Thursday, January 2, 2014

AIYAKK CINABENG...MEH LA CAKAP DEPAN-DEPAN !


tak payah sorok sorok maaa...
mau cakap depan depan maaa..
baru ada totey maaaaa...

58 comments:

Anonymous said...

Kat dunia engkau gelak la. Kat akhirat baru kau orang tahu.

Anonymous said...

come on lah UMNO lu orang ambil tindakan bukannya amerika terus lepaskan bom atom kat Malaysia pun...lu orang tak nak ambil tindakan sebab semua tembolok babi duit rakyat dengan takut hilang pengaruh dengan undi........!lu orang jawab lah kat akhirat nanti...!

Anonymous said...

gampang!!!

Anonymous said...

Daripada kosembah tok pekong, baik ko sembah kote melayu, sebab aku lah yang bagi kau kerakyatan, hak mengundi, bagi kau cari makan kat Malaysia….

Anonymous said...

PETER/DESMOND.
YOUR ARE SO STUPID WITH YOUR STUPID STATEENTS.
DO RESEARCH HEFORE MAKING COMMENTS......TADI BERAK SUDAH CUCIKAH...!
ASK YOUR MUSLIM FRIENDS FOR CLARIFICATION.

Anonymous said...

NAMPAKNYA CINABENG DAH MULA MENABUH GENDANG PERANG.
SIAP SEDIALAH MELAYAN ALUNAN GENDANG PEMBAKAR SEMANGAT,JIKA SEMAKIN RANCAK GENDANG DITABUH JANGAN MALU MEMBUKA LANGKAH.JANGAN LUPA SUMPAH PENDEKAR!!!

Anonymous said...

DESMOND NI PATUT DITANGKAP.IBLIS NI MANA TAHU ISLAM SOLAT SAMPAI lim Kali kat office.
HARAMJADAH PUNYA BAI KURAP....

Anonymous said...

cakap cina tu logik pada pas yg tunjuk2 keislamanya lebe2.tapi bab wajib sembahyang bagi yg waras harus dilaksanakan.itu tiang agama sebagai kekuatan, bukan kelemahan.
cina laknat!

Anonymous said...

Pandangan paling bodoh daripada non-Muslim.

Anonymous said...

As much as i hate to say this but the blame shiuld be given to us too..sometimes there are our brother who take advantage of this situation and take too much time and take a nap or even go for a smoke..i never have problem in performing my prayer in my company and u want to take longer time, do at home at night fellas..follow our Prophet style and in shaa Allah, we will gain their respect again..

Anonymous said...

Puok babi xde telor

Anonymous said...

celaka punya cina. haram jadah. kafir tak pe la tak payah sembahyang atau sembahyang seminggu sekali sebab agama korang tak sesuci ISLAM. kat akhirat nanti ko tau agama ko di tahap mana kedudukannya di sisi Maha Pencipta

Anonymous said...

Cibai puak kapir harbi yang harus diperangi

Anonymous said...

Puki mak lu china babi

Anonymous said...

sembahyang 10 minit je...siap tidur lagi...mana cinabeng tak marah..tengok diri sendiri dulu....

Anonymous said...

standard alasan :
"saya menafikan tulisan itu saya yg buat.....akaun saya kena ceroboh"....

Anonymous said...

Sama2 kita doakan mereka mendapat hidayah... mereka sebenarnya jahil. Kadang2 persepsi mereka terhadap sikap segilintir kita yg buat mereka fikir begitu... kerja mengular, ponteng... sikap yg tak mencerminkan islam sebenar. Dlm al quran memang ada sebut golongan mcm mereka ni ... yg mempersoalkan kenapa Allah tak bagi mkn klu betul kita da beriman pada Allah... sama2 kita doa...tup2 bila hidayah da dapat...mungkin mereka mampu lebih beriman pada Allah dari kita yg lahir2 je da islam

Anonymous said...

kepala babey tuh aku cop dlu..
hehe...

Anonymous said...

kepala babey tuh aku cop dlu..
hehe...

Anonymous said...

Cara sekarang ni dah takde kesan pun utk dorang.kita pulak bertindak secara ekstrim iaitu cammana mereka hina agama islam, kita pun hina agama mereka pulak.biar mereka rasa apa yg kita rasa skang ni.

Azhar

Anonymous said...

I WONDER HOW TO WORK WITH SO MANY PIGGY..BYK BABI SUSAH MAU KEJE MAAAA..INGAT NEGARA NI BAPAK KO PUNYA KA?DPT DOK MALAYSIA PUN TAK BERSYUKUR LAGI..OO..LUPA PLAK..BABI MANA TAU BERSYUKUR..

salim hasan said...

HALLO CINABENG BOLOH!!! APA PASAL LU PEGI LU PUNYA TOKONG SANA ANGGOK ANGGOK .ITU TOKONG BOLEH KASI SAMA LU WANG KA? TOLONG JAWAB.NAMKHAI PUNYA CINABENG

Anonymous said...

Pas gagal mentarbiahkan mereka seperti yg dilaungkan

usin said...

tak payah maki hamun, tak payah marah dan provoke apa2 kt 2 ekor cina ni. kafir memang macam tu. hati gelap dan fikiran bengap. tak pe, kutuk Islam kat dunia, kt akhirat sok merasa la balasannya. kita orang Islam berusaha jaga Islam, Allah beri jaminan bahawa Dia yang menaungi Islam.

Anonymous said...

tuhan cinabeng kafir adalah duit..duit..duit..setiap sen yang yg kita support cinabeng kafir adalah satu peluru untuk menghina islam..

mari kita sokong bisnes2 muslim agar kekuatan kita merangkumi segenap sudut kehidupan.....

SOKONG BISNES MUSLIM SELAMANYA....

Anonymous said...

maaf..muslim mengerjakan solat tidak akan merugikan majikan..sbb masa solat hanya 15-20min jer...
solat masa kerja pown cuma zohor dan asar...zohor raaamai yg amik masa mkntgh...asar lepaih kol 5ptg...nakt rugi kot mana....bkan ke lima lima waktu muslim solat kat tmpt kerja...
yg menggulo tu..bkn muslim pown melambak lambak menggulo sama....

Anonymous said...

936, kalau china tu cakap macam tu, semua salah UMNO le kan? cuba hang guna kepala hotak, fikir masa lalu ketika Pas dan PKR tak menjilat pungkoq DAP dan masa situa gay belum meroyan, ada tak china berani mengutuk?
aku Nampak la ni semua apa pun tentang menghina Islam, tunjuk kat UMNO saja, Pas buat apa? kata parti islam? siap mengkafirkan UMNO lagi. jelas, kalau Pas Islam kenapa tak bela Islam? dah kalau UMNO ni kafir, tak usah salahkan UMNO jika isu kaitan dengan Islam. betul bangang hangpa.

Anonymous said...

tak payah duduk Malaysia la kalau tak suka cara Islam. atau ko sumpah la tok nenek ko yang datang merempat kat Tanah melayu zaman dulu. atau ko saman kerajaan inggeris kerana bagi peluang kat tok nenek ko duduk di Malaysia atau ko ramai ramai saman PM Malaysia yang bagi kerakyatan kat tok nenek ko. kerana sepsis ko akan berbahagia dunia akhirat jika duduk tempat asal usul ko

Anonymous said...

Pukimak punya cina babi!apa melayu masih berteleransi ke bila agama Islam dihina? Meh sini cina pukimak dengar baik2..lu punya agama kasi sembahyang tok pekong makan buah,makan babi,makan kueh..ada pandai ka? Hoi cina bodoh,melayu ketawa la tengok itu anjing kurap sudah hantam makan kasi habis itu tok pekong punya lauk maaa.Lu punya tuhan anjing pun tak respek maaaa.Puki punya cina apa lu ingat melayu takut sama lu ka?

Anonymous said...

Oooi nak sembahyang, sembahyang lah..jangan ambik kesempatan tidor, chit chat dan gosip dalam surau. lepas itu, hilang pi lepak minum kopi hisap batang rokok...puuiihhh...tis not islam warrior...

Anonymous said...

BODOH PUNYA CINA, BUAT PATUNG SENDIRI LEPAS TU SEMBAH!!BODOH!!!PAS TU BAGI HANTU MAKAN..HHAA...KRISTIAN PUN SAMA BODOH!!!

Anonymous said...

nie geng2 puak DAP..yg selalu persoal time solat nie geng2 puak DAP..kalau x nak staff kuar lame2, then provide small praying space dlm opis ke outlet ke..mmg x de la yg kuar..mmg btul ade yg take advantage tp x semua..aku dlu keje coffee bean kt bu...manager aku keling, siap bleh tny, kena ke g solat..pastu area manager aku cina babi, aku g solat die bising apsal lame sgt..mmg la lame..aku jln dr tmpt event kt new wing tu, nak g surau kt old wing dh baper lame plak nak jalan..g 10 minit blk 10 minit..solat 5-10 minit..mmg la setengah jam..event ko buat satu hari x bayar aku ot x lak bising..geram btul..

Anonymous said...

anon 1.01,
u want to get respect from these idiots? go ahead. as for me, i dont even care. so can we ask all employee to hand over or shutdown their smartphones since its the biggest distraction and time wasting these days? or ban employees from having one? can only use old model phone like nokia 3210 or ericson t10. these bollocks do not even know why we perform our prayers. it's just a clash of culture where we need money and job via chinese companies for our material gain. whereas they worship money and time is money, hence even if the prayer takes only a minute, it is considered time wasting.

kepada en gap,
apa jadi dgn kempen bbc kita ni? da senyap sunyi skrg. blog bbcdrasmi tu pun dah senyap skrg. jgn jd bahan ketawa cinabeng sudah la. nnt dia akan ckp 'ha tgk melayu ni mmg hangat2 taik ayam'. naikkan ekonomi melayu at the expense ekonomi cina je jwpn utk cinabeng biadab mcm desmond yongkor dgn peter ha ni. spy melayu2 kalau x mau atau x berani meniaga pun boleh kerja dgn syarikat2 melayu. takkan tokey melayu nak halang pekerja dia pi semayang plak. kalau betul ada kasik lempang dan bagi ceramah agama kat dia sblm berenti keja dan cr keje dgn tokey melayu lain.

jentayu

Tok Guru Ayah Bapak PIN said...

ahahahaha melayu hanya bole baca dan marah je...tindakan alahai setakat gempak je boleh laaa budak-budak pun bolee...hahahahaha.Ni sattu lagi kerajaan ni takkan tak bole ambil tindakan setakat panggil untuk di soal je.......baik jadi cikgu kaunselar heheheheheh...Dah siap hina Sultan,PM,Islam takde apa-apa tindakan pun.Umno ke PAs ke, PKR ke sama je takdo tolor....setakat cakap je berdegar-degar tapi apa pun tak dapat..Kaum lain terus kutuk Islam dan melkayu terus layu hahahahaha.Jom kenkawan kita tubuh satu pasukan pencuci iblis2 yang nampak ni bukan setakat nak sembur pada yang tak nampak je...aku pun bole declare aku halau setan hahahaha.

Anonymous said...

kekadang aku rasa orang kafir kat Barat tu lagi hormat orang solat dari Cina yang duk kat Negara Islam macam Malaysia ni.Aku berpuluh tahun belajar dan kerja kat UK, bila tiba waktu solat aku pergi solat kat sick room,tak ada problem. Bayangkan musim sejuk bila waktu solat memang dekat-dekat dan pendek saja.Office mate aku hormat dan tak pernah kata benda negative. Kalau maksalleh yang solat kat office, I wonder if puak Cina macam ni akan berani kata apa-apa.Orang bukan kulit putih tak berani nak sibuk sibuk kat negara maksalleh.Sudah sampai masanya Melayu buat macam tu gak.Ada ke Cina di negeri Cina membiarkan kumpulan etnik di China hina bangsa Cina? Tentu sekali tidak,jadi janganlah Malaysia jadi the only country in the world where the majority kena pijak kepala.Kepada yang pendemo tahun baru kat Dataran Merdeka tu,..cubalah berfikir dengan rasional dan sayangkanlah ugama dan bangsa sendiri.Orang kafir akan selalu mempertahankan ugama mereka.Siapakah akan mempertahankan Islam kalau orang Islam sendiri sibuk nak ambik hati orang kafir.Kalau Nabi Muhammad masih hidup sekarang, alangkah sedihnya baginda melihat betapa lemahnya umat Islam masakini.

Anonymous said...

Puak pembela syiah mana terasa. Mana diorang sembahyang 5 kali sehari.

Anonymous said...

memang ada jugak la yang ambik kesempatan pi sembahyang pas tu lepak. tapi mampu ka dia buat perkara yang sama tiap hari? tak malu kat kawan kawan? atau bos dia pun tak pantau?
jangan salah kat melayu jika kononnya kerja tak bersungguh. bersungguh sangat ka china yang kerja kat sekolah melayu mengajar budak melayu? mereka inilah yang malas nak libat diri dalam kebajikan budak, malas dalam gerko, suka membebel jika ada kerja lebih, berbanding melayu mereka ni lebih pentingkan diri dan masa sendiri. melayu pulak jika bangsa lain merendahkan melayu, wah, sokong bukan main kerana mereka ni tak bergaul lebih mendalam dengan bukan melayu. Tuhan tak buat sesuatu bangsa tu telebih mulia sesangat dengan bangsa lain, semua bangsa ada kekurangan. kalau korang kata bukan melayu rajin-rajin, mengarut kerana di kalangan mereka ramai juga pemalas.

Anonymous said...

Anon 7.04

Smartphone and prayer? Really? Thats where you going to?

Anonymous said...

BERITA PANAS! BERITA PANAS! BERITA PANAS!

`Tiga orang ADUN bukan Islam Selangor iaitu Lau Weng Seng, ADUN Kampung Tunku; Rajiv Rishyakaran, ADUN Bukit Gasing; dan Yeo Bee Yin, ADUN Damansara Utama hari ini bakal mengemukakan usul meminda ENAKMEN 1988 enakmen agama bukan Islam Selangor (Kawalan Penyebaran Kepada Umat Islam Selangor) sebagai respons terhadap serbuan dan rampasan Bible oleh JAIS semalam.'

TAHNIAH MELAYU SELANGOR KERANA MENGUNDI PAS DAN PKR!

Anonymous said...

pelik tp benarkan..yg islam (mcm dtunjuk oleh pas dan melayu pkr) lebih s/dokong polisi orang x islam. Kiamat semakin hampir.tanda

Anonymous said...

Gap video klip anakku sazali anakku rapizie.

Anonymous said...

Kalu buat report pn apa yg hukuman yg setimpal bg bangsa babi2 nie?? setakat di panggil utk ambil keterangan lps tuh lepas?? lps tuh bangsa babi2 nie buat lagi...dorang dh tk takut dh pn...di bawah pemerintahan Najib melayu islam lagi teruk di hina dan di caci...selemah lemah pak lah pn xde kes sebegini...tk mustahil la peristiwa 13 mei nie berulang kembali..

MELAYUJATI said...

Akibat sistem pendidikan yang diamalkan sekarang buahnya sudah keluar. Kebodohan pemimpin melayu ialah dia ingat orang bodoh macam kebodohan dia. rasa diri dihormati sedangkan dibelakang dimaki, muka terhegeh hegeh rasa berhormat orang tengok macam haram jadah....inilah kerajaan sekarang.

Anonymous said...

Kepada jentayu January 3, 2014 at 7:04 PM dan semua,

Blog bbcdrasmi memang tak aktif tapi ada fb di "Boikot Barangan Cina DAP". Tapi page ni punya glamour sampai teresa cock bangkitkan dalam sidang parlimen masa bahas belanjawan hari tu suruh kerajaan ambil tindakan. Page ni pun dah senyap tapi admin dia tak tutup. Masih ada lagi.

Aku terjumpa page fb yang serupa tapi dengan nama lain "Sokong Produk Melayu Islam". Yang ni aktif dan sila like beramai-ramai serta sebar-sebarkan.

Nampaknya kenaikan harga macam-macam barangan sekarang ni macam tindakbalas cina selepas PRU13. Selagi ekonomi mereka tidak terancam, diorang akan mainkan harga supaya orang benci kerajaan Melayu. Aku rasa diorang ada perancangan jangka panjang dan akan diperhebatkan menjelang PRU14.

Apa-apa pun setiap daripada kita boleh menyumbang untuk meruntuhkan penguasaan ekonomi mereka mengikut kemampuan kita. Kalau ada produk tak boleh boikot, tentu ada produk lain yang boleh diboikot.

Teruskan sokong produk bumiputra. Heran ya, Feldadah keluarkan produk Saji tapi alih-alih Melayu sendiri yang masukkan cina dalam FGV. Tengok apa dah jadi pada petronas!

Anonymous said...

Cinabeng sembah batu..

PASDAPX said...

Assalam Alaikum..

AKu heran kenapa Macai-Balaci PAS sengaja sokong Gereja dan DAP harbi tanpa fikir waras dan Iman?
Cina hari2 MENOLAK nak cakap Melayu... pagi2 diorng beli paper Cina.. pergi sekolah SRJKC 100% bahasa Cina..

Bila TV3, TV RTM temuramah mereka di khalayak...randomly.. bahasa Cina atau Inggeris yg mereka balas.. Sorry bro xkn mereka ckp bahasa Melayu tanda mereka mahu hina dan protes Melayu..

Bangla baru 2 tahun dtg lebih fasih Berbahasa Melayu.. Pak2 Arab yg study kt Malaysia 1 tahun shj dh boleh bercakap di kedai kopi dengan kita..

TETAPI... bila masuk isu Bible.. mereka TERGEDIK2 nk cetak bahasa Melayu? Tiba2 shj mereka teringin sgt dengan bahasa Melayu.. PELIK tak??

Berkeras mereka nk kalimah Allah SWT yg Maha Suci di cetak dlm bahasa Ibunda kita.. bersungguh2 mereka cari pasal dan mahu cabar kita..

Tak berimankah org2 PAS dgn ayat2 Allahyg memberitahu tipu daya Kafir?

Untuk apa semua ini? tolonglah jgn celaru wahai PAS..
Ada benda kita bergaduh ada benda WAJIB kita sepakat..
takut pecahnya kita dlm ujian ini akan mendatangkan AZAB BESAR dr Tuhan.. nauzubillah..
cukup2lah pemimpin PAS jd balaci..penjilat.. ini boarder line.. MCA DAP dan semua Cina umumnya sepakat marah dan mahu JAIS di hukum..

Tiba2 PAS sama2 kutuk JAIS?join sebelah kafir sana..
Tak takut Allah ke?
cukup2lah suka credit semua pd salah UMNO.. jdkan UMNO kambing hitam atas kesesatn ketamakan PAS..
Mati esok semua kita kena soal.. xlepas...

Semoga Hidayah Allah dtg.. bg yg engkar mcm Mujahid Rawa yg terus jd Munafik dan talibarut kafir harbi.. engkarlah atas dunia.. sombong angkuh..

didokan AZAB ALLAH YANG MAHA KERAS buatnya.. dia parasit Agama yg jahat lg bahaya buat umat..
AMEEEN! Ya Robb!!

Anonymous said...

British dtg Tanah Melayu tidak sibuk plak nk cetak Bible dlm bahasa Melayu..
Bible Sabah Sarawak adalah kerja Indon Kristian yg bawk masuk sebelum merdeka lagi..

Beritish dtg Tanah Melayu tidak ganggu masjid, hal ehwal Agama Islam yg dipimpin oleh Sultan dan Raja2 Melayu.. tp adatlah Britih tetap kafir tk lah British suruh buat HUDUD.. tp sekurang2nya British tidak sejahat DAP..

DAP syaitan besar.. kini dpt kawan penolong balaci mereka-PAS lahanat..
kita tersepit krn akan jd perbalahan sesama Melayu Islam UMNO PAS.. akhirnya Gereja dan DAP tepuk tangan lihat Mujahid Yusof RAwa arahkan PAS serang UMNO utk membela kafir..!!

Takutnya akan terjadi pertumpahan darah sesama Islam krn jahatnya PS tidak mahu bersatu menentang dakyah kafir Gereja ini!!

Anonymous said...

ZAMAN MINTA MAAF DAH TIADA LAGI-PUTUS

Anonymous said...

PETER/DESMOND

You shouldn't have made such comment!!!

You need to minta maaf to all the muslim in Malaysia!

I am Malaysian Chinese and I have many malay / muslim friends...none of them behave as you commented.

Anonymous said...

masa kerja 8.30 - 5.30, sembahyang cuma 1 waktu saja iaitu waktu zohor. itu pun sembahyang masa lunch break. jadi apa masalahnya wahai cinabeng. mana ada majikan rugi kerana bayar gaji utk sembahyang. waktu asar sembahyang selepas waktu pejabat. cinabeng ni betul2 nak cari pasal dan nak menghina Islam. lahanat kau cinabeng

Anonymous said...

pagi tadi pergi ke kedai 2 ringgit milik cina, sebab kawasan saya tidak ada kedai 2 ringgit milik melayu.

saya bertanya
"apek, ada jual rantai besi tak?"

terus berubah muka apek tu. jangan harap saya hendak panggil "uncle atau bos" sebab saya adalah bos. pelanggan adalah bos bg penjual.

bila dikira timbang, beratnya dalam 4.8kg. apek itu hendak nak kira 5kg. saya kata " mana sampai 5kg, 4.8kg tu " .. kerja menipu sahaja bangsa mata sepet ni.

mana boleh bagi peluang untuk terus ditipu. aptb

Anonymous said...

tak habis2 menyerang Islam dan umatnya..mmg dasar x mengenang budi dan lupa asal usul..itu ler bahananya bila dah kaya di bumi org..

kpd umat Islam hentikanlah support kedai2 dan perkhidmatan cinabeng2 ni kalau mahu agama Islam dihormati dan disegani..selagi anda berpusu2 ke kedai mereka selagi itu mereka galak menghentam agama Islam tercinta..sedangkan mereka lupa sape yg kayakan mereka?..mereka menghina agama Islam tapi kita masih tersengih ke kedai mereka dan kayakan mereka?..

teruskan jihad ekonomi..ABC..BCL..

Anonymous said...

Tak sepatutnya dia hina Islam, sebab yang curi masa lebih tu individu tu sahaja, orang lain tak buat cam tu. Sebenarnya cina tu sengaja nak hina Islam.
Kalau puak PAS nak tahu inilah dia sebenarnya kafir harbi yang wajib dibunuh.. bukan menuduh sesama Islam seperti yang PAS amalkan.

Joe Senawang said...

Saya suka main bola . Hari hari saya main bola .

Anonymous said...

Si haramjadah bernama Peter dan Desmond tu tak baca blog ini.

Those two bastards are hopeless sons of the bitches who care only about making money.They only think of profits.They are the real economic animals per se.To them praying is a wastage coz they don't have gods to worship.They worship money and wealth.Who are they??

Anonymous said...

Apa lah nak jadi dengan orang Melayu /Islam kat Malaysia ni. Kita ni majoriti di negara sendiri , tapi kaum minoriti boleh kutuk kita dan agama kita tanpa rasa segan silu. Sabar je lah, tunggu peristiwa 1969 berulang kot?

Anonymous said...

God gives living thing water, air & oxygen for 24hrs Non stop. What's wrong we Muslim pray for him for few minutes. As Muslim we cannot bring everything inside the grave. But some Non muslim bring money, luxurious car, bungalow & everything to face God. Easy to bribe God. Go to HELLLLLL!!!!!!!!

Anonymous said...

Kayu api nerake...Hell for both these Syaitan