerakan ramaikan ahli UMNO. Kita kena bermula dari sekarang. Hanya Melayu yang akan selamatkan Melayu. Buakan kaum lain.

Anonymous said...

macam mana dgn terengganu ye.. rasanya ramai org melayu vote PAS... org melayu terengganu tak sedar diri.. bengong... banyak kerusi dun Pas take over... lain kali org melayu ni kita kena ajar... jgn pangkah pas sbb bersekongkol dgn DAP

NHM said...

PAS tolong tegakkan negara Islam sekarang jugak. Syurga tengah menanti..

Anonymous said...

Di Kelantan, pengundi luar dari saluran 3 tidak mengundi BN. Golongan ini perlu dapat perhatian BN.

Anonymous said...

DALAM SITUASI SEKARANG NI UMNO PUN DAH KENA KENCING DENGAN kalau perlu PAS CHINA BEGITU JUGA DENGAN ORANG MELAYU PAS PUN DAH KENA KENCING DENGAN CHINA , STU CADANGAN AKU [ yang mungkin Nik Ajis akan tentanng samapaai dia padam gitu jugak dengan ajib ] pakat ramai ramai lompat ke BN kalau PAS na kan jawatan TPM bagi ajalah [ dari di serahkan pada china ] kumpulkan cerdik pandai orang orang ugama gubalkan ukum hudud yang sesuai dan boleh di terima semua.
Kita kena jara mereka semua niyang bangsa melayu ni bukan mudah di perbodoh bodohkan

Melayu Perak said...

pru 12 keputusan dun

bn 307
pkr 42
dap 71
pas 83
bebas 2

pru 13 keputusan dun

bn 275
pkr 49
dap 95
pas 85
bebas 1

tengoklah ahli pas dimana kedudukan kamu sekarang...hanya menang lebih dari pru 12 ,2 undi....

ubah lah sekarang....gabung dengan umno dalam barisan nasional....untuk penyatuan melayu dan islam sepenuhnya...

Anonymous said...

05.05.2013:
Najib ditipu bulat-bulat oleh org cina..sampai muka pun sudah pucat lesi...kalau masih taksedar lagi dari kenyataan tak tahulah apalagi yang najib tunggu untuk buat PM ni sedar dari lamunan.
Apa yg Najib takutkan sangat pd bangsa cina ni hinggakan pengajaran dlm pilihanraya kecil lepas pun dia masih bagi muka pada si cina ni?
Harap dlm 5 tahun depan ni, Najib slow-slow ubah tindakan..itupun kalau dia nak "hidup" lagi di Putrajaya.

Anonymous said...

saya rasa... PM Najib kena buat hudud agar PAS bubar... bentang kat PArlimen .. kata buat hudud... kat situ baru tau sapa kawan sape lawan islam... hidup melayu islam.... rasa2 dia buat tak?

Anonymous said...

Umno dan Pas kena bersatu. Kalau tidak perpecahan ini akan bawa rebah dalam pru14 nanti.Kaum Cina makin galak.

Anonymous said...

Tahniah kpd pengundi muda,generasi anak kamu akan sumpah kamu nanti..

Anonymous said...


melayu perak..agak2 la... parti bumiputra sabah dan sarawak ko tak amik kira ke.. buat la study sikit.. bkn umno je yg menangkan BN..

.oej.

Anonymous said...

BRO GAP, JENTIK SIKIT DATO' NAJIB TU ...

Anonymous said...

Pengundi di Kelantan terpedaya dengan sentimen agama berbanding pembangunan menyeluruh. Lebih suka hidup mundur walaupun tahu kerajaan Pas tiada kemampuan untuk memajukan negeri. Banyak janji-janji yang tidak ditepati. Patutnya rakyat saman kerajaan Kelantan ni macam di Selangor.

Anonymous said...

Anon 11.59;

di Tganu ni toksohlah nk bimbang sgt sb majoritinya org melayu lagi. Calon BN kalah sebab nak ajar melayulah ni..calon melayu BN ramai yg bersikap sombong diri. Bcakap sopan bila time nak undi saja. Lepas menang, nak jupa pn kirim salang!
Biar 50-50..beri sikit pengajaran untuk 5 tahung ni. Acu sedor kediri sikit wahai tok wakil BN. Kita orang Tganu buleh hidup lagi dgn Pas..jangan DAP sudah..

Anonymous said...

lagi satu... bodoh... sanggup org PAS dan Melayu PKR terima vote dr cina... memang bodoh.. contoh kat Lembah Pantai... akulah... memamng takkan terima vote org cina ni.

Melayu Perak said...

sorry oej...kajian aku sengaja tak masukkan pbb...takkan lah bn menang aje 307 undi di pru 12 dan pru 13...

yang angka 307 dan 275 tuh parti umno saja.....

Anonymous said...

pic camtu kat ganu... terima kasih sbb bg tau pasal situasi kat ganu

Tun Teja said...

Pagi tadi 06/05/2013 Isnin, jam 6.30 pagi, televisyen Channel News Asia Singapura menyiarkan kemarahan Aljuburi kerana BN sudah menang. Dalam percakapan di televisyen CNA katanya SPR sudah melibatkan penipuan dalam pilihan raya ini.

1. Kemudian Channel News Asia bertemuramah dengan seorang wakil CNA Nathan King, yang bertapak di Amerika Syarikat, mengikut nya Obama sudah menerima keputusan kemenangan tetapi Obama sudah tahu tentang keluhan Aljburi, jadi dia mahu Malaysia di beri perhatian dengan menghantarkan pemerhati dan penyiasat akan penipuan SPR.

2. Persoalannya kenapa Obama terlalu terdesak hendak membantu Aljburi? Dimanakah penghormatan dan penghargaan DS Najib yang mendapat mandat dari rakyat Malaysia memilih beliau menjadi Perdana Menteri akan datang ?

3. Mengapakah Obama sudah lupa pengelibatan perhubungan baiknya dengan PM DS Najib yang mengamalkan kesederhanaan Islam ?
Bukankah Obama hipokrit juga ?

4. Kenapa si Kunta Kinte ini mahu menjaga tepi kain politik Malaysia tanpa usul periksa akan perangai Aljuburi yang sentiasa mencipta masa’alah dan fitnah terhadap pemimpin Malaysia yang sudah dapat mandat dari rakyat ?

Aljuburi harus ditangkap dan dituduh mengamalkan sabotaj SPR kerana menaikkan provokasi dan SPR patut mengheret Aljuburi kemahkamah pengadilan.

Aku tengok muka dan kepala Aljuburi tak serupa manusia yang sehat mental lagi. Buruk dilihat kekotoran dan kesakitan mental seperti kepala syaitan gondol.

Anonymous said...

Saya nk tanya sikit, siapa boleh jawap?
BR1M ada yang masih belum terima, apa cerita?
Patutlah pengundi beralih arah, "janji ditepati" rupanya.

Melayu Perak said...

mengapa tak claim dari pejabat tanah...atau lhdn...????

Anonymous said...

Umno mesti memperbanyakkan rumah mampu milik di kawasan bandar demi untuk mengimbangi kaum Cina. Gerakan membandarkan orang Melayu perlu dibuat secara besar-besaran. Utamakan kaum Melayu.

Anonymous said...

Jom kita ramai2 post kat facebook Najib
"buy chinese last"

kurang ajar punya cina...

Anonymous said...

Setuju.

Melayu Perak said...

anon 12.23 pm.....

kota kena ada plan yang terancang...

umum diketahui di bandar bandar yang banyak cina...projek perumahan adalah dibangunkan oleh pihak swasta....satu cara ialah pihak perbadanan ekonomi negeri membeli kebanyakan rumah-rumah ini walaupun harga tinggi dan menjualkan semula kepada bumiputra dengan sedikit diskaun....

Anonymous said...

cina memang da kudakan PAS... pengalaman saya sendiri ke kedai hardware cina... towke kedai siap sebut"ya Allah" bila barang yang dia pegang terjatuh. inilah hasil kita tak tegas dan berbeza pendapat tentang kalimah Allah ni. saya terus boikot kedai ni.

pengalaman kedua... anak kawan saya nak menyewa kedai utk bisnes dengan partner cina nya.. bila dia yg survey ... sewa mahal... bila kawan cina dia survey dapat separuh harga..


sebagai surirumah saya hanya mampu pastikan anak2 dibesarkan dengan cukup pelajaran dan skill lain2 agar mereka tak pandang rendah kat kita. berjuang untuk bangsa dan agama mulakan dari rumah..

mel_C said...

setuju dengan anon 12.25PM tu....kita set satu motto baru: "BUY CHINESE LAST" baru padan muka deme...

Anonymous said...

Saya cinta Islam... saya cinta Keamanan... kerana itu saya memilih UMNO dan MENOLAK PAS (Walau saya tidak mendaftar mana2 parti). UMNO sebenarnya yang Allah telah gunakan sekarang untuk membela Islam & bukannya PAS. UMNO harus berani menyerlahkan kenyataan ini. Jangan pedulikan lagi cina2 racist untuk tingkatkan agenda2 Islam. Jangan malu & jangan segan. Nak dapat idea nak buat macam mana, boleh jadikan mthago.wordpress.com sbgi rujukan, PAS boleh jalan. PAS tidak boleh mengangkat diri lagi sebagai pejuang agama. Pas sudah melacurkan diri pada DAP. DSN harus benar2 sedar, Golongan muda Melayu dan masyarakat Melayu mahu lihat UMNO yang menjadi Pembela Melayu & Penegak Islam, menggantikan PAS yang sudah MELACURkan Islam hanya untuk dapatkan simpati cina DAP demi merealisasikan igauan Hj Hadi menjadi Perdana Menteri.

Melayu Perak said...

tanya sama nuar apa sebab goyang

nanti jawab nuar kedah dah hilang....

Anonymous said...

DS Najib jgn bagi peruntukan utk majukan 3 negeri iaitu selangor, p.pinang dan kelantan. Mereka tolak bn x perlulah susah pyh majukan negeri tsbt. Biar kjaan negeri yg bangunkan negeri masing2. Peruntukan 3 negeri tsbt salurkan ke sabah dan sarawak yg setia pd BN. Ingat undi sbh dan swk adalah penentu utk bentuk kjaan persekutuan. So berbaktilah kpd yg setia. Abaikan pengkhianat......tambah bilangan menteri sbh dan swk. Jgn lupa jg lantiklah org sbh dan swk yg layak jadi ketua2 jabatan persekutuan....ingat...rakyat sbh dan swk memerhati semua ini. Klu msh tiada perubahan...x mustahil dlm pru14 nnti rakyat sbh swk tukar fikiran....ingat tu......tak pyh la layan Cina racist dan khianat....berbudilah pd yg setia.

Anonymous said...

Ya betul tu. Permudahkan urusan pembelian rumah untuk orang Melayu. Pembukaan kawasan perumahan Melayu berdekatan bandar perlu diperhebatkan. Sediakan dana khusus untuk orang Melayu memajukan ekonomi mereka di kawasan bandar dan luar bandar.

Melayu Perak said...

ingat tak lagi

gerhana....gerakan hapuskan cina...

oleh itu buy chinese last....

Anonymous said...

satu lagi pengalaman saya ...cina ajak saya join venture buat rumah atas Tanah yg saya beli (status bumiputera) ...buat 10 biji rumah dan saya tak payah keluar modal... 7 unit bagi kat dia 3 unit saya punya.

saya juga pernah nak beli Tanah lain tapi malangnya telah di beli cina guna nama melayu untuk projek perumahan joint venture. pergilah pulau indah... rumah teres atas Tanah orang melayu ...cina yang untung.

takde ke persatuan melayu yang ikhlas sama2 kita dapat pastikan hartanah melayu tak beralih tangan ke cina dengan mudah?

Melayu Perak said...

mana mr.kote bengkok kata yang ...

6 hb.May anwar jadi pm ke 7 malaysia.....

Anonymous said...

beliau selalu membina persepsi salah yang kelihatan benar. inilah yang perdayakan pengundi muda.

Melayu Perak said...

masa nilah yang sesuai delegasi umno berkunjung ke kelantan berjumpa delegasi pas...untuk penyatuan melayu dan islam....

Melayu Perak said...

kalau ini dapat dilaksanakan insyaalah selangor dengan sedikit pertolongan adun pkr....beralih ke barisan nasional....

Anonymous said...

sikap kita yang terlalu bertolak ansur akan memakan diri. survival bangsa kita amat penting.

Anonymous said...

lagi satu... dlm BN mesti ada cina yg menangkan... bodohlah org melayu pegi pangkah cina BN ni... contoh Menteri kesihatan dia menang.. yg bg melayu bg vote kat dia buat apa... buat undi rosaklah sudah.

Anonymous said...

idea penyatuan bangsa Melayu amat baik demi kelansungan ketuanan melayu. utamakan persamaan dan perbaiki perbezaan pendapat.

Anonymous said...

Orang melayu bodoh macam lembu semenjak dari Portugis perintah Melaka 500 tahun dulu . Apa salah nya cina perintah melayu . Yang pasti nya ialah yang cerdik perintah yang bodoh . Pahit ... tapi itu laa hakikat nya . Berapa ramai orang melayu yang masih tak sedar diri dan bodoh macam lembu sebab tak daftar sebagai pengundi .

Anonymous said...

yg lagi satu bodoh... orang melayu yang undi cina BN..... apake bangang pegi pangkah cina tu.... lain kali kalo cina BN di calonkan... kita takyah kuar mengundi... kita nak jugak org melayu jadi calon

Anonymous said...

Mungkin ramai Melayu pembangkang tak tahu. Cina suka jual barang kepada pelanggan Melayu pada harga dua kali ganda.

Aku pernah beli wayar adapter laptop di sebuah kedai cina. Harga dia tolak kat aku RM120. Aku pon beli je la sebab terdesak nak guna laptop time tu. Baru tiga bulan beli, wayar adapter tu dah rosak. So aku beli yang baru di sebuah shopping complex.

Yang aku terkejut wayar adapter kat sini harga RM50 je. Aku rasa panas sebab si Cina babi jual barang takde kualiti pastu lebih dua kali lagi mahal. Aku ingat aku sorang je yang kena tapi rupa-rupanya ramai Melayu dilayan sebegitu oleh puak-puak Cina pemakan babi ni.

Melayu seboleh-bolehnya boikot perniagaan Cina. Kalau tak semua, sebanyak yang mungkin pon jadilah. Biar kita ajar puak-puak kafir yang tak bersyukur atas bumi Melayu ni.

Anonymous said...

kuasa politik kita makin terhakis disebabkan berpolitik yang tak sudah-sudah. cerdik pandai patut merangka gerak gempur bagaimana kuasa politik kita menjadi semakin kuat. Melayu kena bersatu. jangan menang sorak kampung tergadai.

Anonymous said...

aku rasa terbakar bila baca komen2 kat dalam ni. Perkasa dan JATI perlu dihidupkan dengan lebih aktif lagi demi kepentingan Melayu yang semakin tergugat. PAS tak boleh diharap, PKR jangan pandanglah, UMNO dengan ketuanya banyak beri muka pada golongan cina, rasanya dah perlu untuk kita wujudkan third force selagi najib masih macam ni lagi.

Aku nak tengok nasib Melayu terbela dan Islam subur di Malaysia.

Anonymous said...

Melayu kalau nak beli kereta, jangan beli dari jurujual cina. Beli dari jurujual melayu.

Anonymous said...

Duit BR1M kau rembat . Lepas tu kau pangkah DAP . Macam ni punya manusia pun ada .

Anonymous said...

Sokong IDEA PENYATUAN MELAYU-ISLAM.......INILAH MASANYA....MASIH BELUM TERLAMBAT.

Anonymous said...

APSAL TAK SELITKAN KERUSI PKR?...APA CERITA NYER..?

Anonymous said...

DAH SEJAK AZALI KITA BELI KAT KEDAI CINA...APA YG KITA BOLE BUAT....BARANG CINA DAH DI MANDREM...MELAYU DAH LAYUUU....

..BOLE KITA BUAT KEMPEN 'BOIKOT BARANG/KEDAI CINA'.....?

Anonymous said...

samala kita... saya pasang screen protector iphone di subang parade kedai mereka harga 3 kali ganda... pi space u8 bkt jelutong kedai melayu kita murah... yg sedih nya space u8 tu susah nak dapat toke2 cina bukak bisnes...tak mcm setia mall....tak dpt sambutan pulak..dengar2 developer mall ni melayu... kalau pi sana orang kita berniaga hidup segan mati tak mau

Anonymous said...

PAS LAKNATULLAH
PAS LAKNATULLAH
PAS LAKNATULLAH!!!

KO LAH PAS AGEN PEROSAK ISLAM DAN AGEN PEMECAH BELAH MELAYU!!

AMINN

Anonymous said...

Sebb itulah kena unci calon BN wahai bahlol MELAYU... wpun diletakkan Cina MCA, itu hanyalah wasilah utk kuatkan BN-UMNO.. tp Melayu BAHLOL mcm anon 12.57pm ialah MELAYU yg otak LEMBU yg xde langsung strategi.. BODOH la ko LEMBU klu ko hasut MELAYU jgn kelaur MENGUNDI mcm ko nk hancurkan NEGARA Ini kasi DAP undi byk2 CINA??

MELAYU2 BODOH mesti diajar oleh DS NAJIB.. hentikan slogan pembangunan.. rakyat sbnrnya SUDAH KENYANG dgn WANG dn KESENANGAN sejk BN perintah 55 tahun dlu.. MELAYU perlukan KESEDARAN ISLAM yang TEPAT dan JATIDII BANGSA yg SEJATI.. SAHSIAH YG BETUL.. itu shj yg boleh jamin..
setakat tabur duit kenyang lepas tu lupa DARAT lah sbb OTAK dan JIWA KOSONG..

BN MASIH TK MAU fIKIR SOAL KEROHANIAN RAKYAT.. JD RAKYAT SUDH MEMBERONTAK..

TRGANU PERAK TIPIS SGT DAN BILA2 MASA SHJ BOLEH BERUBAH!!

BUANG LAH STRATEGI MAIN DUIT.. TABURLAH ILMU DAN KEROHANIAN.. DUIT HANYA SAMPINGAN.. PASTIKAN KEMUDAHAN AWAM OK.. KESELAMATAN NEGARA JENAYAH OK.. DUIT POKET BG SEKALI SEKLA BUKAN KASI MCM TABUR NASI Tu.. RAKYAT JD TK BERSYUKUR SB KSYUKURAN DG DR HATI YG BERSIH.. JIWA RAKYAT KOTOR SKRG!!

LangsiCina said...

Salam,

Alhamdulillah, BN berkuasa dgn kerusi lebih besar.. KEDAH dpt balik.

Yg penting Pemimpin UMNO kena buka mata, Cina selama 55 tahun hanya MENIPU shj, dn tiada sikap terima kasih.

Apapun CINA amat bodoh dan cari NAHAS.. mereka SWING penung sangka mereka Melayu akan SWING..

NAH..CINA2 BAB*, lu org swing sorng2 saje.. lu apa mau perintah? BN kasi ajr lu lah jgn ada satu ekor pun Cina Bab* dlm kabinet..

kita Melayu kasi boikot habis2 cina punya ekonomi.. lu akan tau lah cina.. Melay akan bangkit ajar sama lu dgn ekonomi!!

kasi mampos lu org cina makan pasir!

Anonymous said...

PAS parti sombong.. wpun mereka penjilat Harbi DAP mereka tetap bangga wpun gagal..
Mereka tiada lahir dlm hati rasa keimanan dan kesatuan ummah..

Waktu ini Hukum Islam boleh diperluaskan krn Cina nothing lg pd BN..

Ajar Cina.. mereka telah lama tekan kita dgn harga barang mahal, tp mereka tipu supaya rakayt bnci krjn.. mereka yg aturkan game jahat ini..

Sama2 kita doakan umat Islam bersatu dibawah UMNO.. bubarkan PAS.. kukuhkan BN..

Insya Allah

Anonymous said...

MAJORITI NEGARA ORANG MELAYU....
MAJORITI KONSUMER ORANG MELAYU...
MAJORITI BISNES ORANG CINA...
MAJORITI PEKERJA MELAYU DI SYARIKAT CINA...
KEKAYAAN PD ORANG CINA....
UNDI CINA KPD ORANG CINA....
GEDUNG DAN RUMAH MEWAH MILIK CINA...
BANTUAN DAN PERHATIAN KPD KAUM CINA...
KESATUAN DAN PERPADUAN SIFAT CINA...




SAPE YG RUGI?..MELAYU !!!!!!

INI BUKAN RASIS...INI HAL YG NYATA..!!

ymd said...

internet lg kotor .bagi budak2 pegang ipad...bebudak google je....
'

baik pakatan naik bn dua2 lepah tgn

'ank2 aku 17 thn baru dpt internet..itupun bila masuk u.

Melayu Perak said...

anon 1.12 pm....

bukan tak nak selit pkr...tapi pemimpin dia semua kaki sex...anwar al-jub,azmin,nurul izzah,rafizi,dll...

ali said...

Pd aku ini adalah wake up call utk semua politician dan secara sinikal nya utk melayu+bumiputra bersatu. Gerakkan lah apa yg ada...bangkitkan kesedaran yg sama. Melayu+bumiputra harus bersatu. Bersatu lah spt mn kita pernah bersatu dahulu. Kita pernah bukti kan pd dunia,bila mana melayu itu bersatu. Semangatnya mengegar dunia. Kita mampu menumbangkan kuasa dunia. Bangsa kita bkn kecil sumbangan nya.kita pernah menakluk nusantara ini dgn kekuatan ukhwah kita. Kita bkn terlena tp di momok kan sekian lama sehingga bangsa kita menjadi kecil jiwa nya. Peradaban sejarah menukilkan, yg memajukan bangsa itu adalah bangda nya sdri. X pernah terjadi,islam itu tertegak di bawah panji yg lain selain panji islam. Di sini lah kita ini melayu. Krn melayu itu islam. Jgn kita persoalkan islam acuan apa pd melayu kini. Tp kita renungkan dgn jelas. Islam yg bagaimana di bawah non-muslim nnt.

Melayu Perak said...

anon 1.59 pm....

nape bn aje yang lepah tangan..???
pr bole ke larang...????pemimpin pun kaki sex...ada hati kata pr lebih baik.....

aps said...

muka nuar gila dlm sinar hari ni mmg macam org sasau..

aptak nyeer

kerja besunngguh2
skrg nak jd ketua pembangkang pun malu..
1998 xjadi pm
2008 pun xjd pm
meleeret 2009 xjadi apa pun
6mei plak..aduya..

yg pasti dap makan besat
pkr & pas melepek
kedah ilang
perak pun hilang
tingggal selangor...itupun segan2. pas menang lg byk...

projek sabah ilang magik xjadikk

silap2 sasau..kesian tgk

bg said...

bukan sj undi cina ada masalah
undi org muda jugak.dua pihak berebut bg gula2..apa yg budak suka..

bila aku provoke je problem ni..najib kuar statement xkan tapis internet.. pakatan belum bunyi lg..pakatan pun senyap jugakkkk

dua2 kebulur undi..aku pangkah bn tau jgn marah..siap tunjukan kat petugas tu lg..

parti agama pas dah tak mainkan peranan pendesak agama lg...

kita?

bg said...

bukan sj undi cina ada masalah
undi org muda jugak.dua pihak berebut bg gula2..apa yg budak suka..

bila aku provoke je problem ni..najib kuar statement xkan tapis internet.. pakatan belum bunyi lg..pakatan pun senyap jugakkkk

dua2 kebulur undi..aku pangkah bn tau jgn marah..siap tunjukan kat petugas tu lg..

parti agama pas dah tak mainkan peranan pendesak agama lg...

kita?

Anonymous said...

macam mana BN boleh rampas balik kedah???? ini semua salah UMNO!!!!!

Anonymous said...

kalau najib tak faham lagi... lepaskan saja jawatan PM tu kepada yang layak. pi la makan angin macam pak lah tu. Aku mengundi kali pertama sejak lahir PRU13, aku bantu BN, aku pangkah BN tak kira aku kenal ke tidak calon tu. Tapi penyokong pembangkang lagi ramai yang rata-rata bodoh dan buta tuli. Tapi aku bangga aku cuba bantu BN walaupun kalah di Selangor. Apa yang aku Nampak di Selangor ni berlambak orang Kelantan yang berhijrah dan menetap di sini. Semua penyokong kuat PAS dan dibawa sekali ajaran PAS ke Selangor hingga mempengaruhi penduduk asal Selangor. Antara lain, warga pendidik yang dipenuhi dengan penganut penganut PAS sampai di didik anak-anak dan pelajar membenci UMNO. Hingga ada anak kecil mereka memanggil ayahanda Tun Mahathir "orang tua gila", maha firaun dan lain-lain lagi. Anak itu dah besar dan jadi penganut PAS terang-terangan walaupun bekerja sebagai pendidik. Selain itu, najib harus hapuskan pegawai-pegawai PTD yang terdedah dengan wang kerajaan dan projek-projek kerajaan kerana mereka inilah majoriti yang membusukkan pegawai kerajaan di mata masyarakat.So, fikir-fikirkan lah najib... kamu ada masa lagi 5 tahun dari sekarang.

tobeng said...

Pas tu bodoh..mana nak mengaku lemah mengaku salah..hujung2 dia akan salahkan spr,umno,polis,bomba..macam biasa

Ummi Imtiyaz said...

Amat setuju tuan

Anonymous said...

Bloggers adalah liabiliti kepada kekalahan BN !!!

Trojen Horse = PapaGomo

Gula-gula utk meyakinkan perjuangan UMNO dan pengundi atas pagar. Pada dasarnya dialah yg mendapat HABUAN yg besar dari PapaHomo.

Singkap balik semua tindak-tanduknya. Macam tadah air dengan kain, tetap ada titisan.

SEDARlah wahai sudara-saudaraku, menyesal di kemudian hari tiada gunanya.

Anonymous said...

CNY JANGAN DISAMBUT LAGI,TERHEGEH BUAT MAKAN BESAR,MENARI NAGA PUKUL GENDANG LAST2 KENA TIKAM

Anonymous said...

Aku sokong, terllau banyak cikgu pmpuan dn laki2 yg jd pembangkang dan ajar budak2 benci kerajaan secara selit2.

Kalau betul kerajaan buat salah aku pn sokong, tp skrg ni cikgu2 LEMAK KERAS KEPALA.. gaji besar, kerja lbh sikit merungut2, mcm lah jawatan lain duduk goyang kaki.. kerja mendidik tk buat.. hanya MENGAJAR..

akhirnya bila sudah LEMAK.. mulalah LUPA DIRI dan MAKAN TUAN.. punca sebaran fikrah PAS-PR ialah melalui guru2.. merekalah ejen perosak masyarakat

Krjn BN GAGAL dr segi memupuk kasih sayang dan 'taksub' pd rakyat jelata sungguhpun BN berjasa.. PAS yg tkperlu susah payah apa2 berjaya MENTAKSUBKAN guru2 dan pencacai kakitangan awam dgn SENANG LENANGNYA.. walhal itu semua DSAR BN UMNO yg ambil banyak org Melayu dn BUMI..

BN kena lihat secra menyeluruh.. bagaimana membuat ikatan kasih sayang antara pemimpin dn rakyat tnpa banyak sgt PAKAI GULA2 dan DUIT.. manusia ttkn kenyang dgn WANG.. sbeliknya ruh kasih sayang berteraskan Islam.. bukan cara PAS.. tp cada akhlak Nabi.

Insya Allah bangsa akan kuat dgn platform yg BETUL..

Anonymous said...

Jangan salahkan Najib dan Bn semata2.. yg pndai ckp kt sini apa sumbangan pd negara? stkt jd pencacai PR yg pndai melalak boleh berambus lah..

Najib dpt 133 Parlimen.. tp Cina bg emas pun diorng dh tolak BN sbb diorng dh yakin kepimpinan Malaysia boleh di ambil Cina..
Melayu yg bodoh= Melayu PAS+PKR +Melayu Pandai Cakp dlm BLOG kerja xdak!!!

Kedahkusejahtera said...

Masa inilah KRJN perlu HAPUSKAN sekolah SRJK Cina!! Inilah punca LUBUK masalah perkauman negatif yg ditanam dr satu genrasi ke satu generasi bangsa Cina Laknatullah kafir ini. Mengapa BN sgt sygkn Cina? mereka dh pijak BN, wktu inilah hapuskan sistem yg merosakkan perpaduan negara. APa mau tunggu ld BN oiii!!
MCA sudah zero, Gerakan sudah telor ayam.. apa mau takut.. skrg BN stand on Malays n Bumi dan sedikit capacity India.. so hapuskan segera sisten tak betul ini.. rampas semula ekonomi Cina.. spin-off byk2 company Melayu.. lntklah klu dr 100 klua, 10 je yg jadi..janji masuk Melayu dlm pasaran ekonomi!!

Tanamkan motivasi tinggi pd pengusaha Melayu.. Insya Allah kita akan berjaya tundukkan bangsa Cina Harbi dan seru dakwah Islam pd mereka..

Anonymous said...


HAPUSKAN SEKOLAH RACIST-SRJK(C)!
HAPUSKAN SEKOLAH RACIST-SRJK(C)!
HAPUSKAN SEKOLAH RACIST-SRJK(C)!

Melayu Bangkit!

Anonymous said...

Menteri besar n.sembilan jangan jadi bodoh lagi bela cina,...jgn ingat dok senyum jr..tolong org melayu...satu n.sembilan tahu dia meniaga keuarga sendiri control ..ghani n azman...tolong jgn jadi bodoh lagi...tolong melayu sikit...jgn sombong sgt dgn tayangan keta mewah adik beradik kat kanchong tu..ingat melayu sikit...ahli umno kg seliau rantau...tukar sikit pa kauntu yg terang terangan bela cina..melayu nak jumpa susah..cina jumpa senang

abd naser bin bedu said...

Hasil Tarbiah puak2 PASex, maka ramai Melayu hilang harga diri dan jatidiri sebagai Bangsa Melayu Islam..mereka lebih utamakan kuasa.. sanggup kafirkan bangsa seagama demi menyenagkan hati puak2 DAP..hasilnya. PASex jadi pengemis..DAP jadi kuasa pembangkang yang dominan di Parlimen. apakah puak PASex masih tidak sedar?????...

Anonymous said...

Pecah & Perintah..ini strategi Dap/Anwar.. utk bkuasa, Dap cuma perlu pecahbelahkan org Melayu supaya majoriti undi Melayu bkurangan. Taktik Yahudi sejak dulu lg & d amal oleh Dap/Anwar...Melayu hampir 70% d M'sia & kita x perlukan sokongan bangsa lain utk kuasai Parlimen.. Bersatulah MELAYU..!

Anonymous said...

sejak 2008 ambo nampak fenomena pengundi yang bekerja di luar kelantan (negeri-negeri yang makmur di bawah pemerintahan BN-UMNO) balik undi PAS kemudian esoknya mereka beramai-ramai pergi (balik) ke Lembah Kelang, Johor, NS dll tempat merayakan kemenangan PAS Kelantan. Maka tinggallah muda mudi yang tak mampu pergi ke tempat-tempat tersebut (atas pelbagai faktor) terkulat-kulat mencari pekerjaan. Apabila tiba hari raya mereka akan berbondong-bondong pulang ke kampung’ menayangkan’ pelbagai barangan mewah (kereta, pakaian, jam dll- hasil daripada gaji yang tinggi diperolehi di negeri-negeri makmur di bawah pemerintahan BN-UMNO yang mereka dakwa sebagai zalim itu) kepada rakan-rakan mereka yang masih di kampung, dan rakan-rakan mereka melihat dengan rasa irihati. Sungguh tidak adil mereka ini.

Anonymous said...

lepas ni harap2lah ade melayu dari pkr dn pas yg keluar parti jadi bebas dan sokong bn sebab tersedar kna tipu hidup2 oleh cina bangsat dap.

Anonymous said...


apakah strategy anuar aljub spin utk melemahkan PM Najib...

skrg dh start adu domba kpd US dan berbagai..

GAP masih relevan utk menangkis dan menyedarkan masyarakat..

.oej.

Anonymous said...

gap tolong senaraikan semua bisnes cina dalam Malaysia mcm mana org islam senaraikan semua bisnes yahudi untuk diboikotkan berikutan sikap kekejaman mereka terhadap org palestine...Masa untuk kita perkasakan ekonomi bumiputra dan islam plak..

Anonymous said...

Gaps apa kata buat satu tajuk kita boikot kedai2 cina dan barangan keluaran kaum2 cina ni.. Kita start dari sekarang utk boikot semua product diaorg.. Kuasa membeli di tangan kita.. Sebarkan segala maklumat barangan buatan melayu beragama islam utk kegunaan org2 melayu islam..

Anonymous said...

sedih baca luahan Tun M ...

Anonymous said...

DAP untung tmbh rmai MP cina kt pa rlimen..PAS di pergunakan oleh DAP ...siapa yg dominan PR sekarang bangsa apa yg dominan kt PR sekarang ..fikir berapa bngsa Melyu dalam PR sekarang..adakah mereka ini akan pertahankan agama ALLAH..Dari awal dah agak apa yg akan jadi pada PAS..bukan islam dihargai di sanjung saudara sama islam di jadikan musuh ..berbagai fatwa di keluar kn sholat ,pahala pernah di anggap kafir seolah-olah UMNO lebih kafir dai DAP..FIKIRKAN LAH SEKARANG MASA B2ANGSA MELAYU, UMAT ISLAM BERSATU ..

Anonymous said...

aku nak tanya JUJUR pada pembaca/orang PAS kat sini, korang hendak ke bersatu dengan UMNO? rata2 orang2 UMNO mahu perpaduan Melayu, bagaimana dengan kalian?

patut kita buat poll GAP ...

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 238   Newer› Newest»