Thursday, December 31, 2009

GAMBAR IDRIS JALA DENGAN PEMIMPIN DAP !



gambar ni boleh mengundang persepsi, jugak boleh mengundang kontroversi. aku tak persoalkan hak idris jala meraikan krismas , tetapi meraikan krismas bersama pemimpin komunis dap aku tak boleh terima.

selama berpuluh tahun , sejak zaman tun mahathir, pak lah dan kini ds najib, aku tengok semua perayaan tak kira aidilfitri,deepavali,gong xi facai,krismas even perayaan gawai sekalipun, pemimpin kerajaan akan meraikan perayaan itu BERSAMA DIKALANGAN MEREKA SAHAJA.

kenapa idris jala sanggup duduk bersama pemimpin dap, theresa kok dan ronnie beer ? dia boleh celebrate krismas tu bersama ong tee keat,soi lek,maximus ongkili,pairin kitingan even samy velu pun !

idirs jala adalah menteri JPM (tanpa portfolio) dan tugasnya mengaturcara KPI pemimpin. jadi bila tengok gambar ni, siapa yang patutnya meng KPI kan dia ? harap ds najib jengok-jengok sikit movement pemimpin negara.

17 comments:

Tazilan said...

Agaknya dia hadir sebagai wakil dari Jabatan Perdana Menteri bagi pihak PM.

ExPemudAJIL79 said...

Bkn mcm tu.Apa yg aku tgk skrg menteri dan timbalan menteri tgh menanti keputusan perbicaran anwar sba ada kalangan menteri termakan kata anwar..Klu anwar menang mereka akan berbelah bagi,.Tp klu anwar kalah menteri dan timbalan akan angkat ek0r..
Sba aku tgk menteri dan timbalan bkn s0k0ng sgt DS Najib tgk saja msa perbentangan buget 2010 brape pucuk je yg dtg..

Sekretariat Parlimen Kota Raja said...

Kepala hotak hang memang Jumud. Wire kat kepala hotak hang tu semua dah karat biru.

Ni lah jenis 'sindrom 3L - 1L' umNo yang zainal kling bagi tau tu.

1. Lagak
2. Laga

Hancur Malaysia kalau orang seotak dengan hang perintah negara.

Goh Wei Liang said...

Hm. Ni hairan sekali. Mengapa nak pentas DAP ? DS Idris perlu beri penjelasan.

Selamat Tahun Baru GAP :)

mat spy said...

Idris jala ini kalau tak silap aku dia beragama kristian . walaupun dia boleh hadir majlis krismas spt ini tapi tak perlu la pergi sambut geng komunis ini .

Miak Bujat said...

Bagi kami org Sarawak, bila masuk musim perayaan, politik letak tepi... perayaan disambut bersama-sama... dan aku rasa atas semangat itu, Idris Jala pun menghadiri majlis ini... tapi rasanya Idris Jala tidak tahu akan akibat menteri Kabinet menghadiri program anjuran pembangkang... Idris Jala bukan org politik... dia dilantik berdasarkan kapasiti berjaya menjadikan MAS untung dan mengurangkan kerugian...

Warisan said...

Dalam fikiran dia cuma sambut krismas aje.... dia buka ahli politikpun... perniagaan???

Atau... dia rasa bukan seorang menteri kot???

Atau... cuba belajar politik pembangkang.

Anonymous said...

GAP

Kau memang BODOH berbanding Idris Jala. Dia pandai itu pasal DS Najib angkat dia jadi menteri.

Dia nilah antara yang buat MAS untung setelah rugi berlori-lori.

Kalau kau anggap perbuatannya BODOH, maka BODOH lah DS Najib dan BODOH bertingkat-tingkatlah kau GAP yang duduk bawah Umno BODOH ni.

Orang BODOH macam kau ni memang akan kekal BODOH selama-lama nya dari dulu, kini dan selamanya.

Anonymous said...

Kenapa Ds Najib begitu bemah sekali? Nazri bole buat hal, Zahid bole buat hal, Anak omak bole buat hal, dajjal2, pokemon2 dan komunis bermaharajelela. Apakah Kerajaan di bawah Ds Najib begitu lemah dan tak berkuasa atau takut untuk mengambil tindakan? Seorang pemimpin yg dihormati adalah seorang pemimpin yg berani dan tegas. Rakyat marhen tidak mahu pisang berbuah dua kali, kita tak mahu era Mr. Flip flop dan kuat berdengkur berulang lagi, cukop cukoplah. 2 tahun tak lama, jikalau BN tak berubah di bawah DS Najib, sekali bah, sekali pasir berubah. Pikiq2 kanlah Ds, demi bangsa dan negara.

labulabi said...

apalah ngok ko ni...itukan hak dia nak hadir atau tidak...kata amalkan 1malaysia...cara ko ni lebih dahsyat dari komunis...

anakbukitgantang said...

yes, Idris Jala berbangsa Kelabit dan berugama Kristian DARI bARIO hIGHLANDS, di pendalaman Miri Sarawak.

Idris Jala ni lebih korporat dari Shell ke MAS

Eloklah dia masuk kursus induksi BTN sebelu kena induksi dengan PR

Anonymous said...

Anu 3:32 pm

Apa yg cerdiknya ttg KAMU dan idris jalo?

ExPemudAJIL79 said...

Setahu aku peny0k0ng2 anwar ni je x pkai 0tak selain dari 0tak manusia ni..Klu bt0l la anwar tu ber0takkan manusia dia x kan buat keja B0D0H+BENGONG+BANGGANG ni.Ada ke dia langgar fitrah kejadian manusia..Iaitu MELIWAT..Seorg lelaki sedangkan haram bg seseorg manusia melakukan perbuatan MELIWAT keatas manusia lain..Klau lembu@kambing bleh laaa.

jiwakita said...

salam.....

Tak salah menteri hadir di majlis
tersebut...asal jangan kerana urusan
rasmi....urusan individu/personal takpe!

ikutkan persepsi nanti mati!

Anonymous said...

GAP,nape slow skit sekarang?tak update cite2 baru ke?GAP,saya sakit hati baca blog apek2 bangsat ni,nampak sangat mereka nak rampas tanahair kita ni.GAP,tolonglah sedarkan pemimpin2 umno,jangan nak angau berbini baru je.Satu cara nak sedarkan najib ialah kita ramai2 pakat berdemo/berhimpun besar-besaran kat mana2 dataran supaya dapat ditunjukkan pada kafir2 laknat,org melayu masih kuat,masih bersatu dan islam msih teguh di bumi melayu ni.kalau kfir2 blh berhimpun dan tak pernah kena dakwa pun,mengapa kita tak blh??...aku dah bosan..

Anonymous said...

takde hebat sgt pun idris jala tu... setakat jual asset, guna proceeds tu utk cover losses, basic steps je tu...

operational-wise, MAS belum buat untung lagi...

Anonymous said...

ape salah nye dia nak g raya..raya raya ar..politik politik la..xkan kawan kau org pas@pkr buat open house ko x nak dtg..anak dia kawin buat kenduri ko x dtg..priority hidup 1)agama 2)keluarga 3)lain2 (politik etc)...bila benda bodoh mcm ni pon bole jd isu, kau la perosak bangsa dan negara..dia pegi, ko plak yg susah hati..bkan dia kibar bendera DAP pon..baik asing kan tempat makan, kaw. perumahan etc..ni taman umno, tu taman pkr..ni KFC umno, tu KFC dap..nk buat cmtu x?guna akal kalo nk ngamukk..be intelectual or otherwise u will look silly