Saturday, March 14, 2009

BENARKAH ANWAR MOHON 'SUAKA POLITIK' BILA NAJIB/MUHYIDIN MENJADI PM DAN TPM ?

2 minggu mendatang ini cukup menyenakkan perut anwar ibrahim. kecelaruan rutin hidupnya kerap bertukar tanpa mengira masa. adakala isterinya yang bernama wan azizah dipanggil 'bibik', sarapan pagi tiada lagi minuman kopi bagi mengelak peristiwa silam menghantui.


saiful bukhari menjadi siri hantu yang berpuaka di hatinya, gandingan najib dan muhyidin yang bakal menjadi PM dan TPM menjadi igauan tiada kesudahan dalam hidupnya. tuhan rabbulalamin maha hebat. walau berpuluh ribu kali pun gandingan najib dan muhyidin dicerca, baik di media dalam dan antarabangsa, namun qada dan qadar mengatasi segalanya.


benarlah sejarah itu akan senantiasa berulang. perumpamaan roda boleh dijadikan tauladan. KUN FA YA KUN kata maha suci kitabullah. pernah di satu ketika seorang pengembala kambing telah diangkat menjadi amir di satu kawasan taklukan tentera islam d mesir. bila ditanya atas dasar apa dia dilantik, maka jawap nabi saw kekasih ALLAH, dia membaca al quran.


benarlah tamsilan quran dan sabdaan junjungan, quran akan mengangkat darajat seseorang dan quran juga akan menghina darajat seseorang. najib kabarannya sangat menitik beratkan solat tahajud manakala muhyidin juga melakukan perkara yang sama. memang benar sabdaan nabi, tatkala tahajud itu menjadi amalan umat maka ciri kepimpinannya akan menjadi perhatian ummati.


najib punyai ayah yang banyak berjasa pada umat melayu dan najib sedang mengulangi peristiwa itu. muhyidin antara pemain utama politician yang pernah menyatukan umat melayu sewaktu krisis 1987. di sebelah sana, yang mudah disebut sebagai makhluk dajal bernama anwar merupakan dalang besar 'PEMECAH BELAH UMAT' melayu sepanjang hidupnya. abim hancur ditangannya, umno telah mengenali kaedah 'politik wang' di zaman anwar menentang arwah tun ghafar dan kini PARTI PAS sedang mengalami proses kehancuran identiti gara-gara diperkudakan oleh anwar.


2 minggu ini menyenakkan perut anwar. bukan kerana anwar itu datang bulan, sebaliknya menghitung bulan-bulan terakhir beliau menjadi rakyat biasa sebelum kembali ke habitat asalnya menjadi ahli dewan neraka di penjara sungai buloh.


kabar yang diterima anwar akan mengaku kalah bila SECARA SAH gabungan najib dan muhyidin memegang tampuk pemerintahan negara. damage yang dilakukan oleh anwar terhadap najib semakin hilang kredibilitinya, persepsi mainan kotor 'altantuya' sudah muak didengar oleh rakyat. kenyataan wartawan perancis bernama 'dubus' hanya menambah muak di kalangan marhaen. 'kami mahukan agenda pembaharuan ekonomi' bukannya gimik retorik politik, bisik hati majoriti rakyat kini.


kenyataan muhyidin yang pernah menyentuh akta-akta yang sedia ada tidak digunakan sepenuhnya dalam menangani kemelut politik mengundang 'gelisah resah' di hati anwar. ya, dihati anwar sudah lama mengetahui budaya politik dan disiplin najib/muhyidin. dua tokoh ini punyai kredibel yang cukup kuat untuk mendepani 'politikal stres' negara. jika tidak mana kan mungkin anwar pernah menjadikan najib/muhyidin sebagai 'team wawasan' nya dulu.


kabaran diterima anwar kini sedang mengisi borang jawatan kosong sebagai penasihat agama islam untuk presiden barack obama. platform yang akan digunakan oleh anwar disana nanti adalah ISNA (pertubuhan islam amerika utara) . ISNA pernah membiayai kos pendidikan secara percuma untuk izzah,nuha,ehsan. ISNA ini juga menjalankan dasar liberisme islam yang cukup digemari oleh anwar.


game plannya mudah, kiranya anwar disabitkan kesalah meliwat maka penjara 20 tahun menunggu beliau. anwar tidak mahu pulang ke tempat itu semula. suaka politik merupakan jalan terakhir untuk anwar menghabiskan sisa-sisa hidupnya nanti. BILA INI AKAN BERLAKU ? tatkala najib dan muhyidin menjadi orang nombor 1 dan 2 di putrajaya nanti.

disitu kabarnya bermulalah agenda besar 'perpaduan seluruh umat melayu'.

43 comments:

megat said...

GAP,
segalanya mungkin bagi manusia bernama B.A.B.I ni..

memang elok dia merambus..dajal memang sesuai tmpt nya di US

Jeffry said...

SALAM GAP
MMG MENARIK APABILA TENGOK GELAGAT ALJUBURI SEJAK2 KEBELAKANGAN NI. BELIAU TAK SNANG DUDUK. DGN KES PANAS YG BELIAU AKAN HADAPI DI MAHKAMAH, MAKA TAK HAIRAN LAH DIA SUDAH MULA MEMBUAT PERKIRAAN POLITIK DESPERATE SEPERTI BIASA.

DAN YG TERBARU DAKWAAN PENULIS ARNAUD DUBUS DARI PERANCIS YG MENGATAKAN DS NAJIB TERLIBAT SECARA LANGSUNG PEMBUNUHAN ALTANTUYA WLUPN TELAH DINAFIKAN BERKALI2 OLEH DS NAJIS. SEMAKIN DKT TARIKH TERSEBUT, SEMAKIN RANCAK PULA AGENDA SULIT YG BAKAL DIRANCANG.

HAII KLU BEGINILAH CARA ALJUBURI YG BERTERUS2AN SENGAJA NAK MEMPORAKPERANDAKAN NEGARA, NMPKNYA BLH MKN TUAN PUNYA DIRI!..BIARKAN..BIARKANNN...BIARKANSI LUNCAI TERJUN DGN LABU2NYA!!

Anonymous said...

blog bangang. dari april tahun lepas sampai sekarang masih ratusan ribu je ke hitlist? nampak sangat la perjuangan melayu (ape melayu nih) tak mendapat tempat di masyarakat mamaisia ni. sian... letih2 kutuk takde sape nak dengar. sakit2 jari taip (copy&paste) takde sape nak bace. sian. siannye die alahai. ciannye.. alahai ciannye... kucikuciku. caaak! aaaa!! babababa caaak! aaaa!.. nak bantuan kerajaan tak? nak pertolongan menteri-menteri tak? nak kontrek tak? nak tanah? nak ape lagi? jamban? meh sini meh.. ciannye tengok die ahaha.. meh sokong UNITED MALAY NATIONAL ORGANIZATION meh cian die.. pastu nanti kite bagi imunity kat raja dan sultan yea.. barula diorang dapat backup kite tau.. pastu kalau rase cam diorang takmau tolong kite kite tarik balik, macam madey penah buat dulu tu... ala.. madey kan melayu mesti la die buleh guli2kan raja dan sultan. silap-silap kalau raja dan sultan takmau backup kite kite buleh je jadikan negare ni republik. republik ape ye namenye? hmm.. letak name melayu nak? tapi tak buleh letak 'republik rakyat melayu' tau sebab lain2 kaum ade lagi kat sini. kite nak campak diorang kat mane? aritu nazri soh diorang balik negare asal. buleh tak anta diorang balik? letak republik umno... eh United Malay National Organization ni kan name omputeh. kita bagi name omputeh ke? nak bagi name ape ni? takkan la GAP? ape pulak orang kate? Anti PKR.. kan tak manis tu? bukan seypol tu belakon je ke? susah2 je korang g backup die padahal die sebenanye nak jatuhkan umno.. nape bangang sangat nie.. adik umur bape tahun? meh sini akak bagitau ye.. akak dapat mimpi aritu, seypol dibaya nuar kalo tak dibaya pon die buat keje iklas kot (menatang ape iklas nih?)untuk frame die supaye dapatla die (nuar) sambutan berite hangat. pastu orang ramai pon tengok berite tv3 yang memang suke hentam diorang pastu mesti nak pikir "hek eleh! takde cite lain ke UNITED MALAY NATIONAL ORGANIZATION nak buat? balik2 sodomy je!" so, orang pun jadi lagi muak ngan UNITED MALAY NATIONAL ORGANIZATION.. bile da muak ngan umno ade la chan si nuar nak hantam UNITED MALAY NATIONAL ORGANIZATION balik. orang mesti caye punye lah! da penah jadi dlu kan. lagipun logikla kalo umno nak buat keje 2 kali kan, mesti nuar da ready tul tak? so, sebelum UNITED MALAY NATIONAL ORGANIZATION buat bek nuar buat sendri. adik tak g skola ye, ponteng ye? tak elok tau. cite dongeng ni sume orang da tau. adik keciciran ni.so adik, esok jangan lupe datang tadika ye. kalau buleh bawak pensil dengan pemadam. adik bangang sangat nih. ape? adik nak bantuan pensil dan pemadam? nak kerajaan bagi ye? yela2 alala manjenye die... adik takleh manje sangat tau nanti tak kuat nak pegang keris. camne nak ciummulut dengan keris tu kalau manje sangat.

bERANIKAN hATI said...

sALAM bRO,
Inilah yang kita tunggu. Anwar tidak perlu lagi terlibat dalam politik tanagair. politik negara akan tenteram tanpanya.

TokMudim said...

Kupasan yang kritis. Perlu difikirkan.


Say No to "Oral Sex". Respect your Wife.

Anonymous said...

sempat ke najib menjadi pm? tinjauan rambang um mengatakan semakin ramai ahli umno percaya yang najib tak akan menjadi pm. budak-budak tingkat empat nampaknya telah berjaya mempengaruhi media perdana untuk meragukan peralihan kuasa yang akan dilakukan hujung bulan ini.

yoblap.

saplo182 said...

duo ni ibarat torres gerrard n torres.. nadi beb.. ehe..

Melayu Berwawasan said...

jangan lah dengki kepada DS Najib tu.Dah Sah Jadi PM tu.

Jeffry said...

OII ANON 7.02!
APE KO INGAT NAMA PAS TU DH MOLEK SGT? KO TAU APE SINGKATAN PAS?
PARTI ASLAM SEMALAYA LA BENGAP! HAHAHA...EH ADIK2 SEMUAA..BETUL KE EJAAN TU??..KLU IKUTKN BKN PAS TP "PIS"!..PARTI ISLAM SEMALAYA!

HAHAHAHA KLU SINGKATAN NAMA PARTI "PIS" MMG BYK KENCING LA JWBNYA!!
SAMPAI BILAPUN TOK GURU DIORANG BYK KENCING KT KEPALA2 ORG SURUHAN MCM KO LA ANON!..BENGAP X SUDAH! HAHAHAHA

Anonymous said...

teruskan berjuang. hapuskan pemberontak pakatan rakyat. pakatan rakyat hanya menyumbang kehancuran negara.

Syammil said...

pakatan rakyat..politik negara makin haru biru krna mereka..

Anonymous said...

salam...
utk anon 7.02.. ko pun sama bodoh. kata tadak org nak tengok site ni tapi ko komen punya la pjg. bangang betul. untuk site yang bercakap benar macam GAP ni memang kurang orang visit tapi kalau web fitnah pembangkang memang ramai yang suka. orang bangang cam ko suka la fitnah ni. bodoh punya melayu. dah terang2 anwar tu pembelot lagi ko nak sokong. bodoh la ko.
utk saplo...
ada plak cam torres ngan gerrard.. macam scholes ngan rooney lah.. he he..

rahman/ahchong/muniandy said...

PANGGE RAMAI2 GENG2 KITA UTK MENYOKONG BLOG ANTI PKR INI.NYAHKAN MINDA2 PKR DARI BUMI MALAYSIA INI.ORG MELAYU SUDAH TIDAK BAHAGIA SEJAK MULANYA REFORMASI CIPTAAN ALJUBURI.

rahman/ahchong/muniandy said...

PANGGE RAMAI2 GENG2 KITA UTK MENYOKONG BLOG ANTI PKR INI.NYAHKAN MINDA2 PKR DARI BUMI MALAYSIA INI.ORG MELAYU SUDAH TIDAK BAHAGIA SEJAK MULANYA REFORMASI CIPTAAN ALJUBURI.

Panglima Perang Cyber said...

Nampak gayanya ramai suka provoke GAP..

Jangan pedulikan...Kita kena teruskan perjuangan.

Saya akan panggil rakan2 datang bantu GAP di sini.

Salam, hidup BPN kita.

Medan Info Kita said...

mengikut cerita yg diterima, vcd anwar meliwat dah ditonton oleh beberapa Yb yg pernah ditawarkan oleh Anwar utk lompat...

Terbeliak bijik mata Yb2 tu semua sbb tgk barang Anwar, mereka bisik kat telinga kawan MIK kata "giant size la pak sheikh punya...."

Sasha2020 said...

Jangan percaya dgn fitnah. Lebih dekat hari najib menjadi PM, lagi byk fitnah akan ditabur. Mereka ni memang dengki. Semua orang tahu siapa dalang disebalik fitnah tersebut. Tapi tak apa...Kepada orang islam yg beriman yg percaya kepada Qada dan qadar allah, yg benar akan berjaya..

GAP KEMBALI said...

debaran jantung anwar laju macam motor bot... dong dong dong dong..

teringat cerita labu labi

' oh pragawati sarimah, bila saya tengok pragawati buat ini macam itu macam, hati saya berdebar lahh..dong dong dong dong macam motor bot lah'..

dalam hati anwar, cilakak punya labu ! kau perli sama aku ekk..

GOMO said...

GAP SAID...
debaran jantung anwar laju macam motor bot... dong dong dong dong..

HUA..HUA..HUA...
GUA KALAU SEBUT
DONG...DONG..DONG..!!!
TERINGAT SI KUMPULAN
CABURETOR DUNG!!!
HE HE HE.....
ADA SAMA PULAK BUNYINYA!!!

Aku said...

saya kesian dengan kak wan dan anak2 dia

nasib diaorang amat buruk disialkan oleh anwar. Malaysia bumi bertuah..alhamdulillah kita masih pegang pada keaslian sunnah wal-jamaah.. liberalism mesti di tepis.

kalau tak hancur cam indonesia.. tu pun hampir-hampir nak hancur. :(

QasehNuryz said...

Salam GAP.

Permulaan kenal ngn GAP sy pernah bertnya apakah Muhyidin Yassin bakal jadi TPM n GAP ckp tggu dn lihat saja ..so..ini lah yang akn kita lihat ye? hehe

Teruskan berjuang GAP.Ramai di belakang GAP.Musuh² kita dalam pada x suke² pun tetap pilih blog GAP utk tau kesudahan megadrama Anwar & PR :)

AnakWatan said...

pakatan rakyat dengar kabarnya semakin kuat dari hari ke hari...

benarkah?

ya memang benar mereka ini kuat temberang.... hahahhaha

kesian...

muhamad aiman adam said...

Yalah...semenjak si anwar tu...menghalalkan jalan raya hanya untuk kereta jer tapi untuk orang bersantai...aku rasa malaysia dah makin tak tahu nak bezakan yang mana jalanraya dan yang mana bailraya...macam belacan lah al juburi ni...

penghunigua said...

bagus analisa dan tulisan anda. tahniah.

GAP KEMBALI said...

pang5
t kasih bos. nanti sms.

saplo
aiseh mentang2 liverpool belasah MU malam td yeh..mesti melompat kau ekkk..aku penyokong bangla united satu pasukan pendatang bangla di london yang semakin meningkat naik ! wakakakaka

megat
aduh..pedah arikel kau..menyiat2 hati budak2 pR

jefry
ganas dan mengganas. terus belasah bro.

braveheart
teruskan perjuangan

melayu berwawasan
nuar jeles kat najib pasal bekas 'budak' dia kini bakal pm

syammil
kasi belasah kiri kanan

rahman ahchong muniandy
ayo..geng pakatan bersama kita ? bagus

medan info
kasi kongsii la..leh jual vcd nih.banyak laku lo..

gomo
carburator dong ? mana dia ilang gomo..jilat jilat jilat ! dab dub adussss kena belasah !

qaseh
srikandi BPN semakin hebat. untuk anwar ni kita buat drama swasta. plan-plan kasi 'mati' watak dia ! pasal dia 'plan plan' kasi rosak negara !

ada cite panas lagi qaseh..

anak watan
pakatan kuat temberang ? teringat gap cite do re mi..

hai obat hai obat
mari beli obat

inilah obat
namanya makjun sangkut
kalau salah makan bangun pagi ilang nyawa
lalalalala..

penghunigua
old tai..kena respek..penghuni gua pun belasah cukup ganteng !

GAP KEMBALI said...

muhammad aiman
anak muda..teruskan semangat melawan anda !

Malaysian-2Day said...

INSYAALLAH Anwar Ibrahim akan "di rehatkan" selepas kes liwat nya nanti. Semoga aman damai negara kita masa dia "di dalam" nanti.

GAP KEMBALI said...

malaysian 2 day
bro..aku mohon bantuan kau buatkan gambar2 azmin ali, saifudin nasution,khalid samad,dr zulkifli,husam dalam bentuk lawak kau tu..

tk

Gatai Tangan said...

Sampai sekarang saya tak faham kenapa Parti Islam Semalaysia jadi PAS? Bukankah Parti Islam Semalaysia jika diakronimkan jadi PIS, dan Parti Islam Semalaysia Selangor tentunya jadi PISS.

shahrul hafiz said...

Semoga negara akan aman tanpa anak pak berahim ni!!!!!

RAZUAN NGISAK said...

Banyakkan berdoa agar Najib dan Mahyuddin sbg PM dan TPM.

Berdoa juga agar mereka-mereka yang memporak perandakan bangsa Melayu dan agama Islam di laknati Allah.

Sedingin Salju said...

ha yalah, kenapa Parti islam Semalaysia tu, Pas. kalau gitu, Parti Angkat Semalaysia. Eloknya, Pis.

Ini orang banyak celaka punya. Pasai dialah melayu cina dan india serta lain-lain dah tak aman.

YB_ajak said...

Salam GAP,

artikel yang menarik...kupasan isu sesuai,harapan saya gandingan ini akan menjadi kenyataan

Hari Sabtu 14hb Mac 2008, kawan ada menghadiri Wacana Tun Dr Mahathir anjuran MUBARAK wilayah Persekutuan...Tun telah membuat kenyataan yang dimana nama Paklah ditukar ke Datuk Seri Abdullah Ahmad Bodowi...real beb...tanpa segan silu Tun membuat kenyataan ini...muka Tan Sri Abu Zahar kat sebelah terperanjat....mendengar kata-kata Tun...

TDM telah diasak berbagai persoalan termasuk kredibiliti Najib bila menjadi PM nanti...amaran TDM tidak boleh ada menteri rasuah dalam kabinet Najib...jika ada maka Najib akan mendapat malapetaka yang besar....
Peranan bloggers disentuh dalam menentukan senario politik negara

Kesimpulannya kita bloggers BPN nie kena sentiasa mengingatkan Najib untuk tidak membuat kesilapan macam Paklah....

YB Ajak

Rantong said...

Rileks semua. Gunakan bahasa yg berbudi walaupun utk mengutuk & memaki hamun. Ingat, berbudi & berbahasa adalah lambang orang melayu.

View Profile: Rantong™

Sedingin Salju said...

ya, kita berharap, gitulah.

Parpu Kari said...

BRO GAP, YOU THE MAN BRO!

SEKARANG NI MAKIN HARI MAKIN TENGGELAM LA FUCKATAN RIOT YANG DIMAKN SUMPAH TU...MUAHAHAHAHA

basic 2009 said...

Medan Info Kita said...
"mengikut cerita yg diterima, vcd anwar meliwat dah ditonton ..."
"Terbeliak bijik mata semua sbb tgk barang Anwar - giant size la pak sheikh punya...."


hah hah hahhhhhhhhhhhhhhh
thank you ... Medan Info Kita

gua caya sama lu lah !!!

Anonymous said...

BENAR SEKALI. ITU YANG KEMETOT TU

Anonymous said...

melayu islam bersatu ape kebende ni...nak rebut projek, rebut kuasa... takpayah korg guna perkataan melayu & islam, guna 'melayu' je jgn cemar kesucian islam tu...najis rasuah

Anonymous said...

melayu islam bersatu ape kebende ni...nak rebut projek, rebut kuasa... takpayah korg guna perkataan melayu & islam, guna 'melayu' je jgn cemar kesucian islam tu...najis rasuah

Anonymous said...

melayu islam bersatu ape kebende ni...nak rebut projek, rebut kuasa... takpayah korg guna perkataan melayu & islam, guna 'melayu' je jgn cemar kesucian islam tu...najis rasuah

Jeffry said...

WOII ANON 5.47
ABISTU SELAMA NI PAS BEJUANG ATAS LANDASAN APE?..LANDASAN KAPALTERBANG??
KAHKAHKAHKAH BODO LAHABAU!!!
SAMA DGN TOK GURU KO TU KONG KALI KONG!! KAHKAHKAHKAH

ejarll said...

ANON...
ko sbnarnya pon da pening dgn pjuangan org2 atasan ko..jap NAX PEJUANG NEGARA ISLAM, jap NAX NEGARA KEBAJIKAN, jap NAX NEGARA PERPADUAN.. jap NAX HUDUD, tp bler kena warning dgn DAP nax tangguh pulax HUDUD 2..dl mse zmn TDM nik aziz ckp TDM yg halang xbg wt HUDUD..skrg nie DAP lax x bg ke??????????????

pemimpin ko nie ckp x srupe bikin la...ckp ada tp pelaksanaan xde...