Wednesday, December 29, 2010

KITA JUARA !!!!!! MALAYSIA 4 INDON 2 !




KITA JUARA ! 
KITA JUARA !
MALAYSIA 4 INDON 2 !
SYABAS PASUKAN BOLASEPAK MALAYSIA !

SETUJUKAH KAMU BAHAWA SAFIE SALI NI  LAYAK DIGELAR THE NEXT MOKHTAR DAHARI ?

31 comments:

Anonymous said...

culcaMALAYSIA JUARA...........YAHOOOOOOOOOOO.......

Anonymous said...

tahniah! tahniah! tahniah! tahniah! tahniah! tahniah!
1malaysia!

Anonymous said...

SELAMAT TAHUN BARU HARIMAU MALAYA !!

TAHNIAH SS - SUPER SAF !

TAHNIAH SEMUA

Anonymous said...

Tahniah!

Barisan 1malaysia yang menjadikan Harimau Malaya bertambah - tambah kuat.

Syabas buat raja gobal dan krew2nya.

Yahoo! Harimau sudah tunjukkan taring!

Anonymous said...

gap, hebat mental pemain malaysia....janagan ada pulak orang politik masuk campur nanti sudahla....

aku baru habis tengok tv kt sini, kt screen, siap letak huruf besar, indonesia menang.....malaysia champion, letak huruf kecik kat bawah...he he...tu yang tak tahan tu....memang dia org ni, tak boleh nak ngaku kalah denagn malaysia, tak kira la apa benda pun.....semua nak menang, kalau kalah, salah org lain.....sama je macam si nuar jubur tu...he he

aku pun tak leh nak celebrate gak kt sini, nanti bersepai lak...ha ha

tapi sport analyst dia org respect kt raja gopal......strategy untuk menang tournament bukan satu game je...banayk gk komen, dia org semua takut tul denagn safee tu......

tahniah untuk team malaysia.....bagus ko org semua pi tunggu kt airport, lg ramai lg bagus, aku nak jugak....tapi..tak leh....

-anti jubur-

Lancelot said...

but do not forget the syahrul...the duo of syahrul and shafee really great..also salute for the indonesian, bambang for the professional reaction to cool down the tense...overall thumbs up MALAYSIA !!!....and nice try for the Indonesia...

Anonymous said...

Fahmi...pemain terrrrbaik..bagus..ini next arumugan

Anonymous said...

GAP, saya setuju Safei Sali akan jadi the new MOkhtar Dahari. Suami kata, pemain macam SS ne kaki dia pendek , low gravity susah pemain lain nak tackle. Yg penting this level headed 23 something young players has shown their maturity in football bila menunjukan permainan yang berkualiti macam pemain antarabangsa di AFF suzuki cup. Lihat solo goal shafie tadi dlm final dgn indonesia di stadium Bung Rano.
Khairul Fahmi main cantik dan baik bila dia bukan saja jaga goal tapi commanding player, beri banyak arahan kepada players.They played in a team.

juhari said...

TAHNIAH MALAYSIA!

MALAYSIA JUARA SUZUKI CUP FOR THE FIRST TIME.

SAFEE HEBAT. RASA MACAM TENGOK ALLAHYARHAM MOKHTAR DAHARI.

CARA MAIN DIA SEBIJIK MACAM ALLAHYARHAM.

PENJAGA GOL JUGA HEBAT. DIA BANYAK MENYELAMATKAN GOL KITA.

TAHNIAH KEPADA SELURUH PASUKAN!

Anonymous said...

penalti tak gol sbb penyokong indon silap pancar leser tepancar kat team sendrie.. sendrie mau ingat la ye .. mungkin ini alasan yang akan diberi oleh indon .. hehehhehe


ops .. tiada super mokh ke dua

auranya kian terasa ..

alhamdulillah ..

Anonymous said...

tahniah kepada semua pemain harimau malaya...kemenanganmu membuat seluruh peminat bergembira...kat tempat aku, kanan orang malaysia, kiri orang indon...tapi masing2 hati2 tak kutuk apa2 , cuma bila malaysia gol dulu...semua menjerit sakan, berlari2 sambil kibar bendera....saja buat panas orang indon...sampai mamak restoren pun jerit (siap tinggal order kejap), orang dah habis sorak...mamak masih angkat tangan bersorak...ada yang menjerit bertanya "hoi mamak lebih-lebih pulak" Tak adalah abanggg...banyak syoklah...saya pun 1 malaysia juga...semua yang dengar ketawa kuat2...dengan mamak pun ketawa...bangga aku tengok...sampai kaum mamak pun berbangga dengan 1 malaysia...yang tak bangga pembangkang aje...rasa2 aku ramai juga pembangkang tadi, pasal menang mereka pun sorak 1 malaysia...1 malaysia memang hebat kesannya...menyerap sampai dalam hati...bravo team malaysia...

Anonymous said...

Jumaat cuti

zenci said...

congrats malaysia...nasib baik indon x jadi lauk mlm nie hahhahaha

Gerakan Timur said...

Fizikal mmg ala mokhtar. Kuat, lasak dan ada speed. Tapi trademark yang penting.. shooting deras. Teringat aku masa muda2 dulu.. hehehehehe...

Safee jgn besar kepala. Terus perbaiki skill terutamanya kebolehan gelecek dan cari ruang. Soal scoring tak jadi masalah!!!

Rajagopal... cool dan superb master of tactician!!!

Anuwar... bloodyfool and jelly master of politician!!!

Esperalzi said...

Tapi Indonesia sudah pun "klaim" (mengaku_ bahawa dua atau 3 org pemain soccer Malaysia adalah org Indonesia, terutama sekali MAHALI JUZULI!

Sememangnya kedua ibubapa Mahali adalah suku Boyan (Bawean) yg datang menetap di Malaysia dari Pulau Bawean, Kabupaten Gresik, Jawa Timur.Nenek Mahali, Fatma, masih tinggal di Bawean. Tapi Mahali dilahirkan di Malaysia..

Ini sedutan dari akhbar Indonesia, Kompas, bertajuk, "LHO, JUARA AFF KETURUNAN ORANG INDONESIA":

GRESIK, KOMPAS.com — Nenek pemain timnas Malaysia, Mahali Jazuli, yakni Hj Fatma (58), yang tinggal di Pulau Bawean, Kabupaten Gresik, Jawa Timur, mengaku kangen cucunya dan berharap Mahali pulang ke kampung halaman setelah pertandingan laga final ke-2 Piala ASEAN Football Federation 2010 atau Piala AFF 2010.

Baca ini selanjutnay:

http://bola.kompas.com/read/2010/12/29/21572893/Lho..Juara.AFF.Keturunan.Orang.Indonesia

Mereka juga meng"klaim" Amri Yahyah dan Safee Sali sbg keturunan Indonesia. Awas! Tak lama lagi mereka mungkin akan klaim Najib Tun Razak (Bugis) dan Muhyiddin Yassin (Jawa-Bugis)sbg Indon juga!

Apa pun, kalau Mahali masih di Indonesia, dia mungkin sekadar berkerja sbg pengopek kelapa atau nelayan. Indonesia harus bersyukut bhw Malaysia yg baik hati telah memberi rezeki kpd rakyat Indonesia yg jd pendatang di Malaysia sehinggakan anak pendatang2 Indonesia ini diberi peluang menjadi "pesepakbola" dalam "timnas" Malaysia.

Anyway, MAHALI adalah MILIK MALAYSIA!

pie said...

Yahoo esok cuti hehehe.Tahniah Harimau Malaya!

Elok jugak indon tak kalah kat tempat sendiri kalau tak,tak pasal2 rusuhan berlaku.

Aku tengok diorang pun confuse nak react,nak mengamuk sebab kalah,tapi menang 2-1,ada takde dok termenung sekor2 mengenang nasib hehehe

Err tapi awek diorang cun2lah pulak,stok2 sinetron gitu,pandai cameraman cari angle huhuhu

kingnek said...

Brader Anwar Bin Ibrahim masih tak nak mengaku Malaysia bagus, masih nak mencacai ke Indonesia burukkan nama orang Melayu, dasar petualang sial, gay tua BABI tu

Aku sebagai rakyat Singapura, tabik permainan harimau muda, team aku sendiri singapura, buat aku sangat malu, kalah dengan vietnam hari tu, passing pun macam SIAL!

Aku yakin, kalau harimau muda ni tak pegi clubbing, tapi pegi gym, berdisiplin dan jaga diet yang betul dan terus percaya pada Ilahi, mereka boleh masuk World Cup akan datang, percayalah!

Anonymous said...

aku sgt setuju safee diktiraf sama seperti allahyarham Mokhtar Dahari, tapi bukan sekrg. Biarla bakat Safee diasah dgn lebih tajam lagi dan beraksi lebih byk pertandingan peringkat antarabangsa.

Sang Nila Utama
sangnila@hotmail.com

Anonymous said...

Tahniah....Tahniah..... pasukan kebangsaan... pergi ke indonesia sebab nak mengharumkan nama negara... Bukan macam satu ketua umum parti tu... pergi ke indon sebab nak jatuhkan malaysia.. Apa pon tahniah sekali lagi pasukan kebangsaan... Coach,captain n player.. you all mmg superb....

Anonymous said...

Tahniah....Tahniah..... pasukan kebangsaan... pergi ke indonesia sebab nak mengharumkan nama negara... Bukan macam satu ketua umum parti tu... pergi ke indon sebab nak jatuhkan malaysia.. Apa pon tahniah sekali lagi pasukan kebangsaan... Coach,captain n player.. you all mmg superb....

Anonymous said...

KAli pertama saya gaya SS tadi tidak ubah seperti Supermokh...namun beliau harus perlu berlatih lebih giat lagi...tahniah Malaysia!

UB44

Esperalzi said...

AnWAR Ibrahim kerap ke Indonesia sbb nak berak di sana. Dia syok berak kat Indonesia sbb org Indonesia suka cium taik AnWAR, diorang kata wangi..

Tp lama2 org2 Indonesia pun akan fed-up dgn bapok tua si AnWAR ni. Asyik2 berak taik sama jer, bosan lah Indon2 nih dgn taik yg sama...

BajingAlas said...

Yup!! Safee is the next Super Mokh!!
tubuh dan power hampir dengan Allahyarham Mokhtar.
Alhamdulillah..kita di kurniakan pengganti..
Hidup Malaysia..Malaysia Boleh!!

Anonymous said...

jangan bebankan budak safee tu dengan berbagai tekanan... biar dia jadi diri dia sendiri

zethro said...

Tahniah FAM!
Tahniah Rajagobal!
Tahniah staf2 bola!
Tahniah penyokong2 Malaysia!
TAHNIAH PASUKAN MALAYSIA!!!

Safee Sali berkemampuan menjadi 'the next Mokhtar Dahari' sekiranya beliau terus fokus dlm membentuk dan meningkatkan 'skill2' serta cara permainan beliau. Berikanlah beliau masa dan ruang utk memperbaiki diri beliau bersama2 rakan sepasukan utk memantapkan lg pasukan Malaysia di masa hadapan.

"Inilah barisan kita... yang ikhlas berjuang..."

Anonymous said...

pak liwat & the gang x tahu ke M'sia bagus?

tapi ada jugak negeri2 yg x dpt cuti :-(((

Anonymous said...

Aku dah lama tak tengok team Malaysia main bola. Mana tidak. Dulu, bola pi mana, player pi mana.

Tapi, malam tadi aku cukup bangga dengan Harimau Malaya. They played as a team! A strong team! Fuh!

Dorang tak gopoh. Pandai slow-slow bawak bola naik ke gawang Indon. Coordination sangat bagus. Ini buat aku sangat terharu, sebab ini tanda team Malaysia sudah matang dan pandai sokong-menyokong antara satu sama lain. Bukan satu-satu nak jadi primadona saja.

Aku harap, pemain-pemain bola kita semua akan lebih hebat lepas ini. Tolonglah jangan jadi sombong, jangan berlagak. Korang dah ada asas yang teguh. Perkuatkan saja asas tu dan kuatkanlah game kamu. Kami rakyat Malaysia mesti akan sokong kamu. Tak payah dabik dada minta orang puji. Merendah dirilah kamu, dan main bersungguh-sungguhlah kamu.

Kamu pasti dijulang seluruh negara.

Anonymous said...

Jaringan Shafee tu mengingatkan aku bilamana arwah Super Mokh menjaringkan gol ketika menentang Englang B.Sama betul.Hebat kau Shafee.Team ni mesti di kekalkan,PKR mesti di hancurkan.Tahniah semua.

Anonymous said...

aku dah lama dok buka hang punya blog bolih kata tiap-tiap hari aku buka dah hampir satu tahun tapi tak pernah komen apa-apa, cuma baca saja - hari ini terbuka hati aku nak komen - kita kena sayang kat tanah tumpahnya darah ku ikut pesan nabi, buat yang terbaik untuk masa depan anak bangsa kita - kena ada rasa bimbang, kena pikir bagi jauh bagi sapa-sapa yang rasa dia nak jadi pemimpin jangan dok pikir nak bagi kat orang-orang dia sja.Sama rasa dan adil to lagu mana...contohnya kalu bini 2 pun kena tengok juga masa nak beli ikan, kalu ikut adil 1kilo bagi setiap bini tapi kalu bini pertama ada anak lapan orang mana cukup 1kilo kena tambah 2 kilo. bagi bini no2 ada anak satu orang cukup lah setengah kilo. bagi aku itu lah adil semua boleh makan dan rasa..

Anonymous said...

syabas malaysia dah lama kita tunggu saat yang macam ni

Esperalzi said...

Ini pandangan NOUVAL BACHDIM, bapa si Irfan Bachdim, pemain muda Indonesia berusia 22 tahun yg dikutip Indonesia dari Belanda (budak ni tak sampai setahun pun tinggal di Indonesia semumur hidupnya, selebih usianya di Belanda!), disedut dari akhbar Indonesia, REPUBLIKA online:

Menurut Nouval, kekalahan pertandingan leg pertama bukan karena soal laser. Indonesia bermain buruk saat itu. "Kalau nanti main di kandang dengan dukungan 80 ribu orang di belakang kita, maka kita pasti bisa menang"

Jelas ekali,Indoenesia bukan kalah kerana laser di KL, tp memang mereka main teruk (atau main telak kata bahasa Indon)...