Sunday, December 28, 2014

BANTUAN BANJIR. JAKEL HANTAR BEKALAN MAKANAN KE PANTAI TIMUR.





Bantuan makanan yang amat diperlukan oleh  mangsa banjir kini semakin mencurah curah sumbangan nya dihulurkan oleh pelbagai lapisan masyarakat.
2 hari lepas syarikat JAKEL  telah menghantar bantuan makanan ke negeri pantai timur khususnya di kelantan dan trengganu.
Bantuan berupa makanan dan kelengkapan harian telah dihantar menggunakan beberapa buah lori milik JAKEL.
Good job ... aku dengar banyak lagi syarikat sedang menggerakkan usaha bantuan.
Semangat rakyat malaysia membanggakan.

16 comments:

Anonymous said...

GIANT..GIANT..GIANT...... SUPERSTORE.
TAK BAGI SUMBANGAN KAH...... ?
SETIAP BULAN AKU BELANJA AVERAGE RM 350
DI GIANT.
KALAU GIANT KEDEKUT.. AKU AKAN BERSHOPPING DI MAIDIN LAH.......
BYE BYE GIANT....

Anonymous said...

Giant dan econsave kalau kawasan Cina akan hantar.

Tinggu penang kena

Anonymous said...

Lebih banyak dari sumbangan Dogs and Pigs....shabbas Mr Jakel

Anonymous said...

Lebih banyak dari sumbangan Dogs and Pigs .....

Anonymous said...

Lebih banyak dari sumbangan Dogs and Pigs .....

Anonymous said...

Buat apa belanja di giant org kapir punya,glc pun bukan.

Anonymous said...

Ketum dan DAP sudah tak senang, tak boleh tidur diluar negara sebab rakyat bersatu membantu, Ketum dan DAP hanya mahu lihat kehancuran dan perpechan rakyat negara ini untuk kepentingan politik mereka. HUJAN RAHMAT. ALLAHUAKBAR.

Anonymous said...

Di Penang ada beberapa SUPERMARKET kepunyaanbukan bumiputra langsung senyap sunyi berkenaan bantuan kepada mangsa banjir.

home renovation said...

#prayforPantaiTmur #prayforQZ8501 kontraktor ubahsuai rumah BLOGFACEBOOK Hubungi/WhatsApp: 0182233854 KHAIDIR

Anonymous said...

Kalau kelantan tu tk payah tolong sgt..kurang ajar..org tolong semua org susah payah tolong...bole lk ckp tk tolong...biar dia tengelam dlm jnji syurga pas

Anonymous said...

Aku sokong dap,awak kel tenggelam mampus la. GAP kau tukar nama JAKEL, gap kel.

Anonymous said...

Sepatutnya bai.

Anonymous said...

boss jakel sendiri yang hantar ke pusat pengumpulan, cayalah...

Anonymous said...

Lama dah tak gi giant, cari tempat melayu, islam atau glc dulu, jika terpaksa atau terdesak cari brg baru ke sana. Ni baru betul, berlori bukan bertroli, tapi kita tak boleh pertikai derma, kecil atau besar, yg penting ikhlas, yg kita pertikai cakap besor, perlekeh usaha org dan hanya tau buat fitnah.

Salam utk beragama islam.

Anonymous said...

Harapnya pihak GAP dapat menghebahkan kepada semua NGO yang hendak beri bantuan supaya menyelaraskan dengan Pusat Kawalan Operasi Bencana yang diketuai oleh Pegawai Daerah yang berkenaan melalui Setiausaha Keselamatan Daerah supaya tidak timbul kejadian seperti tahun lepas di mana ada kampung yang dapat bantuan sampai 4 ke 5 kali, tetapi ada kampung yang hanya dapat bantuan JKM sahaja hingga menyebabkan rasa tidak puas hati kepada kerajaan kerana menyangka bantuan NGO itu adalah bantuan dari kerajaan.

Semoga para NGO dapat memberikan kerjasama kepada pihak Pusat Kawalan Operasi Bencana untuk mengelakkan rasa tidak puas hati di kalangan mangsa yang hanya melihat orang lain saja dapat tapi dia tak dapat.

Ini bukanlah untuk pihak Pusat Kawalan Operasi Bencana nak merampas bahan itu dari pihak NGO, tetapi untuk penyelarasan supaya tidak timbul isu rasa tidak puas hati di kalangan mangsa yang ketinggalan.

Ini disebabkan NGO tidak mempunyai maklumat kawasan mana yang dah dapat sampai dua tiga kali, dan kawasan mana yang tak dapat lagi, hanya dapat dari JKM sahaja.

Oleh itu, berilah kerjasama untuk memudahkan kerja. Sekian, terima kasih.

Anonymous said...

Harapnya pihak GAP dapat menghebahkan kepada semua NGO yang hendak beri bantuan supaya menyelaraskan dengan Pusat Kawalan Operasi Bencana yang diketuai oleh Pegawai Daerah yang berkenaan melalui Setiausaha Keselamatan Daerah supaya tidak timbul kejadian seperti tahun lepas di mana ada kampung yang dapat bantuan sampai 4 ke 5 kali, tetapi ada kampung yang hanya dapat bantuan JKM sahaja hingga menyebabkan rasa tidak puas hati kepada kerajaan kerana menyangka bantuan NGO itu adalah bantuan dari kerajaan.

Semoga para NGO dapat memberikan kerjasama kepada pihak Pusat Kawalan Operasi Bencana untuk mengelakkan rasa tidak puas hati di kalangan mangsa yang hanya melihat orang lain saja dapat tapi dia tak dapat.

Ini bukanlah untuk pihak Pusat Kawalan Operasi Bencana nak merampas bahan itu dari pihak NGO, tetapi untuk penyelarasan supaya tidak timbul isu rasa tidak puas hati di kalangan mangsa yang ketinggalan.

Ini disebabkan NGO tidak mempunyai maklumat kawasan mana yang dah dapat sampai dua tiga kali, dan kawasan mana yang tak dapat lagi, hanya dapat dari JKM sahaja.

Oleh itu, berilah kerjasama untuk memudahkan kerja. Sekian, terima kasih.