Thursday, August 19, 2010

MALAYSIAKINI LANCAR GERAKAN PEMISAHAN NEGERI KELUAR DR MALAYSIA !


web anti islam/melayu yang paling keji iaitu malaysiakini sedang dalam percubaan menghasut rakyat malaysia untuk melakukan gerakan memisahkan beberapa buah negeri untuk menjadi sebuah kerajaan autonomi.

aku mula sedar tindakan mereka setelah membaca kenyataan harussani yang mendakwa ada beberapa pihak sedang dalam perancangan untuk merubah perlembagaan malaysia.

dua bukti dibawah jelas menunjukkan usaha keras web jahanam malaysiakini cuba menghasut rakyat untuk melakukan tindakan dan menyokong ide gerakan menjadikan beberapa negeri di malaysia menjadi autonomi.

aku mendesak agar steven gan,prem chand dan dua wartawan malaysiakini dibawah ditahan dibawah ISA kerana cuba melakukan tindakan menghasut dan menjadi alat propaganda agenda separatis !

KLIK SINI NEIL KHOR 2 AUG
http://www.malaysiakini.com/news/138933
The recent spat between the Penang chief minister and the State Development officer brought to light an issue that most people think about but dare not suggest: autonomy for Penang.


KLIK SINI http://www.malaysiakini.com/news/138925
JOE FERNANDEZ 2 AUG
Sabah opposition strongman Jeffrey Gapari Kitingan has urged that Sabah and Sarawak seriously consider creating new states within themselves.

He cites the vastness of the territory, empowerment within and without Malaysia, greater efficiencies through decentralisation and maximisation of potential, as reasons for doing so.

16 comments:

Anonymous said...

Menteri Amaran akan kata, "nanti saya bagi amaran dulu!"
Wahai pemimpin yang dayus, lebih baik kamu jilat telo sesama kamu!

Anonymous said...

muka pemakan babi dan peminum arak mcm muka diarang ni la.

adaAKUkisah said...

Apa tunggu lagi.. gunapakai Akta yang ade.. jangan asyik guna pada puak kononnya ekstrimis Islam aje... Menteri terus bertindak..tunggu apa lagi...

Anonymous said...

kenapa kerajaan tidak membuat sebarang kenyataan berkaitan isu-isu perlembagaan baru oleh pkr dan autonomi negeri pembangkang?
Ini adalah perkara yang amat serious membabitkan masa depan negara

luncai said...

Aku dah malas nak berharap dua bersepupu yg lemah gemalai ni untuk ambil apa2 tindakan.Itu sebab makin menjadi bangsa2 asing dan kafir harbi menunjukkan belang.

Hishamudin kalau setakat jadi menteri KDN sebab sepupu PM baik tak payah.Risau aku kalau nanti tiba giliran hisham jadi PM.Itupun kalau BN boleh menang lagi.Aku harap Muhyidin cepat naik gantikan najib yg pro cina.

Anonymous said...

Peliknya di Malaysia ini orang yang diberi kuasa takut menggunakan kuasa.

Pak Din said...

1 sj desakan aku klu DAP mula memohon utk memisahkan Pulau Pinang dari persekutuan - hantar saja Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) ke pulau berkenaan atas kapasiti Cina bangsat mula nk memberontak!

Wake UP! said...

GAP buat link di Malaysiakini pun pembaca tak boleh baca kecuali bagi sesiapa yang melanggan Malaysiakini.

Itu cara komunis buat duit. Tak bayar tak payah baca.

Anonymous said...

DENGAR SINI WAHAI PEMIMPIN. DEMOKRASI COME FROM AMERIKA. BUT WHEN THEY WANT TO TAKE PREVENTIVE ACT DESTROYING OSAMA, SADAM HUSIN, VIETNAM, DAN MACAM2 LG YG MENGANCAM HINGGA TERKUMPUL BERIBU PELURU NUKLEAR, MEREKALAH HANTU DEMOKRASI DUNIA..melalui nama mulia demokrasi ! Jika Pemimpin melayu nak selamatKan NEGERI SENDIRI..MAKA IKUTLA CARA BAPAK DEMOKRASI ITU, Buat apa nak malu2.. Kapal tak dapat selamatkan Melayu, Anwa &istrinya Tak Mungkin. DAP tak mungkin.pas dan pkr melayu tak payah! KITA LAH SAPA LAGI!

abuzarzainal said...

Jangan sampai rakyat ambil tindakan sendiri.

SangKunang said...

betol tuh..

menteri amaran akan teros memberi amaran..
silap2 kita yg memberi komen ni akan dikenakan tindakan dahulu.
tapi tidak bagi mereka yg terang2 terlibat mengancam keselamatan negara..

alahaiiii menteri amaran.
macam mana laa kalo menteri amaran ni andaikata dia jadi PM satu hari nanti..
mintak jauhkan laah

kingnek said...

Setuju, mereka, Steven Gan dan Prem telah apa boleh dikatakan 'set the ball rolling' dengan memulakan debat untuk memisahkan kawasan tersebut secara perlahan

Ini terang2 agenda mereka, jika puak KKK gagal ke Putrajaya, Penang, Sabah dan Sarawak pun jadi lah!

krulayar said...

'KIAMAT DAN KEADAANNYA'

http://www.scribd.com/doc/36025155/Surat-Kepada-Yang-DiPertuan-Agong-Dan-Mufti-Mufti

Anonymous said...

AKU SOKONG PENDAPAT abuzarzainal!JGN SAMPAI RAKYAT AMBIK TINDAKAN SENDIRI!!

Anonymous said...

tuan blog..
setuju dgn pendapat' jgn sampai rakyat ambik tindakan sendiri' klau pemimpin yg ada kuasa dok bg amaran dan tiada tindakan yg positif.

Ya Allah ..simpang malaikat 44 klau le si Hishamuddin tu nk jd PM. dia tu sbb sepupu je..kualiti kerja atau diri hampeh kosong je. ckp bergegar-gegar tp mcm tong taik kosong je.

Anonymous said...

bukan tahan.. lucutkan warganegara!