Tuesday, December 17, 2013

TAHNIAH : PLUS LEBIH FAHAM TEKANAN KOS HIDUP RAKYAT LEMBAH KLANG DARIPADA MENTERI PEMANDU ! TAPI..


PERKARA 1 

kenyataan PLUS 

Pihak pengurusan PLUS Malaysia Berhad mengesahkan bahawa syarikat konsesi lebuhraya terbesar itu tidak akan bercadang menaikkan kadar tol di semua lebuhraya kendalian syarikat itu pada tahun hadapan (2014), seperti yang dihebohkan baru-baru ini. 


Menurut Pengarah Urusan PLUS, Dato' Noorizah Abd Hamid, syarikat konsesi itu memahami tekanan kos hidup rakyat dan tidak berhasrat menaikkan kadar tol di semua lebuhraya PLUS dalam tempoh terdekat.


"Kenaikan konsesi PLUS tidak akan berlaku kerana belum tiba masa ia diteliti. Jadi kenaikan yang diwar-warkan mungkin melibatkan konsesi lebuhraya lain, tetapi bukan PLUS," ujar beliau ketika diajukan soalan berkaitan kenaikan kadar tol. 

maknanya rakyat faham PLUS HIGHWAY takkan naikkan harga tol pada 2014 .

namun pada masa yang sama BERKEMUNGKINAN MENGIKUT KEPALA OTAK PEMANDU, syarikat konsesi lain mungkin akan menaikkan harga..

PLUS TAK NAIK.
KONSESI LAIN MUNGKIN NAIK..

jika benar, apa dah jadi dengan AKU JANJI BN SEBELUM PRU 13 LEPAS ?

cuba lihat detail yang dibulatkan...



MENGURANGKAN BAYARAN TOL ANTARA BANDAR..

kalau ikutkan pemahaman, tol antara bandar ni melibatkan terma bandar ke bandar.

di lembah klang, selain PLUS tol yang berselirat ada dalam lembah klang adalah TOL KESAS HIGHWAY, LKSA, NPE ,GUTHRIE DLL .. banyak sangat aku tak ingat. 

tol kesas misalnya menghubungkan bandar klang - shah alam- subang - bandar sunway - puchong - bukit jalil - ampang...

kesas highway nyata menghubungkan antara bandar ke bandar.

kalau ikutkan AKUJANJI BN sebelum pru 13, tol bandar ke bandar takkan dinaikkan..

jadi apa halnya kontradik dengan kenyataan menteri PEMANDU ni yang kata tol tetap akan naik ?



LUPA SUDAH KE PADA AKUJANJI PILIHANRAYA 13 ?

sebelum pru janji lain, lepas pru buat lain ke BN ?!

PLUS lebih faham tekanan kos hidup rakyat di lembah klang daripada menteri PEMANDU !



24 comments:

Anonymous said...

Betul kata Menteri Wahid

Tol naik ... kita jangan guna jalan raya bertol. Minyak Petrol naik ... kita jangan guna petrol, minyak sawit pun minyak juga. Letrik naik ... kita jangan guna letrik. Gula naik ... jangan makan gula. Pakaian naik ... jangan pakai apa2.

Ana Muslimah

Anonymous said...

Salam Bro,itulah kalau pilih menteri main ikut sedap hati.Kadang-kadang pun aku pun tak faham dengan Najib ni.Kenapa ramai sangat melantik menteri yang bukan wakil rakyat? Apakah ahli parlimen yang ada tu tak layak dijadikan menteri ke?Dan satu lagi ada ahli parlimen yang tak sepatutnya jadi menteri,masih dilantik sebagai menteri.Ini yang kadang-kadang aku meluat dengan sikap si Najib ni.Jangan sampai aku menyampah sudahlah !

Anonymous said...

Salam Bro,itulah kalau pilih menteri main ikut sedap hati.Kadang-kadang pun aku pun tak faham dengan Najib ni.Kenapa ramai sangat melantik menteri yang bukan wakil rakyat? Apakah ahli parlimen yang ada tu tak layak dijadikan menteri ke?Dan satu lagi ada ahli parlimen yang tak sepatutnya jadi menteri,masih dilantik sebagai menteri.Ini yang kadang-kadang aku meluat dengan sikap si Najib ni.Jangan sampai aku menyampah sudahlah !

sailorman said...

BERSIH sebelum ni mmg sampah...tapi kalau di anjurkan lagi demo besar besaran yg berkaitan kos rakyat...aku gerenti join... PKR tak nak anjur pulak demo pasal kos rakyat nie..?

anti-punaisihat said...

Ello Ah Jib Gor....anyone home??....helloooooo....Kalau dah tahu harga tol tak boleh nak turun, jangan lah janji dalam manifesto yang harga tol boleh turun. Nanti mangkok hayun PR tu saman kang amacam?????.....siapa yang malu nanti??? Cuba hang pecat semua punaisihat hang tu. Perkasakan semula MTEN. MAsa zaman Tun M dulu tak ada pun drebar2, KONsultan2 dan punaisihat2 ni semua tapi Malaysia tetap melangkah kedepan.

salim hasan said...

aku sokong BN pru lalu kerana AKUJANJI ni .Tapi bila dah menang AKUJANJI dah jadi TIPUJANJI.Ini kerana pemandu dipandu oleh dua tiga kera

salim hasan said...

aku sokong BN pru lalu kerana AKUJANJI ni .Tapi bila dah menang AKUJANJI dah jadi TIPUJANJI.Ini kerana pemandu dipandu oleh dua tiga kera

Dr Mahathir said...

Rakyat mengeluh sebab kos sara hidup meningkat .... tapi smart phone harga 2 ribu boleh beli pulak .

Anonymous said...

Macam gampang.

Anonymous said...

setuju kah dengan definisi Antara Bandar ini? kalau la betul ikut definisi di MyMassa..maknanya kerajaan masih xmelanggar manifestonya http://mymassa.blogspot.com/2013/12/penjelasan-isu-tol-apakah-maksud-bn.html

AkuSayangUMNO said...

Maaf aku ckp..
LAGI LAMA NAJIB STAY SBG PM LAGI SUSAH KIT ANK MENANGKAN UMNO BN PRU14..
Lagi lama NAJIB tak step down lagi seronok puak PEMANDU elit makan gaji buta, CEO TNB yg muka mcm PLAYBOY tu akan gelak sakan kejayaannya membodohkan rakyat 100%

Hari ini ckp untung Billion esok ckp tkde duit.. ayam pun tk bodoh kalau jika tabur pasir 2x.. tak patuk dah.. so apakah kita sanggup biar Najib Romah Pemandu ini rosakkan UMNO dari dalam.. sedangkan musuh sbnr Pakatan Haram masish banyak perkara kita perlu tumpu utk lawan dakyah.. apakah Najib tidak tahu atau dia juga jd Trojan Horse Anwar??

Mintaklah ada yang berani dalam UMNO mulakan gerakan mcm step downkan Pak Lah dlu.. cara Rosmah defend diri dia pun jelas melambangkan keluarga Najib ini keluarga BANGSAWAN.. tk heran langsung masalah rakyat!!

BRIM hanyalah gula2 PRU13.. nah berganda kita di SAKAU selepas PRU13.. lets move now before Pakatan Haram demolish UMNO BN!!

STEP DOWN NAJIB
STEP DOWN NAJIB
STEP DAWN NAJIB!

We LOVE UMNO but WE HATE MUCH NAJIB ROSMAH!!!

Anonymous said...

Fuck bN

Anonymous said...

aku ingatkan PR aje pandai buat manifesto pembohong, BN pun pandai jugak?

Anonymous said...

i love pm.salam 1malaysia,rakyat didahulukan pencapaian diutamakan,transformasi,wasatiyyah....ha apa lagi?sambung sambung sambung

Anonymous said...

Assalamualaikum...
a ha ha haaa....ki ki ki...
maaf cakap la....2 pm las nin buat negara nin mcm harta mutlak depa...
tanggung beban subsidi konon...najib/anwar/lim kit siang/lim guan eng/keri/hisam/ajiz/sabu/karpal/hadi/dlln yg sewaktu dgnnyer sama jenis...pembelitputaralammanda tahap
super duper mega gaban....sabao nyew haku.....tun m pembelit juga...tu yg maget tetcer dan pemimpin ong powteh mawah kat tun m...depa tak sangka org asia yg dianggap taktao perintah negara dpt balik hak buminya sendiri tanpa bersangkut paut dgn mahkamah...yg 2 pm las nin..depa tao nak juai juai juai...nin lah contoh terrrrrrrrrbaik anak2 yg malaeih kerja.....maleih kerja jadilah pembelit penipu kon sana kon sini..kon keselamatan ada gak pekdah..hep...

Anonymous said...

Dia bukan org politik tapi org taikk babi.haramjadah

Anonymous said...

Alahaii.....coba yg umumkan kenaikan toll tu anwar brahim....

Senyap sepi red bin....

Melayu2 bodo pon akan ikut senyapp juga...

Hakikatnya sesapa pon perintah....barangan akan naik jugaa....

Ada ka negara dlm donia ni yg barangan dia x naikk..... cu bagitau aku....negara mana....

Org mlayu ni mmg bodo..... ikut buta... blient follower...

Padahal menteri tu punya la ceredik pasal ekonomi tapi dia bukan org politik.... so dia x tau nak besilat dlm politik....

Apa2 pon umno mmg x dak juruckp yg berkesan.....

Penyampaian lemah....

Tapi najib masih relex.... almaklum pru lama lg....

yg lelain seme pakat tido.... yg seronok peniaga cina la yg sesuka mak bapak diaorg naikkan harga barangan yg mereka monopoli...

org cina naikkan barangan lain.... baju...seluor... kain... spare part keta... motor... dlm semua industri.... pembuatan.... pembinaan... pertanian.... dll..... sesuka hati mak bapak dia.....org mlayu x plakk marahhh

pelikk kann..... bodo beno org mlayu ni kene main siang mlm dgn cina....

otai
persada subang

Anonymous said...

Najib manusia elit dan xpndai deliver cakap. Anwar one man action.. semua bnda dia cover.. pemutar alam semesta ialah Anwar sbb tu puak RBA bodoh mcm PAS tu tk berani bersuara.. jamu lah nasi basi pun mereka jilat sampai ketanah.. itulah bodoh bangan puak PAS akhirnya Islam ke mana Melayu ke mana Nik Najis juga untung anak beranak..

Dlm UMNO BN kita ada correction system.. Pak Lah xbetul kita step down kan. Mahathir dh lama memerintah dan sudah sampai masa pencen system akan beritahu.. semua pemimin akur dgn aman.

Sudah tiba Najib juga diberitahu oleh system bahawa beliau perlu undur diri.. dia suda tiada kemampuan lagi memerintah krn hanya berpaksikan dua tida ekor Wahid botak-IdrisJalang-Omarngok yg masing2 kunun hebat sgr latar belakang tp hanya rupanya bodoh.. kalau jd konsultan Pemandu.. just utk beritahu ini kena naik itu kena naik.. aku rasa kerani kt Kementerian Kewangan lagi bijak.. hari mereka tilik kewangan negara..

So jgn happy sgt dgn PLUS.. PLUS tak minta kenaikan bkn sbb mereka BAIK.. tp krn BELUM sampai masa REVISION konsesi lagi yg akan berlaku pda 2015.. semua company ni sama shj.. KAPITALIS..

yg kerja dlm tu bertambang GEMOK dan KENYANG cmm TNB yg kt luar kita ni bertambah kurus dgn himpitan kos2.. Najib mesti bertanggugjawab.. dia yg merapu dan habiskan banyak WANG semasa roadshow Bn sblm PRU13..

STEP DOWN NAJIB!

Anonymous said...

Pukimak pantat punya umno!!

Anonymous said...

tol ni sumer byk kt mana..negeri mana?siapa menteri besarnye?siapa yg naik gaji besar2..

Koru said...

Dalam alquran ade mnyatakn jika kita mgata sesuatu yg buruk kpd org lain, ia akan brbls kpd kita. Moga ape yg dikatakn oleh anon ini dibalas kpd neneknya.. opss silap, kpd diriny..

Anonymous said...

Jawapan dan respons kepada masalah rakyat mesti bernas dan tidak menimbulkan kemarahan. jangan bodohkan rakyat.

Anonymous said...

aku mesti berusaha lebih gigih lagi ,cari banyak duit utuk mengatasi kos2 yang makin meningkat ni..

gua chow dulu..

Anonymous said...

woi bangang,kita rakyat malaysia nak cari keselesaan hidup.kalo nak suruh jimat lebih baik duduk rumah kongsi mcm mat indun.p kerja bawa mangkuk tingkat mcm bangla