Tuesday, September 28, 2010

KOMUNIKASI DENGAN MAKHLUK ASING ? SEPATUTNYA NIK AJIS LA WEI..!


dato dr mazlan bekas bos besar planeterium negara telah diberi kepercayaan oleh PBB  untuk menjadi manusia pertama berkomunikasi dengan makhluk asing.

ada banyak perkara nak aku ketengahkan .

pertama. 
kenapa korang pandai-pandai gelarkan dorang 'MAKHLUK ASING'.. apa tak takut digelar rasis ke ? 

kedua.
orang yang layak bercakap dengan makhluk asing ni patutnya nik ajis bukannya dr mazlan. pasal apa aku desak nik ajis jadi orang yang petama boleh cakap dengan makhluk asing ?

jap la wei..perut aku nak pecah la bila aku propose nama nik ajis ni..

kih kih ..adoi adoi aku tahan perot aku ni wei.. takut orang umah  kat sebelah terjaga..kata aku gila cadangkan nama nik ajis jadi orang pertama cakap dengan alien.

korang bayangkan situasi ni ekk..

bila nik  ajis duduk depan konti, telinga dia pakai head phone.

tunggu punya tunggu.. datang signal dari angkasa..

tit tit.. eeeeeeeeeeeeee...nyut nyut..

perbualan nik ajis dengan alien seterusnya berlaku :

nik ajis : hallo hallo alien..ambo nik ajis..
alien : (diam je )

nik ajis : alien, mu nak ambo bagi sale (salam) ko atau cakap hello ? 
alien : (alien diam lagi)...tapi signal tu makin kuat masuk kat konti.

nik ajis : salemualaikum cik alien.
alien : ttitt titttt... bunyi makin kuat..tapi alien masih tak cakap lagi..

nik ajis sambil bagi signal 'thumbs up' kat orang luar konti.. 'ambo dengar doh, alien nak cakop dengan ambo'.

alien : bbuttt...tttooohhhhhh...laaaaaaa muuuuu...
nik ajis : yeepii..ambo dengor doh wei.. 'alien kata ambo butoh '.. !

23 comments:

Raveneye said...

Gileeerr.... Hahahahhaha~.... Ni mesti GAP dah bosan sangat dah ni, hehehe~ Klaka la...

pacat said...

hahahhaa!!!!

lawak bengong tu1 la!!!...

Nik ajiz kena mintak tolong maharaja kerajaan langit tuu!!!! Ayah PON PON!!

Anonymous said...

kah kah kah lawak giler...hahahahaha

The MIM Team said...

Hahaha....lawak lawak pedas pun pedas !!

Cadangkan buat filem pulak lepas ni !

Anonymous said...

U really out of ideas. Your posting really insulting my intelligence

Empayar Pemuda said...

Salam,

Mohon Pautkan blog Empayar Pemuda pada blog GAP.
TQ

http://empayar-pemuda.blogspot.com/

pegaga said...

SIOOOLLLLLL jer...kelakor weiiiii...wakakakakakaka

Wes said...

wakakaka... mana ada alien pandai cakap kelantan..

Wes said...

wakakaka... mana ada alien pandai cakap kelantan..

Anonymous said...

kah kah kah kah buto la weh..

Anonymous said...

Bro,sepatutnya ada pjg lagi,apa kau dah cutke?.kan alien tu tanya kenapa lu punya negeri itu org gua pusing2 pakai piring byk sudah gondol,lu org ada dpt komisyen kasi org gondol.
pastu dia tnaya lagi pasal lu bdoh kalau 4 b dpt tak mahu ambik,kasi bikin airpot kasi wa punya kaum mendarat sana ,jln2 tengok lu punya negeri,dgr celita byk syok.
itu game tomoi ada sanakan. gua dgr ada tutup aurat,itu lu punya org suruh.tp gua heran apasal main bola tarak suruh pakai seluar pjg,apasal lain2 hukum.gua pun sama lu ma tarak bangga jd alien,tarak hensem telinga byk pjg darah pun hijau.

kerangbakar said...

kah...kah..kah...
ko memang gila la gap..buat idea cam nih..
aku dapat bayangkan camna tersengihnya cmm kerang bucuk bila orang tua tu dapat cakap ngan makluk2 asing..sambil thumbup...
alaa...cam die salam ngan lekuan yu tuu...mahluk asing singapork..
ha..ha..ha...

Anonymous said...

Hahahahaha.....Lawak la GAP...rasa nk terajang diri sndr je baca post ni...keh3x....teruskan lagi..saya sntiasa menyokong anda...

Melayu Pasir Gudang said...

kau pandai melawak juga keeeee.....

Anonymous said...

mcm org xde org je lawak ko nii..bangang2 jee...nmpk sgt ko melayu xde otakk..bodoh nak mamposs..hahahahahahahah

Anonymous said...

baguih gak..ada benda gak nk gelak.asyik cite psl gado,ingat wrestling ker

sparqzx said...

GAP... kalau brani lu siarkan ni...

kalau lu bodoh, jangan beritahu orang lain... buat malu melayu je...

lu baca artikel dari PBB ka...

jangan tunjuk kebodohan lu kat orangramai...

ini ke ilmu yang lu dapat hasil dari pemerintahan BN 53 tahun...

Anonymous said...

aku baru baca tajuk je dah sakit perot ketawa.. wakakakakakakakaka

Anonymous said...

Ha...ha..hai. Gedeber jugak demo ni. Takpe...selinge je. Sesekali suko jugak ambo

Anonymous said...

hahahahahaha.........

mmg kelakar.......hehehehe

hilang jap boring aku.........

aku cadangkan... bila kau tulis blog.. selit2 kan citer2 lucu...

hilang sikit stress bila membaca..

Anonymous said...

Ha ha ha ha GAP lawak pulak dowh!

Tapi kalau alien ler.. dia tak kecek dengan Pak Ajis tuh.. alien terus fire jer dengan photon laser torpedo.. zasssssssssssss!!!!

Esperalzi said...

NIK NAJIS sendiri adalah makhluk asing! Semakin hari semakin rasa terasa terasing "fatwa" sesat dan kufur yg dikeluarkannya...

Anonymous said...

Kenapakah korang mainkan nik aziz seorang yang amat disegani dan tak ada politikus yang sehebat dia pada zaman ini?
(sekadar ulangan ayat penyokong PAS)