Tuesday, October 21, 2014

NIK AJIS BAGITAU KEMPEN ANJING TU TAKDE OTAK, KEPALA PENUH ULAT..HAHAHAHA

KOTA BHARU: Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat menyifatkan mereka yang terbabit dalam Program Sentuh Anjing atau 'I Want To Touch A Dog' adalah seperti manusia yang tidak berotak.

"Orang seperti ini hanya mempunyai kepala saja tapi di dalamnya tidak mempunyai otak. Tidak boleh digunakan untuk berfikir.

"Malah dalam kepala mereka itu juga penuh dengan ulat. Perkara ini tidak munasabah langsung terutama membabitkan orang Islam," katanya berucap pada majlis sempena Pentadbiran Kelantan 24 Tahun di sini, sebentar tadi.

Beliau mengulas mengenai Program Sentuh Anjing yang diadakan di Selangor, kelmarin, yang membabitkan penyertaan orang Islam yang menyentuh dan memeluk anjing.

Bekas Menteri Besar Kelantan itu berkata, umat Islam yang terbabit itu sebenarnya hendak mencari sesuatu yang memberi balasan teruk di akhirat nanti.

"Perkara seperti ini amat mustahak untuk ditangkis oleh umat Islam di negara ini sebelum ia menjadi satu budaya yang boleh memusnahkan kesucian Islam nanti.

"Saya berharap perkara ini dapat ditangkis secara rasional supaya ia tidak menggugat keharmonian di negara ini," katanya.

Nik Aziz berharap pemimpin keluarga, masyarakat serta negara beragama Islam memberi keutamaan dalam menjaga kesucian agama Islam.

25 comments:

Anonymous said...

pendangan/ulasan yg amat tepat.
teramat setuju.

Anonymous said...

Aku sokong apa yg Nik Ajis cakap tu 100%. Pada semua kauam Adam, jauhkan diri anda dari berdampingan dengan betina2 yang dalam gambaq tu yang pegang anjing dan bergambaq dgn anjing. Kepala depa semua penoh ulat taik.

Betina2 ni semua tak layak di buat bini, isteri dan teman. pada mana2 kaum adam yang jadi boy pren betina2 ni, aku nasihatkan agar ko orang semua dump the bitch dan cari lah wanita2 yang lebih elok perwatakan nya. Jangan rapat dengan betina2 ni semua takut nanti dijangkiti ulat otak yang Pok Nik cakap kan tu.

salim hasan said...

Mungkin tok guru tak tau yg jadi dalang acara biadap ni tak lain tak buke DAP. Gang tok guru juga buke oghe lain tok guru!! Tujuan DAP ialah untuk meliberalkan sehabis mungkin kepala otak melayu melayu bangang yg dok join acara tu .Seterus bila akidah melayu melayu jenis dah bengkok senang la mereka dimurtadkan.

Anonymous said...

Selamat datang ke selangor

Anonymous said...

Pandainya Nik Aziz berkata kata. Betul ke dia cakap cam tu? Dia kata kat siapa ek? Kalau betul lah dia berpendirian macam tu, Alhamdulillah.
Bukan ke Parti yang pernah diterajui beliau selama ini banyak bertolerensi dengan puak2 yang mencabar kesucian ugama kita? Ada sesiapa boleh bantu?!

Anonymous said...

Pandainya Nik Aziz berkata kata. Betul ke dia cakap cam tu? Dia kata kat siapa ek? Kalau betul lah dia berpendirian macam tu, Alhamdulillah.
Bukan ke Parti yang pernah diterajui beliau selama ini banyak bertolerensi dengan puak2 yang mencabar kesucian ugama kita? Ada sesiapa boleh bantu?!

Anonymous said...

Semua yang menyertai program pegang anjing itu tidak berakhlak walaupun bertudung. Tudung hanya kepura-puraan. Ceapatlah bertaubat.

Anonymous said...

Nik aziz mcm komen utk diri sendiri je...

Anonymous said...

PAS mulalah melawak! Siang hari kutuk (Nurul Izah) malam PAS "PELUK" puas2. Islam apa yg dianuti oleh anak bekas pemimpin ABIM ni? Ini bukan libral, ini dah hampir2 sempadan MUR.....d. Nik Abduh/Ketua Pemuda PAS senyap je! Cuba UMNO/BN buat, kompeni kutuk punya.

KO, KO, KO PR/PAS/DAP (Pinjam do adik Nik Ajis).

Anonymous said...

PAS mulalah melawak! Siang hari kutuk (Nurul Izah) malam PAS "PELUK" puas2. Islam apa yg dianuti oleh anak bekas pemimpin ABIM ni? Ini bukan libral, ini dah hampir2 sempadan MUR.....d. Nik Abduh/Ketua Pemuda PAS senyap je! Cuba UMNO/BN buat, kompeni kutuk punya.

KO, KO, KO PR/PAS/DAP (Pinjam do adik Nik Ajis).

Anonymous said...

Korang ingat Nurul Izah nak dengar ke teguran/saranan DEWAN ULAR DLM SEMAK PAS? PRINTAH ALLAH DIA LANGGAR/TAK PEDULI INIKAN PULAK ULAR DALAM SEMAK.

Anonymous said...

Korang ingat Nurul Izah nak dengar ke teguran/saranan DEWAN ULAR DLM SEMAK PAS? PRINTAH ALLAH DIA LANGGAR/TAK PEDULI INIKAN PULAK ULAR DALAM SEMAK.

Anonymous said...

Sudah terlambat wahai si kafir n.ajis woi.Kau salah seorang perosak agama suci ini.

Anonymous said...

Tak sangka najis ni berotak jugak.atau sebb pas pun dh dikeldaikan oleh pkr dan dap...pas parti tkda telo takda apa pun.ckp pun syok sendiri..apa pun dok lawak tgk menteri suka yg kuat ckp komen pasal dadah atlet..dia ingat urine teat intwrnational tu sama cam main bola sepak kt rembau kr..logik la sikit..dh ambik dadah mentwei back up pulak..alahai bebal nya ..

Anonymous said...

TAk sentuh bukan menandakan Muslim tu zalim pada binatang. Malah muslim lebih penyayang kepada binatang dari penganut ugama lain di dunia oleh kerana ajaran untuk bersimpati kepada binatang datang direct dari Allah dan Rasul and its clearly mentioned .Tengok lah statistik sejarah dulu sampai sekarang,culture dulu sampai sekarang bangsa mana kah yang paling zalim pada binatang. Non muslimlah yang patut belajar dari muslim perspektiv islam towards animals. Muslim sanggup mati defend animals mana ada umat lain macam tu !!! Even in our teaching binatang akan datang dan persoalkan kita di akhiarat nanti. Saya pernah tunjukkan tidak suka saya pada my chinese neighbour kerana dia biar anjing dia di bawah hujan dan panas sampai kurus kering. So jangan buat macam muslim ni naive sangat. Kempen itu portray seolah olah Islam tak ajar sayangkan binatang takut and tak compassionate pada anjing. Where they got this idea from? Tak sentuh bukan makna tak sayang. Even waktu perang pun di haram Muslim membunuh binatang merosakkan even a single pokok mana ada ajaran di dunia sehalus itu. Only in Islam you get that direct guidance. Ini adalah the greatness of ISlam. Allah perlihatkan sesuatu kepada kita bahawa you don't have to touch a person to show you love. Allah bears witness to your heart. You don't need to touch your girl friend to say you love her !! Non Muslim need to learn real love from Islam i.e "How to love selflessly" Kalau anjing kurap atau banyak kurap semua orang tu nak sentuh ke? Muslim tulin akan ambil air dan bagi anjing tu minum walau pun tak pernah lihat atau tinggal sebumbung dgn anjing tersebut. That the greatness of a true religion. We do what Allah wants and because of HIM we bear humanity's true love. Muslim bukan hipokrit dan malu dgn agamanya.

Anonymous said...

Kalau tak betul samak semua ibadah spt solat, puasa, mandi hadas, wudhuk akan terbatal. Baju, tudung yg terkena anjing pun mesti disamak.

Bagaimanakah kita boleh yakin bahawa anjing tu kering sebab apabila anjing menjilat bulunya air liurnya akan terkena bulu tadi. Jadi bulu bahagian manakah yg sudah terkena air liur dan basah? Kita pun tak pasti yg mana kering dan yang mana terkena air liur. Najis mughallazah jangan dibawa main-main.

Org kafir sangat gembira dgn kempen ni sebab kita sudah menyamai mereka. Mengikut cara mereka. Mereka kata sangat sporting dan sangat terbuka minda.

Memang kita sudah berada di Akhir Zaman. Masya-Allah.

Surah Al-Baqarah ayat 120 Allah SWT berfirman:-

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (Wahai Muhammad) sehingga Engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk Yang benar". dan Demi Sesungguhnya jika Engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu Yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah Engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) Yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu

Anonymous said...

Dengar khabarnya Melayu2 bertudung tu ramai drpnya adalah golongan mrk yg telah murtad yg didatangkan khas utk mengaburi mata org Islam lainnya supaya melakukan apa yg mrk lakukan. Betul ke? Kalau betullah, syabaslah pada PAS krn melalui tahaluf siyasi mrk dlm Pakatan, PAS telah berjaya mentarbiyahkan org2 Melayu ni hingga murtad.

Lagi satu, dgn komen tu Nik Aziz tak takut ke nanti PAS akan hilang undi/sokongan 'penyentuh/pemegang' anjing ni dlm PRU akan datang, bagi membawa PAS bertakhta di Putrajaya?

Anak Bukit Jelutong said...

"Birds of a feather, flock together."

Mak Bedah said...

Sekarang budak dan orang dewasa Melayu bodoh boleh memegang dan mencium anjing, lain kali, budak dan orang dewasa Melayu bodoh boleh memegang dan mencium babi, lepas itu mahu mintak ulama Islam benarkan mereka makan daging bab* termasuk NurulIzzah yang memang sudah lama menunggu peluang ini.

Anonymous said...

tak apa pok nik

kapir laknatullah yang sembah berhala, yang syirik, yang konfirm sebagai penghuni neraka pun boleh kita pelok cium..apa sangat najis mughallazah..

profit said...

Semoga ALLAH memberkati usaha Syed Azmi

Anonymous said...

Inilah Melayu kena jual dengan musuh Islam. Bersatulah umat Islam nak selamatkan agama ku, bangsa ku dan negara ku

Anonymous said...

Semoga mereka2 ini terkena penyakit anjing gila kerana amat menggila...
ameen...

CuCuBahaman said...

Nicky Boy cakap tentang diri dia sendiri kut. Yang doa laknat sesama Islam tu bukan ke kamu? Jawab!!! Itu lebih teruk dari sentuh anjing. Sentuh anjing boleh samak....doa laknat...KO...pecah perut...buta...kapirkan sesama Islam...boleh kawan ngan syaitan..Allah juga mencarut...boleh samak macam tu je ke...atau lebih mudah..buat2 lupaje..! Poooodah!!!

Anonymous said...

Kadang2 ok....kadang2 ko..kata2 pok nik..camni ambo suke