Thursday, December 4, 2014

KES PENGHAKIMAN KETUM...SIKIT MASA LAGI

Mahkamah Persekutuan sedang menyiapkan penghakiman berhubung rayuan terakhir Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mengetepikan hukuman penjara lima tahun atas sabitan meliwat bekas pembantunya Mohd. Saiful Bukhari Azlan, enam tahun lepas.

Ketua Hakim Negara Tun Arifin Zakaria ketika dihubungi Bernama hari ini berkata, beliau tidak dapat memberikan tarikh tepat kerana panel hakim masih menyiapkan penghakiman mereka.

"Saya tidak boleh memberitahu tarikh sebenar sehingga kami (hakim-hakim) melengkapkan penghakiman. Kami masih membaca penghujahan, biarlah kami membaca terlebih dahulu sebelum menulis penghakiman. Berilah kami ruang untuk menyediakannya," katanya ketika ditanya mengenai tarikh pengumuman keputusan kes rayuan Anwar oleh Mahkamah Persekutuan.

Arifin, yang mempengerusikan panel lima hakim dalam kes rayuan itu berkata, seseorang hakim diberi tempoh yang munasabah untuk menyelesaikan penghakiman kerana setiap kes adalah berbeza.

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/mahkamah/mahkamah-persekutuan-sedang-siapkan-penghakiman-kes-anwar-ketua-hakim-negara-1.32463#sthash.AuGfO2Bp.dpuf

11 comments:

Anonymous said...

GAP....lepas ni tolong jangan panggil Datuk Seri Anwar Ibrahim...tapi panggil Encik Anwar Ibrahim sahaja.

Anonymous said...

Dia masih ada gelaran datuk yang diberikan oleh Raja-raja dan Yang Di Pertua negeri-negeri lain.
Diharap kesemua negeri itu menarik balik semua gelaran itu.

Anonymous said...

Hakim2 bangang akan membebaskan encik anuwar......ini yang buat saya bengang.Selamat menikmati hari-hari terakhir wahai PM 'bangang'.Orang yang buang I.S.A juga adalah.................(sila isi tempat kosong).Orang yang gila nak jadi PM adalah paling bangang.

Anonymous said...

panggil ja di Ketum.. itu lebih mudah!

Anonymous said...

Panggil je Anwar the sodomist

Anonymous said...

Yakin betul korang ni yg dia tu sodomist.

Johan said...

Anwar tak gemar gelaran bersifat feudal. Saifudin Nasution kambing gembalanya mengatakan rakyat muda menjadi hamba dlm sistem feudal. Maka penghormatan paling sesuai adalah KETUM. Ia tiada kaitan dgn feudal.

azid barja said...

Aljub dulu kini selamanya

Anonymous said...

Yang tak waras je yg tak yakin

Anonymous said...

Selagi dia berdiri atas tanah Selangor anwar ibrahim tak bole dipanggil datuk Seri kalau dia nak dipanggil datum Seri suruh dia pindah ke negeri negeri melayu lain yg masih sayang kan En anwar ibrahim...

Anonymous said...

Bila DAP berpuasa LGE akan kembalikan ISA utk jaga buntut depan...