Friday, May 23, 2014

KURANGKAN MAJORITI FOKUS. MENANG PERLU USAHA KERAS !


mampukah mah siew keong melakukan upset ?
bak kata bloger gelagatanwar..

Antara yang dibangkitkan oleh pengundi DAP:-

- Dyana tidak akan mampu menjaga kepentingan Orang Cina
- Dyana akan tunduk kepada Pas
- Dyana tidak ada pengalaman
- Dyana belum matang
- Dyana tidak ada kena mengena dengan Teluk Intan
- Kenyataan Ibu Dyana bahawa Dyana akan menambah KERUSI MELAYU di
Parlimen amat memeranjatkan


BACA KUPASAN MENGENAI PELUANG MAH...

KLIK SINI

8 comments:

Ben Yaacob said...

Salah satu cara yg boleh guna utk mengalahkan taktik DAP ni ialah menyebarkan benih2 pemahaman yg Dayana ini mgkin merupakan double agen yg dihantar UMNO ke dalam DAP...

Terus terang bro, aku dah buat di dalam Yahoo.. dan yahoo kelam KABUT buang komen2 aku yg bertali arus..

itu menandakan bahawa diorang takut dgn permainan persepsi double agen tersebut...

Tolong cadangkn kpd sapa2 yg bro kenal ttg cadangan ni...

tambah2 bila diungkit peristiwa Kerajaan Cina di Perak jatuh sebab tindakan double agen..

& minta tlg sedarkan pengunjung blog bro ttg penghinaan ke atas hukum Allah yg sedang dibuat secara berleluasa...




http://www.bangkit.info/2014/05/konsistensi-kredibiliti-persepsi-pra.html

Anonymous said...

DAP akan kalah di TA, sofea balik ke kelambu kit siang, untuk bancuh the kopi, dan sekali sekala jadi tukang picit atau tukang urut, kit siang pandai, dia tak mau china doll sebab china doll kaki kikis, ramai tokeh cina kena kikis, malay doll lagi bagus sebab loyalty tinngi, sebab melayu mesti baik, ada ugama, ada adap..tapi buat untuk shiok...RAYER buat hal kutuk melayu bagi mileage pada BN...mak cik pak cik patut sedar apa keeling tu cakap memburkkan melayu..siapa dia yang datang Malaya kuli batak nak kutuk melayu..tolak DAP sebab RAYER adalah anak DAP yang racist.

Anonymous said...

Macam mana nak menang?

Undi India dah terbang dok kehebatan sorak samseng Ketua Pemuda.

Undi Melayu hilang dok kerana Dyana bangsa Melayu Islam. Kan slogan UMNO mempertahankan Agama dan Bangsa? Tak kan disuruh untuk beri undi kepada pendatang Cinabeng Keristian yang makan babi?

Undi Cina pon hilang sebab Ah Jib Kor tak turun sebut "I help you, you help me". Mat Sembab kedekut tak nak bagi duit.

Rasanya yang akan mengundi BN tinggal jer orang-orang tua yang cuma baca surat khabar Utusan Meloya, The Star, Sin Chew, Nanyang dan tengok TV3 setiap malam.

Panda tu boleh bawa masuk jadi pengundi Hantu tak?

Anonymous said...

Dyana is not a lawyer as claimed

check bar council website
go to find a lawyer

usin said...

Dalam seronok si yammy mak dyana tolong anak kempen, sekali dia terlepas cakap daa... Nak bg lebih kerusi melayu kt parlimen. Itu serupa bom kasi letup cina. Cina mana yg nk kurangkan kerusi kaum dia di parlimen? Silap @ saja nk kalahkan dap tu. Maklum la, yammy kan ahli umno....hahaha. Masak la ko kit siang. Cina t.intan tetap sokong cina...

Anonymous said...

Dyana akan menang, sbb 90% cina sokong DAP. Tambahan pula diorg tahu suara Dyana adalah suara Kit Siang. Melayu pulak bukan semua sokong BN, org PR tidak sekali kali akan pangkah BN. Jadi jgn harap sgt BN menang, walaupun dgn bekerja keras, tak ada yg mustahil.

Anonymous said...

Walaupun calon Melayu, tp BN konsisten dlm menghormati semangat perkongsian kuasa. Rasis ke tu...?

Anonymous said...

Ben Yaacob 3.20pm....

Ko ni terlebih makan daun ketum ke atau ko ni agen RBA DAPpigs???? Ke ko ni agen yahudi - nama pun ben yaacob..... Apa ke jadah sigundik LK Sial tu ko kata agen BN. Mabuk ke ko ni?????

Tu lah ko ni...terlalu taksub dengan teori konspirasi Bang Non Al Juburi Wal Liwati Ad DAjal tu....Aku cadang kan ko pi jadi coffee boy dia buat sebulan 2 ni. Lepas di servis no baik punya, luar dan dalam, ko baca balik apo yang ko tulis tu. Kalao rasa konfius lagi, pi balik jadi coffee boy dia tapi ko kena dudok satu bilik dengan dia kat Resort BAmboo River lah time tu....