Wednesday, July 15, 2009

KDN DAN JABATAN AGAMA ISLAM : SILA TAHAN BLOGER SESAT INI !



aku mendapt email daripada seorang pembaca bernama xxxxxxxxxx. dia meminta agar SEMUA BLOGER menghebahkan tentang usaha jahat seorang melayu yang cuba menyesatkan umat dengan cerita LAYARBAHTERA.

layarbahtera secara kesimpulannya memberikan peringatan kepada orang melayu untuk bersamanya pada ketika berlakunya kiamat.kepala hatok dia !

berikut adalah blog sesat yang dimaksudkan

27 comments:

Jeffry said...

KURANG HAJARRR PUNYE MANUSIA SI AZMI LAHABAU!!..SIYALANNNN!!...BRENGSEKK LUUH!!..KLU GUE DAPAT LUH GUE BAKARRRR LUH HIDUP2!!!..SHILAKAK!!

GAP KEMBALI said...

jefry
sebelum kita jatuhkan hukum pada blog bodoh tu...apa kata kita serahkan dia kepada anwar berahim?

biar anwar ajar dia..

PAKCIK said...

Dia nak cari ALLAH..memang dah isen dia tu..

katanya Allah = manusia = malaikat.

memang dah sesat.

Tungaklangit said...

SALAM BRO GAP

SEPATUTNYA PAS LAH YANG MEMPERJUANGKAN HAL EHWAL AJARAN SESAT NI SEBAB DIA ORANG KAN PEJUANG MUTLAK ISLAM...

NI YANG SIBUK NAK KUMPUL ORANG BERARAK HARAM PADA 1 OGOS APA PUNYA CITER...

NILAH KALAU DAH TERLEBIH PANDAI DARI ORANG LAIN

SALAM

Parpu Kari said...

Ya bro TL, KALAU LA PAS TAK GILA KUASA DAN SERIUS JAGA AGAMA, SUDAH TENTU PERKARA SEBEGINI TAK BERLAKU. Betul tak?

Wahana cikgu azam said...

Betul la Mamat nie dah sesat. Ya Allah jauhhilah hambamu ini dari keadaan yang sedemikian.

Wahana cikgu azam said...

Betul la Mamat nie dah sesat. Ya Allah jauhhilah hambamu ini dari keadaan yang sedemikian.

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

Gerombolan Pas sedang sesat,menyesatkan.masih sesat.udah sesat dan terus sesat.Perlu disebat sampai taubat sebelum terlambat.

manatuhanallah said...

Cantek...memang ni lagi satu ajaran sesat....mintak sangat tokoh tokoh koprat ambil berat tentang agama jangan syok kira duit kat dunia je..apa tah lagi dengan pangkat yang akan bertukar tangan...pak pak ustaz..jangan tido..tok tok kiai jangan sibok nak kumpul ilmu...saya merayu pada anda semua benteras ajaran sesat.

tak kan kat malaysia tak ada tok imam yang berani tagak ajaran sesat...apa makan gaji buta ke..kalau ikut agama islam..kan haram ambil gaji tak buat kerja.

tokoh tokoh ustad yang hebat hebat...ni ada tugas untuk anda..hang pi tangkap ajaran sesat manatuhanallah kat internet..siasat sampai dapat..kalau boleh kita sesama TOLAK KIAMAT...

apa yang aku baca kat halaman tu..ada ke patut dia tulis allah tu manusia,malaikat tu manusia, rasul tu manusia ..gila punya ajaran sesat.....apa lagi.. aku dah adu..ambillah tindakan..jangan cam orang pekak pulak..

Aku rasa jabatan agama islam pun ada telibat dengan ajaran ni..kin dah kena sogok..dengan ketua ajaran sesat..

Sesat betullah layarbahtera ni..Dah la sesat, nak sesatkan orang pulak.

Daripada tengok blog ni, baik aku tengok klip porno kat internet..fuh.....seronoknya!!! Kawan-kawan...sebar-sebarkan tentang kesesatan manatuhanallah ni....KITA BANTERAS HARI KIAMAT.....yee...haaa!!!

GAP KEMBALI said...

manatuhanallah

AKU ARAHKAN KAU SUPAYA BERTAUBAT. kiranya kau punyai masalah ayuh jumpa aku..

ilmu yang kau pelajari ini adalah ilmu memesongkan..

aku sedia membantu selamatkan kau bro..call dan sms aku.

Anonymous said...

camana nak tahubuat ni...bapak kau tuhan ke

aku ramai anak buah ...boleh aku jumpa kau....ada pengeras tak

pulut kuning ke..
deposit tunai..ke
ayam golek ke...

sebelum kau nak ..ajak aku dan setan setan yang lain ...
kau belajar mengucap dulu..jangan sibok sangat dengan politik je...


ingat sikit bab agama...lainlah aku suruh kau sembah berhala..
beri peringatan hari kiamat pun tak boleh ..apa punya manusia laa..kasi nombor satu...

penyair dari gunung said...

aku cadangkan esok semua bloggers buat laporan polis serentak seluruh negara...

BUDAK SEKOLAH RENDAH ?? said...

ni ke org 'manatuhan' tu. ko ni banyak sgt tgk porno la. pas ni pun satu , anuaq gila kuasa pun satu. GUNA LA KUASA Pembngkang PAKSA Mesia bukak undang2 PORNO. KALAU Org dewasa ajar budak bwh 13thn web porno, apa hukuman in law? NAMPAK SGT politik islam tak menuju islam. KALU Ajis ka,Hucam ka bising2 benda ni mesti PARLEMEN stuju punye..Apa nk jadi kat zaman anak2 aku nanti, silap2 SEKOLAH RENDAH da pandai bzina..UPLOADapa2! bodoh punya pas.pkr. dap pun.Mcm2hal lg: apa hukuman mak bapak tak pasang filter?

Singh Is Kinng said...

Salam GAP,

Setakat janji bahtera tu benda biasa, ada orang lain janji masuk syurga.

Anonymous said...

hidup PKR.hidup hidup PAS

umno....hidup juga...tapi kronilah..baru boleh hidup

ahli bomba said...

ape le layarbahtera ni...kalau nak beri peringatan kiamat...daftarlah kat blog budda ke...ini tempat orang islam tau....nanti aku repot bomba...baru kau tahu

penyair dari gunung said...

maklumat terkini di www.pemimpinhadapan.blogspot.com

MAREH2 LAGI said...

kat selangor tu bukan kroni ke . aku dengar marah2 40% 30% 30%.

indraputra80 said...

Blogger Parpu Kari said...

Ya bro TL, KALAU LA PAS TAK GILA KUASA DAN SERIUS JAGA AGAMA, SUDAH TENTU PERKARA SEBEGINI TAK BERLAKU. Betul tak?

Parpu kari basi.

Yg.Jakim,di tubuhkan buat ape??

Yg.Mufti setiap Negeri buat ape???

Malah yg.duduk di Anjongsana,sebagi penjaga Agama dalam Negeri nye ,buat ape???

Kenapa PAS parti Politik yg.di ajukan soalan dan tuduhan yg.kurang bijak sedemikan rupa????

Kalau tak suka PAS pon biar lah kena pada tempatnya.

Buka mata buka minda.

Anonymous said...

salam ...
mari lah jumpa aku tunjukkan kat mana Allah...

aku melayu

najamarine said...

berani tul lahanat manatuhanallah ni..
dah membawa ajaran sesat boleh pulak spin kate memberitahu pasal hari kiamat...tafsiran sendiri tanpa rujukan dari mereka yg mahir/pakar memang jelas kesesatannya..

JAngan MENCARI TUHAN,kerana kita sebagai HAmBA ALLAH hanya menurut perintahnya dan meninggalkan larangannya..nko nak cari tuhan nko akan jumpa hantu..siapa??syaitan laknatullah..syaitan yg tidak mahu sujud kepada nabi adam..kerja syaitan sehingga hari kiamat adalah menyesatkan umat manusia..

nko dengan nik ajis sama je,manusia dengan ALLAH tu setaraf..ayat neraka jahanam..ingat!!ayat Al-Quran bukan boleh di terjemah oleh nko yg cetek ilmu agama,tapi belajar dengan mereka2 yg mendalami ilmu agama dan sentiasa beramal dengan ilmunya....

berapa banyak buku2 agama tentang hari akhirat??ada nko baca dan memahaminya untuk peringatan??yg nko tahu putar belit ayat Al-Quran untuk jadikan akidah orang islam terpesong..nko adalah makhluk yakjuk makjud yg di terangkan oleh ALLAH dalam Al-Quran...bertaubatlah atau bersedia menerima azab Allah yg maha dasyat..

Anonymous said...

gile betul lah dorang ni
aku selalu sembahyang sembah allah kat mesjid...
hari pula nak kena sembah allah manusia,habis selama ni aku sembah siapa

gile gile

Anonymous said...

syukurlah blok layarbahtera sesat tu dah tak ada
kita teruskan misi..ikut telunjuk mereka..tapi kalau dia bunuh orang kita jangan ikut..dosa tau

besatu kita teguh
becerai kena jawap dalam kubo sorang sorang..apa nak jawap

Anonymous said...

Aku trylh masuk blog manatuhanallah tu.memang btullah dh kne delete...selamat kite dari kiamat...
Ade ke patut dia kata allahmanusia yg beri pringatn kiamat...knapa tk pokok ke,batu ke,tk pun gergasi atau alient,baru real...

Klu btul pun manusia,mestilh yg pakai serban tebal sampai lentok kepala punya,yg pakai jubah sampai meleret ke tanah...buknnya Allah...Dia kn ghaib!..itu yg umum kita paham,kn?..Allah mana bleh nk jdi manusia..Dia mesti ikut apa yg kita paham...Dia mesti ikut ckp kita...Dia tk bleh buat apa Dia punya suka...Dia tk blehlh nk try test kita...Dia mana ada rahsia..kan semua rahsia Dia kita dah tahu...tk gitu?.

Memang nasib baiklh, blog tu dh kne delete...taaak jadi kiamat.bleh sambung enjoy sakan!!..lain kali klu ada blog kiamat lagi,kita mesti tentang,kita mesti bantras kiamat habis2an...

Tapi klu blog porno atau yg brbau maksiat ke,mungkar ke,harap2 jngn di delete...kiamat lama lagilh..tengok blue dulu bnyak2,pas tu rogol anak bini org.tk pun anak sndri ok gak.bila dh jdi anak campak dlm longkang tau tong smph...baru ganas..hidup mesti sadis..

Hidup syurga dunia..bantras kiamat...

trima kasih,

insanorigenal.

krulayar said...

Assalamualaikum…

Ruangan Soaljawab LayarBahtera (web manatuhanallah) telah dibuka. Sesiapa yang tak menyempat-nyempat nak mengajukan persoalan, sila layari:

http://krulayar.wordpress.com/

Terima Kasih.

Krulayar,
Pak Malik

harry patawala said...

mana dia yang hebat-hebat kat forum ni..nak sangat bersoal jawab dengan blogs sesat tu...sila..sila...

Anonymous said...

mana forum yang nak sangat soal jawab dengan blog sesat layar manatuhanallah..sila.sila