Saturday, November 6, 2010

PANAS ! VIDEO POK NIK DISERGAH SUPAYA BERTAUBAT !

TAKBIR !
TAKBIR !
TAKBIR !


(arahan untuk lebih jelas mendengar terjahan video ini, KLIK KAT TAJUK youtube ni ) pergghhh dahsyat..pas pis pus mati pucuk. 20 lawan 1 pun tak jalan daa..


ustaz mohd nor deris arah pok nik supaya bertobat pasal berkawan dengan DAP ! nik ajis tergamam kena terjah ,sebarkan video ini !

41 comments:

Anonymous said...

aku respect pok nik.. kene gitu pung dia rilek. Rilek ke??.. atau buat2 tak tau atau sayang sangat kat DAP.. ha ha haha

Anonymous said...

Nik Aziz adalah seorang ahli politik yang biasa macam yang lain juga. Kalau dari segi ilmu agama juga dia juga sama ilmuan islam lain (spt Mat Nor) bebas membuat sebarang tafsiran mengenai hukum agama mengikut taraf ilmu mereka. Itu aku boleh aku terima.
Tapi jika nak meletakkan Nik Aziz ditempat tertinggi agama walau takat di Msia aku harap kita nilai semula kelulusan yang beliau miliki. Kalau kelulusan yang ada, setakat diasah ilmu melalui ceramah beribu2, pada mula orang panggil ustaz tiba2 boleh jadi Tok Guru dan kita nak tarafkannya seperti Sheikh Azhar itu perlu kita nilai.
Bukan nak agongkan ijazah Phd berjela jela, tapi kalau yang memiliki Doktor falsafah pun kita ragui inikan pula yang tiada.
Kedua mereka ahli agama juga ahli politik hanya mereka berdua faham tipu helah yang mereka sendiri telah gunakan dalam perjuang.
Aku melihat video diatas dari sudut itu.

kingnek said...

Nik Aziz tu hanya lah seorang ustaz, bagaimana dia boleh menjadi Tok Guru, aku pun tak faham. Adakah seorang Tok Guru dibenarkan bersekutu dengan DAPigs (parti anti-Islam) dan Brader Anwar Bin Ibrahim (kemungkinan seorang peliwat dan agen yahudi/dajjal)?

MCA merupakan partner UMNO, tapi UMNO lebih dominan, bukan seperti PR, di mana PAS merupakan junior partner, yang tidak lagi bersuara tentang hudud kerana begitu takut dengan pemimpin DAP seperti Karpal Singh dan Lim Kit Siang

Anonymous said...

Bro.. ada Video Ustaz Md Deris Jawab mengenai kenapa terjahannya ke atas nik aziz.

http://www.youtube.com/watch?v=3b2m5UAyDyw&feature=player_embedded

yang ni pun patut disebarkan

Anonymous said...

kita tidak tahu hubungan mereka sebelum ini, tetapi dari clip menggambarkan mereka dulu sangat akrab...hanya yang benar benar rapat berani menegur seorang sahabat yang pada fikirannya telah berubah ideologi yang selama ini di kongsi bersama sebelum ini...puncanya
pkr + DAP
life of politician tanpa mengira peringkat umur

mae said...

Moga-moga apa yang berlaku ada hikmahnya.

Anonymous said...

ansari abdullah jatuh laut 2 kali di batu sapi.

aljub kena sound dgn org kmpung bokara di masjid/surau pesal kes liwat sayfool.

tok wolly selipar lak...kena sekolah dgn tok mat noor(tok wolly harus bertaubat

Madie said...

Bro, Tolong sapa2 yang arif pasal gecek kelate ni.. tolong translate la.. huhuh... Seronok tengok tapi banyak yang diorang cakap kite tak faham la.. huhuh..

Anonymous said...

dari kasyaf ku.....aku nampak mat nor ni gilo isim....kahkahkah

irwanutara said...

apa yang menyebabkan islam terpecah di Malaysia, saya berani kata kerana nik aziz.

anakbukitgantang said...

ada 2 sambungan video in i menurut pelajar pondok

vedeo MND enggan bersalam dgn nicky ajis ni bahagian 2-saya cuba copy n paste url terbabit dan sebab musabab MND tak nak salam dgn Nikcy Ajis-dan mmg menurut pelajar pondok-benar dakwaan MND tersebut
klu video ni tersebar habis musnah maruah nikcky ajis dan PAS

Anonymous said...

pok nik tak malu ke dengan budok2 kecik 2 orang tuh...siap tunding2 jari lg ..adeh hancur...

matz said...

dendam lama dlm hati.. bilo jumpa meletup terus mcm gunung berapi kat indon..

Anonymous said...

ALHAMDULILLAH..ADA JUGAJK SEORANG HAMBA ALLAH YANG BERANI TEGIR INSAN SEPERTI NIK AJIS YANG TERKELUAR DARI LANDASAN PERJUANGANNYA. KALAU NAK HARAPKAN HADI AWANG DAN LAIN-LAIN KEPIMPINAN PAS, MEMANG PAYAH DEPA NAK TWEGUR DIA LA TU. BAGI SAYA TEGURAN BERBENTUK ILMIAH TELAJH DISAMPAIKAN KEPADA NIK AJIS. JADI ELOK RASANYA BELIAU KEMBALI KE PANGKAL JALAN DENGAN APA YANG SEDANG BERLAKU ANTARA PKR DAN DAP YANG MAHU MENGHNACURKAN GENERASI MELAYU AKAN DATANG.

matjeng said...

pok nik pun perlu ditazkirah/ditegur oleh orang jugak..kalau tak hanyut dia..dia manusia macam kita jugak..sebab politik banyak fatwa yang mengelirukan dikeluarkan..dan menjadi berbelit-belit kalau kena batang hidung sendiri!

Tertarik jugak dengan PAS, dulu2! kini makin menjauhkan diri...makin keliru kita..PAS kena ingat bukan semua rakyat Malaysia sekolah agama, atau mengaji pondok! Orang kafir yang jelas pun ramai! berhemah dan berhikmahlah untuk berdakwah! Jangan kerana politik dakwah menjadi dakyah! Hak PAS betul belaka! Pemimpin PAS pun tak beradab, pengikut lagi lah teruknya..rasanya Islam dah n masuk syurga..apa2 hal jihad biar dengan sesama yang bersembahyang..dengan kafir pandai pulak hormat gila2!!!!
Orang Islam dah mu kata kafir, macam mana nak tarik orang kafir lain..sekarang ni kafir DAP pun berani kata UMNO kafir..dah puak PAS nak dakwah siapa lagiu sebab DAP bukan kafir dah, sebab berkawan dengan PAS! PAS kena dakwah orang UMNO jerlah!!!!!

Anonymous said...

poknick kena maki hamun sebab berkawan dgn dap,memang dah patut pun(balasan).tu pun nasib baik kena maki hamun je..orang melayu umno bkn setakat kena maki hamun tetapi dikafirkan terus sebab berkawan dgn mca.
kepada peyokong pass,fikir-fikirkanlah sejenak terhadap apa yang berlaku kpd poknick.
kita sedih terhadap apa yg berlaku terhadap poknick.tetapi hati melayu umno lebih dari itu lukanya sewaktu dikafirkan.
oleh itu.berpolitik boleh tetapi jgn sampai mengadai agama dan bangsa.

Anonymous said...

Apsal gelabah itik Poknik..

Kalau pemimpin berjiwa besar mesti cool takyah layan bila kena sergah.. ini dia pun 2x5 daaa.

Tapi rasanya Poknik dah belajar terima kekalahan.. selalau kalau kalah atau ada masalah Poknik masuk hospital.

Kekalkan kepimpinan Poknik!

Sidang Redaksi said...

Teguran ke atas Nik Aziz ini bertempat, sila rujuk pengakuan Lm Kit Siang ke atas kesepakatannya dengan Nik Aziz dan pemimpin PAS http://www.limkitsiang.com/archive/2001/june01/lks1101.htm

Anonymous said...

Sebenarnya, ahli-ahli PAS mula nampak kesilapan Nik Azis tetapi semua tak berani nak tegur kerana statusnya sebagai pemimpin mereka. Jangan terkejut tidak lama lagi lebih ramai yang akan bertindak seperti dalam klip itu. Nik Azis sendiri sedar akan kesilapannya tetapi beliau tidak mahu mengaku akan kesilapan itu. Sebenarnya dilema itu makin terserlah. Orang sudah mula menilai dan membuat pendirian.

Anonymous said...

baru bertemu buku dengan ruas..baru dia tau..!!
kecut perut...ha.ha.ha.

Anonymous said...

tp video tu tak abih..ada lagi..nik ajis kena ceramah dgn ust mohd nor...

Anonymous said...

hilang taraf tok guru kalau peribadi cam ni....malang sungguh kena terjah hilang alim dan sahsiah ulamaknya...harap dia dapat bermusahabah ....kembali ke asas.....jangan terlalu dalam berpolitik...kelak tak sedar terpesong....ampunn....

Anonymous said...

adei...aku tak berapa jelas le apa yang ditengkarkan. Sikit2 je pahe. Ada ke org boleh letak translation BM yang aku boleh faham 100%.

rilek apa n.ajis tu..mula2 je dia nyorok belakang mamat yang jd org tengah tu.

Anonymous said...

Bagus Ustaz Mat Deris nie..
Berani kerana benar..
Kalu 10 orang lar ada macam dia...mau punah PAS...

basic 2009 said...

sepatutnya title video ni ialah:

"NikAjis kurang ajar dengan Tok Guru Mohd Nor Deris"


NikAjis adalah bekas guru tadika
sekarang dah jadi "full-time political animal" ...


ape hebat sangat NikAjis si tua kutuk tak sedar diri ni !!! ...
porahhhhhh ....
pirahluuuuuuuuu ....





DAP + PKR + PAS = bodoh + bangang + jahanammmmmmm ....

Anonymous said...

munkin pok nik x makan saman ngan teguran lembut2...
kena kasar skit....baru otaknya bole berfungsi dgn betol..

Esperalzi said...

Orang Tua Celaka Celako Nik NAJIS a/l Nik Mat nih dah ditarik Allah darinya segala tirai penghormatan.

Allah telah tarik semua rasa hormat manusia kepada Nik NAJIS. Allah sedang humban manusia SIAL dan DURJANA serta jijik seperti NAJIS yg bernama Nik Aziz a.k.a Nik NAJIS a/l Nik Mat ke dalam lembah kehinaan...memang padan muka dia..

Anonymous said...

kalau dah masuk politik, mcmana boleh jadi tok guru/ulama? ulama dulu2 tak adanya fatwa pelik2 mcm pak nik nih

noSTar said...

aku xsgke lak ade ramai yg xpuas ati dengan org2 berpkiran PASti masuk syurga ...bab politik ngan agama die combine bile???time ade pilihan raye....bile xde...die duk kutuk org sane sini...aku nmpak keburukan jek org PASti ms ni bawak...time pilihan raye gocoh je...mende pakai agame sbb nk menang politik...it is taik idung...salam..

AMENO ChaCha Marba said...

Gua sudah tengok semua video dan Komen2 Mad Nor Deris ni.... sebenornya ini adalah MAINAN POLITIK UMNO/BN yang dah tak ada modal solid..!!Kalau kita baca dan dengar Video sebelah pihak saja dari Mad Nor Deris ni,mmg kita akan PERCAYA 80%,tapi selepas Tengok Video dalam posting ni..emmm
Gua tengok si-Mad Nor Deris ni macam orang tak beradab,provocateur
macam orang naik Sheh,terjerit2 mcm
orang hilang akal yg terlepas dari
wad psychiatrik Tg.Rambutan...!!

Kadang2 strategi UMNO ni memang GilaBabi,tapi bagi the Thinking MIM
"who do you think we are??FOOLs like u??" Come on lah Bro,mesti ada
strategi lain yg lebih effektif..!!

Ameno Chacha Marba

ADUKA PENDEKAR said...

Kalau Ustaz Mat Nor Deris ni seorang yang berjiwa murni,dia :

1)Tak akan kutuk seorang rakan atau bekas rakan nya(TGNA) depan orang ramai dan seterusnya dalam Video sambil bias terhadap UMNO (brrapa agaknya dah DAPAT/Mashuk??)

2)Kalau nak berbincang/berdialog,
sepatutnya cakap BAIK2 dan BERHEMAH
bukan menjerit2.Sedangkan Allah SWT telah menegur sesiapa yang nak bercakap dgn Rasullullah supaya JGN dengan suara kasar dan kuat TAPI dengan adab yang baik.
Sebagai ketua PAS,Ustaz NOR kenalah beradab,bukan TERJAH KURANG AJAR!! Malulah tengok perangai Mat Nor ni!
Kalau ini lah cara orang kita,sori lah,saya HILANG RESPECT kat Mat Nor
ni...!!!Jangan sebab nak HENTAM aje
hilang pertimbangan diri..!!Kalau tak disekat,Mat Nor ni seolah2 hendak pukul Dato Nik Aziz.!!

INIKAH CARA ORANG KITA,ORG MELAYU?

3)Kalau Mad Nor ni bertindak sama dalam majlis Menteri Hal Ehwal Agama,Dato Khir,dah lama dia kena heret keluar oleh pengawal2 atau pihak Polis atau mungkin dibelasah!

4)Walaupun terkejut,Dato Nik Aziz kool aje,lepas tu dia macam buat tak kisah kat Mad Nor ni...tapi oleh kerana terpaksa melakonkan adegan bergaduh dengan NIK AZIZ untuk tatapan UMNO/BN,maka Mad Nor ni buat MUKA TAK MALU dan terus dengan AKSInya(kerana bayaran lakonan dah diberi..agaknya!!)

5)Ni lah dia SATU LAGI STRATEGI BN (mcm satu lagi projek oleh BN) yang
TIDAK MENYAKINKAN dan Mungkin bolih
BACKFIRE..!!contoh Mad Nor kata dia
Khashaf(dah RIAK tu!!),bila tak nak bersalam dgn Nik AZIZ...Mana ada orang ALIM cakap dia Khashaf???

Terpulang kpd Bloggers2 yg BIJAK untuk MENILAIKAN yang mana BENAR, YG MANA PALSU dan LAKONAN........

ADUKA PENDEKAR

Anonymous said...

translation

http://sejarahmelayu.blogspot.com/2010/11/video-ustaz-mohd-nor-idris-vs-nik-aziz.html

Anonymous said...

umno cha cha marba dan aduka pendekar !!!!!!!

ni jenis manusia yang tak pernah lepas dari menuduh UMNO sebagai dalang dalam apa jua kes ....

agak agak aku mak bak depa kahwin pun sebab UMNO jugak kot.....

depa dua ni lahir pun sebab umno juga kot ....

ptuihhhhhhhh

no respect to nick ajis !!!

Anonymous said...

xkan la mcm tu peribadi seorang yg digelar tok guru..org alim sntiasa cool beb..xcpt nek marah..tgk nik ajis bila dia sebut "aku tok se saley ngn mu"..marah toi dia..haha..mmg tak melambangkan peribadi seorng alim le..

Esperalzi said...

"Fatwa2" penganut agama PAS, seperti yg terdapat dalam kita suci agama mereka:

(1) Bila PAS sogok duit rasuah, itu "ZAKAT" namanya..tp kalau UMNO yg sogok duit rasuah, itu baru betul2 rasuah

(2) Sesiapa yg lompat parti ke PR (termasuk lompat ke DAP) adalah "BERHIJRAH" ke jalan yg lurus mengikut Islam namanya..tp sesiapa yg lompat parti dari PR (termasuk dari DAP)ke BN adlah telah sesat ke jalan syaitan dan menempah tiket ke neraka..

(3)Lesen arak kalau dikeluarkan PAS tak berdosa, itu namanya PAS "MENGHORMATI HAK ORG2 KAFIR NAK MABUK"..tp kalau dikeluarkan oleh UMNO, itu namanya UMNO menggalakkan maksiat.

(4) Kalau PAS masih belum mahu tutup kilang2 arak di negeri2 Pakatan Rosak, ini kerana PAS kesian dan tak mahu menyusahkan pekerja2 kilang itu yg akan menganggur kalau kilang ditutup...tp kalau UMNO yg tak mahu tutup kilang2 arak ini, itu maknanya UMNO adalah parti syatitan yg menggalakkan maksiat.

(5) Kalau sesiapa undi Pakatan Rosak (termasuk undi DAP), maka orang itu dijamin tempat tinggal di syorga..tp kalau orang itu mengundi UMNO, orang itu memilih 'Lain Jalan Ka Sorga' dan akan masuk neraka..

(6) Kalau PAS kafirkan org UMNO, itu tak salah kerana PAS sudah diberi lesen oleh Allah utk berbuat demikian..tp org UMNO tak boleh kafirkan PAS krn UMNO tak diberikan lesen..masalahnya pula UMNO tak pernah kafirkan PAS krn itu bukan budaya UMNO. Tapi aku setiap hari kafirkan PAS krn aku bukan org UMNO..

(7) Bila orang2 PR berdemonstrasi di jalanan, mereka sedang bersolat jamaah..tp kalau UMNO yg berdemosntrasi di jalanan, itu namanya samseng dan kesamsengan..

(8) Tak salah PAS berkawan dgn DAP dan tak berkawan dgn UMNO krn kedua2 DAP dan UMNO adalah golongan kafir, PAS sekadar memilih kafir yg lebih baik (DAP) dan menolak kafir yg lebih jahat (UMNO)..

Inilah antara "fatwa2" songsang, sesat dan kufur PAS. Kebanyakan "fatwa2" PAS ini adalah courtesy/ehsan dari Ketua Padri dan Tok Sami Agung PAS, Nik NAJIS..

Hanya org2 yg buta mata, rencat akal, benak hati dan rosak aqidah saja yang masih menyokong PAS.

Berhenti menyokong PAS seperi anda berhenti merokok! Cakap "TAK NAK: pd PAS! PAS Bahaya Kepada Kesihatan Aqidah Anda!

AMENO Chacha Marba said...

Anon 3.52pm dan Esperalzi,Gua sudah ahli UMNO ,agaknya kamu orang ni belum beranak lagi....

Tapi UMNO dulu lain dari UMNO skrg!
Dulu,perjuangan IKHLAS,skrg mau CASH.Dulu UMNO saling membantu,skrg
tak tolong,selalu membatu...

Kejar jawatan ,kejar kontrak,tak kisah masalah ahli,kisah perut sendiri...kerja untuk masyarakat tak berapa kisah,asyik nak ACTION!

Apabila ada Barisan Alternatif,mcm
PAKATAN,baru terkejut,mcm kena rasuk setan...!!

3036 said...

INGAT, kejatuhan Islam pade masa dulu adalah berpunca dari perpecahan dan hasutan musuh2 islam. Kejatuhan tamadun Islam Melaka juga berpunca dari perpecahan dan hasutan.

Adakah kita mahu ini berulang?? Jangan taksub kepada seseorang pemimpin hingga buta mata hati. Celikkan hati dan akal.

Apa salahnya kita berpolitik apabila waktu pilihanraya sahaja? Gunakan waktu ini untuk bersama2 membangunkan negara. Bukan cari pasal dan bertelagah atau saling mengkafirkan. PAS jgn lah jadi bodoh sombong. Kelak Islam berpecah belah, anak bangsa mengemis dibumi sendiri! Fikirkanlah..

Anonymous said...

"INIKAH CARA ORANG KITA,ORG MELAYU?"

mm..nak tanya... betul ke awak ni melayu? bukan ke korang rasa hina sangat kalau mengaku melayu???????????????????????????????????????

matjeng said...

Ameno cha cha merba:

Sekali-kali poknik kena gitu..kalau tak dia rasa dia yang best saja.. baru dia buka mata..kita manusia kena ditegur...

Bila orang suruh beradab, anak buah sendiri tak tahu adab..memekik terlolong..baring sana baring sini beradab ker?

Md Deris tu pun rasanya disegani puak2 PAS..sebab tu penyokong di keliling tengok saja apabila beliau menyergah poknik..kalu orang lain, dah kena tumbuk dek puak2 PAS yang tak bertamadun tuh!!!

Adakah munasabah poknik jawab..dah UMNO berkawan dengan MCA/MIC!!!! dia pun kena kawan dengan DAPlah!!! dulu kata UMNO kafir sebab berkawan dengan MCA/MIC! dah bila PAS berkawan dengan DAP, PAS keluar Islamlah jawabnya!!!

Dah Kafir belaka UMNO dengan PAS.. Yang Islam DAPlah!!! bodoh-bodoh...bodoh... Tak fahamlah puak2 PAS nih!

ishak malek said...

Parti PAS dulu memperjuangkan Islam..hari ini memperjuangkan nafsu Syaitan..bertaubatlah wahai Nik Abdul Aziz sebelum Allah swt menutup pintu rahmatNya pada kamu...

Anonymous said...

piiiirahhhhhh...Nik Abdul Aziz..kamu dulu kata DM macam FIRAUN sbb lama sgt memerentah...hari ini Nik Ajis dah tua dah mcm EIRAUN lak..balasan Allah swt kepada yg suka menghina org..rasanya lebih baik Nik Ajis berundur...dah nyanyokkk...