Wednesday, May 14, 2014

SOKONGAN GAP KEPADA AHMAD RAZIF PASTIKAN CHECKMATE SEMUA..BIAR MAKIN KUAT MELAYU TRENGGANU !


tahniah tugas ahmad razif . pertama bertemulah dengan semua rakan umno.

umar dan saad bin abi waqas pernah bertelagah.

namun atas platform islam, mereka tetap pada satu perjuangan. umno dan islam tak boleh dipisahkan. maknanya kekemasan nasihat nabi saw perlu dijadikan lampiran asas perjuangan.

iktibar kisah sahabat ini perlu dijadikan asas permulaan ahmad razif.

melayu ni walau macamana pun ada marah, lembut di hati tetap ada.

mohon ahmad razif meneruskan perjuangan mantap derih jusoh dan mat said.

trengganu dalam bab pendidikan anak bangsa cukup berjaya di bawah ke2 mantan mb tu..

hak kita kukuhkan, kalau pandai psikologi politiknya silap aribulan cerita lepas mampu memperkuatkan lagi umno trengganu.

kata mat saleh, blessing in disguise..

pastikan wang royalti tu sampai ke depan rumah rakyat, macam derih dan mat said buat.

pas..anda pandai-pandailah uruskan. politik ini adalah seni.
adakala musuh yang keras pun boleh jadi kawan.

ahmad razif , optimakan peluang minimakan risiko. jangan sampai jatuh trengganu ke tangan pas. serius aku cakap. dap suruh bubar dun. itu ide low class. dalam keadaan ini solusi ala api dalam sekam ini wajib dielakkan. kalau bubar dun, jatuh pada pas maka pas akan dapat royalti. bermimpi dapat rampas balik adalah mimpi di siang hari.

jangan terpengaruh dengan hasutan bubar dun. kerajaan umno ni kukuh, cuma perlu diperkukuhkan lagi..jangan terpengaruh dengan kaki hasut yang minta ahmad razif bubar dun.. kerajaan trengganu ni kuat, kuatkan lagi itu aje.. 


SOKONGAN GAP KEPADA MB BARU.
YANG LAMA. JASA ANDA DIKENANG.
INNAMAL MUKMINUNALIKHWATUN..
UMNO TRENGGANU, SESUNGGUHNYA UMAT ISLAM ITU BERSAUDARA.

AKU YAKIN, AHMAD RAZIF YAKIN DENGAN AYAT INI.

INSYAALLAH FOTO 'BIDUK BERLALU KIAMBANG BERTAUT KEMBALI AKAN' BERLAKU TAK LAMA LAGI..

SAH MAT SAID DAH MASUK BALIK UMNO.. KAH KAH KAH YANG TERJELIR NAK BUBAR DUN TU MEH GULING ATAS JALANGGG !

21 comments:

Anonymous said...

Gap, sejak 2008 saya baca blog ini. Bab penyatuan islam dan melayu anda layak diberikan penghormatan.

Terus sokong dan tegur mana yang patut.

Anonymous said...

Tahniah admin. Dengar kabo ahmad razif ni memang anak didik mat said. Insyaallah kembalilah tu.

Pas meloponglah, xdok bubar dun.

Anonymous said...

jgn ambik yg merosakkan parti..gila kuasa..dh lah x der kuasa..sibuk nak
berkuasa...sedar2 lah...rakyat dah
tahu dan masak dgn juragan ini..
dengan dua tiga org koroni yg tamak
dn gila pada kuasa..

Anonymous said...

kesian hj hadi bergegas pulang dari Penang rupa-rupanya kemaruk jua tuan hj ni nak jadi MB yalah sapa yg tak mahu pangkat kebesaran ,harta berkoyan isteri ramai kan kan kan tuan hj kan.

Anonymous said...

Semua atas Najib. Kalu dia sendiri yang bercakap orang akan hormat. Hantar Ku Nan orang tak marah jadi marah. Ku Nan tak hormat orang, rasa diri sempurna.

Anonymous said...

Yang bangsatnya yang dok kat PWTC tu..kalau najib masih nak dengar adu domba dia orang entahlah..

malayoo mudah lupa said...

Seeolk2 nya pergi jumpa mat said sebagai tanda hormat atau courtesy visit, cara begini insyallah akn mereda kan kemarahan beliaucterhadap umno , lagun riak muka mat said yg saya nampak dia ni seorang yg baek hati dn mungkin senang di ajak berdamai...apa yg penting skarang ni adalah kekukuhan UMNO trengganu...tunjuk kan yg umno maseh teguh dn jgn bagi ruang pihak pembamgkang utk menghentam umno

Ms Pearl said...

Assalamualaikum GAP

Wah cakap omputeh GAP hari ni :D hehehehe

PenganutPAS said...

Mana dengar razif org mat said. Karut belaka. Rapat dgn deris jusoh adalah.

First move razif adalah cold storage wan nizam dan lantik kamarul al-amin. Aku bagi markah 90 move ni. Aku akan tambah lagi markah kalau razif jadikan kamaru ala ala ketua staf president us untuk kontrol dan brain wash semua TCS yg tak perform, korup, anak beranak dan segala penyakit membusuk di wisma darul iman.

Masalah seterusnya, siapa yg layak jadi setiausaha politik MB. Bagi aku tiada calun setakat ni. CARA YG PALING SELAMAT IALAH JANGAN LANTIK SETPOL. Biarkan jawatan tu kosong. Pejabat MB boleh jalankan tugas ni.

Seterusnya razif harus jauhkan diri dari Dato Jai. SETPOL PM ni bakal menjahanamkan kedudukan razif sebagai MB selain dari abang dan adik beliau.

Anonymous said...

ALLAHUAKBAR GAP ...BETULLAH !

PUTRAJAYA 14 Mei - Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman yakin bekas Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said dan Ahli Dewan Undangan Negeri Ajil, Ghazali Taib kembali menyokong kepimpinan negeri

Ahmad Razif berkata, beliau‎ dimaklumkan terdapat komunikasi antara dua pemimpin itu bersama Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung perkara tersebut.

Dalam sidang akhbar di sini hari ini, beliau berkata, difahamkan hasil daripada komunikasi adalah positif.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuala Berang, Datuk Tengku Putera Tengku Awang berkata, beliau dimaklumkan Perdana Menteri yang Ahmad dan Ghazali Taib akan kembali menyertai UMNO.

Setiausaha UMNO Terengganu itu memberitahu, melalui komunikasi yang berlaku antara Najib bersama Ahmad pagi tadi, ADUN Kijal itu menyatakan rasa kesalnya terhadap tindakan tersebut. - UTUSAN ONLINE



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20140514/po_23/Ahmad-Said-kembali-sokong-BN#ixzz31fxSECeG
© Utusan Melayu (M) Bhd

Anonymous said...

wooi..letih lah weh..main main cam gini..esok lusa merajuk lagi...tak dapat senator or menteri penuh merajuk lagi...letih ooi nak tanggung 3 rumah..

Anonymous said...

Alhamdulillah... semoga trengganu terus maju... semoga mat said terus meyumbang kpd umno dan negeri trengganu.

Anonymous said...

Sebagai wakil rakyat, anda semua kena kembali kepada fitrah kerja anda, kerja asas anda semua ialah berkhidmat kepada rakyat yang telah mengundi anda semua. Inilah masanya anda semua membalas rakyat yang mengundi, bukan mengkhianati mereka, kami rakyat kebanyakkan pun ada juga perasaan dan harapan kepada pemimpin kami. Kalau membuat keputusan sama da untuk jadi ahli parti apa pun, kena tanya rakyat yang mengundi anda semua dulu, jangan beremosi dengan hal-hal peribadi dan keluarga sendiri dicampurkan dengan hal2 kerja sebagai wakil rakyat.

Anonymous said...

PAS/PKR/DAP boleh gulin2 atas Perempuan JALANGGGGGG!!!!

Mat Said potong stim PAS/PKR/DAP


BAik ARh!!!!!

Wahkahkahkahkahkah

Anonymous said...

Harapnya YB DS Ahmad Razif seorg pemimipin ISLAM/Melayu TULEN yg. bejuang demi ISLAM/umatnya!

'Perpaduan' bukan bermakna kita mesti TUNDUK mcm. LEMBU bodoh mana-mana si pemimpin Islam/Melayu BONGKAK, yg. tak pernah hidup susah, di suap sudu 'emas' dr. lahir - yg. takkan dengaq cakap rakyat miskin dan tertindas terutamanya umat Islam/Melayu! Tahu nak cakap psl. jadi negara maju dan pelaburan berlambak dr. si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, termasuk nak masuk TPPA (yg. sebenaqnya ejen tempatan utama si Barat-ZIONIS ini ialah dr. si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM), sedgkan maruah dan hak agama, bangsa dan negara, serta TANAH PUSAKA nenek moyang Islam/Melayu kita terus TERGADAI!

Maklumlah si puak Islam/Melayu LIBERAL, samada dlm. PAS/UMNO/PKR kan makin ramai dan asyik nak JILAT kasut si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL RASIS mcm. hamba abdi!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Alhamdulillah, aku pun nak minta maaf sebab ngutuk ds najib.

Anonymous said...

Kenapa DS Mat Said dimintak meletakkan jawatan aaa? Musykil.. Apa kes?

Anonymous said...

Pr terengganu cukup takut dgn mb baru nie.
Pencetus perubahan kpd BN.
14 Kerusi pas bakal hilang pd PRU14 nnt.

Anonymous said...

Aku pun...hi hi hi

Mak Bedah said...

1. Channel News Asia pada 13hbMei 2014 pukul 6.30 petang mengeluarkan gambar palsu antara MB M Said dan Idris Jala, membezakan antara kedua bakal pemimpin Terengganu dalam siaran repot Glenda Chong. CNA tidak meminta ma’af pun dengan kesah berita dari Malaysia menyiarkan gambar yang salah, yang sebenarnya mesti tunjukkan gambar Idris Jusoh.

2. Glenda Chong dan producer CNA memang sial gampang menyiarkan sembarang gambar tanpa menyemak individu yang benar bakal menjadi MB Terengganu.

3. CNA boleh disaman kerana menyiarkan berita yang tidak tepat melalui gambar yang salah.

4. Semalam sebelum 7.00 petang pemberita gampang CNA dari Singapura Glenda Chong menginterview wartawan India dari CNA lagi bahwa adakah penukaran prisip Mat Said menetap kepada Umno serta 3 adun lain dibayar dengan ‘money politics’.

5. Jawapan wartawan India dari CNA yang bercabang di KL keputusan ketiga adun dan Mat Said adalah sukarela sahaja.

Glenda Chong pemberita yang paling sial.

Macam itu ke dia suka DAP dan PKR?

Aku Melayu Rasis said...

Jangan puji-puji sangat...
kita tengok dulu sejauh mana...
Dah banyak musim MB Tganu bukan berasal dari Kuala Tganu sdiri. Kemaman dan Besut dah lepas.
Pakat tengok, aku takut MB baru ni kuat lajak dari laju saja. Masa baru naik ni, mesra rakyatlah..Dah lama jap nanti, aku nak jumpa pun payah nak pandang. Bersalam bagai acuh tak acuh, mesra hanya time nak mengundi saja. Kaki ampu pun aku tengok kemain ramai kat blakang tu, mohon Dato Razif awas sikit..Aku kenal sorang dua kat blakang tu. Jangan sampai Mat Said dan Derih jusuh senyum sinis udah ler....