Friday, March 14, 2014

MH 370 : BOMOH KLIA MALUKAN MALAYSIA.. INGAT LAGI KES 10 SEPTEMBER 1998 ?

bomoh KLIA tu budak anwar ?
anwar arahkan bomoh tu masuk KLIA..?
tujuannya nak malukan nama MALAYSIA di mata dunia..?

satu senario dan gaya politik yang sama pernah anwar buat waktu 10 september 1998...

apa berlaku pada tarikh 10 september 1998 ?

petang, selepas asar anwar berkumpul di masjid negara.
kemudiannya berarak ke dataran medeka.

dalam ucapannya anwar arahkan semua penyokong serbu rumah dr mahathir di KL.

pada waktu yang sama jugak anwar arah penyokongnya ramai-ramai turun di stadium bukit jalil.

pada hari itu ada upacara sukan komanwel. ramai wartawan luar hadir.

dengan demo depan wartawan inilah peluang anwar dapat publisiti murahan..

bab nak malukan negara, calon terbaiknya adalah anwar..

bomoh dan sukan komanwel...politik stereotaip sama mainan anwar..

bomoh tu bawak upacara syirik, sesuai sangatlah dengan akidah mensyirikkan ALLAH yang dibawak anwar .

27 comments:

Anonymous said...

Come on, tak kan Anwar innocent sangat tak pernah berbomoh?

Anonymous said...

Zaman ni aku pakai cawat lg. Mana nak tauu. Skrg baru pandai baca alif ba ta... dah kata kjaan zalim...

Anonymous said...

Aku jangka pada masa akan datang Malaysian Airlines akan bankrap. Melibatkan ekonomi Negara tanah air Malaysia bertimbun dengan hutang Negara.

1. Terlalu banyak hutang, wang keluar dan tiada wang masuk. Kena bayar banyak pampasan kepada setiap keluarga mangsa yang mendesak wang pampasan berganda-ganda.

2. Kena bayar bill kepada kapal Negara asing, kapalterbang dan penyelamat dari Negara asing. Tiada keuntungan yang pasti dapat digambarkan.

3. Hanya bayaran service dari Negara luar yang makin banyak membantu mencari pesawat MH370. Semakin lama hari menjangkau, semakin bertimbun bill yang nak dibayar oleh kerajaan.

Itulah yang diidamkan oleh pakatan haram, mungkin perbuatan derhaka mereka.

Anonymous said...

Aku geram sangat tengok muka anak haram ni..tadak ka sapa-sapa boleh beri dia satu butir peluru.

Anonymous said...

Pengurusan Krisis Gaya Anwar Berahi(m)

Semalam bukan main lagi, berasap sidang Parlimen apabila Anwar mengatakan betapa lemahnya kerajaan Malaysia mengurus situasi krisis dan ketidaktentuan. Pada Anwar, Malaysia sudah failed big time dalam mengurus krisis. Segala kenyataan New York Times, Xinhua dan segalanya dibawa ke sidang parlimen.

Cuba kita tengok macamana Anwar sendiri nak urus krisis. Kita cuba rujuk macamana Anwar urus krisis ekonomi 1997-1998. Dia bukan urus krisis. Anwar outsource sepenuhnya masalah kepada IMF. Anwar hanya pakai kaedah IMF. Ini lagi busuk punya kaki. Kata orang tak pandai, sedangkan dia sendiri pakai kaedah orang luar.

Apa jadi pada 1997-1998:-

- Bank Negara valiantly upheld the value of the ringgit for about a week before it finally was forced to float the ringgit on July 14. By that time, the bank had already lost close to U.S.$1.5 billion in the effort to prop up the ringgit. At its lowest point, the ringgit depreciated against the dollar by almost 50 per cent, hitting a high of RM 4.88 to the U.S. dollar on January 7, 1998. After a brief period of stability during February and March, the exchange rate continued to deteriorate with wide fluctua- tions in the following months.
- the collapse of the stock market. Between July and December 1997, the composite index of the Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE CI) fell by 44.9 per cent.
- The property bubble also subsequently burst
- massive capital outflows as confidence in the Malaysian economy became increasingly shaky.
- the banking system began to experience increasing non- performing loans (NPLs) which, according to Bank Negara data, rose from about a modest 2.18 per cent in June 1997 to 4.08 per cent in December 1997, and then to a high of 11.45 per cent in July 1998
- The contraction in GDP resulted in the retardation of employment growth, and the rise of unemployment and retrenchment levels

Menteri Kewangan waktu itu masih lagi nak main game politik, kononnya tidak ada sesuatu yang serius. Ini disimpulkan oleh pihak tertentu sebagai:-

‘It has been argued that in the initial stages of the crisis, the Malaysian government was in a state of shock and denial. Some policymakers denied that there was even a crisis, while some went so far as to acknowledge the existence of a problem, but even then downplayed the seriousness of it’.

Apa strategi Anwar? Downplay. Situasi tak serius. Masih dalam keadaan yang baik. Masih lagi nak bangga dengan gelaran beli Menteri Kewangan Terbaik Dunia. Siapa Anwar kalau tidak kerana Majis Tindakan Ekonomi Negara (MTEN), sudah lama kita lingkup dan gulung tikar.

Hari ini Anwar nak ajar kita jaga krisis. Boleh jalan.
Mungkin waktu negara hampir jadi kedana, Anwar masih sibuk menutuh bontot orang di Tivoli Villa.

Anonymous said...

TOK MOH CER TEROPONGKAN KAT MANA KAK WAN SIMPAN JAM OMEGA. KALAU JUMPA BARULAH HEBAT.
KIH...KIH...KIH......

Anonymous said...

aiyooooooo macha anak buah ghupernyerr tsk tsk tsk

Anonymous said...

umat Islam WAJIB menghapuskan semua bomoh MELAYU.

Anonymous said...

demi mempertahankan ISLAM, semua adat dan 'ilmu' warisan orang tua MELAYU wajib dihapuskan!!!

Anonymous said...

hapuskan budaya menghormati 'orang tua' Melayu. tak kisah la tok guru silat ke, ilmu batin ke, bomoh ke...itu semua bertentangan dengan ISLAM.

Anonymous said...

Jika benar spt dikatakan ,apakah jenis manusia yg sanggup mempermainkan sesuatu diatas kesedihan dan kepiluan org lain....jika diteliti ada kebenarannya sbb upacara tu sama dgn filem DoReMi

Jack said...

Only Anwar is capable of such bullshit. Most probably by almost 90% its his doing. Just like how he shamed Malaysia n at d same infront of all d Commonwealth delegates. This man is pure evil.

Anonymous said...

BN = Bomoh Nasional

bukti: http://www.youtube.com/watch?v=Vcw6CpnqiCo

Anonymous said...

LEBIH BAIK KITA PANGGIL TUKANG DOA DUNIA DARI KELANTAN YAKNI NIK AZIZ DAN ADIKNYA....BIAR DIA DOA KAPAL TERBANG TU TIMBUL, KAN DIA ORANG DAH BERABAD BERDDOA NAK HANCURKAN UMNO...LEBIH BAIK DOA MUSTAJAB BELIAU DIGUNAKAN UNTUK CARI KAPAL TERBANG JATUH ITU LEBIH BERFAEDAH...LAGI PUN MEREKA TAHU SYURGA DAN NERAKA DAN DAPAT SELAMI LUBUK HATI ORANG..TIDAK MUSTAHIL KASYAF MEREKA TU MEREKA GUNAKAN UNTUK INTAI DI MANA PESAWAT MAS TU BERADA KAN LEBIH BAGUS........

Anonymous said...

Aku ada teori yang amat kurang menyenangkan, kerana banyak betul kebetulan yang berlaku seperti peristiwa di Lahad Datu yang hanpir dengan pilihan raya.Adakah ia ada kaitan dengan DSAI? Kebetulan DSAI didapati bersalah dan dijatuhi hukuman. Kebetulan DSAI pada mula-mulanya hendak bertanding di Kajang namun hilang kelayakan lalu isterinya pula bertanding. Dan kesempatan ini diambil oleh beliau untuk menghentam kerajaan bukannya untuk bersama-sama kerajaan dan rakyat bersatu untuk mencari MH370. Adakah DSAI ada berkomplot/peras ugut dengan Captain dan Pilot memandangkan segala tindakan patah balik, mematikan transponder hanya dapat dilakukan oleh juruterbang (Pintu ke kokpit adalah Bullet Proof dan mempunyai kod akses) dan tindakan ini adalah untuk melengahkan masa. Sekarang adalah Race against time. Jika pesawat tersebut dapat dijumpai dalam keadaan selamat, segala kebenaran akan terungkai dengan cepat namun malapetaka, Black Box tersebut mengambil masa untuk dianalisa dengan itu memberi tempoh kepada DSAI untuk melakukan perkara lain seterusnya. Ingat lagi BOM semasa perbicaraan pertama kes liwat DSAI? Hubungan DSAI dengan Nur Misuari? Adakah kesemua ini secara kebetulan. Diharap pihak berkuasa perisikan negara dan juga perisikan China membuat risikan dan penyiasatan. Desperate man will take desperate measure lebih-lebih lagi he got nothing too loose. Harapnya teori aku ini teori sampah

Mak Bedah said...

Orang Melayu semua mesti membrontak jika mahkamah rayuan lepaskan babi kroni homo dari sodomi.

Pemimpin pembangkang yang paling kejam dengan niat jahat, pembelut mahu menggulingkan Negara.

Anonymous said...

Anwar=N.ajis!!

Pembelot Agama dan Bangsa.

Barua Cina Babi Kominis dan Keling Pariah DAP

Anonymous said...

Kalau hebat sangat Bomoh ni kenapa tak bantu ramai umat Islam yang tertindas di Palastin? Pergilah tampar macam buaya Yahudi tu!!
Apa barang sembang lebih...habuk pun tak ada.

Anonymous said...

Peliwat dan bomoh tak boleh dipisahkan. BABI dan DOLL juga tak boleh dipisahkan

Anonymous said...

Semacam ada konspirasi...

Selepas Anwar dijatuhkan hukuman penjara, pesawat MAS hilang.

Juruterbang adalah penyokong kuat PKR dan mungkin penyokong kuat Anwar...

Amerika pulak semacam ada info yang mengatakan pesawat telah terbang ke arah lautan Hindi...

Macam ada bau bau seperti insiden di Lahad Datu dimana pemimpin pembangkang ada bertemu dengan si Kiram...

Kita tunggu dan lihat...
Perancangan mereka , tapi mereka lupa, perancangan Allah akan mengatasi segalanya...



Anonymous said...

Macam ada konspirasi:

Selapas Anwar dijatuhkan hukuman penjara 5 than, esoknya, pesawat MAS hilang....

Pilot yg bawak pesawat tu penyokong kuat PKR dan mungkin penyokong kuat Anwar juagk...

Dulu masa insiden Lahat Datu pun ada unsur dimana pemimpin pembangkang berjumpa dengan si Kiram sebelum menceroboh Sabah...

Kita tunggu dan lihat
Mereka lupa perancangan Allah akan mengatasi segalanya...

Tak lama lagi kiat akan tahu, siapa disebalik tragedy ini...

Allahu Akbar!!!!

Teruskan berdoa...

Anonymous said...

Janganlah buat2 lupa yg Anuwar kan memang suka main bomoh...termasuk bomoh siam lagi.....tak payah nak conglah penyokong tegar Anuwar......

Anonymous said...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2581817/Doomed-airliner-pilot-political-fanatic-Hours-taking-control-flight-MH370-attended-trial-jailed-opposition-leader-sodomite.html

Anonymous said...

kenapalah dihina raja bomoh tu. dia cuma nak mambantu cari mh370 je. itu cara dia. apa yg salahnya guna buah kelapa, bubu dll. syirik kat mana? mengapa puak kapir memperlekehkan raja bomoh sedangkan kapir2 kat malaysia ni dan serata dunia lagi mengarut. cth org hindu mengusung tuhan depan berarak dijalan raya, org budha bakar kereta, rumah htr pd org yg mati. kenapa tak jadi isu pun.

Anonymous said...

yg jadi isu sebab dia mengaku islam tapi buat perkara syirik...
klw dia tu kapir lantak dia la..moron..

dna said...

Bomoh atau dukun Islam tidak begini caranya. Cakap dia pula penuh gaya egoistic, bongkak d takbur macam samseng....nak tamparlah....siapa dia ni???

Dia ke klia atas agenda kotor....jika dia berpegang cara Islam yg sebenar2nya maka bukan begitu...lebih baik dia buat solat hajat akbar d ajak semua org yg willingness sama2 melakukannya.

Betul2 malu d kerja yg membodohkan.

Anonymous said...

mnghubungkaitkan kehilangan MH370 dgn anwar adalah sesuatu yg tdk masuk akal...
jgn terlalu berfantasi...gunakan akal logik skit