Tuesday, July 30, 2013

BALIK KAMPUNG ? NAIK MALAYSIA AIRLINES, FIREFLY DAN MALINDO..AIR ASIA LAIN KALI LAH !


KUALA LUMPUR 26 Julai - Syarikat penerbangan, Malaysia Airlines akan menawarkan tambahan 80 penerbangan dan 36 peningkatan kapasiti pesawat antara Kuala Lumpur dan beberapa destinasi dalam negara dan rantau Asia.

Menurut syarikat itu dalam kenyataannya yang dikeluarkan di sini hari ini, pengumuman itu membabitkan tambahan 17,310 tempat duduk antara tempoh dari 3 Ogos hingga 18 Ogos ini.

Bagi penerbangan dalam negara, ia membabitkan penerbangan antara Kuala Lumpur dengan destinasi-destinasi seperti Pulau Pinang, Alor Setar, Langkawi, Sibu, Kota Bahru, Sandakan, Kuala Terengganu, Kuantan dan Tawau.

Manakala bagi penerbangan antarabangsa pula, ia melibatkan penerbangan antara Kuala Lumpur dengan Phuket, Bali, Kunming dan Taipei.

Tempahan boleh dilakukan mulai hari ini khususnya melalui laman sesawang 


© Utusan Melayu (M) Bhd 

17 comments:

Anonymous said...

Islam agama rasmi negara.Tapi kenapa pramugari Airasia berpakaian menjolok mata. Mana Menteri Iskam, mana MP Islam,mana Agamawan Islam yang berani bersuara.Sama2 tanggung dosa yer!!.

Rakyat News said...

Assalamualaikum,

Kami memohon jasa baik agar dapat linkkan Rakyat News di blog anda.

Sekian, jutaan terima kasih.


Rakyat News

http://www.rakyatnews.my/

Anonymous said...

MAMAT PAS STIM TENGOK STEWARDESS NI TAK CAYA TANYE STOPA HAHAAA

Anonymous said...

TNB..TUMBANGKAN NAJIB BACUL

TNB..TUMBANGKAN NAJIB BAPOK

TNB..TUMBANGKAN NAJIB BANGSAWAN

Anonymous said...

Siapa Bagi tambang murah, tu lah yang Akan dinaikki.

Duit Aku punya bukan hang.

Terus kan apa-apa perjuangan yang bodoh kamu, ler.

Anonymous said...

Pramugari Airasia lebih lawa berbanding MAS. Layanan pun lebih Mesra Dan sen yum selalu. Lebih seksi jugak berbanding pramugari MAS yang dah tua Dan muka sombong, je.

MAS harus kaji balik pengambilan pramugari Dan pramugara mereka. Yang buat video seks tu dengan pelakon masih kat MAS ke?

Anonymous said...

Hahaha klako tul la anon 8.13 ni ckp layanan lbh msra dr pramugari airasia kata dia...nmpk sgt x prnah naik MAS..MAS lg superb la layanan dia x mcm airasia low class...

To Live Again said...

Salam GAP,

Dlm bab ni aku agree to disagree la GAP.Ya,kita mmg marah dgn AA dn kita pon bertekad nk bantu MAS.Tapi setelah sekian lama perangai MAS tak penah berubah.

Aku dgn wife ni kira selalu jugak la travel ke sana sini samada urusan keja atau balik kampung kami kt Alor Star.Kalau urusan keja company bg MAS kalau personal kami naik AA.So, aku sgt familiar dgn dua2 airline ni

Sorry to say GAP.Ko tlg bagi aku 2-3 strong reason untuk aku naik MAS.

1. Dulu MAS blh berbangga konon antara kelebihan diaorg adalah diaorg cukup hebat dlm menjaga kualiti dari segi departure time berbanding AA yg cukup terkenal dgn flight delay.Tp lately,penyakit AA pon dh berjangkit pd MAS.Skrg MAS setakata delay 15-25min mmg dh jd common pd diaorg.Dh la delay senyap jer lgsg x bgtahu penumpang sebab kelewatan.

2. MAS kata diaorg sedia good environment pd penumpang.Come on la.Aku dok naik AA selalunya utk domestic tak penah aku tgk pramugari dia yg diakatakan sexy melampau 2 serve arak wpon penuh penumpang Cina.Tp kalau MAS slumber jer pramugari Melayu pon serve arak atas flight.

3. Dari segi harga tiket pon skrg kita dh tgk penyakit AA sekali lagi berjangkit pd MAS.Dulu MAS cukup berbangga konon mereka akan jelas memaparkan harga tiket tanpa hidden cost.Sekarang mereka mula sembunyi kos spt insurance dan selection seat.Dulu takder pon mcm ni.Dulu kalau kita tempah seat untuk 2 org katakan dn flight 2 pon tak penuh sgt comfom kita akan dpt seat bersebelahan.Skrg jgn harap,kalau kita tak pilih seat dn kena additional cost comfom dia akan pisahkan tempat duduk.Sebijik mcm AA.

Come la GAP.Kita kena desak MAS utk buat transformasi.Kita nk org spt Wahid Omar jd CEO MAS.MAS ni mahal tp quality tak seberapa.Kita jgn dibodohkan kita memilih hanya sebab kita TIADA PILIHAN LAIN.

Kita ikut cara Rasulullah.Baginda tak ajar umat Islam di Madinah utk BOIKOT peniagaan Yahudi,tapi baginda galkkan para sahabat berniaga dn bersaing dgn Yahudi dn menjadi alternatif yg baik pd penduduk Madinah sehinggakan Yahudi mula tertekan.

Anonymous said...

Setuju. Sangat low class. Tangkap muat je. Tak ada tapisan langsung. Anything goes.

Anonymous said...

Sebenarnya kita tak boikot pun. BCL is Buy Chinese Last. Maknanya kalau tak ada pilihan terpaksalah. Kalau ada pilihan yang jelas, jangan guna cina punya.

Anonymous said...

Niat kita nak sokong ekonomi umat Islam supaya orang Islam taklah 100% bergantung sangat dengan kafir. Dengan itu umat Islam akan lebih kukuh kedudukannya jika ekonomi mereka mantap. Dalam Islam pun Allah menyuruh kita mengutamakan saudara Islam dulu dan kemudian barulah yang lain.

Anonymous said...

zaman yahudi madinah adalah zaman lain. Yang telah berlalu boycot produk Israel ..
sekarang adalah ZAMAN YAHUDI CINABENG MATA SEPET beridealogi KOMUNIS pembunuh orang Melayu dan ASKAR MELAYU dalam sejarah ....DOSA DOSA KOMUNIS terhadap orang Melayu masih BELOM TERAMPUN sebab dah mati takboleh minta maaaf. DOSA KOMUNIS dibawa ke Neraka akhirnya...

BOYCOT PRODUK CINABENG

Anonymous said...

Bila terpacak dia tutup dgn kopiah......boleh cover sikit.

Anonymous said...

RBA....

Anonymous said...

tak boleh ubah dah.. melayu pas dan pkr dah anggap bangsa cina ni seperti dewa.. diorg ni, jilat tapak kaki cina pun sanggup bro..

Anonymous said...

Matlamat utama bukan nk boikot..tp nk kayakan org kita sendiri..tak ada masalah kot!!!

Anti-MelayuBacul said...

Mana-mana pihak yang menjatuh kan Islam, Melayu & Bumiputra memang patut di BOIKOT!!!! Jangan lupa laungan keramat ini - BUY CHAINESE LAST!!!!! Utamakan produk ISLAM, MELAYU & BUMIPUTRA.

Yang pasal AA tu selagi ada si mamat CEO kepala botak tu, dahulukan produk airline lain seperti MAS, FF dll asalkan company Malaysia. Kalau dah tak ada choice, cubalah pulak pengangkutan darat macam bas, dan keretapi - kalau nak berjalan dalam negri. Kita pertimbangkan AA diperingkat yang LAST sekali!!!!